Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"περιμένοντας τον Nklaps"


Περιμένοντας τον Νκλαπς να γράψει για τη «νεραΐδα του στοιχήματος» και να μας βάλει στην νέα στοιχηματική χρονιά.  Από την άλλη εβδομάδα τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα – για μας ο Αύγουστος είναι μήνας προσαρμογής. Δεν πέφτουμε με τα μούτρα, για μην φάμε τα μούτρα μας. Παρακολούθηση και μάθηση, γι' αυτό προσφέρεται ο Αύγουστος. 

Ευκαιρίες τον Αύγουστο θα υπάρξουν; - πάντα υπάρχουν ευκαιρίες γι αυτόν που ξέρει τι ζητά... Αρκει
να μην φτιάχνουμε εμείς τις ευκαιρίες στο κεφάλι μας, για να βρίσκουμε πατήματα για να παίζουμε...

Το μπλογκ θα μείνει πιστό και για δεύτερη χρονιά σε παπαριές και Αγγλικές ομορφιές – δραχμάς δεν δίνουμε, λίρες δεν δίνουμε, δολάρια δεν δίνουμε, αυτό που ίσως δίνουμε είναι μια βοήθεια να μην πετά ο παίκτης, ο «αιώνιος» παίκτης, τα λεφτά του σε ένα πηγάδι δίχως πάτο! 

Είμαστε εδώ για θυμίζουμε πως τα κουπόνια δεν είναι πεπόνια να τα βρεις στη λαϊκή. Να έχεις το βλέμμα του πολεμιστή και την εγκράτεια του ερημίτη - να δυο άπλες συμβουλές. Να σεβόμαστε τα λεφτά μας και να τα σκορπάμε με φειδώ – να έχουμε χαρτογραφήσει το έδαφος και να έχουμε σχεδιάσει τις κινήσεις μας από καιρό. Να μάθουμε να στεκόμαστε με τις ώρες καραούλι και μόλις κάνει το λάθος ο εχθρός να χτυπήσουμε και να φύγουμε! Αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βλέπουμε το λάθος. 

Η κάθε νίκη μας να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς, να παραμένουμε προσγειωμένοι και να μην αφήνουμε να φωλιάσει μέσα μας το φάντασμα της πλεονεξίας! Στην ήττα να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά να είμαστε αυστηροί τιμωροί του ίδιου μας του εαυτού! Οι νίκες μάς κάνουν πιο δυνατούς, αλλά οι ήττες πιο σοφούς! 

Εμείς εδώ πιστεύουμε –όχι δογματικά– στην αξία του αουτσάιντερ – πρέπει όμως να πιστεύεις κάπου, αλλιώς δεν θα μπορείς να χωνέψεις τις ήττες σου! Η πίστη σου όμως πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και χρόνιας εμπειρίας και όχι αποτέλεσμα πλάνης! 

Το μπλογκ είχα σκοπό να το φτιασιδώσω λίγο το καλοκαίρι – αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος οργανωτικά. 


Υ.Γ. Πάντως το να μας τιμά κάποιος με τις σκέψεις του είναι μια νίκη και αυτό – περιμένοντας τον Νκλαπς λοιπόν… 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ

"Μακριά από τα άχαστα"

«Να τον φάει η αρκούδα, να μην γράψει, να ησυχάσουμε -  απόδοση 1,30» - ευκολάκι. Αμ δε.Ρε μην παίζετε φαβορί θα καταστραφείτε. Να παίζετε αουτσάιντερ, τρίλιζα, μακριά γαϊδούρα, αλλά μακριά από άχαστα φαβορί.

"Το παλιό σπίτι στο χωριό"

Αχάραγα σηκώθηκα σήμερα - σαν κυνηγός, όχι σαν χαμάλης. Ήθελα να τραβήξω πάλι για το σταυροδρόμι. Εκεί όπου πήραμε το δρόμο του πολιτισμού, με τα φανταχτερά φώτα, στις πλανεύτρες πολιτείες. Εκεί όπου ο άνθρωπος άφησε μια ήρεμη ζωή, χωρίς πολλά βάρη, για μια ζωή που δεν είμαστε σίγουροι τελικά αν αξίζει…

"ραντεβού στα τυφλά"

Υπάρχει μια φιλοσοφία εδώ – καλή, κακή, αλλά υπάρχει. Να περιμένουμε οκτώ αγωνιστικές, άντε έξι, να έχουμε ένα δείγμα. Να έχει κάνει τα ταξιδάκια του ο άλλος, να έχει κάνει τις υποδοχές του και να δούμε πού την πάει την δουλειά. Θα μου πεις, ακριβώς πού πάει μια ομάδα; Μπορεί να έχουν φτάσει Χριστούγεννα και να μην μπορούμε επακριβώς να πούμε. Αλλά κι αυτό το ραντεβού στα τυφλά δεν είναι της φιλοσοφίας μας – χωρίς να πιστεύουμε πως δεν μπορεί να βγει και κάτι.