10 Φεβ 2017

"Αγγλικά αουτσάιντερ"





Και καφέ έχω και ξύλα έχω και φωτιά – τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος; Και ποιηματάκι έχω για τη Λειβαδιά. Αγγλικό κουπόνι αύριο και ας βγάλουμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας νωρίς, όπως αρμόζει και ζητεί επιτακτικά ο καλός θαμώνας της σπηλιάς, ο Nklaps.

Νιούπορτ(4.55)-Ντόνκαστερ(1.79) – σήμερα με τούτο ανοίγει η αυλαία. Με πρώτη ματιά, όπως έχουμε πει, παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο. Ποιος δεν θα κοιτάξει τον πρώτο; 1,80 σου λέει ο μπουκ και σου κλείνει το μάτι. Καλά εμείς δεν αλλάζουμε ποτέ τέτοιες ματιές με τους μπουκ. Τα χρόνια τα παλιά άρπαξε κάτι μπινελίκια και είδε ότι δεν του κάνουμε για τέτοια πελατεία. Να κλαίω που χάνω τα λεφτά μου και να αυτοσιχτιρίζομαι για τον τρόπο που τα χάνω, εμένα μου έπεφτε και μου πέφτει βαρύ.

Γιατί όντως βλέπω μια Ντόνκαστερ που πάει τρένο, αλλά πάει και σε μια Νιούπορτ που ναι μεν δεν ξεκολλάει από την τελευταία θέση, αλλά δεν το παρατάει. Το μπερδεύουν ακόμα πιο πολύ οι 13 μεταγραφές που ήρθαν το Γενάρη για Νιούπορτ, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Westley για σήμερα.

Όποιος παίξει διπλό λόγω απουσιών, να κόψει την Αγγλία και να πηγαίνει στο Λονδίνο για ψώνια. Έχουμε πει πως τα εύκολα, τα άχαστα, είναι αυτά που κάνουν τη διάφορα για τους μπουκ – θα τα πούμε για τη Λειβαδιά στο τέλος.

Δεν συζητάμε για κάτι 4,20 που δίνουν στη Νιούπορτ. Στο 5 όμως υπάρχει μια σκέψη για κόντρα. Τέσσερα τελευταία δεν χάνει, καλή εμφάνιση στο προηγούμενο, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις στο Τσέλτεναμ – μπορούσε να πάρει και κάτι καλύτερο.

Τώρα μια και είναι και βραδινό και μόνο του, για το live να πούμε δύσκολα θα σταθεί η Νιούπορτ τόσο ψηλά.

Μίλγουολ(1.85)-Σάουθεντ(4.06) – μάλιστα! Από πάνω είναι η άλλη, το χαβά του ο μπουκ. Πέρσι το πήρε το διπλό, τώρα κάτι ήττες από το 1997, άστα να πάνε στο διάολο είναι αυτά. Να 'χαμε να λέγαμε. Η Μίλγουολ, στρωμένη είναι αλήθεια τον τελευταίο καιρό, δείχνει να κοιτάζει πιο ψηλά. Αλλά η άλλη, ρε παιδάκι μου, έχει σε 17 αγώνες μια ήττα και αυτά τα 4 και κάτι του μπουκ μοιάζουν λες και δεν θα πάει να παίξει.

Άντε η παραδοσιακή έδρα της Μίλγουολ και λίγο το όνομα, να μην στο πω ισορροπημένο – που μέχρι και οριακό φαβορί βγαίνει η Σάουθεντ. 4,40, 4,33 δεν στέκουν. Οφείλει ο σωστός κυνηγός των αουτσάιντερ να τα τιμήσει. Τώρα αν πέσουμε σε κοιλιά, σε πτώση που θα ξεκινήσει για την Σάουθεντ, εμείς δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις προβλέψεις.

Σκάνθορπ(1.62)-Στριούσμπερι(5.23) – «ρε μεγάλε», θα μου πεις, «έκανε μια ήττα η ομαδάρα η Σκάνθορπ από τη δικιά μας τη Σάουθεντ και θα την κοντράρεις;» Εγώ βλέπω ένα διπλό λίγο πιο παλιά της Στριούσμπερι μέσα στην Μίλγουολ και ένα σερί 5 αγώνων που δεν χάνει. Αλλά εδώ μας τα χάλασε ο μπουκ και ο δείκτης των τιμών. Να επενδύσω λοιπόν στη λοξή τη σκέψη μου, στην πονηρή; Και πάντα ο μπουκ πληρώνει καλά αυτούς που σκέπτονται διαφορετικά, αλλά μιλάμε για την Στριούσμπερι, που στην αρχή της εβδομάδας πουλιόταν στα γκισέ στο 7,50 ή για τη σημερινή που μετά βίας τη βρίσκεις στο 5,75;

Μπόλτον(1.69)-Γουόλσολ(5.03) – να ζητήσουμε και τρίτη σερί ήττα της Μπόλτον στο γήπεδό της είναι παρατραβηγμένο, αν και οι αποδόσεις είναι με το διπλό. Αδικείται η Γουόλσολ, που τον τελευταίο καιρό είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο. Μέσα έξω κέρδισε τη Σέφιλντ και πάει σε μια Μπόλτον ζαλισμένη.

Γέοβιλ(1.87) – Λειτον Οριεντ(4.19) – ίσως έχουμε εδώ ανάσταση της Λέιτον – είναι άλλο όμως να προσδοκάς ανάσταση της ψόφιας σε δυο κολλητά στην έδρα της, και άλλο έκτος που πληρώνει καλυτέρα ο Λάζαρος…

Υ.Γ. ότι έμεινε και μια πιο διεξοδική κουβέντα με τον καλό μας φίλο Nklaps…

7 σχόλια:

  1. Ευχαριστω Μπαζ για αυτες τις ωραίες σκέψεις.
    Από όλα πιο πολυ μου αρεσε η Γουόλσολ. Μεσοβδόμαδα μάλιστα την πέτυχα στο 6.00, αλλα δεν το πήρα (κακώς). Ισως φοβήθηκα το γεγονός ότι φερνει πολλες ισοπαλιες εκτός και το 2 DNB δεν ήταν σε αξιοπρεπες επίπεδο. Τωρα στο 5.25, γεια σας.
    Αν δω κατι αλλο ενδιαφερον, εννοειται θα σου γραψω.

    Και θα πω κατι που θα ακουστεί παραδοξο: μπαίνουν σκέψεις να κοντραρω την Εξετερ! Ναι αυτη που τοσο εχω αγαπήσει!
    Βλεπω αυτην την στιγμή τον άσο της Πλίμουθ στο 3.00 και εχω εκπλαγεί. Καλη και χρυση η Εξετερ, αλλα όχι και καθαρό φαβορι στην εδρα της Πλίμουθ που εκεί μεσα εχει 8-3-3 και 3 νικες στα τεσσερα τελευταια. Ειναι σουπερ η Εξετερ, και δεν ειναι προσωπικο: αν μου την εδιναν στο 3.50 θα επαιζα διπλό. Τωρα δίνουν 3.00 την Πλίμουθ. Ασος και (πάλι) γεια σας.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε φίλε. ήρθε πάλι και ωραίος χειμωνιάτικος καιρός - στοιχηματικός. και μετά τον λιτό βίο, μπορούμε να τα ρίξουμε λίγα παραπάνω κυρίως στο ζωντανό που δεν το αγγίζεις καν.

      Καημό όμως το έχω ρε παιδί μου να έρθεις και μια μέρα με κάνα φαβορί, για Αγγλία μιλάμε πάντα.Να δώσεις παιχνίδι στον "αιώνιο" παίκτη.

      Η Γουόλσολ τώρα στο 5,50 - ποιον θα συγκινήσουμε με αυτά;

      "Σαράντα παλικάρια από την Λειβαδιά..." το ποιηματάκι που σκαρώνω από τα χθες. να το βάλω σχόλιο - θα πάει χαμένο ή να του ανοίξω αύριο ένα σεντόνι και να το χώσω μέσα;

      Στο Πλίμουθ - 'Εξετερ το περίεργο είναι πως στο 3,00 μπορείς να βρεις και τις δυο ομάδες. αυτό από μόνο του έμενα μου βγάζει μπέρδεμα.

      Διαγραφή
    2. Νταξει, φτιαχνεται:

      Σαραντα παλικαρια από τη Λιβαδειά (δις)
      χάσανε χθες το βραδυ από τον Πλατανιά (δις)
      Κι όλα τα παλικάρια που παιξαν Λιβαδειά (δις)
      πήγαν την ίδια μέρα μια βόλτα στον κουβά (δις)
      (και εγώ μαζί)

      :)

      Ελα ρε δεν το είδα! Χαχα! Πλίμουθ στο 3.00, Εξετερ στο 3.00! Μπερδεμα. Τρικυμία εν κρανίω.
      Κοινή λογική ρε Μπαζ. Οχι φαβορί εκεί μέσα η Εξετερ. Δηλαδή τί κάνει η Πλίμουθ εκεί μέσα; Μπρίκια κολλάει; Ολα έχουν ένα όριο. Εκτός αν προέκυψε καμία είδηση της τελευταιας στιγμης. Καμία ...επιδημία π.χ.
      Αν όχι, 40-30-30 είναι, ενα σετ που τιμάει την εξαιρετική πορεία της Εξετερ και επομένως ο άσος στο 3.00 παίρνει έγκριση. Αν την κοντραρει η Εξετερ, μαγκιά της, δεν θα λυπηθώ τόσο όσο όταν ειδα πόσο ανόητο ήταν το στοιχημα της Λιβαδειάς. Τουλάχιστον αυτό το στοιχημα έχει μια καποια θεωρητική βάση.

      :)

      Φαβορι ε; Ρε συ κάθε φορά που βρίσκω ένα φαβορί του 50%, ο Μπουκ μου το δίνει 1.80 ή 1.90. Τυχαίο;

      Διαγραφή
  2. Σαράντα παλληκάρια από την Λειβαδιά
    Πήγανε για να αρπάξουν του μπούκη τα λεφτά
    Στο δρόμο που πήγαιναν χαμόγελα σωρό
    Ο πρόεδρος γαμάει και γω θα πληρωθώ.

    Και δως του να τζογάρουν, ποντάρισμα χοντρό,
    Ο Πλατανιάς θα χάσει, Ελλάδα είναι εδώ.
    Και μπαίνει ο γαμημένος και παίζει δυνατά,
    Και ρίχνει δυο μπαλάκια και όλοι στον κουβά.

    Και κλαίνε τώρα οι μάγκες τα δόλια τα λεφτά
    Κατάρες ρίχνουν πάλι στον πούστη Πλατανιά.
    Και ο μπουκης καμαρώνει, μετράει τα λεφτά,
    Αιώνια το ξέρει θα παίζουν Λειβαδιά.

    Καλημέρα το φτιασίδωσα λίγο, αργοπορημένο, αλλά διαχρονικό. Στο Χ το Νιούπορτ – Ντόνκαστερ, άνετη επικράτηση της Σέφιλντ Γουεν. στο άλλο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στα σημερινά, μικρές πτώσεις. Μαζεύουν και την Χαλ στο μεσημεριανό – α, ρε Αρσένη, σε χουν πάρει χαμπάρι, είναι ο καιρός σου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Ωραίο βγήκε!
    Αύριο "προσφέρεται" 4.20 στην Κέρκυρα!
    Ψήνεσαι;;;
    Αουτσάιντερ! Κανονικά είναι για 5.00 δίκαιη τιμή. Αλλά ξέρεις τωρα...
    Εγώ δεν ασχολούμαι πια. Να μας πουν τι θέλουν από τη ζωή τους. Θέλουν στα ίσα, στα ίσα. Ξερουμε εμεις. Αγγλθα παιζουμε. Θελουν ιντριγκαδορικα, σούπα μου πες, καθαρίζει ο Πρόεδρος, Δεν με ενδιαφέρει. Αλλά να μας πουν Μην μας μπερδεύουν.
    Καλή επιτυχία στο live.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια λες Κέρκυρα μωρέ; δεν την βρίσκω. ναι θα σου πουν - αυτοί κάνουν ότι τους συμφέρει. Τελευταία φορά που έβαλα λεφτά σε Ελληνικό παιχνίδι ήταν ο Ιωνικός σε ζωντανό (δευτεριάτικο), λέμε πριν τα μνημόνια ίσως.

      Άσχετο εκείνο το διπλό της Έξετερ στο Πλίμουθ το 15 πλήρωνε πάνω από 4 και ήρθε με ανατροπή.

      Διαγραφή
  4. Η νίκη και η ήττα στο στοίχημα είναι κατι σχετικό.
    Εγώ σήμερα έφαγα συνολικά ...13 γκολ! Ναι! Κόντρα Μπαρτσελόνα (6), έβαλα Μονα-Δυάδα Σάντερλαντ και Φρανκφούρτη (αλλα 7 altogether). Αλλού για αλλού. Αλλα έβαλα και την Πλιμουθ.
    Αποτελεσμα: καμία απώλεια. Όσο παράξενο και αν φαίνεται.

    Αυτό τώρα τι σοι ήττα είναι;

    Και δεν μου λες και το άλλο το φιλοσοφικο ρε Μπαζ:
    Όταν χάνεις ενα στοίχημα με 4αρα πχ. αυτο σημαίνει σιγουρα ότι δεν άξιζε το bet (πριν το ματς) και οτι έκανες λαθος την ώρα που το επαιζες;
    Εγω εχω τη δική μου απαντηση απλα θέλω κσι τη γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή