10 Νοε 2016

"Στοιχηματική ιστορία"

Δεν θεωρείται εξυπνάδα στις μέρες μας να αγγίζεις το πυρωμένο σίδερο για να δεις αν καίει. Κάποιοι άλλοι δύστυχοι το δοκίμασαν πριν από σένα αυτό. Έτσι και στο στοίχημα, ενώ είναι δύσκολο να βρεις το δρόμο που οδηγεί στο κέρδος, είναι πολύ εύκολα να βρεις το δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή…

Κοιτάς τι παίζουν οι πολλοί και καταλαβαίινεις πού δεν πρέπει να πας. Έτσι και ο περιπτεράς μας ο Χρήστος, μια μέρα που έπιασε ένα κουπόνι βαρβάτο, πίστεψε πως έπιασε την καλή.

Διεθνές τιμόνι ο μάγκας για χρόνια. Έβαλε κάτι λεφτά στην μπάντα και είπε να ανοίξει ένα περίπτερο, γιατί βαρέθηκε τα ταξίδια. Γαλλία συνήθως πήγαινε, να φέρει ανταλλακτικά και αυτοκίνητα για μια μάντρα αυτοκίνητων. Ατελείωτες ώρες είχε καταπιεί σε καμπίνα κρατώντας το τιμόνι – μπούχτισε, ήθελε ν’ αράξει.

Έπαιρνα κάνα καπνό, γνωριστήκαμε, τα είπαμε, πίναμε κάνα καφέ, κάνα κρασί – τσίπουρο δεν τον άφηνα γιατί όλο αγρίευε… Τα πίνε μόνος του μετά και τις έκανε τις αγριάδες του.

Ένα πρωί με παίρνει τηλέφωνo όλο χαρά και μου λέει «τους πήρα τα σώβρακα». 8 στα 8 είχε βαρέσει σε κουπόνι τρελό και πήρε 8.500 ευρώ. Να πάρει μια ανάσα οικονομικά, γιατί το περίπτερο δεν βάδιζε ορθά. «Σε καλή μεριά», του λέω, «μάγκα και με φειδώ το χρήμα.»

Να πούμε ότι είχε παίξει άσσους, διπλά μαζί με κάτι παλαβά. Ημίχρονα, ανατροπή δυο και του έκατσαν. Το ένα, θυμάμαι, ήταν Ολυμπιακός – ΟΦΗ. Τι είχε άσο ημίχρονο, Χ τελικό και έκατσε έτσι. Λέμε να σε θέλει – νικούσε ο Θρύλος 2-0 στο ημίχρονο και ήρθε 2-2. Κάτι Λάτσιο, θυμάμαι, και άλλη μια τέτοια ζαριά που του κάθισε και αυτή στο Περιστέρι.

Τα ‘βαλε στο παντελόνι, φτιασίδωσε λίγο το περίπτερο, μάζεψε και λίγο τα χρέη του και αμολήθηκε να παίζει σαν τρελός. Ρε, κάθε μέρα έριχνε και ένα κουπόνι και Σαββατοκύριακα και 3 και 4 και 5. Τηλεφωνικά. Κι έρχονταν ο πράκτορας μόλις έκλεινε να πληρωθεί. Και πενηντάρι μπορεί να το βούταγε ο μάγκας.

Με μια εφημερίδα στοιχηματική της πλάκας τον έβρισκα, όταν πήγαινα να πιούμε κάνα καφέ. Στο πόδι μελέτη -τα ξέρετε- και αμολούσε τα ευρώ μπας και ξαναπιάσει τον πάπα από τα αρχίδια.

«Κάτσε καλά, ρε», του λέγα, «δεν γίνεται να το ξαναπιάσεις αυτό. Μείωσε λίγο τα παιχνίδια σου.» -«Ψιλικατζή, ρε, με πέρασες;» μου έλεγε, «που θα πάω για δυο και τρία κατοστάρικα;» Περνούσε ο καιρός, μεγάλωνε η χασούρα. Ανοίγματα πολλά, αφού δεν έπαιρνε τίποτα πίσω.

Βάλθηκε να δοκιμάσει την τύχη του και στο ΚΙΝΟ. Να πω την αλήθεια, ώρες ώρες τον ζήλευα. Όλη μέρα κάτι περίμενε. Από τη μία, που πήγαινε στο περίπτερο, μέχρι αργά το βράδυ ήταν βυθισμένος σε ένα παιχνίδι με τον τζόγο.


Κάνα απόγευμα πήγαινα στις επτά – για την παρέα έβαζα πέντε ευρώ, έβαζε κι αυτός. Τα παπάρια μας πιάναμε πάντα. Κάνα-δυο κληρώσεις πριν τελειώσει η κοροϊδία, τον έβλεπες έπαιρνε τηλέφωνο να χώσει και άλλα. Ο αθεόφοβος έριχνε όλο το Σαββατοκύριακο συνεχείς κληρώσεις κάπου 150 ευρώ και άμα έπαιρνε πίσω 70, ήταν ευχαριστημένος.

Μια Δευτέρα έχω πάει από νωρίς και κοιτούσε τι να παίξει. «Άμα ζητάς 4», του λέω, «να τα βρούμε μαζί, να φάμε και κάνα μεζέ να τα δούμε». –«5,6,7 θα παίξουμε», μου λέει. –«Πού να τα βρούμε, ρε μαλάκα, του λέω 7 παιχνίδια δευτεριάτικα; Θα μας τρελάνεις;» 4,5,6 τελικά για την παρέα.

Γερμανία Β Χ, Ιταλία Β Χ, έπαιζε και ένα με Αγγλιδούλες διπλό, βαρβάτο - το βαράμε κάπου 5 στον ΟΠΑΠ. Έναν άσσο βρήκαμε, ένα Ισπανικό αργά διπλό και το άλλο δεν το θυμάμαι.

Του αφήνω ένα δεκάρικο -δεν είναι για παραπάνω ο ΟΠΑΠ- και του λέω «Ρίχτα. Πάω να κάνω κάτι δουλειές και θα ‘ρθω να φάμε μετά να τα χαζέψουμε.» Τρώγαμε και πίναμε πεντάδα οι καμπούρηδες, δεν τον έβλεπα ζωηρό. «Ρε», μου λέει, «7 έβαλα. Έριξα και μια ανατροπή να μας ανεβάσει». -«Δεν παλεύεσαι, ρε» του λέω, «είσαι απίστευτος.»

Το ‘κλείσε το περίπτερο – μην γελάτε. Δεν μαζεύεται η χασούρα, αν παίζεις για να παίζεις. Ούτε μια μεγάλη τυχαία νίκη μπορεί να σε γλυτώσει από την επερχόμενη καταστροφή.

Και για σκεφτείτε, γιατί είχε βγάλει τις safe card από το περίπτερο; ; Άλλο πάρτι εκεί με τις εταιρίες…

4 σχόλια:

  1. Αρρώστια είναι αυτό ρε παιδιά. Και μπορεί στον καθένα παίκτη θεωρητικά να τύχει κάτι τέτοιο, αλλα από την άλλη (να το πούμε) δεν σημαίνει ότι όποιος παίζει στοίχημα είναι έτσι.
    Στοίχημα μπορεί να παίξει κανείς όμορφα και ωραία με ασφάλεια και με κανόνες. Αν πας με σκοπό να "τους πάρεις τα σώβρακα", μάλλον πρέπει να φοβάσαι για τα δικά σου σώβρακα...
    Αν πας με σκοπό να διασκεδάσεις, να προβλημαστιστείς, να ψάξεις μέσα στο αχανές κουπόνι να βρεις ένα καλό στοίχημα, με ένα καλό σκεπτικό και μια καλή απόδοση που να αξίζει την πιθανότητα της, τότε να κάτι συναρπαστικό.
    Αν κανεις σωστά τη δουλειά σου, τότε μπορεί στο τέλος της σεζόν να χαμογελάσεις... Εμενα αυτό με ενθουσιάζει στο στοίχημα. Καμία σχέση με τζόγος δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, ρε συ συνέχισε έτσι, είσαι σε καλό δρόμο. Όντως το στοίχημα αν το περπατήσεις από την δύσκολη, αλλά σωστή πλευρά του είναι συναρπαστικό. Ξεφεύγει από τον τζόγο και πάει σε πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια που μπορούν να επιφέρουν και κέρδη...

      Όμως υπάρχουν πολλοί εκεί έξω εν δυνάμει τζογαδόροι - που ίσως να τους σώζει, που δεν έχουν και πολλά να χάσουν.

      Στην επόμενη ιστορία που θα είναι από καζίνο, που δουλεύει φίλος μου, εκεί να δεις γλέντια...

      Διαγραφή
    2. Καλημερα. Εχουμε καποια ματσακια αύριο και περιμένω να δω εσύ πως τα βλέπεις και αν συμπίπτουμε ή όχι.

      Για το "ματσάκιον" που σου έγραψα, καποιος μου "σφύριξε" ότι εφυγε λεει ο βοηθός προπονητή των φιλοξενουμένων (εκεί που περίμενα εξελίξεις στους γηπεδούχους και φαβορί) και βλεπω και "όξυνση" των αποδόσεων. Τα γνωστά των early bets δηλαδή: ναι, μπορεί να προλάβεις απόδόσεις, αλλά μπορεί και να σε προλάβουν οι εξελίξεις. Πάντως αν η απόδοση πάει >5.00 πονταρεται με κλειστα τα μάτια και χωρίς... προπονητολαγνεία, κατα την ταπεινή γνώμη μου. Εγώ που ήδη πήρα θέση, ...τίποτα τωρα πια. Εσυ που "ξυνίζεις" με το παραμικρό, no bet!

      Τι άλλο; Ξέρω γω. Και οι "Γαρίδες" έχουν ένα ενδιαφέρον στο 5.00 πια. Η καλύτερη εντός από ό,τι εκτός παίζει με την καλύτερη εκτός από ό,τι εντός. Οχι και 5.00 όμως το διπλό...

      Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

      Διαγραφή
    3. Venceremos... σου δίνω τον τίτλο για το απογευματινό "Αγγλιδούλες και Εθνικούλες"...

      Διαγραφή