20 Ιαν 2018

"άπραγος στον γκισέ"


Βγαίνει η άλλη από το πολυκατάστημα χαρούμενη – ψώνισε και σε καλές τιμές, με πρόσφορες και με ποικιλία προϊόντων. – που να τρέχει τώρα στα μανάβικα, στα κρεοπωλεία και στα μπακάλικα του Ζήκου;

Είναι έτσι όμως; Θα μας πει ο ειδικός. Τι λέω εγώ, εσύ και η κουτσή Μαρία έχει λίγη σημαία – σημασία έχει, τι λέει ο ειδικός. «Κυρία μου, τις λέει ο ειδικός είμαι σίγουρος, πως στο ταμείο φτάσατε με προϊόντα αχρείαστα, προϊόντα που δεν είχατε σκοπό να αγοράσετε.»

Στραβώνει τα μούτρα η κυρία – «α, να μου χαθείς» - του λέει και φεύγει. Μένει ο ειδικός να αναρωτιέται; - «μα να μην θέλουν μια συμβουλή; Πολλές φορές το μάτι είναι κακός σύμβουλος, ειδικά όταν βρεθεί σε χώρους που εύκολα μπερδεύεται. Τι νομίζετε, συνεχίζει ο ειδικός, έτσι τυχαία έχουν στοιβάξει τόσα πολλά πράγματα;

Λίγοι είναι αυτοί που θα μπουν σε πολυκατάστημα σαν κομάντο. Θα ψωνίσουν αυτά που θέλουν και θα τραβήξουν για το ταμείο, χωρίς να παίζει το μάτι τους από εδώ και από κει.»

"Ευχαριστούμε κύριε ειδικέ – θα μας πείτε και κάτι για το στοίχημα;" -"Ευχαρίστως, αλλά αν πρόκειται για τον παίκτη, τον «αιώνιο» παίκτη, δεν νομίζω πως έχει αυτιά για να ακούσει – αν και νομίζω πως το παράδειγμα του πολυκαταστήματος, ταιριάζει γάντι και στο κουμάρι…"

Στριούσμπερι(2,50) – Ντόνκαστερ(3,00) – την έχω στήσει σε τούτον τον γκισέ όλη την εβδομάδα. Το παιχνίδι μου λέω – και περιμένω. Βλέπω όμως τις αποδόσεις και ζοχαδιάζομαι. «Ρε γκισέ, τι είναι τούτα εδώ που κάνεις, του λέω;-  η άλλη κυνηγάει την Γουίγκαν, έχει μόνο μια ήττα εντός. – γιατί νομίζεις πως στήθηκα εδώ; Το αουτσάιντερ; - που είναι το αουτσάιντερ;

«Θα παίξετε κάτι κύριε;» - Μου λέει ο χλεχλές. «Τι να παίξω του φωνάζω, άνθρακας ο θησαυρός. Ντόνκαστερ θέλω στο πέντε και μου την δίνεις τρία και κάτι.»

«μα κύριε μου απαντάει ο γκισές δεν είμαστε χαζοί, τους κάνουμε καμία φορά, γιατί μας αναγκάζει το κοινό. Εσάς όμως σας περιμέναμε, ξέραμε πως θα δείτε τις ήττες από Μπλάκμπερν και από Γουέστ Χαμ – και μετά από παράταση. Είδατε κούραση και ίσως απογοήτευση και ήρθατε. Έξαλλου δεν «πουλάει» η Στριούσμπερι όπως η Γουίγκαν δίπλα…

Μα μια και ήρθατε ρίχτε μια ματιά και στους άλλοις γκισέδες ίσως βρείτε αυτό που ψάχνετε.»

Ρε σου φαίνομαι να ψάχνω «ραντεβού στα τυφλά»; - Μετά από τόσα χρόνια να αρχίσω, τα σούρτα φέρτα στους γκισέδες να γελάει ο κόσμος;

Καλά ρε αθεόφοβε ρίχνεις Γκρίμσμπι; Αουτσάιντερ τις πλάκας είναι τούτο και το πήγες κάτω από 4 – τι να σου πω μωρέ;

Τζίλιγχαμ στο 5 έχεις; Η άλλη έχει μια ήττα σε δεκατρία.  Θα μου πεις και η Τζίλιγχαμ έχει βελτίωση μεγάλη – άσε να τα βλέπουμε εμείς αυτά…

Μετά σου λέει ο άλλος δεν παίζεις. Δεν πιστεύω του λέω, να χουνε εσένα στο ζωντανό, γιατί σε βλέπω αϊτό.

Υ.Γ.1 ο Nklaps σεβόμενος την φιλοσοφία του αουτσάιντερ έχει δώσει Πλύμουθ στον άλλον τον σοβαρό καφενέ. Εξωπραγματική η απόδοση του άσσου; Φυσικά, αλλά οι μπουκ έχουν τους λόγους τους.

Υ.Γ.2 την άλλη εβδομάδα θα αμολήσω τον ειδικό εδώ μέσα να γίνει χαμός…








20 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Μια χαρα τα λες Μπσζ. Ετσι πρέπει νσ σκεφτόμαστε. Να πηγαίνουμε έτοιμοι και διαβασμένοι, νσ ξέρουμε σπο πριν ακριβώς τι Θέλουμε και να ρωταμε:

    -Ντονκαστερ στο 5.00 έχεις;
    -Οχι
    -Τζιλιγκχαμ στο 5.00 εχεις;
    -Οχι
    -Γεια σου τότε. Την επομενη φορά!

    Θα συμφωνήσει μαζι μας και ο Ειδικός.

    ΥΓ1 Ο Ειδικός δεν εχει θέση σε "σοβαρούς καφενέδες" (οπως λες) γιατί αυτοι ειναι γεμάτοι διαφημίσεις γκισεδων και γιατί εσχατως η αναλογία τιπστερ βιτρίνας προς αναγνώστες εχει παει 1 τιπστερ προς 2 αναγνωστες! Χάνει η μάνα το παιδι πια.

    ΥΓ2 Εκτος της Πλιμουθ, εχουμε και... Σατορούσμπερι! Ο Ειδικός (οπως λέμε εξειδικευση) μπορει βέβαια να διαφωνει...

    :)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλες Καλημερες
    Αυτα ειναι τα καλυτερα :)
    Και τα ακομη καλυτερα προσεχως :)
    Αυτο ειναι το αουτσαιντερ που αγαπησαμε .......
    Μπαζ αν σε παρει χαμπαρι ο Λοχαγος για το '' ανθρακας ο θησαυρος '' θε εχεις μπλεξιματα :)
    Ειναι δικη του η φραση και την εχει κατοχυρωσει !
    Για το '' σβαγγαναω '' μας ζητουσε τα δανεια της Αγγλιας.....
    Αγγλιας ειπα ?
    Ρε συ klaps αυτη η Σατορουσμπερυ σε πια λιγκα παιζει ?
    Την ψαχνω και δεν τη βρισκω πουθενα .........

    χαχαχαχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.

    Χθες πολύ κουρασμένος διάβασα την εφημερίδα μου και πριν από λίγο, έχοντας ήδη κάνει μια βιαστική βόλτα σε διάφορες ιστοσελίδες, είπα να την ξανανοίξω. Και βλέπω να έχω σημειώσει μόνο δύο αγώνες, Χ2 την Τσέλσι και Χ2 την Πάλας. Η αλήθεια είναι πως ξαφνιάστηκα, γιατί νόμιζα πως είχα 1Χ την Μπράιτον και τώρα αισθάνομαι μπερδεμένος. Η Μπράιτον δεν σκοράρει καθόλου εύκολα, αλλά μήπως σκοράρει και η Τσέλσι! Αρχίζει και όπου να ναι, διαγράφεται. Υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να είχα σημειώσει και την Μπέρνλι 1Χ, αλλά θυμάμαι καθαρά πως χθες σκεφτόμουν μήπως ο δεύτερος γύρος αποδειχτεί δυσκολότερος για την ομάδα του Ντάις. Επίσης μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση το αυριανό 6,50 της Λυών εντός έδρας κόντρα στην Παρί. Γενικώς, δεν νιώθω ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση σήμερα, όλα γίνονται λίγο βιαστικά και επιπόλαια. Θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hταν εξωπραγματικη η αποδοση του ασου της Πλιμουθ στο 6,50.
    Στο 8,00 που ειναι τωρα τι κανουμε ρε παιδια ??
    Σβαγγαναμε και χανουμε ηρωικως προφανως αλλα ο λοξος , λοξα βαδιζει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις διάβασα πως ο Νειμάρ δεν θα παίξει αύριο λόγω τραυματισμού. Το 6,50 έχει γίνει 5,75. Η πιο "ασφαλής" διπλή ευκαιρία έχει πέσει στο 2,60 από το 2,80 που είχα δει το μεσημέρι. Κάντε ό,τι νομίζετε.

    Μιχάλη, η απάντησή μου σε αυτό που ρώτησες έρχεται αργοπορημένη. Θα το σβαγγάναγα χωρίς ενδοιασμό. Οταν η απόδοση ανεβαίνει, γουστάρω ακόμα περισσότερο. Οσο πιο κόντρα στην κοινή γνώμη, τόσο το καλύτερο.

    Επαιξα την Κρίσταλ Πάλας. Κι έγινα σοφότερος.

    Να βάλω κι ένα τραγούδι. Αλλά ποιό? Ας σκεφτώ καλά. Ντράγκο Μλινάρετς! Τον ξέρατε? Ούτε εγώ, ευτυχώς τον έμαθα. Κάποτε στη Γιουγκοσλαβία.
    https://www.youtube.com/watch?v=T_1GqVofctk



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Δημητρη
      Το σβαγγανισα κι εγω , εχασα και ησυχασα :)
      Τις πραγματικες συνθηκες του ματς και γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ασος πληρωνε 8,00 δεν θα το μαθουμε ποτε .
      Προφανως ο μπουκ ειχε τους λογους του και ηταν ισχυροι αλλα κι εγω εν γνωση του κινδυνου το επαιξα.
      Εγω αξιολογησα οτι στο 8,00 ειχε τεραστια αξια και επαιξα αυτη, την αξια δλδ.
      Οι πιθανοτητες που ειχα υπερ μου κατ εμε ηταν 20-22% και κατα τον μπουκ 12,5% .
      Γι αυτη τη διαφορα παιζουμε αουτσαιντερ.
      Δικαιο αουτσαιντερ ΔΕΝ παιζω ποτε. Ας κερδιζουν καθε μερα.
      Να πω μονο οτι η Πλιμουθ εχασε δικαια και παω ν ακουσω το τραγουδακι σου :)

      Διαγραφή
  6. Ειχα σταμπαρει και μια Μπερτον στο 8,50 που ειχε στα 6 τελευταια 3-1-2 εκεινη τη στιγμη και επαιζε με τη Φουλαμ .
    Παιζονται τα ματς και παει η αλλη η Νοτιγχαμ( εχοντας 0-2-4 μεχρι εκεινη τη στιγμη) μεσα στη Γουλβς και την κερναει 2 τεμαχια τελειως στα ξεκουδουνα και βγαινει τι διπλο του 8,50. Νταξ τωρα ..........Ξερω ναι , Αγγλια θα μου πειτε και θα εχετε δικιο.
    Εγω ομως θα πω οτι εμεις παιζουμε πρωτιστως κοιτωντας φορμες , κοιταμε πια ομαδα ειναι καλα και πια ειναι αρρωστη βαρια.
    Τι θελω να πω ?
    Θελω να πω οτι οταν οι ομαδαρες χανουν και κερδιζουν τα μπαζα σοβαρο στοιχημα δεν γινετε να παιξεις...............
    Πολλες Καλημερες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνώ με το ξεκούδουνο της Νότιγχαμ, Μιχάλη. Ξέρω, θα πεις κατόπιν εορτής δεν έχει σημασία, αλλά πίστεψέ με, από όλη τη Τσάμπιονσιπ ένα ερωτηματικό έιχα βάλει και ήταν στο αρθράκι της Νότιγχαμ. Π.χ. η Γουλβς δεν είχε παίξει καλά με τη Μπάρνσλει, είχε μηδέν προσπάθειες στο τέρμα. Και ερχόταν από κουραστικό νοκ άουτ με τη Σουόνσι. Η Νότιγχαμ αντιθέτως έχει εξαιρετική παράδοση στην έδρα της Γουλβς κι ήταν δεν ξέρω πόσα ματς χωρίς νίκη. Υπήρχαν επιχειρήματα σοβαρά που σε συνδυασμό με την ακραία απόδοση μπορούσαν να πείσουν.

      Διαγραφή
  7. Γεια σου Μιχάλη.

    Εντάξει τώρα, μην τα βάψουμε και μαύρα. Χθες τις είδα τις αγγλιδούλες. Γουλβς, Αστον Βίλα, Φούλαμ, Γουίγκαν και Λούτον. Ποιά να κοντράρεις και γιατί? Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Η ευκολότερη απάντηση θα μπορούσε να είναι "την πρωτοπόρο". Εδώ είχαμε τρεις πρωτοπόρους. Αλλη συνηθισμένη απάντηση είναι "την χαμηλότερη απόδοση". Ηταν η Λούτον κι αμέσως μετά ερχόταν η Γουλβς... Ενας τρίτος ίσως έπαιζε και τις πέντε κόντρες ισόποσα. Μόνον αυτός θα κέρδιζε. Χθες.

    Απραγος στο γκισέ, λοιπόν. Μόνο που κινδυνεύεις να μην παίξεις ποτέ ή να μεταμορφωθείς σε άγαλμα, άσε το ρεζίλι να σε κουβαλάνε σηκωτό οι λοιποί θαμώνες μέχρι το πεζοδρόμιο γιατί τους ενοχλείς και τους εκνευρίζεις με αυτό το σαρδόνιο χαμόγελο. Ο μαγαζάτορας τουλάχιστον πληρώνεται για τους καφέδες.

    Χθες δεν έπρεπε να παίξω. Κι όμως έπαιξα. Και έχασα. Διάλεξα μια κόντρα κλισέ, μια κόντρα χρονικά καθυστερημένη. Ξέρω τις παγίδες, είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλά και πάλι μέσα πέφτω. Παραβίασα όλους τους κανόνες μου. Είναι ένα αναπόφευκτο τίμημα. Απλοί παίκτες είμαστε.

    Να τώρα, άλλη μια παρασπονδία. Η Λυών. Την έχω δει να παίζει? Οχι. Την Παρί την έχω δει? Ούτε. Ε τότε γιατί πάω και μπλέκομαι? Αν έρθει 1Χ, θα απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηρθεεε η ωρα της γκελας για την παρι εριξε 8 οτι ανεβαινει ...κατεβαινει κοντρα λοιπον και ας φαμε 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόντρα Δημήτρη, κόντρα κι ας φάμε τέσσερα! ΤΕΣΣΕΡΑ??? Θα προτιμούσα λιγότερα γιατί ακόμα χωνεύω τα χθεσινά της Αρσεναλ.

      Διαγραφή
    2. 9.00 ανοιξε Δημητρηδες. 9.00.
      Και τωρα είναι 5.50.

      Να την πάρετε να κερδίσει αλλα με αυτά που θα πάρετε να αντέξετε μερικες "στραβες" και πάλι να σας μεινουν. Οχι αυτό...

      25%-30% είναι; Αντε πες τοσο. Το 5.50 είναι Οκ. Ναι αλλα ηταν 9.00, πηγε 8.00, πηγε 7.00. Ηταν και 6.50.

      Καταλαβατε τι εννοω; Κοντραρετε Παρι. Να πληρωθειτε Παρι.

      Διαγραφή
    3. Εχεις ένα δίκιο, Νίκο. Αλλά κοίτα να δεις. Ειλικρινά δεν γνώριζα πως άνοιξε στο 9,00. Το βλέπω τώρα στο οντσπόρταλ. Εγώ το πρωτοπέτυχα στο 6,50 και τη διπλή ευκαιρία στο 2,80. Την πόνταρα στο 2,60 έχοντας μάθει πως θα απουσιάζει ο Νειμάρ. Μου φάνηκε καλή τιμή. Θα δείξει. Το ματς είναι ρίσκο. Δεν παρακολουθώ το Σαμπιονά και δεν θα έπρεπε να εμπλακώ. Πολύ χοντρικά και με κίνδυνο να εκτεθώ λέω πως οι πιθανότητες είναι 20-30-50. Αρα το 2,00 της διπλής ευκαιρίας το αγοράζω στο 2,60. Καλό ντιλ φαίνεται. Κάποιος που μας διαβάζει μπορεί τώρα να βάλει τα γέλια. Μόνο 50% να νικήσει η Παρί? Είναι στα καλά του ο τύπος? Αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη, προφανώς και δεν είμαι στα καλά μου για να βγάζω πιθανότητες με το μυαλουδάκι μου μονάχα.

      Νίκο, για κάποιους το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι ταχύτητας. Προσπαθούν να εντοπίσουν ή να υποψιαστούν ποιές αποδόσεις θα έχουν πτωτική πορεία και προσπαθούν να ποντάρουν, αν όχι πρώτοι, το νωρίτερο δυνατόν. Εγώ δεν μπορώ να ανήκω σε αυτούς. Είναι τεχνικώς αδύνατον. Μόνο κάποια απογεύματα έχω και τα Σαββατοκύριακα. Πρέπει να είμαι σπίτι και να ανοίξω τον υπολογιστή, γιατί δεν έχω ίντερνετ στο κινητό μου και δεν μπορώ να σκέφτομαι το στοίχημα επί 24ώρου βάσεως. Σπανίως παρακολουθώ το χρηματιστήριο των αποδόσεων. Αλλωστε, είμαι προβλεπτικός παίκτης. Η απόδοση για μένα έχει περίπου την ίδια αξία με την ποδοσφαιρική εικόνα. Το ιδανικό είναι η πρόβλεψή μου να συνοδεύεται κι από συμφέρουσα απόδοση. Ξέρω, αυτά που λέω δεν ακούγονται καθόλου πολιτικώς ορθά. Τί να κάνω, λέω την αλήθεια.

      Αντε μωρέ Λυών. Δύο Δημήτρηδες θα κάνεις χαρούμενους, λίγο το έχεις?

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει κι ένα άλλο πρόβλημα. Ξεκίνησα με ελάχιστα χρήματα φέτος και είμαι αναγκασμένος να παίζω περισσότερο από το συνηθισμένο. Δεν έχω την πολυτέλεια του αραιού, επιλεκτικού πονταρίσματος, ώστε να μπορώ να θυσιάζω κάποια παιχνίδια όπου η απόδοση έχει πέσει υπερβολικά. Αν και πάλι, έχω αφήσει να περάσουν ματς λόγω απόδοσης. Πιο πρόσφατο το Λίβερπουλ-Σίτι, λίγο πιο πίσω το Πάλας-Τσέλσι. Τέλος πάντων, έτσι έχουν τα πράγματα. Σωστά μιλάς, αλλά ο κόσμος μας δεν είναι ο ιδανικός.

      Διαγραφή
  9. Δεν υπάρχει απολυτα σωστό ή απολυτα λαθος. Εν πάση περιπτώσει εγω δεν διεκδικώ το σωστο για τον εαυτο μου.
    Παίξε με τον δικό σου τροπο. Δηλαδή εγω που εκανα ο,τι μπορούσα να παρω ο,τι καλυτερη αποδοση της Πλιμουθ μπορούσα, τί κέρδισα;
    Τιποτα.
    Κανε το παιχνιδι σου. Εύχομαι να κερδισεις.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε. Για το Λοχαγό χαίρομαι περισσότερο. Εψαξα να βρω στιγμιότυπα γιατί χθες δεν λειτουργούσε κανένα στριμ. Η καλύτερη μετάδοση, νομίζεις πως βλέπεις τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.
    https://www.youtube.com/watch?v=Nee5bxJi_tA
    Με τη σέντρα το γκολ του Φεκίρ, έγκλημα του κίπερ. Μετά ένα φρικιαστικό παρολίγον αυτογκόλ, ακολουθεί η κατεδάφιση του Εμπαπέ που την καταφχαριστήθηκα και το ημίχρονο τελειώνει με τον κεραυνό του Κυρζαβά. Γκολ διαστημικό, πάγωσε το γήπεδο. Στο δεύτερο, ο Ντάνι Αλβες θέλει να κουτουλήσει το διαιτητή, πάρε μια κόκκινη να μάθεις να σέβεσαι, πάρε και το 2-1 στις καθυστερήσεις για να μάθεις να μην χαβαλεδιάζεις με οχτάρες. Απλά πράγματα. Γιατί παίχτηκε το σημείο? Γιατί διάβασα αυτό το άρθρο στον Γκάρντιαν και το θεώρησα σημαδιακό. https://www.theguardian.com/football/2018/jan/19/neymar-psg-waste-of-talent-dijon. Γιατί είδα μια συντριπτική παράδοση υπέρ της Λυών. Και γιατί έμαθα πως ο Νειμάρ ήταν τραυματίας.
    Το συμπύκνωσε ωραία ο Δημήτρης. Ο,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Μπραβο Μπραβο!
      Το χάρηκα και για εσας και για τη Lyon!
      :)

      Διαγραφή
    2. Το πρώτο το έβαλες εσύ, το ξέρεις. Το δεύτερο μπήκε για να ισοφαρίσει το 2-1 του Αγουέρο με την Μπρίστολ Σίτι που με έβγαλε από τα ρούχα μου. Συνεχίζουμε. Η ανηφόρα είναι σισύφεια. Ερχονται πολλά χαστούκια.

      Διαγραφή