16 Φεβ 2017

"Η εργασία για το ΟΥΕΦΑ"


Στα πανεπιστήμια βάζουν εργασίες και σου λένε, κύριε φοιτητά, δεν θα γράψεις όσο θέλεις. Θα μας γράψεις 1.500 λέξεις. Έχουν βρει αυτοί στο περίπου πόσες λέξεις χρειάζεται η εργασία για να αναπτυχθεί, αλλά και για να μην γίνει κουραστική και σου δίνουν τον μπούσουλα.

Να μας βάζανε, ρε Nklaps, σήμερα εργασία με θέμα το σημερινό κουπόνι του ΟΥΕΦΑ, τι στο διάολο θα γράφαμε; 100, 200 λέξεις θα τις βρίσκαμε -έχω και μια έφεση εγώ στις παπαριές- αλλά 1.500;

Λευκή κόλλα σίγουρα στα ανωτέρα και κατωτέρα ιδρύματα δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να δίνεις – για το στοίχημα δεν είμαι σίγουρος. Δεν είναι θέμα μελέτης εδώ, είναι θέμα επιλογής.

Είναι σαν να κάνεις Εγγλέζικα και να έρθει ο δάσκαλος -καθηγήτρια καλυτέρα- και να σου φέρει ένα βιβλίο στα Κινέζικα και να σου πει «διάβασε και προχώρα». Κάτσε καλά, ρε, που θα πάρουμε μέρος στην παρωδία!

Όσο και τα το παλέψεις το Κινεζικό, χαμένος στη μετάφραση θα βγεις. Από το πρωί, πάντως, που κοιτάζω το σημερινό κουπόνι, Κινέζικα μου φαίνονται.

Θα μου πεις, στο στοίχημα δεν υπάρχουν και πολυμαθείς; Εγώ δεν ξέρω κανέναν όλα αυτά τα χρόνια. Εσύ; Και όχι καλημέρα, καλησπέρα... Λέμε να του δίνεις Σπινόζα και να στα κάνει λιανά σε όλες τις γλώσσες.

Αν και το σημερινό το ΟΥΕΦΑ μού μοιάζει σαν να μας ζητάν να γράψουμε μια εργασία, χρησιμοποιώντας πολλές γλώσσες. Πρόλογο στα Γερμανικά, επίλογο Ισπανικά και λίγο από Πορτογαλικά και κυρίως θέμα ανακατωμένα Αγγλικά, Ιταλικά Γαλλικά, Ρώσικα και Πολωνικά – τα Ελληνικά ούτε εκεί είναι υποχρεωτικά.

Είναι και Τσικνοπέμπτη σήμερα, θα κάνει πάλι ο Έλληνας ομορφιές και μετά στην κρυψώνα του πάλι για να ξαναβγεί με τους μασκαράδες.

Νίπτω τα χείρας μου σήμερα και ας με αφήσουν στην ίδια τάξη. Καλύτερα να με περνάν για μπουμπούνα, παρά να γελάει ο μπουκ με τα χάλια μου και να τσικνίζει με τα λεφτά μου.

Βέβαια, εσύ που κανείς τα πρώτα σου βήματα -και τα κάνεις και καλά- λογικό είναι να περνάς και από κάνα «φροντιστήριο» ξένων γλωσσών. Θα θέλαμε να μας πεις τι παίζει εκεί. Τι πήρε τα αυτί σου για το σημερινό κουπόνι του ΟΥΕΦΑ;

Τώρα άμα έχεις και καμία προσωπική γνώμη για παιχνίδια σήμερα, ψάξου ίσως δεν είναι καλό.

Υ.Γ. Καλή Τσικνοπέμπτη να έχουμε και η κραιπάλη με μέτρο είναι πιο γλυκιά. Καλά, δεν συζητάμε για στοίχημα με μέτρο, γιατί εδώ το θεωρούμε αυτονόητο. Από το πολύ φαΐ μπορεί να μην σκάσουν όλοι. Από το πολύ στοίχημα όμως, πόσοι δεν θα βγουν χαμένοι;

2 σχόλια:

  1. Καλή Τσικνοπέμπτη! Πήγαινε να χτυπήσεις κανα κοψιδι και άσε το Γιουροπα ή Ουεφα στους ειδικούς! Εγώ δεν είμαι. Είμαι αδιαβαστος. Ένα κακό αυτό. Δεύτερο και χειρότερο να είμαι αδιαβαστος και επιλεον να έχω και άποψη. Ρεπό Βαγγέλη. Καλά να περάσεις. Και αυριο μέρα είναι!

    Πωπω, Ούτε να το κοιτάξω το Ουεφα!

    ΥΓ στη Ρουλέτα έχουμε έναν νέο φιλο.
    btw, στο τέλος της σεζόν (εσύ πες μου ποτε ειναι) θα μου επιτρέψεις να ανεβάσω μια ιστορία με μια "περίεργη" ρουλέτα. Έτσι για καλές διακοπές. Έχουμε καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τέλος της σεζόν; λες να καλοκαιριάσει και να παίζουμε στοίχημα; - άντε και Απρίλη μας βλέπω.

      Εκείνη την ιστορία την ετοιμάζεις από τα πέρσι, αλλά αφού θέλεις στο τέλος θα σε περιμένουμε...

      Μεσημέρι βράδυ έχω ξεσκιστεί στο κοψίδι σήμερα... πάω να δω τον φίλο.

      Διαγραφή