15 Νοε 2016

"Ποδόσφαιρο σε λήθαργο"


'Ρε Nklaps, ρε Nklaps! Καθόμαστε εδώ με τα στοιχήματα, με τα μηνύματα, με την χοντρή πένα και με τις άλλες ομορφιές και παπαριές και δεν λες τίποτα για το «φόνο». Αφού στο έχω πει, πετάω το κλειδί καμία φορά και πέρα βρέχει. Ανενημέρωτος πιάστηκα και αδιάβαστος για το μεγάλο γεγονός τούτο...

Ανοίγω σήμερα να ψαχτώ στην επικαιρότητα, να ‘χω να γράφω καμία λοξή παπαριά και μένω κάγκελο. Μας τελείωσε, λέει, το ποδόσφαιρο! Γκρεμίστηκε κάνας φούρνος, κάηκε κάνας φουκαράς; Δεν κατάλαβα καλά – πάντως ποδόσφαιρο πάπαλα μέχρι νεοτέρας.

Και τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους τώρα; Ήταν και αυτοί μια λύση για να απασχολείται ο περιούσιος λαός. Θέλει να έχεις, ρε παιδί μου, μεγάλο επίπεδο για να ασχοληθείς με αυτή την κατάντια που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ήρθαν, λέει, από τας Ευρώπας να το διοικήσουν, γιατί οι δικοί μας ήταν λίγο «πιασμένοι». Καλά, τώρα το κατάλαβαν αυτοί;

Και βλέπεις κι έχουν λύσεις οι άνθρωποι να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του. Θα σου κλείσω εγώ το μαγαζί και άντε βρες εσύ τον κλέφτη – κάπως έτσι μου μοιάζει αυτό. Δηλαδή, αν εγώ αύριο τρελαθώ και πάω και πλακώσω τίποτα γιατρούς σε τίποτα νοσοκομεία, θα κλείσεις τα νοσοκομεία; Αν κάνας ύποπτος, από αυτούς τους μοντέρνους που μας τους διαφημίζουν κιόλας, πάει και «ψαχουλεύει» για παιδάκια στα σχολεία, θα κλείσεις τα σχολεία;

Και σκοτώνονται οι Νεοέλληνες για τις ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο και λες, δεν μπορεί αυτοί να είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Κολοκοτρώνη. Άμα θέλω να συγχυστώ και μετά να εξαφανιστώ για μέρες, κάνω περατζάδα από ποδοσφαιρικά σάιτ. Ο Χριστός και η Παναγιά! Τι μαύρος φανατισμός επικρατεί; Τι κουτόχορτο, ρε φίλε, έχουν φάει όλοι αυτοί για να υποστηρίζουν την απάτη;

Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει παρεισφρήσει στο ποδόσφαιρο. Τραμπούκοι, μεγαλοπαράγοντες που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο, αθλητικογράφοι που οι περισσότεροι έχουν τσακωθεί με την αλήθεια, ποδοσφαιριστές ταγάρια και διαιτητές ζαγάρια συνθέτουν ένα σκηνικό της πλάκας, που μόνο φανατικοί οπαδοί μπορούν να το πάρουν στα σοβαρά.

Και είναι και πολλοί, ρε! Και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και τους κλείνουν το μάτι πονηρά οι αρχόντοι. Και είναι και κάτι δίκες, λέει, που εκκρεμούν από την κατοχή περίπου. Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου κα εμείς θα ψειρίζουμε τη μαϊμού...

Και βλέπεις την αφρόκρεμα και σου έρχεται εμετός. Άμα κατέβεις πιο κάτω, δεν θα ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Εδώ μπήκαν μέσα στον Άρη δεύτερη αγωνιστική να τους πλακώσουν γιατί έφεραν Χ – δεύτερη αγωνιστική! Ο άλλος τους μάζεψε από κάτω και τους τα ‘χωνε από την κερκίδα σαν τον «Στρατάρχη». Και ο προπονητής; Πού ήταν ο προπονητής να υποστηρίξει τους παίκτες του;

Εμένα μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω παίξει ποδόσφαιρο, γι’ αυτό πήγα και στην Πάτρα και πήρα δίπλωμα προπονητή. Αλλά σε απογοητεύει το σύστημα εύκολα, ρε παιδί μου., αν πας να προχωρήσεις με δικές σου αξίες και πιστεύω. Κι εκεί θέλουν, δυστυχώς, τους πρόθυμους – αυτήν τη γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας.

Να βλέπεις το στραβό, ρε παιδί μου, και να μην σε ενοχλεί; Εντάξει, δεν λέω πως μπορεί να αλλάξει εύκολα, αλλά τουλάχιστον μην το καταπίνεις, μωρέ! Μην γίνεσαι συνένοχος!

Το σωστό ποδόσφαιρο, με σωστούς κανόνες, με αρχές, μπορεί τα παιδιά που θα αγαπήσουν και θα κλωτσήσουν μια μπάλα να τα βγάλει και καλυτέρους ανθρώπους. Γιατί το παιδί στο ποδόσφαιρο έρχεται επειδή το αγαπάει και είναι πιο εύκολο να του περάσεις μηνύματα. Άμα δεν αλλάξουμε το άθλιο ποδόσφαιρο που έχουμε, μέσα από κει τα παιδιά μας θα μάθουν την αθλιότητα, τη σαπίλα και τη βρώμια...

Υ.Γ. Για να μην πούμε και για στοίχημα και ελληνικό ποδόσφαιρο και μας μαζέψουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: "Ελληνικό ποδόσφαιρο"

10 σχόλια:

  1. Ελα ρε! Πως κάνεις έτσι; Αποφασίσθηκε για ακόμη μία φορά η διακοπή των πρωταθλημάτων και αποτελεί αυτό είδηση; Είμαστε σοβαροί; Να σε καταλάβω και να μου ζητήσεις το λόγο, αν τα πράγματα πήγαιναν ...ρολόι! Τότε ναι. Θα το κατανοούσα. Να ανησυχήσουμε. Να ψαχτούμε μήπως κάτι δεν πάει καλά! Οχι να το κάνεις θέμα τώρα, που τα πράγματα είναι... νορμάλ! Σύνελθε!

    Ακου τωρα. Στοίχημα και Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Παίζεται εντελώς διαφορετικά από το στοίχημα που παίζεις εσύ με τις Αγγλίδες σου. Ξεκινάς τη μελέτη από τους προέδρους και τους παράγοντες και εν γένει το παρασκήνιο, την ανάγκη για βαθμούς, άσχετα αν "το έχει" ή όχι αγωνιστικά η ομάδα. Συνεχίζεις με τα μεταξύ τους "χρεωστουμενα" και στο τέλος ρίχνεις και μια ματιά στις ομάδες το υλικο τους και τα αποτελέσματα. Θα άντεχες να παίζεις στοίχημα εσύ ετσι; Ασε με εμενα, για σένα μιλάω που είσαι sportsman, με την Βρετανική έννοια του όρου, και στο στοίχημα.

    Παμε για τα παιδιά που λες. Γιατι και οι οπαδοί που λες που έκαναν το ένα ή το άλλο, κάποτε ήταν παιδιά. Αρα κάτι λάθος κάναμε τότε. Νομίζω ότι είναι θέμα νοοτροπίας που περνάμε στα παιδιά. Τους μαθαίνουμε, ότι η ήττα είναι κάτι αδιανόητο και γι αυτό μαθαίνουν νωρίς νωρίς, να απαξιώνουν την νίκη του αντιπάλου. Ο σεβασμός στον αντίπαλο είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά. Ενταξει δεν είναι μόνο αυτό, αλλα εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ σημαντικό. Δεν θα κάνω όμως ασχημιες όταν εγω έχω μαθει προηγουμενως να σεβομαι τον απέναντι.

    Και πάμε σ αυτα που πραγματικα σου αρεσουν:
    Σεφιλντ Γιουν (1.40) - Σρουσμπερι (8.50).
    Δεν κακίζουμε εδω τον Μπουκ. Κανονικό φαβορί είναι η Σεφιλντ. Εχει όλα τα καλά. Κούκλα είναι.
    Η άλλη όμως δεν είναι ..."πανούκλα". Αρχισε να δείχνει ότι στρώνει. Αήττητη στα 4 τελευταία ανεξαρτητως διοργανωσης μετα την αλλαγη προπονητη (Paul Hurst, πρωην Γκριμπσμπι).
    Οι πιθανότητες μου ειναι καπου 60-25-15. Οι αποδόσεις βγηκαν με βαση το μεγάλο φαβορί για την άνοδο (όχι μόνο για το ματς) και με βάση την κακή εικόνα της Σριουσμπερι πριν την αλλαγη προπονητη.
    Εγω Βαγγελη είμαι "παίκτης αποδόσεων" με όλα τα "πλην" και κάποια "συν" που έχει αυτό και αυτό το 8.50 δεν με αφήνει ασυγκίνητο και είμαι υποχρεωμένος να το μελετήσω περαιτερω.
    :)

    ΥΓ προφανώς είναι νωρίς! Μέχρι το Σάββατο μπορεί να αναβληθεί λόγω νεροποντης!
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε γίγαντα εσύ είσαι μια ομάδα μόνος σου... τι ωραία μπάλα παίζεις και συ εδώ μαζί μας.

      Κοίτα Σέφιλντ να μην παίξεις ο κόσμος, εμένα με ενδιαφέρει. και μ αρέσει που πας να εκμεταλευτείς τον άνεμο αλλαγής που δείχνει να φυσάει προς το Στριούσμπερι. εδώ τσιμπάει ο άσσος και από θέση και από φανέλα και δίνει καλή αξία στο αουτσάιντερ. Το ιδανικότερο θα ήταν να έδινε και δικαιώματα η Σέφιλντ, αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας θα μου πες...

      Όπως είπες νωρίς είναι ακόμα θα τα λέμε μέχρι την Παρασκευή... δεν βλέπω όμως να μπορεί να πάει πιο ψηλά η Στριούσμπερι...

      Διαγραφή
    2. Μια χειμωνιάτικη καλημέρα. επανέναρξη λέει το ποδοσφαίρου μας. "μην χάσει Βενετιά βελόνι". - όλα τώρα βελτιώθηκαν. Χώρα της πλάκας...

      Στριούμπερι τώρα - 6,75, 7,00,7,500 και 8,50 - αυτή είναι η ελεύθερη αγορά...

      Άλλη μια κουβέντα Nklaps - πως διαλέγει ο κόσμος σε ποια γκισέ θα πάει να παίξει τα λεφτά του;

      Διαγραφή
  2. Καλημερα Μπαζ.

    Για το θεμα που βαζεις, άλλοι διαλέγουν προσεκτικά και άλλοι πάνε "εκ τύχης" στην μια ή την άλλη Εταιρία. Ελα μωρε όλες ίδιες είναι λένε αυτοί.
    Αυτοί που διαλέγουν, μπορεί να διαλέγουν με βαση τις αποδόσεις, την ταχυτητα αναληψεων, τα υψηλα ορια πονταρισματος, το bonus εγγραφης, την αξιοπιστία και ένα σωρό άλλους λόγους και παραμετρους. Και φυσικά υπάρχουν και οι "παραδοσιακοι" που πάνε στον "Γίγαντα" των Book που πληρώνει αμέσως και χωρις internet.

    Ναι η Σριουσμπερι έχει αποδοσεις που απέχουν αρκετα στις διαφορες Εταιρίες. Προφανώς είναι λάθος να θέλεις να παίξεις Σριουσμπερι και να πας στο 6,50 και όχι στο 8.50.
    Σημασία έχει βέβαια και τι δίκαιες αποδόσεις δίνεις ως παίκτης στην Σριουσμπερι. Εκτός αν ως παίκτης θεωρείς ότι "δεν την βλέπεις να κερδίζει", οπότε δεν έχουν νόημα τα περί δίκαιης απόδοσης.
    :)

    Κατα τα αλλα, μέχρι εκεί που ξέρω, δεν εχω δει κάτι φοβερό και τρομερό στις αποδοσεις.
    Να δες οτι ο Μπουκ αντιμετωπίζει περιπου "ίσα και όμοια" τον ..."Νώε" (Κολτσεστερ) με την Γεοβιλ. Ενταξει Γεοβιλ, εντελώς αντιστοιχηματική ομάδα για μενα. Οποτε την κοντραρω κερδίζει και όποτε πάω μαζί της πάλι με διαψεύδει. Επαιζε και Κύπελλο μεσοβδόμαδα (δεν ξέρω με τι συνθεση κατεβηκε). Αλλα δεν μπορουμε να παραβλέψουμε ότι η Γεοβιλ έχει να χάσει για τη Λίγκα από τις 2 Οκτωβρίου! Και τότε έχασε από την Πλίμουθ παρακαλώ. Η άλλη έχει να κερδίσει από την εποχή (το έχουμε ξαναπει) που ανοίγαν τα σχολεία. Ετοιμαζονται για διακοπές Χριστουγεννων τώρα τα παιδιά, κάτι... διαγωνίσματα γραφουν τωρα για την ακρίβεια, για να μπουν οι βαθμοί του τριμήνου, και ακόμα η Κολτσεστερ να κερδίσει. Δεν μπορεί να τις βλέπει περίπου ισάξιες ο Μπουκ. Αλλα αντε τωρα με αυτην την προϊστορία να πάω να παίξω Γεοβιλ για να με κουβαδιάσει πάλι!

    Αυτα μεχρι στιγμής. Μεχρι το Σάββατο οι αποδόσεις μπορεί να αλλάξουν με την παρέμβαση των παικτών και κάτι καλύτερο μπορει να βρούμε.
    No bet η Τσαμπιονσιπ. Είχε διακοπή. Ο Μπαζ αυτά τα προσέχει!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία πράγματα συζητάτε εδώ πέρα.. τα παρακολουθώ ανελλιπώς κι ας μη συμμετέχω..
    Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πονεμένη ιστορία.. το δε ελληνικό ποδόσφαιρο και στοίχημα θα μπορούσε κάλλιστα γίνει τίτλος ταινίας - το είδος της ταινίας το αφήνω στην κρίση σας ;)
    Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναφέρω μια ιστορία από ένα περσινό μπετ μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λίγδας
    Πρωινό Κυριακής αγοράζω ένα διπλό με απόδοση 2,9.. Μπαίνω κάπου στο 15ο λεπτό να δω πόσο είναι το σκορ.. 1-0, ωστόσο με παραξενεύει λίγο το cash out, το οποίο μου έδινε τα λεφτά μου πίσω (!), αλλά το προσπερνάω. Ημίχρονο 1-1 και το διπλό πλέον είναι στο 1,4. Στο 50-55 γίνεται το 2-1 και η ανατροπή δίνει πάλι 2.. (Παρεπιπτόντως, εκείνη τη στιγμή, κάπου στο ίδιο λεπτό έχανε και η Ντόρτμουντ, μέσα στην έδρα της και η ανατροπή έδινε 3.5 - προφανώς και η ομάδα που είχα επιλέξει εγώ ήταν σαφώς ανώτερη και από τη Ντόρτμουντ) εεεε με το που έγινε το 2-2 κάπου στο 70-75, έκανα cash out πληρώθηκα x2 το ποντάρισμά μου, και τους έστειλα στο ....
    Για την ιστορία το ματς έληξε 2-4, φάκελος της Ουέφα έφτασε μετά από καιρό στην Ελλάδα, αλλά μάλλον επειδή το πόδι ενός γραφείου ήταν μικρότερο από τα υπόλοιπα, ο φάκελος μπήκε κάτω από το συγκεκριμένο πόδι για να μην "παλαντζάρει" το γραφείο. Έκανα καιρό να ξαναπαίξω ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά να την πω την αμαρτία μου ξανακύλησα.
    Το άσχημο είναι ότι τέτοιες ιστορίες μέσα στη χρονιά υπάρχουν δεκάδες, εκεί δε προς τη λήξη και στις πιο χαμηλές κατηγορίες γίνεται πάρτι. (3-1 τελικό με 2-1 από ημίχρονο κλπ κλπ κλπ)

    Όσο για την επιλογή του γκισέ που θα ρίξουμε τον οβολό μας, νομίζω ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια επιλογής. Οι αξιόπιστες εταιρείες στην Ελλάδα είναι πολύ συγκεκριμένες. Αν δεν ανοίξει η αγορά, γύρω από τα ίδια και τα ίδια θα περιστρεφόμαστε ακόμα κι αν δεν μας καλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον, σαν τα χιόνια. Ναι από το λίγο που ρίχνω κλεφτές στο live έχει τέτοιες ομορφιές, που οι υπεύθυνοι τις κάνουν γαργάρες.

      Nklaps εκεί πάνω δεξιά θα βγάζω λόγια σοφά, καθημερινά. Πάρε τώρα τα λόγια του Ναπολέων και βάλε τα στο κουμάρι - τι βλέπεις; ταιριάζουν;

      Αφού είπαμε, δεν βλέπουμε το στοίχημα μονοδιάστατα...

      Διαγραφή
    2. "Στον πόλεμο τίποτε δεν κατορθώνεται παρά μόνο με υπολογισμό. Ό,τι δεν έχει μελετηθεί σε βάθος και με λεπτομέρεια, δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα".

      Τί μας λέει λοιπόν ο Μέγας Ναπολέων; Μας λέει: "δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη". Σωστό; Σωστό.
      Εσύ τωρα το "κουμάρι" τι το ήθελες; Αφού αυτό που κάνεις δεν ειναι κουμάρι, τι την αναφερεις τη λέξη; Δεν εχουμε καμία σχεση εμείς με το κουμάρι, με την αυστηρή έννοια του όρου.
      Καταλαβα με ποια εννοια εσυ το βάζεις, και προφανώς με την εννοια ότι εμεις εδω δεν παίζουμε... σκάκι, αλλα ένα παιχνίδι (και) τύχης. Δεν πειραζει. Καιρός να το βγαλουμε από το λεξιλόγιο μας. Αυτα που βγαζεις εσυ εδω στοιχηματικα ΔΕΝ ειναι κουμάρι. Και, μιας και το είπα, πολλές από τις αρετες του σκακιού απαιτούνται και στο στοίχημα.

      ΥΓ παρε και εναν ορισμό του "κουμαριού" από το slang.gr (έχει και... πλάκα!)

      http://www.slang.gr/lemma/7933-koumari


      Διαγραφή
  4. Χαχα. Δεν ειμαστε μονοδιαστατοι εννοειται.
    Πιο βράδυ θα καθισω να δω αν μπορω να πω τιποτα. Θα παω μια βολτα τον μικρο τωρα. Η ωρα του παιδιού!

    Θα πω ομως κατι σαν παρατηρηση στο θεμα "ομορφιες" και θα βαλω μεσα τον ορο "ροιχηματικες ομορφιες". Οχι κατ αναγκην στησιματα:

    Ελληνικη Φουτμπολ Λιγκ ημερα Δευτερα: Εχει ένα ή δυο ματς. Δηλαδή λιγα ματς μια μερα που γενικα δεν εχει ματς. Προσεξτε το εξης: Βγαζει ενας τιπστερ ότι το ματς το βλεπει under. Επειδή τα ματς ειναι ουτως ή αλλως λιγα, τα ματς αυτα θα παρουν πολυ μεγαλο τζιρο που αν γινονταν Κυριακη δεν θα τον ονειρευοντουσαν καν. Πανε όλοι μονοκούκι στο under με αποτέλεσμα να προκύπτουν κατι τρελές αποδόσεις από την άλλη πλευρα και μιλαω pregame.
    Εχω πετυχει over στο 4.00 εχω πετυχει σημεια διψήφια και εντελως αδικαιολογητα μονο και μονο από την συμπεριφορα "αγελης" των παικτων ή ετσι νομιζω.

    Δειτε το. Παρατηρηστε το καποιες Δευτερες αυτο το φαινομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σου ετοιμάζω πολεμικό εμβατήριο...να πιούμε καφέ και θα ανέβει ο πολεμικός ανταποκριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή