20 Μαρ 2017

"Προσοχή φαβορί"


Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!

Δεν πρέπει να έσπασε, λέμε, κανένα φαβορί αυτό το Σαββατοκύριακο. Πέρασαν όλα - εύκολα, δύσκολα, οι φαβοριτζήδες πήγαν ταμείο. Πλήρωσαν και οι μπουκ και η ζωή συνεχίζεται…

Θα μου πεις έσπασε η Άρσεναλ… Kάτσε καλά, ρε! Aυτοί με τον Αρσένη έχουν π;aψει να είναι φαβορί από καιρό. Και τώρα φύγει – μείνει, τη ζημιά την έχει κάνει. Pώς να ξανασηκώσουν κεφάλι τώρα; Και άμα δεν βγουν και Ευρώπη, που μπορεί ο γίγαντας να το καταφέρει και αυτό, θα μείνουν με τα λιμά του Αρσένη. Ποιος να πάει και τι να πετύχει;

Άμα δεν υπήρχαν οι πετσοκομμένες αποδόσεις για τα φαβορί, θα είχαν πρόβλημα τέτοιες μέρες οι μπουκ. Πληρώνουν, αλλά δεν πληρώνουν ακριβά και στο τέλος αυτό τους σώζει. Γιατί, λέμε, ο κόσμος τούτα τα βάζει το ένα πάνω στ’ άλλο και όσο να ‘ναι τρεις και τέσσερις φορές τα λεφτά πάνω, είναι ποσό και γι’ αυτόν που τα δίνει και γι’ αυτόν που τα παίρνει.

Ρε, κουτσά - στραβά, λέμε, πέρασαν όλα. Και άντε τώρα να κάνεις τα πρώτα σου στοιχηματικά βήματα και να μην πέσεις στην παγίδα. Εδώ υπάρχει φαγάνα θα πεις και θα αμολήσεις μια πεντάδα από δαύτα στο επόμενο. Τι θα πιάσεις; Τα παπάρια μου θα πιάσεις, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει...

Τώρα, λοιπόν, που το Αουτσάιντερ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει καλούς συνομιλητές, ας βάλουμε μια κουβέντα για τα φαβορί στο τραπέζι. Δηλαδή τα φαβορί είναι απαγορευμένα, δεν μπορείς δηλαδή να βγεις στον αφρό παίζοντας φαβορί; Ή η ευκολία με την οποία αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος τα φαβορί, τα κάνει να μοιάζουν χαμένα;

Είναι όλα τα φαβορί ίδια; Τα ψάχνει ο κόσμος ή τα παίζει για να τα παίζει; Ποιος δίνει ποια φαβορί; Και αφού δεν δίνει κανείς, πώς παν τα λεφτά πάνω τους;

Δεν είναι κακή κουβέντα, γιατί ο κόσμος, το θέλουμε - δεν το θέλουμε, εκεί βαράει. Και για να είναι συνέχεια με χαμόγελα τα μπούκια, χάνει. Και είναι περίεργο που πια πολλοί πυροβολούν από τον άμβωνα τα φαβορί, αλλά ο κόσμος εκεί.

Να πούμε όμως πως το παιχνίδι με τα φαβορί δυσκολεύει για τον αιώνιο παίκτη, γιατί από μόνο του δεν του λέει κάτι. Να βάλει ένα να πάρει ενάμισυ; Τον βλέπεις στραβώνει τα μούτρα – δεν του φτάνουν. Και λογικό είναι, αφού βάζει λίγα ο δόλιος. Και μετά πάει στην πυραμίδα, που όλο και κάποιο σπάει, και την τύχη του βλαστημάει.

Εμείς τι κάνουμε δηλαδή; Ψάχνουμε αουτσάιντερ με αξία. Τι σημαίνει αυτό: πως το φαβορί δεν έχει την αξία που κουβαλά πάνω του. Γιατί να μην το βρει και ο φαβοράκιας και να το αφήσει στην άκρη; Να ψάξει γι’ άλλο, να καταλάβει πως κάποια φαβορί είναι τελείως της πλάκας.

Να καταλάβει πως οι αρχές του στοιχήματος είναι και για τα φαβορί και μάλιστα εκεί πιο πολύ. Από τους τζίρους καταλαβαίνεις πως στα πιότερα φαβορί γίνονται τυφλά χτυπήματα - πάνε στον γκισέ για να πάνε και παίζουν φαβορί για να παίζουν.

Έτσι δεν βλέπεις προκοπή. Δεν σου φταίνε τα φαβορί για τη δυσκολία που κρύβουν, αλλά αρνείσαι να δεις. Λογικά να το πάρεις, μωρέ, αν ήταν εύκολο το κέρδος από τα φαβορί, δεν θα είχαν κάτι κοιλιές από τη μάσα οι μπουκ.

Δεν μπορεί να τρώει γκολ η Μπαρτσελόνα και να στη δίνει χθες με τη Βαλένθια 1,40. Δεν γίνεται έτσι προκοπή. Το ίδιο και με την Παρί. Μάθετε να ζητάτε περισσότερα, ακόμα και από τα φαβορί.

Είπαμε, βασικός κανόνας στο στοίχημα: «πόσο; Τόσο...» Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Υ.Γ. Κάτι αγγλικά χωρίς ενδιαφέρον έχει αύριο, γι’ αυτό το ρίξαμε στα φαβορί. Είναι κακή η Γκισελι εκτός, αλλά ζωηρούλα στα τελευταία πολύ, η Γκρέιτσχεντ πάει τρένο για ψηλά, αλλά εδώ το 7,00 έχει αξία, όχι το 1,50. Αν έπαιζα φαβορί δηλαδή, θα έβλεπα πως αυτό μπορεί να σπάσει.

36 σχόλια:

  1. Καλημερα . Βασικος κανονας στο στοιχημα : '' πόσο ? Τόσο..'' Ευχαριστω δεν θα παρω.Και συνεχιζω : θα παρω οταν η αποδοση θα ειναι οχι ιση με τη δικαιη , αλλα θα ειναι και πλεον της δικαιης οχι οριακα,αλλα αρκετα οσο θα κρινω εγω και οταν γινει βαλιου στα δικα μου τα ματια και οχι των πολλων.Θελω να εχω καλο πλεονεκτημα υπερ μου και οχι οριακο.Μόνο τοτε θα βαλω τα λεφτα μου και αν χασω θα ξερω οτι αξιζε να χασω.Αλλιως υπομονη και no bet μεχρι που να σκασει και ο γαιδαρος. Δεν εχω την καψα να παιξω (αυτο το χω ξεπερασει πριν απο αρκετα χρονια). Θελω οταν παιξω να ειναι ολα υπερ μου αλλιως ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω 100%! "Οχι οριακά, αλλά αρκετά" όπως λες fairplay. Που να καλύψει και τυχόν λάθος, που έχω κάνει στον προσδιορισμό της δίκαιης απόδοσης.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα. Είχες δεν είχες, πάλι την εριξες την ιδέα Μπαζ! Μα εσύ δεν φαγώθηκες ότι δεν θελεις την Λίγκα των Τελειωμένων;
    :)))))

    Ωραία ιδέα πάντως: Γκίσελι, καλή φόρμα: 6 νίκες στα 10 τελευταία και μόνο 2 ήττες. Ωραίο αουτσαιντερ.
    Κακή εκτός η Γκίσελι μεν, όπως λες, αλλά σαν να στρώνει: εχει μόλις 3 νίκες εκτός, αλλά τις 2 νίκες τις έκανε πρόσφατα και με Νταγκεναμ παρακαλώ. 2-1-1 στα 4 τελευταια εκτός. Καταπράσινη η Γκέιτσχεντ βεβαια και 4-0-0 εντός, αλλά είανι για 1.50;
    Εδώ δηλαδή σε οδηγεί το αουτσαιντερ και οι αποδόσεις, διότι το φαβορί δεν έχει εμφανές ψεγάδι.
    1.80 ο άσος και 5.50 το διπλό fair(y) odds ας πούμε; Συμφωνούμε;

    Εγώ εχω σταμπάρει την Φόρεστ Γκριν πάλι. Αλλα έφαγα σφαλιάρα προχθες και η Σόλιχαλ δεν είναι σαν την "δικιά" σου την Γκίσελι, αλλα 0-0 από την Ντόβερ εκτός και γενικά εκτός έχει 6 νίκες και 6 ισοπαλίες.

    Είναι από τις αγωνιστικές που εσύ "δεν τις θέλεις". Γιατί; Γιατί αυτοί που παίζουν εκτός, ξαναπαίζουν εκτός. Και οι εντός το ίδιο. Το έχεις αυτό το "κόλλημα".

    Για τη γενική συζήτηση τωρα, πράγματι τα αουτσαιντερ πήγαν άσχημα αυτό το Σ/Κ, αλλα είναι κάτι που περιμένουμε. Δεν γινεται να κερδίζουν συχνά. Δεν θα ηταν αουτσαιντερ. Και επίσης, στο δίλημμα φαβορί ή αουτσαιντερ, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο, γιατί γενικά το φαβορί είναι "πετσοκομμενο" και γενικά το αουτσαιντερ, πληρώνει καλύτερα από όσο αξιζει. Ωστόσο, ολα τα φαβορί δεν είναι υποτιμημένα και όλα τα ουτσαιντερ δεν εχουν αξία. Υπάρχουν (λίγα βεβαια) φαβορί που πληρώνουν σαν αουτσάιντερ (ή ακριβέστερα, περισσότερο από όσο αξιζουν) και (πολλά) αουτσάιντερ που πληρώνουν σαν φαβορί (ή ακριβέστερα, λιγότερο από όσο αξίζουν), αυτό είναι ένα θέμα. Πώς κάνεις την επιλογή. Εδώ εφαρμόζεται το "Προσοχή φόλες".

    Εγώ που επέλεξα π.χ. την Αούστρια και έφαγα πεντάρα τώρα μπορει να κανω σκέψεις του τύπου "τι μπάζο και τί φόλα πήγα και επέλεξα κλπ" και στην καλύτερη "μήπως έπρεπε να πληρώνει παραπάνω για να το επιλέξω". Ο άλλος βέβαια που πήρε την Σαλτσμπουργκ μπορεί να επαίρεται ότι έκανε ένα εύκολο ταμείο.

    Ακρη δεν θα βγαλεις. Οπως όμως ισχύει γενικά στο στοίχημα, στο τέλος της σεζόν κάνουμε τη "σούμα" και όχι σε μία μεμονωμενη αγωνισική.

    Προσοχή φόλες λοιπόν. Ο,τι απόδοση λάμπει δεν είναι χρυσός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις διάβασα το σχόλιο του fair play στο τοπικ του Αντώνη που παίζει ισοπαλίες.
    Έχω μείνει άφωνος με αυτό το 38% στις νίκες σε ισοπαλίες. Ακόμα και στο 3,20 να είναι το odds ave εαν κάποιος παίζει μόνο στην bet365, τότε μιλάμε για ROI 120+.
    Τι λέτε ρε παιδιά? Αν ισχύει αυτό που του γράφει ο fairplay, ότι έχει σταθεροποιηθεί στο 38% στις νίκες....έχουμε να κάνουμε με χρυσωρυχείο.
    Το ερώτημα όμως είναι..έχει δίκιο ο fair play? Στις 1000 ισοπαλίες θα βρει τις 380? Κι εννοώ ότι η τρέχον σεζόν πηγαίνει πρίμα για τον Αντώνη. Θα συμβεί το ίδιο και την επόμενη σεζόν? Γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε όλους τους παίκτες το φαινόμενο ρόλερ κόστερ. Την μια χρονιά εξαιρετικά, και την άλλη αρνητικό ROI. Για την ώρα πάντως αυτό το 38% σε δείγμα 200 αγώνων απλά "δεν υπάρχει". Στατιστικό που θα ορκιζόμουν ότι είναι αδύνατον να το πετύχει κάποιος που ασχολείται με ισοπαλίες. Θα πρέπει όμως να δούμε και την συνέχεια.
    Εγώ εύχομαι να έχει δίκιο ο fair play. Ακόμα και 35% είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. Ακολουθείς με το 2% του κεφαλαίου σε μονά και κερδίζεις 12 ευρό σε κάθε 100 ευρό που παίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το odds δεν θα γινει ποτε 3,20 αν κανει αυτο που του προτειναμε μαζι εγω και ο Νικος.Να μην παιζει τα φτηνα οταν μπορει και τα καταφερνει στα ακριβα.Ας λενε οτι πρεπει το δειγμα να ειναι 500 η 1000 μπετ.Εχει παρατηρηθει οτι αν ειναι το σκεπτικο σταθερο το δειγμα που εχουμε ηδη ειναι αρκετο.Στις 1000 ισοπαλιες ο Αντωνης θα βρει απο 350 εως 400 οτι και να γινει,αλλιως εγω θα φαω τα χαρτια που γραφω τοσα χρονια.Τα bet του Αντωνη ειναι επιπεδου καλου τιπστερ , βλεπεις να διαφερει σε κατι ?Α ναι το yield το 26% , επειδη κανενας τιπστερ δεν εχει τοσο.Αυτο που μπορει να τα ισοπεδωσει ολα ειναι η αλλαγη στην ψυχολογια του απο εξωγενεις παραγοντες.Να το εηγησω λιγο αυτο.Ενας πολυ καλος φιλος μου τιπστερ ειχε για 6 μηνες παρε δωσε με νοσοκομεια με τη μητερα του η οποια τελικα εχασε τη μαχη με τη ζωη.Ε λες αυτος ο ανθρωπος εκεινο τον καιρο να ειχε ορεξη για στοιχημα?Μόνο κατι τετοιο μπορει να χαλασει τα στατιστικα που βλεπεις.

      Διαγραφή
    2. Και οταν κανει και klaps απολογισσμο στα 62 bet στο sansvoir θα δουμε και αλλα θαυματα κι εκει.

      Διαγραφή
  4. Εγω θα προτεινα να προσκαλεσουμε τον Αντωνη εδω να μας πει για ισοπαλιες. Απο οσο καταλαβει, εκτος απο τις ισοπαλιες του αρεσουν και τα Αουτσαιντερ και οι "Μικρες Αγγλιες".
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται ότι είναι απαραίτητος εδώ ο Αντώνης. Σύμφωνα με τις δικές μου μελέτες και καταγραφές, το να βρει κάποιος σε 4-5 χρόνια (1000 ματς) 350+ ισοπαλίες δεν είναι απλά ακόμα ένας καλός τίπστερ. Για μένα είναι κορυφαίος. Και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ...θα ρωτήσω τον Νίκο..πότε θα φτάσει τα 1000 ματς το sans voir..?? με το line στα 10 χρόνια τι παίζουμε? over or under? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα. Ποτε πονταρουμε σε ενα line; Μονο οταν ειναι λαθος. (Το ξέρουν αυτό οι μπασκετικοι ή και εδώ κάνουν προβλεψεις;)

    Εδω τωρα δεν ξερω George.
    Πάντως το sans voir εξ' ορισμού δεν μπορεί να δίνει και να παιζει πολλά bets. Γιατι;

    Διοτι εστιαζεις στο high specificity και όχι το high sensitivity.

    Παράδειγμα: Είσαι ψαράς και θέλεις να πιάνεις μπαρμπουνια αλλά εννοείται ότι στη θάλασσα υπάρχουν ολα τα είδη. Όπως όταν είσαι παίκτης στοιχήματος και θέλεις να βρεις value στοιχήματα ανάμεσα σε ένα σωρο (απειρα!) αχρηστα bets.

    Sensitivity = πιάνω ΟΛΑ τα μπαρμπουνια Ακόμα και αν χρειαστεί να άδειασω όλη τη θάλασσα. Πιάνω όμως και τόνους σαβούρα... Αυτή τα χαλάει όλα.

    Specificity = πιάνω ΜΌΝΟ μπαρμπουνια Ακόμα και αν πιάσω μόνο ένα ψάρι. Αυτό που θα πιάσω ομως θέλω να είμαι όσο περισσότερο μπορώ σίγουρος ότι θα είναι μπαρμπουνι. Και ας πιάσω ελάχιστα ψάρια τελικά.

    Είμαι σαφής νομίζω. Το Sans voir έτσι παίζεται. Λίγα bets. Θα στεναχωρηθω αν δεν παίξω ένα bet που άξιζε, αλλά θα στεναχωρηθω δέκα φορές αν παίξω bet που δεν άξιζε. Άρα, κατ' αρχάς δεν παίζουμε στοίχημα και περιμένουμε να βρουμε κάτι καλό. Καραουλι.

    Ποιος το έχει κάνει Επιστήμη αυτο; Ο Μπαζ. Και έχει δίκιο. Όταν τον πρωτοδιάβασα ελεγα "μα καλά, εκτός από πάσο λέει τίποτε άλλο αυτος;" No bet, no bet, no bet, αηδια πια! Κι ομως, έχει δίκιο. Εκεί πάνω έχω βασίσει το sans voir. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Λίγα θα παίζουμε. Σιγά μη φτάσει τα 1000 το sans voir. Τελειωνει η σεζον και ουτε 60 δεν εχουμε παιξει. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο! Μα είναι τόσο φανερό.

    Συγγνώμη αν κούρασα με... ιχθυολογια. Άκου... μπαρμπουνια! Χαχαχα.

    Πάλι σεντόνι βγήκε...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα.Να πω δυο λογια για το sansvoir. Ναι οντως λιγα μπετ αλλα καλα στοχευμενα.Αυτο ομως ειναι θετικο και οχι αρνητικο.Το σχολιασε ενας φιλος σε κουβεντα που ειχαμε οι δυο μας και μου ειπε αυτο ακριβως.Λιγα στοιχηματα μου λεει αντε να βαλω ενα 10 ευρω στο καθενα επι 60 μας κανει 600 ευρω συνολικα θα εχω παιξει .Τι να κερδισω μ αυτα ? Να ηταν 600 να τα βαλω απο ενα 10ευρω να γινουν 6000 ευρω τα πονταρισματα να εχω καλες επιστροφες.
      Και του απαντω αν στα 60 bet βαλεις απο 100 ευρω (θεωριτικα παντα,ας μην πω για μνημονια,κριση,ανεργια,αφραγκια του κοσμου κλπ) τι ποσο θα εχεις πονταρει συνολικα ? Και για κοιτα τι επιστροφες θα εχεις ? Μα να βαλω 100 ευρω σε ενα bet ? Moυ απανταει !!!
      Κι εγω του απαντω : Να βαλεις απο 10 ευρω σε 600 μπετ μπορεις. Στο ιδιο χρονικο διαστημα να βαλεις απο 100 ευρω σε 60 μπετ γιατι ειπαμε οτι δεν μπορεις ????? Ακομη ψαχνει την απαντηση.Ουκ εν τω πολλω το ευ . Απλα λιγα βαζεις λιγα παιρνεις.Εχε το σθενος να βαλεις πολλα για να παρεις πολλα.Να παιξεις 10 στοιχηματα απο 10 ευρω σε μια μερα μπορεις , να παιξεις ενα 100 ευρω φοβασαι.
      Το σταματαω ομως εδω.Και για να μην παρεξηγηθω σας λεω οτι κι εγω ενα 10ρικο το καθενα τα παιζω ,με μια μικρη διαφορα.Δεν εχω παιξει 14 bet , απο τα οποια τα 13 ηταν χαμενα και το ενα κερδισμενο.Κανω δλδ μια πιο σκληρη επιλογη απο τις επιλογες του Νικου.

      Καραουλι !!! Καμμια φορα βαριεσαι γιατι μπορει να μεινεις απραγος και 10 μερες αλλα αξιζει..........Καραουλι.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα. Ακριβώς τα ίδια σχετικά με την διαχείριση του πονταρίσματος μου είχε πει και ο ...admin αυτού του blog! Τα ίδια όμως!

      Διαγραφή
    3. Ουπς !!! Τωρα το ειδα αυτο.Ελα Νικο μαρτυρα ποιος ειναι αυτος ο admin που με αντιγραφει , πνευματικα δικαιωματα ειναι αυτα.χαχαχαχαχα Καλημεραααα.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα, βρε δεν σας προλαβαίνω. Ο Fairplay από πάνω λέει αυτό που φωνάζουμε καιρό πως αν παίζεις με ψιλά - ψιλικατζής θα μείνεις. Αφού τα χάνεις που τα χάνεις, ρίξε μια ζαριά καλή μήπως πας παρακάτω...

    Ο άλλος μας έφερε τα μπαρμπούνια - ωραίο παράδειγμα. Όταν με την ησυχία μας θα ξεψαχνίσουμε το Sans voir σου θα δεις πως καμιά δεκαριά παιχνίδια μπήκαν από το παράθυρο. θα πας στα πενήντα έτσι. Είπαμε στο τέλος της χρονιάς έχει αυτοκριτική σκληρή.

    Ισοπαλίες - άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Ο Eric το έχει με τα Χ και είναι και κάλο παλικάρι κρατάει την μπάλα χαμηλά, προσγειωμένος. Άλλοι πιάνουν κάνα δυο παιχνίδια και έχουν ύφους καρδινάλιου. Και εμάς με τα αουτσάιντερ μας απασχολούν τα Χ γιατί πρέπει να δούμε αν θα πάμε με κάλυψη ή με ξερό διπλό. Εκεί όμως δεν μπορείς να κάνεις παιχνίδι με τις αποδόσεις εύκολα.

    Άλλα για να πάμε στα πρακτικά Πορτ Βέιλ με ένα διπλό, στο 4,00 την ποντάρατε κύριοι; Πεσμένη είναι η Κόβεντρι, άλλαξε και προπονητή αλλά δεν... παραπάνω δεν έχει. Να πούμε πως το 3,60 έγινε 3,30. Είπαμε πολλές φορές αν περιμένεις τα νέα της Αλεξάνδρας - θα έρθουν τα νέα, αλλά θα χει χαθεί η αξία.

    Αύριο θα βγάλουμε θέμα για το κίνητρο - τώρα που θα γίνει της μοδός...

    Το κεφάλαιο με τα Χ θα το ανοίξουμε όταν έρθει ο Eric από τα μέρη μας - οι αριθμοί λένε πως αυτός είναι πιο ειδικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μπαζ. Αυτό που λες ότι από τα 60 ματς, καμια 10αριά δεν έπρεπε να μπουν το λέω και εγώ. Συμφωνώ 100%.

      Κόβεντρι - Πορτ Βειλ. Ο χειρότερος εντος με τον χειρότερο εκτός σε ενα ντερμπι "ουράς" και με αδιάφορες αποδόσεις. Ού μπλέξεις.

      Θα αποσταλεί πρόσκληση.
      :)

      Διαγραφή
    2. Καλημερα μπαζ.Αυτο που λες οτι στο sansvoir καμμια δεκαρια παιχνιδια μπηκαν απ το παρυθυρο με βρισκει συμφωνο 1000%.Και δεν κρινουμε το Νικο που τα επιλεγει.Κρινουμε τα ματς. Αυτο να το θυμομαστε ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ για να μην αναφερθουμε ξανα σ αυτο.Κρινω το ματς και οχι αυτον που το επελεξε.Παω κοντρα σε ενα γεγονος και οχι στον ανθρωπο.
      Σε κουβεντες με το Νικο θα εχει διαπιστωσει και ο ιδιος οτι εγω στη δικαιη αποδοση ειμαι λιγακι πιο αυστηρος οπως προχτες με το Μπιλμπαο-Ρεαλ, 30% ο Νικος, 25% ο George , 20% εγω.Ενταξει κανονικα θα επρεπε και οι τρεις να βγαλουμε το ιδιο και ο καθενας να προσθεσει η να αφαιρεσει απ αυτο για δικους του λογους. Ισως και να ειμαι λαθος εγω δε λεω , παντως για να παιξω κατι με αγωνιστικα κριτηρια θελω το πλεονεκτημα να ειναι με το μερος μου κατα πολυ.
      Στο sansvoir λοιπον εβγαλα καποια ματς που ο Νικος τα βαλε οριακα , τουλαχιστον αυτο εβγαζα εγω.Και ειδικα οταν κοντραρεις θηρια-ονοματα εκει θελω να μου δωσει κατι παραπανω , αλλιως γιοκ.Στο αυριανο θεμα για το κινητρο να πω απο σημερα : ''Ασε τι θελεις.Μπορεις ? Τη χρονια που επεσε η Βιγιαρεαλ με πονεσε η ρουφιανα πολυ.Εγω την επαιζα τις τελευταιες αγωνιστικες να σωθει και αυτη σφιριζε αδιαφορα Μπαζ. Το πηρα το μαθημα μου με αγριο τροπο Μπαζ . Τι εκανε λεει ? Καιγεται ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ? Και τι ? Παιζει στην εδρα του με την ταδε και ο ασσος απο 2,20 πληρωνει τωρα 1,70 αλλα ειναι σιγουρακι?Καλα .Πόσο ειπες ? 1,70 απο 2,20 ? Ευχαριστω δε θα παρω.Eγω το μαθημα μου το πηρα.Οποιος διαφωνει του παραχωρω τη θεση μου αλλα να βαλει αληθινα λεφτα οχι της μονοπολης και τοτε αν ειναι μαγκας να υποστηριξει το αντιθετο . Μόνο τοτε , αλλιως ας μας στερησει απ τον κοπο να διαβαζουμε λογια του αερα.

      Διαγραφή
    3. Όντως καμιά 10ρια μπήκαν απ' το παράθυρο. Και για το sans voir ισχύει αυτό που έλεγα ότι αν έχεις με κάποιον να συζητήσεις τη σκέψη σου μπορεί να γλιτώσεις από κάποια χαμένα στοιχήματα. Εγώ προσωπικά που ακολουθώ, κάποια παιχνίδια απ' αυτά που χει δώσει δεν τα χω παίξει γιατί διαφωνούσα. Πιστεύω πως αν είχα παίξει και τα Ροστόφ-Μπάγερν και τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη θα είχα μεγαλύτερο κέρδος συνολικά απ' αυτό που έχει ο Νίκος. Όπως και με τις ισοπαλίες μου μπορεί κάποιος που με ακολουθεί να διαλέγει απ' αυτά που δίνω και να έχει μεγαλύτερο κέρδος από μένα.

      Διαγραφή
    4. Aντωνη αυτο που ειπες παραπανω ειναι αυτο που φωναζω χρονια.Και φυσικα το ιδιο ισχυει και για μενα και για σενα και για ολους τους τιπστερ.Αυτος που ειναι απ εξω εχει πιο καθαρο ματι απο σενα και ''βλεπει '' καλυτερα τα στοιχηματα σου απο σενα τον ιδιο.Αρκει να σε παρακολουθει ενελλειπως.Θα παρακαλουσα τον Μπαζ να το σημειωσει καπου και σε καποια στιγμη που δεν θα υπαρχει στοιχηματικο ενδιαφερον να το κουβεντιασουμε λεπτομερως.Νομιζω οτι εδω εχει ψωμι και εχω να πω πολλα , γιατι αυτο που ειπες αποτελει μερος του προσωπικου μου παιχνιδιου...

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ για την αναφορά σας σε μένα αν και να πω την αλήθεια ντρέπομαι λίγο :)

    Διαβάζω εδώ και λίγο καιρό το blog απ' όταν μου το σύστησε ο nklaps ο οποίος μου έστειλε μήνυμα σήμερα κι έτσι είδα ότι αναφερθήκατε σε μένα. Μπαζ χαίρομαι που σε ξανα βρήκα γιατί μου είχε λείψει η γραφή σου όπως επίσης χαίρομαι που βρήκα κι άλλους να ασχολούνται με μικρές Αγγλίες. Μέχρι πριν 1,5 χρόνο έπαιζα εκτός απ' τις ισοπαλίες και άλλα παιχνίδια με αποδόσεις τουλάχιστον 2.00 σε ασόδυα, άντερ-όβερ, 2-3γκολ κλπ με τα οποία όμως έφερνα γύρω γύρω απ' την ουρά μου. Άφησα πίσω τα 2αρια και αφοσιώθηκα στα (σύμφωνα με τις αποδόσεις) αουτσάιντερ άνω του 3.00 τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στις αγαπημένες μου-μας μικρές αγγλίες και βρήκα την υγειά μου την οποία υγεία μου έχει δοκιμάσει φέτος αρκετές φορές η άτιμη η Γέοβιλ δεχόμενη γκολ στα χασομέρια :) Εννοείται ότι όλα μα όλα τα παίζω μονά καθώς δεν δέχομαι να πιάσω σημείο του 4.25 αλλά να το χάσω επειδή το είχα δυάδα με ένα άλλο.

