8 Σεπ 2016

"το μέλλον"


Μέλλον; - Ποιον ενδιαφέρει στα αλήθεια; Ένα αδιάφορο παρόν, εξασφαλίζει ένα επίσης αδιάφορο μέλλον!  Άσε τις καφετζούδες που σου λένε πως έχεις μέλλον. Ξέρεις ακόμα πως ένα ξεχασμένο παρελθόν, προδιαγράφει ένα  αβέβαιο μέλλον. Άσε τους πολιτικούς που σου λένε πως σου φτιάχνουν το μέλλον.
Μέλλον; - Ποιος αλήθεια στο στοίχημα έχει μέλλον; Οι εταιρίες θα μου πείτε! Γιατί έχουν δομημένο παρελθόν, σταθερό παρόν και εξασφαλισμένο μέλλον! Θα μου πείτε έχουν στήσει το παιχνίδι στα μέτρα τους.  Θα μου πείτε πως βοηθά η πελατεία τους σε αυτό. Στο παιχνίδι αυτό, αυτοί μοιράζουν την τράπουλα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού - μα μπορούμε άραγε, να αλλάξουμε την πελατεία;

Για να αλλάξεις την πελατεία, είναι σαν να προσπαθείς να αλλάξεις την κοινωνία. Ρε δεν θέλουν να αλλάξουν – άσε αυτούς με τις ντουντούκες να φωνάζουν στους δρόμους στις πλατείες.  Δεν υπάρχει αλλαγή που γίνεται χωρίς να χάσεις κάτι. «ένα καλύτερο μέλλον για όλους» - μαζί σας, αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει μεγαλύτερη μπαρούφα! Συνήθως άμα ακούς τέτοια να περιμένεις να βουλιάξει ολάκερη η βάρκα και να πάνε όλοι άκλαυτοι!
Μας μπέρδεψες θα μου πείτε και με το δίκιο σας. Από το πρακτορείο πηδάς στην πλατεία και πάλι στο πρακτορείο ξαναγυρνάς. Και το ίδιο τα σάιτ βγάζει ένα μπέρδεμα – αφού έχει για πρωταγωνιστές τον γέρο Μπαζ και τον Έκτορα. Ίσως γιατί είμαστε λοξοί , ίσως γιατί πιστεύουμε πως το στοίχημα δεν μπορεί να αποκοπεί από την απλή καθημερινότητα.
Δεν μπορεί να κερδίσει εύκολα στο στοίχημα, αυτός που χάνει στη ζωή! Ο φυγόπονος, τι μέλλον να έχει; Αυτός  που αποζητά ρουσφέτι, είναι αυτός που πάει στα έτοιμα  παιχνίδια. Δεν έμαθε να παράγει, δεν έμαθε να δουλεύει – έμαθε να ζει εξαρτημένος – εξαρτημένο το μέλλον του! Αυτός που τους ανοίγεις τα μάτια και το πρώτο που κάνει είναι να βγάλει γλώσσα – με ταρατατζούμ αναγγέλλει, το άνοιγμα των οφθαλμών του και αφού έχει ξεμάθει να περπατά πέφτει σε τοίχο – αυτός έχει τραγικό μέλλον.
Μέλλον στο στοίχημα έχουν αυτοί που έμαθαν καλά τον εχθρό! Όχι με εγχειρίδια δανεικά, αλλά στα πεδία των μαχών και σε ατελείωτους μονολόγους με τους εαυτούς τους! Αυτοί που έκλαψαν τα λεφτά τους και δεν γλεντοκόπησαν με τα λεφτά τους. Αυτοί που βάζουν κανόνες και τους τηρούν – αλλά θα πρέπει να είσαι σε θέση να βάλεις κανόνες, σωστούς κανόνες. Αυτοί που παθιάζονται, αλλά δεν παρασύρονται από τα πάθη τους.
Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι – μας έριξαν;  Μπήκαμε; – τι σημασία έχει; Και το σάιτ στέκεται μπροστά σε αυτό το σταυροδρόμι – λογικά θα μας ακολουθήσει όποιον δρόμο και αν τραβήξουμε. Εκτός και αν τα σάιτ ακολουθούν δικό τους δρόμο; Θα μου πεις δεν υπάρχει αρκετή παλαβομάρα στη ζωή; Τα σάιτ γιατί να είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής; «Δεν θα έχουν μέλλον!» -  Θα πει ο αυτός που πάντα λέει κάτι για να πει…
Τι μέλλον μπορεί να έχει ένα τέτοιο άρθρο; Πόσο γρήγορα θα πεταχτεί; Θα ξεχαστεί; Όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα στην ζωή που ζούμε. «Όποιος χαζολογάει γιατί του αρέσει να ερωτοτροπεί με τη ζωή, δεν έχει θέση στη ζωή» θα τους ακούσεις να λεν.  – και ποιος σας είπε πως γουστάρουμε να πληρώσουμε ακριβά για μια τέτοια θέση…
Υ.γ. ήταν προσεκτικό το άρθρο, δεν νομίζω πως ενόχλησε την αστυνομία διαδικτύου – ίσως όμως έρθει να μας μαζέψει ο μπόγιας. Ίσως…


3 σχόλια:

  1. Καλημερα Βαγγέλη. Αντε να καταπιαστούμε με το νέο κουπόνι. Εχεις όρεξη; Βοηθάει και το μυαλό μας να "καθαρίσει".
    Ολες αυτες τις ημέρες λέγαμε ότι το κουπόνι είναι γεμάτο από Εθνικές Ομάδες κλπ. Οι Εθνικές Ομάδες τελείωσαν. (Το παραδεχομαι ότι έκανα την παρασπονδία μου και εγω, αλλα σε ένα μόνο ματς που νομίζω οτι αξιζε.)
    Εθνικές τελος λοιπον. Τώρα να μας δω που έχει Αγγλία.
    Για να δω πως θα το χειριστείς.
    Γιατι το λέω. Ψιλοαδιαφορες κατα την δική μου ταπεινη γνωμη οι πιο όλλές αποδόσεις στη League 1. Στη League 2 εχει λιγο ενδιαφέρον, αλλα δεν γινεται συνεχώς να μιλάω για μία μονο ομάδα. Θα γινω γραφικός. Εχασε στο προηγούμενο, είναι να την αφησω λοιπον στην ησυχία της, αλλα οι αποδοσεις της είναι ακόμα πιο προκλητικές.
    Και στην Τσαμπιονσιπ τι θα πεις? Μα εκει είχαν διακοπή. Δεν είχαν? Τι κανουμε λοιπον εκεί, διότι έχει ίσως αποδόσεις που θελουν συζήτηση. Τις μάζεψαν λίγο βεβαια.

    Αντε ρε Βαγγελη, κάνε ενα κόπο να γραψεις για το Αγγλικό κουπόνι. Απλά θελω να δω το concept σου. Και ας μην παίξουμε τίποτα στην τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε γράφω, εδώ και ώρα γράφω. στείλε κάναν καφέ γιατί θα το ξενυχτήσουμε και άκρη δεν θα βγάλουμε. και άμα δυσκολεύεσαι να γράψεις - τι να παίξεις... αλλά θα βγει το άρθρο και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

    Και τα κουπόνια ρε παιδάκι μου μας πάνε κόντρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζει ο αλλος οτι ειναι υπευθυνος για τις μπίρες (εστω στο πλαισιο ενος ante-post bet της αγαπημενης του ομαδας) και αιφνης ανακαλυπτει οτι του εχουν αναθεσει και τους καφεδες! Δεν γινεται ετσι!

    Εγω τα χρονια που πινω καφεδες τους εχω συνηθισει τοσο πολυ, που αν πιω το βραδυ μη σου πω οτι με... διευκολυνει να κοιμηθω. Και εσυ θελεις καφε για να κρατηθεις ξυπνιος; Τι θα γραψεις; Θα γραψεις κανενα κατεβατο;

    Για να δουμε. Εχω αγωνια! Αυτο ναι. Αυτο με κραταει ξυπνιο. Μην το παρακανουμε ομως...

    ;)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή