31 Μαρ 2017

"Λοξές στοιχηματικές ματιές"

Καλημέρα! Ωραία μέρα η Παρασκευή για μας που έχουμε έναν ακόμα λόγο να προσμένουμε το Σάββατο – τα ραντεβού μας με τις Αγγλιδούλες. Βέβαια οι αυριανές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, φέρνουν λίγο προς μαινάδες – μάλλον λόγω άνοιξης. Έχουν κάτι το έκφυλο οι Αγγλιδούλες αύριο...

Τσάμπιονσιπ – τα έχουμε ξαναπεί. Αν βγαίνει ο άλλος από λήθαργο, πώς στα σκατά να ποντάρω πάνω του; Θέλω να είμαι ζεστός με τις ομάδες, γι’ αυτό και από την Κυριακή τις ξαναπιάνω. Άμα την Κυριακή ανοίγω και μου βγάζει κενό, άστα να πάνε. Περίμενε την άλλη Κυριακή, μου βγάζει το μηχάνημα του διαβόλου «τώρα έχουμε διακοπές για Εθνικές».


Είπαμε, δεν παίζουμε για να παίζουμε. Οι στρατηγικές που δεν έχουν απαγορεύσεις στο κουμάρι, είναι στρατηγικές καταστροφικές. Για ρίχτε και καμιά ματιά γύρω σας. Τις τσέπες να κοιτάτε, όχι αυτά που θέλει να δείξει ο πολύς κόσμος ή αυτά που προσπαθεί να κρύψει.


Κοιτώ και την Μπλάκμπερν(5,82) να μην λέτε πως δεν κοιτώ. «Ρε μπουκ, στην Μπράιτον πάει, έχει 2 ήττες εντός σε 19 παιχνίδια το θηρίο και η άλλη η καψερή 2 νίκες έκτος σε 18 ματς - τι 6αρια κοπανάς εδώ;» -«Το είχα στο 7,50 αυτό, αλλά είπα να δώσω κάτι παραπάνω στους ασσάκηδες.» -«Ναι, από αυτούς είσαι μωρέ, τον κώλο σου φυλάς, όπως πάντα.»


Φλίτγουνt Τάουν(1,77) - Σουίντον(4,58) – έβαλε ένα γκολ η Σουίντον στο 94 προχθές και άντε πιάστην. Η άλλη είναι τρίτη, δεν χάνει με τίποτα στην έδρα της και μου βάζεις το μπάζο στο 5,00. «Παίξε τη Φλίτγουντ στο 1,80», μου στέλνει μήνυμα ο γκισές, «αφού με βλέπεις να την αδικώ». «Και άμα σου στείλω τώρα δηλαδή 100 ευρώ, τι θα μου δώσεις πίσω; 80 ευρώ ζεστά, καθαρά. Κάτσε καλά, ρε, θα κλαίω μέχρι την Πρωτομαγιά άμα το χάσω τούτο. Άμα το είχες κάνα 6,50 το διπλό, μπορεί να πόνταρα και γω, χωρίς να τα κλαίω ένα ολάκερο μήνα.»


Μπράντφορντ(1,53) – Γουόλσολ(6,60) – δεν κατεβαίνει καθόλου, θα μου πεις, η Γουόλσολ στα εκτός, γι’ αυτό τη δίνουν 7,00. Η Μπράντφορντ κερδίζει 8 στα 20 μέσα και την έχουν στο 1,53 – μάλιστα. Τόσο χάλια αυτή η Γουόλσολ; Όλα τα εκτός θα πρέπει να τα έχει χάσει. «Όχι ακριβώς», λέει ο γκισές σκεπτικά. Έχει μόνο 7 ήττες σε είκοσι ματς, αλλά έχει 10 Χ και μόνο τρία διπλά. «Τούτη δεν είναι που έχει κερδίσει Σέφιλντ Γιουν, μέσα - έξω; Και άμα σου βάλω Γουόλσολ 100, τι μου δίνεις, ρε γκισέ;» Στραβοκατάπιε και μου λέει: «δεν παίζουν έτσι εδώ. 100 θα βάλουν στο 1,80 και στο 7.00 άντε να βάλουν 10».


«Δεν τα πολυπιστεύουν αυτά», μου λέει. -«Και αφού δεν τα πιστεύουν, γιατί τα παίζουν;» του λέω δυνατά. «Τι μου είπες πάλι, μωρέ;» του λέω. «Άκου εδώ 10 ευρώ και κει 100; Δηλαδή άμα χάσουν ένα των 100 και πιάσουν ένα των 10 πρέπει να βάλουν θηλιά να πνιγούν. Θα την ανεβάσετε κι άλλο τη Γουόλσολ, τι βλέπεις;» του λέω. -«Α, αυτά δεν τα ξέρει ούτε ο Θεός...»


Μπρίστολ Ρόβερς(1,75) - Στριούσμπερι(4,62) – πώς μας μπερδεύει έτσι αυτή η Στριούσμπερι; Μ’ αρέσουν εμένα αυτά. Καλή έδρα το Μπρίστολ, έχει βάλει πλώρη για τα μπαράζ ανόδου. Η άλλη κινδυνεύει, μετά από ένα σερί καλό βγάζει πάλι μιζέρια. Κάτι καλό όμως θα είχε για να κάνει το καλό σερί, γιατί όχι να μην το βγάλει στο γρασίδι του Μπρίστολ αύριο;


«Ρε γκισέ», του λέω, «ποιο 7αρι να πάρω; Θα τα πάρω και τα δυο – τελειώνει και η χρονιά, να σας κάνω τζίρο». -«Την Στριούσμπερι τη δίνουμε 5,00 – τι 7αρια βλέπεις;» μου λέει. -«Σας παραδέχομαι, μωρέ», του λέω, «είσαστε επαγγελματίες. Δεν αφήνετε και πολλές ευκαιρίες για μας τους λοξούς...»


«Πού πάει τούτο το μπουλούκι;» τον ρώταω. Στο δίπλα γκισέ να παίξει Πόρτσμουθ». Χαρτπούλ(6,32) - Πόρτσμουθ(1,52) – το πέρασαν από κόσκινο αυτό χθες ο Nklaps και ο Fairplay και άκρη δεν βγήκε. Και θα κάτσει ο άλλος, που δεν ξέρει πού πάει, να το κάνει αυτό σε 200 παιχνίδια; Θα σαλτάρει το μυαλουδάκι του, από τις πολλές πληροφορίες που θα δεχτεί και στην τελική για να τον ξεφορτωθεί θα του πει «με έπρηξες, καημένε μου, τούτα τα τρία τράβα παίξε και ξεφορτώσου με». Κάλιο κουβάς για το μυαλό, παρά να κάψει φλάντζα.


Το πρόβλημα είναι πως εμείς βλέπουμε τη δυσκολία της Χαρτπούλ – το μπουλούκι γιατί δεν βλέπει το ίδιο με την Πόρτσμουθ; Δεν έβαλε το κεφάλι κάτω προχθές στο Όλνταμ – Σέφιλντ Γιουν;


Από την Boxing Day εχει να κερδίσει η τελειωμένη Λέιτον Όριεντ(4,98) – εμένα προσωπικά δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση αν κερδίσει αύριο. Έφυγε, λέει, ο προπονητής Weeb που ήταν τους τελευταίους δυο μήνες. Και που ήταν, δυο νίκες έκαναν με αυτόν. Εντάξει είναι το κλίμα βαρύ γι’ αυτούς, αλλά είναι τέτοιο φρούτο η Γουίκομ να πουλιέται σε τέτοιες τιμές; Καλός φαίνεται ο βοηθός για 5,50...

Υ.Γ. Είναι δύσκολη αυτή η αγωνιστική, αλλά τουλάχιστον άμα ξέρεις από πριν τα βήματα που θα κάνεις, δεν χάνεσαι εύκολα. Εμείς ποτέ δεν διαλέξαμε να ταχύνουμε το βήμα μας, επειδή τελειώνει η χρονιά...

39 σχόλια:

  1. Αντε παλι εγω να γραψω πρωτος.Βρε σεις στημενη μου την εχετε ? Σημειωνω φρασεις :
    Έχουν κάτι το έκφυλο οι Αγγλιδούλες

    «Και άμα σου στείλω τώρα δηλαδή 100 ευρώ, τι θα μου δώσεις πίσω; 80 ευρώ ζεστά, καθαρά. Κάτσε καλά, ρε, θα κλαίω μέχρι την Πρωτομαγιά

    Κάλιο κουβάς για το μυαλό, παρά να κάψει φλάντζα.

    Να μας τρελανεις θες Μπαζ ?
    Παντως το μπουλουκι μαλλον παει στο γκισε να παιξει Πορτσμουθ. Στο 7,00 πηγε και εβαλα οριο το 7,25 και ειπα δεν τους μπορω τους ασους.Με εμπλεξε παλι το αλλο το ζιζανιο ο nklaps που δεν αφηνει πετρα πανω σε πετρα.
    To βρηκα τι θα κανω . Θα το παιξω και αμα βγει μπραβο μου , αμα δε βγει θα φταιει ο klaps. Δικαια πραγματα.......... οχι αστεια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα. Στην μελέτη πάνω ειμαι. Τεμπελιάζω την πιο πολλή ώρα. Κατι θα βρω να σχολιασω και εγω.

    Προς το παρόν συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Εχω κοστολογήσει μία ομάδα 20-25% την βρίσκω στο 7.00 και λεω "δεν παίζω, γιατί θα χάσει". Αυτό δεν είναι σωστό, αλλά λέω αυτό που σκέφτομαι. Λάθος, αλλά έτσι σκέφτομαι.

    ΥΓ Να πούμε ένα "καλησπερα" και ένα "παρακαλώ δεν κάνει τίποτα" τόσο εγώ, (n) όσο (φανταζομαι) και ο φίλος (f) στον φίλο p που του αρέσει η Χαρτλπουλ! (σαν παλια αφιερωση σε πειρατικο ραδιοσταθμό ακούγεται - δεν πειραζει!)

    Μπαζ, μη με ρωτάς τι κινεζικα είναι αυτά. Οσο πιο πολλοί σε διαβάζουν, τόσο πιο πολύ χαιρόμαστε. Καλοσωρίζουμε τον φίλο. Μπραβο fairplay. Δεν σου ξεφευγει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μάχη του γκισέ..:D
    Μου σφήνωσες ρε Βαγγέλη αυτή την λέξη και αρχίζω και την χρησιμοποιώ πολύ συχνά.
    Πολύ σωστά τα γράφεις για την Τσάμπιονσιπ ότι δεν αγγίζουμε μετά από 15ημερη διακοπή. Ούτε Premier League αγγίζουμε κανονικά, αλλά εγώ την έκανα την αμαρτία μου. Αγόρασα τον άσο της Μπέρνλι στο 5,75 γιατί νομίζω ότι οι μπούκηδες πολύ την υποτιμούν την ομαδούλα.
    Είναι απόλυτα βέβαιο ότι Νίκος & Fair play θα μου πουν ότι αγόρασα χαμηλά, και
    άδικο μάλλον δεν θα έχουν.
    Συνολικά 3 ματς έπαιξα:

    Μπέρνλι - Τότεναμ (1) @ 5,75
    Μίλγουολ - Σκάνθορπ (2) @ 4,33
    Χάρτλπουλ - Πλίμουθ (1) @ 7,00
    Καλό βόλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχημη η χτεσινή μέρα στο νησί. 0 στα 3 και από γκολ 1 βάλαμε, 7 φάγαμε.
      Υπολόγιζα να παίξω ένα ματς σήμερα από Μπουντεσλίγκα. Κι αυτό είναι το (2) της Βόλφσμπουργκ αλλά από το 4,5 έπεσε στο 4,00.
      Πλάκα θα έχει να περάσει κι αυτό όπως η Πλίμουθ την προηγούμενη Κυριακή. Το ταμείο γράφει -6 μίζες σε 28 ματς. Κόλλησα στις 6 νίκες.

      Διαγραφή
  4. Γουολσολ.
    Εδω τωρα το διπλο εχει παει 8.00 αλλα η ρημαδα δεν κερδιζει.
    Σαν γενικη αρχη, νομιζω συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει πουθενα γραμμενο οτι ολα τα 8.00 συλληβδην εχουν παραπανω αξια απο ενα "ταπεινο" 2.60.

    Μολονοτι εδω αγαπαμε πολυ τις υψηλες αποδοσεις, αν κοιταξει κανεις την στατιστικη στο ματς της Γουολσολ, το Χ2 στο 2.60 ειναι περιπου σαν να παιζεις ενα κορωνα-γραμματα σε αποδοση 2.60.

    Κατα την ταπεινη μου γνωμη το 2.60 του X2 δεν στερειται σε αξια απο το 8.00 του διπλου. Πολλες φορες (δικαιως) σνομπαρουμε τις διπλες ευκαιριες. Εδω ομως στο συγκεκριμενο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι κακο παιξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε συ τι επεθες σημερα ? Δε θα σε μαλωσω αλλα θα σου θυμησω λογια δικα σου και του Μπαζ βεβαια : Σωστό.
      Γιατί και το άλλο fairplay:

      "Βλέπω το εξάρι που σου δίνουν, αλλά βλέπω να μην χάνεις, ενώ αυτό λέει μόνο νίκη. Πετάγεται ο πίσω μου, ο έξυπνος:
      «βάλτο, ρε Χ2 2,30 για σιγουριά».

      Και λεει τότε:

      -«Μα δεν παίζω για να τα σιγουρέψω, ρε φίλε», του λέω, «παίζω για να κερδίσω σε βάθος χρόνου.»"

      Προτιμά δηλαδή να χάσει ένα 6.00, παρά να κερδίσει ένα 2.30. Γιατι σε βάθος χρόνου, θα βγεις κερδισμένος από την πρώτη στρατηγική.

      Αυτό είναι το Στοίχημα.

      Τωρα κολλαει μωρε αυτο με το Χ2 του 2,60 ?
      8αρι η τιποτα γιατι δε σε νοιαζει να το σιγουρεψεις αλλα να κερδισεις σε βαθος χρονου.................

      Διαγραφή
    2. Οχι φιλε. Δεν αυτοαναιρουμαι, Δεν το κανω συχνα. Το ματς αυτο εχει ιδιαιτερα στατιστικα. Κοιταξε το. Η Γουολσολ δεν κερδιζει, αλλα και δεν χανει ευκολα. Ενα σκασμο ισοπαλιες εχει. Και η Μπραντφορντ εχει πολλες τετοιες. Δεν παιζω για να σιγουρεψω.
      Το ματς ειναι 50-35-15. Ενα τετοιο ματς εκατο φορες να το παιξεις, εκατο φορες X2 θα το βαλεις παρα διπλο. Κανε τα μαθηματικα. Και η ξερη ισοπαλια στο 4.00 εχει αξια. Ακομα μεγαλυτερη. Και το Χ ειναι μια σκεψη.
      :)

      Διαγραφή
    3. Το ειδα οτι εχει πολλα Χ απο πριν και τωρα καταλαβαινω πολυ καλα τι λες και πως το λες.Το ξερο Χ στο 4,00 εχει την αξια του αλλα εχουμε αλλον να μας πει γι αυτο.Κατσε ομως εσυ δινεις στον ασο μόνο 50% ? Εγω δινω παραπανω αλλα τεσπα , εσενα απασχολει εσυ ξερεις. Εγω η 8αρι η τιποτα.Εδω τιποτα. Και η Χαρτλπουλ δεν μου κανει κλικ , την αφηνω κι αυτην.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό μήνα, καλή πρωταπριλιά. Μ αρέσει που το μελέτησες το θέμα μωρέ Nklaps, αλλά μας προϊδέασες πως τεμπελιάζεις την πιο πολλή ώρα. Υπάρχει άλλη μια παράμετρος που ο μπουκ βάζει και βγάζει την Γουόλσολ τόσο ανάπηρη. Δεν κερδίζει, αλλά και Σουίντον και Στριούσμπερι έχουν τα ίδια διπλά, αλλά είναι κοντά στο 5,00. Είναι αδιάφορη σου λέει, κάτσε μην το δουν και έρθουν κατά κύματα στην Μπράντφορντ. Πριν ένα μήνα δεν θα υπήρχε αυτό το 8,00. Μπορεί να το ρίξουν στα χασμουρητά να βγει η χρονιά, μπορεί χωρίς άγχος πια να πάρουν και διπλά...

    Όλνταμ δεν βάλαμε γιατί μοιάζει ομάδα που δεν χάνει εύκολα, η Σάουθεντ με τρία στα τρία επανήλθε για να κρατήσει την τελευταία θέση που πάει για τα μπαράζ. Και οι δυο θέλουν το παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους - η Όλνταμ και με το Χ μια χαρά θα γυρίσει πίσω.

    Και η Σκάνθορπ με ένα Χ μια χαρά θα είναι σήμερα. Άλλα εμείς είμαστε με τον George και με το διπλό εδώ.

    Την Χάρτλπουλ δεν την βλέπω και να καίγεται ρε παιδί μου. 8 και 9 βαθμούς δεν δείχνουν ικανές να καλύψουν Λέιτον και Νιούπορτ.

    Δεν είδες ρε παιδί μου εχθές τι έγινε με την Φιν Χαρπς; Μέχρι το 14 σωστό φαβορί η Σαμροκ και 2-0. ανασταίνεται η πεθαμένη στο δεύτερο 2-2 και το πήρε η φαβόρα 3-2 στο ενενήντα. Δηλαδή άμα τα κυκλώνεις αυτά και λες τους γάμησα με το 1,40, κάτι δεν πάει καλά. Οι άνθρωποι του γκισέ είναι γενικά γελαστοί ή γελούν με μένα; - θα πρέπει να αναρωτηθείς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή μέρα. Καλό μήνα.

    Τη Χαρπς τη σημειώνουμε για το μέλλον.
    Το είδα το 3-2 και εγώ. Δεν φαίνεται να έχει σχέση με την περυσινή Χαρπς.

    Πόσο "αδιαφορες" είναι οι ομάδες στην Αγγλία; Και Πόσο παίζει η σκοπιμότητα του τύπου "Πάμε για το Χ"; Δεν γίνεται σύγκριση με Ιταλία πχ. Καμία σχέση. Αλλά πραγματικά έχω την αίσθηση πως στην Αγγλια ο,τι και να γίνεται, παίζουν για τη νίκη οι ομάδες.
    Εντάξει, στο μετρο του ανθρωπίνως δυνατου. Δεν είναι ρομπότ. Αλλά αν υπάρχει ένα ποδόσφαιρο τόσο καθαρό σε αυτο το θεμα, είναι το Αγγλικό.

    Αυτό σημαίνει ότι αν το επιτρέπουν οι αποδόσεις, μπορούμε να πάμε και με αδιάφορες (υποτιθεται) ομάδες. Αυτό δεν λες; Εγώ αυτό κατάλαβα.

    Και με τη Γουολσολ έχουμε καλές αποδόσεις είναι αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρον στο live μηπως προκυψει κατι στην πορτ βειλ , ολα τα αλλα στην ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, δυσκοίλια την είπαμε την χθεσινή αγωνιστική - και έτσι αποδείχτηκε. Έξι αγωνιστικές έμειναν για τα μπάνια του λάου.

    Πορτ Βέιλ ο Fairpray στο ζωντανό. Να βάλω και εγώ ένα δίλημμα - ευκαιρία για το χθεσινό live:είμαστε στο 78 και στην Αγ1 είναι 9 άσσοι που δύσκολα θα γυρίσουν. μένουν τα παιχνίδια που είναι στο 0-0 Μπόλτον - Τσέστερφιλντ που δίνει το διπλό 13 και Φλίτγουν - Σουίντον που δίνει το διπλό ( ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΟΛΥ Ο ΜΠΟΥΚ) ΣΤΟ 9,50.

    Πέρασε η Σουίντον με γκολ στο 81. Έχουμε πει πως και στο live υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά εκεί πρέπει να έχεις αναπτυγμένη την διαίσθηση σου και να έχεις προγραματιστεί με τα χρόνια κατάλληλα.

    Για σήμερα ας δούμε το Αρσεναλ - Σίτι γιατί η ήττα της Τσέλσι χθες δίνει λίγο ενδιαφέρον. Και έρχεται μεσοβδόμαδα Τσέλσι - Σίτι...

    Νίκησε το Πορτ Βέιλ τραβάει την Τρίτη για Ροτσντέιλ - πάρε ένα 4,50 σου λέει ο μπουκ και κάτσε ήσυχος.

    Έχει και Τσαμπιονσιπ την Τρίτη και κάτι αναβληθέντα στις από κάτω - μια αδιαφορία βγάζουν με την πρώτη ματιά.

    Θα τα δούμε αύριο αργά αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα.
    Θα ξαναρωτησω και θα γίνω βαρετος: Πώς παίζετε live χωρίς τηλεοπτική εικονα;
    Με το "επικίνδυνη επιθεση" της Εταιριας;
    Και γιατί ρε Μπαζ να μην βάλω στο 78' και στο 0-0 τον άσο της φαβορας που δίνει 3.00 πχ; Πώς αποφασίζω αν δεν έχω εικόνα πραγματικη του ματς;
    Τι πιο λογική ερωτηση;

    Σε κακο σημείο έπεσα παλι σε αρνητικο σερί. Προσεκτικές και λίγες επιλογές. Εδώ ειδικά έχει σημασία το παράδειγμα με τα μπαρμπουνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα . Ειναι 9 ασοι σου λεει στην α αγγλιας στο 78 που δυσκολα θα γυρισουν και ειναι 2 ματς στο 0-0 . Το ενα πληρωνει 13 το διπλο και το αλλο 9,50 και αναρωτιεσαι γιατι να παιξεις τα διπλα και οχι τον ασο της φαβορας που πληρωνει 3,00 ? Και καλυτερα που δεν εχεις εικονα.Με την εικονα να μαντεψεις τι ? Ποια θα βαλει το γκολ Νικο ? Εδω απλα του Μπαζ του βγαζω το καπελο.Μετα απο 9 ασους αναζητας το διπλο και οχι τον δεκατο ασο.Καποτε σας εγραψα για ενα συστημα ΜΑΣΟ που επιλεγουμε τι θα παιξουμε.(Μαθηματικα-Αγωνιστικα-Στατιστικα- Οπτικα) το οποιο δεν το καταλαβε κανενας και ακουσα και του κοσμου τις μαλακιες απο ασχετους που το παιζουν διδακτορες . Αυτο που λεει εδω ο Βαγγελης ειναι Οπτικο και μετεπειτα Στατιστικο.Δηλαδη ο τσακαλος (Μπαζ) προσεξε (αρα ειδε οπτικα οτι ειχε εκεινη τη στιγμη 9 ασους) και σκεφτηκε μετα Χ η 2 ? Διπλο επαιξε γιατι μιλαμε για αγγλια (παρε και το στατιστικο). Επειτα ΜΟΝΟ τα διπλα του 13,00 και του 9,50 ειχαν αξια εκεινη τη στιγμη.Στο 78 τα ματς και 0-0 τα χηναρια εκεινη τη στιγμη πληρωναν γυρω στο 1,50.Επειτα απο τους ασους θα μπορουσε καποιος να γινει και Χ , οποτε ακομη ενας λογος που αναζητας το διπλο.Εγω αυτο το ψαχνω στο live αφου ειναι μερος του σκεπτικου μου και του παιχνιδιου μου , αλλα χτες ειχα το νου μου στην πορτ βειλ και στην Κρισταλ Παλας και μου διεφυγε.Εμπαινα κι εδω και κοιτουσα αλλα δεν ειδα τιποτα.Αμα το σφυριζες Μπαζ θα τα ειχα μπουμπουνισει και τα δυο Αβλεπι !!!!
      Και ολα αυτα δεν τα λεμε με γνωστο το αποτελεσμα.Τα λεω απο τη χαρα μου που βρηκα εναν ανθρωπο να σκεφτεται οπως εγω.
      Παντως Μπαζ κανονικα πρεπει να σου κρατησω μουτρα που δεν το σφυριξες , αλλα στη χαριζω γιατι μου δωσες μεγαλη χαρα σημερα.Να μην ξαναγινει ομως σε παρακαλω :))))))

      Διαγραφή
  10. Αντε καλα , με γεια το μυαλο fairplay. Νικο προσπαθησα να απαντησω στην ερωτηση σου και πιστεψε με στο συγκεκριμενο που λεει ο Μπαζ δεν εχει αξια η εικονα που ζητας να εχεις.Η εικονα ειναι το Αγωνιστικο στοιχειο το οποιο εδω ΔΕΝ εχει τη βαρυτητα του ''λαγου'' που τσεκαρισε στιγμιαια το ματι του Μπαζ.Αυτο το Οπτικο ηταν πολυ δυνατο στοιχειο εκεινη τη στιγμη , αλλα οπως λεει πετυχημενα ο Μπαζ πρεπει '' να εχεις αναπτυγμενη την διαισθηση σου και να εχεις προγραμματιστει με τα χρονια καταλληλα.Δηλαδη αντε και το ειδες.Θα σε κοψει η γκλαβα σου τι να παιξεις ? Ειπαμε 3,00 ο ασος 1,50 το Χ και 13,00 το διπλο. Παρακαλω διαλεχτε κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ επιασε η παρλα σημερα. Αφορμη μ αυτο να πω οτι το λεγομενο '' ξεσκαρταρισμα '' να δειτε τι λαγους βγαζει μεσα απο το καπελο . Εγω το κανω παντα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ . Δε μπορω να λειτουργησω χωρις αυτο. Αυτο που ειδε ο Μπαζ εγω το λεω '' ξεσκαρταρισμα live ''.
    To κακο ειναι οτι αυτο μπορει να γινει σε ενα-δυο πρωταθληματα μονο.Ποσα πραγματα να κανει ενας ανθρωπος πια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα και απο εμενα.
    1) νκλαπς αυτο που λες για την εικονα εχεις εν μερη δικιο. Αν ειχες παιξει εξ αρχης το ματς Μπαγερν - Ρεαλ πχ που ξερεις παιχτες-προπονητες-πως παιζουν ναι θα ηθελες εικονα.
    Εδω ομως ειτε πριν ειτε μετα στα τυφλα παιζεις.
    2)Μπαζ εχεις δικιο για το live και τα διπλα. Αντιστοιχο παραδειγμα το προηγουμενο ΣΚ το σαββατο ειχαμε στην Α Αγγλιας 1/10 οβερ. Ε την Κυριακη επαιξα "δυνατα" το οβερ Σκανθορπ -Μπραντφορτντ (στο 2.15 μαλιστα) γιατι η στατιστικη ειναι σημαντικοτατος παραγοντας κατ εμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως αυτο που λες για το 1/10 οβερ αυτο το βρηκες με ''ξεσκαρταρισμα'' και αφου εκανες τη διαπιστωση αυτη μετα η στατιστικη σε οδηγησε να παιξεις δυνατα οβερ τη σκανθορπ.ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο λεω και δεν εχω να προσθεσω τιποτα.Αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!

      Διαγραφή
  13. Καλησπερα. Καλησπερα Στεφανε, καλως ηρθες παλι.

    Αυτο λεγεται "η πλάνη του τζογαδορου" και εσεις βασιζετε το παιχνίδι σας σε αυτό; Επιστημονικα: "The Gambler's fallacy".

    Εχει ερθει 7 φορές το νόμισμα "κορωνα" και εσεις λετε "η πιθανόητα να ερθει 8 φορές στη σειρά το νομισμα κορώνα ειναι απειροελάχιστη" και πάτε και παίζετε δυνατα "γραμματα".

    Η πιθανότητα όμως, με το δεδομενο πια ότι είχαμε 7 διαδοχικές "κορωνες", να ξαναερθει το νομισμα "κορώνα" είναι παντα 50%. Δεν ειναι απειροελαχιστη. Τα ενδεχομενα ειναι ανεξαρτητα.

    Θα μου πειτε ότι δεν μιλάμε για κορωνα-γραμματα αλλα για ποδοσδαιρο. Ναι, αλλα μιλαμε παντα για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ.

    Δηλαδή τι θελετε να πιστεψω: δηλαδη ειπαν οι παίκτες της Σκανθορπ και της Μπραντφορντ: "ρε σεις όλα τα ματς ηρθαν χθες under. Δεν φερνουμε ενα ξεγυρισμένο over;".

    Διαφωνω με ολη την αγαπη και το σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε εκτιμω αλλα θα διαφωνισω μαζι σου και θα συμφωνισω με το Στεφανο εδω.Εδω δεν εχουμε κορονα γραμματα η μαυρο κοκκινο . Για πες μου εσυ ποια ομαδα εφερε 8 σερι ισοπαλιες στο πρωταθλημα της και θα συνταχτω μαζι σου ξεχνωντας ολα τα αλλα , αλλιως νομιζω οτι πρεπει να το δεις εσυ λιγο διαφορετικα.Επισης εδω ειναι σημαντικο να καταλαβεις ποσο σημαντικο ειναι και αυτο που ειπε ο Μπαζ.

      Διαγραφή
  14. Δεν ειναι ανεξαρτητο Νικο.
    Εδω μπαινει η εννοια της δεσμευμενης πιθανοτητας. Δηλαδη ποσο το Ρ(οβερ) οταν ηδη ξερω οτι τα οβερ στην κατηγορια αυτη ειναι χ% .
    Παλι πιθανοτικα πας αλλα εδω ηταν παταπανω απο 50%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω συμφωνω 100%,αλλωστε οι επαγγελματιες παικτες ετσι δουλεουν.

      Διαγραφή
  16. Mεγαλη κουβεντα αυτη γενικα. Προσωπικα πιστευω πως ειχα τις πιθανοτητες υπερ μου.
    Θετω και ενα ερωτημα. Η πρασινη μου δινει 13 τον Ολυμπιακο για νικητη ευρωλιγκας ενω ο στοιχημαν 6.
    Με τετοια αποκλιση δεν αξιζει το πονταρισμα?
    Ο Ελληνας θεωρει πως η Ρεαλ θα δωσει το παιχνιδι στην Εφες και θα εχουμε ΤΣΣΚΑ - Φενερ (πληρωνει 7 την Φενερ ως 5ο φαβορι) ενω ο Αγγλος πιστευει πως θα παιξει Ολυμπιακος - Φενερ και εχει 3ο φαβορι τους Τουρκους με 5.25 και 5ο τον Ολυμπιακο με 13.
    Σκεφτομαι σοβαρα να κανω ενα καλο μπετ και εφοσον παμε φ-4 και πεσει η αποδοση βλεποντας και τους αντιπαλους να εχω και την επιλογη του cashout με κερδος. Αποψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πιθανοτητες ηταν υπερ σου κατα πολυ περισσοτερο απο το 46% που εδινε ο μπουκ.Για μενα ηταν 66% επειδη ειχαμε 1/10 , αν ηταν 0/10 οι πιθανοτητες ηταν περιπου 86% , συμφωνα με το σκεπτικο το δικο μου.Για το μπασκετ σορυ αλλα ειμαι παντελως ασχετος.

      Διαγραφή
  17. θα συμφωνησω με τον νικο οτι στα συγκεκριμενα παραδειγματα δεν υπαρχει τεκμηριωμενο πλεονεκτημα εναντι της αποδοσης .

    http://www.football-data.co.uk/blog/index.php
    https://www.pinnacle.com/en/betting-articles/betting-psychology/what-is-the-gamblers-fallacy

    ποσοτικη αναλυση στο στοιχημα μπορει να φερει πλεονεκτημα εναντι της αποδοσης μονο οταν εχει αναλυθει σε >2000 αγωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ξερω τιποτα απο live. Από αλλους εχω δει μια δημοφιλή στρατηγική τα "late goals". Πάνε στο 75' σε ενα ματς που ειναι 1-0 και βαζουν (με καποια κριτηρια υποθετω) το over 1.5 πχ.

    Η στρατηγική (οι στρατηγικές καλυτερα) του Μπαζ δεν ειναι τοσο απλοϊκές, είμαι σιγουρος, και θα του αδικούσα αν πίστευα ότι παίζει live με κριτηρια αριθμολογίας. Δεν υπάρχει τετοια περιπτωση.

    Κατ αρχας την Σουιντον την ειχε σταμπάρει pregame. Αρα το παιχνίδι του στο live το προετοιμάζει pregame. Το αν και πότε και με ποια κριτηρια θα "χτυπήσει" στο live, μολονότι θα με ενδιέφερε, δεν το γνωρίζω.

    Δεν θα μου έκανε εντυπωση και αν μου ελεγε ότι σε ενα 1-0 στο 78' πήγε και εβαλε Χ, ότι δηλαδή θα "σπάσει" ο άσος.

    Δυστυχώς εγω μόνο pregame παίζω. Τα άλλα δεν τα γνωριζω. Παντως ειναι ωραιο να διαφωνούμε με αφορμή αυτό το live, για το παραπανω θεμα με τα "σερί".

    Ας δούμε το αυριανό Λινκολν (1.60) - Νταγκεναμ (5.00). Παίζει ο πρώτος με τον τρίτο και η διαφορά τους ειναι μονο 6 βαθμοί. Επομενως "από χέρι" το σετ μοιαζει λάθος. Τόσο εύκολο θα είναι; Από την αλλη ο Μπουκ είδε ότι η Νταγκεναμ έχει 3 σερι ήττες εκτός έδρας και το βλέπουμε και εμείς. Ας είναι μια απο τις καλύτερες εκτός εδρας ομάδες. Και η Λινκολν σε 19 εντός ματς, μόλις 2 ηττες. Είναι να μην ζητάς κατι παραπάνω εδω; (Α, όπως ζητάω και από την Πορτ Βέιλ με τα χάλια που έχει εκτός έδρας ας είναι ό,τι θέλει η Ροτσντειλ!)

    Μετα λυπης μου επίσης είδα ότι ο Μπουκ δεν ανοιξε με αφέλεια το διπλό της πιο φορμαρισμένης ομάδας της Νασιοναλ Λιγκ. Με αυτην που παίζει περίμενα ένα 6άρι και είδα μόνο 4.50... Και έλεγα πως περνάει απαρατηρητη η μικρούλα... Ελπίζω να το "διορθωσει " ο κόσμος. :)

    ΥΓ Καλωσορίζουμε στην παρεα και τον Fotis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nα τονισουμε οτι ειμαστε ολοι φιλοι και βεβαια διαφωνουμε ψαχνοντας την αληθεια . Δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα και εγω ζω για τετοιου ειδους συζητησεις, και καθε φορα που διαφωνω με καποιον και συζητω μαζι του τον συμπαθω ακομη περισσοτερο . Τελος αυτο.
    Δε θα το ξαναπω και δε θα το ξαναγραψω αυτο εδω μεσα. Θα ισχυει για ολους σας και παντα.
    Θα επανελθω αργοτερα γιατι μου προεκυψε κατι εκτακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eδω ειμαστε παλι.Να απαντησω πρωτα στον Φωτη αφου τον καλωσορισω πρωτα. Λες Φωτη οι σελιδες αυτες και το περιεχομενο τους να μην μας ειναι γνωστο ? Και αυτο που λες οτι για να ειναι ενα δειγμα αξιοπιστο πρεπει το πληθος να ειναι >2000 ειναι γνωστο και κατανοητο και θα σου πω οτι αν ειναι το δειγμα 4000 ακομη καλυτερα . Και θα συμφωνησω οτι πχ αν ψαχναμε κατι για το over πχ τοτε ναι θα θελαμε δειγμα 2000 αγωνων.
    Αυτο ομως που σου διαφευγει ειναι οτι αυτο που λεω με τα 6 η 7 σερι Χ ειναι κατι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΟ και εγω εχω ασχολειθει μ αυτο ενω εσυ απλα λες τη γνωμη σου (και ειναι και ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστη 100%) . Σου λεω λοιπον οτι δειγμα 2000 αγωνων εδω δεν θα δουμε ουτε σε 50 χρονια απλα καποιος παρατηρησε-κατεγραψε το φαινομενο αυτο και ειδε οτι μονο 4/100 ομαδες καταφεραν να φερουν 7ο χί , οποτε οι αλλες 96 φερνουν ασοδυα και αυτο που λεμε ειναι οτι απο τις 96 που φερνουν ασοδυα πανω απο 70% επαληθευεται το φαβορι γι αυτο και πονταρουμε σ αυτο.Και βεβαια υπαρχουν και φορες που χανουμε , αλλα συνολικα ειναι κερδοφορο.Και δεν ανακαλυψαμε το τελειο κολπο, απλα λεμε οτι λειτουργει , δινει κερδη.Και συμφωνω με το Στεφανο οτι μετα απο 6 σερι Χ η πιθανοτητα για το 7ο ειναι ''δεσμευμενη '' . Παιζουμε ποδοσφαιρικο στοιχημα και οχι ρουλετα και εχω την εντυπωση οτι εσυ πεφτεις σε πλανη και οχι εγω. Εγω λεω οτι ΔΕΝ μπορει μια ομαδα να φερει 8 σερι Χ κι εσεις μου λετε οτι η ρουλετα μπορει να φερει και 8 και 9 σερι κοκκινα , αρα μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτειται. Αντε να το πω και αλλιως. Δωσε μου μια ομαδα που εφερε 8 και 9 σερι Χ . Μπορεις ??????
    Δεν θελω να σε πεισω οτι εχω εγω δικιο κι εσυ αδικο.Θελω να σου δωσω το εριθισμα να το σκεφτεις αλλιως το ολο θεμα.

    Για το φιλο μου το Νικο. Στο 78 ειναι 0-0 και το σετ ειναι 3,00-1,50-13,00 . Επισης εχουμε 9 ασους. Ε αφου θελεις βρε φιλε να παιξεις τη φοβορα του 3,00 μπουμπουνα την αλλα η σελιδα μας λεγεται ''' αουτσαιντερ '''' . Αμα βρισκεις αξια στο 3,00 χαλαλι σου , σου ξαναειπα ομως οτι εμενα το ματι μου παει παντα προς τα δεξια. Και οπως λες κι εσυ ο Μπαζ το ειχε σταμπαρει pregame και παραφυλουσε στο live. Αυτο που ειδε στο live στιγμιαια με τους 9 ασους ηταν το εξτρα ερεθισμα που τον εκανε να πιστεψει οτι θα ερθει αυτο το διπλο.Τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω.Θα μπορουσε το διπλο και να μην ερθει και να βγει 2-0.Εγω παλι θα εγραφα τα ιδια Νικολα.Η πιθανοτητα ειναι οντως ''δεσμευμενη '' και εχει αξια το διπλο.

    Εγω θα παρακαλουσα τον Μπαζ να δευτερολογισει πανω στα λογια του για να μας βοηθησει οσον αφορα το σκεπτικο του :
    Να βάλω και εγώ ένα δίλημμα - ευκαιρία για το χθεσινό live:είμαστε στο 78 και στην Αγ1 είναι 9 άσσοι που δύσκολα θα γυρίσουν. μένουν τα παιχνίδια που είναι στο 0-0 Μπόλτον - Τσέστερφιλντ που δίνει το διπλό 13 και Φλίτγουν - Σουίντον που δίνει το διπλό ( ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΟΛΥ Ο ΜΠΟΥΚ) ΣΤΟ 9,50.

    Μπαζ τοσα ειπαμε εμεις. Πες και συ κατι. Δωσε μας τα φωτα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το δίκιο σου βουνό fairplay. Ας πάμε τωρα στα πιο καθημερινα:

    6.50 τωρα η Νταγκεναμ. Οχι 5.00 όπως χθες. Αλλο 6.50, άλλο 5.00. Μιλαμε για την 4η ομάδα της Κατηγορίας και τις χωρίζουν μονο 6 βαθμοί. Δηλαδή και μόνο που περίμενα ότι θα ανεβει η απόδοση, αξίζει μία σκέψη.
    Αντε να κοιταξω και το twitter της ομάδας μη εγινε τιποτα στραβό και ανεβηκε ετσι η απόδοση.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα υπογεια ειναι η θεα , αλλα την Κονφερενς (νασιοναλ λιγκ) δεν την μπορω , μου πεφτει βαρια και ειδικα το βραδυ :)))))

      Διαγραφή
  22. Ωραια συζητηση...το στοιχημα ειναι συναρπαστκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χαχα οχι μιχαλη εδω στις επαλξεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια Δημητρη περιμενουμε και τη δικη σου γνωμη στα επομενα θεματα. Δε θα λες μονο ''ωραια συζητηση '' για μενα η αποψη σου εχει βαρυτητα και την περιμενω ασχετα αν συμφωνω η διαφωνω.Δε σε καλεσαμε για ακροατη , να βοηθησεις θελουμε με οποιο τροπο μπορεις.

      Διαγραφή
    2. Ενα λιθαρακι ολοι μπορουμε να βαλουμε !!!

      Διαγραφή
  24. @fairplay
    όπως έγραψα δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να προκύψει πλεονέκτημα από ποσοτική ανάλυση αρκεί να υπάρχει μεγάλο δείγμα.
    από μια γρήγορη ματιά (θα τα κάνω και αναλυτικά τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια) η πιθανότητα να μην εμφανιστεί διπλό ένα σάββατο με περισσότερα από 8 παιχνίδια στις μικρές αγγλίες είναι ~2.5-4%

    από εκεί και πέρα το θέμα είναι στο υποσύνολο (της περίπτωσης του 78 λεπτου)
    ποια είναι η νέα πιθανότητα που έχει προκύψει έναντι των προσφερόμενων αποδόσεων.

    ακόμα και αν έπαιρνες όλα τα διπλά ένα value 20% εκτιμώ ότι θα είχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χωρίς πολλά σχόλια λόγο περιορισμένου χρόνου θα πω ότι έριξα 2 μονά στα:

    Ροτσντέϊλ - Πόρτ Βέϊλ (2) @ 6,00
    Σαουθάμπτον - Κρ. Πάλλας (2) @ 4,75

    Καλό βόλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή