22 Μαρ 2017

'Κουμάρι και κίνητρο"


Μπήκε η άνοιξη για τα καλά και τώρα θα αρχίσουν τα παιχνίδια τα αβαβά. Εκεί να δεις γλέντια! Οι τυφλοί βλέπουν, οι κουφοί ακούν και οι κουτσοί περπατούν. Όλα στο φως, όλοι κρατούν ανοιχτά τα χαρτιά τους και περιμένουν να πληρωθούν.

Έχουμε πει βέβαια πως κανείς δεν πληρώνει τεμπέληδες. Το να παίρνεις τη βαθμολογία και να παίζεις βάσει κινήτρου δεν είναι και καμιά δύσκολη δουλειά. Γι’ αυτό και οι μπουκ συνήθως πληρώνουν ψίχουλα τα παιχνίδια τα ύποπτα.

Βλέπεις κάτι ποδοσφαιρικές ντροπές, που στο γήπεδο ολόκληρη τη χρονιά δεν έχουν δώσει τα στοιχειώδη, και προσφέρονται σε τιμές Μπαρτσελόνα. Και πάνε και τα παίζουν, κάνουν ουρές στα γκισέ και αν σπάσει κανένα, οι φωνές και οι κατάρες φτάνουν μέχρι τον ουρανό.

Γιατί όλα σπάνε, ακόμη και τα αβαβά. Γι’ αυτό οι μπουκ πάντα έχουν το πλεονέκτημα. Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι, είπαμε, με στόχο την τσέπη σου. Δεν ζουν με επιδοτήσεις και λαμογιές αυτοί. Έχουν φτιάξει μια μηχανή που παράγει χρήμα. Όσο ο παίκτης, ο «αιώνιος» παίκτης, δεν βάζει ένα στοπ να κάτσει να σκεφτεί πώς παράγει αυτή η μηχανή το χρήμα, θα είναι αιώνια καταδικασμένος να κολυμπά στην κόλαση της χασούρας.

Έχουμε πει πως η Λυδία Λίθος στο στοίχημα κρύβεται στις αποδόσεις – στο κίνητρο υπάρχουν αποδόσεις της ντροπής. Δεν μπορεί να σου δίνει τον Πλατανιά 1,40! Πριν κάτι χρόνια αυτό. Θα μου πεις πέρασε, γι’ αυτό στο έδωσε τόσο. Δεν το βρήκες εσύ, αυτός στο έδωσε για να σε γλυκάνει για τη χασούρα της χρονιάς.

Και τώρα θα γεμίσουν και τα στοιχηματικά καφενεία με τέτοιες ευκαιρίες και ιστορίες – οι πρόεδροι της Μαγιόρκας και της Λας Πάλμας πηδάγανε στο πανεπιστήμια την ίδια γκόμενα και όσο να ‘ναι θα το δώσει η Μαγιόρκα. Και θα πληρώσω εγώ τα γαμήσια τους; Κάτσε καλά, ρε...

Και εντάξει τώρα που είναι νωρίς, να κάνεις καμιά αλητεία. Καμιά ομάδα με κίνητρο όχι τόσο πετσοκομμένο να το καταλάβω... Αλλά τελευταίες αγωνιστικές, μωρέ, που γίνονται τα καραγκιοζλίκια;

Εξάλλου δεν είναι και του γούστου μου εμένα να πηγαίνω στο γκισέ, σπρωξίδια, φωνές, πονταρίσματα απελπισίας. Ίσως γιατί στο στοίχημα δεν μ’ αρέσει να με ταΐζουν οι άλλοι. Θέλω να βρίσκω μόνος μου τι θα φάω, ποτέ θα το αγοράσω και σε ποια τιμή.

Στην Αγγλία που τραβιόμαστε εμείς, δεν γίνονται τόσο μεγάλα καραγκιοζλίκια. Οι αποδόσεις που δίνονται το μαρτυρούν. Η Μάνσφιλντ έριξε πρόσφατα την Μπρίστολ Ρόβερς νικώντας την μέσα στο Μπρίστολ. Η Μπλάκπουλ μού είχε σπάσει σε μια υποχρεωτική τετράδα στον ΟΠΑΠ στα νεανικά μας χρόνια - έχασε και αυτή και έπεσε προτελευταία αγωνιστική μέσα στο γήπεδό της.

Τυχαία την Κυριακή παρακολούθησα τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης Βαγιεκάνο – Οβιέδο. Βρε, της Οβιέδο μπήκαν σαν ζαλισμένοι σου λέω. Κατά κύματα οι επιθέσεις της Βαγιεκάνο, κέρδισαν ένα πέναλτι και άντε γεια. Το παράτησαν, μετά έβαλαν και άλλο να είναι σίγουροι. Και ένα 1,90 έδινε. Στα 12 τελευταία η Βαγιεκάνο είχε μια νίκη. Πας στον γκισέ εδώ και λέει ο μπουκ «καλώς το ξυπνοπούλι μας»...

Έχει περάσει η εντύπωση στον κόσμο πως τελευταίες αγωνιστικές οι παίκτες με κάτι τέτοια παίρνουν το αίμα τους πίσω. Καμιά σταγονίτσα μπορεί, αλλά άμα στο έχουν πιει όλο το χρόνο με το μπουρί, τι να σε σώσει αυτή;

Εμένα στοιχηματικά με ενδιαφέρει το κίνητρο της Νιούπορτ για το σαββατιάτικο ταξίδι για το Πόρτσμουθ, αλλά θα το βγάλουμε αυτό στην ώρα του.

Υ.Γ. Η παρέα μας μεγάλωσε. Αυτό ίσως να είχα και στο πίσω μέρος του μυαλού μου, όταν έφτιαξα το Αουτσάιντερ. Ένα στοιχηματικό κοινόβιο, για όποιον βλέπει πως το κουμάρι είναι ένα πολύ ανηφορικό μονοπάτι, αλλά θέλει να προσπαθήσει να το ανεβεί κι εμείς εδώ να τον βοηθήσουμε στα πρώτα του βήματα.

20 σχόλια:

  1. χαχαχαχα. Για τον nklaps γελαω που ειπε οτι φετος εχει βαρεθει να πηγαινει κοντρα την Πορτσμουθ !!! Νιιιιικοοο πες αλευριιιι.....η Πορτσμουθ παλι σε γυρευει.!!!! Και η αλλη δεν ειναι οποια κι οποια , ειναι η Νιουπορτ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα. Πήγα με την Στιβενειτζ προχθές. Μετά από μία τεσσαρα που ειχε ρίξει η Πορτσμουθ στην κακόμοιρη Γκρισμπι. Ενταξει τωρα. Δεν γίνεται συνεχεια.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα. Υπάρχει το ποντάρισμα στο κίνητρο αλλά υπάρχει από την άλλη (αυτό θελω να πω) και το ποντάρισμα κόντρα στο κίνητρο και ακολουθώντας (και εδω) τις αποδοσεις. Προφανώς η κόντρα στο κίνητρο γίνεται σε "κυνικά" Πρωταθλήματα (Αγγλία) και όχι τόσο σε Πρωταθλήματα Μεσογειακών χωρών, που οι άνθρωποι είναι πιο "ψυχοπονιάρηδες". Δεν χρειαζεται επεξηγηση. :)

    16/4/2016, ανατρεχοντας στο excel μου, και εχοντας βαλει και δίπλα τη σημείωση "Μπαζ", εχω το ματς Οξφορντ - Λουτον, (περυσινη L2). Αδιάφορη η Λουτον, ενώ η Οξφορντ επαιζε για την άνοδο. Εδινε το διπλό 8.00 και ο άσος δεν θυμάμαι πόσο χαμηλα. Και έλεγε ο Μπαζ (δεν θυμάμαι ακριβως τη διατυπωση) ότι το μονο ματς που αξίζει κανείς να ασχοληθεί από τη Λίγκα είναι το 8.00άρι της Λούτον κόντρα στο κίνητρο. γιατί όσο κίνητρο και αν εχει η άλλη, το σετ των αποδόσεων είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για Αγγλία τωρα και μιλάμε και για τη Λούτον. Δεν κανουν χαρες εκεί.

    0-1 η Λούτον. Θα ηταν το "bet of the month", αν εκεινο το μήνα δεν ειχα παίξει το Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2 DNB @ 16.00, που ήταν στο μυαλό μου η αρχη του sans voir.

    Τι θελω να πω. Θελω να πω ότι μπορώ να συνταχθώ με το κίνητρο, ή μπορώ και να κοντραρω το κίνητρο, αλλά το τί θα κάνω καθορίζεται από ένα πράγμα. Ενα. Μόνο ένα: την απόδοση. Οπου (αν συνταχθώ με το κίνητρο) δεν θέλω να κάνω "εκπτώσεις" στις αποδόσεις και θα ήθελα (το ιδανικό) αποδόσεις... Playstation (όπως το λέω), δηλαδή αποδοσεις με αξία βασει των πραγματικών πιθανότητων των ομάδων σαν να έπαιζαν ένα οποιοδήποτε ματς. Δεν ξερω αν γινεται. Ισως μια μικρή έκπτωση να πρέπει να γίνεται.

    Να δούμε την Νιούπορτ με την Πόρτσμουθ. Ρε μπας και είσαι και εσύ εμμονικός με την Πόρτσμουθ; Γιατί την κοντραρεις συνέχεια; :)
    Και γιατι να μην δούμε και ένα άλλο; Βρε καλώς την Κρόουλι, το φαβορί του 1.60 στην έδρα της! Στα 6 τελευταια ματς εντός δεν εχει ούτε μία νίκη για δείγμα, αλλα... 1.60. Η άλλη, η Λέιτον καίγεται. Δείχνει χάλια, αλλα με την Κρόουλι ρε παιδιά παίζει!
    Θα τα δούμε στην ωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oμολογω οτι με εξεπληξες ευχαριστα klaps , να κοντραρουμε το κινητρο ε ? Και αν σκεφτεις οτι αυτη που θα εχει το κινητρο συνηθως πληρωνει ψιχουλα , αυτο σημαινει οτι η κοντρα της θα πληρωνει παπαδες. Μμμμ.......καλη σκεψη . Και αν σκεφτεις οτι επαληθευονται σχεδον τα μισα, αυτο σημαινει οτι εμεις που θα βγουμε στην κοντρα θα πιασουμε τα αλλα μισα ? Τι εκανε λεει ?
      Για κατσε καλα ρε. Ισχυει αυτο η πεταξα κοτσανα ??? Για βοηθατε λιγακι, ειναι σωστο αυτο που ειπα η ειναι λαλακία ?

      Διαγραφή
    2. Αναλόγως που θα πάμε για να ψαρέψουμε τα μπαρμπούνια. Τα μισά σίγουρα δεν σπάνε, αλλά σπάνε αρκετά.

      Διαγραφή
    3. Κοιτα Μπαζ.Να το κανουμε λιγο πιο συγκεκριμενο . Να πουμε για το κινητρο 3-4 αγωνιστικες πριν το τελος . Στις δικες μας τις αγγλιδουλες ειμαστε στην 37η-38η αγωνιστικη , δλδ για μενα ειμαστε λιγακι μακρια ακομη. Υπαρχει βεβαια το κινητρο αλλα τις τελευταιες 3-4 αγωνιστικες σφιγκει ο κλοιος κι εκει το κινητρο ειναι τεραστιο.Ε εκει νομιζω οτι ειναι οχι 50-50 αλλα 60 να βγει και 40 να σπασει.Εκτιμιση νοερη κανω δεν εχω κατι συγκεκριμενο μπροστα μου.

      Διαγραφή
  3. Εγω λέω ότι το βασικό μήνυμα είναι εμείς να μην πάμε να μπλέξουμε σε public bet κινητρου με εξευτελισμένες αποδοσεις. Από κει ξεκιναμε. Μην την πατησουμε. Αυτο ειναι το ενα.
    Τωρα, αν θα υπάρξουν καποιες περιπτωσεις με αποδοσεις που αξιζουν είτε υπέρ είτε εναντίον του "κινητρου", το συζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια χαρα παιδια καλως σας βρηκα. Να ειστε παντα καλα και με πολλα ταμεια. Μιχαλη ευχαριστω για την προσκληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια ο loxagos mark ειναι (ο Δημητρης) , που μας ηρθε με αλλο ψευδονυμο.Φιλε Δημητρη καλως ορισες στην παρεα, μεγαλωνει η παρεα σιγα-σιγα.

      Διαγραφή
    2. Καλώς ήρθες Δημήτρη ή loxagos mark. είδες τι γάτοι είναι εδώ; τίποτα δεν τους ξεφεύγει...

      Διαγραφή
  5. Κατι δεν εγραψα καλα στην εγγραφη και δεν βγηκε το loxagos mark ok αν γινεται θα το ξανακοιταξω να το διορθωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ήρθες loxagos mark.
    Έτσι να μαζευόμαστε.
    :)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι μπαζ γραφεις ωραια πραγματα εχω διαβασμα να κανω ειναι απολαυστικα τα κειμενα σου εδω θα τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. nklaps τις μπομπιτσες και το νου σου συνεχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μόνο κακό είναι οτι τελειωνει η σαιζον , αλλα ποιος νοιαζεται γι αυτο.Ειπαμε οτι το στοιχημα ειναι μαραθωνιος οχι αγωνας ταχυτητας.Αρα δε μας βιαζει τιποτα.Και λεω εγω τωρα , σαμπως δε θα εχει θεματα να ξεφουρνισει ο Μπαζ ολο το καλοκαιρι και να αναψει η κουβεντα ? Αντε να γινουμε και hot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερίζω κι εγώ με την σειρά μου τον Δημήτρη λοχαγό Μαρκ.
    Φίλε έχεις σχέση με το pontarisma.gr ?
    Οφείλω και μια απάντηση στον Fair play.
    Ναι ασχολούμαι και καταγράφω επιδόσεις αρκετών τίπστερς, και των δικών μου σημείων φυσικά. Κι έχω παρατηρήσει πολλά σκαμπανεβάσματα από σεζόν σε σεζόν.
    Κι εννοείται ότι μιλάμε για ανθρώπους που η μελέτη τους είναι καρμπόν. Δεν αλλάζει ο τρόπος σκέψης και η επιλογή των σημείων.
    Κι όμως είναι έτσι φτιαγμένο αυτό το καταραμένο παιχνίδι που την μια χρονιά ο ίδιος άνθρωπος που θα γράψει 118 ROI, την επόμενη να πέσει στο 90. Κι ακόμα πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα George . Ο Λοχαγος στο πονταρισμα.gr ειναι αλλος και παιζει φθηνα σκανδιναβικα over συνηθως.Ο δικος μας ο loxagos mark (Δημητρης) ειναι αλλος και ειναι καλυτερος αλλιως δε θα τον ειχαμε στην παρεα μας. Τωρα στα δικα μας και βεβαια η συζητηση παντα ειναι θεωριτικη . Αυτο που λες για τους τιπστερ οτι τη μια χρονια γραφει 118 και την αλλη 90 οντως ετσι ειναι και ας ειναι η μελετη τους ιδια και ο τροπος σκεψης.Τι συμβαινει ομως εκει ? Εμεις βλεπουμε μόνο τις προτασεις τους , ξερά σημεια και μελεταμε-σχολιαζουμε αυτα.Αυτο ειναι το γεγονος. Αυτο που δεν γνωριζουμε ειναι αν κοιμηθηκε καλα, αν τον απασχολει κατι αλλο σοβαρο κλπ.Οι εξωγενεις παραγοντες που λεω εγω.Αυτο δεν θα το μαθουμε ποτε ΕΚΤΟΣ αν ειναι φιλος μας κοντινος και γνωριζουμε σε τι ''φαση'' βρισκεται.Εμεις δε λεμε οτι δεν παιζουμε οταν ειμαστε νευριασμενοι οταν δεν ειμαστε καλα ψυχολογικα κλπ ? Ε αυτοι και οταν δεν ειναι καλα συνεχιζουν να δινουν πακτωλο προτασεων γιατι ο κοσμος τους περιμενει.Το σιγουρο ειναι οτι ουτε αυτοι οι ιδιοι δεν τα παιζουν ολα αυτα.Πως προτεινεις ρε κυριος στον αλλον να παιξει αυτο που δεν παιζεις εσυ ? Αυτο δεν ειναι fair ,νομιζω οτι συμφωνουμε ολοι σ αυτο , και το λεω με απολυτο σεβασμο στο προσωπο τους . Τους σεβομαι ολους 100% .Η εξηγηση που δινω εγω ειναι αυτη.Το συμπερασμα ειναι οτι αν δεις τιπστερ να ειναι ''πρασινος'' 3-4 μηνες ειναι σιγουρο οτι ειναι καλα ψυχολογικα. Τωρα αν ειναι ''κοκκινος'' 3-4 μηνες ειναι καλα ψυχολογικα ? Αυτο δε θα το μαθουμε ποτε. Αρα οπως ειπε κι ενας φιλος για μενα ο καλυτερος τιπστερ ειμαι εγω και για σενα πρεπει να εισαι εσυ. !!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα. Ρε μανία με το ROI...
    :)
    Δεν ρίχνετε και μια ματια στην Ολνταμ; Αήττητη στα τελευταια 5 εντός (3 νίκες) όταν από την αρχή της σεζόν έχει 6 συνολικά νίκες εντός. Εχει βελτιωθεί δηλαδή. Απέναντι όμως ειναι η καλύτερη ομάδα της Κατηγορίας. Και είναι αήττητη από τις 24 Ιανουαρίου, τότε που την "χτυπήσαμε" με τη Φλιτγουντ.
    Ο άσος δίνει 6.50 και εχει μάλλον ανοδικές τάσεις. Η Pinnacle στο 7.00+ οπότε περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε φίλε να γράψουμε κάτι και αύριο - τι είσαι συ μωρέ...

      Διαγραφή
    2. ΟΚ ΟΚ άκυρο!
      Το αποσύρω! Τα αποσυρω όλα!

      Στηρίζω Σεφιλντ Γιουναιτεντ (και Γουεντσντει μαζί!).
      Στηρίζω Κροουλι! (καλα εννοείται αυτό!)
      Και στηρίζω και την Πορτσμουθ φυσικά.
      Καλά αυτή την στηρίζω ανεκαθεν!

      Παίξε μπαλα!
      Γραψε μου, ποια άλλη θέλεις να στηρίξω!

      :)))))))

      Διαγραφή