16 Απρ 2018

"όταν το αουτσάιντερ διασύρεται"


Κατ αρχάς να αρχίσω με το "αστείο": Μου αρέσει που είπα ότι από την αρχική διαλογή (που δεν πέρασε τίποτα) έμειναν 2 μπετ: η Αντμίρα και η Μονακό. Ε, τρώει η μία 6 και τρώει η άλλη 7! Προσέξτε, δεν χρησιμοποιώ "Ιστορικό Ενεστώτα" του ρήματος "τρώγω". Οχι! Κανονικός ενεστώτας είναι! Ακόμα τρώνε!!! Right now! Αν μπορούσα θα έβαζα και ...Ενεστώτα Διαρκείας με ρήμα + ing! Ακόμα τρώνε λέμε!
:)


Οταν παίζεις αουτσάιντερ το ξέρεις ότι οι νίκες σου θα είναι λίγες. Θα είναι συνήθως δύσκολες με μόλις ένα γκολ. Με το "ζόρι" στα χασομέρια. Αλλες φορές οι "νίκες" θα είναι παρ ολιγον νίκες και θα χαλάσουν στα χασομέρια αν και η ομάδα σου ήταν υποτιθεται καλύτερη. Το άξιζε. Αδικία δηλαδή. Άλλοτε θα δεχθείς μία δύσκολη ή επαγγελματική ήττα. Παλεύοντας άλλες φορές με - υποτιθεται - αξιοπρεπεια - και άλλες φορές όχι, χανοντας δίκαια και καθαρα. 

Και τέλος, μπορεί να δεχθείς μία βαριά ήττα.

Αυτό τώρα, το να φάει το αουτσάιντερ σου πολλά, είναι δυστυχώς μέσα στο παιχνίδι και στους κινδύνους του να κοντράρεις μεγάλα φαβορί. Μπορεί όντως να φας πολλά. Είναι άβολο, αλλά συμβαίνει.

Εκεί πάνω τώρα μπορεί να λεχθούν πολλά. Άλλα ισχύουν, άλλα όχι. Εγω προτιμώ να μην λέω τίποτα και να διαβΆζω για το επόμενο μπετ, αλλΆ τα γραφω για χάρη της παρέας. Τί και τί μπορείς να πεις μετά από αυτό:

1) Υπάρχει το "ωραίο" που το λέμε εμείς που παίξαμε το μπετ της "εξάρας" αυτό το: "και 0-1 να χάναμε, πάλι μία Μονάδα θα χάναμε. Τί 0-1 τί 2-6;"! Το λέμε για να παρηγορηθούμε προφανώς, αλλά δεν παύει να είναι η αλήθεια. 

2) Η φράση νούμερο 2) το πάει ένα βηματάκι περαιτέρω στο ψυχολογικό impact ούτως ειπείν της ήττας. Λέμε το εξής: "τι είναι χειρότερο, να τρως εξ αρχής 6 ή να προηγείσαι και να χανεις, υποτίθεται αξιοπρεπώς, το bet στα χασομέρια;"¨. Ελα ντε. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις μία Μονάδα χάνεις.

3)Το πας παικτικά: "η ομάδα μου ήταν καλή, αλλα όταν τρως γκολ στο 3' αλλάζει όλο το παιχνίδι". Αυτό θυμιζει κάτι σε δικαιολογία, ασχετα αν εμπεριέχει αλήθεια.

4) Τέλος υπάρχει και η εξήγηση που βασίζεται ευλαβικά στο απότελεσμα: "κύριοι, αφού φάγαμε 6, το μπετ ήταν λάθος με την ίδια λογική που ένα μπετ που χανεται στο 90' ήταν καλά διαβασμένο και με την ίδια λογική που ένα μπετ που περναει εστω στο 90+4 σε κάνει ...παικτούρα". 

Τίποτα δεν ισχύει και όλα ισχύουν. 

Για μένα δεν ισχύει ότι ένα τετοιο μπετ ήταν ντε και καλά λάθος. Οταν βλέπεις 50% την πιθανότητα να πάρεις αποτέλεσμα, τότε είναι άλλο ένα 50% η πιθανότητα να χάσεις και εκεί μέσα είναι και η πιθανότητα να διασυρθείς. Δεν σημαίνει ότι επειδή διασύρθηκες, η πιθανότητα να πάρεις απότελεσμα σε χρόνο pregame ήταν 0%.

Από την άλλη, δεν γίνεται να μην περνά από το μυαλό σου ότι έκανες κάτι λάθος και θα πρέπει να ψάξεις ψυχραιμα να δεις τι πήγε στραβά. Ιδιαίτερα όταν αυτά τα αποτελέσματα επαναλαμβάνονται τελευταία. Να σημειώσω ότι στις 3 τελευταίες ήττες του sans voir δέχθηκα ...2 πεντάρες και 1 εξάρα σε βαθμό που να ξέρω από τώρα τί τίτλο περίπου θα βάλω στο επόμενο bet που θα ανεβάσω. Το οποίο επόμενο προφανώς μπορεί και να ξαναχάσει αλλά και προφανώς δεν υπάρχει και κανένας Νόμος που να του απαγορεύει να κερδίσει για να εξηγούμαστε.

Ούτε είναι θρίαμβος ένα κερδισμένο bet, ούτε καταστροφή ένα χαμένο. Κάθε bet είναι ξεχωριστό και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την ψυχραιμία σαν είναι το πρώτο μας bet. Ολα τα υπολοιπα, τα αναλάμβανει η θερία του alue betting.

Κι αν είναι οι ήττες μας βαριές, η σκέψη είναι που μένει
μ' αυτήν, μία νίκη μοναχά τις ήττες υπερβαίνει.

:)

ΥΓ Ακόμα τρωνε γκολ!



Γράφει ο Nklaps


15 σχόλια:

  1. Οταν το αουτσαιντερ διασυρεται . Εναλλακτικα , οταν στην εχουν στημενη !!! χαχαχα :)

    Ολα τελεια μας τα ειπε ο nklaps (δειγμα επιπεδου και μορφωσης και σκεψης)αλλα γελαω με τον Αλεπουδιαρη το Μπαζ που πηρε το σχολιο και το εκανε αρθρο....
    χαχαχα... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα στην παρέα, έχω ξεχωρίσει καποια ματς και σας παραθέτω τις σκέψεις μου.
    φλιτγουντ (9) υπερβολική απόδοση. Από την στιγμή που την ανέβασε κ ο Νικος δεν μου έμεινε ενδοιασμος για να την πονταρω.

    Ροτσντεϊλ-Μπραντφορντ (1,75-5,25)
    3-2-1 και 1-3-2 γενική και εντός φόρμα για την γηπεδουχο
    2-1-3 και 0-1-5 για την φιλοξενουμενη.
    5-10-5 ρεκορ εντος για την γηπεδουχο
    9-3-9 για την φιλοξενουμενη
    Πιθανοτητες για μενα 45-30-25
    Αξία έχει και το 2dnb που για μένα έπρεπε να ειναι στο 2,8 και το βρίσκω στο 3,86 , όπως και το σκέτο διπλο. Μίλαμε για διαφορά 38% και 31% αντίστοιχα.

    Μπραντφορντ Παρκ-Χαρογκείτ (4,75-1,75)
    4-0-2 και 2-1-3 φόρμα γαι την γηπεδουχο
    3-1-2 και 3-2-1 για την φιλοξενουμενη
    8-4-8 ρεκορ εντος για την γηπεδουχο
    11-3-6 για την φιλοξενουμενη
    Η Μπραντφορντ προέρχεται από 3 σερί νικες και μεγαλη νικη εκτός επί της Μπρεικλι ενώ η Χαρογκείτ, με την ήττα εκτός από την Μποστον (3-0) έχει ελάχιστες ελπίδες γαι την απευθειας άνοδο.
    Πιθανοτητες για μενα: 30-30-40
    Αξία ο 1dnb που τον βρισκω στο 3,45 (αξια 49% περίπου) και ο ασσος (43%)

    Έστερσουντ-Έρεμπρο (1,53-6)
    Πάμε λίγο στα τυφλα εδώ καθως είμαστε στην 5η αγωνιστική μόλις. Όμως η Εστερσουντ έχει μονο μια νικη (2-1 την γκετεμποργκ), 1 ισοπαλία και 2 ήττες (εκ των οποίων την μία εντός).
    Η Έρεμπρο δεν έχει ακόμη ήττα (1-3-0) και την νίκη την σημειωσε εκτός επί της τρελεμποργκ.
    Νομίζω ότι οι πιθανοτητες θα έπρεπε να ήταν 45-30-25
    Ο ασσος στο 1,53 δεν ανατπαοκρίνεται στην ως τωρα εικονα των ομάδων.
    Εδώ αξίζουν τα πάντα. Το διπλό (50% αξία), το 2dnb στο 4,5 (60% σχεδόν αξία) και η ΔΕ Χ2@2,60 (44% αξία).
    Να έχετε μια όμορφη μέρα με υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλιτγουντ 0-4 ΗΤΤΑ
      Ροτσντειλ 1-1 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
      Μπραντφορντ Παρκ 3-1 ΝΙΚΗ
      Ερεμπρο 0-2 ΝΙΚΗ

      καλα πηγαμε σημερα!!!

      Διαγραφή
    2. Μπραβο Γιωργο !!!

      Εσκισες σηνερα.
      :))

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ Μιχάλη , να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε Γιώργο!
      Μια χαρά με έφτιαξες με την Park Avenue! Ευτυχώς που σε διαβασα!
      Παντα τετοια φιλε!
      :)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Νικο!!! Όπως μπορει ο καθενας μας να βοηθαει, ο σκοπος είναι κοινος!!!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας
    Βαναράμα Νάσιοναλ Λιγκ Βορράς - Αγωνιστική ημέρα: 40
    Σπένιμουρ - Νορθ Φέριμπι (1,14-13)
    26.04.2018 21:45

    Γιατί 1,13 ρε παιδιά; Ρε φίλε η Σπενιμουρ στοχεύει στα μαπράζ και η αλλη έχει πέσει εδώ και καιρό θα πουν κάποιοι. Σωστο απαντώ, ΑΛΛΑ η Σπενιμουρ έχει φορμα 1-2-5 και εντός πάλι την ίδια φόρμα 1-2-5. Επιπλέον τον Απρίλιο με το σημερινό συμπληρώνει 8 ματς οπότε πιθανόν να υπάρχει και η κούραση.
    Η Νορθ Φερμπι έχει ακριβώς ίδια φόρμα γενική και εκτός όπως και η Σπενιμουρ. Πλην όμως δεν έχει άγχος καθώς έχει υποβιβασθεί ενώ είναι και πιο ξεκούραστη καθώς εντός Απριλίου το σημερινό θα είναι το τέταρτο της ματς.
    Συνοψίζω και λέω πως το 1,14 είναι για πέταμα. Οπότε έιτε ασχολούμαστε με το 13 της Νορθ (Χ2@5 &dnb11,14) είτε περιμένουμε μήπως ανέβει περαιτέρω το διπλό. Πάντως είναι ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο του διπλού που είναι 12,46.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Γιωργο
      Συμφωνω με Ν Φεριμπι , μια χαρα τα λες , ετσι ειναι. Η Σπενιμουρ δε στοχευει σε κανενα μπαραζ.... Με τα κομπλεξ της παλευει . Πως να μπει στα μπαραζ με τετοια χαλια .Παρ ολα αυτα επειδη και η Φεριμπι εχει τα χαλια της εγω θα παω live , ειμαι επιφυλακτικος....
      Ριξε και μια ματια στην Πρεμιερ της Νιγηριας , σημερα στις 18:00 παιζει ΕΝΟΥΓΚΟΥ ΡΕΙΤΖΕΡΣ - MFM FC 2 @ 12,00 ηταν και πριν λιγο πηγε στο 10,00 .
      Ειναι δυο ομαδες ισοβαθμες στη μεση του βαθμολογικου πινακα ( η μια εχει και δυο ματς λιγοτερα ) γιατι τοση διαφορα ??? Δεν ξερω .
      Κι εδω live θα παω γιατι το εψαξα λιγο και βλεπω οτι αυτα τα 10+ βγαινουν 1-0 και 2-1 .
      Δεν βλεπω επαληθευσεις υπερ του αουτσαιντερ και η λιγκα μου ειναι αγνωστη...
      Ελπιζω να προλαβεις να το δεις.... :)

      Διαγραφή
    2. To Nιγηριανο στο live στο 7ο λεπτο το δινει 5,00 .

      Ελεος ρε κλεφταρα μπουκ...

      Απο 12,00 στο 5,00 ???
      Πως διαολο βγαζεις αποδοσεις ????

      @@$%^*&*&&**(_+(&&^^^#@%&^%%%

      Διαγραφή
    3. 0-0 τελικο.
      Δεν παιχτηκε γιατι η αποδοση ηταν αποτρεπτικη .

      Διαγραφή
    4. Σπένιμουρ - Νορθ Φέριμπι 1-1
      Α ρε Σπενιμουρ, ακου 1,14!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Μιχάλη. Ωραια η σκεψη του Γιωργου. Θέλουμε ομως να μας πείσουν τα αουτσάιντερ οτι θα μπορέσουν σήμερα και αντίθετα, τα φαβορι οτι δεν μπορούν σήμερα.
    Μακαρι να κερδίσουν τα αουτσαιντερ 0-1 και οπως το σκέφτομαι εγω.
    :)))

    Και η Αγνωστη Λιγκα εννοειται παλι live.

    ΑπάντησηΔιαγραφή