20 Ιουν 2017

"Ο διάβολος της Τασμανίας" (...κρύβεται στις λεπτομέρειες)



Είχε γίνει ερώτημα, τέθηκε μάλιστα στη κρίση του …Λαού σε ψηφοφορία αν θα ήμουν λέει εις θέσιν (ή όχι) να γράψω κάτι τον Αύγουστο για το «καλώς όρισες» της νέας στοιχηματικής σεζόν. Μάλλον δεν θα ήμουν έτοιμος, αλλά το έκανε ο …διάβολος (της Τασμανίας!) το κείμενο να το γράψω τώρα. Ούτε Αύγουστος είναι βέβαια και πολύ περισσότερο ούτε «καλώς όρισες» θέλω να πω στην στοιχηματικη σεζόν. Κάτι σε …«καληνύχτα» μου βγαίνει. Ας είναι όμως, ας γράψω τώρα που δεν έχει και τίποτα στοιχηματικό η επικαιρότητα. Εξ άλλου όπως λέμε, δουλειά δεν είχε ο διάβολος (της Τασμανίας!)… Χώρια που με το σημερινό έβγαλα την υποχρέωση του Αυγούστου. Έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή…

 Το είχε πει ο Μπαζ όπως τα λέει ένας «θυμόσοφος γέροντας»: «Μην παίζετε τις μ…κίες των Μπούκ». Για να είμαι ειλικρινής, ψιλοενοχλήθηκα αρχικά και νόμιζα ότι με… «τρολάρει». Εν πάση περιπτώσει θεώρησα ότι θέλει να πει «μην παίζετε τις μ…κίες των Μπουκ, γιατί αυτά τα στοιχήματα δεν κερδίζουν». Πολύ αργά κατάλαβα ότι εννοούσε: «μην παίζετε τις μ…κίες των Μπουκ, γιατί αυτά τα στοιχήματα μπορεί και να κερδίσουν και τότε τι γίνεται;». Τι γίνεται δηλαδή αν σπάσει ο διάβολος (της Τασμανίας!) το ποδάρι του;

Το ότι ο διάβολος (της Τασμανίας!) έχει πολλά ποδάρια είναι βέβαια γνωστό στις Εταιρίες. Όχι τόσο στα σούπερ μάρκετ και τα μπακάλικα, διότι αυτά πουλάνε χειροπιαστά πράγματα, όσο στις Τράπεζες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες ή τις «δικές μας», τις Στοιχηματικές Εταιρίες. Διότι αυτές πουλάνε «δεσμεύσεις». Κάτι άυλο δηλαδή. Και όσο πιο πολλά ποδάρια έχει ο διάβολος (της Τασμανίας), τόσο πιο πιθανό είναι να σπάσει έστω το ένα. Αυτό δεν λέγαμε στην Στατιστική και τα Μαθηματικά; Είσαι σίγουρη δηλαδή κυρία Εταιρία, ότι μπορείς να πουλάς εις το διηνεκές δεσμεύσεις και να είσαι εις το διηνεκές συνεπής και υπό οποιοσδήποτε συνθήκες με κίνδυνο να πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου; Όχι. Όποτε τι κάνεις; Ψάχνεις διασφαλίσεις για να καλυφθείς. Έτσι πάνε αυτά.

Αν αύριο δηλαδή γεμίσει ο κόσμος ατυχήματα (το απευχόμαστε, εννοείται, παράδειγμα είναι), πώς θα μπορέσουν οι Ασφαλιστικές Εταιρίες να καλύψουν τόσες και τόσες αποζημιώσεις; Εντάξει δεν γίνεται αυτό, αυτό είναι σπάνιο, θα πούμε όλοι. Η δουλειά τους όμως είναι να προβλέπουν το σπάνιο και να το βάζουν σε ψιλά γράμματα στα συμβόλαια και να βρίσκουν προσκόμματα και αφορμές να «το τρενάρουν» και μην αποζημιώνουν. Και ενίοτε να εξαπατούν με προσεγμένα νόμιμο τρόπο τον πελάτη θα έλεγα εγώ, αλλά έτσι είναι το Σύστημα.
Αν αύριο όλοι οι καταθέτες ζητήσουν όλες τις καταθέσεις τους από της Τράπεζες πώς θα μπορέσουν αυτές να είναι εντάξει με τις δεσμεύσεις τους; Και εδώ δεν θα πείτε πια ότι «δεν γίνονται αυτά»! Το έχουμε ζήσει. Έγιναν αυτά! Πραγματώθηκαν οι απειλές (το θυμάστε;) και άλλαξαν οι Νόμοι και οι… Προϋποθέσεις σε μια νύχτα και τώρα αυτοί οι νέοι Νόμοι λέγονται capital controls! Όταν βάζατε τα λεφτά στην Τράπεζα σας το είχε πει; Όχι! Νιώθετε ότι σας κορόιδεψαν; Ναι! Λυπάμαι, έτσι δουλεύει το Σύστημα.

Αν πολλοί σε παγκόσμια κλίμακα είχαν παίξει αυτό το under στο 13.00 (που τελικά έγινε… 5.00, αφού πρώτα το ματς έληξε 0-2!) στο Πρωταθλημα της Τασμανίας και μάλιστα κάποιοι με αρκετά λεφτά, τι γίνεται; Αν η Εταιρία «κοιμόταν» επειδή ο ένας compiler ήταν άσχετος και έλα μωρέ ποιος παλαβός παίζει Τασμανία και ο άλλος o trader που είχε βάρδια δεν είδε τα πονταρίσματα και έλα μωρέ ποιος λοξός παίζει Τασμανία, τότε τι γίνεται; Τι γίνεται για την Εταιρία αν δεν υπάρχει κάτι να την προστατεύει; Αν αυτό το κάτι δεν προβλέπεται με «ψιλά γράμματα» στους «Όρους και Προϋποθέσεις»; Τα «ψιλά γράμματα», οι λεπτομέρειες, είναι πολύ σημαντικά και μην τα υποτιμάτε. Οι Εταιρίες στοιχήματος γνωρίζουν καλά άλλωστε ότι ο διάβολος (της Τασμανίας!) κρύβεται στις λεπτομέρειες! Η ασάφεια λειτουργεί υπέρ του ισχυρού όπως ελέχθη στο προηγούμενο. Και έτσι ξεγελούν τους πελάτες αν κάτι πάει στραβά για την Εταιρία. Το δίκιο του ισχυρού. Αισθάνεστε ότι σας έκλεψαν; Το αισθανόμαστε! Ας προσέχατε. Έτσι είναι το Σύστημα.

Ολά καλά αυτά, αλλά αναρωτιέμαι: όταν τα «ψιλά γράμματα» έρχονται και ακυρώνουν την ουσία, τότε τι νόημα έχει η ουσία; Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές, τότε τι νόημα έχουν οι Ασφάλειες ή οι Τράπεζες και τότε γιατί στο διάβολο (της Τασμανίας!) εμείς να παίζουμε στοίχημα; Αφού το προφανές «όταν κερδίζω τότε πληρωνομαι» δεν τηρείται, τότε τι; Ε, τότε, άστα να πάνε στο διάβολο (είπαμε, της Τασμανίας, μην επαναλαμβανόμαστε!)

Το κείμενο δεν οδηγεί και δεν καταλήγει πουθενά. Αύριο πες ότι παίζουμε ένα διπλό με απόδοση 7.00 στην Τσαμπιονσιπ, το στοίχημα κερδίζει, αλλά η Εταιρία το πληρώνει με απόδοση 2.00 για χ λόγους, ή μας «λιμιτάρει» για ψ λόγους, γιατί έτσι γουστάρει, πάλι τα ίδια δεν θα έχουμε; Πάλι νομικά το δίκιο η Εταιρία δεν θα το έχει; Πάλι εμείς δεν θα είμαστε η αδύναμη πλευρά; Έχουμε ως παίκτες να αντιμετωπίσουμε χίλια δυο εμπόδια από το ίδιο το παιχνίδι και θα έχουμε και τα «κολπάκια» τους; Και αναρωτιέμαι: αξίζει; Αξίζει τον κόπο, την μελέτη, το μεράκι, όταν μας κλέβουν έτσι; Οδηγεί πουθενά αυτό; Αυτόν το προβληματισμό θέλω να καταθέσω. Έχει ρε παιδί μου νόημα ή όχι; Στο κάτω κάτω κανείς μας δεν γεννήθηκε με ένα κουπόνι στο χέρι, ζούσαμε και πριν παίξουμε στοίχημα, ούτως ή άλλως δεν είναι η δουλειά μας αυτή και (όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ), κάποτε θα το σταματήσουμε το στοίχημα, έτσι είναι ζωή.

Η (δικαιολογημένη) οργή και ο (αναμενόμενος) θυμός είναι βέβαια κακοί σύμβουλοι. Ένα σχόλιο έγραψε στο προηγούμενο ο Μπαζ και αυτό ήταν «ψυχραιμία». Δίκιο έχει. Και ναι, εγώ όσες φορές μίλησα με την Εταιρία είτε μέσω mail είτε τηλεφωνικά, τους μίλησα με τακτ.

Είχε πει κάποτε ο Winston Churchill για το τακτ:

«Τακτ είναι να στέλνεις τον άλλον στο διάβολο και αυτός να σε ευχαριστεί για το ταξίδι»!
Ναι, (συμπληρώνω), αλλά έχει σημασία σε ποιόν διάβολο!

Της Τασμανίας!!!!!


ΥΓ Η αναιδής και περιπαικτική φατσούλα του Taz, του γνωστού καρτούν, αφιερωμένη στους «απέναντι» με ό,τι λεζάντα θέλετε εσείς!!!



Με πολύ «αγάπη» και τακτ


nklaps

13 σχόλια:

  1. Απο εκπληξη σε εκπληξη το παμε.
    Ωραια.
    Μια χαρα τα ειπες Νικο , το καλυψες το θεμα απ ολες τις πλευρες.Ηθικα ειναι κλεψια , νομικα ειναι μια χαρα καλυμενοι οπως λες οποτε ας μην λεμε και πολλα.Τους ορους στο παιχνιδι τους βαζει ο ισχυρος (αυτοι) μας αρεσει δεν μας αρεσει.Στο προηγουμενο αρθρο σας ειπα δυο αληθινα περιστατικα ενα με 12 χιλιαδες και ενα με 7. Δεν εχω να πω κατι αλλο , αυτη ειναι η αληθεια.Και αυτους που παιζουν arb κλπ σας ειπα ΔΕΝ πιστευω τιποτα και εξηγησα τους λογους.Το διπλο του 7,00 απο την τσαμπ θα το πληρωθεις Νικο ειναι σιγουρο.
    Στο δια ταυτα ειπαμε οτι ειναι χομπι (ετσι το βλεπω εγω) και εφοσον δεν ειναι ζημιογονο εγω συνεχιζω αλλα με διαφοροποιησεις στο παιχνιδι μου.Σε γνωστα πρωταθληματα ΔΕΝ τα κανουν αυτα. Αν μου το κανουν εστω και μια φορα εκει ΣΤΑΜΑΤΑΩ οριστικα.Τωρα οχι.Για να πω την αληθεια ψιλοπεριμενα καποια ματσαραγκια απο μερια τους αλλα οχι ετσι . Το δικιο ειναι με μας αλλα το συμβαν αυτο σε οδηγει στο εξης : '' Μην τον ζοριζεις στα περιεργα πρωταθληματα '' .
    Μη με ρωτησεις '' και τοτε ρε φιλε γιατι τα βαζει ? '' αφου μου το βαλε στο 13,00 εγω φταιω ? Το δικιο το χεις εσυ αλλα τους κανονες τους βαζει αυτος....
    Στο sans voir και στα αλλα που παιζεις δεν συνεβηκε τιποτα , αρα μεινε σ αυτα τα λημερια.
    Παντως και στον ιντερνετικο οπαπ αν επαιζες καποια ξεχασμενη αποδοση τα ιδια θα ειχες , ειναι σιγουρο.FIXED ειναι μόνο το κουπονι του οπαπ στο πρακτορειο.Οτι γραφει το χαρτι σου κυριος , τελος.
    Στον προβληματισμο σου '' αν εχει νοημα να συνεχισεις η οχι '' εχω ηδη απαντησει αλλα θα το ξαναπω οτι συνεχιζεις αφου εχεις να προσφερεις στο χωρο αυτο.Σταματας κατι οταν πλεον δεν εχεις να προσφερεις.Και μη μου πεις οτι ειχες στοχο να πλουτισεις απ το στοιχημα και δεν σ αφηνουν.Μόνος σου εχεις πει οτι 4 σεζον σερι τα ψιλα σου τα παιρνεις.Αυτο ειναι το στοιχημα .

    υγ : Σε τετοιο κειμενο δε μου βγαινει να πω ''μπραβο Νικο '' απλα θα πω για τελευταια φορα οτι εισαι παιχτουρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο κειμενο κρυβει και μια πικρια καπου στο βαθος και λογικο. Μιχαλης παλιουρας ψυχραιμος και ωριμος ετσι μ αρεσεις παμε παρακατω διοτι παιζουμε το παιχνιδι μας το στοιχημα...

    Για τη ιστορια μιας και εχουμε την κουβεντα σας στελνω και τη φωτογραφια πριν κανα 4ρι χρονια κοπανουσα με μια στρατηγικη δυαδες με μεγαλο ποσοστο απο 3.00 εως 6.00 αρκετες θα ελεγα μεσα στο σαββατοκυριακο και κουμπωνω αταλαντα μεσα στην εδρα της με το σκουπιδι τη μιλαν τη δινει ενα 6αρι αν θυμαμαι καλα με ενα ρωσικο επισης καπου εκει κοντα στο 5.00 . Περναει η αταλαντα ασσο και το ρωσικο ειναι πιασμενο στις καθυστερησεις με σκορ 2-4 και ενα 20ρικο σβαγκανισμενο παρακαλω και περιμενω να γραψει το ταμειο και μπαινουν μεσα στον αγωνιστικο χωρο ενα λεπτο πριν το ληξει και μαγκας ο στοιχημαν μου το πληρωνει μοναδα και με πληρωνει 100ε αντι 600ε και μου κλεβει εν ψυχρω ενα μηνιατικο .Και αντε βρες το δικιο σου ειναι στους ορους διακοπηκε το παιχνιδι....
    Νταξει ποναει παραπανω δε λεω ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙ
    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοχαγε ολα τα λεφτα τα κεφαλαία σου στο τελος .

      Και προσοχη ! Δεν ειμαστε αρρωστακια , παιζουμε γιατι γουσταρουμε. Ειναι διαφορετικο.......

      Διαγραφή
  3. Η λεζαντα κατω απο τον Taz ειναι η εξης : ΜΗΝ ΜΕ ΖΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και από εμένα. Είχα μέρες να μπω και έκατσα διάβασα όλα τα σχόλια.
    Πρώτον ευχαριστώ γιατί διαβάζοντας σας ανακαλύπτω και άλλες πτυχές του στοιχήματος.
    Η ουσία είναι πως είναι σχεδόν αδύνατο να 'κονομήσεις' από το στοίχημα με νορμάλ τρόπο και δύσκολο αν είσαι γάτα (arb κτλ). Τι εννοώ (χωρίς να τα έχω κάνει αλλά από ότι έχω διαβάσει/δει μόνος) . Αν παίζεις Ελλάδα (άρα 365 μιας και οι άλλοι είναι λες και κάναμε εμείς εδώ του μπλογκ μια εταιρία με 50000 budget) αργά η γρήγορα θα δεις πως δεν τραβάει. Ο λόγος πως αν είσαι παίκτης που παίζει με τις αποδόσεις και ψάχνεις λάθη θα σε κλείσουν γιατί δεν γουστάρουν τους νικητές. Εκεί υποθέτω ψάχνεσαι με νέα acc αλλά και πάλι είναι φαύλος κύκλος.
    Αν έχεις λογαριασμό πολλά χρόνια λογικά μερικές σεζόν κερδίζεις μερικές χάνεις (λογικά τα πονταρίσματα σου είναι νορμάλ για αυτούς και επειδή τζιράρεις δεν έχουν θέμα να σου πληρώσουν το κέρδος σου).

    Αν αποφασίσεις να πας για πιο πολλά λεφτά πρέπει να στραφείς σε ξένους book (με διάφορες διαδικασίες που δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω vpn και κάποιες άλλες πατέντες) στον ξένο μάλλον θα καταφέρεις να έχεις καλύτερο κέρδος από ότι στην 365 μιας και εκεί υπάρχουν άλλοι τζίροι αλλά και πάλι ουσιαστικά θα έχεις ένα καλύτερο κέρδος στην χρονιά χωρίς να μπορείς να εκμεταλλευτείς την περαιτέρω γνώση σου

    Συνεπώς αν είσαι παιχτούρα και έχεις τους αλγορίθμους/γνώση να κερδίζεις θα σε κλείσουν. Αν είσαι καλός παίχτης με ικανότητα σε κάποια πρωταθλήματα ίσως κερδίσεις αλλά δεν σε φοβούνται γιατί βλέπουν ότι δεν μπορείς να τους κάνεις ζημιά (εδώ είναι η περίπτωση παίζω για να βγάλω τις διακοπές μου τα τέλη μου άντε και κανά ψηλό για λογαριασμούς)

    Εγώ βλέποντας όλα αυτά απέξω συνειδητοποιώ ότι δεν αξίζει να αφιερώσεις χρόνο και άγχος σε κάτι που δεν θα σου γυρίσει πίσω τον κόπο σου.
    Πλέον αντί να παίζω Χ πονταρίσματα μέσα στην χρονιά παίζω Χ/100 σε αγώνες που έχω ο ίδιος άποψη και στην χειρότερη να χάσω ένα ποσό στην καλύτερη θα βγάλω κανά 1000ρικο να πάω να το πιω σε κάποιο νησάκι το καλοκαίρι.


    Θέλω να γράψω και άλλα απλά δίνω μαθήματα 29,30 και δεν έχω τον χρόνο τώρα.

    Με εκτίμηση στους φίλους του blog, Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα συμφωνησω απολυτα με την αποφαση σου που γραφεις στην τελευταια παραγραφο και μαλιστα εαν φυγει απο το μυαλο σου θα σε παροτρυνω να το ξανασκεφτεις και να το κανεις και μονο αυτο.Μια διευκρινηση μονο.
    Με ολο το σεβασμο το χ 100 αγωνες δεν ειναι στοιχημα αλλα λοταρια, για να ξερουμε για τι μιλαμε.
    Ειχα προσφατα μια συζητηση -διαφωνια με ενα φιλο που παιζει ετσι και προσπαθουσα ματαια να του εξηγησω οτι ο συγκεκριμενος κατα τα αλλα ενδεδειγμενος τροπος ειναι λοταρια και οχι στοιχημα...σαν να λεμε λοττο εξτρα 5 σουπερ 3 και τα λοιπα και αν λεμε ααααααν πιασουμε νομιζουμε οτι βαλαμε προβλεψη και πιασαμε φυσικα μιλαμε για μια ψευδαισθηση και τιποτα αλλο παρα ταυτα το μονο που εχει σημασια ειναι να γεμισει η τσεπη και οχι να αδειαζει επομενως επι 200 καλυτερα και να ευχηθω πολλες επιτυχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H σημερινη πρίζα στο διπλανο μαγαζι ειναι στο πνευμα του θεματος που μας απασχολει τις τελευταιες ημερες .Να παθεις τετοιο χουνερι , να σε πλακωσουν στα υπογλωσσια και ΑΝ σε προλαβουν.
    Υπαρχουν και χειροτερα........
    Καλως τον και το Στεφανο , σωστοι οι προβληματισμοι σου φιλε , διαβασε ομως και μετα τις 30 εδω ειμαστε να τα λεμε . Η εκτιμηση υπαρχει και απο μας.............το σιγουρο ειναι οτι το στοιχημα ΔΕΝ τελειωνει ποτε.
    Το βραδυ μαλλον θα εχω χρονο να τοποθετηθω πανω στους προβληματισμους που εθεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα.

    Οχι ότι μας νοιάζει: ένα... ματσάκιον (μέχρι στιγμής) έβγαλε η Πράσινη από την Χώρα του Taz, αυτό της Παρασκευής.
    Πόσο πληρώνει το under; 3.30!
    Αμα καει κανείς στο χυλο... Θα πρέπει να αλλάξανε "κομπάιλερ". Από 13.00 και 14.00 να το δίνουν 3.30, σημαινει ότι κάτι συνέβη πέρα και πάνω από τον δικό μας "μικρόκοσμο"

    :)

    ΥΓ Καλη επιτυχία Στεφανε. Μετα τις 30, σε περιμένουμε. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" στο στοίχημα, αλλα απο την άλλη συμφωνώ με το Δημητρη. Και το πολύ λίγο δεν μας δίνει ενα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το παιχνίδι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ειχαμε πει οτι την επομενη φορα θα ειναι πιο προσεκτικοι , το ειδες ?
      Το επιπεδο των παικτων πλεον εχει ανεβει τοσο πολυ που πιανουν ''αδιαβαστη'' τη στοιχηματικη.
      Να ενας επιπλεον λογος να συνεχισεις να παιζεις.Επισης σε κουβεντες στυλ καφενειου οταν ακουω '' Μιχαλη κανεις λαθος εσυ, η στοιχηματικη εχει δικιο '' πριν παθω ταπερνοκρανιαση απλα φευγω πλεον.Ενας ανθρωπος ψαγμενος τους κανει κοροιδα.Φανταστειται να μπορουσαμε να συνεργαστουμε με καποιον τροπο καλα οργανωμενο.
      Μη βαρατε το ξερω οτι ειναι μοναχικο και εγωιστικο αθλημα το στοιχημα.Απλα υποθεση κανω .....εσυ αυτο , εγω αυτο , εκεινος το αλλο.Ο ενας ανιχνευτης , ο αλλος εκτιμητης , εγω τους αριθμους και παει λεγοντας. Καλά ρε μη βαρατε ...το βουλωνω !!!
      Ζεστη κανει σημερα......ημουν και εξω ολη μερα ,μπορει να με χτυπησε ο ηλιος κατακούτελα....

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδες απο λαθος σβηστηκε . Πηγα να διορθωσω κατι και το πηρε ο διαολος (της Ταζμανιας φυσικα ).

      Ενα αντερ του εννιά απο Ταζμανια μεριά !!!
      Παω για τη βραδυνη βουτιά !!!

      Κάνει και ρήμα : )))

      Διαγραφή
    2. Εγώ την παρατάω την Τασμανια!
      Το σημερινό έληξε 1-1 αλλά πλήρωνε 3.00.
      Το αυριανό 9αρι το είδα, αλλά έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω από το να στέλνω email γεμάτα τακτ στην Πράσινη. Όχι άλλο κάρβουνο!
      Να το βάλει ο Sman στο 9.00 και το συζητάμε. Με την Πράσινη οχι.

      Διαγραφή
  9. Mαζι σου ειμαι Νικο , απλα το αναφερα δεν τρεχει τιποτα.Επιασε ζεστη πλεον και η θαλασσα ειναι υπεροχη το βραδυ......
    Με την εκπληξη τη δικη σου εχω θεμα αλλα θα τη βρει την ακρη ο fair !
    To νου σου στην καταγραφη του πρωτοκολλου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή