20 Οκτ 2017

"Μακριά από τα άχαστα"



«Να τον φάει η αρκούδα, να μην γράψει, να ησυχάσουμε -  απόδοση 1,30» - ευκολάκι.  Αμ δε.  Ρε μην παίζετε φαβορί θα καταστραφείτε. Να παίζετε αουτσάιντερ, τρίλιζα, μακριά γαϊδούρα, αλλά μακριά από άχαστα φαβορί.  
Τούτο βγαίνεις το φωνάζεις και ξανά μέσα στην σπηλιά. Άμα κόψεις από την «πρέζα» των φαβορί την άκρη θα την βρεις. Και άμα πας στους γκισέδες αριά και που θα με θυμηθείς. Τα άλλα να χαμε να λέγαμε…

Το αουτσάιντερ στον αυτόματο πιλότο – ευτυχώς που είναι και τα παιδιά και του δίνουν ζωή. Για να διαβάσεις τα σχόλια θες οδοδείκτη για να μην χαθείς και γαϊδουρινή υπομονή για να μην βλαστημήσεις. Εδώ στο βάθος της σπηλιάς δεν πιάνουν ούτε κατάρες, ούτε ευχές – αλλά κάτι πιάνουν τα αυτιά μου.

Και «κίνησε ο Εβραίος και έτυχε Σάββατο» μήπως μπήκα για να κουβαδιάσω τους φαβοριτζήδες; Μια από τα ίδια βλέπω έχει το μενού στην Αγγλία. Ο Λάζαρος ξαναπαίρνει το κρεβάτι και πάει για έξω…

Έξω χαρά θεού – ένα παρατεταμένο και κουραστικό καλοκαίρι. Στοιβαγμένα τα ξύλα, περιμένουν έναν χειμώνα, που μόνιμα αργεί πια.

Αμπελοφιλοσοφίες να γράψω, ίσως μπορώ ακόμα – μα στοιχηματικές παπαριές; μου ζητάτε πολλά. Μια χαρά βλέπω το πάτε, και ωραία στοιχηματικά σχόλια και ποδοσφαιρικές σκέψεις καλές.

Λέμε ούτε πως γράφουν δεν θυμάμαι – να δω αν θα μπορέσω να το ανεβάσω…

Η Γουίγκαν δεν κέρδισε στη χαροκαμένη Τζίλιγχαμ και σου δίνουν κάτι ψίχουλα να πάει να κερδίσει στην αήττητη  Μπλάκπουλ – αυτό το διπλό το παίζεις και είσαι χαμένος μακροπρόθεσμα, ανεξαρτήτως έρθει, δεν έρθει. Δεν θες να το καταλάβεις – πρόβλημα σου…

Τρίτο διπλό στο καπάκι η Κόλτσεστερ; Στο 5,50; Τώρα 4,75. Πάντα βοηθάει και ο μπουκ με τον τρόπο του…

Ακόμα και την Λούτον δεν θα την έπαιζα – έπεσε και η απόδοση. Και φαβορί και απόδοση σε πτώση – συνδυασμός φωτιά για να καεί ο κώλος σου.

Συνεχίστε τώρα παιδιά εσείς – μια χαρά και ο συντονιστής. Θα επανέλθω δριμύτερος…

Υ.Γ. έχει και τραγουδάκι από τα παλιά, να ομορφαίνει την σπηλιά.




207 σχόλια:

  1. Ε, ρε γλέντια!

    Μιχαλάκη Μιχαλάκη
    έπαιξες το ευκολάκι.
    Έκανε ένα ντου ο Μπαζ
    και σε τρώει ο... κουβάς!

    Πλερουά τώρα φιλαράκι, γιατί έχω και μια γκανιοτα να δικαιολογήσω!!!

    :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα

    Καλως ορισες στο μαγαζι σου :)
    θα περασω αργα να με πληρωσεις ........
    στην εφερα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.

    Γρήγορες σκέψεις για την Πρέμιερ. Φοβερά στοιχηματική η τρέχουσα αγωνιστική. Ολα σχεδόν τα ματς του Σαββάτου συζητιούνται.

    Εντάξει, να κοντράρουμε την Τσέλσι, αλλά έχουμε αργήσει και το ξέρουμε. Τώρα είναι κλισέ η συμπεριφορά μας, το απρόβλεπτο ήταν με την Πάλας. Κωλοκατάσταση δηλαδή.

    Από πού κι ως πού 1,36 η Μάντσεστερ εκτός έδρας? Δεν πετάει η ομάδα του Μουρίνιο για να δικαιολογείται μια τόσο ακραία απόδοση. Για καθήστε. Μιά το κλέφτη, δυό του κλέφτη, την τρίτη θα σπάσει το σημείο. Στην Αγγλία είμαστε.

    Η Κρίσταλ Πάλας πρέπει να πατήσει πάνω στον θρίαμβο επί της Τσέλσι, αν θέλει να παλέψει για την παραμονή. Να η ευκαιρία.

    Εκνευρισμένοι, λέει, οι παίκτες της Λέστερ με την απόλυση του προπονητή τους. Η Σουόνσι μπορεί να εκμεταλλευτεί την αναστάτωση.

    Πάλι υπερτιμημένο φαβορί η Σαουθάμπτον. Πόσες φορές νίκησε εντός φέτος? Και η Γουέστ Μπρομ είναι ζόρικη ομάδα με τέτοια φαβορί.

    Να βάλω στη συζήτηση και τη Σίτι? Ρε γαμώτο, εντός έδρας πραγματικά τη φοβάμαι. Το 1,11 όμως είναι πολύ ενοχλητικό.

    Και κάνω την κρίσιμη ερώτηση. Ποιά είναι η πιο ανάποδη στροφή ?
    Το 9,00 της Γουότφορντ?
    Το 26,00 της Μπέρνλι?
    Το 4,50 της Πάλας?
    το 2,80 της Σουόνσι?
    Το 11,00 της Χάντερσφιλντ?
    Το 5,25 της Γουέστ Μπρομ?

    Η απάντηση βρίσκεται Πατησίων και Σταδίου γωνία. Μπροστά στις βιτρίνες του Λαμπρόπουλου.
    https://www.youtube.com/watch?v=Qx2jqc_NIc8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία συζητηση. Ειδες, όλα τα ματς εχουν κατι. Αλλα ποιό επιλέγουμε;

      Μια λυση ειναι να βγαλεις δίκαιες αποδοσεις και να πάρεις τα 1-2 ματς με το μεγαλυτερο expected value. Εσυ όμως θες να πετύχεις τα 1-2 που θα βγουν και όχι ντε και καλά τα 1-2 με τη μεγαλυτερη μακροχρονια αξία.

      Εγω λέω ότι δεν γίνεται να τα παίζει κανείς όλα και δεν είναι πολύ πιθανό να βγουν όλα τα αουτσαιντερ. Κάτι πρέπει να επιλέξεις.

      Ο Fairplay λεει ότι αν μετα από μια αρχική διαλογή παιχνιδιων, δεν μπορείς να επιλέξεις τα 1-2 ματς που τελικά θα παίξεις, καλύτερα να μην παίξεις κανένα!

      Διαγραφή
    2. Λεω να κρατησουμε τις κοντρες δυο πρωτα Γουοτφορντ και Μπερνλι οπως γουσταρει ο καθενας αναλογα με το στυλ του και το τι βλεπει.γιατι δεν ειναι ολα ισιωμα.

      υγ :Καλα ρε πιστεψατε οτι θα επαιζα το 1,30 ?Αφου εχω εξηγησει οτι αυτα δεν τα κλικαρει το ποντικι μου .Μπλοφα ηταν να πεσουν τα μιλιουνια στο 1,30 μπας και ανεβει το 3αρι του αουτσαιντερ και η Πρεστον του Νικου :)

      Διαγραφή
    3. Νίκο, δεν ξαναβγάζω αποδόσεις. Δεν με βοηθούν, πιο πολύ με μπερδεύουν. Το ένστικτο και τα δεδομένα της στιγμής αρκούν. Και εννοείται πως δεν μπορείς, ούτε πρέπει να τα παίζεις όλα. Το ένστικτο μου λέει να κοντράρω τον Μουρίνιο με διπλή ευκαιρία. Η Κρίσταλ Πάλας επίσης με την Γουέστ Μπρομ φτιάχνουν μια ωραία δυάδα διπλών ευκαιριών. 2 επί 2 τέσσερις φορές τα λεφτά σου, νοτ μπαντ. Θέλω να ανοίξω και την εφημερίδα λίγο, να σκεφτώ καλύτερα. Αλλά πάνω-κάτω σε αυτά εστιάζω.

      Και όχι, πρέπει να διαλέξεις, να βρεις τα επιχειρήματα ή τη διαίσθηση να ποντάρεις. Ας ποντάρεις με επιφύλαξη, αλλά πρέπει να ποντάρεις. Τα πιο προσοδοφόρα στοιχήματα είναι και τα πιο αβέβαια. Οι πιο ανάποδες στροφές κάνουν τη διαφορά. Το πιστεύω.

      Διαγραφή
    4. Ναι, θέλω να βρώ αυτά που θα βγουν. Και να τα πληρώνομαι. Η μακροχρόνια προοπτική δεν με συγκινεί καθόλου. Σε βάθος χρόνου ξέρετε τί συμβαίνει, να μην γίνομαι μακάβριος.

      Διαγραφή
    5. Διαβασα πρόσφατα κάτι ανεκδοτα με την... μικρή Αννούλα.
      Λογικα θα σου αρεσουν...
      :)))

      Διαγραφή
  4. Μιχάλη, και η Γουότφορντ και η Μπέρνλι είναι εξαιρετικές επιλογές. Με βασανίζουν και μένα, ιδίως η πρώτη, λόγω των σοβαρών απουσιών της Τσέλσι στη μεσαία γραμμή. Πηγαίνεις για τρίτη σερί ήττα της ομάδας σου, το ξέρεις. Η Μπέρνλι είναι αποστολή αυτοκτονίας και θα την πληρωθείς όπως πρέπει. 26 φορές τα λεφτά σου. Καλή τύχη στα αουτσάιντερ λοιπόν, νομίζω πως είναι η μέρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τhanks Δημητρη
      ωστοσο και τα Χ τους ειναι εξαιρετικα .
      Γουοτφορντ Χ @ 5,40
      Μπερνλι Χ @ 12,00 δεν τα λες και μικρα :) :) :))

      Διαγραφή
    2. ρε συ Δημητρη εχω μια ιδεα :)
      κατι ειχες πει για το εγκωμιο τον φαβορι .
      δεν ξεκινας σιγα - σιγα να το γραφεις εδω απο κατω στα σχόλια αφου δε θες απο πανω . :)
      ετσι μπας και αλλαξει το φεγγαρι για τα αουτσαιντερ...
      ετσι για το γουρι που λενε ...
      καντο και θα δεις οτι θα εχει αποτελεσμα :)
      βαζω και στοιχημα αν θες .
      αιντε ξεκινα το ....:)) :)))

      Διαγραφή
    3. Βάζω μουσική υπέροχη από την Απω Ανατολή
      https://www.youtube.com/watch?v=S1cM8HoBDCY
      και αρχίζω να αντιγράφω από το πολύτιμο χειρόγραφο που βρέθηκε σε πειρατικό σεντούκι στο νησί των θησαυρών.

      ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ ΦΑΒΟΡΙ αγνώστου συγγραφέα

      Το εγκώμιο των φαβορί είναι κείμενο παρηγορητικό και διθυραμβικό μαζί. Αλλα και επικίνδυνο για όσους επιπόλαια πίνουν μονορούφι την τύχη τους.

      Ολα έχουν θέση στη ζωή και οι ανταμοιβές μεγάλες. Ακόμα και η επικράτηση των φαβορί. Τα αουτσάιντερ δεν παραδίνονται εύκολα αλλά σπάνια κερδίζουν.

      Πότε κερδίζουν τα φαβορί? Οταν έχουν σπάσει τα μούτρα τους από την αλαζονεία, όταν μπαίνουν ταπεινωμένα στο γήπεδο, όταν έχουν να αποδείξουν πρωτίστως στον ίδιο τους τον εαυτό την υπεροχή τους. Πρέπει να παραφυλάς και με τα φαβορί. Δεν είναι για χόρταση ούτε αυτά. Αν πρέπει να παίζεις επιλεκτικά τα αουτσάιντερ, τα φαβορί πρέπει να τα διαλέγεις ακόμα πιο σπάνια. Ποιός από σας αντέχει να παίξει πέντε μόνο φαβορί όλη την χρονιά και να ποντάρει κάθε φορά όλη του την κάβα? Γελάτε, βλέπω. Αυτό δεν γίνεται, λέτε εν χορώ. Ο παράδεισος είναι για λίγους. Για ελάχιστους. Συμφωνούμε.

      Διαγραφή

  5. Ολα όσα ακολουθούν στριφογύριζαν στη σκέψη μου πριν γίνουν οι σαββατιάτικοι αγώνες, απλώς δεν γνώριζα πως θα αποδειχτούν προφητικά. Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθούν από κανέναν. Είμαστε ειλικρινείς, πιστεύω, όλοι όσοι συχνάζουμε σε τούτο το παραθαλάσσιο καφενείο. Το στοίχημα ή θα είναι μια κερδοφόρα ασχολία ή δεν θα είναι τίποτα. Το λέω εγώ που παραμένω ζημιωμένος από αυτήν την υπόθεση. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες ασχολίες στη μικρή ζωή μας που αξίζουν εκατομμύρια φορές παραπάνω. Να μην τις απαριθμήσω, δεν είμαστε παιδιά. Ετυχε σήμερα να χάσει όπως έχασε η Γουότφορντ και έτυχε να νικήσει όπως νίκησε η Χάντερσφιλντ. Αλλά θέλω να μιλήσω για το μυστήριο του στοιχήματος, τη φιλοσοφική του διάσταση, τώρα που έχω την τέλεια αφορμή, τώρα που κυριολεκτικά όλα ταίριαξαν στο παζλ. Πρέπει να μιλήσω, δεν γίνεται αλλιώς. Ξεκινώ.

    Εγραψα χθες το βράδυ μια γρήγορη ανάλυση και άφησα να εννοηθεί πως δεν θα κοντράρω την Τσέλσι, αλλά πως σκέφτομαι να κοντράρω την Μάντσεστερ. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ποιό ήταν το βαθύτερο σκεπτικό, πώς ψυχανεμίστηκα, αν ψυχανεμίστηκα, όσα ψυχανεμίστηκα. Και επιτρέψτε μου μια υπερβολή στις εκφράσεις. Εγιναν κάποια πράγματα την προηγούμενη εβδομάδα που έπαιξαν βαρυσήμαντο ρόλο στο πώς θα συμπεριφερθεί το Χάος. Ετυχε να πέσουν στην αντίληψή μου και μπόρεσα να τα επεξεργαστώ σιγά-σιγά, ωρίμασαν μέσα μου υποσυνείδητα, χωρίς βιάση. Θα μπορούσαν να μου διαφύγουν και πραγματικά δεν γνωρίζω τί στροφές θα έπαιρνε τότε το μυαλό μου. Υπήρξε και εκείνη η φοβερή παράγραφος στο άρθρο του Νίκου Αγγελή της 17 Οκτωβρίου. Αντιγράφω επακριβώς. «Μπράντφορντ-Ολνταμ. Ξεκινάμε από ένα ματς που δεν θα παίξω και για την ακρίβεια ούτε καν θα σχολιάσω. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το έχω αυτό το κακό ως παίκτης. Αν δεν ανέβω από τον πρώτο, άντε από το δεύτερο σταθμό στο τρένο, πολύ δύσκολα να ανέβω στον τρίτο και σχεδόν απίθανα στον τέταρτο ή πέμπτο. Και για την Ολνταμ τα λέγαμε και την Παρασκευή, κώλωσα (και) κόντρα στην Μπλάκμπερν, η Ολνταμ πήρε τη νίκη στο 90΄, ο Γουέλενς πλέον μετρά 4 στα 4 ως υπηρεσιακός (και τί 4 στα 4 βέβαια, στο 3,75 με Πίτερμπορο, στο 7,00+ με Πόρτμουθ, στο 4,50 με Μπλάκμπερν, συν το διπλό στο Κρου για το Τρόφι) και δίνεται στο 5,00 με τη Μπράντφορντ. Αλλά για μένα δεν υπάρχει το ματς στο πρόγραμμα, τί να κάνεις, ο καθένας με τους δαίμονές του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το περασμένο Σάββατο μετά το ματς Γουότφορντ-Αρσεναλ είχα αρχίσει κι εγώ να τρώγομαι με τα ρούχα μου. Είχε ήδη προηγηθεί η νίκη της Κρίσταλ Πάλας. Ενιωθα προφανώς μια μικρή δυσφορία, έναν υποδόριο εκνευρισμό. Εχω δει τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, πώς η Αρσεναλ ισοφαρίζεται από ένα πέναλτι αμφισβητούμενο και πώς αρχίζει να καταρρέει μπροστά στα μάτια μου. Να μην μπορεί να αλλάξει ούτε πάσα, να προκαλεί ανήμπορη την πλήρη ανατροπή του σκορ. Και το σκορ να ανατρέπεται στις καθυστερήσεις. Αμέσως μετά ή την επομένη, δεν θυμάμαι, διαβάζω τις δηλώσεις κάποιου παίκτη της Γουότφορντ που λέει πως η Αρσεναλ δεν δικαιούται να παραπονιέται για τη διαιτησία και πως ο πραγματικός λόγος της ήττας της ήταν πως δεν έχει τα «καρύδια» που απαιτούνται στην Πρέμιερ. Ρε τί λέει ο αθεόφοβος, σκέφτομαι εγώ που είμαι άθεος. Τί ξεστόμισε ο άνθρωπος για τους συναθλητές του! Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και ξαφνικά μέσα στην βδομάδα, διαβάζω για νέες περίεργες δηλώσεις, αυτή τη φορά από τον συνήθη ύποπτο. Ελάτε τώρα που αναρωτιέστε, ένας είναι εδώ και χρόνια. Ζοζέ Μουρίνιο το όνομά του. Αυτός ο άνθρωπος δεν με αφήνει να αγιάσω τελικά. Σε κάποια πορτογαλική εφημερίδα δηλώνει απρόκλητος πως θαυμάζει την Παρί Σεν Ζερμέν και πως δεν θα μείνει για πάντα στην Μάντσεστερ. Κι αφού έχει τελειώσει το ματς με τη Μπενφίκα, από το πουθενά, αρχίζει να χλευάζει τον Κόντε που διαρκώς, έτσι ισχυρίζεται ο Μουρίνιο, κλαψουρίζει για τους τραυματισμούς των παικτών της Τσέλσι. Τα παίρνει στο κρανίο ο Κόντε και του απαντά, να κοιτάς την ομάδα σου και να μας αφήσεις ήσυχους. Την Παρασκευή το βράδυ καθώς χαζεύω τις αποδόσεις, τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να μπαίνουν με ένα μαγικό, μεταφυσικό τρόπο στη θέση τους. Πρώτον, έπρεπε να εμπιστευθώ την Γουότφορντ στην έδρα της με την Αρσεναλ, το έχασα το τραίνο της, τώρα το ματς είναι πιο ζόρικο. Δεύτερον, ο κερατάς που μίλησε για τους όρχεις των Αρσεναλαίων θα την πληρώσει ακριβά αυτήν την κουβέντα. Τρίτον, ο Κόντε θα πριζώσει τους δικούς του παίκτες για τις δηλώσεις του Μουρίνιο που τον ...κατασυμπαθούν και του το έδειξαν πρόπερσι. Τέταρτον, αυτή η κωλοΧάντερσφιλντ λες να είναι η Κρίσταλ Πάλας αυτής της αγωνιστικής? Την εμπιστεύτηκα με την Τότεναμ και έφαγε τέσσερα σαν σε προπόνηση. Τώρα πάλι κανείς δεν την πιστεύει, όλοι διπλό προτείνουν. Πέμπτον, ο Μουρίνιο άρχισε πάλι να καβαλάει το καλάμι, θα γκρεμιστεί άσχημα ξανά. Εκτον, η Μάντσεστερ δεν παίζει καθόλου μα καθόλου καλά τελευταία, το 1,36 πώς διάολο προκύπτει? Εβδομον, αυτός ο Βάγκνερ είναι φιλαράκι με τον Κλοπ, λες να καθήσουν στον πάγκο παρέα? Ογδοον, δεν θα κοντράρω την Τσέλσι, θα κοντράρω την Μάντσεστερ. 4-2 με ανατροπή και με ξινίλα. 2-1 καθαρά και δίκαια.

    Συγγνώμη αν σας κούρασα, έπρεπε να βγουν από μέσα μου. Κι ας τιμωρηθώ. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα
      για προλογος μια χαρα ηταν μας εβαλες στο πνευμα.
      παρε μια ανασα και μπες στο κυριως θεμα τωρα :)))
      οι θαμωνες εχουν κλεισει την τηλεοραση
      ο καφετζης την εκανε
      συνεχα το....:))

      ηδη εχουν ηρεμισει λιγακι τα φαβορι
      συνεχα να γινουν μαλθακα
      να τα κοροιδεψουμε
      να νικησουν τα αουτσαιντερ :)) :)))

      Διαγραφή
    2. Για πρόλογος ??? Από το πειρατικό χειρόγραφο έχει διασωθεί μόνο ο πρόλογος. Λυπάμαι. Φημολογείται πως φυλάσσεται στα άδυτα του Βατικανού.

      Διαγραφή
  7. Πανέμορφο!
    Πληγωθηκα παίζοντας Γουοτφορντ, αλλά ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα.

    Ωραίο βγήκε το κείμενο, γιατί ήταν αληθινό. Αν κάποιος μου ζητούσε να του εξηγήσω τί είναι και πώς λειτουργεί το στοιχηματικό ένστικτο, με αυτό θα του απαντούσα. Κάτι να στράβωνε στα χθεσινά αποτελέσματα και δεν θα το έγραφα ποτέ. Την επόμενη φορά το παζλ δεν θα συμπληρωθεί σωστά ή δεν θα αποκωδικοποιηθεί σωστά ή η τύχη δεν θα είναι με το μέρος μου ή δεν θα βοηθήσουν οι αποδόσεις και θα σπάσω τα μούτρα μου. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Η διαίσθηση είναι ύπουλο πράγμα. Δεν γνωρίζεις πότε θα σου μιλήσει και μόνο εκ των υστέρων βλέπεις αν ήταν σωστή.

    Σήμερα έχουμε ματσάρα στο Γουέμπλει και προσπαθώ να αποφασίσω αν πρέπει να εμπλακώ. Ξέρω ότι πολύς κόσμος τα φοβάται τα ντέρμπι γιατί συνήθως είναι τριπλές και οι αποδόσεις των μπουκ εξαιρετικά υπολογισμένες. Εγώ πάλι ψοφάω για τέτοιους αγώνες. Αναρωτιέμαι αν ο Ερίκ Καστέλ θα το βάλει στο παιχνίδι του. 3,60 δίνει η ισοπαλία και είναι πολύ πιθανό αποτέλεσμα. Εχω παρατηρήσει όμως πως σπάνια διαλέγει αγώνες από μεγάλα πρωταθλήματα. Η συνολική ποιότητα της Τότεναμ εξισορροπείται από το τρελό πάθος της Λίβερπουλ και μάλλον δύσκολα κάποια ομάδα θα καθαρίσει εύκολα το ματς. Πολύ πολύ δύσκολη η πρόβλεψη. Και το Χ2 στο 1,75 μου φαίνεται ελκυστικό. Η Λίβερπουλ όταν δίνεται αουτσάιντερ, αποδεικνύεται συνήθως αξιόπιστη. Το 1,75 μοιάζει ανεπαρκέστατη απόδοση, αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Χτίζονται και χάνονται περιουσίες με τέτοια ασιατικά στοιχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτυχα διάνα στην ανάλυση...
      Ολα εδώ πληρώνονται.

      Τα λέμε σε μια βδομάδα ξανά. Γειά χαρά σε όλους.

      Διαγραφή
  9. Θα μας βολέψει να μην κερδίσει η Τότεναμ απόψε, για να την ποντάρουμε ευκολότερα στο επόμενο εκτός με την Μάντσετσερ. Μια ωραία δυάδα με το 1,75 της Λίβερπουλ σήμερα και το 1,76 της Τότεναμ το άλλο Σάββατο. Τρεις φορές τα λεφτά μας. Πάω να βρέξω το κεφάλι μου κάτω από το νιπτήρα. Μου αρέσει το σενάριο υπερβολικά. Νάτη πάλι η διαίσθηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να ανοίξει μια νέα πτέρυγα στο Ωνάσειο αποκλειστικά για τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Με μειωμένα νοσήλεια λόγω συχνών εισαγωγών. Και άλλη μια στο Δαφνί. Αλλοι παθαίνουν εμφράγματα, άλλοι παραμιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή, για να καταλάβω. Επειδή οι πατεράδες μας πανηγύρισαν 4 πρωταθλητριών και δεν ξέρω πόσα πρωταθλήματα, πρέπει να πληρώσουμε εμείς όλα τα σπασμένα ??? Εγώ μικρός ήμουν με τη Μίλαν, γιατί έμπλεξα και με τη Λίβερπουλ ??? ΓΙΑΤΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιρνω αφορμη από τα γραφόμενα του Δημητρη για το Φαβορι. Πολύ σωστά. Πολύ μου άρεσαν.

    Ναι, το Φαβορί είναι κατα βάσιν μια σημαντικά ανώτερη ομάδα από το Αουτσαιντερ που αποφασισες να στηρίξεις. Εως πολύ ανωτερη.

    Πιστευει κανείς σοβαρα ότι είμαστε ...μαζοχιστές ή βιτσιόζοι να πάμε με το αουτσαιντερ, αν μας εδιναν πχ στο ματς της Τσέλσι με την Γουότφορντ τον άσο στο ...2.20; Οχι. Προφανώς πάμε επειδη (λέμε ότι) το φαβορί δεν πληρώνει καλά δηλαδή πληρώνει χειρότερα από τις (σοβαρές) πιθανότητες τους και επειδη το αουτσαιντερ πληρώνει καλύτερα από τις (λιγες) πιθανότητες του. Στην θεωρία. Η πράξη είναι πολύ πιο σκληρή.

    Γιατί; Γιατι το Αουτσαιντερ "πληγώνει". Θα θέλαμε να "πληγώνει" συχνότερα το Φαβορί, δυστυχως όμως στην πραξη "πληγώνει" πιο συχνά τον παίκτη που το εμπιστευεται. Πονεμένη ιστορία.

    Πολλές φορές εχω συλλάβει τον εαυτό μου να υπερεκτιμώ τις δυνατότητες του αουτσαιντερ που επέλεξα. Μα είναι αήττητο, έρχεται από σερί, νίκησε μια καλή ομάδα (καλη ωρα Γουοτφορντ), και το φαβορί είναι κουρασμένο, με όχι καλή εικόνα, με κομβικές απουσίες (καλη ωρα Τσελσι). Εχω καλές προοπτικές λέω μέσα μου. Και τι καλά που πληρώνει! Τί χαζός που είναι ο Μπουκ! Ω, τι ενθουσιασμός!

    Μεγάλε, με την Τσελσι παίζεις. Το ξεχνάς;

    Οχι. Το λέω: έχω ένα 20% να κερδίσω, και στο 10.00 είμαι σούπερ.

    Μεγάλε, τί σούπερ; Ξέρεις τι θα πει 20%; Το εχεις συνειδητοποιησει; Πες σε καποιον ότι "αύριο που θα πας στη δουλειά έχεις πιθανότητες 20% να γυρίσεις σπίτι σωος". Δεν είναι τελειωμένος; Τελειωμένος είναι. Πιθανότητα είναι αυτη; Το ξέρεις ότι στο 20% το να πετύχεις 10 εν σειρά κουβάδες είναι περίπου νορμάλ;

    Πάμε και πιο κάτω. Ξέρετε σε μία επιτυχία του αουτσαιντερ σας πόσες "παρ ολίγον επιτυχίες" αντιστοιχουν; Τη μία προηγηθηκες, είχες την ευκαιρία να διευρύνεις το προβαδισμα σου, αλλα δεχθηκες την ανατροπή. Την άλλη δέχθηκες την ανατροπή ή την ημι-ανατροπή στα χασομέρια.

    Ωωωωω τα χασομέρια... Πόσα bet δεν χασαμε. Πόσες ώρες περισυλλογής δεν αφιερώσαμε για τις "καθυστερησεις". Injury time! Καλά το λένε injury time. Ο χρόνος της δικής μας... injury! Ο χρόνος που πληγώνει εμάς!

    Τα χασομέρια είναι ο προνομιακός χρόνος του φαβορί συνηθως. Οχι του αουτσαιντερ. Στα χασομέρια, γενικά στα τελευταια λεπτα, τρέμουν τα πόδια του αουτσαιντερ. Οχι του φαβορί. Παρηγοριά ότι "διαβασες καλα" το ματς, ότι το άξιζες, ότι έπαιξες σωστά, ότι έχασες στο τέλος, "άδικα", αλλά όταν θα σβήσουν τα φωτα του ματς, θα έχεις δίπλα σου έναν κουβά! Η ήττα είναι ήττα. Θα προτιμάς χίλιες φορές να κέρδιζες κι ας είχες παίξει λάθος.

    Πόσο συχα χανεις στα χασμέρια; Τωρα δα που το γραφω αυτό, τώρα μόλις, μου στελνει αυτό ο fairplay:

    "Καβανι μολις τωρα το 2-2 στο μαρσειγ - παρι .
    να εχεις παιξει εδω τον ασο @ 9,00 και να πας για την πρωτη ηττα της παρι.
    να κερδιζει η μαρσειγ μεχρι το 91:32'' και να σου κανει ο αλλος το 2-2 .
    να μην ξαναπαιξεις στοιχημα μεχρι τα Χριστουγεννα :))
    Απίστευτο; Κι ομως αληθινό!

    Είδατε;;; Είδατε;;; Ή στο Ωνάσειο ή στο Δαφνί! Καλά το είπε ο Δημητρης.

    Και δεν ειναι μόνο τα χασομέρια. Οχι! Είναι και ο αλλος τρόπος να πληγωνεσαι: Αλλη φορά θα φας το τρίμπαλο, την τεσσαρα ή την πεντάρα και θα λες ότι "εγινες ρεζίλι" και κακως επέλεξες αυτό το "μπαζο". Θα κοιταζεις γύρω σου να κερδίζουν τα φαβορί και θα νιώθεις ο λακαμάς της υπόθεσης.

    Θα δεις εις βαρος σου διαιτητικά λάθη, πέναλτι, οφσαιντ, κόκκινες ("παπαρούνες") και θα αναρωτιέσαι αν αυτα είχαν συνυπολογιστεί στις αποδοσεις. Τι ατυχία θα λές. Μα πόσο ατυχος είμαι.

    Και η μεγαλύτερη ήττα σου είναι όταν νικημενος πεις "δεν άξιζαν τα αουτσαιντερ" ή (ακόμα χειρότερο) "δεν αξίζουν γενικά τα αουτσαιντερ" και δεις από απέναντι να σου βγαζει όλο θρασος τη γλώσσα της η... Χαντερσφιλντ που κερδισε την Γιουναιτεντ! Γιατι, αυτή δεν ήταν αουτσαιντερ; Ηταν, αλλα εσύ διάλεξες το ΛΑΘΟΣ αουτσαιντερ κύριε! Δεν σου φταίει κανείς! Δικό σου το πρόβλημα. Οχι του αουτσαιντερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, σε απάντηση των όσων έγραψες, θέλω να πω πολλά. Γνωστά πάνω-κάτω σε όσους βασανίζονται με αουτσάιντερ. Κάνουμε ωραίες συζητήσεις εδώ και αξίζει να ανοίξουμε άλλη μια. Απλώς οφείλω να ξαναπώ, επειδή η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη Γουότφορντ και τη Χαντερσφιλντ, πως ΕΤΥΧΕ να αποφύγω τη μια και να επιλέξω την άλλη.

      1.Πολλές φορές εχω συλλάβει τον εαυτό μου να υπερεκτιμώ τις δυνατότητες του αουτσαιντερ που επέλεξα.

      Ολοι το παθαίνουμε. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Θα πρότεινα ως λύση να εστιάζουμε περισσότερο στην κατάσταση του φαβορί. Και μάλιστα σε συνδυασμό με μεγάλα αήττητα σερί που δεν ανταποκρίνονται στην αγωνιστική πραγματικότητα. Η Μάντσεστερ έπαιρνε για καιρό νίκες χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν θυμάστε, σας είχα πει κάποτε πως η αγαπημένη μου φράση δεν είναι "αυτό το αουτσάιντερ μπορεί να κερδίσει", αλλά η φράση "αυτό το φαβορί δεν θα κερδίσει τόσο εύκολο όσο υπονοούν οι αποδόσεις". Ενας φίλος παλιότερα με είχε χαρακτηρίσει αρνητικό παίκτη που βασίζεται στις αδυναμίες των φαβορί και όχι στις δυνατότητες των αουτσάιντερς. Αυτό με τα μεγάλα σερί πάντως είναι μεγάλο ζήτημα. Πρέπει να σκεφτόμαστε έντονα πάνω στα μεγάλα σερί, είτε θετικά είτε αρνητικά, και στο αν δικαιολογούνται. Ολα τα σερί σπάνε. Ιδίως στα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Το είπε και ο Γκουαρδιόλα για την Σίτι. Δεν θα μείνουμε αήττητοι.

      2.Μεγάλε, με την Τσελσι παίζεις. Το ξεχνάς;

      Εδώ, αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι πως τυχόν ήττα της θα ήταν η τρίτη σερί. Και ναι, τρόμαξα με την ιδέα. Να όμως που η Τότεναμ δεν νίκησε τρεις σερί φόρες στο Γουέμπλει και πριν από κάθε ματς έλεγα, δεν γίνεται πάλι να μην νικήσει, δεν γίνεται να κάτσει πάλι στην ισοπαλία.

      3.Τα χασομέρια είναι ο προνομιακός χρόνος του φαβορί συνηθως.

      Αυτό ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ισχύει. Δεν έχω στατιστικά δεδομένα και δεν ξέρω αν κάποιος καλός άνθρωπος μπορεί να μας διαφωτίσει. Προσωπικά, έπαψα να ανησυχώ για τα χασομέρια, όταν συνειδητοποίησα πως όλα εξισορροπούνται όχι σε βάθος χρόνου (τί απαίσια έκφραση!), αλλά μέσα σε κάθε σεζόν.

      4.Να κερδιζει η μαρσειγ μεχρι το 91:32'' και να σου κανει ο αλλος το 2-2.

      Σε αυτό το πρόβλημα, έχω βρει τη λύση. Δεν σας αρέσει και δεν θα επιμείνω. Ωστόσο, θα ξαναπώ πως για κάποιον που παίζει με ποσοστιαίο ποντάρισμα, το σημαντικό είναι να πηγαίνει συχνά ταμείο με χαμηλότερες αποδόσεις, παρά να πηγαίνει αραιά με υψηλότερες. Είναι ζήτημα διαχείρισης κάβας.

      5.θα λες ότι "εγινες ρεζίλι"

      Εδώ Νίκο, θα είμαι ξεκάθαρος. Δεν πρέπει κανείς να νιώθει ρεζίλι όταν τα στοιχήματα χάνονται. Οποιος νιώθει ρεζίλι, σημαίνει πως δεν παίζει μόνο για τον εαυτό του. Κι αυτό είναι πολύ κακός οδηγός. Αλλο να αυτοσαρκαζόμαστε, και άλλο να νιώθουμε ρεζίλι. Το δεύτερο είναι ανεπίτρεπτο. Το πρώτο επιβεβλημένο. Χάνω ευχαρίστως 10-0, αν μου υποσχεθείς πως το επόμενο ματς (που θα έχω ανεβασει μίζα) θα λήξει 0-0 με το φαβορί να χάνει 2 πέναλτι και να έχει 3 δοκάρια.

      6.Ηταν, αλλα εσύ διάλεξες το ΛΑΘΟΣ αουτσαιντερ κύριε! Δεν σου φταίει κανείς! Δικό σου το πρόβλημα. Οχι του αουτσαιντερ!

      Είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου. Εχουμε διαλέξει τον δυσκολότερο δρόμο. Μόνο αυτός ανταμοίβει αληθινά.

      Διαγραφή
  13. (συνεχεια)

    Μα δεν εχει νίκες αυτό με το αουτσαιντερ; Εχει. Και πιστεψτε με είναι ωραίες η νίκες. Λίγες αλλα ωραίες. Μεγάλη η χαρά. Νομίζετε ότι είναι τα λεφτά που κερδίζεις; Οχι. Είναι η νίκη για τη νίκη. Ειναι επειδή η σκέψη σου επιβεβαιωθηκε. Θριαμβευσε! Αυτη ειναι η χαρά.

    Μα μην νομίσετε. Την επόμενη ημέρα (που πας και με φόρα και με ...ψυχολογία από την νίκη - τρομάρα σου!), business as usual: wellcome to ...Cuba!!! Καλωσηρθατε και πάλι στον κουβά! Μην ξεχνιόμαστε! Ετσι είναι αυτα.

    Και τι μενει; Οτι είμαστε μαζοχιστες; Οτι είμαστε ρομαντικοί; Δεν ξέρω. Κανείς δεν είναι για τίποτα σίγουρος σε αυτό το σπορ που λέγεται στοίχημα.
    Εγώ επιμένω με τα αουτσαιντερ, γιατί λέω ότι "δεν μπορεί να κάνουν λάθος οι αριθμοί". Μονο γι αυτό.

    Ετσι λεω. Το ξέρω όμως;
    Δεν το ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλημερες
    Δημητρης και Νικος γραψατε ομορφα πραγματα , σκεψεις που δειχνουν ανησυχο πνευμα.
    Στα τοσα χρονια που ασχολουμαι με το σπορ αυτο που το λενε στοιχημα ΔΕΝ εχω δει ανθρωπο που να παιζει αποκλειστικα φαβορι και να ειναι σε βαθος 2ετιας-3ετιας κερδισμενος .
    Αντιθετα ΟΛΕΣ τις φορες που συναντησα πραγματικα κερδισμενο μακροχρονια ο παιχτης επαιζε αουτσαιντερ και μαλιστα βαλιου.
    Θελει και τα δυο μαζι .Αουτσαιντερ και να ειναι και βαλιου.
    Τωρα οταν παιζεις το 12αρι πρεπει να τα περιμενεις ολα , να μην μακρυγορω.
    Κι εγω καποιες φορες παιζω καποια λιγα φαβορι οταν υπαρχουν σοβαροι λογοι κατ εμε.
    Οι αριθμοι ΔΕΝ κανουν ποτε λαθος .
    Σας εχω πει οτι καταγραφω ολα τα αγγλικα ματς με odds>10.
    Στην καταγραφη αυτη για φετος απο 8/8/17 εχω καταγραψει 47 ματς μεχρι τωρα.
    Οποιος εμπιστευταν '' ΤΥΦΛΑ '' τα αουτσαιντερ θα επαιζε 47 μοναδες και θα ειχε επιστροφες 78 με 7/47.
    Το αουτσαιντερ κερδιζει μια στις εφτα (σχεδον ) αλλ εχει αφησει το φαβορι χωρις βρακι.......
    Για τα υπολοιπα θα επανερθω αργα το βραδυ γιατι εχουμε και δουλειες :)

    Καλημερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη, μπορείς να αναφέρεις ποιές είναι οι εφτά νίκες μέχρι στιγμής? Οταν λες Αγγλία, ποιές κατηγορίες εννοείς?

      Διαγραφή
    2. Ελα φιλε τωρα το ειδα.
      Κοιταω 7 κατηγοριες
      πρεμιερ
      τσαμπ
      λιγκ 1
      λιγκ 2
      νασιοναλ λιγκ
      νασιοναλ λιγκ βορας
      νασιοναλ λιγκ νοτος
      και
      ολα τα κυπελα , λιγκ τροφυ κλπ.


      τα 7 ματς που κερδισε το αουτσαιντερ ειναι :
      12/8 τσελσι - μμπερνλι 2 @ 15,00
      23/8 σαουθαμπτον - γουλβς 2@ 11,00
      28/8 γιορκ - γιουν οφ Μαντσεστερ 2 @ 10,00
      7/10 σαλφορντ - λιμινγκτον 2 @ 10,00
      14/10 κ παλας - τσελσι 1 @ 10,00
      17/10 χερεφορντ - φαρνμπορο 2 @ 12,00
      21/10 χαντερσφιλντ - Μ Γιουν 1 @ 10,00

      εχουν παιχτει 47 ματς μεχρι τωρα.
      σημερα παιζουν αλλα 3 στο EFL:
      αρσεναλ - νοριτς 2 @ 11,00
      Μ Σιτι - Γουλβς 2 @ 23,00
      Σουονσι - Μ Γιουν 1 @ 10,00

      για να σε βοηθησω η καταγραφη γινεται τη στιγμη που θεωρω εγω καλυτερη
      δεν ειναι τιμες κλεισιματος
      πχ τη Σουονσι την κατεγραψα στο 10,00 και ειναι στο 6,50 , εγω το μετραω
      αυτα που γυροφερνουν στο 10,00 τα καταγραφω πριν πεσουν κατω απο 10,00 και χαθουν
      και αυτα που ειναι 17,00 και 20,00 τα αφηνω γιατι ξερω οτι θα κλεισουν στο 25,00.
      ελπιζω να βοηθησα και να σου ελυσα καποιες αποριες.

      στα 47 καταγεγραμμενα ματς βλεπω αυτη τη στιγμη καθυστερηση εμφανισης του Χ 25 φορες.
      δεν θα παραξενευτω αν καποιο απο τα σημερινα ερθει Χ.
      πιο πιθανο θεωρω τη σουονσι και μετα την αρσεναλ αλλα δεν εχω την πολυτελεια να μπλεξω ..

      Διαγραφή
    3. Πάντως, μην αποκλείετε τίποτα. Ο κύκλος μας δεν είναι ποτέ ασφαλές δείγμα. Τίποτα στον κόσμο δεν απαγορεύει να υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που έχουν τελειοποιήσει τη μέθοδο των φαβορί. Που καταφέρνουν να ελίσσονται ανάμεσα στις κακοτοπιές κι αυτού του τρόπου παιχνιδιού. Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα έλεγα σε κανέναν πως κερδίζω. Για ποιό λόγο να το αποκαλύψεις? Το ότι κερδίζεις, οφείλει να αρκεί.

      Διαγραφή
  15. εξαιρετικά τα σχόλια , παραθέτω ενα λίνκ που ταιριάζει στην συζήτηση

    https://cognitivefootball.wordpress.com/2017/03/30/measuring-predictions/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Φωτη με τα ωραία σου!. Είμαι στη δουλεια και εχω "κολλησει" με το αρθρο που μας βρήκες. Πρεπει να βαλω εναν καφε και να το μελετησω πιο μετά αργα και με την ησυχία μου.
      :)

      Διαγραφή
    2. υπάρχει αυτο το blog που κραταεί αρχείο με τις αποδόσεις οπαπ http://statistikadedomena.blogspot.gr/

      αν εφαρμοσεί κανείς την εξίσωση οπως περιγράφεται (αφαιρώντας την γκανιοτα), λόγω πολυ μεγαλού δείγματος μπορεί κάποιος να αποδείξει οτι όντως τα αουτσαιντερ κρύβουν μεγαλύτερο value σε σχέση με τα φαβορί.

      και βέβαια μπορεί να βγάλει και αλλα πολυ χρήσιμα συμπεράσματα...

      Διαγραφή
  16. Πολλες βροχερες καλημερες
    Λιγες ωρες πριν απαντωντας σε ερωτηση του φιλου Δημητρη σχετικα με την καταγραφη των odds>10 εγραψα τα εξης :
    εχουν παιχτει 47 ματς μεχρι τωρα.
    σημερα παιζουν αλλα 3 στο EFL:
    αρσεναλ - νοριτς 2 @ 11,00
    Μ Σιτι - Γουλβς 2 @ 23,00
    Σουονσι - Μ Γιουν 1 @ 10,00

    για να σε βοηθησω η καταγραφη γινεται τη στιγμη που θεωρω εγω καλυτερη
    δεν ειναι τιμες κλεισιματος
    πχ τη Σουονσι την κατεγραψα στο 10,00 και ειναι στο 6,50 , εγω το μετραω
    αυτα που γυροφερνουν στο 10,00 τα καταγραφω πριν πεσουν κατω απο 10,00 και χαθουν
    και αυτα που ειναι 17,00 και 20,00 τα αφηνω γιατι ξερω οτι θα κλεισουν στο 25,00.
    ελπιζω να βοηθησα και να σου ελυσα καποιες αποριες.

    στα 47 καταγεγραμμενα ματς βλεπω αυτη τη στιγμη καθυστερηση εμφανισης του Χ 25 φορες.
    δεν θα παραξενευτω αν καποιο απο τα σημερινα ερθει Χ.
    πιο πιθανο θεωρω τη σουονσι και μετα την αρσεναλ αλλα δεν εχω την πολυτελεια να μπλεξω ..

    Οπως βλεπετε ειπα οτι το Χ εχει καθηστερησει 25 φορες και δεν θα παραξενευτω αν καποιο απο τα τρια ματς που ανεφερα ερθει Χου.
    αρσεναλ - νοριτς Χ @ 5,75 και
    σιτι - γουλβς Χ @ 9,00

    Τα συμπερασματα δικα σας
    Τα νευρα δικα μου..........

    Το σ/κ που μολις εφυγε αναζητησα μαζι μ ενα καλο φιλο τα Χ στο τσελσι - γουοτφορντ και σιτι - μπερλι και φαγαμε απο 4.
    Τωρα που δεν παιξαμε βγηκαν δυο καρα-καραΧηναρες 5,75 και 9,00.
    Αυτη η ατιμη '' η θεση του μυλου ''
    Ηταν κοντα αλλα ΔΕΝ την βρηκαμε ακριβως...
    Ηταν στο παραενα...
    Σκυβουμε ξανα στα κιταπια μας και συνεχιζουμε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Μιχάλη, πώς να μην νευριάσουμε χθες τα μεσάνυχτα ? Το είπες, δεν το είπες? Το είπες. Αποδόσεις ανώτερες του 10,00 δεν επιτρέπονται στην Αγγλία. Και χθες θυμήθηκα και το άλλο που μου είχε πει ο Νίκος, πως διπλές ευκαιρίες άνω του 5,00 μακροπρόθεσμα φέρνουν κέρδος. Χάζευα τις αποδόσεις στο Σίτι-Γούλβς και σας έγραψα το εξής κείμενο. Το θυμάμαι επακριβώς. Λέτε τα δεύτερα της Σίτι να καθαρίσουν τόσο εύκολα το ματς? Εγώ ξέρω πως τα πρώτα της χρειάστηκαν μια ολόκληρη σεζόν για να ρολάρουν. Αυτό το 7,00 της ΔΕ μου προκαλεί ίλιγγο. Τί συνέβη και δεν το διαβάσατε ποτέ? Διάβασα στο BBC τις ενδεκάδες. Η Γουλβς θα έκανε 9 αλλαγές, ενώ η Σίτι θα έβαζε τους βασικούς επιθετικούς της, Ζεζούς, Αγουέρο, Στερλινγκ. Φοβήθηκα και έσβησα το κείμενο. Και τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά, και το 0-0 παρέμενε. Βρε δεν πάτε στο διάολο, είπα και έσβησα τον υπολογιστή. Τελικά το έφτασαν στα πέναλτι.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα ,
    το χορσενς - κοπεγχαγη γιατι στο 5,5 ο άσσος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια σκέψη.

      Ισως γιατι η Χορσενς εχει 2 νίκες στα τελευταια 10 ανεξαρτητως διοργανωσης και μονο μια νικη (1-3-0) στα τελευταια 4 εντός.
      Η άλλη εχει μολις 2 ηττες στα τελευταια 10 ανεξαρτητως διοργανωσης και 5 νικες.
      Και η προσφατη "παραδοση" είναι δυσμενης αλλα εγω παραλειπω να την κοιταζω.

      Από την αλλη βεβαια η Χορσενς ειναι αήττητη εντός και η άλλη εκτός εδρας "ζορίζεται" (1-0-3 στα 4 τελευταια).

      Οποιος ξερει τη Λιγκα ας βγαλει σετ. Αν τα βαλουμε κατω (και το βαρος της φανελας μαζι εκτός απο τα αποτελέσματα) 20-25% το βγαζω. Αλλα δεν ξερω καθολου τη Λιγκα.

      Η Pinnacle το εχει 6.40 (νομιζω ότι την συμπαθείς την Pinnacle αν δεν σε μπερδευω με καποιον αλλον)
      :)

      Διαγραφή
    2. Να δωσω κι εγω μια εξηγηση.
      Ο μεσος ορος των ασων της Χορσενς την τελευταια 5ετια ειναι 5,00.
      Τοσο τον εβγαλα κι εγω 25% τον δινω.
      Στο 5,50 που στον δινει εχεις 10 αντε 15 % πλεονεκτημα με καθε επιφυλαξη .
      Το ερωτημα ειναι '' μπλεκεις ? ''.
      Εγω λεω οχι.

      Στο συνεχιζω λιγο παραπερα.
      Πηγαινε Σερβια και δες:
      Ερυθρος Αστ - Σουμποτιτσα 2 @ 15,00 στη bet και ανοιξε στο 17,00.
      Σε αλλους μπουκ ( BET VICTOR ) ανοιξε στο 31,00 και ειναι στο 11,00.
      Και τι εγινε και απο το 31,00 πηγε στο 11,00 ???
      Ξερουν και οι πετρες ποιος θα κερδισει στο συγκεκριμενο ματς ( αν τολμησεις εδω και βγεις στην κοντρα θα σε πουνε το λιγοτερο γραφικο , ονειροπολο και δεν ξερω κι εγω τι αλλο ) αλλα σε καθε περιπτωση ακομη και το 15,00 της bet ΔΕΝ στεκει πουθενα αφου και η αλλη Σουμποτιτσα ειναι κουκλα .
      Αρα μη μας κακοφαινεται το 5,50 της Χορσενς γιατι υπαρχουν αλλα πολυ χειροτερα .

      Θα δανειστω τα λογια του καφετζη που δεν τον εφαγε η αρκουδα ; '' Τι στο διαολο μετραει τελικα ? Ποτε μου δεν καταλαβα ..... ''

      Διαγραφή
    3. 20% ηθελα να γραψω και μου βγηκε 25%
      Σορυ .

      Διαγραφή
  18. 20-25 που λεει o Νίκος είναι σωστός,

    Στο οντενσε κοπεγχαγη 15 οκτώβρη ο άσσος έκλεισε 4,26 pinn και 3,8 πρασινη , μέσες άκρες δλδ 22-23%.
    Αρα μια φαιρ τιμή θα ήταν 4,4 περιπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στις 14/10 στο Γκενκ-Μουσκρον Φώτη, το διπλό που βολοδερνε στο 7.00, λίγο πριν την έναρξη πήγε στο 9.50 και ο Fairplay και εγώ πήραμε raise.

      Η Γκενκ τελικα στο 81' έσωσε το βαθμό.

      Θα μου πεις ήταν ένα ματς. Σωστά. Δεν βγάζουμε συμπεράσματα από ένα ματς. Και υπάρχουν και τα αντιπαραδειγματα που η Αγορα συμπεριφέρθηκε λογικά, έστω κρίνοντας εκ του αποτελέσματος (Ούτε αυτό είναι ορθο). Εγω απλα λεω να τα βλεπουμε ολα με επιφύλαξη διοτι δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τον τζίρο κάθε φορα.

      Αν είναι παίκτες σαν εσένα, τότε το δέχομαι.
      Αν όμως είναι... Stokes (Δηλαδή στόκοι), τότε πάνε και παίζουν... Γκενκ και οι αποδόσεις είναι ο,τι να ναι.

      Απλα το είπα σχηματικά. Δεν βαριέμαι ποτέ να το συζητάμε. Ουτε είμαι δογματικός. Για μενα μετράει εσύ ή εγω ως παίκτες με τα δεδομένα που έχουμε πριν το ματς τί σετ πιθανοτήτων δίνουμε.

      Διαγραφή
    2. Στο γκενκ σε είχα ακολουθήσει και ασχέτου αποτελέσματος και κλεισίματος τιμής θεωρώ ότι ήταν πετυχημένο.

      Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι κάποιος για να έχει ελπίδες να είναι θετικός θα πρέπει να έχει αγοράσει πιο ψηλά από τις τιμές κλεισίματος τουλάχιστον στο 50% των bets του.

      Στα υπόλοιπα που δεν είναι από πάνω δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ήταν ντε και καλά λάθος το εκάστοτε bet.

      Έχω την εντύπωση ότι αυτό που φουσκώνει παράλογα (λίγες ώρες πριν την σέντρα) είναι συνήθως το αουτσάιντερ και όχι το φαβορί με πιθανή εξήγηση τα παρολί και τα λίγα παιχνίδια λόγω ώρας που απομένουν,
      βέβαια υπάρχουν και πολλοί άλλοι άγνωστοι λόγοι που ισχύουν σε κάθε αγώνα χωριστά και δεν μπορούμε να ξέρουμε.

      Τώρα μου φαίνεται λίγο παράλογο να κλείνει αδικαιολόγητα χαμηλά το αουτσάιντερ (χωρίς να ισχύουν πολυ ειδικες συνθηκές) .

      Διαγραφή
  19. Η Σερβα η Σουμποτιτσα ΤΩΡΑ ειναι στο 9,00 απο 15,00 :)
    Ανεξαρτητως απο το ποσα θα αρπαξουμε το βαλιου το βρηκαμε.
    Παιζει στις 19:00 σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα μου πεις γιατί την άνοιξαν κάποιοι 31.00 ενώ στους σοβαρούς ηταν 15.00;
      Πως θα πάρουν τζίρο οι μικρές εταιριες; Τα φαβορί θα ανεβασουν;

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω Νικο
      Αμα μαθεις ποτε πες μου και μενα
      Στο 8,00 ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    3. Για την ιστορια 1-0 τελικο με πεναλτι απο το 21'.
      Το ειδα απο περιεργεια και πονεσαν τα ματια μου.
      Το απολυτο τιποτα και οι δυο ομαδες.
      Τα 15αρια με τιποτα !!!

      Διαγραφή
  20. Δημητρη και Δημητρη χρονια σας πολλα και οτι επιθυμειτε !!!
    Σημερα εχετε την τιμητικη σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημήτρηδες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία!!!
    Ενα κερασμα θα ήταν ό,τι πρέπει!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θερμα ευχαριστω απο εμενα και εγω με τη σειρα μου να ευχηθω μονο ευχαριστα πραγματα για ολους και φυσικα μονιμα ταμεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευχαριστώ, Μιχάλη και Νίκο, να είστε κι εσείς πάντα καλά.
    Δημήτρη, χρόνια μας πολλά. Υγιείς και χαρούμενοι να είμαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαλησπερα παιδες. Νικο επειδη ειδα ρωτησες στο φορουμ για το βαλιου εγραψε και ενας απο κατω και λεει για το μεσο ορο της αγορας οκ δεν ειναι μακρια , υπαρχει ο ορισμος και ο ποιο ακριβης ειναι το ανταλλακτηριο. Σε βαθος χρονου και σε εκαντονταδες χιλιαδες αγωνες η μπετφαιρ δινει την δικαιη τιμη. Αυτο που λεω ειναι καρατσεκαρισμενο και δεν δεχεται αμφισβητηση.Αν μπεις στο οντςπορταλ κατω εχει την τιμη της μπετφαιρ. Οποια εταιρεια σε οποιοδηποτε σημειο διαφοροποιειται ειναι βαλιου και σε βαθος χρονου δινει το αναλογο κερδος εξαρταται στο ποσοστο που βγαινει ποιο πανω.Αυτο ειναι ο κλασικος ορισμος και καπως ετσι βγαινουν και τα σιουρμπετ καποια τιμη φευγει εκτος σε καποια εταιρεια σε καποια αλλη οχι αλλα στην μια βγαινει συνηθως πανω απο μπετφαιρ. Αν παρατηρησεις προσεκτικα ο στοιχημαν στο ο% γκανιοτα απλα αντιγραφει την μπετφαιρ. Το αλλο βαλιου μπετ ειναι η λαθος τιμη που εγραψες και για αυτο δεν υπαρχει κανενας ορισμος και δεν θα υπαρξει ποτε απλα σε βαθος χρονου θα καταγραφεται στο εξελ η στο τετραδιο και φυσικα τα αποτελεσματα θα γεμιζουν την τσεπη του παικτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους.

