29 Οκτ 2016

" Οι άρχοντες του κουμαριού"


«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.» Έχουμε πει πως το στοίχημα θέλει χειμωνιάτικο καιρό, κρύο, βροχές, χιόνια και αγέρηδες, να συνθέτουν ένα τοπίο που να σε προδιαθέτει να κλειστείς μέσα, να πετάξεις το κλειδί και να τα βάλεις με τους άρχοντες του κουμαριού. Βέβαια, αυτοί οι άτιμοι χειμώνα - καλοκαίρι είναι εκεί, πανέτοιμοι να μην σου παραχωρήσουν ούτε πιθαμή από τα εδάφη τους.


Χθες λοιπόν περιδιάβηκα σε εδάφη που εγώ πιστεύω πως έχω πιθανότητες να πάρω κάτι από τους άρχοντες του παιχνιδιού. Ξεκίνησα από Γερμανία 2 – Γερμανία 1 δεν παίζω. Ούτε με θέλει, ούτε την θέλω, έτσι είναι αυτά. Δυναμό Δρέσδης κοιτούσα, τρώει το δεύτερο στο 60 περίπου - άστο, λέω, τι να κάνει τώρα η Δυναμό; Πάμε Μπίλεφελντ μήπως πάρει το ματσάκι, να πάρει καμιά ανάσα. Το πήρε στο 85 και γυρνώ από κει και τι να δω; 3-2 η Δυναμό! «Τι έγινε, ρε μεγάλε;» λέω, «όλα γίνονται τελικά…»

Φεύγω και πάω Ολλανδία. Εκεί κάτω στη δεύτερη κατηγορία - παρακμιακά μαγαζιά θα μου πεις. Άλμιερ Σιτι – Χέλμοντ το ματσάκι που παρακολούθησα. Είπαμε, δεν μπορείς να τα παρακολουθείς όλα. Εδώ η Άλμιερ το πήρε στο 93 με απευθείας φάουλ παρακαλώ. Γρήγορα τραβώ για Λονδίνο να δω το δεύτερο ημίχρονα, ΚΠΡ – Μπρέντφορντ. Στο ημίχρονα ήταν 0-1 οι φιλοξενούμενοι. Εκεί ήταν πιο ποδοσφαιρικό το ματς, με γεμάτες κερκίδες, πιο γρήγορο, πιο καλό ποδόσφαιρο. Μπροστά την Μπρέντφορντ δεν την έπιανες ούτε με λάσο και σε μια αντεπίθεση 0-2 και καληνύχτα. 

Στα σημερινά Αγγλικά τώρα. Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, αφού η προηγούμενη αγωνιστική έφερε διπλά που δεν τα φέρνει ούτε ο Άγιος Βασίλης. Είπαμε, ούτε προληπτικοί είμαστε, ούτε υπερεκτιμάμε τις δυνατότητες μας. Σεβόμαστε τα πάντα και ειδικά τους αριθμούς. Σήμερα κάτι ευκαιρίες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, έχουν φροντίσει οι άρχοντες να μας βάλουν σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις… 

Πλύμουθ (1,98)–Κόλτσεστερ (3,43) – αξία, λέει, υπάρχει στον άσσο της Πλύμουθ – δεν θα διαφωνήσω. Μα εγώ βλέπω την Κόλτσεστερ και αξία δεν έχει. Ένα διπλό του 4,50 το δίνει ο μπουκ 3,50, άντε τώρα 3,60. Βλέπουμε τα ίδια; Κάνει λάθος; Τι με νοιάζει, αφού το λάθος είναι από την άλλη πλευρά; Και στο live να κάτσεις, δύσκολα ο μπουκ αλλάζει και κει ρότα. 

Πρέστον (5,17)–Νιούκαστλ (1,70) – ήταν δύσκολο τούτο, ήρθε και το μεσοβδόμαδο Κύπελλο και το μπέρδεψε κι άλλο. Τι τα ήθελες και συ, μωρή Νιούκαστλ, τα 6, ενώ έπαιζαν και με δέκα οι άλλοι για μια ώρα περίπου. Θα φτύσει αίμα για να πάρει το διπλό αύριο, αφού τους έθιξε τον εγωισμό. Και δεν είναι και κάνα μπάζο η Πρέστον να μην την βλέπουν καθόλου οι άρχοντες. Αλλά είπαμε, εδώ ο κόσμος πάει με τη φανέλα. Ξεκούραστη θα είναι, αφού κάνα δυο τρεις βασικοί έπαιζαν. Να μην χάνει η Πρέστον το βλέπω, να έχει πιο πολλή αξία από το διπλό της πλάκας. 

Άκρινγκτον (1,82)–Νιούπορτ(4,23) – θα την στρώσει την Νιούπορτ ο Γουέστλεϊ. Ήδη τα πρώτα βήματα είναι θετικά, άλλο αν δεν ήρθε η νίκη ούτε στο τρίτο με την Μπάρνετ προχθές. Τόσα στοιχήματα άστοχα ρίχνονται στο κουβά, γιατί όχι το διπλό; Αλλά οι άρχοντες –αυτοί οι «ταχυδακτυλουργοί»- πήραν το 5,00, που είχε μια αξία, και το μεταμόρφωσαν σήμερα σε 4,33.

Κέμπριτζ (4,42)–Πόρτσμουθ (1,77) – εγώ βλέπω πως ανεβαίνει η Κέιμπριτζ. Έχει 4 νίκες, ένα Χ και έχει χάσει μόλις ένα στα τελευταία έξι. Είπαμε, δεν ήταν για φούντα η ομάδα, θ' ανέβει κι άλλο. Πολλές ήττες μέχρι τώρα η Πόρτσμουθ, παρότι παίζει καλά. Ο άσσος στο 5,00, 3,50 το DNB, πιο συντηρητικό, αλλά κι αυτό με τα ρίσκα του. 

Σέφιλντ Γιουν. (1,94)–Μ.Κ.Ντονς (3,72) – τι στο διάβολο γίνεται εδώ; Πάει το τέρας να παίξει στην πεντάμορφη και μου κλείνεις τα μάτι, ρε άρχοντα, στο τέρας; Θα τα δω μόνος μου αυτά, μην με βοηθάς. Άστο στο 5,00 που το είχες – τι σκατά είναι αυτά τα 3,75 σήμερα; Έφυγε και ο προπονητής των Ντονς έπειτα από χρόνια, αλλά έβαλαν έναν κλώνο μέχρι να βρουν άλλον. Αλλά γιατί εδώ ο μπουκ Νκλαπς προσφέρει σε τιμή ευκαιρίας την πεντάμορφη;

Φλίτγουντ (2,17)–Τζίλιγχαμ (3,18) – έχει φάει μούντζα εκείνη η Τζίλιγχαμ φέτος. Τίποτα δεν της πάει καλά. Τους μουντζωμένους θέλω εγώ, κάποια στιγμή θα βρουν το δρόμο τους. Αλλά όχι και να μου την πασάρεις, ρε μπουκ, και για ευλογημένη! Το άνοιξες 3,75 - οριακά αποδεκτό, αφού από κει μέσα δεν έχει περάσει ούτε η Σκάνθορπ, ούτε η Σέφιλντ, ούτε η Τσάρλτον. Να πάμε με τη μουντζωμένη, αλλά όχι να μουντζωνόμαστε μετά…

Τα άλλα είναι πιο δύσκολα από τα παραπάνω, άλλο αν οι άρχοντες έχουν φροντίσει να τα πλασάρουν σαν πιο εύκολα στον παίκτη, τον «αιώνιο» παίκτη…

1 σχόλιο:

  1. Εδω μεσα εχω μαθει δυο σημαντικα πραγματα:
    1) Για να μαθεις να παιζεις στοιχημα, πρωτα πρεπει να μαθεις να ΜΗΝ παιζεις. Απειρα σημεια που δεν αξιζουν και θα εχεις κερδος μον αν ΔΕΝ τα βαλεις στο παιχνιδι σου.
    2) Το στοιχημα δεν ειναι μονο "ταμεια" και "κουβαδες" αλλα πρωτα απ ολα ειναι η σκεψη που βαζεις πισω απο καθε επιλογη. Σαν να παιζεις σκακι ενα πραγμα και οχι τυχερο παιχνιδι. Μου "παει" καλυτερα....

    Παμε.
    Πλιμουθ. Πολλη σκεψη εβαλα σε αυτο το ματς. 2,00 εως και 2.10 εδινε. Παραξενο μου φανηκε. Αν κοιταξεις ψυχρα τα αποτελεσματα, ειναι ο ασος της αγωνιστικης. Αν ομως παρατηρησεις οτι η Κολτσεστερ δεν ειναι τοσο κακη οσο λενε τα αποτελεσματα της και οτι ισως η Πλιμουθ ηταν λιγο τυχερουλα και οτι ολα τα καλα της αποτελεσματα τα εχει φερει με ομαδες του 2ου μισου του βαθμολογικου πινακα, τοτε καταληγεις οτι ο ασος ναι, ειναι επιλεξιμος, αλλα μεχρι εκει και δεν μπορεις να λες οτι επιασες του Μπουκ στον υπνο. Θα δειξει.

    Πρεστον. Δυσκολη συλλογιστικη. Αν δεν ηταν το μεσοβδομαδο θα ηταν ασος το πολυ για 4.00 και αναλογως θα πρατταμε. Η Πρεστον ειναι σοβαρη ομαδα. Τωρα ομως με το 6-0, τι θα λεμε; Οτι επαιζαν με τα δευτερα; Οτι πεισμωσαν; Ή οτι ο ψυχολογικος αντικτυπος του 6-0 ειναι μεγαλος; 5.50 ο ασος. Μεγαλος ειναι λεω εγω οπως και αν το δεις.

    Εμενα μου αρεσαν και κατι αλλα σημεια, οχι τιποτα φοβερο. Η Γουολσολ 2,60 η Οξφορντ 2.75, η Τσελτεναμ 3.00+.

    Και απο τη Λιγκα των "Καταδικασμενων" μην τη θυμομαστε μια στις τοσες, (πως τη λες ρε Μπαζ; Καπως ετσι) η Ντοβερ φυσικα που εδινε 2.90 κοντρα στην Τρανμιρ του Μπαζ! Δυνατη εδρα η Ντοβερ. Γιατι να μην σε κοντραρω εδω ρε Μπαζ;

    Απο την Πρεμιερ μου αρεσει η κοντρα της Σιτι. Εχουμε πολλους λογους να την κοντραρουμε λεω εγω. 8.00 η Γουεστ Μπρομ.

    Αυτες τις σκεψεις εκανα εγω.
    Για να δουμε...

    ΥΓ αντε ρε, τη γλιτωσα την απουσια και για σημερα! Τα καταφερνω τελευταια...
    :))))))


    ΑπάντησηΔιαγραφή