21 Ιαν 2016

"Πρελούδιο για στοίχημα"



Πρελούδιο – στα κιτάπια των σοφών λεξικών γράφει – μουσικό κομμάτι σχεδιασμένο να παιχτεί ως εισαγωγή πριν από μα σύνθεση.   Στην αρχική του μορφή λειτουργούσε ως άσκηση των μουσικών, καθώς και για το κούρδισμα των οργάνων. Για το λόγο αυτό είναι σύνθεση ελεύθερη στην δομή με αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.

«Πρελούδιο για στοίχημα» - κάπως έτσι λειτουργεί και αυτή η σελίδα – μια εισαγωγή με αγγλικές
«νότες» άλλες φορές στο σωστό ρυθμό, άλλες φορές υπόκωφες, ακαταλαβίστικες για τους πολλούς που μοιάζουν να ξεμακραίνουν από τον ρυθμό. Την σύνθεση που θα ακολουθήσει ας την κάνει ο καθένας μονάχος του, αναλόγως τα γούστα του, την μουσική του παιδεία, τα ακούσματα του, τα αυτιά του και τα δάκτυλα του.

Μπορεί να μην μπορούμε να γράψουμε όλοι όπερες σαν του Μπετόβεν ή του Μότσαρτ, αλλά ας μάθουμε τουλάχιστον να κουρδίζουμε σωστά τα όργανα, να αυτοσχεδιάζουμε,  να γραφούμε δικές μας συνθέσεις και νη μην μείνουμε απλοί αντιγράφεις παρτιτούρων. Και όποιος ενοχλείτε από τους κακόφωνους ήχους που βγαίνουν από τις συνθέσεις του ας αλλάξει όργανο ή και χόμπι – κανείς δεν χάνεται αν δεν μάθει να ζει σαν χαμένος!
Είχα πει κάποτε – από το «στομάχι» μου πρέπει να βγήκε αυτό http://www.infobeto.com/stoixima-prognostika/preloydio-gia-stoixima

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hello!
    Από το infobeto και έρχομαι και εγώ..το blog το βρήκα googlaροντας το όνομα σου.
    Όπως διάβασα και σε προηγούμενο σχόλιο του nklaps βλέπω το..κατέχεις με τους Άγγλους!
    Και επειδή σπανίζουν οι παίχτες σαν και σένα,η ερώτηση που μου έρχεται πρώτη είναι θα ανεβάζεις μήπως και τι παίζεις? Να ακολουθούμε και εμείς οι πιο νέοι?

    ΥΓ. nklaps σε βλέπω και στο betsellers φίλε,stef_igumenitsa το nickname εκεί.Ανερχόμενο ταλέντο είσαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαααζ! Εχεις λαο στο blog! Βγες απο τη σπηλια! (Μου χρωστας και κατι fair odds).
    Στεφανε καλημερα. Πραγματι με "βλεπεις" και στο site που ανεφερες, οπου υπαρχει πολλη ικανοτητα, πολλες γνωσεις αλλα ισως και λιγη αλαζονεια.
    Θα σου πει ο "Μπαζ" για το αν ανεβαζει επιλογες κλπ, υποψιαζομαι ομως οτι δεν θελει να απλα να ακολουθουμε, αλλα θελει να προβληματιζομαστε. Σαν την ιστορια του Γκαντι με τα ψαρια.
    Αν εισαι συνομηλικος, θα θυμασαι την πρωτη (πρωτη ever) ταινια του Karate kid. 1985 ή καπου εκει. Ε, ο "Μπαζ" δεν θα σου μαθει καρατε. Θα σε βαλει να βαφεις φραχτες!
    "Μπαζ" φιλοσοφε, παραδεξου το, οτι σε εβγαλα απο τη σπηλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολίγον κρυωμένος γι αυτό και αργοπορημένος- σγχωράτε με. κακή μέρα για να μοιραστώ παιχνίδια μαζί σας - φοβάμαι μην σας κολλήσω.

    nklaps - για δυο χρόνια στο κουρμπέτι καλά το πας - συνέχισε έτσι. Χαντερσφιλντ πάει για το πρωί...

    Στέφανε - θα βγαίνουν και παιχνίδια πιο ξεκάθαρα, όταν είναι να βγουν και έχουν να προσφέρουν κάτι - ξέχωρα από ένα πρόσκαιρο κέρδος ή μια μούντζα - αλλά όχι τόσο συχνά. από όσο συνηθίζεται - ας πούμε πως μου φαίνεται οξύμωρο να λέμε όλοι για την δυσκολία του παιχνιδιού και ταυτόχρονα να κλείνουμε το μάτι σε καθημερινά παιχνίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περαστικά Βαγγέλη και καλή ανάρωση.

      Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Το καλό είναι πως δεν είσαι και υποχρεωμένος να "δώσεις" κάτι καθημερινά αλλά όποτε θα σου κάνει κλικ. (Ενώ πχ μια εφημερίδα συνήθως θα το "επιβάλλει" μιας και πρέπει να την αγοράσουν οι παίχτες που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι εστί στοιχηματική βιομηχανία).

      Γενικά απο τα γραπτά σου κατάλαβα πως παίζεις μονά.
      Ερώτηση πάνω σε αυτό,μιας και στην Αγγλία το ζουμί είναι τα outsiders πιστεύεις για ένα θετικό ROI είναι καλύτερο να παίζουμε αρκετά σημεία με αξία ή πολύ επιλεκτικά?
      Ουσιαστικά ο παίκτης μονών θέλει ποσότητα ενώ ο συστηματάκιας θέλει διαλογή εφόσων παίζει 3-4 ματς την αγωνιστική.

      nklaps - θα φέρω και τον φίλο George_Nik προς τα εδώ μιας και είναι της σχολής μας.
      Όσο για την ηλικία είμαι το 92 γεννημένος οπότε μάλλον έχουμε μια Α διαφορά (γέλια).

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Ναι ρε νιατα! Εγω ειμαι της ...σειρας 72. Και Α και Β διαφορά έχουμε. :)
    Από Δευτερα μεχρι και Τεταρτη ημουν και εγώ ενα μαυρο χαλι. Αν ειναι αυτό Η Γρίππη, να ξέρετε ότι το χαρακτηριστικό της είναι η απίστευτη κακουχία, που δεν συμβαδίζει με τον πυρετό (εχεις δηλαδή 37,5 και νομίζεις ότι εχεις 39.5) και ότι μεταδίδεται απίστευτα εύκολα. Μπορεί ΟΛΟΙ στο σπίτι να αρρωστήσουν ταυτόχρονα, πραγμα που εγω δεν θυμάμαι να μας εχει ξανασυμβεί. Περαστικά.
    "είναι καλύτερο να παίζουμε αρκετά σημεία με αξία ή πολύ επιλεκτικά"?
    Ωραίο θέμα συζήτησης. Κάποια στιγμή θα σου ανεβάσω τα περί "Ευαισθησίας" και "Ειδικότητας" με παραδειγμα έναν τύπο που είναι σε μία λίμνη και προσπαθεί να πιάσει πέστροφες! Η λίμνη όμως εχει πολλά ψάρια.
    :)
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Νίκος


    ΑπάντησηΔιαγραφή