    Λίγα λόγια για την Πρέμιερ. Δεν πετάω την σκούφια μου.

    Είχα εγγυημένο από το Χάος σημείο για γερό ποντάρισμα, αλλά μου το χάλασε ο τραυματισμός του Χάρυ Κέιν. Αυτή η Μάντσεστερ απέναντι σε πλήρη Τότεναμ δεν νικούσε χίλιες φορές να έπαιζαν. Γενικώς, είμαι πολύ μπερδεμένος αυτή τη φορά. Στα υπόψιν έχω και την Στόουκ περιμένοντας αντίδραση λόγω βαθμολογικής θέσης και υποψιαζόμενος κλείσιμο του θετικού κύκλου της Γουότφορντ. Τα 1,15 της Αρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Σίτι εμπίπτουν στο πρωτόκολλο του Μιχάλη. Αν έπρεπε με το πιστόλι στον κρόταφο να διαλέξω, θα πήγαινα κόντρα στη Λίβερπουλ. Το Ανφιλντ αύριο είναι πιο πιθανό να γονατίσει ψυχολογικά τους παίκτες του Κλοπ, παρά να τους δώσει ώθηση. Ωθηση για τί πράγμα? Η χρονιά πηγαίνει κατά διαόλου. Μανέ, Λαλάνα τραυματίες, Κουτίνιο αμφίβολος και με τις βαλίτσες στο χέρι, επιθετικοί ντεφορμέ, μέσοι ολίγιστοι, άμυνα ερείπιο. Το 1,15 είναι καθαρή στοιχηματική προσβολή. Εύχομαι η Χάντερσφιλντ να κάνει διπλό και να σκοτωθούν οι κουμπάροι στο οικογενειακό δείπνο. Αρκετά!!! Δεν βλέπω κάτι άλλο. Το πιθανότερο είναι να κάνω ένα παρολί για να ξεφορτωθώ τις σκέψεις μου. Τότεναμ, Στόουκ, Χαντερσφιλντ. 12 φορές τα λεφτά μου. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρια απ την Αγγλια παιδες αυτο το σ/κ .
      Και ακομη πιο μακρια απο τις μεγαλες αποδοσεις.
      Αυτο δειχνουν τα κιταπια....

      Διαγραφή
    2. Τί λένε τα κιτάπια σου Μιχάλη? Για κάνε το λιανά.

      Διαγραφή
    3. Σορυ Δημητρη τωρα το ειδα.
      Με γνωστα τα αποτελεσματα δεν ειναι σωστο να απαντησω .
      Θα εξηγησω μονο οτι τις αποδοσεις 3,00 εως 5,00 τις ονομαζω μικρες.
      Τις αποδοσεις 5,00 εως 7,00 τις λεω μεσαιες και
      τις αποδοσεις που ειναι > 7,00 τις λεω μεγαλες.
      Λεπτομερειες δεν ειναι σωστο να πω τωρα με γνωστα τα αποτελεσματα :))

      Διαγραφή
    4. Μίλα ελεύθερα Μιχάλη. Ποιός θα παρεξηγηθεί μωρέ? Εγώ αποκλείεται, να το ξέρεις. Του φαβορί το κάγκελο έγινε χθες στην Πρέμιερ. Σε ακούω.

      Διαγραφή
  26. το χ2 της χαντερ εχει παει στο 4.5 στην πρασινη , η εναλλακτικά 6.5 και 15 χ και διπλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια του 11
    Δύο του 11
    Πόσες φορές του 11 γκαμωτεν ?
    Σειρά 2 @ 11,00
    11 αυτοί , 11 κι εμείς και πληρώνει 11.
    Μπράβο στο sans voir
    Mπραβο στο Νίκο.
    Γκαμωτεν ...... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπράβο στον Νίκο.
    Η Σεαρά ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
    Σαν να τον είχε πάρει από κάτω.

    Δεν μου λες Νίκο.
    Τί πλεονέκτημα εφαρμόζεις φέτος? 20 ή 40% ή κάτι ενδιάμεσο, αναλόγως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δημήτρη θα πω σύντομα ότι
    -μέσα Σεπτεμβρίου και ενώ όλα πήγαιναν καλά ξεκινά ενα drawdown που κρατά μέχρι σήμερα.
    -Τέλος Σεπτεμβρίου ειμαι 8 Μονάδες κάτω έχοντας παίξει όμως πολλά bet. 12/50 το hitrate.
    -κυνηγούσα το 20%.
    -ξεκινάει ο Οκτώβριος και κάνω ένα Τζακ ποτ 0/6 Και είμαι 12 μονάδες κάτω από την αρχη σεζόν.
    - εκεί αλλάζω 2-3 πράγματα στο παιχνίδι μου.
    -ένα από αυτά είναι να ανεβάσω το στοχο 30% και ει δυνατόν 40%.
    -αυτομάτως πέφτει ο αριθμός των bet δραματικά και (υποθετικά) ανεβαίνει η specificity των bets. Ποιοτικά είναι καλύτερα.
    -Ωστόσο το κακο φεγγάρι συνεχίζεται. Σήμερα στο μήνα Οκτώβριο είμαι...4/24.
    -ένα hitrate τρισχειροτερο αλλά με μια διαφορα:
    -αντί να ειμαι κάτω 8 μονάδες είμαι από πάνω μισή! Με 4/24.
    -Νομίζω ότι οταν κάποτε τελειωσει το καλό σερί θα πάμε κσλύτερα.
    -Αυτό το πράγμα με κάνει κουμπωμενο και φαίνεται. Χαμηλά η μπάλα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε
      Χαμηλα η μπαλα.
      Και η Σεαρα χτες το γκολ που εβαλε στρωτο πλασεδακι ηταν.
      Χαμηλα η μπαλα , κανει το γκολ πιο ευκολο :))

      Διαγραφή
  30. Μπράβο Νίκο για την Μπέρνλι. Αν την υπολόγιζες στο 3,50 αυτό σημαίνει πως είχες 90%! πλεονέκτημα ασφαλείας. Γιατί ο μπουκ συνεχίζει να υπερτιμά τη Σαουθάμπτον εντός έδρας, παραμένει ανεξιχνίαστο. Υπερτιμημένη ήταν και η Νιούκαστλ, έσπασε κι αυτή. Εξαιρετικό το Σάββατο στην Πρέμιερ. Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να δω πού θα σε οδηγήσει αυτό το 40%. Εχεις βρει μια μαθηματική φόρμουλα που σε καθιστά με το ζόρι εξαιρετικά επιλεκτικό. Μπράβο και πάλι. Οποιος ακολουθεί εσένα και τον Αντώνη, πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχας αυτό που παίζω έχει και πολύ "κουβά". Σήμερα είναι η εξαιρεση του κανόνα. Να τα λεμε όλα. Πολυ "κουβάς" Δημητρη, πολλές στοιχηματικές "σφαλιάρες".

      Στο προσωπικό μου παιχνίδι σήμερα είμαι ενα πονταρισμα πάνω από το σημείο που ξεκινησα τον Σεπτεμβριο. Πρασινισα οριακά. Για να δούμε...

      Αν θυμασαι

      1) μειωσα τα bets, όχι ομως στο "δεν παίζω γιατι ετσι" αλλα
      2) παίζω 30% και ει δυνατον 40%
      3) (παραδόξως) ανεβασα ελαφρα και τη μιζα ανα bet σε σχεση με τον χαμενο Σεπτεμβριο. Η συνολικη μιζα βεβαια επεσε αφου υποδιπλασιαστηκαν τα bets, αλλα η μίζα ανα bet ανεβηκε

      Ο πιο επιλεκτικος παικτης που εχω γνωρίσει είναι ο fairplay. Εγώ κάνω... αγώνα να μην παίξω. Αυτός απλά... δεν υπάρχει!

      Διαγραφή
  31. Μπέρνλι 2 @ 7,00 και στο live 2 @ 11,00.
    Το sans voir στη θέση που του αξίζει.
    Γκαμωτεν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι το πιο στοιχηματικά κυνικό άτομο που έχω γνωρίσει!

      Παικτούρα!

      Διαγραφή
  32. Θυμαστε την μελετη που ειχα κανει για το τι συμφερει καλυτερα;

    Εχω φτασει τα 122 bets.

    Τα αουτσαιντερ μου εχουν 19-21-82 (Ν-Ι-Η)
    Τα στοιχηματα μου 24-12-86 (W-V-L)

    Εχω παιξει 16 καθαρα σημεια, 72 DNB και 34 ΔΕ.

    και με 122 U πονταρισματα έχουμε

    Με τον δικο μου τρόπο (αναλογα την περισταση): 132,99 U Επιστροφη
    Μονο καθαρα σημεία: 142,8 U Επιστροφη
    Μονο DNB 135,22 U Επιστροφη
    Μονο ΔΕ 119,77 U Επιστροφη

    Συνεχιζεται.

    Ωστόσο, μολονοτι αγαπώ πάρα πολύ τη διπλή ευκαιρία δεν μπορω να παραβλέψω ότι με 40/122 (32%) επιτυχια είναι κάτω από το δίκαιο.
    Οι Εταιρίες παιδιά ΥΠΟΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝ τις διπλές ευκαιρίες. Ακομα και αν τις δίνουν στο 6.00 οπου χωρίς αμφιβολία αξίζουν, σε σχεση με το καθαρό σημείο ειναι κατωτερες. Απλα στο 6.00 ΔΕ, το καθαρό σημείο ειναι ουτοπικό. Αλλα ότι αξίζει, αξίζει.

    ΔΕΝ θα μπορεσω μαλλον ποτέ να παίζω ΜΟΝΟ ξερα σημεία. Μου ειναι αδυνατον. ΟΜΩΣ όποιος θα το εκανε αυτό εις ό,τι αφορα αυτα τα 122 Bets, θα ηταν καθαρά καλυτερα από τις αλλες επιλογες.

    Τί εχω αποκομίσει απο αυτη τη μελετη: παίζω αρκετα συχνότερα σε σχεση με περυσι καθαρα σημεία. Αρκετα συχνότερα. Οσο μπορω...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα.

    Βλέπω πως οι διπλές ευκαιρίες ροκανίζουν σιγά-σιγά τη διαφορά με τα υπόλοιπα σημεία. Είναι σαφές πως ποτέ δεν θα ισοφαρίσουν ή θα τα προσπεράσουν, αλλά η διαφορά μειώθηκε και σχεδόν εκμηδενίζεται η ζημιά. Πολύ σημαντικό εύρημα.

    Διάβαζα παλιά και συνεχίζω να διαβάζω πως οι επαγγελματίες παίκτες, μεμονωμένοι ή σε εταιρίες, επιλέγουν να ποντάρουν σε ασιατικά χάντικαπ, ένα από τα οποία είναι και η διπλή ευκαιρία. Αν αληθεύει, πρέπει να αναρωτηθούμε τους λόγους. Προφανώς γνωρίζουν καλύτερα από εμάς έχοντας πολυετείς και ευρύτατες βάσεις δεδομένων. Ο κυριότερος λόγος είναι, πιστεύω, πως τα ασιατικά ευνοούν την γρήγορη μεγέθυνση του κεφαλαίου. Κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω κι εγώ από τα δικά μου κιτάπια. Κανένας άλλος τρόπος παιχνιδιού δεν σου επιτρέπει να ελπίζεις βάσιμα σε μεγάλο και σταθερό πολλαπλασιασμό κάβας. Και ο στόχος όλων μας, πέρα από τη χαρά του παιχνιδιού, είναι και το χρηματικό κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα

      Η Γκανιοτα.

      Μόνο η γκανιοτα είναι που αλλάζει.

      Και αυτή μόνο στο Βασικό Ασιατικο line.

      Όταν βλέπω επαγγελματία tipster να μου αραδιάζει ασιατικό με απόδοση 1.50 (προφανώς δεν ειναι του βασικού line) προφανώς πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν σκαμπαζει

      Διαγραφή
    2. Νίκο, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τους τίπστερς.
      Οι επαγγελματίες παίκτες, στο απλοικό μυαλό μου, παραμένουν άγνωστοι. Δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να έκθετουν το παιχνίδι τους. Ούτε κάποιο όφελος από τη δημοσιότητα. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση τους. Η κερδίζεις τα προς το ζην και σου αρκεί ή πληρώνεσαι ως τίπστερ. Εκτός αν τρέφεις μόνο την ματαιοδοξία σου.

      Για την γκανιότα των ασιατικών, θεωρώ πως ακόμα κι αυτή του ΟΠΑΠ νικιέται από κάθε σοβαρό παίκτη εύκολα. Το πρόβλημα για μένα δεν είναι η γκανιότα. Το πρόβλημα είναι η επιλογή των σημείων και η συχνότητα πονταρίσματος. Και η διαχείριση αυτών βεβαίως βεβαίως.

      Διαγραφή
    3. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι τίσπτερς είναι ίδιοι. Προσωπικά χρωστάω σε τρεις στοιχηματογραφιάδες και αυτό δεν διαγράφεται. Στον Νίκο γιατί δίδαξε ένα σκεπτικό, στον Σταύρο γιατί ανέλυσε τα μαθηματικά πίσω από το στοίχημα, και στον Μυστήριο γιατί εβαλε στο παιχνίδι και την αμφιβολία. Και σε πολλούς άλλους συμπαίκτες σε παλιά και τωρινά φόρουμ.

      Διαγραφή
  34. Να δείτε που η Κρίσταλ Πάλας θα κάνει τη ζημιά. Είναι η καταληλότερη στιγμή. Η Τότεναμ έρχεται από ιστορικό θρίαμβο και είναι ψυχολογικά ευάλωτη. Είδατε τί έπαθε και η Λανούς μετά τον δεύτερο ημιτελικό του Λιμπερταδόρες. Ποδοσφαιρικός νόμος που συχνότερα επιβεβαιώνεται παρά διαψεύδεται. Για να σε δούμε και σένα ρε Πάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εντωμεταξύ, το ευνοικότερο πρόγραμμα στην Πρέμιερ ξέρετε ποιές ομάδες το είχαν? Η Νιούκαστλ, η Σαουθάμπτον και η Γουέστ Μπρομ. Και οι τρεις χθες έχασαν. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως πήραν ελάχιστους βαθμούς από τα εύκολα παιχνίδια τους. Αντιθέτως η Κρίσταλ Πάλας όπως και η Εβερτον είχαν πολύ δύσκολο πρόγραμμα και θα αρχίσουν λογικά να μαζεύουν κρίσιμους βαθμούς. Ας πούμε η Εβερτον το απόγευμα πιστεύω πως θα νικήσει. Προβλεπτικά μιλώντας. Εννοείται πως δεν ποντάρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kαλησπερα παιδια.Με αφορμη τον προβληματισμο του Δημητρη ποιο πανω να πω την γνωμη μου.Ειναι πλεον γνωστο οτι εχω ασχοληθει με τεραστιους ογκους δεδομενων -στοιχηματων οπως επισης εχω αναφερει οτι χρειαζονται αρκετα παιχνιδια πολυ ποιο πανω απο τα 100 για να δειξουν κατα προσεγγιση παντα που βαδιζει η ολη ιστορια ομως χωρις να θελω να κανω τον δασκαλο θα πω το εξης.Καλη η επαληθευση και ο ικανος αριθμος των αγωνων που χρειαζονται αλλα οι ευκαιριες βρισκονται ΤΕΛΙΚΑ σε πολυ λιγα ματς κατι το οποιο ειδη κανουν τα παιδια που γραφουν εδω ο αριθμος των οποιων δεν χρειαζεται καν να ξεπερνα τα 50 για ολοκληρο το μηνα. Ως αριθμος ακουγεται μεγαλος κανοντας ομως την απλη διαιρεση κατα Μ.Ο 1,5 παιχνιδι την ημερα = ενα και μοναδικο .Το απολυτο ξεσκαρταρισμα δηλαδη και η καταληξη σε ενα παιχνιδι την ημερα. Σημερα για παραδειγμα με τους τοσους αγωνες ισως η επιλογη φτασει στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ νουμερο των 3 αγωνων και με τον Μ.Ο σταθερα κατω απο 2.
    Επισης να πω οτι εχω δουλεψει μεγαλο αριθμο μπετ με αποδεδειγμενα μικρο ποσοστο κερδους και μπορω να πω οτι μεσα απο τον τζιρο το μικρο αυτο ποσοστο παρουσιασε εντυπωσιακα αποτελεσματα για καποιο διαστημα.
    Παρα ταυτα το μεγαλο προβλημα της τακτικης αυτης ειναι τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΡΙ εξαιτιας του μικρου πλεονεκτηματος κυριως. Στα λιγα μπετ με καποιο τροπο που δεν εχει να κανει μονο με το ποσοστο κερδους δεν μπορω να φανταστω και κατι αλλο αυτη τη στιγμη σιγουρα ομως για καποιο λογο ακομη δεν υπαρχουν αυτα τα τεραστια σερι. Η αυστηρη επιλογη των αγωνων νομιζω οτι πραγματι ειναι το καλυτερο και φυσικα η προτεινομενη μεθοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη. Συμφωνώ. Τα λίγα μπετ σημαίνουν καλύτερες προυποθέσεις για ευστοχία. Βαλτο ρε Σαχαααααααααααααααααααααααααααααααα. ΣΕ ΚΕΝΗ ΕΣΤΙΑ... Καλύτερες προυποθέσεις σημαίνει πως η ομάδα σου είναι πλήρης, πως η φόρμα της βελτιώνεται εμφανώς, πως ο αντίπαλος έχει τα προβληματάκια του, πως οι αποδόσεις είναι άκρως ευνοικές. Σημαίνει πως έχεις κάνει τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις. Σημαίνει πως έχεις υπομονή, πως δεν τρώγεσαι να παίξεις, πως ξέρεις απολύτως πού βρίσκεσαι και πού στοχεύεις. Και θα τολμήσω να πω πως αυτή η στοιχηματική συμπεριφορά ευνοεί και όσους παίζουν αουτσάιντερ και όσους παίζουν φαβορί.

      Διαγραφή
  37. Ετσι ακριβως στο ρεζουμε εχουμε λιγα παιχνιδια,αουτσαιντερ οπως σωστα εγραψες και το κερασακι στην τουρτα η παντελης αποτοξινωση με το στοιχημα ως ασχολια καθημερινης φυσεως με την εννοια οτι κατι πρεπει να παιχτει και σημερα για να υπαρξει καποιο ενδιαφερον στη ζωη μας χαχα. Εαν μεσα απο την διαδικασια της επιλογης παιχνιδιων δεν βρεθει παιχνιδι τοτε δεν εχει στοιχημα. Μπορει να μεσολαβησουν και 5 μερες και 15 αν εχει εθνικες ομαδες χωρις ουτε ενα πονταρισμα. Για καποιους κατι τετοιο ειναι ευθεια και για καποιους αλλους ειναι βουνο.Η επιλογη της διαδρομης ειναι δικη μας υποθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η Πάλας χάρισε τελικά τους τρεις βαθμούς στην Τότεναμ, που φέτος μου έχει σπάσει κυριολεκτικά τα νεύρα. Η Σίτι έπαιξε γρήγορα, απλά και όμορφα, ο Γκουαρδιόλα έστρωσε την άμυνα, έχει παικταράδες στα χέρια του, αλλά διδάσκει και ποδόσφαιρο. Ο Μουρίνιο πήρε ό,τι άξιζε δηλαδή τίποτα, είναι κλινικά νεκρός ως προπονητής εδώ και πολλά χρόνια. Και η Εβερτον νίκησε, αλλά πώς νίκησε..., η καρδούλα της το ξέρει. Δύο εβδομάδες στοιχηματικής απραξίας ξεκινούν. Γειά χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρόνια πολλά στον Fairplay, την (αχαστη) κολώνα από μπετόν αρμέ του blog.

    Παικτουρα να εχεις υγεία εσυ και η οικογένειά σου και στο στοίχημα να πατας συνεχεια το πλήκτρο που λέει "Αναληψη"!

    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μιχάλη, Χρόνια πολλά! Υγιής και χαρούμενος να είσαι πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Xρονια πολλα Μιχαλη να εισαι παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. :)) :))
    Σας ευχαριστω πολυ ολους σας !!!
    Κι εσεις οτι επιθυμειτε φιλοι μου.
    Θα πιω ενα ποτηρι κρασι για τον καθενα σας :))
    Παντα πρασινοι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κοίτα το διπλό Ελλάδας στο 14.00. Οχι, δεν παιζω - για αλλο λογο το κεω) Και κοίτα (τιμές Stoiximan) το 2 DNB στο... 6.50 και το X2 στο 2.85! Πόσο ξεφτίλα!

    Εκεί όποιος παίξει DNB την αλλη μέρα βγαίνει αναφερόμενος στην αναφορά του στοιχήματος.

    Κανονική κλοπή του Μπουκαδορου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χαίρετε.

    Κατά πρώτον, τα σπουδαία. Ακούσατε φαντάζομαι για το σφραγιδόλιθο από αχάτη που ανακαλύφθηκε σε μυκηναικό τάφο στην Πύλο. Αν όχι, διαβάστε και θαυμάστε. http://antikleidi.com/2017/11/08/mikinaiko_daktilidi/.

    Κατά δεύτερον, μου κάνουν εντύπωση οι αποδόσεις στο Ιταλία-Σουηδία. 1,45-4,33-7,00. Η εικόνα των δύο ομάδων χτες (άθλια και ατάλαντη Ιταλία, μαχητική και ποιοτική Σουηδία) δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλο άνοιγμα. Ούτε η παράδοση στα μεταξύ τους επίσημα παιχνίδια (5-2-5). Οι Σουηδοί λένε πως πηγαίνουν στο Μιλάνο έτοιμοι για πόλεμο, την ίδια στιγμή που οι Ιταλοί σκοτώνονται μεταξύ τους στα αποδυτηρία. Το Χ2 στο 2,75 μου φαίνεται λουκούμι. Κι ας θέλει ο Μπουφόν έκτο Μουντιάλ. Απλώς το επισημαίνω, δεν ξέρω ακόμα αν θα το ποντάρω, γιατί έχω επιφυλάξεις για την πραγματική επιθετική δύναμη του ιταλικού πάγκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 9τη ημερα καθαρος.....Με λενε Δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υπομονη μεθαυριο η ζωη θα αποκτησει νοημα χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χαχαχα!

    Μα εμείς Δημήτρη δεν λέμε "no bet" για... αποτοξίνωση, αλλά γιατί τα bet που μας σερβίρουν δεν πληρούν τα αυστηρότατα κριτήρια που έχουμε θεσπίσει!

    Έχουμε guidelines εμείς για να κάνουμε την εξάρτηση μας πιο διασκεδαστική!

    Το Σ/Κ κάτι θα βρούμε...

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Eτσι ακριβως.Αυστηρα κριτηρα ολικη απεξαρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. γεια χαρα , κραταει κανεις αρχειο να μου πει τα τελευταια 5 χρονια ποσες φορες εμφανιστηκε ασσος στην πρεμιερ στο 17 και πανω αποδοση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φωτη
      Μη χανεσαι ....να περνας να πινεις κανα καφε :))
      Στην ερωτηση σου δεν εχω ακριβη απαντηση αλλα θα δωσω μια αλλη βοηθεια .
      Στο αγγλικη odds > 10 που καταγραφω στα τελευταια 27 ματς περασαν τα 6.
      Οποιος τα εμπιστευοταν τυπου '' τυφλα '' θα ειχε πονταρει 27 μοναδες και
      θα ειχε επιστροφες 62 !!! ( ελεος ).
      Το yield εχει εκτοξευτει στο 230% !!!
      Οπως και να εχει εγω περιμενω πισωγυρισμα .

      Περα απ αυτο στην ιδια καταγραφη βλεπω οτι τα διπλα εμφανιζονται πολυ πιο ευκολα
      απο τους ασσους και τα αουτσαιντερ που επαληθευτηκαν απο 1 / 2 / 17 εως σημερα πληρωναν μεχρι 15,00 .
      Στο 16 και στο 17,00 δεν κερδισε κανενα.
      Αν νομιζεις οτι μπορει η Χαντερσφιλντ good luck !

      Διαγραφή
    2. καλημερα Μιχάλη,

      εψαξα να βρω σε οπαπικες αποδόσεις τι ιστορικό υπάρχει.
      Ο οπάπ δίνει 15 τον άσσο.

      15 σε άσσο στην πρέμιερ έχει δώσει άλλη μια φορά ¨
      Ντερμπυ - Μαν Γιου στις 15/03/2008 .

      Απο εκεί και περά έχει δώσει 14 απόδοση στο γουοτφορντ - σιτι τελευταία αγωνιστική στις 14/05/2017.

      Οdds>10 έχουν εμφανιστεί άλλες 3 φορές εκτός απο τα δύο παραπάνω τα τελευταία 10 χρονια σε γηπεδούχο στην πρέμιερ:

      Μπερνλι - σιτι 26/11/2016 (11,00)
      Γουιγκαν- τσελσι 21/08/2010 (11,00)
      Γουιγκαν - γιουναιτεντ 11/05/2008 (11,00)

      Ολα διπλά ήρθαν με τέρματα 1-17 :)))

      ολα αυτά αυστηρά κ μόνο στην πρέμιερ..... και σε οπαπικες αποδόσεις.








      Διαγραφή
    3. edit το γουοτφορντ - σιτι στις 21/05/2017 και όχι στις 14

      Διαγραφή
    4. Εσυ ξερεις τι ακριβως ψαχνεις.
      Παντως εχε το νου σου γιατι το 15,00 του οπαπ μεχρι να παιχτει το ματς μπορει να γινει 14,00 η 16,00.
      Δεν ξερω τοτε θα ειναι το ιδιο η σου χαλαει κατι σ αυτο που ψαχνεις ?
      Εσυ ξερεις ...

      Διαγραφή
    5. το ίδιο θα ναι ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κάτω.

      Η ντερμπύ που πήρε την μέγιστη τιμή (γηπεδούχου στον ίδιο μπουκ) ηταν ουραγός και έκλεισε την χρονιά με 11 βαθμούς.

      Αν δεν είναι εξωγηινοι οι της σιτι θα παρω οτι πλεονέκτημα μπορεί να βρεθεί έναντι της απόδοσης.

      Διαγραφή
    6. Καλησπερα.

      Φωτη να ξέρεις ότι οι Γερμανικές ομάδες είναι πολύ σκληροτράχηλες! Μια χαρά πέρασε εκεί μέσα ο Μουρίνιο(ς).

      Τί νόημα έχει να παίζεις fairy bet, όπως λέμε fairy chess. Οχι εδωσε 17.00 ή 15.00 ή 13.00 ο ΟΠΑΠ. Τι μας εξυπηρετούν αυτα τα μεταφυσικα;

      Εχεις μια ομάδα που σε 6 ματς εκει μεσα εχει μόνο μία ηττα και εχεις και μία εξωγηινη ας πούμε απο τον Πλανητη... Νιμπιρου. Την οποία την εξωγηινη, τη βλεπεις και σήμερα στο Τσου - Λου μήπως βγαλει εστω και ανεπαίσθητα σημαδια ντεφορμαρισματος. Μπορει και όχι. Ολες γήινες ειναι μωρε...

      Πήγαινε μετα στο ματς της Κυριακής και πές πόσο δίνεις το διπλό;

      Το διπλο είναι 70% εκτός αν δεν σου αρέσει σήμερα η εξωγήινη και το δίνεις 60%. Δηλαδή πόσο να το δώσει κανείς; 80% στο ποδοσφαιρο και μαλιστα εκτός έδρας δεν υπάρχει.

      Μετα βλεπεις πόσο δινεται το 1Χ και αποφασίζεις. Η Pinnacle, που αγαπας ειναι πιο "μαζεμενη". Ο Sman όπως πάντα εχει μια αφελεια!

      Ακομα και να χασεις, μια ζωή αυτή τη δουλειά κάνεις στο στοιχημα και Θα ψαξεις την επομενη ευκαιρία.

      Πως σου φαινεται η ιδεα?

      :)

      Διαγραφή
    7. Ωραία τα λές,

      το ψάξιμο ήρθε συνειρμικά βλέπω 17 τον άσσο χωρίς να δω ακόμα ομάδες και λέω κάτσε υπάρχει 17 στο νησί σε γηπεδούχο?

      δύσκολο οπότε είπα να το ψάξω.

      Μπορεί να το πάρει κάποιος σαν κουίζ πρακτικά δεν έχει αξία το όλο ψάξιμο.

      από εκεί και πέρα όντως τις δίνω 70 -75 μαξ άλλωστε όπως είπες είναι ποδόσφαιρο.

      Βέβαια μπορεί να πάει και παρακάτω μετά το σημερινό αγώνα.

      θα δείξει.....

      Και όπως και να έχει κοιτάμε την επόμενη ευκαιρία.


      Διαγραφή
  50. Καλησπέρα.

    Φώτη, μου κίνησες την περιέργεια να ψάξω λεπτομέρειες για αυτό το Ντέρμπι-Μάντσεστερ του 2008. Εληξε 0-1 με το γκολ στο 76΄. Ο άσσος είχε ανοίξει στο 12,00 τότε, αλλά το ματς δεν ήταν παρέλαση. Δέκα χρόνια πίσω βέβαια και άλλες οι εποχές, οι συγκρίσεις είναι πολύ ριψοκίνδυνες και μάλλον δεν ωφελούν. Βρήκα και δύο άρθρα σχετικά με τη Χάντερσφιλντ και την Σίτι, που ούτε αυτά μας ωφελούν ιδιαίτερα αλλά τα παραθέτω.

    http://www.skysports.com/football/news/11096/11139066/david-wagners-methods-are-paying-off-for-huddersfield-town-in-the-premier-league

    http://www.sport24.gr/Columns/longform/premier-league-2017-18-o-peripatos-ths-mantsester-siti-kai-h-maxh-ths-tetradas.4928239.html

    Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως 15,00 απόδοση έχει και το Χάντερσφιλντ-Σίτι και το Σίτι-Σαουθάμπτον που ακολουθεί. Και εννοείται πως όποιος σκέφτεται την κόντρα του Πεπ, μάλλον πρέπει να εμπλακεί ετούτη την αγωνιστική και όχι την επόμενη. Προτιμότερο να κοντράρεις τον ισχυρό σε ξένο γήπεδο, παρά στην έδρα του. Η αλήθεια είναι πως βλέπω το πολύ μέχρι ισοπαλία το ματς, και αναρωτιέμαι τί είναι πιο σώφρον και αποδοτικό. Να ρίξω ένα ξερό Χ στο 7,00 ή να κυνηγήσω τη διπλή ευκαιρία στο 5,50? Μάλλον το δεύτερο. Πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει για τα μεγάλα σερί που πάντα σπάνε σε ανταγωνιστικά πρωτθλήματα. Εντούτοις στην Αγγλία ήδη αρχίζουν να μιλάνε για την πιθανότητα η φετινή Σίτι να παραμείνει αήττητη σαν την Αρσεναλ του 2003-2004. Βέβαια είναι πολύ νωρίς για τέτοιες κουβέντες, κάπως κόμπιασε στη Λέστερ τις προάλλες αλλά τη λύγισε, δεν έπαιξε καλά με τη Φέγενορντ αλλά ξεκούρασε παίκτες, ίσως να μπαίνει σε μικρό αρνητικό κύκλο. Λογικά θα της βγάλει το λάδι η Χάντερσφιλντ με πρέσινγκ και τα σχετικά, έχει τραυματιστεί και ο Στόουνς. Το σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά. Είναι ψηλά επίσης η Εβερτον και η Μπέρνλι, πολύ ψηλά και η Μπράιτον. Τότεναμ δεν αγγίζω γιατί με έχει ρίξει στα χάπια φέτος. Ποιά είναι η πιο ανάποδη στροφή? Ιδού η απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο Γουέστ Μπρομ μην μου πείτε, χαχαχα, δεν θα το αντέξω...

      Διαγραφή
    2. καλημέρα Δημήτρη ,

      πέρα απο τα άλλα αυτο που έχω παρατηρήσει γενικώς και έγινε πάλι στο ερχόμενο μάτς της σιτι ενω ή πράσινη ολή την εβδομάδα έδινε σούπερ τιμη στην διπλή (5,5 ) την παρασκεύη που ρίχνει την γκανιότα για να κάνει τζίρο ανεβάζει τα μεμονωμένα σημεία και ρίχνει την διπλή στο 5.

      Το ίδιο έκανε και στο παρι - ναντ απο 7,5 το χ2 το έριξε στο 7 ανεβάζοντας τα μεμονωμένα σημεία.

      Ολα αυτά γενικές πληροφορίες και άσχετα απο το επερχόμενο ματς.


      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το να πετύχει ένας σκοπευτής το στόχο του δεν εξαρτάται μόνο από την ικανότητα του ίδιου αλλά και από την απόσταση που έχει ο στόχος.
    Εκτιμώ ότι ο στόχος αυτός είναι ακόμη αρκετά μακριά για να σηκώσει κανείς το όπλο του........
    Λέω ότι απλά θα πάει χαμένη η σφαίρα του.
    Από κει και πέρα ο καθείς γνωρίζει πόσο καλό μάτι έχει και πόσο καλό όπλο διαθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μιχάλη, πράγματι η Σίτι δεν έχει δείξει ακόμη σημάδια ντεφορμαρίσματος. Και το άλλο αρνητικό της υπόθεσης είναι πως η Χάντερσφιλντ εντός έχει ήδη δύο σερί νίκες, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την έκπληξη. Για αυτό είπα πως δεν βλέπω άσσο με τίποτα, το πολύ ισοπαλία. Ωστόσο, αν περιμένουμε τη Σίτι να μπει σε εμφανή αρνητικό κύκλο, θα εξαφανιστούν και οι ακραίες αποδόσεις. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις πάντα. Ειλικρινά δεν ξέρω τί θα κάνω. Τη φοβάμαι τη Σίτι, το ομολογώ. Από τα υπόλοιπα, βλέπω Χ2 την Εβερτον, διπλό την Αρσεναλ, και δυστυχώς για την υγεία μου έβαλα ερωτηματικό και στη Γουέστ Μπρομ. Το πιο "σωστό" σημείο αυτή τη στιγμή μου φαίνεται το +0,5 πλεονέκτημα της Εβερτον στο γήινο 2,07. Ομιχλώδης η αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Επίσης, βρίσκω ενδιαφέροντα τα εξής σημεία, χωρίς να μπορώ να κρίνω αν αξίζουν πραγματικά. Δεν έχω δει τις ομάδες να παίζουν και παραμένω εξαιρετικά επιφυλακτικός.
    1. Βαλένθια 1Χ. Η Μπαρτσελόνα χωρίς αμυντικούς, η Βαλένθια με παραγωγική επίθεση, εξαιρετική πάραδοση.
    2. Γκλάντμπαχ 1Χ. Η Μπάγερν με απουσίες και παρατεντωμένο νικηφόρο σερί, ζόρικο ζευγάρι διαχρονικά.
    3. Γκρόνινγκεν 1Χ. Η Φέγενορντ χωρίς ψυχή φέτος, βαρύ 0-5 πέρυσι στο ίδιο γήπεδο.
    4. Μπενεβέντο Χ2. Το αδιανόητο. 13 σερί ήττες η ουραγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και κάτι τελευταίο. Σχετικά με το Ντόρτμουντ-Σάλκε.
    Το άνοιγμα των αποδόσεων άνοιξε κι άλλο υπέρ της γηπεδούχου.
    Πού οφείλεται άραγε? Στο έξυπνο ή στο χαζό χρήμα?
    Στον Παπασταθόπουλο που τελικά παίζει?
    Κοιτάω την εφημερίδα και παρατηρώ τα εξής.
    Το μεγάλο σερί της Σάλκε έγινε απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους.
    Και μετράει ήδη δύο σερί νίκες εκτός έδρας. Θα μπορέσει και τρίτη?
    Η Ντόρτμουντ όμως έρχεται από δύο εντός έδρας ήττες με δυνατούς.
    Θα χάσει ξανά? Είναι τεράστια η αντιπαλότητα.
    Η φόρμα ίσως πάει περίπατο και δεν μετρήσει.
    Οι αποδόσεις βέβαια επιτρέπουν την κόντρα του φαβορί.
    Και η παράδοση ευνοεί κάπως την Σάλκε. Εχει τέσσερα χρόνια να νικήσει.
    Πολύ δύσκολο το ματς για όσους παίζουν και προβλεπτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2-0 ήδη με τον πιο σοκαριστικό τρόπο.
      Το πρώτο γκολ από το χέρι του Ομπαμεγιάνγκ.
      Το δεύτερο με σαδιστικό αυτογκόλ.
      Τί να πει κανείς...

      Διαγραφή
  56. Και 0-1 η Γουέστ Μπρομ.
    Καταφθάνουν οι γιατροί με τον ζουρλομανδύα.
    Θα σας γράφω πλέον από το τρελοκομείο.
    Αν μου το επιτρέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Eως τωρα γκινια φουλ οτι εβαλα χαλασε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα Δημήτρη.
    Δύσκολο Σάββατο. Φαβορί και ισοπαλίες παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπερα.
    Εχει αλλάξει πολυ το ποδόσφαιρο.
    Παλια δυσκολα εβρισκες 3-0 να γινεται 3-3 ή 4-0 να γινεται 4-4.
    Στην ταχυτητα οφείλεται ή στην αφελεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα Νίκο.
    Για το Ντόρτμουντ-Σάλκε μιλάς? Τί τρελό παιχνίδι!
    Στο 4-0 το έκλεισα, χαχαχα. Λίγο από όλα είναι.
    Φυσική κατάσταση, επιθετική φιλοσοφία, αφέλεια, πάθος.
    Η Γκλάντμπαχ νικάει 2-0 δίκαια μια κακή Μπάγερν.
    Και τώρα εξαρτάμαι από την Γκρόνινγκεν.
    Δεν ένιωθα σίγουρος και τα έκανα δυάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0-2 χάνει η Γκρόνινγκεν και χάθηκε η δυάδα.
      Αφού έγραψα εξαρτάμαι και όχι εξαρτώμαι, καλά να πάθω.
      Γεια χαρά.

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα σε όλους. Πού έχετε χαθεί ρε? Ολοι ερημίτες γίνατε?

    Εντάξει τώρα. Ολες οι αποδόσεις ανέβηκαν.
    19 η Χάντερσφιλντ.
    5 η Εβερτον.
    4,75 η Βαλένθια.

    Μεγάλος ο πειρασμός να απλώσω το παιχνίδι μου.
    Πολύ μεγάλος. Κομβική η Εβερτον. Αν περάσει το Χ2, ξαναποντάρω.

    Και ένας ωραίος Κυριακάτικος μεσημεριανός δίσκος.
    https://www.youtube.com/watch?v=Pt6vYF4ZxZQ
    Για γούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καριόλα Τότεναμ. Τί μου έχεις κάνει φέτος?
    Λες και μπαινοβγαίνουμε σε περιστρεφόμενη πόρτα.
    Δεν συναντιόμαστε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω τι ακριβως σου εκανε η Τοτεναμ αλλα η παρομοιωση με την περιστρεφομενη πορτα
      αγγιζει τα ορια της ποιησης.........

      :)) :))

      Διαγραφή
    2. Διαβάζω την Οδύσσεια του Καζαντζάκη αυτόν τον καιρό και είμαι φαίνεται επηρεασμένος.

      Διαγραφή
  64. Για Μπερνλι δεν μιλά κανεις;
    Δεν αξιζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Νίκο, φοβάμαι το ανέβασμα της Αρσεναλ μετά την νική επί της Τότεναμ. Πολλά ματς η Μπέρνλι τα έχει κλέψει κάνοντας ελάχιστες φάσεις και αυτό με προβληματίζει. Επίσης βλέπω πως έχει τρεις σερί νίκες. Θα γίνουν τέσσερις? Πάντως δεν έχει λυγίσει με καμιά ισχυρή, εκτός της πανίσχυρης Σίτι. Εχει και μια απο τις καλύτερες άμυνες της Πρέμιερ. Η απόδοση είναι ικανοποιητική, προχώρα αν το νιώθεις. Μην ακους κανέναν φίλε. Κανέναν. Μπορώ να σου βρω για κάθε παιχνίδι και επιχείρηματα υπέρ και επιχειρήματα κατά.

      Διαγραφή
  65. Και η Εβερτον που διάλεξα δεν είναι κανένα κελεπούρι.
    Κάποιος άλλος εαυτός μου θα τα έπαιζε όλα όσα σημείωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χωρίς Οζίλ η Αρσεναλ.
    Αντε κρίνε τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μόλις συνειδητοποίησα πως η Πρέμιερ παίζει μεσοβδόμαδα !!!
    Κάντε οικονομία στα πυρομαχικά.
    Εχει ψαχνό και η επόμενη αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Η Εβερτον θα έπρεπε να χάνει ήδη 2-0.
    Σκορποχώρι. Μπλέξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αντιθέτως, η Μπέρνλι μπήκε με τσαμπουκά και έχει ήδη ένα δοκάρι. Σαν να καθαρίζει το μυαλό μου. Ευχαριστώ Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 DNB το ήθελα "άστο" λεει ο Μιχαλαρας δεν εχω καλο feeling. Το αφηνω και εγω μαλλον ενοχλημένος.
      Το αποτελσμα μετράει
      :)

      Διαγραφή
    2. Φύλακας Αρχάγγελος Μιχαήλ, λοιπόν.
      Να μας εξηγήσει, αν θέλει, γιατί δεν είχε καλό προαίσθημα.
      Τα προαισθήματα βασίζονται σε μύχιες σκέψεις.
      Για πες μας Μιχαήλ.

      Υ.γ. Χθες έβλεπα το Βαλένθια-Μπάρτσα σε γαλλικό στριμ. Ηταν το μόνο που λειτουργούσε χωρίς διακοπές. Στο γκολ του Μέσι που το έπνιξε ο κίπερ, καθώς έπαιζαν τα ριπλέι το ένα πίσω από το άλλο, ο Γάλλος σπίκερ παραληρούσε "Ολαλά, ολαλά, ΟΛΑΛΑ, ΟΛΑΛΑ". Πρέπει να το είπε δέκα φορές τουλάχιστον. Ποιά Λατινική Αμερική... Εχοντας παίξει το 1Χ της Βαλένθια σε μια τελευταία προσπάθεια να ισοφαρίσω το λογαριασμό, και φοβούμενος πως θα καταφύγουν οι διαιτητές στο βίντεο, ούρλιαζα κι εγώ "σπάστε τα βίντεο, ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ". Τελικά, προς μεγάλην έκπληξη και χαρά μου, το γκολ δεν κατακυρώθηκε και η Βαλένθια κατάφερε να μην ηττηθεί.

      Διαγραφή
  70. Δύσκολη αποδείχτηκε και η Κυριακή.
    Το χειρότερο για μένα Σαββατοκύριακο της σεζόν.
    Εναποθέτω λίγες ελπίδες στη Βαλένθια.

    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. O Μπαζ μάλλον έχει μπαρκάρει με το πλοίο των τρελών για το αγύριστο ταξίδι. Παρέα με τον γερο-Στρειδά, τον Κένταυρο, τον Χάλικα, τον Καρτερό, τον Σούραυλο και τον Δυσσέα. Τον ζηλεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Λέστερ 5,00
    Γουότφορντ 5,75
    Χαντερσφιλντ 17,00
    Μπέρνλι 4,00
    Σουόνσι 17,00
    Σαουθάμπτον 15,00
    Στόουκ 6,00

    Ποικιλία αποδόσεων, δεν έχουμε παράπονο. Το πρόβλημα είναι πως το κεφάλι μου είναι πολύ βαρύ και κουρασμένο. Δεν υπάρχει καθαρό μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σαν πια ποθέρισε τους γαύρους νιους μες στις φαρδιές αυλές του,
    το καταχόρταστο ανακρέμασε δοξάρι του ο Δυσσέας
    και διάβη στο θερμό λουτρό, το μέγα του κορμί να πλύνει.
    Δυο δούλες συγκερνούσαν το νερό, μα ως είδαν τον αφέντη
    μπήξαν φωνή, γιατί η σγουρή κοιλιά και τα μεριά του αχνίζαν
    και μαύρα στάζαν αίματα πηχτά κι από τις δυο του φούχτες·
    και κύλησαν στις πλάκες οι χαλκές λαγήνες τους βροντώντας.
    Ο πολυπλάνητος γελάει πραγά μες στα στριφτά του γένια
    και γνέφει παίζοντας τα φρύδια του στις κοπελιές να φύγουν.
    Το χλιο πολληώρα φραίνουνταν νερό, κι οι φλέβες του ξαπλώναν
    μες στο κορμί σαν ποταμοί, και τα νεφρά του δροσερεύαν·
    κι ο μέγας νους μες στο νερό ξαστέρωνε κι αναπαυόταν.
    Γλύκανε πια, κι απάλαφρα, σουρτά, μ’ ευωδιασμένο λάδι
    το αρμυροτάγαρο άλειψε κορμί και τα μακριά μαλλιά του·
    κι ήρθεν η νιότη κι ανθοβόλησε τη χειμασμένη σάρκα.
    Κι απά στα χρουσοκέφαλα καρφιά, στο μυρωδάτον ίσκιο,
    αράδα τα σκουτιά που του ’φανε το αγνό του ταίρι αστράφταν,
    με ξόμπλια τρεχαντήρες και θεούς και βιαστικούς ανέμους·
    τη λιοψημένη χέρα του άπλωσε κι αγάλια ξεδιαλέγει
    το πιο φλογάτο, κι απλωτά το αναπετάριξε στον ώμο·
    κι αχνίζοντας, το μάνταλο τραβάει και δρασκελάει τη θύρα.
    Θαμπώθηκαν στον ίσκιο οι δούλοι του, και φλογαντηλαρίσαν
    τα καπνισμένα μεσοδόκαρα του πατρικού σπιτιού του·
    κι η Πηνελόπη, που άλαλη, χλωμή στο θρόνο προσδοκούσε,
    γυρνάει να δει, και παραλυούν τα γόνατά της απ’ τον τρόμο:
    «Δεν είναι τούτος που λαχτάριζα χρόνια και χρόνια, Θε μου!
    δράκο αναντιάζω σαραντάπηχο ν’ αντροπατάει το σπίτι!»
    Ψυχανεμίστη ο μυαλοδόξαρος τη σκοτεινή τρομάρα
    της έρμης γυναικός, κι αργά μιλάει στο φουντωμένο σπλάχνο:
    «Καρδιά μου, ετούτη που σκυφτή καιρούς σε ακαρτεράει ν’ ανοίξεις
    τα κλειδωμένα γόνα και μαζί το θρήνο να χαρείτε,
    είναι η γυναίκα που λαχτάριζες παλεύοντας τα πέλαα
    και τους θεούς και βαθιές φωνές του αθάνατου μυαλού σου!»
    Είπε, μα δεν τινάχτηκε η καρδιά στο αντραλεμένο στήθος.
    Άχνιζε ακόμα μες στ’ αρθούνια του της νιοσφαγής ο χόχλος,
    κι ακόμα τη γυναίκα του βιγλάει στα νέα κορμιά μπλεγμένη,
    και θόλωνε, ως την κόχευε, το αψό, γοργό του μάτι· λίγο
    στο μάλε βράσε της σφαγής και τη διαπέρναε το σπαθί του.
    Γοργά περνάει και στάθη αλάλητος στο μέγα του κατώφλι·
    ο λάβρος ήλιος πια βασίλευε, και γιόμωναν τρογύρα
    τα δοξωτά κελάρια κι οι γωνιές ροδογαλάζους ίσκιους.
    Στη μέση ο μαύρος κάπνιζε βωμός της Αθηνάς χορτάτος,
    και στις μακριές στοές καμπάνιζαν, χλωμές, ξεγλωσσισμένες,
    αγαλινά, στη βραδινή δροσιά, κρεμανταλιές οι δούλες.
    Γαλήνια πια τα μάτια του τηρούν την αστρομάτα νύχτα
    να κατεβαίνει απ’ τα βουνά με τα σγουρόμαλλα κοπάδια·
    σαν όνειρο αχνοκαταστάλαξε στα σπλάχνα του κι αρνεύει
    το φονικό του μεροκάματο κι ο βρούχος της σαγίτας·
    κι η τίγρισσα αναγλείφουνταν καρδιά στα σκοτεινά, χορτάτη.
    Μες στην απόλουτρη χαρά γαλήνευαν τα φρένα, κι ούτε
    τηρούσαν πίσω τους τα γαίματα μήτε αναδεύα ακόμα
    στις δολερές ανεγυρίδες τους πώς να γλιτώσουν πάλε
    το φοβερό κεφάλι απ’ τους τρανούς κινδύνους που το ζώναν·
    άμαχα φραίνουντα ο πολύπαθος την άγια ετούτην ώρα
    που ανέγνοιος, νιολουσμένος στέκουνταν στο πατρικό κατώφλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μα ωστόσο απλώνεται μες στις αυλές το νιόλουβο μαντάτο
    πως ήρθε ο αφέντης, πάτησε χωστά στο γονικό του χώμα
    και σαν ταυριά κατέσφαξε τους νιους αράδα στα τραπέζια.
    Των νιοσφαμένων οι γονιοί σκυφτοί στις ράβδες τους σκληρίζουν,
    πορτί πορτί τη χώρα κουρταλούν, τα πλήθη ανεμαζώνουν·
    οι χερομάχοι απολυτάριξαν στη γης τα σύνεργά τους,
    σφαλνού οι τεχνίτες τ’ αργαστήρια τους, και κλωθανηφορίζουν
    απ’ του γιαλού τα καπελειά τρεκλίζοντας οι λαμνοκόποι.
    Με βουή στην αγορά τσαμπιά τσαμπιά σμαριάζουν, ως μελίσσια
    που δουν ζωνόσβουρο μες στο φρασκί να μελοδιαγουμίζει.
    Μια χήρα αντρούς που σε άγρια ακρόγιαλα για την Ελένη εχάθη,
    τ’ αχάδευτα βραχιόνια ανάσκωσε, τ’αντρολαχταρισμένα:
    «Καλώς τον ποδεχτήκαμε, παιδιά, το γαύρο μακελάρη!
    Κρατά μας χάρες ντάργα και σπαθί και τρία γυαλιά φαρμάκι·
    το ένα να πίνουμε την ταχινή και το άλλο με το γιόμα,
    το τρίτο, Θε μου, το πικρότερο, σαν πέφτουμε στην κλίνη.»
    Σούρνουν φωνή κι από τα δώματα ξεσμηλιωθήκα οι χήρες·
    δέρνουν σφιχτά τις μαύρες μπόλιες τους, βαριά κορφοχτυπιούνται:
    «Ανάθεμά τον που μας έκαψε στον πρωταφράτο ανθό μας!
    Τα τίμια σπίτια μας ερήμαξαν κι οι κλίνες αραχνιάσαν
    για το χατίρι μιας ξετσίπωτης αντρομαυλίστρας κούρβας!»
    Καταχτυπούν τα στέρφα στήθια τους που δίχως γιο ψυγήκαν,
    και μια την πήρε το παράπονο, κινάει το μοιρολόι:
    «Δεν το’ χω πως μου πέθανε ο καλός και χήρεψε η αγκαλιά μου,
    μόν’ το ’χω που τα στήθια μου έγειραν κι οι ρώγες μαραθήκαν
    χωρίς να βγάλουν γάλα κι ένας γιος να τα γλυκοδαγκάσει!»
    Αναφουντώσαν οι παλιές κρουφές λαβωματιές στα σπλάχνα,
    τα μάτια θόλωσαν, σκοτείνιασε το ανάριο φως του γήλιου,
    κι από πικρούς ανέλπιδους γιαλούς αρμένισαν, καβάλα
    σε μαύρα νέφαλα πλεούμενα, σκιανοί ξενιτεμένοι.
    Διανεύαν στο έρμο δειλινό βουβοί, περιπλεμένοι αράχνες,
    και τοίχο τοίχο εσέρπαν βιαστικοί, πόρτα την πόρτα εμπαίναν.
    Ποιος τον πατέρα του άγγιζε αλαφριά, κι ανατριχιούσε ο γέρος,
    και ποιος τις σκόρπιες πέτρες ίσκιωνε του μαύρου ρημαδιού του·
    κι άλλος τον κόρφο της γυναίκας του, το μηλομαραμένο.
    Κι οι χαδεμένες ράχες έτρεμαν, τα γόνα ακρολυγούσαν,
    άντρες νεκρούς ο αγέρας πήχτρωσε, κι οι χήρες πλανταμένες
    τις αδειανές σφαλνούσαν αγκάλες τους και γλυκοξεφωνίζαν.
    Κουλός, που του ’φαγαν τα χέρια του τ’ ακρόγιαλα της Τροίας,
    πέτρα σκαρφάλωσε, και γύρα του σφιχτομονηταρίζουν
    κουλοί, τυφλοί, σκεβροί, σακάτηδες του αντροφαγά πολέμου:
    «Συντρόφοι» μούγκρισε τινάζοντας τα κουτσοξέραβδά του
    «ο αφέντης έφτασε, έφερε άβλαβο κι ακέριο το κορμί του —
    τα μάτια του τα δυο, τα χέρια του, τα πόδια, το μυαλό του·
    κι εμείς, μπουσουλωτά ζωντόβολα, το χώμα χώμα πάμε,
    χωρίς παλάμες παλαμίζουμε, χωρίς κανιά πηδούμε,
    και κουρταλούμε με αδειανούς βορβούς τ’ αρχοντικά κονάκια!»
    Κόπη η φωνή και χώθη η κεφαλή στο κούφιο μονοπλάτι·
    χουγιάζουν οι συντρόφοι, τον αρπούν πνιχτά στην αγκαλιά τους,
    κι οι χήρες ποδιαντράπηκαν, χιμούν ξεσκέπαστες στους δρόμους,
    αρπούν δαδιά, σκορπίζουν στα στενά και συδαυλούν τους άντρες:
    «Μωρέ, χαρά στ’ αντροπαλίκαρα που κλαψοσαλιαρίζουν!
    Πάρτε τη ρόκα και τον άδραχτο, μαυρομαντιλωθείτε,
    κι άιντε φωτιά! Σηκώστε τα δαδιά, κι απάνω του, γυναίκες·
    απόψε στάχτη το παλάτι του θα σκορπιστεί του ανέμου!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ρε συ Δημητρη αν δεν το εκανες αυτο το πραγμα
    copy paste και το εγραψες σειρα σειρα τι να πω....
    Μπραβο για την υπομονη σου !!
    Και φυσικα ειναι εξαιρετικο ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Copy paste, Μιχάλη.

    15,00 η Μπενεβέντο.
    Και έχω σαλτάρει. Δεν ξέρω τί να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάει στο διάολο.
      1% της κάβας στο 11,00 dnb.
      Εις υγείαν της Βαλένθια!

      Διαγραφή
    2. Καταραμένη Μπενεβέντο, βάλε γκολ ή χάσε!
      Μόνο ισοπαλία μην μου καθήσεις, θα σε πάρει ο διάολος.

      Διαγραφή
    3. 1-0 ευτυχώς!!!
      Θα κοιμηθώ σαν πουλάκι τώρα.

      Διαγραφή
  77. Κσλυτερα LOST παρά VOID.
    Παραλογη λογική εκ πρώτης όψεως Δημητρη.
    Οι στοιχηματικές Εταιρίες το λενε "ακυρο" λες και παραβιάστηκε κανενας νομος.
    Ως μη γενομενο το θεωρουν αλλοι. Οταν ξεκινησα το στοίχημα και το excel, δεν τα περναγα καν!

    Πρέπει να γραψω μια μερα ενα ...δοκιμιο για το void στοιχημα. