18 Οκτ 2016

"Προκαθορισμένο στοίχημα και live"





Σε ρηχά νερά το ντέρμπι χθες. Δεν ήθελε να χάσει κανείς κι ήρθε χαλαρά 0-0. Αυτά τα 0-0, ξέρετε, μοιράζουν και χρήμα στο live στα μπούκια. Όλο να σπρώξουμε, κάποιο γκολ θα μπει και βάλτε να πάει, και στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Τα έχουμε πει αυτά – η δυσκολία στο στοίχημα κρύβεται και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά και μέσα μας. Άμα είσαι από αυτούς που δεν σέβονται το παιχνίδι και δεν το αντιμετωπίζεις με τη δέουσα σοβαρότητα, θα σε φάει το φίδι. Όφις καταραμένος σε περιμένει στη γωνιά, εάν δεν μάθεις το πιο σημαντικό πράγμα στο στοίχημα – να μην τζογάρεις, αδελφέ μου.

Θέλεις να τζογάρεις; Μαζί σου. Πήγαινε στο καζίνο, αμόλα πιάσε έναν κουλοχέρη μέχρι να σου κοπούν τα κουλά σου. Παίξε Μπλακ Τζακ, κυνήγησε την τύχη σου στη ρουλέτα – άμα τη βρεις γράψε μου. Κυνήγησε τα νέα τζακ ποτ στο Τζόκερ του ΟΠΑΠ, χάσε ώρες και χρήμα στημένος στις οθόνες να σου κάτσει το Κίνο – ξέρεις πολλούς να τους έχει κάτσει καλά;


Αλλά μην το μαγαρίζεις, ρε παιδάκι μου, το προκαθορισμένο στοίχημα. Άσε αυτούς που σου κλείνουν το μάτι και σου λένε: «όσο ποιο πολλά παίζεις, τόσα πιο πολλά θα πάρεις!» Δρόμος για την κόλαση είναι αυτός για τον παίκτη, τον «αιώνιο» παίκτη. Ρε, άνθρωποι παίζουν χρόνια και με σύστημα και με πρόγραμμα και ακολουθώντας πρωτοκόλλα ζωής και δεν το κινούν καλά το καταραμένο φίδι. Θα το κάνεις καλά εσύ, επειδή έβαλες μια εφημερίδα στην κωλότσεπη κι άκουσες μια πληροφορία;


Το ρίξαμε στην παλαβή σήμερα, γιατί η Αγγλία δεν είναι για πολλά πολλά. Τσάμπιονς Λιγκ θα έχω παίξει κάνα δυο τρεις φορές στη ζωή μου και είμαι αναρμόδιος να βοηθήσω. Εξάλλου πιστεύω πως εκεί που παίζονται πολλά, ο σοβαρός παίκτης πρέπει να γυρνά την πλάτη. Μα είναι δυνατόν, όταν ο μπουκ περιμένει ολάκερη την οικουμένη να του παίξει, να πάω εγώ και να βρω λάθος; Θα πρέπει να ξαναγράψουμε εδώ για τις λέσχες τις κυριλέ και τα παρακμιακά καφενεία…


Κάτι τέτοιες μέρες υπάρχει και το live, αλλά εκεί πρέπει να ξέρεις τι κοιτάς, τι ζητάς και πότε θα το πάρεις. Άμα, ας πούμε, το Σάββατο βάζεις μπροστά στην οθόνη σου και τους 60 περίπου αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα στην Αγγλία – άστο μεγάλε κάηκες! Δεν βγαίνει άκρη έτσι. Τουλάχιστον για το μέσο μυαλό, θα ζαλιστείς, θα χαθείς και τα λεφτά σου θα χάσεις. Και το live, μελέτη από πριν και σχεδιασμό. Να ξέρεις απ’ έξω τις αποδόσεις πριν από το παιχνίδι, για να ξέρεις εκείνη την ώρα τι σου πουλούν. Να μην αγοράζεις σαβούρες, άχρηστα πράγματα να μην βάζεις στο σπίτι σου.


Όταν βάλεις στο μάτι μια ομάδα και δεν προλάβεις να την παίξεις επειδή έβαλε γκολ, μην τρέξεις να παίξεις την επομένη – συνήθως η άλλη θα το φάει. Στο ημίχρονο να μην χαζεύεις και να κλείνεσαι στ’ αποδυτήρια και συ και να μελετάς τι έχει γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Να έχεις πλάνο και να το ακολουθείς με θρησκευτική ευλάβεια. Προς το τέλος μεγαλώνουν οι αποδόσεις, αλλά μεγαλώνουν και τα ρίσκα. Πάρε λίγα και καλά. Και να θυμάσαι, σπάνια τα αουτσάιντερ βγάζουν αξία στο live, συνήθως προσφέρονται πετσοκομμένα.


Μπράντφορντ – Σάουθεντ – ακραίες λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Με μια πρώτη ματιά κυκλώνουμε τον άσσο και ψάχνουμε το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και πάει λέγοντας... Πάντως την πρώτη ήττα την έκανε η Μπράντφορντ στο Όξφορντ προχθές, πολλά Χ έχει και νίκες με μικρομεσαίες ομάδες βλέπω. Ένα στα δυο νικάει στο γήπεδό της. 1,60 ο άσσος – πού να πας με αυτό; Πώς θα ξεχειμωνιάσεις; Η άλλη η καημένη, που στη μοστράρουν στο 6,50, έκανε μια νίκη προχθές και στην έδρα της είναι ζωηρή. Έξω χάνεται είναι αλήθεια. Μα έχει περάσει και στο μοναδικό της διπλό σαν σίφουνας από Σέφιλντ Γιουν με 0-3. Το DNB έξω παίζει και στο 5, ενώ εδώ στο 4,33, η bet 365, οι άλλες 3,80 και 4.


Μπρίστολ Ρόβερς και Μπρέντφορντ έχουν αξία, αλλά υπάρχει και στα δυο μια δυσκολία. Ο Μακλάρεν, που ανάλαβε την Ντέρμπι και ξεκίνησε με νίκη προχθές και αυτό το κακό πρόσωπο την Ντονς εντός, που κάποια στιγμή θα σπάσει. Η Μπόλτον πάει με μια μικρή αξία στη Μίλγουολ, αλλά ντέρμπυ, και καλό είναι να τα αποφεύγουμε αυτά. Μεγάλο διπλό έκανε η Μίλγουολ, μεγάλη νίκη η Μπόλτον - δεν πιάνεται εύκολα. Στα άλλα τίποτα που να προσφέρεται και να προσφέρει.

Προκαθορισμένο στοίχημα, λοιπόν, δεν είναι βγάζω το κομπιουτεράκι και του ρίχνω πέντε αγώνες και μου λέει πόσα θα κονομήσω. Είναι σε βάθος χρόνου με σύστημα και μέθοδο τι κέρδος μπορώ να βγάλω. Αλλά αυτά όλα δεν βγαίνουν στο πόδι - κανείς δεν γεννιέται έτοιμος για τίποτα. Πρέπει να κοπιάζεις και να ακονίζεις το μυαλό σου συνέχεια. Αν πιστεύεις πως ο Οδυσσέας βρήκε έτσι εύκολα την Ιθάκη, ξαναδιάβασε την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου