28 Φεβ 2017

"Σαρακοστή στην Αγγλία"


Πάνε και οι λαγάνες, και τα κούλουμα και οι χαρταετοί. Τώρα νηστεία και προσευχή. Χρειάζονται και αυτά – δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνο με κραιπάλη, όπως δεν μπορεί να ζήσει μόνο με σαρακοστή. 

Και εμείς που έχουμε αυτήν τη λόξα με το κουμάρι, αυτά πρέπει να τα ξέρουμε. Πότε δηλαδή θα μπούμε σε περίοδο κραιπάλης και πότε θα γίνουμε σαρακοστιανοί. Και στο στοίχημα αυτά είναι πιο δύσκολα, γιατί ο καθένας ορίζει μόνος του τις ημερομηνίες. 

Δεν έχει εδώ Τετάρτη και Παρασκευή δεν τρώω λαδί και τις άλλες μέρες ξεσκίζομαι. Καλά άμα γενικά ξεσκίζεσαι στο κουμάρι, πιο πιθανό είναι να σε ξεσκίσουν. «Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά», αλλά οι γάτοι λένε δεν είναι για όλους αυτά...

Και τα κλασικά πια στην Αγγλία στα κουπόνια μας. Τα διπλά ταξίδια και οι διπλές σέντρες εντός. Μένουν καμιά δεκαριά αγωνιστικές και μετά τα μπάνια του λαού. Εμείς θα έχουμε δουλειά εδώ και κουβέντες άφθονες, γιατί βλέπω και ο Nklaps και ο George έχουν και κάτι να πουν και όρεξη να το πουν...

Είδατε τη Λίβερπουλ χθες; Γιατί, ρε αδελφέ μου, ποντάρεις σε ένα φαβορί που δεν είναι αψεγάδιαστο –είχαν διώξει οι αλεπούδες τον Ρανιέρι- πού ήξερες εσύ πώς θα εμφανιστεί η νέα Λέστερ; Έχει και τα αμυντικά θέματά του ο Κλοπ και καληνύχτα.

Μπράντφορντ(2,02) – ΜΚΝτονς(3,77) – είπαμε κάτι φορές βγαίνεις για ψώνια με την ελπίδα να βρεις κάτι καλό. Σου αρέσει κάτι, αλλά βλέπεις την τιμή και νιώθεις να σου πιάνουν τον κώλο. Τι κάνεις εκεί; Είπαμε, ο καθείς και η τρέλα του. Πολλές ισοπαλίες έχει μαζέψει η Μπράντφορντ, αλλά είναι μέσα στην απευθείας άνοδο, δεν έχει χάσει στο γήπεδο της – δώσε κάτι παραπάνω, ρε μάγκα, στο διπλό. Ψάχνονται εκεί στην Ντονς με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά και 25% πιθανότητες να κυνηγήσουμε την πρώτη ήττα εντός για Μπράντφορντ; Και στην στοιχηματική αγορά δεν μπορείς να κάνεις και παζάρια. Σου λέει «αυτό είναι, σου κάνει;» Και σε κοιτούν με μισό μάτι που ψειρίζεις τις αποδόσεις – ξέρουν πως χαλάς την πιάτσα...

Πόρτσμουθ(1,33) – Μόρκαμ(8,75) – ή αλλιώς οι Γαρίδες του Nklaps. Μ' αρέσει η ώρα που έχει βγάλει το παιχνίδι – δείχνει άνθρωπο που κάθεται με την ησυχία του αργά και μελετά. Και τα πιάνει και σωστά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σου λέει, έτσι είναι το κουμάρι. Εσύ πρέπει να διαλέξεις πλευρά – θα πας με τη φαβόρα που στην έχουν μοστράρει πρώτη μούρη στη βιτρίνα ή θα χωθείς μέσα να βρεις κάτι καλύτερο που ο κόσμος έμαθε να μην το προτιμά; Αλλά καλύτερα να δούμε πόσο ωραία τα λέει ο ίδιος sans-voir

Μίλγουολ(1,73) – Πιτερμπόρο(4,65) – ο έβδομος με τον όγδοο εδώ. Μπερδεμένα πράγματα. Δώδεκα αγώνες χωρίς ήττα η Μίλγουολ, σίγουρα οι κυνηγοί των δύσκολων θηραμάτων θα περίμεναν κάτι καλύτερο για να την κοντράρουν. Είναι και τρελοκομείο αυτή η Πιτερμπόρο - έχει 7 νίκες μέσα και 7 νίκες έξω. Ίσως γι' αυτό έπεσε το διπλό και από το 5. Έφαγε εκεί μέσα μια τριάρα πέρσι και το 13 πήγε και αμόλησε 5. Αν έπαιζα φαβορί, ακόμα και η δεκάτη τρίτη νίκη της Μίλγουολ θα με έβαζε σε σκέψεις…

Και το Σάββατο τραβάει η Πιτερμπόρο για το Μπράντφορντ και έρχονται οι Ντονς στο Λονδίνο – κάτι πράγματα...

Μόνο την ανατροπή μέσα στο Πλύμουθ, που έχει να επιδείξει το καφενείο της Λέιτον Όριεντ, θα με έβαζε σε σκέψεις να παίξω φαβορί Στιβενέιτζ. Ίσως γι' αυτό είναι προσεγμένο το διπλό για μια ομάδα που έχει μόνο αυτήν τη νίκη σε 13 ματς. 

Είπαμε, είναι ένα κουπόνι δύσκολο και έρχεται το Σαββατιάτικο ακόμα πιο δύσκολο – άρα μπαίνουμε σε σαρακοστή που επιτρέπονται μικρές κραιπάλες...

13 σχόλια:

  1. Καλημέρες. Λίγο πριν διαβάσω το κείμενο σου Βαγγέλη έριξα 2 μίζες σε αυτά:

    9). Μίλγουολ - Πιτέρμπορο (2) @ 5,25
    10). Μπράντφορντ - Μ.Κ Ντονς (2) @ 4,00

    Τα βάζω με αρίθμηση για να ξέρω τι έχω ποντάρει εδώ στο blog.
    8 σημεία ως τώρα με 2 νίκες και -1,7 μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια πρόταση για καταγραφή και επικύρωση προγνωστικών το oddsportal. Με απλή εγγραφή. Προσωπικά το βρίσκω πολύ φιλικό στον χρήστη. Απο τον Φλεβάρη 2017 το χρησιμοποιώ για test betting για να δω αν αποδίδει μια συγκεκριμένη μέθοδος που θέλω να αξιολογήσω

      Διαγραφή
    2. Καλώς τον Betako...Σε διάβαζα στο μπλογκ του Τζιμ Μάκου.
      Είσαι παίχτης που το ψάχνει πολύ. Το ίδιο κι ο Τζίμ.

      Διαγραφή
    3. Και εγω, ειναι αληθεια, την έννοια του value betting την διδαχθηκα από το blog του Jim Makos.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα κύριοι.
    Εγώ θα πω ότι το να έχει το κουπόνι της ημέρας πάνω από 30 παιχνίδια Αγγλικά (βάζω και την Λιγκα των Τελειωμένων), αλλα εμείς να ασχολούμαστε με ένα ή δύο ή μόλις τρία παιχνίδια αυτό βγάζει μια ωριμότητα και μια ηρεμία στο παιχνίδι μας.
    Δεν λέω ότι αποκλείεται να υπάρχουν 30 ευκαιρίες σε 30 παιχνίδια. Λέω όμως ότι αυτό δείχνει ότι έχουμε ένα πλάνο που ακολουθούμε.

    Οταν ξεκινούσα να παίζω στοιχημα έψαχνα να βρω αφορμή να παίζω κάθε ματς και με ενοχλούσε πολύ όταν δεν έπαιζα. Τωρα ψαχνω αφορμή να απορρίψω τα ματς που μελετώ και να μην παίξω!

    Από το Karate Kid (τροποιημενος διαλογος):
    "Ι always scare. Ι hate fighting" λέει ο Δάσκαλος.
    "Βut you like karate, karate's fighting. You train to fight. Then, why train?" τον ρωτάει ο μαθητής.
    "So I won't have to fight" απαντά ο Δάσκαλος.

    Και εμείς μαθαίνουμε στοίχημα για να μην παίζουμε εκεί που δεν αξίζει.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά είχα πάρει τα βουνά κυριολεκτικά - τώρα γύρισα να πιω λίγο καφέ και θα σχολιάσω. Χαίρομαι που σας βρίσκω στα μέρη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καλωσορίσω και γω με την σειρά μου τον Betako που πέρασε από τα μέρη μας.

    Εσύ Nklaps ωραία σχεδιαγραμματα έβγαλες και πετυχημένα - βγάλε όμως ρε παιδάκι μου και ένα που θα μας λέει τι θα έκανες με ξερά διπλά. Γιατί αυτό το 17 που το πληρώθηκες για 5, εμένα με τρέλανε. και δεν βγαίνουν εύκολα αυτά.

    Αν ήσουν σε κάλο φεγγάρι πιστεύεις πως θα το έπαιζες διαφορετικά;

    Φίλε George καλή σου επιτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικη ερωτηση Βαγγελη. Με εχουν ρωτησει ακριβως το αναποδο, μετα που ειχα παιξει ξερο διπλο (15.00 εδινε) το ματς εληξε 0-0 και με ρωτησε ενας φιλος, γιατι δεν επαιξα Διπλη Ευκαιρια (4.50 εδινε). Ακρη δεν βγαζεις!
    Δυστυχως το σκεφτηκα αργα. Αλλιως θα ειχα κρατησει σε σημειωσεις για καθε ματς το ξερο σημειο το draw no bet, τη διπλη ευκαιρια, ακομα και το +1.0 ασιατικο για να συγκρινουμε σε 50 ματς τι ψαρια θα πιαναμε με καθε στρατηγικη (αν και κανονικα εξατομικευεις - δεν ειναι ολα τα ματς το ιδιο). Θα το κανω, να ειμαστε καλα, του χρονου γιατι και εγω εχω την περιεργεια.
    Αν ρωτας την αισθηση μου, νομιζω οτι η πιο value επιλογη, πρεπει να ειναι το ξερο σημειο. Απλα εγω ακομα δεν ειμαι ετοιμος για αυτο. Γενικα παιζω dnb. Εδω λογω Ολυμπιακου (καταλαβαινεις) και το Χ2 που επαιξα θεωρηθηκε ουτοπικο! Ειμαι κυνικος, αλλα το να παιξεις το διπλο κοντρα στον Ολυμπιακο στο 17.00 θελει θρασος!
    Διπλη ευκαιρια παντως απο 5.00 και πανω θεωρω οτι ειναι πολυ μεγαλης αξιας επιλογη. Ελαχιστες ομαδες εχουν 80% στην εδρα τους και αν τις πετυχεις σε φαςη αδυναμιας με τον καταλληλο αντιπαλο το Χ2 ειναι εξαιρετικο.
    Μου περασε απο το μυαλο τι θα γινοταν αν το ειχα παιξει διπλο. Θυμασαι ομως τι μου ελεγες ( και σωστα!) οταν εμαθες οτι επαιξα τετοιο σημειο στη Σουπερ Λιγκα.
    Και στο καλο φεγγαρι, ( εφτιαξε το φεγγαρι btw!) Χ2 θα το επαιρνα.

    Δυστυχως ξεκαθαρη απαντηση ακομα δεν εχω τι ειναι καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε βάθος χρόνου τα ξερά σημεία είναι καλύτερα. Αλλά θέλει ακόμα περισσότερη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως αντιμετωπιζουμε μια καλη ομαδα που ομως προερχεται απο 2 σφαλιαρες?
    Δυο φαβορι σε δυαδα μας κανουν ενα αουτσαιντερ?

    Στην Τσαμπιονσιπ του Σαββατου εχουμε 2 ομαδες με εξαιρετικες εδρες, και στις πρωτες θεσεις της Κατηγοριας, που παιζουν με ομαδες μετριες εκτος εδρας. Μου φανηκε παραξενο που ο ασος και στα 2 ματς δεν πληρωνε κατω απο 2.00, αφου οι Εταιριες πετσοκοβουν συνηθως τα φαβορι. Το ασχημο ειναι οτι οι ομαδες αυτες προερχονται απο σφαλιαρες. Παρ ολα αυτα δεν νομιζω αυτο να τους στερει τον τιτλο του φαβορι.

    Θα τσεκαρω τα τελευταια παιχνιδια τους να δω ποσο χαλια ειναι, απουσιες και τετοια. Αν εχετε καμια ιδεα ή κατι που δεν σας αρεσει, να το ακουσω.
    Το να κερδισουν και οι δυο ειναι αουτσαιντερ που πληρωνει 5.00 plus
    Δεν ειναι αουτσαιντερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα λοιπόν. Καλά λέμε το καλοκαίρι θα είναι καυτό - έχουν μπει θέματα που θα έρθει ο Αύγουστος και εμείς ακόμα θα συζητάμε. Άλλα βλέπεις οι κουβέντες γίνονται και μέσα στο καλοκαίρι -, ενώ τα σημεία;

      Η μια είναι η Ρέντινγκ και Σέφιλντ η άλλη. Για δυάδα μας λες μωρέ; Μην πας σε τέτοιες αποδόσεις και αν πας μην πολυκάτσεις.

      Θα τα βγάλω αύριο πρωί με ωραίο περιτύλιγμα για κουβέντα.

      Διαγραφή
    2. :)
      Αυτο δα ελειπε να μην καταλαβαινες για ποιες λεω.
      5% μονο των στοιχηματων μου ειναι δυαδες. Δεν το συνηθιζω.
      Για να δουμε τι θα πεις αύριο.
      Κοιτα, αν πιστευεις ότι ειναι ασοι του 50% δεν εχεις λογο να διαφωνησεις.
      Θα διαφωνησεις όμως αν πιστυεις ότι έστω και ενας δεν ειναι 50%

      Διαγραφή