27 Μαΐ 2017

"Καλό καλοκαίρι"


Ρε παπάρα, θα πεις καλό καλοκαίρι; Αν συνεχίσεις έτσι με ρυθμούς Nklaps, θα έρθουν τα πρωτοβρόχια και εσύ ακόμη θα το φτιασιδώνεις. Ρίχτο να πάει στο διάολο! Βγήκε και ο Μάιος και δυο μήνες έμειναν και μετά τα κεφάλια μέσα…

 Πιάστε, μάγκες, αμμουδιές και παραλίες και ξεχάστε την γκανιότα και του μπουκ τις αλχημείες. Κάντε και καμία αυτοκριτική, ρίχτε καμία ματιά στα τεφτέρια αν κρατάτε και μάθετε μπροστά να κοιτάτε.

Το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ, είναι εκεί και μας περιμένει. Αν δεν μάθουμε να περιμένουμε και εμείς, αν βιαζόμαστε, αν πιστεύουμε σε εύκολες συνταγές πάντα θα είμαστε από την πλευρά των χαμένων.

Έχει μια περίεργη δυσκολία το κουμάρι. Από το να βρούμε τι θέλουμε εμείς μέσα από το κουμάρι, μέχρι ποιος δαίμονας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Είπαμε, άμα ήταν απλά τα πράγματα, θα τα είχαν κλείσει οι μπουκ τα μαγαζιά τους.

Εδώ στο Αουτσάιντερ, πάλι, ξεκινήσαμε μια μοναχική πορεία, αλλά στην πορεία μαζεύτηκε μια παρέα με άποψη και ιδέες σωστές. Πιστεύω από τον Αύγουστο να τα συντονίσει αυτά ο επίτιμος θαμώνας του Αουτσάιντερ (Nklaps), γιατί εγώ δεν το έχω αυτό. Να γράψω καμιά παπαριά, μέχρι εκεί...

«Αν δώσεις ένα ψάρι σ’ έναν άνθρωπο, θα φάει μια φορά. Αν του μάθεις να ψαρεύει, θα τρώει μια ζωή», κινέζικη παροιμία, λέει. Έτσι και στο στοίχημα, αν δώσεις ένα παιχνίδι, θα δώσεις κάτι στιγμιαίο. Χάσει-κερδίσει, αυτός που θα το πάρει χωρίς να ρωτήσει το γιατί, χαμένος θα βγει, γιατί δεν θα μάθει να ψαρεύει μόνος του.

«Ερευνάτε τα γραφάς» - να διαβάζετε κείμενα που έχουν κάτι να πουν – μην είστε ζητιάνοι παιχνιδιών, μην γίνεστε τεμπέληδες και προπάντων μην βολεύεστε. Να χωνεύετε τις ήττες και τις νίκες σαν μέρος του παιχνιδιού. Όποιος μαθαίνει από τις ήττες του και δεν πανηγυρίζει πολύ τις νίκες του είναι στο σωστό δρόμο.

Άμα μπούμε και στον τρελό χορό του ζωντανού στοιχήματος, θα πρέπει να πούμε πως είναι κάτι πολύ μοναχικό. Είναι δύσκολο για ώρες να είσαι μόνος σου με το Θεό και γύρω και μέσα σου να χορεύουν διαβόλοι.

Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν μοιράζουμε ψεύτικες ελπίδες - κάτσε καλά που θα σου πω εγώ «πώς θα γκρεμίσεις το βουνό με μια μπαταριά.» Αν δεν έχεις στρατηγική, πώς πας να τα βάλεις με τις ορδές των βαρβάρων;

Έχει και τελικούς κυπέλλων στας Ευρώπας – τι να παίξεις και τι να ρημάξεις από δαύτα; Άσε μας, ρε μπουκ, στην ησυχία μας που θες να σου έρθουμε στους γκισέδες! Μάη μήνα; Τον Αύγουστο, που είναι παχές οι μύγες, θα μας ξαναδείς εκεί. Πιο πολύ θα είμαστε παρατηρητές παρά συμμετέχοντες. Έχουμε κι εμείς τα χούγια μας, μην μας παρεξηγείς...

Λογικά θα κάνουμε και καμιά κουβέντα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Οι κουβέντες για το στοίχημα δεν τελειώνουν ποτέ. Θέματα ένα σωρό, άλλα τα έχουμε θίξει και άλλα παραμένουν στο συρτάρι ξεχασμένα.

Κάτι η ζέστη και οι μπύρες, θα το κάνουμε American bar, αλλά κάτι θα βγει. Δεν θα κάνουμε αλκοτέστ στα σχόλια – ποτέ δεν κάνουμε τέτοια. Γενικά έχω θέμα με τις απαγορεύσεις.


Υ.Γ Αυτό κι αν βγήκε παπαριά – με την τσίμπλα στο μάτι το έβγαλα. Θα το αφήσω όμως, δεν παίρνω πίσω εύκολα πράγματα. Καλό καλοκαίρι να έχουμε, δημιουργικό και να μας βρουν τα πρωτοβρόχια έτοιμους...

33 σχόλια:

  1. Καλημερα, καλό καλοκαιρι.

    Ευτυχως Μπαζ που έγραψες κάτι, γιατι είχα βαρεθεί τοσο καιρό να βλεπω πρωτη μούρη τη Ρουλέτα!!!
    :)))

    Το καλοκαιρι δεν ειναι για στοιχημα. Πρεπει να σταματαμε και λιγο, καλά το λες. Αλλα από την άλλη δεν γίνεται να τα παρατάμε τελειως. Για πολλούς λόγους. "Για λόγους πολιτικής", που λεω στα παιδιά μου όταν θελω να δωσω λιγο στομφο.

    Εγω εχω βρει μια μέση λύση: κανω ασκησεις επι χαρτου το καλοκαιρι. Πειραματικά. Ψαχνω "αδικαιολόγητες" αποδόσεις (sans voir), ή παίζω μόνο αποδόσεις. Φετος θα κανω κατι ακόμα: σε παιχνίδια που παιζω, θα συγκρινω προοπτικά το καθαρό σημείο, το DNB και τη Διπλή Ευκαιρία. Παραδειγμα: Αϊντραχτ - Ντορτμουντ, 1 @ 8.00 σε μια Εταιρία 1 DNB @ 6,50 σε άλλη και 1Χ @ 3.10. Αν μαζεψω μεχρι το Σεπτεμβριο 100 τετοια ματς, ίσως κατι βγει για το τι αξίζει περισσότερο. Ισως και όχι. Και θα το συγκρινω και με τι επαιξα εγω καθε φορα. Για να μην κανουμε συζητησεις και να λέμε: "αν το επαιζα Χ2, θα κερδιζα" και "αν έπαιζα ξερό σημείο θα κερδιζα πιο πολλα". Παραλληλα θα δινω σε καθε ματς εκτίμηση πιθανότητας και σε βαθος χρόνου θα δω πόσο έξω ή πόσο μέσα πέφτω. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Να σταματησω τελειως δεν γινεται. Θα προσπαθησω λοιπόν να γίνω ενα κλικ πιο "σοφός" με το καλοκαιρινό project. Θα εχει "πλάκα".

    Το καλοκαιρινό project σκοπό εχει ακόμα να δείξει κατα πόσο πρέπει να παίζουμε ΜΟΝΟ αποδοσεις. Αυτό που λεει ό φίλος Μπαζ "δεν παίζουμε τις μ...λκιες του Μπουκ". Ο Μπουκ χθες έκανε μια "μ...λκια" και εδινε ενα under 2.5 στο... 11.00 σε μια Λιγκα (Τασμανια), που πέφτουν πολλά γκολ μεν (σαν τα... αραουτ!), αλλα που τυγχάνει από πέρυσι να έχω μια... σχετικη εμπειρία. (ena ...13.00 ειχα πιασει πέρυσι τετοιες ημερες!) Φοβηθηκα να το δωσω ανοικτα (sans voir πχ) για να μην φαω "γιουχα" από τον κοσμο και "τι ειναι αυτα ρε;". Ειδες ο φόβος... Φυσικα δεν φοβηθηκα να το παιξω. Αλλο αυτο. 0-1 το τελικο αποτελεσμα. Και δυο ακόμα under από την ιδια Λίγκα, πριν λιγες εβδομαδες, που πλήρωναν 8.00plus χαθηκαν στο 80 κάτι. Εγω επιμένω με τα μεγαλα λαθη του Μπουκ. Μα 11.00 το under;

    Καλο καλοκαιρι λοιπόν. Θα εχουμε όλο και με κατι να ασχολουμαστε.
    :)

    ΥΓ ρε συ Μπαζ, αυτό το 5.00 της Αρσεναλ σημερα με "ενοχλεί" λιγο. Τελικος Κυπελλου ειναι, ντερμπι ειναι. Εχει βεβαια απουσίες ο "Αρσενιος", αλλα όχι ρε 5.00. Πολυ δεν ειναι; Λεω τωρα.

    Ακομα και για... Αλαβες θα το συζητουσα αν εδινε 6.00+ η διπλή ευκαιρία. Μην κυνηγαμε φαντασματα ομως, και δίνει μόνο ...5.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε συ τι γράφεις πάλι εδώ; Ανοίγεις και θέματα με κείνα τα λοξά σου. θα τα δούμε αυτά έχουμε ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας.

      Τώρα για τον Αρσένη ναι χτυπάει άσχημα αυτό το πεντάρι, αλλά με ξέρεις να τον ποντάρω τον άτιμο και να χάσει θα μουτζώνομαι κάνα μήνα.





      Τ

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα
    Τελος σαιζον , ενα παλιοαντερ στο 11,00 δωρο απο Ταζμανια μερια , τις ομαδες δεν τις ξερω , ρωτηστε τον nklaps :))))
    Απολογισμοι , κριτικες και τα συναφη μεχρι να παρει η Γιουβε το τσουλου και βλεπουμε.
    Μπαζ ο nklaps ειπαμε ειναι ο cordinator και ο George ειναι ο παλιουρας .Eκλεισε αυτο .
    Κοιτα να δεις που τα καταφερε ο Αρσενης 2-1 τελικο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2-1 ο Αρσενιος ε;
      Ειναι η τρίτη φορα που δεν παίρνω bet λόγω απουσιων και όλες τις φορες θα ειχα κερδίσει!
      Αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν! Πανω απο όλα η αποδοση.
      Οι "απουσιες" δεν ξερω τελικα ως τι μπαινουν στην εξισσωση.

      Διαγραφή
    2. Αμαν βρε αυτες οι απουσιες.
      Τοσο πολυ τις υπολογιζεις τελικα ?
      Βρε μπας και πας προβλεπτικα ?
      Πανω απ ολα η αποδοση αλλα μου φαινεται οτι το λες μόνο.
      Δεν σε βλεπω να το πιστευεις κιολας.
      Αγγλια ειναι , τελικος ειναι , ενα ματς μπαμ κι εξω.
      Ο Μπαζ ειπε οχι και καθαρισε...εσυ τι ηθελες για να το παιξεις ?
      Στειλτα μου εμενα να τα παιζω και θα τα δημοσιοποιω παραδιπλα με φωτο κανονικη την ωρα που το παιζω για να καταλαβεις τι σημαινει '' αβλεπι ''.

      Πρωτα απ ολα η αποδοση αλλα να..... εχει απουσιες ο Αρσενης.Και ποιος σου ειπε εσενα οτι ο αναπληρωματικος που μπηκε μεσα δεν θα τα δωσει ολα για να κερδισει θεση βασικου ?
      Ο προπονητης του θελοντας και μη του δωσε την ευκαιρια της ζωης του να παιξει σ εναν τελικο !
      Μαλακας ειναι να μην την πιασει απ τ αρχιδια ? Λεω εγω τωρα....
      Και δεν με νοιαζει το οτι βγηκε το 5αρι.
      Σου ξανακανω ομως την ερωτηση : Πας αβλεπι η προβλεπτικα ?
      Εγω λεω οτι γερνεις προς το δευτερο......
      Εχει απουσιες ο Αρσενιος..........

      Διαγραφή
    3. Ελα ρε Μιχαλη. Σε μένα ρε φίλε λες ότι παίζω "προβλεπτικά"; Οχι ρε φίλε. Λάθος.
      Οταν δινω στην Αρσεναλ 25%-30% και προκυπτουν απουσίες, προκύπτει και το ερωτημα: "τί γινεται τωρα με το 25-30%";
      Αυτό δεν ειναι προβλεπτικό. Οταν μιλας με πιθανότητες μιλας σε βαθος χρόνου. Οχι προβλεπτικα για το επομενο ματς.
      Καποιον που παει "πάσο" δεν του λες "γιατι πήγες πασο", ασχετα αν πραγματι και εγω πιστευω οτι κακως δεν το επαιξα.

      Διαγραφή
    4. Για να καταλαβω : Αν δεν ειχε απουσιες ο Αρσενης θα το επαιζες η οχι ?
      Αυτο πες μου μονο .

      Δινεις 25-30 % αρα 27,5%.Αρα εκτιμας τον Αρσενη στο 3,63 και το εχεις στο 5,00. Το οριο σου ειναι λες 20% βαλιου και εχεις 38%.
      Παρ ολα αυτα δεν το παιζεις γιατι λες εχει απουσιες.Που ειναι βρε φιλε το Αβλεπι ?
      Εχω κανει καπου λαθος ?

      Διαγραφή
    5. Θα σου μιλησω κυνικα: Ναι, αν δεν ειχε απουσιες ναι.
      Επίσης ναι αν δεν με απετρεπαν οι διαφοροι τιπστεραδες (τι θελω και τους διαβαζω) που αξιολογησαν τις απουσιες σημαντικές και περιπου εφεραν την καταστροφή.
      Οι οποιοι τιπστεραδες ειπαν "χαμηλο το 1.90 της Τσελσι, αλλα ανεβαίνει άμα το συνδυασουμε με το g/g" λες και ειναι το ίδιο στοιχημα τωρα ετσι φτιασιδωμενο.
      Πολύ βαρύτερο σφαλμα αυτό, παρα να πεις "θεωρώ ότι αλλαζουν τα δεδομένα με τις απουσιες, δεν ειμαι σιγουρος πια για το 25% και χαλιέμαι να πάω με την Αρσεναλ, αρα πάω πάσο". Προσεξε, με τις απουσιες οι πιθανότητες σου πλέον αμφισβητούνται. Αυτό λέω. Δεν ισχυουν πια οι πιθανότητες ειναι το concept.
      Που ειμαι ανακολουθος;

      Τωρα, αν μετα το ματς ερχεται 2-1 και λες "ειδες τωρα..." ειναι πια αργα και ό,τι λεμε τωρα ειναι μετα το ματς.

      Ο Μπαζ το πρόβλημα το δικο του το έχει λύσει: μου εχει πει ενα εκατομμυριο φορές "δεν παίζω Κυπελλα" και μου ξεκαθαρισε επίσης ότι ο Αρσενης τον "απωθεί" και δεν εχει καμία όρεξη να τον αφησει να του φαει και λεφτα επιπλέον!!! Εγώ τωρα τι να του πω; ότι το επιχειρημα δεν ειναι στοιχηματικό;

      Μην χαλασουμε τις καρδιες μας για ενα ματς ρε Μιχαλη.

      ΥΓ τουλαχιστον πες μου ότι εσυ το επαιξες.
      :)

      Διαγραφή
  3. Και φυσικα αφου το ''χαρισες'' τρεις φορες , την τεταρτη που θα το παρεις αποφαση να το παιξεις μαντευεις το αποτελεσμα ?
    Αφου εχεις μια λοξή ιδεα και τα φεγγαρια συνηγορουν και συμφωνουν σ αυτο παιξτο το ρημαδι.
    Οταν το παρεις εσυ αποφαση δεν θα ειναι το φεγγαρι λοξό.
    Δανειστηκα τα λογια του Μπαζ , τι αλλο να κανω ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω οτι το 25% της αρσεναλ ειχε απολυτη ισχυ με απουσιες η χωρις, ενας τελικος αλλωστε σ ενα παιχνιδι ντερμπυ. Μην ξεχναμε και το γεγονος οτι η αρσεναλ στα κυπελλα τα παει καλα και την τσελσι την ''εχει'' σε αυτα τα ματς.Επομενως μιλαμε για βαλιου μπετ νομιζω απο τις λιγες φορες σε τετοια εμπορικα παιχνιδια που βγαινει τετοια αξια.Μπουκηδες και παικτες πηγαν με την δυναμικη της τσελσι στην παρουσα φαση και μαλλον υπερεβαλαν λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιο θεμα ανοιξαμε Δημητρη, πάνω που λεμε ότι καλοκαιριατικα, τι να πουμε τωρα; Πόση αξία πρέπει να δινουμε στις απουσίες;
    Οι απουσιες του αουτσαιντερ μας αποτρεπουν να το πονταρουμε;
    Οι απουσιες του φαβορί ενισχύουν το πονταρισμα μας στο αουτσαιντερ;
    Εσεις πώς τις αντιμετωπίζετε;

    Καποιοι τις αγνοουν εντελώς και καποιοι πάνε μονο με αυτες να πονταρουν. Τα δυο ακρα. Υπάρχουν φυσικά και ενδιαμεσες καταστασεις και το θεμα επιδεχεται και εξατομικευση.

    Αν πρόσεξες, τα διαφορα site εφερναν περιπου την καταστροφη στην Αρσεναλ με τις απουσιες της στην αμυνα. Και το πήγαν και παρακάτω: μικρό το 1.90 τη Τσελσι, αλλα θα το μεγαλωσουμε εμείς με ενα ...combo.

    Εγω απλά έκανα μια απλοική σκέψη "ρε σεις, μεγαλο δεν ειναι το 5.00 για Αρσεναλ σε Τελικο;" Καμια φορά το στοίχημα είναι απλό, αλλα εμείς δεν θελουμε να το πιστεψουμε. Την σκεψη αυτην δεν την συνεχισα.

    Οποιος τωρα ειχε την κυνικότητα να πάει με την Αρσεναλ, μπραβο εχω να πω. Ελπίζω να το εκανες εσυ. Εγω πήγα πάσο και εξηγησα και γιατι. Σωστο/λάθος ΟΚ το συζητάμε, αλλα αιτιολόγηση (όχι δικαιολογία, αιτιολογηση - ειναι δειαφορετικο) έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημερα παιδες.Οι απουσιες καποιες φορες παιζουν κομβικο ρολο στην διαμορφωση του αποτελεσματος και καποιες αλλες οχι.Εχει σημασια ποιοι απουσιαζουν και ποσο στηριζεται η ομαδα σε αυτους. Απο την αλλη εχει μεγαλη σημασια οι αντικαταστατες κατα ποσο μπορουν να σταθουν ισαξια και να βοηθησουν εξισου την ομαδα.Να ειμαι ειλικρινης δεν εχω κανει καποια ερευνα σε μεγαλο αριθμο παιχνιδιων για να παρω θεση για καθε περιπτωση κατα που γερνει η ζυγαρια.
    Σε οτι αφορα το χτεσινο παιχνιδι αν και ειδα το παιχνιδι οντως οι παικτες της αρσεναλ τρωγανε σιδερα νομιζω το πηραν δικαια παρα ταυτα μου φαινεται ακομη καπως περιεργο που το καθαρισανε και στην κανονικη διαρκεια μαλιστα.
    Σε αυτα τα παιχνιδια που ειναι μια και εξω που ειναι οι τελικοι η αποψη μου ειναι οτι οταν υπερτιματε πολυ το φαβορι αξιζει το πονταρισμα στο αουτσαιντερ ισως περιεχει αξια το σημειο εστω σε ποιο ασφαλεια σε διπλη ευκαιρια οι παικτες λογικα θα τα δωσουν ολα και σιγουρα δεν φτασανε τυχαια στον τελικο.Παικτες και μπουκηδες θα πανε πανω στη φανελα οπως παραδοσιακα κανουν και το αουτσαιντερ που θα τα δωσει ολα θα δωσει αξια στο σημειο.
    Στο πρωταθλημα παιζουν ρολο οι περιοδοι η φορμα οι παικτες ξεχωριστα και η μερα που θα βρεθουν τα στησιματα οι παραδοσεις οι διαιτητες ενα χαμος απο παραγοντες νομιζω χρειαζεται μεγαλη πειρα και εξειδικευση για να εντοπιστει σημειο με αξια σε αντιθεση με εναν τελικο και νομιζω ειναι λιγα αυτα εχω πει τη γνωμη μου για αυτα τα παιχνιδια.
    Βρισκονται ομως και αυτα απο καλους παικτες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και καλό καλοκαίρι.

    Αυτή η Αρσεναλ...
    Μιχάλη και Νίκο, μάλλον έχετε δίκιο και οι δύο τώρα.

    Ο Νίκος λέει, δίνω 25-30% στην πλήρη φετινή Αρσεναλ απέναντι στην πλήρη φετινή Τσέλσι. Μου λένε όμως πως θα παίξει με πειραματική άμυνα, και χωρίς τον Κοσιελνί που όταν απουσιάζει η ομάδα δέχεται σχεδόν μονίμως γκολ και νικάει 1 στις 3. Αρα η πιθανότητα κατεβαίνει στο 20-25% (?), που ανεβάζει τον άσσο στο 5,00 εως 4,00. Ο Νίκος θέλει πλεονέκτημα ασφαλείας 20%, που μας οδηγεί χοντρικά σε έναν άσσο του 6,00 εως 4,80. Του τον έδιναν στο 5,00 και προβληματίστηκε. Ηταν στο όριο. Για να τον επιλέξει, θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ότι ήταν τελικός στο Γουέμπλει μεταξύ συμπολιτών, για τρόπαιο μεγάλης αξίας στην Βρετανία. Υπάρχει μια ειρωνία στην υπόθεση, το αντιλαμβάνεστε νομίζω. Σκέφτηκε προβλεπτικά/αγωνιστικά όταν κατέβασε την απόδοση λόγω απουσιών, αλλά θα έπρεπε να συνεχίσει να σκέφτεται προβλεπτικά/ψυχολογικά για να υπερισχύσει το επιχείρημα της βαρύτητας του αγώνα. Μιχάλη, το είπες και μόνος σου, "Αγγλια ειναι ,τελικος ειναι ,ενα ματς μπαμ κι εξω".

    Ο Μπαζ λέει, δεν παίζω κύπελλα, δεν μπλέκω με τον γερο-Βενγκέρ. Κι αυτές οι κουβέντες είναι στοιχηματικές. Μην το αμφισβητείτε. Κουβαλάνε στοιχηματική εμπειρία ετών. Για χ ψ λόγους ο Μπαζ έχει καταλήξει πως τα κύπελλα δεν του δίνουν ασφαλές πλεονέκτημα, πως το μυαλό του δεν τα επεξεργάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πως ο Βενγκέρ επηρεάζει συναισθηματικά τη λογική του περισσότερο από όσο επιτρέπεται. Και έχει αποφασίσει να απέχει. Δεν είναι δεισιδαιμονία, είναι στοιχηματικό εμπειρικό επιχείρημα. Λίγο άσχετο, αλλά διαβάστε αυτό το άρθρο. https://www.efsyn.gr/arthro/pashoyme-apo-hrima

    Νίκο, κάτι σχετικό με την Τασμανία. Μάλλον έπιασες το άντερ 1,5 γκολ και όχι το άντερ 2,5 στο ματς Devonport - Launceston. Στους 13 όμως μέχρι σήμερα αγώνες αυτού του πρωταθλήματος που έδιναν το άντερ 1,5 γκολ σε απόδοση ανώτερη του 10,00 , θα πληρωνόσουν μόνο μια φορά, την προχθεσινή. Αν τα έπαιζες και τα 13 ματς αβλεπί, θα προέκυπτε ζημιά.

    Γιώργο περιμένω τα στατιστικά σου από την καταγραφή των δύο βασικών τίπστερς που παρακολουθείς. Αν θες, ενημερώνεις. Δεν πρόκειται να σχολιαστούν κακόβουλα. Οι σωστοί παίκτες κοιτάνε μόνο την καμπούρα τους.

    Καλό βροχερό καλοκαίρι. Μιά φορά στη ζωή μου έβρεχε καταρρακτωδώς, όταν έκανα μπάνιο καλοκαίρι στη θάλασσα και παραμένει μια αξέχαστη ανάμνηση. Ημουν μικρό παιδί και κοίταγα τον κόσμο μαγεμένος. Αλλα αυτές οι κουβέντες είναι για το χάος παραδίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω τα είπες όλα Δημήτρη. Έτσι είναι τα πράγματα.
      Εδώ συζητάμε και τα no bet που είθισται να είναι υπεράνω κριτικής. (Ορθώς έως ένα βαθμό ειναι)
      Αυτό είναι καλό. Υπάρχει και το "Κακώς δεν επαιξες". Θέλω να πω ότι δεν είναι το ίδιο με το "Κακώς επαιξες", αλλά πρέπει να στεκόμαστε κριτικά και στα no bet ισως. Δεν ξερω αν το διατυπωσα σωστα.

      Τασμανια όλα ήταν under 2.5. Όλα. Όχι under 1.5. Μόνο ένας "τρελος" θα έπαιζε εκεί 0-1 γκολ. Εκεί μπαίνουν σαν τα αραουτ τα γκολ, αλλά things can go south. Under 2.5 με αποδοση 11.00 και πέρυσι under 2.5 στο 13.00! Ίδια μέρα περίπου. Ό,Τι κάνω => excel! Και ήταν Hobart Zebras vs Kingborough Lions της Παρασκευής που μας πέρασε.

      Επίσης και η...Εσθονια είναι μια Λίγκα (δυο ειναι, βάλε και τη μικρη) που ο Μπουκ μπορει να έχει κέφια στο under και το n/g.
      Θα τους ρίχνω μια ματιά.


      Διαγραφή
  8. Ε, τότε είσαι και πάλι φοβερός. Μου θυμίζεις τον Χάρη στον τρόπο παιξίματος από το παλιό φόρουμ. Τί να πω ? Σημείωσα τέσσερα ματς με μεγάλο άντερ 2,5 γκολ που έδιναν με βάσει το οντσπόρταλ 9,50 / 7,50 / 8,00 και 17,00 !!! Επιασες το πρώτο λοιπόν. Το τελευταίο έληξε 5-0. Τρομερός. Δηλαδή έχεις από τα άντερ επιστροφή 24 μονάδες, πόσες μονάδες έχεις σπαταλήσει σε αυτά ? Ετοιμάζομαι να πέσω από την καρέκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω το περυσινό καλοκαίρι.
      45 bets είτε u 2.5 είτε n/g με μέση αποδοση 4.30. (Αυστραλία, Εσθονία, 3η Νορβηγιας) Έπιασα τα 15/45. "Μονο".
      315 "μονάδες" ποντάρισμα και 485 Μονάδες επιστροφή.
      Από ένα bet όπως το under και n/g που "παραδοσιακά" ...απεχθανομαι. Καλά πήγε.
      Φέτος, θα δούμε.

      Διαγραφή
    2. Εντυπωσιακά νούμερα και πάλι.
      Δεν τίθεται θέμα απέχθειας. Από τη στιγμή που όλος ο κόσμος προτιμάει τα όβερ και τα γκολ/γκολ, εννοείται πως η όποια αξία μετατοπίζεται κατά βάση στην αντίπερα όχθη. Κι ας λένε όλοι, δεν μπορώ να εύχομαι να μην γίνονται φάσεις, δεν μπορώ να τρώω τα νύχια μου μέχρι τη λήξη. Η πλάκα είναι πως οι αντεράκηδες θεωρούνται και λίγο ανισόρροποι. Χίλιες φορές ανισόρροπος σε αυτόν τον πλανήτη. Χίλιες φορές λοξός και ερημίτης.

      Διαγραφή
    3. Στην Τασμανια είμαι under και n/g.
      Στο... Μαρόκο ομως είμαι over και g/g.
      :)))

      Πόσα γκολ μπαίνουν στην Λιγκα; Τι περιμένει ο Μπουκ; 0-0 στο Μαρόκο και 6-2 Στην Τασμανια.
      Ενας βαριεστημένος trader βγάζει αποδόσεις. Το κάνει... δημοσιοϋπαλληλικα. (χωρίς παρεξήγηση) Έλα μωρέ, τι τζίρο έχουν τώρα αυτά τα Πρωταθλήματα; Βάλε εκεί κάτι τώρα. Ποιος ασχολείται τώρα...

      Και τότε κάνει δύο λαθη:
      1. υποτιμολογει το προφανές σημειο για ευνόητους λόγους. Δεν θα μας επιτρέψει ποτέ να βγάλουμε easy money ποντάροντας over 2.5 Στην Τασμανια. Ναι αλλά έτσι το under πληρώνει πολύ. Παρα πολυ. Το αντίστροφο στο Μαρόκο την Αλγερία και τη β Γαλλίας.
      2. Ξεχνάει να εξατομικεύσει. Στο χαμό του under πχ του Μαρόκο πέρυσι ήταν και μια ομάδα (ή υπήρχαν σταυρωματα) που ήταν η χαρά του g/g και του over. Εγώ άργησα να την δω αλλά ο Μπουκ δεν τη ειχε δει ουτε αυτός. Πρόλαβα Και έβαλα μερικά.

      Και μην τρελαίνεσαι. Δεν είναι "σπό πανω" στο live με το under. Το έπαιξα τέλος. Όταν λήξει θα το δω με την ησυχία μου. Μην χαλαμε και τα στεφανιαία μας με το στοίχημα!
      :)))))



      Διαγραφή
    4. Σε 45 μπετ 43% yield = εξωπραγματικο νουμερο εδω κατι γινεται σωστα το πιθανοτερο!!!!Με τα φετινα παιχνιδια θα περιοριστει στο ελαχιστο η εννοια της τυχης και ο ρολος της....

      Διαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι πως η απόδοση της διπλής ευκαιρίας της Αρσεναλ στα δικά μου μάτια ήταν δελεαστικότατη. Θα ήμουν πολύ κοντά στο να ποντάρω, αν έπαιζα. Εχει δίκιο ο Δημήτρης για τους τελικούς. Πάντως το χθεσινό ματς είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται οι αποδόσεις.

    Η βετ365 στις 24 Απριλίου άνοιξε το σετ στο 3,20-3,40-2,25. Μια βδομάδα μετά, με τα πρώτα έξυπνα(?) πονταρίσματα ή/και την επανεξέταση των δεδομένων από τον μπουκ πηγαίνει στο 3,80-3,50-1,85. Η Αρσεναλ τρώγεται με τα ρούχα της, η Τσέλσι παρελαύνει. Τις 2 επόμενες εβδομάδες σταθεροποιείται στο 4,00-3,50-1,95. Κι έρχεται η αποβολή του Κοσιελνί στον αγώνα με την Εβερτον στις 21 Μαίου. Και το σετ αμέσως μετά πηγαίνει και περίπου παγιώνεται στο 4,75-3,90-1,80. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πως με τις ομάδες πλήρεις, τα υπολογιστικά μοντέλα των μπουκ έδιναν τις πιθανότητες χοντρικά 30-30-40. Ενα κλικ υπέρ της Τσέλσι λόγω πρωτιάς και περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Την στιγμή της σέντρας όμως οι πιθανότητες της αγοράς πλέον βρίσκονταν στο 21-26-55. Είχε δίκιο η αγορά ? Αποδείχτηκε πως όχι στο χθεσινό δικό μας σύμπαν.

    Η πορεία των αποδόσεων συνοψίζεται σε τρία σετ.
    3,20-3,40-2,25. Η αρχική στατιστική άποψη του μπουκ μόνο εδώ φαίνεται.
    4,00-3,50-1,95. Εδώ επηρεάζει η αγωνιστική/ψυχολογική εικόνα των ομάδων.
    4,75-3,90-1,80. Κι εδώ αποκαλύπτεται η παραμόρφωση της αποβολής. Μια αποβολή που σίγουρα επηρέασε και το στατιστικό μοντέλο του μπουκ, αλλά και την αίσθηση της αγοράς. Τα μόνα που δεν ενσωματώθηκαν στο σετ ήταν η δίψα της Αρσεναλ να εξιλεωθεί και το άδειασμα της Τσέλσι μετά την στέψη. Η ψυχολογία της διαδρομής προς τον τελικό, δηλαδή. Η φιλοσοφική διάσταση του στοιχήματος. Κι ας μην ξεχνάμε πως το πρώτο γκολ του Σάντσεζ έπρεπε να ακυρωθεί ως χέρι, ούτε πρέπει να ξεχνάμε πως η Τσέλσι παραλίγο να κλέψει την νίκη στο τέλος. Αβυσσος...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια αναλυση συνονοματε η τελευταια παραγραφος ειδικα τα εξηγει ολα!!!

      Διαγραφή
  10. Εγω τωρα τι να πω ρε καλοπαιδα που τα ειπατε ολα εν απουσια μου ?

    Λιγο ο ενας , λιγο ο αλλος τα ειπατε ολα.
    Καναμε και ενα μικρο φρεσκαρισμα σε βασικα πραγματα που τα ειχαμε θαμενα καπου μεσα στο μυαλο μας , μια χαρα ολα !

    Για το μόνο πραγμα που μπορει να χαλασουμε τις καρδιες μας nklaps ειναι αν ξεχνας να μου στελνεις τα under απο την Ταζμανια που πληρωνουν 11αρια :)))))

    Ολα τα λεφτα η πρωτη φραση στο κειμενο του Μπαζ : ''Ρε παπαρα θα πεις καλο καλοκαιρι ? ''

    : )))))))) :))))))))))))))) : )))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε τι είσαστε εσείς ρε; και με τον δαίμονα της Ταζμανίας ανοίξατε παρτίδες. Σας παρακολουθώ αλλά δεν ακολουθώ.

    Τώρα για τις απουσίες εγώ συνήθως δεν τις παίρνω χαμπάρι, αλλά δεν είμαστε και ρομπότ. Κάνουμε κάποια λάθη που κοστίζουν και παίρνουμε κάποια "ρίσκα" που κερδίζουν.

    θα γίνει εδώ το καλοκαίρι ο κακός χαμός...

    Αν το παρακάνετε θα φωνάζω φρουρά, φρουρά, φρουρά μα που στο διάολο κοιμάται η φρουρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κρίμα για την Εξετερ. Ήθελα αυτήν στην League 1. Αλλά έτσι είναι αυτά.

    Είδατε και εκεί την ειδησεογραφια: "μπάχαλο η Μπλσκπουλ" "οι μισοί δεν μιλάνε με τους άλλους μισους" "οι οπαδοί δεν γουστάρουν την ομάδα" και τετοια. Ένα κάρο άχρηστες πληροφορίες δηλαδη. Γιατί το πρώτο που έπρεπε να δούμε ήταν οι Αποδόσεις. Την στιγμή που οι αποδόσεις ήταν εντελώς αδιάφορες σταμάταγε η καθε συζήτηση.

    Η διαφορες με τον Αρσένιο ήταν ότι οι αποδόσεις χθες δεν ήταν καθόλου αδιάφορες και ότι πηγαίναμε κόντρα στην ειδησεογραφία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομαδαρα μου με τη grecians ψυχη εμεινε μαλλον στη league 2 για να επαναλαβει μαλλον τον αθλο με τις 13 εκτος εδρας νικες της ετσι ωστε να γινει ξανα χορηγος μας την νεα στοιχηματικη σεζον......... : )))

      Διαγραφή
  13. Μετα τη Νιουκαστλ και τη Μπραιτον εχουμε και τη Χαντερσφιλντ στην Πρεμιερ.

    Παντα μου αρεσε αυτη η ομαδα . Ελπιζω να βοηθησει απ τη θεση του αουτσαιντερ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στην Χάντερσφιλντ.
      Σαν σχολιο: δεν εχω δει ποτέ Γερμανούς να χάνουν στα πεναλτι.
      Σιγα μην εχαναν σήμερα.
      :)

      Διαγραφή
  14. Κάθε μέρα έριχνα μια ματιά να δω αν έχει μπει νέο κείμενο αλλά τίποτα.
    Αυτό πότε το βάλατε, πότε κάνατε τόσα σχόλια, χαμπάρι δεν πήρα.
    Νομίζω πως κάθε κείμενο εδώ μέσα μαζί με τα σχόλια που ακολουθούν είναι σαν να πηγαίνεις σχολείο. Βλέπεις το κείμενο που έχει ανέβει, φορτώνεις στην πλάτη την τσάντα σου και πας για μάθημα. Κάθε κείμενο είναι και μια τάξη στο σχολείο και κάθε ένα σχόλιο εδώ μέσα αντιστοιχεί με μια μέρα στο σχολείο που κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούργιο.
    Τέλος να πω και πάλι ότι η ρουλέτα του Νίκου ήταν εξαιρετική και όντως δεν σχολιάστηκε όσο της άξιζε αλλά τι να σχολιάσεις όταν λέει τα αυτονόητα. Το κείμενο μιλάει από μόνο του, δεν χρειάζεται σχόλια. Είναι ένα κείμενο που το διαβάζεις, χαμογελάς και λες "όντως έτσι είναι ρε φίλε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπον σημερα καταλαβα γιατι ο Μπαζ ηρθε και κρυφτηκε εδω σ αυτη την διαδυκτικη γωνια και μαλιστα αυτονομαστηκε και ερημιτης .
    Καλιο λοξός και ερημιτης παρα.....
    Ακου 30 bet την ημερα. Ρε δυο την εβδομαδα ΙΣΩΣ να ειναι και πολλα .....μπαααα τιποτα 30 την ημερα !
    5000 bet δεν θα εχω παιξει ουτε μεχρι να πεθανω , αρα ποτε μου δεν θα μαθω αν επαιξα καλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα. Καλό καλοκαίρι και επισήμως (μετά και τον Τελικό του Ch L).

    Το ότι παίζουμε ΛΊΓΑ και επιλεγμένα ματς ως στρατηγική και όχι τυχαία, και οτι επιδιώκουμε να περνάμε σπάνια σχετικά από τον "γκισε" (που λέει και ο Μπαζ) είναι βασικό συστατικό στοιχείο του παιχνιδιού μας. Από αυτό εξαρτάται η επιτυχία ή η αποτυχία μας.
    Και μάλιστα σε τετοιο βσθμο, που αν ήμουν Μπουκ (θα το πω σχηματικα), θα ΑΠΕΚΛΕΙΑ παίκτες που... δεν μου παίζουν συχνά! Είμαι σαφης;
    Παίκτης με 30 bet τη μέρα θα ήταν ευπρόσδεκτος και θα τον είχα... "βασιλια" με συχνά bonus αν ήμουν Μπουκ.

    Μην μας παρουσιάζουν λοιπόν ως μειονέκτημα τα λίγα bet. Μειονέκτημα είναι μόνο για την στατιστική επεξεργασία. Μόνο γι αυτό.

    Εν πάση περιπτώσει ο παίκτης αποφασίζει το αν και πότε και με ποιες συνθήκες θα παίξει. Αυτό είναι από τα ελάχιστα οπλάα μας. Οχι να το απεμπολησουμε κιόλας αγαπητοί φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα μπήκε σαν θέμα. Πιάνουμε στο σφυγμό - καλό αυτό. Παραδίπλα κύριοι, παραδίπλα...

      Διαγραφή