    Πάμε στις ισοπαλίες που αναφερθήκατε. Μπορεί να ντρέπομαι αλλά χαίρομαι γιατί σημαίνει ότι αυτό που κάνω το κάνω καλά προς το παρόν, κάτι όμως που εγώ δεν το καταλαβαίνω και δεν θα το καταλάβαινα αν δεν έβλεπα τα γραφόμενα σας αλλά και αυτά που γράφουν τα υπόλοιπα παιδιά στο τόπικ μου.
    Το Χ πάνω απ' όλα είναι θέμα διαίσθησης, κοιτάς το κουπόνι και σου κάνει κλικ ένα παιχνίδι. Τουλάχιστον τις μισές και παραπάνω φορές οι διαίσθηση είναι σωστή. Θεωρώ ότι στο διάβασμα-ψάξιμο το μόνο καλό που έχει η ισοπαλία σε σχέση με τα άλλα δύο σημεία, είναι ότι δεν πονοκεφαλιάζεις για το αν αξίζει η απόδοση αφού η τιμή της ισοπαλίας είναι πάνω κάτω η ίδια με μικρές αποκλίσεις. Μέχρι 3.00 όμως!!! Από κει και κάτω πολύ δύσκολα να παίξω.

    Όσον αφορά τα ποσοστά μου, είχα ξεκινήσει ένα άλλο τόπικ το 2013 όπου το σταμάτησα γιατί λόγω φόρτου εργασίας δεν είχα καθαρό μυαλό και χρόνο να μελετήσω σωστά κι εδώ κολλάει το παράδειγμα που ανέφερε ο fairplay. Δεν σταμάτησα να παίζω, απλά σταμάτησα να γράφω γιατί δεν ήθελα έστω και ένας να με ακολουθεί να τον πάρω στο λαιμό μου. Τέλος πάντων στο συγκεκριμένο τόπικ κάποια στιγμή είχα φτάσει στο 43% επιτυχία σε 70 παιχνίδια το οποίο εύκολα μετά από καιρό έπεσε στο 30% αν θυμάμαι καλά. Σε εκείνο το excel που κρατούσα βλέπω τώρα ότι σταμάτησα με 89 κερδισμένα στα 269 παιχνίδια (33%). Θέλω να πω ότι πλέον έχω αποκτήσει μια εμπειρία και ξέρω ότι μπορεί το ποσοστό μου να πέσει. Αυτό λέω και σε διάφορους που μου στέλνουν μηνύματα και με ρωτάνε αν πρέπει να αυξήσουν το ποντάρισμα τους κλπ ή με τι κάβα να ξεκινήσουν και διάφορα άλλα. Τους λέω να συνεχίσουν όπως παίζανε μέχρι τώρα γιατί μπορεί να πέσει το ποσοστό επιτυχίας. Αλλά αν πέσει αυτή τη φορά δεν θα οφείλεται στην επιπολαιότητα με την οποία διάλεγα παιχνίδια σε σχέση με τώρα. Όχι ότι δεν έπαιρνα στα σοβαρά αυτό που έκανα αλλά πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπω τα παιχνίδια και σε αυτό έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κυρίως ο nklaps αλλά κι ο fairplay με πριβέ συζητήσεις που έχουμε κάνει. Και πάλι όμως θέλω δουλειά γιατί όπως έχω γράψει πολλές φορές κολλάω να παίξω ένα παιχνίδι που όπου κι αν κοιτάξεις το δίνουν Χ ενώ άνετα χωρίς δεύτερη σκέψη πετάω ένα Αταλάντα - Φιορεντίνα κι ας διαβάζω παντού για όβερ. Επίσης δυσκολεύομαι να διαλέξω από τις β' κατηγορίες Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας που έχουν μεγάλα ποσοστά ισοπαλιών γιατί εκεί βλέπω τα πάντα Χ. Γενικά πιστεύω πως αν μπορούσα να συζητάω με κάποιον τις σκέψεις μου για παιχνίδια που "βλέπω", θα ήταν ίσως μια δικλείδα ασφαλείας για το υπάρχον ποσοστό.

    Σεντόνι κι εγώ, αυτά παθαίνεις άμα κάνεις παρέα με nklaps :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να καλοσωρίσουμε τον Eric Castel των άρχοντα των χιναριών. Παίζει η διαίσθηση στην ισοπαλία - να μου πεις και που δεν παίζει...

    Χάθηκα είναι αλήθεια από το Ινφομπετο, αλλά τα πάει ο Niklaps μια χαρά εκει. Εμείς εδώ μαζευόμαστε και λέμε καμιά στοιχηματική κουβέντα, άλλοι την κρατάνε, άλλοι την πετάνε.

    Να πω και πάλι ένα ευχαριστώ στον Nklaps γιατί με βρήκε από την αρχή και έγινε μόνιμος και καλός θαμώνας του αουτσάιντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς τον Αντώνη. Διάβασα και το σημερινό σου ποστ στο φόρουμ και νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί σου. Δηλαδή οι Νίκος και fair play σε συμβουλεύουν να προτιμάς τα (Χ) με τις μεγαλύτερες αποδόσεις, ενώ εσύ λες: Δεν με νοιάζει και τόσο η απόδοση. Πάνω κάτω η ίδια είναι. Προτιμώ να εμπιστεύομαι το ένστικτο μου, όταν φτάνω στην τελική επιλογή. Νομίζω ότι έχεις δίκιο. Εσένα Αντώνη σε ενδιαφέρει πολύ το "έπιασα τόσα (Χ) στα τόσα ματς". Αν αρχίσεις την διαλογή, έχω την αίσθηση ότι τα ποσοστά σου θα μειωθούν δραματικά.
    Από τα αυτά που έγραψες διαπιστώνω ότι είσαι ακόμα καινούργιος στο σπορ της ισοπαλίας. Η επόμενη σεζόν κατα την γνώμη μου θα δείξει πολλά. Αν παίξεις 250 ματς φέτος και άλλα τόσα του χρόνου θα έχουμε δείγμα 500 ματς 2 ετών.
    Όποιος σε ρωτάει για το πως θα παίζει τα ματς που προτείνεις, η καλύτερη συνταγή είναι το 2% του αρχικού κεφαλαίου. Οπωσδήποτε μονά και σταθερό ποσό όλη την σεζόν. Οι 8 στους 10 που σε ρωτάνε, δεν ξέρουν τι θα πεί αρχικό κεφάλαιο. Παίζουν ότι έχει η τσέπη τους εκείνη την ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, μέχρι πριν λίγο καιρό με ενδιαφέρανε πάρα πολύ το ποσοστά μου στο φόρουμ αλλά τώρα με ενδιαφέρει περισσότερο να βγει κέρδος απ' το σύνολο των παιχνιδιών μιας ημέρας όπως π.χ. το Σάββατο με 2 στα 5. Με τις ισοπαλίες ξεκίνησα να ασχολούμαι στο μουντιάλ του 2010 με martingale μέχρι το 5ο παιχνίδι και πολύ τύχη αφού διάλεγα παιχνίδια, δεν τα έπαιζα όλα. Μετά συνέχισα μόνος μου με τον ίδιο τρόπο διαλέγοντας ισοπαλίες όπως κάνω τώρα αλλά αν και τα πήγαινα καλά σταμάτησα το ψυχοφθόρο αυτό σύστημα και το γύρισα στο flat stake. Οπότε μπορώ να πω ότι έχω μια εμπειρία 6 χρόνων στις ισοπαλίες χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι.

      Διαγραφή
    2. Ωπ ! Να σταθουμε λιγο στη φραση : ΄΄αλλα τωρα με ενδιαφερει περισσοτερο να βγει κερδος απ το συνολο των παιχνιδιων μιας ημερας οπως πχ το σαββατο με 2 στα 5 βγηκε κερδος.'' . Να συμπληρωσω με την αδεια του Eric οτι αντι για ενα σαββατο μπορει να ειναι ενα σ/κ.
      Για να προσπαθησω να το μεταφρασω προσπαθωντας να αποκρυπτογραφησω τον ''τροπο '' που παιζει ο Αντωνης.Μμμμ.. Θα ελεγα οτι για να πετυχει το βασικο στοχο που ειναι η μακροχρονια κερδοφορια ο φιλος μας ο Αντωνης κανει ασυναισθητα κατι πρακτικο.Επειδη η μακροχρονια κερδοφορια σαν στοχος δεν ειναι κατι αμμεσα ορατο και επειδη ο ανθρωπινος νους-ψυχολογια εχει αναγκη κατι χειροπιαστο κατι ορατο για να λειτουργησει αποδοτικα εχει κανει κατι εξυπνο.Βαζει μικρους κοντινους στοχους με το σκεπτικο οτι αφου θα πετυχαινει στους κοντινους , θα ειναι κερδοφορος και μακροχρονια.Ετσι τονωνει και την αυτοπεποιθηση του κανοντας μικρα κοντινα ταμεια , αλλα αμυνεται κιολας στα μεγαλα αρνητικα σερι.Το οτι ασχοληθηκε με το martingale (να μην αρχισουμε ομως α οχι αυτο γιατι ειναι καταστροφικο κτλ) δηλωνει για μενα τουλαχιστον οτι ειναι μαχητης , οτι εχει τον αερα του νικητη (ασχετα με το τι καταφερε εκει) και ειναι και μια πολυ καλη εμπειρια γιατι εκει δοκιμαζονται οι αντοχες σου . Εκει τσεκαρεις τον ιδιο σου τον εαυτο και βλεπεις αν μπορεις να λειτουργησεις υπο πιεση.Τεστ αντοχης με λιγα λογια. Και φυσικα το οτι το σταματησες δειχνει οτι μεσα σου υπερισχυσε η φωνη της λογικης , αρα εχει και ορθη ξεκαθαρη κριση και υγειες σκεπτικο.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς έτσι όπως το λες είναι και όντως γίνεται ασυναίσθητα. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι στο τέλος μιας χρονιάς θέλω να φτάσω στο τάδε ποσόν. Κοιτάω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι και γι αυτό πιο παλιά στεναχωριόμουν πολύ όταν έχανα ένα ματς. Με την εμπειρία που απέκτησα είδα ότι είναι με τα φεγγάρια του στο στοίχημα. Πριν 2 Σάββατα τους σκίσαμε στις Αγγλίες, το προηγούμενο όχι. Πλέον δεν με πειράζει γιατί ξέρω ότι με την πειθαρχία που έχω και τη διαχείριση που κάνω θα ξαναβγώ από πάνω και φασούλι το φασουλι γεμίζει το σακουλάκι σιγά σιγά όλο και πιο πολύ. Το martingale το χρησιμοποίησα γιατί εκείνη την περίοδο είχα μεγάλη ανάγκη να βγάλω λεφτά αλλιώς δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία να παίζω ποσά τα οποία ήταν πολύ μακριά απ' αυτά που συνήθως έπαιζα. Αν και πήγα καλά δεν αντεχότανε αυτό το σχεδόν καθημερινό άγχος και να βλέπεις την κάβα σου να ανεβοκατεβαίνει. Επίσης όλοι εμείς που παίζουμε στοίχημα χωρίς να το θέλουμε επηρεάζεται η ψυχολογία μας καθημερινά ανάλογα με το αποτέλεσμα της προηγούμενης μέρας. Όταν λοιπόν τελείωσε η επείγουσα ανάγκη για χρήματα σταμάτησα το martingale γιατί δεν θα αργούσε να έρθει και η ήττα αν συνέχιζα. Αυτό το σύστημα με έκανε να συνηθίσω να παίζω μονά στοιχήματα και να μάθω σε στρατιωτική πειθαρχία όσον αφορά το στοίχημα. Δεν το συνιστώ σε κανέναν. Εγώ πήγα καλά ήμουν πολύ τυχερός και γιατί ίσως βοήθησε κι ο χαρακτήρας μου. Σε κάποιον άλλο παίχτη με πιο επιθετικό χαρακτήρα η πιο χαλαρή στοιχηματική προσέγγιση θα είναι καταστροφή.

      Διαγραφή
  11. Πάντως αν του χρόνου πέσουν τα ποσοστά σου ενώ εσύ δεν έχεις αλλάξει απολύτως τίποτα στον τρόπο επιλογής των αγώνων...
    Να ξέρεις ότι δεν θα φταις εσύ γι αυτό. Έτσι είναι το στοίχημα.
    Οι μελέτες που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν ότι είναι αδύνατον να διατηρήσει κάποιος ROI που θα υπερβαίνει το 120 (yield 20%).
    Κι αυτό θα συμβεί με σαδιστικό τρόπο. Φέτος γράφεις ας πούμε σαν αρχική διαλογή 20 ματς που σου κάνουν "κλικ" για (Χ) από το κουπόνι του Σαβ/κου. Και φυσικά επειδή είναι πολλά κόβεις τα μισά και λές θα παίξω αυτά τα 10 που μου αρέσουν περισσότερο. Φέτος λοιπόν από τα 10 που διαλέγεις διαπιστώνεις ότι με ένα μαγικό τρόπο πάνε ταμείο τα 4. Ξέρεις τι πιστεύω ότι αναμένεται να συμβεί του χρόνου? Από τα 10 της τελικής επιλογής θα πιάνεις τα 3.
    Επειδή όμως είσαι σίγουρα πολύ καλός παίκτης, πιστεύω πως θα σταθεροποιηθείς στο 110-112 ROI. Άλλοι κάνουν φόνο για τέτοια νούμερα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου George.
      Να ρωτησω κατι.Οι μελετες που εχεις κανει αφορουν τι ? Δικα σου στοιχηματα ? Εχεις μελετησει τιπστερ ? Δωσε αν θες λιγο το στιγμα σου για να βοηθησεις στην κατανοηση αυτου που λες οτι θα συμβει ''με σαδιστικο τροπο ''.Καταλαβαινω τι λες και το πως το λες αλλα εχω διαφορετικη αποψη.Η αποψη μου ειναι επειδη εχω μελετησει τα bet του Εric, οτι ειναι καρμπον το ενα με το αλλο.Εχει μια φορμουλα που δεν μπορει να την εξηγησει με λογια και γι αυτο τη λεει ''ενστικτο''. Ναι ειναι και ενστικτο αλλα δεν ειναι μονο αυτο.Εχει βρει 77 στα 201 η αλλιως εχει ποσοστο επιτυχιας 38% με μεσο ορο αποδοσης 3,30.Το 38% μπορει να παει συν πλην 10% απο κει που ειναι,δλδ απο 34,2 εως 41,8 . Οτι και να κανει εκει θα βολοδερνει.Επισης το 3,30 μπορει να αλλαξει κατα συν πλην 5% μόνο οχι παραπανω.Αυτο που λεω μπορει να το χαλασει μόνο καποιος εξωγενεις παραγοντας οπως ξανα ειπα.Μια σοβαρη ασθενεια στο οικογενειακο περιβαλλον, ενα σοβαρο θεμα εργασιακο κτλ.Αυτα ναι μπορει να ειναι καταστροφικα, αλλιως λεω οτι θα βγω αληθινος.

      Διαγραφή
  12. George καλησπερα

    Γιατι μπερδευεις το ROI με το yield?
    Ειναι εντελώς διαφορετικά.

    Παρδειγμα:
    Εχω καβα 1000 Ευρώ.
    Εχω πονταρει συνολικά 500 Ευρώ και έχω 600 Ευρώ επιστροφές. (profit = 100)

    yield = 100/500 = 20%

    ROI = 100/1000 = 10%

    Το yield είναι η αποδοτικότητα του παιχνιδιου μου.
    Το ROI είναι ένας περισσότερο Τραπεζικός ή Επενδυτικός ορισμός. Ειναι "πόσο αυγατισαν τα λεφτά μου" από το στοίχημα.

    Δες αυτό
    http://www.soccerwidow.com/football-gambling/betting-knowledge/value-betting-academy/learning-centre/betting-terminology/stake-yield-roi-investment-definitions/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΩΣ τον και τον Αντωνη.Εχω μια ιδεα.Με την αδεια ολονων και του Μπαζ φυσικα λεω να προσκαλεσουμε και τον loxagos mark. Kαλο παιδι,γνωστης ,σεμνος και λιγομιλητος.Τι λετε ναι η οχι?Λεω οτι θα βοηθησει στις συζητησεις.Εχει να δωσει καλα πραγματα. Περιμενω εγκριση απ τη διευθυνση και τα μελη αλλιως δεν κανω τιποτα.Λοιπον ναι η οχι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προχθές ο Fairplay. Σήμερα ο Eric. (Πολυ χαρηκα και σημερα). Ο George βεβαιως είναι πλεον παλιουρας! Μεγαλώνει η παρέα. Ωραία η μεγάλη παρέα. Αυτό έχω να πω. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά. Να γίνονται συζητήσεις και να ακούγονται πολλες αποψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με βγάλατε από το ζωντανό ρε σεις. να βρω κάνα λοξό και για το Σαββατιάτικο σχεδιασμό.

    Ο Nklaps έχει αναλάβει τις προσκλήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α οκ δεν ηξερα, σορρυ κιολας.Οποτε αν θελει ας την κανει την προσκληση ο nklaps.Aπλα ξαναλεω οτι καλο παιδι,γνωστης,σεμνος και λιγομιλητος γι αυτο εγγυομαι εγω.Απο κει και περα το αφηνω στην κριση του moderator , nklaps .Οτι θελει ας κανει και ξανα σορρυ.!

      Διαγραφή
    2. Δεν το ξερω το παλικαρι. Εφ όσον λέμε όλοι ΟΚ, λογικο ειναι να αναλαβει ο fairplay, αφού τον γνωρίζει. Τι προσκληση να δωσω εγω σε καποιον που δεν γνωρίζω;
      Σωστό;

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή