2 Μαρ 2017

"Δυάδα φαβορί με αξία;"



Καλημέρα και καλό μήνα επίσημα να πούμε. Μάρτιος, ο μήνας που μπαίνει η άνοιξη και το σοβαρό στοίχημα μπαίνει στην τελευταίο στροφή. Τούτο το μήνα είναι που αρχίζουν και οι περίεργες σκέψεις και προτάσεις με βάση το κίνητρο. Μεγάλη κουβέντα σηκώνει αυτό - θα την κάνουμε την άλλη εβδομάδα. Έχει πολύ ψωμί αυτή η κουβέντα και για κάποιους έχει και κέρδος. Είναι έτσι;

Αλλά για σήμερα και αύριο το Αουτσάιντερ θα αφιερωθεί στις σκέψεις του Nklaps για δυο σαββατιάτικους αγώνες στην Αγγλία – και είναι και φαβορί. Να κάτσουμε τώρα με τον καφέ μας να προλογίσουμε τους αγώνες του Nklaps. Μάλιστα... Και γιατί δεν το κάνει ο ίδιος, θα μου πείτε;

Αυτός ετοιμάζει ένα κείμενο, λοξό, που θα μας το στείλει εκεί γύρω στο τέλος της σεζόν για να ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού.

Φαβορί με αξία, λοιπόν. Δεν μπορεί να υπάρχουν, σου λέει, μόνο αουτσάιντερ που έχουν αξία. Θα πρέπει να υπάρχουν και φαβορί. Δεν μπορεί να κάνει ο μπουκ πάντα μονόπλευρα λάθη.

Ρέντινγκ(2,28) – Γούλβς(3,16) και Σέφιλντ Γουεν.(2,32) – Νόργουιτς(3,05) τα ματσάκια του Nklaps. Το πρώτο της Ρέντινγκ πρέπει να προβληματίσει όντως. Τι διάολο λες; Η Γούλβς δεν βλέπεται. Έχει αρπάξει και 4 φάπες συνεχόμενες και πάει εκεί με τιμές που δεν αξίζει με την πρώτη και δεύτερη ματιά. Γιατί να καταδικάσουμε τη Ρέντινγκ σε αποδόσεις πάνω από 50% για δυο ήττες από τα θηρία Μπράιτον και Χάντερσφιλντ, και μάλιστα εκτός;

Με 6 νίκες στα τελευταία 8 στην έδρα της, που την έχουν σε θέση για τα μπαράζ ανόδου, δεν μπορείς να πεις πως θα γλυτώσουν οι ξεδοντιασμένοι λύκοι τόσο εύκολα το Σάββατο, όσο μαρτυρούν οι αποδόσεις.

Είπαμε όμως δεν χαρίζουν εύκολα σε τέτοια ματς οι μπουκ αποδόσεις. Να βλέπουν τη Γούλβς να σκυλιάζει το Σάββατο κάτω από το φάσμα του υποβιβασμού; Να βλέπουν πως στα εκτός οι λύκοι δεν παραδίνονται εύκολα; Ένα στα τρία χάνουν εκτός. Στα τελευταία 8 εκτός έχουν 3 ήττες, 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Στο άλλο είναι πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Αν εξαιρέσεις την κακή εκτός έδρας παρουσία της Νόργουιτς. Με νίκη η Νόργουιτς φτάνει στους 3 βαθμούς, τις θέσεις για τα μπαράζ – εκεί όπου είναι τώρα η Σέφιλντ. Ντέρμπι λοιπόν. Με καλή προϊστορία για Σέφιλντ, αλλά λίγο παλιά.

Και δεν ξέρουμε τι σηματοδοτούν αυτές οι δυο κολλητές ήττες για Σέφιλντ – θα ξαναπατήσει γκάζι ή θα της πάρει καιρό να συνέλθει; Και στα τελευταία 8 η Νόργουιτς έχει μόλις μια ήττα. Γίνε και μπουκ - πόσο θα κατέβαζες τη Σέφιλντ και θα ανέβαζες τη Νόργουιτς;

Και λέμε για δυάδα – πρέπει να πάει ο καθένας στο τετράδιο στοιχήματος και να το συμβουλευτεί. Παλιά που κρατούσα και τέτοια, μου έλεγε πως στην Αγγλία να ζητάς δυάδες και να περιμένεις το 1 στα 4 ή 1 στα 5 τουλάχιστον να μην χάνεις - ίσως σε βάθος χρόνου να καταφέρεις αυτό, να μην χάνεις.

Σκέτη δυάδα; Γιατί με τα μονά και ένα να πιάσεις, θα βγεις διπλά χαμένος.

Στα θετικά να πούμε πως η Τσάμπιονσιπ μετατρέπεται σε ένα πρωτάθλημα έδρας. 46% νίκες οι γηπεδούχοι την ώρα που η ΑΓ1 έχει 44% και η Αγ2 μόλις 38%.

Ίσως αυτός ο τρόπος παιχνιδιού να πρέπει να αναζητηθεί σε αλλά πρωταθλήματα, σε άλλες χώρες. Εκεί όπου αρκετά τέτοια παιχνίδια ξεφεύγουν από τη Ζώνη του Λυκόφωτος.

Για να κλείσω και να σας δώσω τη χρυσή μπάλα – το λάθος εδώ φαίνεται να είναι πιο πολύ στη Ρέντινγκ παρά στην Σέφιλντ. Και ποια θα είναι η πορεία των αποδόσεων;

Υ.Γ. Για γενικά τις σαββατιάτικες Αγγλιδούλες που έρχονται αύριο θα βγάλουμε. Αλλά τι να βγάλουμε;





Διαβάστε ακόμα: 'Αποδόσεις με αξία και early bets"

10 σχόλια:

  1. 96? Ε τι να πω, παραδίνομαι!
    (Τη δική μου λυση καταλαβες πως την εβγαλα?)

    Εχω λιγη δουλεια, μολις ξεμπερδεψω θα σου πω και τη δικη μου γνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δυο λύσεις σωστές είναι χα χα χα. κανε παιχνίδι θα πάω έναν περίπατο και θα σχολιάσω μετά.

      Διαγραφή
  2. Σαν εισαγωγη: Εμείς έχουμε πάρει ένα δρομο και παίζουμε αουτσαιντερ (αφ ενός) και (αφ ετέρου) πιστεύουμε ότι μόνο με τα μονά στοιχήματα μπορεί κανείς να προχωρήσει σοβαρά. Το να μας ζηταει τώρα κάποιος ξαφνικά να παίξουμε φαβορί και επιπλέον και δυάδες, όπως όταν ξεκινούσαμε το στοίχημα πριν από κάτι χρόνια, αυτό μας δυσκολεύει. Δεν λέω ότι απέρριψες χωρις σκέψη αυτό που σου είπα, αλλά όσο να ναι, μια προκατάληψη την έχουμε με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

    Το άλλο είναι ότι αυτό το 2.30 μας μοιάζει λίγο σαν "παγίδα", σαν "τυράκι". Κάτι ξέρει δηλαδή ο Μπουκ, που δεν το βλεπουμε ευκολα εμείς. Ενώ το 6.00 σε ένα αουτσαιντερ είναι μεν δύσκολο, αλλά όσο να πεις είναι "αγνό"! Βγαζει μια αθωότητα. Τυρακι στο 6.00 δεν νοείται.

    Ισως να φταίει ότι κάτι καλό σε αουτσαιντερ δεν βρήκα αυτό το Σ/Κ και (αντί να πάω πάσο) είπα να δω αυτα τα φαβορί, που φαβορι της πλάκας δεν τα λες με τίποτα. Αλλα ότι εχουν καποια μικρά κουσουρια, τα έχουν.

    Είδες όμως πόσο υποκειμενικό είναι το πραγμα; Η ερώτηση δεν είναι αν θα κερδίσουν η Σεφιλντ και η Ρεντιγκ. Η ερώτηση είναι αν κάθε μία τους έχει τουλαχιστον 50% πιθανότητες να κερδίσει. Αρα αν ο συνδυασμός τους εχει 25%.

    Αυτό είναι κατ εξοχήν υποκειμενικό, αλλα υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια. Και λέω και αντικειμενικά, διότι πχ η ...κακομοιρα η Ρόδεραμ δεν θα έβρισκες κανεναν όσο υποκειμενικός και αν είναι, να σου πει ότι ναι, εχει το 50% στην εδρα της. Εκει τα πραγματα ειναι καθαρά. Εδω όμως θα κριθούμε στις λεπτομερειες.

    Εγώ πχ θέλω να βλεπω το 11-3-3 και το 11-1-4 που εχουν οι ομάδες (από την αρχη) στην εδρα τους. Καθώς και τις 3 νικες που χουν στα τελευταια 4 εντός. Και την αντιστοιχη (μην τα γραφω) κακη εικονα των φιλοξενουμενων στα εκτός. Εγω θα πιστεψω την εικονα από τα τελευταια 17 εντός, όχι από τα τελευταια 2 γενικά, λεω.

    Ενας άλλος μπορει όμως να θελει να δει τις "σφαλιαρες" και να πει ότι "δεν εμπιστευομαι, ομάδα με σφαλιαρες", (λες και αν ηταν αψεγαδιαστη, θα την εδινε 2,30 ο Μπουκαδορος). Ή να μας πει "εγώ αξιολογώ την φόρμα πανω απο όλα και βλέπω πιθανό ντεφορμαρισμα".

    Και τελικά: "they see what they want to see". Αλλα και πάλι τελικά (υποκειμενικά πάντα) πρέπει να απαντήσουμε: εχουν 50% ή όχι; Η δυάδα τους έχει 25% ή όχι;

    Εγώ λέω ναι και η δυάδα μου πληρώνει 5,40. Εσυ λες ότι ίσως η Ρέντιγκ να υποτιμάται από τις αποδοσεις, αλλα ίσως όχι η Σεφιλντ. Δυάδα ίσον μικρή μίζα. Αν τα έπαιρνα μονά θα έπρεπε να βάλω 2 μεγάλες (παντα παιζω αμυντικά). Αλλα γιατι λες ότι αν τα πάρει κανείς μονά και πιασει το ένα, είναι χαμένος; Δεν ειναι.

    Το καλό είναι ότι εχω ενα "safety margin". Αν εχω πέσει έξω και οι ομάδες έχουν ας πουμε 45%, πάλι "από πάνω" είμαι. Φυσικά μπορεί να εχω κάνει τελειως λάθος σε καποιο ματς. Ή και στα δύο.

    Το ενδιαφέρον είναι να δούμε που θα κινηθουν οι αποδοσεις μεχρι το Σαββατο. Είναι μια ενδειξη πχ αν πάνε προς το 2.00. Αν πάλι πάνε αναποδα, τα νεα δεν θα ειναι καλα... Ισως κάποιο αγωνιστικό δεδομένο να μου ξεφυγε.

    Το κακό είναι ότι πιθανότατα δεν θα μαθω (είτε κερδίσω, είτε χάσω) αν το στοίχημα άξιζε πραγματικά, γιατί κάτι τέτοιο κρίνεται μακροπρόθεσμα.

    Καλό είναι να προβληματιζόμαστε όμως. Να πόσο δύσκολο είναι να βγαλει κανείς δίκαιες αποδοσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Μπαίνω συνέχεια και διαβάζω παρόλο που δεν γράφω!
    Είδα και τον φίλο Γιώργο στο blog και χάρηκα :)
    Ωραίες συζητήσεις γίνονται και κάθε μέρα μαθαίνουμε/επεξεργαζόμαστε νέα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στεφανε παικτουρα!
      Καλλονή - Καλλιθέα 1 @ 7.00!
      :)))))
      Να συμμετεχεις.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα.
    @George
    Βλέπεις την Χαρτλπουλ Ακόμα ζεστά;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή