"Πρώτες στοιχηματικές σκέψεις"

Γνωριμία - μια πρώτη γνωριμία λοιπόν - στην πορεία θα γράψουμε αναλυτικά κάποια πράγματα για την "ανάγκη" να φτιαχτεί ένα ακόμα στοιχηματικό μπλοκ. - μυριάδες υπάρχουν, το αποτέλεσμα όμως για τον παίκτη - τον "αιώνιο" παίκτη δεν άλλαξε - φταίνε τα μπλοκ; -  φταίει ο παίκτης; μήπως φταίει το παιχνίδι (το στοίχημα); μήπως αρνούμαστε πεισματικά να κατανοήσουμε τον απίστευτο βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζει σε βάθος χρόνου; 

Προσδοκίες - το σίγουρο είναι πως εδώ δεν θα διαβάσεις μαγικές συνταγές που οδηγούν σε σίγουρα και εύκολα κέρδη - δεν πιστεύουμε σε αυτά. μακριά από ταρατατζούμ θα παιχτεί η μπάλα, προσπαθώντας να κάνουμε το πρώτο και το πιο αποφασιστικό βήμα για τον παίκτη - να μην χάνει. κανέναν θα μου πεις δεν ενδιαφέρει αυτό. και όμως είναι το πιο σημαντικό - αν σκεφτείς πως δεν γίνεται να κερδίζεις εάν δεν σταματήσεις να χάνεις. - Στην χασούρα να διατηρείς ακόμα τον έλεγχο είναι το πρώτο σημαντικό βήμα! και γενικά η διατήρηση του ελέγχου του παιχνιδιού σε γλυτώνει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. 

Χασούρα –  κάποια παιδιά μιλούν πως με τα χρόνια και με το χάσιμο χρημάτων έμαθαν κάποια πράγματα για το στοίχημα. Θα διαφωνήσω εν μέρη πως η χασούρα από μόνη της έχει κάτι να διδάξει. Το να ρίχνεις λεφτά σε ένα πηγάδι δίχως πάτο, δεν θα σε κάνει «σοφό»! Άσε που μπορεί να γίνει  επικίνδυνη, αφού ο παίκτης μπορεί να γίνει ηττοπαθής. Άμα μάθεις να χάνεις, πως θες να μάθεις μετά να κερδίζεις; Αν από τις πολλές σφαλιάρες μάθεις να περπατάς με το κεφάλι κάτω –  μετά πως νομίζεις θα σηκώσεις κεφάλι; Το ότι χάνεις λεφτά, αυτό από μόνο του δεν σου εξασφαλίζει τον τρόπο που θα σταματήσεις να χάνεις. Και στα καζίνο έχουν χαθεί περιούσιες, αλλά κανείς δεν βγήκε από κει μέσα πιο «σοφός»!

Εκπαιδευτική «χασούρα» – για να μάθεις κάτι, κάτι πρέπει να χάσεις, εδώ δεν θα διαφωνήσω. Χρόνο να χάσεις – ατελείωτες ώρες μελέτης και παρατήρησης! Να ιδρώσεις και να ματώσεις, για να βρεις τον «μίτο της Αριάδνης». Να είσαι σκεπτικιστής, να ψάχνεις και να ψάχνεσαι. Να τελειώνουν τα παιχνίδια και να μην τρέχεις στα επόμενα, να μένεις εκεί  να τα κοιτάς και τα ξανακοιτάς, γιατί πολλές φορές ένα αποτέλεσμα διαβάζεται με διαφορετικούς τρόπους. Να φτιάξεις τον καφέ σου την Κυριακή το πρωί και να κοιτάξεις τα αποτελέσματα της αγωνιστικής που πέρασε - που λάθεψες, που πήγες καλά και γιατί


 Τα πρώτα χρόνια -Που είναι τα χρόνια, ωραία χρόνια ,που είχαμε μπλέξει με το «θεριό».
                                    Που είναι η μάχες, άνισες μάχες , με μια γκανιότα ως τον θεό.
Σε βαθιά νερά, αχαρτογράφητα, μπήκαμε – μας έριξαν – τι σημασία έχει; Χρόνια μαθητείας για λίγους, χρόνια αλητείας και κραιπάλης για τους πολλούς.  Και ήταν δύσκολο σχολείο εκείνα τα χρόνια το «θεριό». Αλλά είχαν καλλιεργηθεί στον κόσμο προσδοκίες ένα σωρό. Ήρθαν κάτι κορόιδα που σκορπάν λεφτά – και όντως στην αρχή πέφτεις στη λούμπα, γιατί οι μπούκ γνωρίζουν, πως η πρώτη εντύπωση μετρά. Και έμενα όταν μου έφεραν το πρώτο κουπόνι, σκέφτηκα – τι διάολο; Δεν μπορώ να βρω 4 ματς από 104; Και έφυγε το πρώτο κουπόνι – πάπαλα – ούτε τον ψήφο μας δεν βρήκαμε. – εδώ να πω, πως τα μπουκάδικα έχουν στήσει μια «μηχανή» τόσο τέλεια, που σου παρουσιάζουν κάτι τρομακτικά δύσκολο, σαν ευκολάκι. Στην πορεία που αρχίζεις και ανθίζεσαι πως λειτούργει η «μηχανή» έχει δυσκολέψει το πράγμα, γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις εύκολα «περπατησιά».

Ο δρόμος που πήρε ο καθένας μας νομίζω, πως εξαρτάται από το ποσό γρήγορα κατάλαβε πως κάτι «σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Ένα μήνα; Έξι μήνες; Ένα χρόνο, δυο; Κάποια στιγμή θα αναρωτήθηκε – δεν μου φαίνονται για φιλανθρωπικά ιδρύματα τούτοι, για να σκορπάν λεφτά; Με γύπες μου μοιάζουν, που ήρθαν για να μας γδάρουν! Όσοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν μείνει πιστοί και υποστηρίζουν πως υπάρχει «ζωή» στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, - τι λέτε – έχουν καταλάβει την δυσκολία του παιχνιδιού; Αλλά και όσοι νόμισαν πως φεύγοντας από το «βασίλειο της Δανιμαρκίας» θα βρεθούν εύκολα στη «γη των Μακάρων», διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Το Σάββατο λοιπόν στην Αγγλία - σε αυτήν την ρουφιάνα θα κλαίμε κι θα γελάμε - έχει κουτσουρεμένες αγωνιστικές γιατί παίζουν και κυπελλάκια. πιο μετά η αύριο θα βγούνε και οι πρώτες σκέψεις. γενικά όμως θα πούμε πως δεν είναι για πολλά πολλά, αφού στα κύπελλα προσπαθείς "αγοράσεις" πράγματα από ένα παζάρι που κανείς δεν γνωρίζει τις τιμές. εκπλήξεις γίνονται αλλά όχι τόσες όσες πιστεύει ο πολύς ο κόσμος. 

Doncaster(4,47) - Stoke(1,76)- για να το δούμε αυτό.στον πάγκο της Doncaster βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ο γιος του Φεργκιουσον του γνωστού. μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα από Peterborough φέτος την πάει καλά τη δουλειά. το παιχνίδι της ζωής του θα παίξει ο μάγκας - να καταφέρει να αποκλείσει Stoke θα ανέβει στο "χρηματιστήριο της προπονητικής. να πάμε με την έκπληξη εδώ; εδώ όμως οι αποδόσεις αποκλείουν κάθε σοβαρή σκέψη αφού ο άσσος  από 6 βρίσκεται στο 4,50. και με τα δεύτερα να κατέβει η Stoke η ευκαιρία πέταξε. είναι νωρίς ακόμα και η εβδομάδα πάντα κρύβει εκπλήξεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου