6 Ιαν 2018

"χάσαμε την μπάλα"


Καλημέρα, καλό μήνα και καλή χρονιά. Ερήμωσε η σπηλιά, αράχνιασε το καφενείο - μας μούντζωσαν και οι καλοί θαμώνες, αφού βαρέθηκαν να φτιάχνουν μόνοι τους καφέ και να τον σερβίρουν. Θα ομολογήσω πως είχα μια απουσία διαρκείας…

Είπαμε το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ. Υπάρχουν και άλλα πράγματα για να «σκοτώνεις» την ώρα σου, καλύτερα, χειρότερα – ποιος ξέρει;

Διάλεξα και ένα σαββατιάτικο πρωινό, με αγγλικό κυπελάκι, για να μπω να γράψω δειλά – δειλά.  «Τι να γράψεις» - θα μου πεις. Ακόμα και οι αγαπημένες μου παπαριές, δεν βγαίνουν εύκολα.

Μην ξεχάσω να πω, πως ξεκινούν κάτι Ισπανίες, Ιταλίες μετά από διακοπή μεγάλη. Κάτσε στα αυγά σου αδελφέ μου, κάτσε να δούμε πως θα έχουν χωνέψει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Μην νομίζεις πως μπορείς να είσαι παίκτης παντός καιρού.

Ξεκινά και το δικό μας, το κάτι σαν πρωτάθλημα – μακριά και αγαπημένοι. Αν και φέτος είναι λίγο πιο ανταγωνιστικό, μάλλον γιατί τα κόζα άλλαξαν προς τα καλύτερο. Αλλά και πάλι δεν αξίζει στοιχηματικά, δεν είναι του γούστου μας.

Έχει κάτι ματσάκια στην Αγ1 και Αγ2, αλλά δεν βλέπονται. Ρε κακομοίρα Χαρτπούλ που κατάντησες; Σε δίνουν 5,00 και 5,50 εκτός λες κι είσαι το καφενείο του Χελιώτη. Αλλά έχεις να κερδίσεις και από τον Νοέμβριο – σε βλέπω και σένα να ρίχνεις τις άγκυρες, εκεί κάτω στους κολασμένους.

Η φίλη μου η Τρανμίρ φάνηκε σαν να παίρνει ανάσες για να βγει στην επιφάνεια, αλλά ήρθε μια πεντάρα από Φίλνε και άντε πάλι από την αρχή. Ευτυχώς που δεν υπάρχει ομάδα τραίνο φέτος, εκεί κάτω στους κολασμένους και δεν έχει χάσει τελείως το τραίνο. Να κερδίσει στην Μπαροου 2,10 – τι είχες Μπουκ – τι είχα πάντα.

Πλύμουθ – Μπέρι – ευνοϊκές οι αποδόσεις για την Μπέρι, που είναι με το ένα πόδι στον τάφο – αλλά ποιος ασχολείται με αυτά; Πώς να ψάξω κάτι που δεν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον;

Τσάρλτον – Όλνταμ  - ο χάλιας με τον ρεζίλη. Άντε να σταθείς τώρα στον γκισέ για να ποντάρεις σε αυτό και να μην σκεφτεί ο γκισές –«ρε τι ρεζίλης είναι αυτός!»


Λοιπόν, τις ευχές μου και καλά να περνάμε, μας έριξε η ζωή στην εποχή της κρίσης – τι να κάνουμε; Δύσκολα τα πράγματα για τις γενιές που έρχονται. Θα ξαναμάθει ο άνθρωπος, τον αγώνα για την επιβίωση…

10 σχόλια:

  1. Καλώς ήρθες Ερημίτη. Και Καλή Χρονιά.

    Χρόνια Πολλά και σε σένα Φώτη.

    Υπάρχουν και τα άλλα πράγματα ασφαλώς, τα σημαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ,

      εύχομαι υγεία , ευημερία σε όλους όσους διαβάζουν το μπλογκ.

      Διαγραφή
  2. Καλη χρονια σε ολους με υγεια και ειρηνη στις καρδιες ολων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενας δε μουντζωσε , κανενας δεν εφυγε ...
    Ειχε φουλαρει το προηγουμενο , δεν χωρουσε αλλο.
    Παθαμε ολοι τενοντιτιδα , πηγαμε ομαδικα στο γιατρο μας εκανε σουπερ τιμη και να μαστε :)))
    Στις θεσεις μας , φυλαμε καραουλι και ψαχνουμε τον επομενο στοχο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεκτράπην. Είχα παίξει Μπρίστολ Σίτι και καταλαβαίνετε...

      Διαγραφή
    2. Ελεύθερα! Μίλα ελεύθερα!
      Αμα φτάσει το topic τα 200 σχόλια, ποιός Χριστανός θα μπορέσει να το διαβάσει έτσι κρυμμένο; Πού να ψάχνει ο άλλος;
      :)

      Διαγραφή
  5. Αμα χασεις σημειο του 26,00 με ανατροπη και ΔΕΝ βρισεις πως θα ξεθυμανεις Δημητρη ?
    Ριξε καμποσα Γαλλικα να ερθεις στα ισια σου.
    Ποφοσφαιρικο καφενειο για αντρες ειναι , οχι νηπειαγωγειο !!!
    Τη ρουφιανα τη Σιτι τη γυροφερνει τη γκελα...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ αρχάς καλή χρονιά με υγεία σε όλους και από μένα.

    Εχω μία λόξα και θέλω να λειτουργούν όλα με κάποιους κανόνες. Ακόμα και σε πράγματα που έρχονται δεύτερα, τρίτα ή εικοστά τρίτα στη ζωή μας.

    Δεν θα χαλάσω την όμορφη παρέα μας για αυτή μου τη λόξα. Δεν λέω να μπαίνει νέα ανάρτηση κάθε βδομάδα, αλλά μπορεί κανείς να λέει έστω ένα "γεια" κάθε μήνα ας πούμε στα σχόλια. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν κάποτε ξεμένουμε από θέματα και από έμπνευση, μεγάλη παρέα είμαστε: κάτι είχε πει ο Δημητρης ότι θα γραψει... Βρίσκουμε λύση.

    Anyway, αυτό το 29.00 (ή 26.00) το είδα και εγώ, αλλά δεν τόλμησα να το πλησιάσω, μη λέμε ψέματα. Αντε να έπαιζα: "Μπρίστολ πρώτη γκολ". Και με την Μπέρνλι έφαγε πρώτη γκολ η Σίτι σημειωτέον. Οταν έγινε το 0-1, κάπως ενιωσα!

    Δεν ηξερα ρε Δημητρη ότι είχες παίξει Μπρίστολ να μην ρίχνω... απειλές και άλλα τέτοια στην Σίτι "μην τολμήσει και δεν το γυρίσει" κλπ.

    Μην ανησυχείς όμως. Στο επόμενο θα είμαι και εγώ παρών!

    Εκατό φορές πάει η στάμνα στο νερό.
    Αλλά κάποια στιγμή...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή