3 Σεπ 2016

"άτιμο παιχνίδι"


Μπήκε ο Σεπτέμβριος, μπήκε το φθινόπωρο, κι αύριο έχει ένα κουτσουρεμένο και δύσκολο κουπόνι για τις Αγγλιδούλες. Τι κάνουμε; Παίζουμε, γιατί ημερολογιακά οφείλουμε να σπρώξουμε χρήμα;  Στερημένοι από τη «νηστεία» του καλοκαιριού, θα μου πεις, πώς να βαστάξουμε άλλο; «Βάστα, ρε Καραβάκο!» αν θα πω, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ αντιστοιχηματικός και να μου γυρίσει ο κόσμος την πλάτη.

Πιτερμπόρο 1,82) – Σουίντον (4,18) – Ένα φαβορί με «κρυφές» αδυναμίες, μπορεί να δώσει αξία στο αουτσάιντερ. Βάζει πέντε η Πιτερμπόρο, τρώει έξι -  η χαρά του φιλάθλου, αλλά σαν φαβορί δεν βγάζει μια σοβαρότητα για να αξίζει στο 1,85. 3 νίκες και 2 ήττες. Η άλλη αθόρυβα και με ματς λιγότερο, που αν το πάρει την «καβαλάει» - γιατί τόσο  «αδικημένη» από τις αποδόσεις; Και με προϊστορία καλή και με ψυχολογία από δύσκολη νίκη με την σκληρή Πορτ Βέιλ - δεν είναι υπερβολικό αυτό το 4,75;


Μάνσφιλντ  - Κέμπριτζ -  Τελευταία και χωρίς νίκη τραβάει για το αυριανό η Κέμπριτζ. Η άλλη δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μόρκαμ και με καλά αποτελέσματα. Εδώ όμως κάτι βλέπει ο μπουκ και πετσοκόβει αυτήν που είναι στον πάτο. Γιατί το 3,50 δεν το λες και ευκαιρία. Μπορεί να βλέπει πως στα πρώτα ματς η Κέμπριτζ δεν πήρε τους βαθμούς που μπορούσε. Έκανε και μεσοβδόμαδα ένα κυπελικό διπλό, στην από πάνω Στριούσμπερι, και όσο να 'ναι έχει το νου ο μπούκης.


Μετά μια λειψυδρία υπάρχει στον ορίζοντα. Με ανατροπή στο τελευταίο –που ήρθε και η πρώτη νίκη- πάει η Σέφιλντ να παίξει στην υπολογίσιμη Τζίλιγχαμ.  Άμα συζητάμε για τέτοια παιχνίδια...  Άμα δεν σου «μιλάνε» τα παιχνίδια και τα ψάχνεις εσύ ένα - ένα, γάμηστα! Είπαμε να ψάχνουμε, να βρίσκουμε ευκαιρίες, λάθη, αλλά να ξέρουμε και πότε δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για όλα τα παραπάνω.


Εξάλλου έκτη αγωνιστική «τρέχει» σήμερα, μένουν άλλες 40. Η αμφιβολία, το θολό τοπίο, τα δύσκολα παιχνίδια, τα αμφίρροπα παιχνίδια δεν δίνουν πλεονέκτημα στον παίκτη. Η υπομονή, το καθαρό μυαλό και τα παιχνίδια, που με τα χρόνια έμαθαν να σου μιλούν και συ να τα ακούς, αυτά μπορεί να δώσουν στον παίκτη ένα μικρό πλεονέκτημα και με προϋποθέσεις.  


Και να βάλουμε και άλλο ένα σημαντικό κομμάτι στην παράμετρο στοίχημα και κέρδος: η ανάγκη του παίκτη για κέρδος! Θέλει ο παίκτης πραγματικά δηλαδή να κερδίσει; Κάθε παιχνίδι και ποντάρισμα γίνεται σαν να εξαρτάται η ζωή του από αυτό; Σέβεται τα λεφτά του σαν να είναι τα τελευταία του; «Μαστιγώνει» τον εαυτό του μετά από κάθε χαμένο στοίχημα, γιατί νοιώθει πως χάνεται; Μπορεί να ζήσει με το αβέβαιο; Έχει σταματήσει να ψυχαγωγείται από τα τυχερά παιχνίδια; Η ψυχή του έχει ξεμάθει από τις χαρές; Είναι σκληρή και αδυσώπητη;


Είναι άτιμο παιχνίδι τούτο –ακόμα και αν υπάρξει κέρδος, δύσκολο να ποντάρεις σε αυτό– γιατί πάντα θα καιροφυλακτεί ο «βαρύς χειμώνας» του παίκτη και εκεί όλα αλλάζουν! Εκεί όποιος δεν έχει αποθέματα και δεν μπορεί να αντέξει την πείνα, θα ξαμοληθεί και τότε θα είναι δύσκολο να μην κάνει λάθη!


«run to the hills run for your lives» - «τρέξτε στου λόφους, τρέξτε για της ζωές σας» Iron Maiden!

2 σχόλια:

  1. Το παλεψε η Σουιντον.
    4.75 εδινε;
    Και λεει καποιος οτι θελει να παιξει το σουτσαιντερ. Έχει διλημμα. Τί παιζει; Ξερο διπλο, dnb ή Χ2;
    Οπως βλεπω γενικα τις αποδοσεις, ειμαι σχεδον βεβαιος οτι το ξερο σημειο σε βαθος χρονου ειναι πιο αποδοτικο. Οι λιγες φορες που θα νικησεις, θα ρεφαρουν πιστευω και για τις φορες που το ματς θα πάει στην ισοπαλια.
    Ε λοιπον, οσο και αν το πιστευω αυτο, σπανίως εχω το κουραγιο να παω σε τετοιο ξερο σημειο.
    Συνηθως παω με το dnb. Οσο και αν πιστευω οτι το αλλο σε βαθος χρονου ειναι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη κουβέντα αυτή με το δίλημμα - ξερό διπλό ή κάλυψη; ορισμένοι τιπστέρς κάνουν "καριέρα" έτσι, δεν το λέω ειρωνικά - σε αυτό μπορεί να τους οδηγεί και το ακροατήριο που έχουν. ο άλλος δηλαδή που κοιτάει το περιτύλιγμα και όχι τόσο την εμφάνιση, θέλει να βλέπει πράσινα σημεία. Τα χάντικαπ, οι διπλές ευκαιρίες και τα dnb βοηθούν στο πρασίνισμα αυτό. Σε βάθος χρόνου που ρωτάς - υπάρχει κανείς, που μπορεί με σιγουριά να απαντήσει για κάτι που αφορά το στοίχημα σε βάθος χρόνου; - εκτός από την σίγουρη χασούρα;

    Και αυτό πιστεύω πως είναι ένα όπλο στα χέρια του παίκτη, αρκεί να μην το θεωρήσει όπλο μοναδικό και το υπερεκτιμήσει...

    Θες και πιο δύσκολα - ζητούμενα μέχρι δυο τρία και μονά - τα μονά ξερά; η φτιασιδωμένα;

    Έχουμε να πούμε τον χειμώνα δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή