28 Αυγ 2017

"To draw or not to draw"


Έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε παίξει ξερό διπλό, να έρχεται Χ και να λέμε «γιατι να μην καλύψω την ισοπαλία με DNB». Έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε παίξει 2 DNB, να έρχεται ισοπαλία και να λέμε «γιατί να μην παίξω διπλή ευκαιρία να το πληρωθώ». Έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε παίξει Χ2, να έρχεται διπλό και να λέμε «τι κρίμα, που δεν έπαιξα ξερό διπλό να πληρωθώ πιο πολλά».

Και άλλα πολλά μπορούμε να πούμε με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς - μην το κουράζω. Και για να μην κάνουμε κάθε φορά αυτές τις συζητήσεις, που είναι και «άχαρες», το ερώτημα είναι: παίζοντας αουτσάιντερ τελικά τι συμφέρει σε βάθος χρόνου: να παίξουμε καθαρό («ξερό») σημείο, ή να λάβουμε υπ όψιν μας και την ισοπαλία, είτε με draw no bet είτε με διπλή ευκαιρία; To draw, or not to draw? Ή μήπως τελικά να πράξουμε «ανάλογα με την περίπτωση»;

Για να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα ξεκινήσαμε αυτήν την μικρή Μελέτη που θα την συνεχίσουμε σε όλη τη σεζόν με σκοπό να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Έπαιξα με τον ίδιο τρόπο που παίζω πάντα αουτσάιντερ που πίστευα ότι έχουν κάποια αξία. Ανάλογα το ματς, έπαιξα είτε καθαρό σημείο, είτε DNB είτε διπλή ευκαιρία. Ταυτόχρονα όμως, κατέγραφα όλες τις διαθέσιμες επιλογές την στιγμή της τοποθέτησης του στοιχήματος μου. Έτσι θα μπορούσα να δω αν κάποιος έπαιζε ΜΟΝΟ καθαρά σημεία ή ΜΟΝΟ DNB ή MONO διπλές ευκαιρίες τι αποτελέσματα θα είχε και όλα αυτά σε σχέση με εμένα που έκανα «customize» για κάθε ματς. Ο τρόπος που επέλεγα το τι θα παίξω ήταν κατά βάσιν υποκειμενικός, όπως υποκειμενικά το κάνουμε όλοι αυτό. Παράλληλα για κάθε ματς έκανα (με βάση αυτά που κάνω όπως τα κάνω εγώ) μία εκτίμηση της πιθανότητας του bet, με σκοπό να δω πόσο κοντά ή πόσο μακριά πέφτω στην εκτίμηση αυτή.

Έτσι μετά από 3 μήνες καταγραφής, μάζεψα 60 παιχνίδια. Τελικά έπαιξα:
7 καθαρά σημεία με μέση απόδοση 10.11 (4.00 έως 26.00)
27 σημεία DNB με μέση απόδοση 7.15 (3.30 εως 19.00) και
26 διπλές ευκαιρίες με μέση απόδοση 3.73 (1.83 έως 7.50).
Ο μέσος όρος απόδοσης όλων των bets ήταν 5.55 (που αντιστοιχεί σε «μέση προσφερόμενη πιθανότητα» 18%)
Κάθε bet έχει πονταρισθεί (για λόγους απλότητας) με μία Μονάδα. Μικρός ο αριθμός των bet -ξαναλέω- η καταγραφή συνεχίζεται. Εδώ δίνουμε τα πρώτα αποτελέσματα..

Αποτελέσματα

Τελικά τα αουτσάιντερ μου από τα 60 ματς κέρδισαν τα 10, ενώ τα 5 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και 45 ματς τα χάσαμε.
Έτσι, τελικά κέρδισα 15 στοιχήματα, 0 ήταν void και 40 bets χάθηκαν. Μέσος όρος απόδοσης των κερδισμένων μου στοιχημάτων: 4.80

Αν κάποιος έπαιζε ΜΟΝΟ καθαρά σημεία θα είχε μετά από 60 πονταρίσματα 10 επιτυχίες (16%) και 77,55 Μοναδες επιστροφή δηλαδή profit 17,55 Μονάδες, και yield 29%

Αν κάποιος έπαιζε ΜΟΝΟ DNB θα είχε μετά από 60 πονταρίσματα 10 επιτυχίες (16%) και 5 void bets με 66,43 Μοναδες επιστροφή, δηλαδή profit 6,43 Μoνάδες, (yield 10,7%).

Αν τώρα κάποιος έπαιζε ΜΟΝΟ Διπλές Ευκαιρίες θα είχε μετά από 60 πονταρίσματα 15 επιτυχίες (25%), επιστροφή 53,18 Μονάδες δηλαδή profit -6,82 Μονάδες (απώλεια δηλαδή), με yield -11,3%

Στην δική μου περίπτωση που έκανα εξατομίκευση σε κάθε ματς, μετά από 60 πονταρίσματα είχα 15 επιτυχίες (25%), επιστροφές 72,13 Μονάδες δηλαδή profit 12,13 Μονάδες, δηλαδή yield 20,2%

Στο ερώτημα πόσο καλά εκτίμησα τις πιθανότητες έχουμε τα εξής: με βάση τις εκτιμήσεις μου, προέκυπτε μία μέση πιθανότητα 29,4%. Ωστόσο με βάση την τελική επαλήθευση των στοιχημάτων μου (15/60), η μέση πιθανότητα στην πραγματικότητα ήταν 25%, δηλαδή έπεφτα κατά 4,4% έξω (κατ απόλυτο τιμή) και μάλιστα υπερεκτιμούσα την πιθανότητα, κάτι όχι καλό στο στοίχημα.

Θέματα για συζήτηση

Η Μελέτη έχει μικρό αριθμό παιχνιδιών, το ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ. Θα συνεχιστεί και ίσως τα αποτελέσματα ακόμα και να αλλάξουν.  

Μία άλλη παρατήρηση είναι ότι το δείγμα των 60 ματς μάλλον ήταν κακό, (δεν μπορούσαμε να το προκαθορίσουμε αυτό), γιατί τελικά ήρθαν λίγες ισοπαλίες και αυτό αποβαίνει εις βάρος του DNB και της Διπλής ευκαιρίας.

Με αυτές τις παραπάνω επιφυλάξεις πάντως, φαίνεται μια πρώτη τάση υπεροχής ως προς την αξία του καθαρού σημείου σε σχέση με το DNB, που με τη σειρά του, φαίνεται να υπερέχει της Διπλής Ευκαιρίας. Θα μιλούσαμε με μεγαλύτερη ασφάλεια αν είχαμε τα αποτελέσματα σε ένα δείγμα ματς με περισσότερες ισοπαλίες. Να είμαστε δίκαιοι.

Εξατομικεύοντας την επιλογή μου σε κάθε ματς, πλησίασα αρκετά τις επιδόσεις του καθαρού σημείου, μολονότι το παιχνίδι μου εμπεριείχε κυρίως DNB και Διπλές Ευκαιρίες και λίγα μόνο καθαρά σημεία.

Τέλος, μία τελευταία συζήτηση είναι η εκτίμηση της πιθανότητας. Δεν έπεσα λίγο έξω. Έπεσα αρκετά έξω: Το 25% το είδα 29,4%. Δηλαδή την δίκαιη απόδοση 4.00 την είδα 3.40. Μεγάλη απόκλιση. Έπεσα έξω κατά 15% (σε σχετικές τιμές). Αλλά αφού υπερεκτίμησα την πιθανότητα των αουτσάιντερ, το ερώτημα είναι γιατί δεν είμαι χαμένος και μπόρεσα να είμαι στα «συν» και μάλιστα με πλεονέκτημα… 20%;

Εδώ νομίζω ότι φαίνεται η μεγάλη αξία αυτού που φωνάζω πολύ καιρό τώρα: safety margin. Παράδειγμα: βλέπεις ένα σημείο με εκτιμώμενη δίκαιη απόδοση στο 3.00; Δεν θα το ποντάρεις στο 3.10. Ούτε στο 3.20. Και ξέρετε κάτι; Ούτε καν στο 3.30! Γιατί; Γιατί μπορεί να έχεις κάνει λάθος στην εκτίμηση σου. Θα το ποντάρεις (αν το βρεις) ψηλότερα, για να έχεις ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας που θα σου επιτρέπει και να έχεις κάνει λάθος, αλλά και κάτι ακόμα: και στην περίπτωση που δεν έχεις κάνει λάθος, να μπορέσεις να αντέξεις σε μια αρνητική διακύμανση των αποτελεσμάτων! Τόσο απλά. Όταν σταματήσω το στοίχημα, αυτή η «θεωρία» για το «μαξιλαράκι», το safety margin, θα ήθελα να είναι η δική μου μικρή συνεισφορά στο «άθλημα» μας.

Συμπεράσματα:

Δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα μόνο με 60 ματς και με ελάχιστες ισοπαλίες. Αν ήμασταν πιο τυχεροί και είχαμε καλύτερο δείγμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα καθαρά σημεία φαίνεται να υπερτερούν του DNB και της Διπλής ευκαιρίας. Οι διαφορές βέβαια είναι μεγάλες: το καθαρό σημείο βγάζει σχεδόν τριπλάσιο profit από το DNB και η Διπλή Ευκαιρία έχει αρνητικό profit (απώλεια), αλλά θα περιμένω να έχω μεγάλο αριθμό bets και πιο αντιπροσωπευτικό.

Τέλος, (για άλλα πήγαμε, αλλά με άλλα καταλήξαμε): safety margin στο στοίχημα. Αν κάτι θα μου μείνει από αυτά τα πρώτα αποτελέσματα, είναι αυτό: Έχω πέσει αρκετά έξω στην εκτίμηση της δίκαιης απόδοσης: το 4.00 το είδα 3.40. Είναι λογικό με ένα σωρό άγνωστα σε μένα Πρωταθλήματα αυτήν την (θερινή) περίοδο. Αν κάνω τέτοιο λάθος στην κανονική σεζόν και μάλιστα σε Μικρές Αγγλίες, ο Μπαζ θα ζητήσει (τόσο απλά) την παραίτηση μου! Ναι, αλλά αυτό το 4,00 το οποίο το είδα 3.40, εγώ το αγόρασα 5.55 (μ.ο. αποδοσης όλων των bet) και μου ήταν αρκετό ότι επιβεβαιώθηκε στο 4,80 (μ.ο. απόδοσης των κερδισμένων bet). Αυτό τα λέει όλα. Τι άλλο να πω;

(to be continued)


ΥΓ Ευχαριστώ τον Μπαζ που μου επέτρεψε για μία ακόμα φορά να ανοίξω τη σεζόν. Ξέρω ότι ήδη το μετανιώνει! Ελπίζω να είναι αρκετά έξυπνος να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος!
Καλή σεζόν να έχουμε, με υγεία


nklaps

66 σχόλια:

  1. Nαι τωρα εγω πρωτος και ας δινει 1,020 .
    Εδω δε λεμε μπραβο Νικο , λεμε ευχαριστουμε Νικο για τον κοπο που εκανες.

    Λεω οτι οσα bet και να καταγραψεις η σειρα θα ειναι η ιδια . Το ξερο σημειο θα υπερτερει του DNB και αυτο με τη σειρα του θα υπερτερει της διπλης ευκαιριας .
    Αν καταγραψεις 150 bet μπορει η σειρα να αλλαξει για λιγο αλλα στα 1000 bet το ξερο σημειο θα ειναι παλι ο νικητης .
    Επιασες 1/4 σε μεση αποδοση 4,80 . Αθλος πραγματικος !!!

    Προσωπικη μου εκτιμηση ( αρα χωρις σημασια ) ειναι οτι αν το 4,80 ηταν 9,60 το 1/4 δεν θα ηταν 1/8 , αλλα καπου στο 1/5 - 1/6 αρα θα ησουν περισσοτερο κερδισμενος .
    Επειδη πιστευω ακραδαντα οτι το στοιχημα ειναι μια φραση δικη σου : ''Το 8.00άρι έχει μεν μικρότερη πιθανότητα απο το 3.00άρι να επαληθευθεί, αλλά (και εδώ είναι το ενδιαφερον), το 8.00άρι έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συνιστά λάθος και να εμπεριέχει αξία από το 3.00άρι.''

    Με ολα αυτα καταληγω ( προσωπικη εκτιμηση αρα χωρις σημασια ) οτι αν εβαζες συνθηκη στο πρωτοκολλο οτι το ξερο σημειο πρεπει να ειναι απο 6,00 εως 16,00 πχ θα ειχες καλυτερα αποτελεσματα .

    Απο περιεργεια αν μπορεις γραψε μας τις αποδοσεις των 10 κερδισμενων ξερων σημειων χωρις τις ομαδες.

    Αυτο που λες για την υπερεκτιμηση της πιθανοτητας το +20% δεν νομιζω οτι μπορει να αλλαξει . Και δε χρειαζεται να αλλαξει . Βγαζεις δικαιη αποδοση και μετα αφαιρεις 20% και εισαι ΑΚΡΙΒΩΣ.
    Το ιδιο κανω κι εγω αλλα εγω προσθετω :))))
    Βιωμα ειναι , χουι που λενε στον τοπο μου .Το χουι δεν αλλαζει.
    Νικος + 20%
    Μιχαλης - 20%

    Μεσος ορος των δυο = ΑΚΡΙΒΩΣ ηδικαιη αποδοση !!!

    χαχαχα

    Καλη σεζον παιδες , πρασινοι , και προπαντων με υγεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο κειμενο Νικο εμπλουτισμενο με λεπτομερειες σημαντικες και χρησιμες.Θα συμφωνησω σε ολα. Απλα να επισημανω και εγω με τη σειρα μου οπως το εχεις ειδη κανει οτι το δειγμα ειναι πολυ μικρο, βλεπουμε σε ενα συνολο αγωνων με 20% yield καθαρο συν οι διπλες ευκαιριες βγηκαν μειον δεν παιζει αυτο με τιποτα, καθαρη διακυμανση οπως εγραψες αδικηθηκαν απο τα αποτελεσματα τα σημεια αυτα και θα κανουν διορθωση, ωστοσο θεωρω οτι οντως τα καθαρα σημεια θα κρατησουν το προβαδισμα δεν γνωριζουμε την διαφορα ακριβως θα δειξει η συνεχεια...
      Εκεινο που μου εκανε τρομερη εντυπωση για μια ακομη φορα ειναι το 20% πραγματικα μου φαινεται εξωπραγματικο εστω και για αυτο το μικρο δειγμα και νομιζω δεν ειναι τυχαιο προφανως κατι γινεται σωστα.
      Εχω ασχοληθει με καταγραφες χιλιαδων αγωνων οκ το ξερω οτι ακουγεται κουφο το εκανα, απλα ηταν η μουρλα μου θα τολμησω να πω οτι σε ενα ποσοστο 70% τα 200 παιχνιδια δειχνουν την κερδοφορια η οχι των μπετ και σε ενα ποσοστο 90% στα 300 παιχνιδια θα καθοριστει το τελικο προσημο κερδοφοριας με μια αποκλιση +-3 σε οτι αφορα τη συνεχεια. Επομενως απομενει το δεκαπλασιο δειγμα περιπου για το τι ειδους μπετ ειναι προτιμοτερο και περιπου το 5πλασιο για το τελικο προσημο κερδοφοριας.
      Δεν θελω να κανω ουτε το δασκαλο ουτε τον εξυπνο ελπιζω να ειναι κατανοητο αυτο απλα εχω μελετησει τα φαινομενα με καταγραφη πολυ μεγαλων ογκων στοιχηματων.
      Καλη στοιχηματικη σαιζον να ευχηθω σε ολους με την επιτευξη ολων των προσωπικων στοιχηματικων στοχων.

      Διαγραφή
  2. 20/5/17 10.00
    28/5/17 6.00
    31/5/17 9.00
    7/6/17 7.00
    13/6/17 9.00
    16/7/17 8.00 (αργησε εδω)
    1/8/17 5.80
    12/8/17 5.25
    13/8/17 7.50
    16/8/17 10.00
    και κάπου έδω άρχισε η συγγραφή.

    Από τότε μέχρι σήμερα (με την Γιουναιτεντ οφ Μαντσεστερ @ 10.00 το καθαρο σημείο και 8.00 το DNB - να τα λεμε αυτα) συμπληρώσαμε 70 συνολικά bets. Ετσι πρόχειρα που τα είδα, το προβάδισμα του καθαρού σημείου διατηρείται:

    (Σε yield)

    Καθαρό σημείο: 37,9%
    DNB: 24,3%
    Διπλή ευκαιρία: λιγο κατω απο το 0
    Customize: 29,3%

    Θέλω πάνω από 200 ματς για να μιλησω με σχετική ασφάλεια. Δεν είμαι Στατιστικολόγος για να δω απο που και μετά θα έχω στατιστικά σημαντικό δείγμα, αλλά το 200 μου φαινεται ΟΚ και αναρωτιέμαι τώρα ένα πράγμα:

    ΑΝ στο τέλος διατηρηθεί σημαντικά η εικόνα της ανωτερότητας του Καθαρού σημείο, τί πρέπει να κάνουμε;
    ΟΛΑ θα τα παίζουμε ξερά; Διότι (μην κρυβόμαστε) δεν ξέρω αν έχω το κρύο αίμα να κάνω μονίμως κάτι τέτοιο, σε τέτοιες αποδόσεις, ειδικά σε περιόδους ήττας.
    Ενα προβληματισμό θέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντώ στον προβληματισμό που θέτεις στα σβέλτα ελέω εξόδου.Εσυ προσωπικά κάνε μια κάβα με βάθος 20 με όποιο stake γουσταρειςκαι ΣΒΑΓΚΑΝΑΤΑ ΟΛΑ ΞΕΡΑ.
    Το θέμα δεν είναι αν τα παίξεις όλα ξερά.Το θέμα τι stake θα ορίσεις.Για να κάνεις τη διαφορά πρέπει να νικήσεις το φόβο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαλιστα . Πολυ ωραια .
    Απο μόνο του σε στυλ αυτοματισμου το πρωτοκολλο θα ειχε μεσο ορο κερδισμενων bet 7,75 και η ανθρωπινη παρεμβαση προσπαθωντας να το καλυτερεψει το εκανε 4,80.
    Σε profit απο μονο του θα ηταν + 17,55 και η ανθρωπινη παρεμβαση το εκανε + 12,15.
    Δε θα πω απο 5 εως 15 γιατι ειδα τα νουμερα απ τα κερδισμενα bet αλλα θα παραμεινω στο αρχικο 6 εως 16 . Κανε μου τη χαρη οταν μπορεσεις Νικο και πες μας τι δειχνει το πρωτοκολλο αν βαλεις οριο στην αποδοση των ξερων σημειων απο 6,00 εως 16,00 ( κλειστο διαστημα δλδ το 6,00 και το 16,00 βαλτα μεσα ).Δωσε μας υποθετικα profit και yield . Λεω οτι θα βγαλεις λαγο . Το πιστευω γιατι και στα δικα μου αναλογα πραγματα βλεπω .

    υγ : Ξερεις οτι κι εγω τα παιζω αυτα τα 21,00 - 26,00 - 31,00 αλλα βλεπω οτι τελικα στα πολυ πολυ μεγαλα ειμαι κοκκινος . Μαλλον ειναι αυτο που λεει ο Μπαζ μαλακιες του Μπουκ και οχι λαθη του Μπουκ . Δεν ξερω γιατι συμβαινει αλλα βλεπω οτι δεν συμφερει. Απο 10,00 εως 15,00 εχει ψωμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για τη μελέτη Νίκο, πάντα είχα την εντύπωση (χωρίς να το χω τσεκάρει) πως τα ξερά σημεία σε βάθος χρόνου σου δίνουν μεγαλύτερο κέρδος απλά τώρα εσύ το τσέκαρες. Θα περιμένω να μας πεις πως θα πάει μέσα στη χρονιά με γνωστά πρωταθλήματα τα οποία παίζουμε οι περισσότεροι γιατί εγώ προσωπικά με τα άγνωστα δεν ασχολούμαι εκτός κι αν μου πει κάποιος παίξε αυτό γιατί δίνει τόσο ενώ θα πρεπε να δίνει τόσο. Από μόνος μου δηλαδή κοιτάω μόνο τα της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα,

    νομίζω το ερώτημα αν αξίζει το ξερό σημείο σε σχέση με τα άλλα (dc , dnb) είναι στις μεγάλες αποδόσεις σε απόδοση >12.00.

    εκεί το void του dnb φαντάζει σαν μισοχαμενο bet , ανάλογα συμβαίνει και με το dc αν επαληθευθεί το άλλο.

    Όμως και με το ξερό να παμε είναι δύσκολο να μείνουμε ανεπηρέαστοι σε τόσο μεγάλες αποδόσεις (πιθανότητα χαμένου bet >90%).

    To customize που λεει ο νίκος πιστεύω είναι προτιμότερο.

    Από την μελέτη δεν θα βγουν κάποια άλλα συμπεράσματα εκτιμώ.

    Και το λεω αυτό γιατί είναι κάτι αντίστοιχο αυτό που λενε κάποιοι :

    ωραία τα αουτσάιντερ αλλά αν έπαιζες όλα γκραν φαβορί στην πρεμιερ πέρυσι θα ήσουν τόσο κερδισμένος.

    Εδώ τα νούμερα μας αποπλανούν σε ένα μεγαλύτερο δειγματικο χώρο θα επέλθει ισορροπία.

    Αυτό που έχει νόημα είναι ποτέ και πως μοιράζουμε to stake στο δεύτερο σημείο.

    Αυτό που εφαρμόζω εγώ είναι να παίρνω καταρχήν το πρώτο σημείο επιλογής και μετά να περιμένω πως θα κλείσουν οι αποδόσεις,

    Αν η μεταβολή τους ποσοστιαία είναι ίδια μένω με το μονό σημείο,

    αν υπάρξει σημαντική απόκλιση καλύπτω και μέρος με το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλιστα Μάλιστα... όλη η παρέα εδώ μαζεμένη! [Lyhnus] ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλως ορισες επιστημονα :)
    Να μην σε χασουμε ομως .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερες.
    Μ αυτην την ερμη την Τρανμιρ τι θα γινει ρε παιδια ? Εγω πιο καλα τη βλεπω να πεφτει που λεει ο λογος παρα να ανεβει . Και ο μπουκ λεει πληρωνει 3,00 το να ανεβει η ομαδαρα οταν η Νταγκεναμ που ειναι πρωτη πλερωνει 3,75 .
    Αντε καλα κανω λαθος εγω . Εχω ομως μια ερωτηση . Αν τωρα που ειναι ο διαολος να την παρει πληρωνει 1,50 - 1,60 οταν θα ισιωσει κι αυτη καποια στιγμη ασχετα με το αν ανεβει η οχι ποσο θα μας τη δινεις ρε κυριε ? Απο 1,18 εως 1,30 υποθετω αλλα ξερεις ποσο θα πληρωνουν τοτε τα διπλά ????????
    Απλα μη λες μετα οτι φταιμε εμεις ..........με κατι τετοια απλα επαληθευεις οτι ισως να μην ειμαστε εμεις τόσο λοξοι αλλα ισως ναι εισαι εσυ μεγαλος ................

    Αντε να βαλω και την αποψη του οικοδεσποτη για την εν λογω ομαδαρα και που μεχρι στιγμης φαινεται να επαληθευεται :

    Στον κάτω κόσμο – εκεί στους κολασμένους η Τρανμίρ πάλι έχει θέματα. Αν πέσεις εκεί και δεν βγεις την πρώτη χρονιά, μετά βολοδέρνεις για χρόνια στο Άδη.

    Ταδε εφη ο οικοδεσποτης ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα
    Παμε ενα πατωμα κατω απο την κολαση στα Νοτια διαμερισματα ...

    Chipenham Town - Gloucester City 1,95 - 3,50 - 3,75
    Τα 6 τελ σερι μας δινουν 17-25-58
    Τα 4 τελ εντος της μιας και εκτος της αλλης μας δινουν 38-25-37
    ο μ. ο. λεει 28-25-47
    προσαρμοζω και λεω 30-30-40 και την αδικω τη δικια μου.

    Η τσιπενχαμ εχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ νικη εντος .
    Η δικη μου στο τελευταιο της εκτος εσκισε βαζοντας 3 στην πρωτοπορο τοτε Σ Αλμπανς και την εριξε απο την κορυφη.Αρα ψυχολογια στο ζενιθ.
    Βλεπω πλεονεκτημα υπερ μου απο 30 εως 40% εστω και εσφαλμενα.
    Δε θα πω οτι το 1,95- 3,75 επρεπε να ειναι αναποδα αλλα με σιγουρια λεω οτι η δικη μου επρεπε να ειναι εστω και οριακα ΦΑΒΟΡΙ .

    Το θεμα μου ειναι να παω με το ξερο σημειο με το dnb η το ασιατ +0,5 στο 1,85 ???????
    Καλο το dnb στο 2,75 αλλα στο αν ερθει Χ εγω ισοπαλια με τον εχθρο μου δεν γουσταρω να ερθω . Δεν εχει void , η κερδιζω η χανω .
    Αρα οξω το dnb λογω φιλοσοφιας.
    Αρα η ξερο 2πλο στο 3,75 η ασιατ +0,5 στο 1,85
    Αυριανο ειναι ΔΕΝ βιαζομαι ....

    Ολες οι αποψεις δεκτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντω στον εαυτο μου.
      Απο το 40% που δινω στη δικια μου κοβω ακομη ενα 3% υπερ του 1Χ ( οπως θελετε μοιραστε το , δε με νοιαζει ) :)))
      Αρα η δικη μου στο 37% ισοδυμαμει με 2,70 και το εχω στο 3,75.
      Απο το 2,70 στο 3,75 ειναι ολοστρογγυλο 40% ???
      Sans voir η κανω λαθος ??? :)))

      Διαγραφή
  12. Με το 30-30-40 έχεις
    50% στο 2
    40% στο 2 DNB
    29% στο Χ2

    Με βάση το δικο μου Πρωτοκολλο, (αν ισχυει το σετ σου) αφού το ξερό σημείο δεν υπερτερεί του DNB κατα 20%, ΔΕΝ θα προτιμηθεί αναμεσα στα δύο. Πρώτη επιλογή λοιπόν, το 2 DNB και όχι το ξερό διπλό.
    Το Χ2 οριακά είναι 20% κάτω από το ξερό διπλό, οπότε μπορεί να το παρεις και αυτό εναλλακτικά του DNB. Θα πρέπει να παιχθεί όμως με Μεγαλο Πονταρισμα (7/10) αφού μιλάμε για σημείο του 70% (>50%), σε σχέση με το να έπαιζες το ξερό διπλό (<50%, άρα μικρό πονταρισμα, 4/10). Αρα η εκθεση σου είναι μεγαλύτερη. Το DNB πάει και με τα δύο πονταρίσματα. Αν είσαι σε καλό φεγγάρι πας με 7/10, αφού έχεις το ίδιο ακριβώς ρίσκο με το Χ2, απλά δεν πλ(ε)ρώνεσαι πάντοτε. Αν είσαι σε κακό φεγγάρι, πας 4/10 και στο DNB.

    Εγώ, επειδή δεν έχει καλή παραδοση η Γκλαουσεστερ εκεί μεσα, αφαιρώ ένα 5% από το διπλό και το έχω τριπλή στην καλύτερη (40-30-30 στη χειρότερη) και με το 3.75 είμαι οριακός. No bet εγώ, αλλά έχει βάση η σκέψη σου Μιχάλη. Να περάσει για να γουσταρουμε!

    Με τη δική σου δεν λογικη βέβαια, έχει 4 σερί νίκες η Γκλαουσεστερ, άρα πάμε σε ...medium στατιστικό. (το είπα σωστά;).

    Αρα, ούτως ειπείν, δεν θα κάνει το 5/5.
    Ή θα το κάνει μήπως;
    :)

    Πλ(ε)ρωνε για να μάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν εχουμε medium στατιστικο. :))
      Εχουμε ομως hard το σαββατο στο Chester - Ebbsfleet 2,90 - 3,25 - 2,45
      H Εbbsfleet εχει 6 σερι Χ στο πρωταθλημα της και το να τα κανει 7 συμφωνα με τις δικες μου γραφες ( που δεν εχουν καμμια αξια ) εχει πιθανοτητες < 10% και ο μπουκ λεει 100/ 3,25 = 30%.
      Το σετ αυτο θα επρεπε να ηταν Α - 10 - Β .
      Οπου Α , Β βαλτε οτι θελετε αλλα το Χ θα επρεπε να πληρωνει 10 , στο 3,25 σας παρακαλω πειτε NO BET . :))

      Διαγραφή
    2. Ετσι που πας, θα την ξανα-ξανα-κάνουμε τη συζητηση και θα γίνουμε βαρετοί.

      Ρε συ στριβεις το νομισμα και ρωταω ποια είναι η πιθανότητα να φέρεις 10 Κορώνες και λες απειροελάχιστη. Απειροελάχιστη αν το στριψεις 10 φορές. Αλλα εσυ το κάνεις για 2-3 χρόνια. Και το κάνει ο διάολος μετά από πολλές πολλές ρίψεις (πράγματι) και φέρνεις 9 συνεχείς Κορώνες. Και σε ρωταω τώρα ποια η πιθανότητα στην επόμενη να φερεις πάλι Κορώνα και μου λες πάλι απειροελάχιστη; Γίνεται αυτό; 50% είναι Μιχάλη και αν μου το δώσεις με αποδοση 2.40 θα το πονταρω 7/10. Και δεν παει να είναι ότι στατιστικό θέλεις.

      Μια συζητηση: Εσυ τωρα με ποιον μηχανισμο λες ότι ενω η ισοπαλια στη Λιγκα εχει 25-30% και μόνο επειδή προηγήθσαν 6 Χ στη μια ομάδα, η πιθανότητα τωρα εγινε 10%? Δωσε το μηχανισμό.
      Η μόνη εξήγηση που δέχομαι είναι ότι μιλαμε για ανθρώπους, όχι για νομισματα και ότι οι παίκτες της Εμπσφλιτ θα πουν: "ρε μ...κες, όχι αλλο Χ ρε, δεν αντέχουμε άλλο. Το ξεχειλώσαμε"! Αλλα αυτή η εξηγηση είναι μπακαλίστικη.

      Δευτερη συζήτηση: ποιά η πρακτική αξία ρε συ Μιχάλη αυτής τη γνώσης; Ας πούμε ότι ισχύει ότι είναι 10% το Χ. Και λοιπόν; Πας στο 12 double chance; Μα αυτο πληρώνει ψίχουλα.
      How terrible is wisdom when it brings no profit to the wise... (Angel Heart 1987)

      Τρίτη συζήτηση: το κάνει ο διάβολος (της Τασμανίας βεβαια, όχι της ταινίας που προανέφερα!) και έρχεται το ματσάκιον Χ. Ποιό θα είναι το αφήγημα; Τί θα πεις; Οτι ήταν το 10%; Και ότι την επόμενη είναι 5%; Μα θα γίνουμε κουραστικοί έτσι; Κάποια στιγμή φυσικά και δεν θα ερθει Χ.

      Περιμενω τις απαντήσεις σου και όλης της παρέας για να γινει διάλογος.
      Κανονικότατο gambler's fallacy είναι και τίποτε παραπάνω κατά τη γνώμη μου.

      :)

      Διαγραφή
    3. χαχαχα

      :))

      Να την κανουμε τη συζητηση ( αν και την εχουμε ξανακανει ) αλλα οχι τωρα . Σε καμμια διακοπη οταν δε θα εχουμε αγωνες .
      Μην λες πολλα . Εγω λεω οτι την 8η φορα ( προσοχη εδω τωρα παμε για την 7η ) η πιθανοτητα εινα '' εξαρτημενη '' γιατι ΔΕΝ ειναι νομισμα αλλα ποδοσφαιρικος αγωνας και συ λες οχι . Ooooολη η ιστορια αυτη ειναι .
      Κοιτα να σφυριξεις την εναρξη τωρα γιατι θα βγουμε εκτος θεματος .
      ;))) :))))

      Αφου ξερεις οτι εν οιδα , οτι ουδεν οιδα αλλα το ψαχνω εστω και εσφαλμενα , τι θελεις βρε να σταματησω να το ψαχνω ? :)))

      Διαγραφή
  13. Σριουσμπερι.
    Πολύ δεν είναι το 3.60 που τις δίνουν; Αήττητη με 4 νίκες είναι. Δεν θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο το σετ;
    Το βάζω ως σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυστρια - Erste Liga
    Nεουσαντ - Λιεφερινγκ 3,10 - 2,20 ( μαλλον επρεπε να ηταν 2,20 - 3,10 )

    Ρουμανια
    Κλουζ - Κραιοβα 1,80 - 4,75 ( 1ος - 2ος , περισι επαιξαν δυο φορες 0-0 και 0-3 τα σκορ )
    Ντιν Βουκ - Πολι Τιμισοαρα 1,44 - 8,00 ???

    Δεν ειμαι ειδικος σε κανενα πρωταθλημα αλλα μου κανουν εντυπωση τα σετακια και τα παραθετω για να τα δουμε τι θα ερθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια να το παρει το ποταμι ?
    Βαζω ενα ματσακι ακομη :

    Φινλανδια Κουοπιο - Σειναγιοεν 1,90 - 3,50 - 4,00 και το Χ2 = 1,90.
    1,90 ο ασος και 1,90 το Χ2 σ ενα ματς που η γηπεδουχος δεν κερδισε ποτε.
    Απο το 2015 εως σημερα επαιξαν 4 φορες και εφεραν 4 Χου .
    Να το δουμε κι αυτο μαζι με τα αλλα .
    Τι στο διαολο μετραει τελικα ?..............που λεει κι ενας φιλος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πολύ μετρα αυτό που λέμε παράδοση; Πραγματι η παραδοση είναι δυσμενέστατη για την Κουοπιο.

      Οι ομάδες είναι σχεδόν ισόβαθμες, έχουν ίδια φόρμα, η Κουοπιο έχει πολύ καλή εντός έδρας φόρμα (3-1-0) και καλή εντός έδρας συμπεριφορά (6-3-3), η Σειναγιοεν έχει πολύ καλή εκτός φόρμα (3-1-0) και καλή εκτός συμπεριφορά (5-2-4).
      ΑΝ έπαιζαν σε ουδέτερο γήπεδο θα ήταν μια ωραιότατη τριπλη. Τωρα στο Κουόπιο κάτι σε 45-30-25 μου κάνει εμένα χωρίς όμως παραδόσεις.
      Πάμε τωρα στην Παραδοση: Αν βάλουμε στη ζυγαριά την Παραδοση αφαιρούμε το 5% από το 45% της Κουόπιο και το δίνουμε περισσότερο στο διπλό (5-2-4 εκτός η Σειναγιοεν). Ομως μας προβληματιζουν κάτι ντόρτια και κάτι 5άρες που έφαγε η Σειναγιόεν από την Ουραγό(παίζει σήμερα σε ενα σημείο που έχει αξία μόνο αν βάλουμε πάνω από όλα την φόρμα και ύστερα όλα τα άλλα) και από την πρωτοπόρο, και όπως μας προβληματίζει και η διακοπή των Πρωταθλημάτων.

      40 ο άσος 30-35 το Χ και 25-30 το διπλό. Ελαφρώς φαβορί η Κουόπιο. Δεν βοηθάνε πολύ οι αποδόσεις.
      No bet.

      Αν με υποχρεωναν να παίξω: Χ2 @ 1,90

      Βλεπεις εσυ καπου καμια αξία Μιχαλη;

      Διαγραφή
    2. Αξια του 40 τοις 100 ώστε να βάλω τα λεφτά μου οχι.
      Αν με υποχρεώνει να παίξω κάτι θα ήταν το Χ2 @ 1,90.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα.

    Σίτι-Λίβερπουλ.
    51-21-28 συνολικά εντός-εκτός πενταετίας.
    18-37-45 μεταξύ τους προιστορία στην Πρέμιερ.
    30-50-20 μεταξύ τους στην έδρα της Σίτι.
    33-36-31 στεγνός μέσος όρος αμφίβολης πάντα αξιοπιστίας.

    Δηλαδή 3,03-2,77-3,22 και η αγορά μας δίνει 1,83-4,00-3,75.
    Η διπλή ευκαιρία της Λίβερπουλ στο 1,49 και μας τη δίνουν στο 2,06.

    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και κάτι ακόμα.

    Στόουκ-Μάντσεστερ.
    35-27-38 πενταετία
    12-22-66 προιστορία
    22-33-45 έδρα
    23-27-50 μέσος όρος.

    Δηλαδή 4,34-3,70-2,00 και μας δίνουν 7,00-4,00-1,50.

    Ναρκοπέδιο τα περισσότερα ματς της Πρέμιερ. Θα χυθεί αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mου αρεσει η στοουκ δυνατη ομαδα αξιοπιστη αν τους βγει το ματς θα το παρουν το αποτελεσμα

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα Δημητρη.
    Τη Στόουκ τη βγάζω και εγώ 25% με τον δικό μου πρόχειρο βέβαια τρόπο.
    Το σετ της Λίβερπουλ το βλέπω διαφορετικά ομως (45-30-25) αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα ειναι:

    1. Πόσο ισχύουν αυτά με τόσο μικρό δείγμα αγώνων και μόνο με την "προϊστορία"
    2. Πόσο επηρεάζει μια διακοπή (γισ τις Εθνικές).

    Τοση ωρα προσπαθω να βγάλω την τιμη του διπλού της... Γκριμσμπι και του ασου της Σριουσμπερι και (εννοειται) δεν μπορώ.
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα.
    Ενταξει καταλαβαινω οτι απλα κανουμε κουβεντα αλλα στην Πρεμιερ με 3 αγωνιστικες μόνο δεν ειναι φρονιμο ( και ειναι και εκτος σκεπτικου αυτου του blog ) να πονταρει κανεις κατι , μοιαζει με τυφλο χτυπημα το οποιο ναι μπορει να εχει αποτελεσμα αλλα ειναι για αλλου ειδους παιχτες . Στην τσαμπ με 5 αγωνιστικες ΑΝ υπηρχε χοντρο λαθος θα επαιζα κι εγω αλλα ΔΕΝ υπαρχει .Στη λιγκ 1 και 2 ισχυουν τα ιδια με την τσαμπ .Πως να του βγει του Νικου η τιμη της ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ και της ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ αν δεν δει τα 6 τελ σερι και τα 4 τελ εντος - εκτος ? Δεν βγαινει ρε παιδια τον απαυτο σου να χτυπας απο κατω . :))
    Καθηστε απλοι θεατες και δειτε οτι θα βγειτε κερδισμενοι αφου δεν θα χασετε .Το ψαχνουμε , το δουλευουμε αλλα δεν πονταρουμε ακομη .
    Απο Νασιοναλ και κατω στα υπογεια εχουμε 8 αγωνιστικες , ειμαστε κομπλε. Εκει ναι αν υπαρχει κατι καλο χτυπαμε.Τα κοιταω ξανα και ξανα αλλα δε βλεπω κατι αγωνιστικα .
    Απο τωρα για το σ/κ πηρα Στουρμ 2dnb στο 2,20 ( οχι αγωνιστικα , κόλλημα δικο μου ειναι )
    Πηρα και Εμπσφλιτ 5/10 στο 2,37 και 5/10 στο 2,45 ( παλι οχι αγωνιστικα , αλλα για χαζους δικους μου λογους )
    και αφηνω για το live τον ερωτα μου την ΕΞΕΤΕΡΑΡΑ μου , εκτος και αν μου τη γυρισει αουτσαιντερ pregame . : )))

    υγ : τη Γκριμσμπι ο Νικος τη γλυκοκοιταξε στο 5,00 . Τωρα ειναι στο 6,50 !!! Κανονικα θα ηταν για sans voir αλλα οπως λεει ο Μπαζ : Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν διαφωνώ να το παίξει κάποιος, εγώ δεν τα παίζω αυτά τα «εύκολα».
    Λεω οτι κατι ξερει ο μπουκ που δεν το βλεπουμε εμεις , η τουλαχιστον αυτο υποθετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Fairplay είσαι αρχηγός!

      Fairplay:"Καθήστε απλοί θεατές. Δεν πονταρουμε σκομη." Και την ιδια στιγμη έχει βάλει οχι ενα, ΤΡΊΑ ματς!!! Το ένα εξ αυτών με maxbet και... raise!

      Φαντάσου ρε Μιχάλη να έπαιζες κιόλας!
      :)))))))))

      Γκριμσμπι ναι, την είδα στο 5.00 και με προκαλεί στο 6.50. Θα την ήθελα στο 7.00 για να εχω τη νομιμοποίηση να τη βάλω sans voir. Κάτι σε 5.00 minus μου κάνει το διπλό.

      Το εύκολο (να πεις του Μπαζ) είναι να βάλω Μανσφιλντ στο... 1.55! Αυτό να του πεις!

      Τι πραμα είναι αυτό ομως; Να παίξω (λέμε τωρα) ένα 1.55 θα νιώθω απίστευτα ανασφαλής. Με ένα... 7.00 ομως νιώθω μια χαρά ήρεμος! Πως γκένεν αυτο;

      Διαγραφή
    2. :)))
      Προσεξε ομως οτι ΟΛΑ ειναι για διαφορους στατιστικους λογους και ΟΧΙ αγωνιστικους !!!
      Aρα ειμαι μεσα στα πλαισια αυτου του blog :)))
      Οπως λες κι εσυ στο 1,55 ανασφαλης , στο 7,00 μια χαρα . Ετσι κι εγω στατιστικα παιζω μια χαρα , αγωνιστικα τρεμω , φοβαμαι !! :)))
      Σιγα μην παιξω Μανσφιλντ στο 1,55 . Την Τρανμιρ θα παιξω στο 1,61 :))) :))) :)))
      Οταν εγραφα τα παραπανω χαμογελουσα γιατι ηξερα οτι θα με πειραξεις αλλα σιγα που δε θα εβρισκα κατι να απαντησω :))
      Καλημερες σε ολους .........

      Διαγραφή
  20. Επαιξα και στην πρεμιερ τη 2η αγωνιστικη το Σιτυ - Εβερτον Χου αλλα οχι αγωνιστικα , στατιστικα μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα, σκοτάδι έξω.

    Παιδιά, οι πιθανότητες που βγάζω είναι φετινό φρούτο. Εσεις με ρωτήσατε πώς βγαίνουν και κόλλησα το μικρόβιο. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπολόγιζα με αυτόν τον τρόπο την αξία. Τα ματς που διαλέγω να συζητήσω, μου προκύπτουν με το παλιό σκεπτικό, αγωνιστική εικόνα, απόδοση και ένστικτο. Απλώς φέτος κάθομαι από περιέργεια και μετράω και τα στεγνά νούμερα. Αν τα δεδομένα που βάζω στο καβουρδιστήρι είναι τα σωστά, δεν το γνωρίζω. Πενταετία, προιστορία, έδρα. Αφού δεν έχετε φέρει αντίρρηση μέχρι στιγμής, συνεχίζω να βγάζω το ίδιο χαρμάνι. Προσωπικά, θεωρώ πολύ στοιχηματικές και τις πρώτες αγωνιστικές, για αυτό και παίζω κανονικά από την αρχή. Κανείς δεν μου εγγυάται πως αργότερα θα βρω καλύτερες ευκαιρίες. Ισα-ισα αργότερα μπορεί να στρώσουν τα στατιστικά των μπουκ, μπορεί να ανοίξουν και τα μάτια περισσότερων παικτών. Μπορεί βέβαια να μη βλέπω και εγώ σωστά από την αρχή. Ολα είναι σχετικά.

    Για τη Σριούσμπερι, να πω πως έχει παίξει με ομάδες υποβιβασμού μέχρι στιγμής και ίσως τα αποτελέσματά της να παραπλανούν. Δεν υπάρχει προιστορία και για την πενταετία πρέπει να γίνουν αλχημείες, μιας και η Γουίγκαν έπαιζε σε ανώτερες κατηγορίες. 22-33-45 μου βγαίνει ο μέσος όρος.

    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει σκεπτικο το 22-33-45.
      Μόνο που η Γουιγκσν δεν είναι πια ομάδα Τσαμπιονσιπ. Είναι ομαδα Λιγκ 1. Υποβιβάστηκε και δεν διατηρεί κανένα προνόμιο.
      Ως εκ τούτου το σετ αυτό δεν είναι για τα μετρα της.
      Με αυτο το σκεπτικό κάποιοι έβγαζαν σετ πέρυσι στην Άστον Βίλα με κριτήρια Πρεμιερ. Δεν πάει έτσι.

      Διαγραφή
    2. Δημητρη συμφωνω με το σκεπτικο σου για τη Σριουσμπερι και με το σετακι που εβγαλες . Κι εγω εκει στο 2,20 δινω στη Γουιγκαν .
      Και βεβαια μπορει η Σριουσμπερι να κερδισει και το 4,00 ειναι μια χαρα , δεν βλεπω ομως '' μαξιλαρι '' του 40% ρε Νικο .
      Και βεβαια Δημητρη συνεχισε αυτο που κανεις ειναι και καλο και χρησιμο .

      Διαγραφή
  22. Η SB άλλαξε πλατφόρμα με πολύ μοντέρνο UI και στο PC και mobile.
    Η ουσία είναι ότι (ξαφνικα) έχει βελτιώσει και τις αποδόσεις της. Σε κάποια αρχίζει και δίνει πιο ψηλά από Sman.

    Δεν ξέρω πόσο θα το κρατήσει ή αν είναι κόλπο του μάρκετινγκ κλπ. Θα την παρακολουθω αφού ούτως ή άλλως έχω λογαριασμό εκεί.

    Μην με αρχίσει κανεις για "αξιοπιστια" και τέτοια. Την είδα και την αξιοπιστη Πράσινη, την... "Κλέφτρα της Τασμανιας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαρέσει ο τρόπος που γράφετε! Είμαστε όλοι στο ίδιο πλαίσιο! Όταν στεναχωριέμαι ή όταν αγχώνομαι, μου φεύγουν όλα μόλις αρχίσω και διαβάζω τους αριθμούς σας! Πείτε με χαζό, πείτε με ανωμαλο αλλά χθες και σήμερα που διάβασα και τα τελευταία σας, ένοιωσα να ξεχνιέμαι ευχάριστα!! Θέλω να μάθω! Χρειάζομαι δάσκαλο... Fairplay, πότε έχεις κενό για μπύρα; 😝 αντε γιατί βαρέθηκα με το over0,5 που μόλις χασω ένα, θα χρειαστώ 20 αγώνες για να τα πάρω πίσω..... Αντε να δούμε πως μπορώ να συνδυασω και εγώ κάποιο διάβασμα να βοηθήσω! 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Κωστη
      Κοιτα αν θες αντικειμενο μελετης ΑΝΕΤΑ θα σου βρουμε . Ομως πρεπει οντως να πουμε και καποια πραγματα απο κοντα . Να ξερεις ομως οτι ολα εχουν μια συνεχεια και πρεπει να αφιερωσεις χρονο , να παρακολουθεις . Και αλλος φιλος μας μου ειπε : μπηκα χτες να σας διαβασω αλλα δεν καταλαβαινω τι λετε .
      Πως να καταλαβει αμα μπαινει μια φορα τη βδομαδα ?
      Εμεις θα τα πουμε απο κοντα αλλα εδω εχουμε το συντονιστη μας τον nklaps να σκεφτει σε τι θα μπορουσες να βοηθησεις . Ο Δημητρης μας δινει σετακια και ειδησεις για τις ομαδες .
      klaps εχεις καμμια ιδεα ?
      Βρες κατι , ο Κωστης ειναι επιστημονας κανονικος με τα προγραμματα του και τα σεα του ...

      Διαγραφή
    2. Φαβορί σε απόδοση αουτσάιντερ. Να ενα θεμα. Ξέρω και εγώ; Στην πορεία βρίσκει κανείς αυτό που του αρέσει.

      Σουηδία βλέπει κανείς σας;

      2η Σουηδίας: παίζει ο πρώτος με τον 4ο και πληρώνει 7.50 ο τέταρτος.

      Η Νταλκουρντ βεβαίως ειναι "τρένο". Δεν εχει καμία ήττα εντός και έχει πανω από 10 αγωνιστικές να χάσει(!), ούτε γω ξερω πόσες. Ο ορισμός του "τρενου", αν και υποτίθεται νεοφώτιστη.

      Η Φαλκεμπεργκ ωστόσο δεν είναι μπάζο να πληρώνει 7.50, με καλή φόρμα και πολύ καλές επιδόσεις εκτός έδρας. προσφάτως έριξε πέντε στην αλλη πρωτοπόρο την (θα δυσκολευτώ) ...Μπρομαποϊκαρνα. Γιατι να μην κανει το ιδιο με τους Κουρδους και να τους κερδίσει και αυτούς στην έδρα τους. Και η Μπαρτσελόνα κάποια στιγμή θα ηττηθεί στην εδρα της μεσα στη σεζόν. Η Νταλκουρντ όχι; Αφυσικο δεν ειναι;

      Μοναδικο μελανό σημείο η πρόσφατη ηττα της "δικιάς μας" από την Γκεφλε 0-4. (0-1 από το 9΄και 0-3 στο ημίχρονο, κανονικο μπλακ αουτ) Ετσι για να ανεβαίνει η απόδοση του διπλού!

      Διαγραφή
    3. Εμενα μου κανει . Εχουμε αποδοση που ξεφευγει κατα πολυ , το αουτσαιντερ ειναι κουκλα , αλλα δυστυχως το φαβορι ειναι κι αυτο αψογο . 3/10 για να δω αν μπορει να παραπατησει .:))

      Αν το φαβορι ειχε ελλατωματα θα ηταν για sans voir και 7/10 , η οχι ?

      :))

      Διαγραφή
    4. Αν εκτός όλων των άλλων ΚΑΙ το φαβορί είχε κουσούρια, πιθανότατα ΔΕΝ θα ηταν sans voir, διότι δεν θα μας εδιναν το διπλό 7.50.
      Δεν μπορεί να τα έχει κανεις όλα στη ζωή!

      Διαγραφή
    5. Ετσι ακριβως .
      Αντε να στο εδινε 5,00 .
      Το μόνο κακο ειναι οτι η ατιμη η Νταλκουρντ σε 22 ματς ΔΕΝ εχει στραβοπατησει ακομη σε δυο συνεχομενα . Μετα απο καθε στραβοπατημα επιστρεφει με νικη και το ταιμινγκ αυτη τη στιγμη ειναι εκει .Επιστρεφει απο στραβοπατημα ...

      Διαγραφή
    6. "nklaps8 Σεπτεμβρίου 2017 - 12:24 μ.μ.
      Φαβορί σε απόδοση αουτσάιντερ. Να ενα θεμα"

      Τι απόδοση έχει ένα φαβορί σύμφωνα με σένα για να χαρακτηριστει αουτσαιντερ;

      Διαγραφή
    7. Να σου δώσω ενα παραδειγμα Κωνσταντινε:

      11/02/2017
      Πλίμουθ - Εξετερ και μας έδινε ο άσος 3.00.
      Με βαση την εικόνα των ομάδων ο άσος για μένα ήταν του 2.50 στη χειρότερη.
      Θα πληγώσω βέβαια τον κοινό μας φίλο και συμπαίκτη Μιχάλη, αλλα ετσι ειναι. Το ειχα γραψει μαλιστα εδώ: "όχι αουτσαιντερ εκεί μέσα η Πλίμουθ"

      Ε, αυτό ήταν για μένα ένα φαβορί, που πλήρωνε ως αουτσαιντερ γιατι οι Εταιρίες είχαν τρομάξει από τις εκτός έδρας επιδόσεις της Εξετερ και τόλμησαν να δωσουν 3.00 στην Πλιμουθ.

      Για την ιστορία: το ματς εληξε 3-0, εφαγε τρίμπαλο δηλαδή ο Μιχάλης (να τα λέμε όλα!) και η Πλίμουθ στην Λιγκ 1 στο τελος της σεζόν, ανετα-ανετα.
      Οπως δηλαδή θα περιμενες από ένα φαβορί!

      Δεν ξερω αν σε μπερδεψα περισσοτερο
      :)

      Διαγραφή
    8. Α, ξεχασα, πιο κοντινο χρονικά:

      Αυριο
      Ουαλια Πρεμιερ

      Μπανγκορ-Καρμαρθεν. Εδινε ο ασος 2.70. Ελαφρυ αουτσαιντερ.

      Ε , καπου διαβασα "τι ειναι αυτα, λαθος αποδοσεις, ειναι ασος του 1.70, θα διορθωθεί κλπ" και τετοια

      Ε, σήμερα είναι 1.85 η Μπαγκορ.
      Αυτό είναι ...καρα-φαβορί που πλήρωνε ως ελαφρύ αουτσαιντερ.

      Ξέρουμε αν θα βγει κιόλας αυριο; Οχι.
      Αποκλείεται να χασει; Οχι.
      Θέλουμε όμως να βρίσκουμε (αν γινεται) τετοια φαβορί; Γιατι όχι;

      Βρεστε μου εσεις τετοια, και αναλαμβανω να τα παιξω εγω!!!

      :)

      Διαγραφή
    9. Τι αναλαμβανεις να παιξεις βρε συ που στο δωσα στο πιατο αλλα δεν το τιμησες ?
      Κανω copy-paste για να το θυμησω : Αυστρια - Erste Liga
      Nεουσαντ - Λιεφερινγκ 3,10 - 2,20 ( μαλλον επρεπε να ηταν 2,20 - 3,10 )
      Τελικο σκορ 2-0 χαλαρα.
      Λεω οτι το σετ μαλλον επρεπε να ηταν αναποδα και δεν λες '' ναι Μιχαλη εχεις δικιο '' .
      Σκεφτομαι κι εγω , '' μαλλον λαθος εκανα ''.
      Σου εχω πει οτι με τους αουτσαιντερ ασους εχω θεμα , βοηθα λιγο το μαμημενο .........

      :)))

      Διαγραφή
  24. Ρε σεις, η Λοκερεν @ 11.50 στο Αντερλεχτ-Λοκερεν, μου ξεφυγε τελειως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα βάζεις με πληγωμένα θηρια

      Διαγραφή
    2. Ουδεποτε θα το επιχειρούσα αυτό, αν πλ(ε)ρωνε 6.00 και το ξερεις.

      Μια θα χασω, δυο θα χασω, τρεις θα φαω τεσσερα, ε καποια στιγμή (11.50 ειναι αυτο) θα τα πάρω πίσω συν το οποιο yield

      Διαγραφή
  25. Eτσι να μαζευομαστε σιγα σιγα δεν περισσευει κανεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα στην παρέα. ΤΣΚΚΑ Σόφιας - Βερεγια. Πράσινη 1,25 - 5 - 10. 2dnb 9. Η γηπεδούχος γνωστή και μη εξαιρετέα. Η φιλοξ/νη τώρα ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια. Οικονομικά εύρωστη ομάδα. Πέρυσι έπαιξε πρώτη χρονιά στην πρώτη κατηγορία και τερμάτισε 10η (η τσκκα 3η) όμως έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλου (που το πήρε η τσκκα). Οι αριθμοί σε 7 αγωνιστικές φέτος είναι τσκκα 5-1-1 συνολικά, εντός 2-0-1 και 10-3 γκολ, βερεγια 4-1-2 συνολικά και 2-1-1 εκτός. Πέρυσι η βερεγια κέρδισε την τσκκα στην έδρα της ενώ εκτός (στην τσκκα) έφερε ισοπαλία 1-1. Πήρα ήδη το 2dnb στο 9 και βλέπουμε... Καλή στοιχηματικη χρονιά και καλή μας αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα! Να τα τα κσλα!
      Από περιφερειακά Πρωταθληματα.
      Καλή αρχή και σε σένα!

      Διαγραφή
  27. Παρέλειψα να πω πως η τσκκα έχει συνολικά γκολ φέτος 21-6 υπερ - κατα (τα 10-3 εντός) ενω η βερεγια 8-7 συνολικα και 5-3 εκτός. Η βαθμολογία είναι 1η τσκκα με 6η βερεγια 16 με 13 βαθμούς αντιστοιχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν ξέρω τι θα έρθει πάντως είναι καλό το bet.
      Δώσε τέτοια οπότε έχεις και αποφασίζει ο καθένας μόνος του.
      Αν δεν ήμουν ξανοιγμενος θα επερνα σίγουρα .

      Διαγραφή
    2. Αυτό δεν ξέρω τι θα έρθει πάντως είναι καλό το bet.
      Δώσε τέτοια οπότε έχεις και αποφασίζει ο καθένας μόνος του.
      Αν δεν ήμουν ξανοιγμενος θα επερνα σίγουρα .

      Διαγραφή
    3. Σφιχτη ομάδα. Θυμιζει την περυσινή Τσαβες της Πορτογαλίας
      :)

      Διαγραφή
  28. Άνθρακες ο θησαυρός. Κακή εμφάνιση και χωρίς σουτ στο τέρμα μέχρι το 70. Στα υπόψη πάντως για το 2ο γύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Και με ανατροπη.
      Αυτο αν το παιξεις και χασεις με ανατροπη ποναει ασχημα.....

      Διαγραφή
  30. Δεν το συζητάμε. Έτσι είναι.
    Ουτε σαν την Βερεγια θέλω να χάνω Ούτε σαν τη Λοκερεν. Προτιμώ ένα άχρωμο 1-0 ή 2-0 παρά αυτά. Αλλά αυτό το παραλίγο είναι το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To χειροτερο που εχει συμβει ηταν αυτο :

      Αϊντχοφεν -€“ Χερενφεν 2 DNB @ 7.20 4-3 LOST

      και αυτοί οι κουλοί φάγανε 2 γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο,από 2-3 έγινε 4-3

      Να παθεις δυο τρια τετοια σ ενα μηνα να βριζεις ολο το χρονο :)))

      Διαγραφή
  31. Περιμένοντας με ενδιαφέρον τα τελικά συμπεράσματα του Νίκου στο τέλος της σεζόν, παραθέτω δύο σχετικές έρευνες που είχα βρει παλιότερα στο διαδίκτυο. Αν ήδη τις γνωρίζετε, έχει καλώς.

    http://the-football-analyst.blogspot.gr/2011/03/draw-no-betdouble-chance-analysis.html

    http://www.betgps.com/double_chance_vs_draw_no_bet.php



    ΑπάντησηΔιαγραφή