5 Ιουν 2016

"όλα μας τα παν οι σοφοί"


«Όλα μας τα παν οι σοφοί και με το παραπάνω, κορώνα γράμματα η ζωή, μα εγώ το κέρμα χάνω…» τραγουδάει ο Μάλαμας - έτσι και στο στοίχημα όλα τα σοφά ειπωμένα, αλλά το κέρμα για το παίκτη τον «αιώνιο» παίκτη κάθεται συνήθως ανάποδα! - Πάλι να τα αρμέγουμε τώρα για γκανιότες και για παιχνίδι δύσκολο που οι μαγκιές πληρώνονται; Άμα φύγω εγώ τώρα και κυνηγήσω την τύχη μου στις
Σκανδιναβίες και στις Λατινικές Αμερικές – τι λέτε;-  Θα την βρω;

Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν πως ο μέσος παίκτης επιτρέπεται να παίζει καθημερινά – λες και το στοίχημα είναι φάμπρικα και όποιος κτυπάει την κάρτα ποιο πολλές ώρες παίρνει και τα πιο πολλά! Κάντε υπερωρίες και τραβάτε για το ταμείο – τι να πω και γω…

Επιλεκτικό κουμάρι και σύστημα κλεφτοπόλεμος δεν σας αρέσει – αν πιστεύεται ακόμα στα γιούρια και πως φωνάζοντας αέρα θα κατατροπώσετε τον μπούκ και γω μαζί σας αλλά δεν παίζω τα λεφτά μου.  Πάνε κάνα δυο μήνες που δεν έχω ρίξει ούτε βόλι, κάθομαι εδώ μονάχος μου καθαρίζω τα άρματα μου, παλιά έκανα και τίποτα ασκήσεις επί χάρτου για κλεφτοπόλεμο, τώρα τα παράτησα – δεν τα χρειάζομαι πια; – τα βαρέθηκα; – ποιος ξέρει;

Υπήρχε να πω την αλήθεια πιο μεγάλη πικρία όταν τέλειωνε η Αγγλία τα πιο παλιά χρόνια και υπήρχε και πιο μεγάλη προσμονή να ξεκινήσει πάλι – τώρα ξεθώριασε λίγο το «όνειρο» να ένα πρόβλημα που έχω εγώ – να διατηρήσω άσβεστο το πάθος μου! Κάποτε χρειαζόταν Σάββατο να ταξιδέψω κάνα δυο ώρες μακριά για κάτι δουλείες – τελείωνα δεν τελείωνα, 3 είχα μπει στα αμάξι και μαλιοκούβαρα γύριζα να προλάβω τους αγώνες των 5. Σάββατο η ώρα πέντε, χαραγμένη  αυτή η ώρα βαθιά μέσα μας, σε εμάς τους Αγγλομούρηδες!

Έχεις καθιερωμένη ώρα αδελφέ, σε καλό δρόμο είσαι – μπαινοβγαίνεις στια πρακτορεία οπότε σου καπνίσει; -  ρίχνεις δελτία για να περνάει η ώρα; - άμα δεν ματώνεις οικονομικά – το βρήκες το χόμπι σου! Άλλοι πάνε για ψάρεμα, άλλοι για κυνήγι, άλλοι το ρίχνουν σε γκομενοδουλειές, άλλοι γουστάρουν ταξίδια – ο καθείς με την τρέλα του!

Και έρχεται και το Γιουρο – η χαρά των μπούκ – εκεί να δεις τζίρους σαν τα τζακ ποτ του ΟΠΑΠ. - Προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις για προκαθορισμένο κέρδος; - ή άλλη μια ευκαιρία για κονόμα τζογάροντας στα πετσοκομμένα φαβορί; - βέβαια η λογική λέει πως αν έβγαινε έτσι εύκολα κέρδος από τα φαβορί των πολλών, οι μπούκ θα τα είχαν κλείσει τα μαγαζιά τους – τώρα άμα μετά από δεκαπέντε χρόνια χιλιάδων κουπονιών δεν μπορείς να δεις πως άξια μακροπρόθεσμη δεν υπάρχει στο 1,30 της Γαλλίας και στο 1,75 της Ελβετίας, μάλλον στο μάθημα των αποδόσεων έκανες κοπάνα…

Θα μου πεις δεν υπάρχει αξία στο 4,50 της Ρωσίας; Τσιμπημένο δεν είναι το 3,75 της Τουρκίας με την Κροατία; Με μια πρώτη ματιά φαίνεται να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει αυτό το κάτι να πατήσεις επάνω του και να παίξεις τα ρέστα σου! Μαζωματαρέοι - ένα συνονθύλευμα παικτών -  αυτές είναι οι εθνικές – άλλο άμα επάνω τους παίζονται τα δάνεια της Αγγλίας!

Τώρα για τα φιλικά των μαζωματαρέων αυτές τις μέρες που τα έχει και ο ΟΠΑΠ ζωντανά και τα διαφημίζει – φαντάσου να είσαι στην έρημο να έχεις κορακιάσει από την δίψα και να έρχεται ο άλλος και να σου λέει -  πάρε ένα ουίσκι να ξεδιψάσεις…

Βλέπω τους φίλους τους παλιούς
Να λένε δεν πειράζει
Ψυχή που δεν αμάρτησε
Πότε της δεν αγιάζει

Είναι σκοτάδι μάτια μου
Πάντα σε αυτή την πλάση
Μια χαραμάδα αφήνουμε
Το φως για να περάσει…

Συνεχίζει να τραγουδάει ο Σωκράτης – και οι στίχοι του δικού μου Γιώργου Αθανασόπουλου!

Υ.γ. είχαν κατέβει και οι Άγγλοι για διακοπές και έκανα τις βόλτες μου, τις μάσες μου και έπιασα και νωρίς τις παραλίες. Θα είμαι μάχιμος στο Γιουρο πιστεύω – όχι με προγνωστικά φυσικά, αλλά κάτι θα λέμε! Τι σου είναι ο πολιτισμός; - μέχρι να γυρίσω από τα Σπάτα κόντευαν να φτάσουν Εδιμβούργο! Και τι σου είναι ο ελληνικός πολιτισμός – να πληρώνεις διόδια στην Ελευσίνα και σε ένα χιλιόμετρο να παίρνεις την Αττική Οδό…




4 σχόλια:

  1. Ασκησεις επι χαρτου! Ως νεος στο στοιχημα δικαιουμαι να κανω "πειραματα" το καλοκαιρι μεχρι το Σεπτεμβριο που (για μενα) ξεκινα η σεζον παλι. Δεν ειναι κακο να προβληματιζεσαι.
    Δοκιμαζω πχ τι τυχη εχουν τα under σε κατι Πρωταθληματα γεματα over (και το αντιστροφο). Οταν οι αποδοσεις βγαινουν με ακραιο φαβορι το over με γνωμονα το μεσο ορο του Πρωταθληματος και οχι εξατομικευμενα τις δυο ομαδες του ματς, που μπορει και να μην σκοραρουν τοσο συχνα. Σε μικρα Πρωταθληματα τους ξεφευγουν αυτα απ ο,τι φαινεται.
    Ή δοκιμαζω πως μπορει καποιος να παιζει ΜΟΝΟ βασει αποδοσεων, οταν αυτες ειναι ακραιες. Δεν ηξερα πχ οτι υπαρχει under 2,5 σε αποδοση ...13,00. Το εμαθα και αυτο! Καπως τελος παντων πρεπει να περναει ή ωρα και να κρατιομαστε ζεστοι... Κυριως με παρατηρηση και οπου αξιζει, "κατι ψιλα".
    Euro και Copa America δεν ακουμπαω. Εκτος αν η Τουρκια που λες, παει στο... 6,00 οποτε θα εμπιπτει στα περι ακραιων αποδοσεων που λεω εγω. Τετοια λαθη βεβαια δεν κανουν στο Euro! Στην 3η Νορβηγιας ή στην Αυστραλια ναι. Στο Euro ομως τα οποια λαθη τους θα κοστιζουν.

    Αγωνιστικους χαιρετισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία το πας - τώρα τι προσομοίωση κάνεις με οβερ και μετά Αγγλικά εσύ ξέρεις - θα μου πεις να μην σκουριάσουμε - μέσα! τις κουβέντες θα τις κάνουμε μετά το Γιούρο ή και εμβόλιμα - αν και άκλαυτες θα πάνε - ο κόσμος θέλει καυτές προβλέψεις - κίνητρο να παίζει δω στου και παρ του τα μυαλά!

    για σκέψου για τούτη εδώ τη γωνιά καμιά πρόταση - καμιά ιδέα - καμιά κουβέντα καφενειακή και άστην εδώ...

    Για κοίτα το διπλό της Ομιγια στην Νιγκατα (Ιαπωνία είναι) και αχάραγα Σαββάτο. με μια πρώτη ματιά λάθος - αλλά είναι λάθος;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εσυ ασκησεις επι χαρτου!
    Να αρχισω παραφραζοντας το αποφθεγμα του Fields που εβαλες, σχετικα με αυτο που βλεπεις στην Ιαπωνια; "Ειναι ηθικα σφαλμα να βλεπεις μια λαθος αποδοση και να μην την πονταρεις"!
    Ειδα το πινακακι με τις φορμες και καταλαβα τι λες αν και δεν ξερω καθολου τις ομαδες.

    Θελω καποτε να συζητησουμε την Εξειδικευση, γιατι και τωρα ειδα ποσο σημασια της δινεις. Να ενα θεμα συζητησης. "Εσυ που παιζεις Αγγλια, τι δουλεια εχεις με τα over?" μου ειπες.
    Την πιστευω και εγω την Εξειδικευση. Ουτως ή αλλως ειμαστε εκτος σεζον και εχω την δυνατοτητα να δοκιμαζω εδω και εκει και δεν θεωρω οτι παραβιαζω την αρχη. Δεν ειμαι ομως τοσο απολυτος με την Εξειδικευση οσο εσυ.
    Εχω καταλαβει τη σημασια να ειναι κανεις περιορισμενος σε ενα Πρωταθλημα, το οποιο ξερει καλα και στο οποιο η γνωση του και οι επιλογες του ειναι "πρωτογενεις". Θεωρω ομως προσον για εναν παικτη να μπορει να αναγνωριζει αποδοσεις απο ενα αλλο Πρωταθλημα που εχουν "ενδιαφερον" (ή που "ειναι λαθος") οπως επισης ειναι προσον για εναν παικτη να μπορει να κρινει σωστα ποιον πρεπει να διαβαζει ή ποιο site πρεπει να διαβαζει. Αυτη η γνωση ειναι "δευτερογενης" αλλα εξ ισου σημαντικη νομιζω.
    Εν παση περιπτωσει δεν ειμαι δογματικος και μπορει να με πεισεις οτι η Εξειδικευση δεν διαπραγματευεται και οτι εσυ εχεις την αυτοκυριαρχια να παιζεις ΜΟΝΟ Αγγλια. Απολυτως σεβαστο.
    Παντως το Στοιχημα ειναι ενα πεδιο προβληματισμου και τωρα που ειμαστε εκτος σεζον μπορω να το δω και καπως ετσι.

    ΥΓ σημειωνω το Ιαπωνικο σου. Παιζω/δεν παιζω, σημασια εχει να σημειωνω.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για το ιαπωνικό θα σου γράψω μάλλον αύριο τις ενστάσεις μου - ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός! έγραψα κάτι άλλο και άδειασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή