7 Ιουν 2016

"σκέψεις από τα παλιά"




Ρε πιασαν οι βροχές και δεν το θέλω και πολύ να πιάσω τα κουπόνια – καλοκαίρι και στοίχημα έμενα δεν μου πάει. Να έχεις του κουμαριού της δυσκολίες και να σε βαράει και η ζέστη στο κεφάλι – να ιδρώνεις από την αγωνιά σου για την έκβαση των αγώνων και να έχεις και έξτρα ιδρώτα από κάνα καύσωνα – κάτσε καλά ρε…


Με τα πρωτοβρόχια να ρίχνεις και εσύ τα πρώτα μπουμπουνητά – και όσο κρυώνει ο καιρός όλο και να χώνεσαι - και δεν θα αγχώνεσαι αν ξέρεις τι ζητάς και που θα το βρεις! Στα δελτία των οκτώ  αν δεν προσέξεις θα βρεις πιο πολύ κακό - παρά καλό – λίγοι λένε τις πραγματικές ειδήσεις – οι πιο πολλές είναι έτσι φτιασιδωμένες για να οδηγούν τον παίκτη των «αιώνιο» παίκτη σε καταναλωτικά όργια.

Γι αυτό και εγώ ώρες, ώρες μοιάζω σαν τον τρελό του χωριού που επαναλαμβάνεται – ρε μην  παίζετε για να παίζετε -   σε βάθος χρόνου κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το τέρας – τουλάχιστον σε ανοικτή μάχη! Και κανείς δεν χαρίζει απλόχερα την άμωμη γνώση!

Μπορείς να φανταστείς το στοίχημα σαν έναν αγώνα επιβίωσης; - αντέχεις; Το ότι έριξες μια ζαριά καλή, πιστεύεις πως υπάρχει εγγύηση πως δεν θα ρθουν χρονιές που θα σε συντροφεύουν τα ντόρτια;  Και τότε θα διατηρήσεις την πιστή σου στο καλό σου χέρι - ή θα στραφείς σε χέρια άλλα;

Ξέρεις πόσες φορές τα πρώτα χρόνια μούντζωσα την Αγγλία και τα αουτσάιντερ; Και νόμιζα πως όλα ήταν παραμύθι που κάποιοι εύκολα μας πούλησαν; Και τότε ξαναγυρνούσα στο τετράδιο και ξανά μανά το έψαχνα; Τι έκανα λάθος; Και να βρήκα αυτή την λεπτομέρεια που κάνει την διάφορα θα βγω εδώ και θα την βροντοφωνάξω; Ή θα την περιλούσω με παπαριές και όποιος θέλει να δει, θα δει!

Είπαμε ο λόγος που γράφω για στοίχημα είναι γιατί πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω τον «αιώνιο» παίκτη να μην χάνει – στους πολλούς δηλαδή απευθύνομαι – και πιστεύω πως το να μην χάνεις είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα.

Και θέλει και ο νκλαπς να γράψουμε για ειδίκευση και εξειδίκευση – μα αυτά έχουν περιορισμό – κρύβουν το πρέπει μέσα τους και το πρέπει δεν πουλάει…


υ.γ. και όποιος θέλει να δει το αρχίνισμα της διαδικτυακής μου παράνοιας ας επισκεφτεί το μέρος που άρχισαν όλα - http://www.infobeto.com/forum/showthread.php/115691-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1?highlight=

4 σχόλια:

  1. Εφτασα στη σελιδα 7 και μεχρι την 77 εχουμε καιρο. Ολο το καλοκαιρι
    Μαιος 2013. Δεν ειχα ιδεα τοτε οτι υπαρχει το Στοιχημα. Το Δεκεμβριο του 2013 ξεκινησα. Εντελως τυχσια.
    Ενταξει την υπαρξη του παιχνιδιου την ηξερα. Δεν εννοω αυτο. Αυτο που δεν ηξερα τοτε ειναι οτι δεν ειναι ρουλετα δεν ειναι ζάρια δεν ειναι χαρτια. Και αυτο που τεινω να πιστεψω τωρα ειναι οτι ΔΕΝ ειναι καν τζογος το Στοιχημα αρκει ομως να τηρεις ενα κατεβατο απο κανόνες.
    Αν δεν υπηρχε το "πρεπει" που λες παραπανω εγω προσωπικα θα την ειχα κανει απο το Στοιχημα νωρις.

    ΥΓ Στο Ιαπωνικο με βαση τα νουμερα η Ομιγια που ειναι η καλυτερη εκτος εδρας της κατηγοριας εχει ενα 35-40% κατα την ταπεινη μου γνωμη. Γιατι την αδικουν τωρα οι αποδοσεις; ΙΣΩΣ επειδη εχει κακη παραδοση εχοντας κερδισει μονο 1 στα 10 τελευταια μεταξυ τους.
    Αν ειναι μονο αυτο, που εξηγει το mismatch, δεν με ενοχλει.
    Αν ομως εχουμε τιποτα αλλαγες προπονητη ή απουσιες, δεν ειναι καλο να μπλεξει κανεις. Και Ιαπωνικά δεν ξερω να διαβαζω για να μαθω...
    :)
    Ειμσι περιεργος να δω τι ψεγαδι βρηκες εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενοντας να μου πεις για το Ιαπωνικό, (και επιστρεφοντας την φιλοφρόνηση) βλέπω ενα Φινλανδικό με παρόμοια χαρακτηριστικά με το δικο σου Ιαπωνικο: Ροβανιέμι (2,15) - Μαριεχαμν (3,60).
    Και εδώ έχουμε μια φορμαρισμένη ομάδα, την καλύτερη εως τωρα εκτός έδρας (Μαριεχαμν) να παίζει με μία ντεφορμέ ομαδα (Ροβανιεμι). Και εδω η απόδοση του διπλού μας φαίνεται λάθος. (Είναι όμως; Δεν ξερω.)
    Η διαφορα εδω ειναι ότι εχουμε ΚΑΙ την παράδοση με το μέρος μας και όχι εναντίον μας, αν θελουμε να στηρίξουμε την Μαριεχαμν.
    Για να δω τη σκεψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο ημίχρονο ο μπουκ έχει πάει στο 5 την Μαριεχαμν - την άλλη την έχει αφήσει στα κυβικά της. για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 0-0. Δεν ηταν κακη η σκεψη ομως.
    Συνεχιζω τις ασκησεις επι χαρτου.
    Ετοιμασου για το Euro.
    Θα μου πεις, τι ετοιμασία; Για να μην παιξουμε; Σωστό και αυτο.
    Γιατι δεν συνεχιζεις το thread στο infobeto forum; Αμα εχω εμπνευση θα βοηθήσω και εγω!
    :)
    Θα σου πω (με το δικο σου αμιμητο στιλ φυσικά) για μια μερα που ο Αιωνιος Παικτης συνάντησε την Καλη Νεραιδα του Στοιχήματος η οποια του χαρισε τη δυνατοτητα να κανει μια ευχη!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή