14 Οκτ 2016

"Αγγλιδούλες σε πτώση"

Αγγλιδούλες σε πτώση - σε βάζω στο κλίμα αμέσως. Αλλά να πούμε πρώτα για το ευρύ κοινό πως οι ομάδες προέρχονται από διακοπή. Αυτό σημαίνει πως έχουν χάσει το ρυθμό τους, τα πατήματά τους. Αυτοί που πατούσαν γερά στα πόδια τους είναι άγνωστο πόσο καλά θα ξαναπατήσουν μετά τη διακοπή, και αυτοί που αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, θα έχουν δουλέψει για να βρουν τα πατήματα τους. Τώρα πόσο θα τα καταφέρουν οι μεν και οι δε, θα ξέρουμε ύστερα από αυτήν την αγωνιστική. Δεν μπορείτε να περιμένετε; Κατευθείαν στο ψαχνό! Μήπως από την τσέπη μου θα βγουν…

Με σκωπτική διάθεση ξεκίνησε σήμερα ο Γέρο Μπαζ, ίσως γιατί έκανα κάτι περατζάδες τον τελευταίο καιρό από εκεί όπου συχνάζουν «επαγγελματίες» και ερασιτέχνες παίκτες και είδα τα στοιχήματα να πέφτουν βροχή. Τόσο κάλοι είναι, ρε παιδί μου; είπα και από ντροπή γύρισα στην σπηλιά μου. Τι όβερ, τι άντερ, τι κόρνερ, τι επόμενο γκολ, τι επομένη στάση λεωφορείου κάπου στη Βενεζουέλα. Πώς δεν τους πιάνει το κεφάλι τους, σκέφτηκα; Εδώ με τρεις κατηγορίες καταπιανόμαστε χρόνια πολλά στην Αγγλία και μόνο με σημεία και εύκολα άκρη δεν βγαίνει.


Είπαμε, παίρνεις το στοίχημα στα σοβαρά, θα σε πάρει και αυτό. Το προσεγγίζεις χα χα χα και χου, χου, χου, γελάκια, θα σε πάρει στο ψιλό και αυτό. Σήμερα έχει δυο ματς για Τσάμπιονσιπ – Νότιγχαμ (2,71) – Μπέρμιγχαμ (2,95) και Κάρντιφ (2,92) – Μπρίστολ Σίτι (2,76) και είναι και μετά τη διακοπή και ο μπουκ λέει ας αποφασίσει το κοινό. Για μαλάκες ψάχνεις, ρε φίλε; Που θα σου παίξουμε τέτοια; Και θα μοιραστεί το χρήμα από το πολύ το μπέρδεμα και να ξεκούραστα λεφτά ο μπούκης. Γι’ αυτούς που βλέπουν αλλαγή πορείας της Κάρντιφ, επειδή θα ‘χει στον πάγκο το γερόλυκο Γουόρνοκ, ας στηθούν καραούλι στο ζωντανό, αλλά να δούμε πού θα βρεθεί αυτό το 3,00 που δινόταν κάποια στιγμή στο Κάρντιφ…


Γέοβιλ (2,56) – Νιούπορτ (3,02) – με Westley στην κερκίδα πήρε η Νιούπορτ το Χ μέσα στην Κόλτσεστερ, με Westley στον πάγκο θα κυνηγήσει την πρώτη νίκη ύστερα από καμιά δεκαριά αγώνες η τελευταία της βαθμολογίας Νιούπορτ. Είναι αλήθεια ότι η αύρα του Westley που προέρχεται από τις παραστάσεις που έχει από μεγαλύτερες κατηγορίες δείχνει πως μπορεί να φέρει αέρα αλλαγής στην Νιούπορτ. Ρε, ποια Γέοβιλ τώρα, ο άνθρωπος μίλησε για μακροχρόνιο πρωταθλητισμό. Ναι, αλλά ο μπουκ δεν τρώει σανό. «Για κοπιάστε», λέει, «σήμερα έχω την τελευταία σε απόδοση 3,00.» -«Μα 3,75 την είχες ανοίξει», του λέει κάποιος που τα ψάχνει αυτά. –«Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε», απαντάει ο μπουκ με αδιαφορία.


Μπάρνετ (2,61) – Έξετερ (2,91) – πλησιάζει ένας μαγκάκος στον γκισέ, «για βάλε αυτά», του λέει, «στο 3,60 της Έξετερ. Δεν μου δείχνει για τόσο μεγάλο φαβορί η Μπάρνετ και ας έχασε στο τέλος στο Ντόνκαστερ. Έδρα δεν έχει, προϊστορία η άλλη έχει, με τρία διπλά και σε δυνατές έδρες πάει εκεί η Έξετερ. Και την πάτησε την Γκρίμσμπι προχθές, αλλά δεν την πήρε την νίκη.»  -«Έχετε χάσει επεισόδια, κύριε», του λέει ο άλλος στο γκισέ με δόση ειρωνείας. «Σήμερα πουλάμε Έξετερ στο 2,90.» -«Θα σου έλεγα πού να το βάλεις αυτό το 2,90», του λέει ο άλλος, «αλλά έχε χάρη…»


Μπόλτον (1,82) – Όλνταμ (5,28) – περαστική θα είναι η Μπόλτον από την κατηγορία, τα είπαμε αυτά. Αλλά η άλλη πολύ σκυλί στα εκτός, δεν έχει χάσει σε Κόβεντρι, Τσάρλτον και Μπράντφορντ και πήρε διπλό στην Μπέρι και στο τελευταίο ανατροπή μέσα στο Τζίλιγχαμ με γκολ στο 89. Δεύτερο κολλητό διπλό μεγάλο ρίσκο. Αλλά σε μεγάλη απόδοση 5,25 – υπάρχει και το DNB στο 3,50. Να κερδίσει η Μπόλτον με 17 – 0 δεν μας απασχολεί καθόλου.


Τσάρλτον (2,16) – Κόβεντρι (3,93) – τώρα που έκανε νίκη και διπλό η Κόβεντρι, ποιος την πιάνει; «Φέρε τη δω!» -«Στο 4,33; Άργησες πάλι. Έχω στο 3,75.» -«Πω, πω μπέρδεμα…»


Ντόνκαστερ (1,76) – Κόλτσεστερ (5,02) – στην ίδια κατηγορία έπαιζαν πέρσι και οι δυο φούνταραν με 46 βαθμούς. Εντάξει έχει μπει πιο φουριόζα η Ντόνκαστερ, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Θα πάω με το 6,00 στο Κόλτσεστερ. Με κωλώνει λίγο η προϊστορία, αλλά ποντάρω μακροπρόθεσμα εγώ. «Ρε», του λέει ο γκισές, «ή αητός είσαι συ ή δεν έχεις σκοπό να παίξεις; 5,00 τώρα δίνουμε την Κόλτσεστερ. 16,6% πιθανότητες το ένα 20% το άλλο, σιγά τη διαφορά…»

Όταν πέφτουν οι αποδόσεις, ξεκινά και το κουμάρι με τις Αγγλιδούλες. Αλλά τώρα δεν πρέπει μόνο να βρεις τι παίζεις, αλλά και ποτέ το παίζεις. Μωρέ, μπορούν να γίνουν τέτοια παιχνίδια, τέτοιες ανατροπές με τα γκολ; Μπορεί να έχεις πιάσει τον μπουκ κορόιδο μέρες πριν γίνουν τα παιχνίδια παίζοντας κόρνερ – κάτσε καλά ρε...

2 σχόλια:

  1. Και (αφού σε καλημερίσω) θα σε ρωτησω ξανα γιατί ρε άνθρωπε του Θεού δεν τα έπαιζες νωρίτερα; Και πάλι θα λέμε τα ίδια. Παρε παραδειγμα αυτό που γραφεις για την Νιουπορτ (κάνω ..."κόπι-πάστε" όπως λέει και ο γίγαντας της Πολιτικής και Ιατρικής μαζί):

    «Για κοπιάστε», λέει, «σήμερα έχω την τελευταία σε απόδοση 3,00.» -«Μα 3,75 την είχες ανοίξει», του λέει κάποιος που τα ψάχνει αυτά. –«Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε», απαντάει ο μπουκ με αδιαφορία. (είδες κυνισμός...)

    Μα αφού είδες αξία στο 3,75 Μπαζ, (άρα τη δίκαιη τιμή την έβλεπες σαφως χαμηλότερα), γιατί δεν αγόραζες νωρις στο 3,75;

    Και απαντας στην προ-προηγούμενη αναρτηση σου:

    α) διότι μπορεί η απόδοση και να ανέβει.
    Αντιλογος: Ε και; Δεν σημαίνει ότι επειδή πήγε 4.00, ότι το 3,75 δεν ειχε αξία. Αφού ξέρουμε ποιοι ειναι η πλειονοτητα αυτων που παίζουν στοιχημα. Μην επαναλαμβανόμαστε. Πήγαν και παίξαν Γέοβιλ ολοι αυτοί.

    και λες ακόμα

    β) αν παίξω νωρίς μία ξερή απόδοση, χάνω όλη τη μαγεία του στοιχήματος.
    Αντίλογος: ναι καλα, σιγά μην μας πιασουν οι συναισθηματισμοί. Πρέπει να είμαστε και εμείς κυνικοί με τον Μπουκαδόρο. Εγω Μπαζ αν είχα τις δικές σου γνωσεις στις Αγγλίες, θα έπαιζα με το άνοιγμα των αποδόσεων αν εβλεπα καποιο σαφές λάθος.

    Οταν πεφτουν οι αποδοσεις, όπως λες, πεφτουν προφανώς επειδή κάποιοι κύριοι επέλεξαν νωρίς και οι Εταιρίες "μαζεύτηκαν" ως απάντηση στα πονταρίσματα τους. Οταν εχει πέσει η απόδοση, το τι θα πράξεις, καθορίζεται από το που βαζεις εσυ τη δίκαιη απόδοση. Μπορεί ακόμα να αξίζει η τιμή που σου δίνουν, μπορεί και όχι.
    Αλλα πάντα θα σκεφτεσαι (εγώ τουλάχιστον) γιατι να μην το είχες δει νωριτερα...

    Κανω λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολη μέρα η χθεσινή για τα αουτσάιντερ στην Αγγλία. άλλα έχουμε πει πως πρέπει ο παίκτης να μάθει να χωνεύει καλά και τις νίκες του και τις ήττες του. Οι ήττες που είναι βάση προγράμματος χωνεύονται πολύ πιο εύκολα, για αυτό δεν πρέπει ποτέ να ανοίγουμε το παιχνίδι μας και μετά να τρέχουμε να πάρουμε πίσω τα σπασμένα.

    Έχει Τσαμπιονσιπ και Αγ1 την Τρίτη, θα τα δούμε αυτά αύριο. μέχρι τότε πήγαμε μια βόλτα στα αστέρια...

    Τις Κυριακές είναι πολύ δύσκολο να πιαστείς με το στοίχημα και να μην χαθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή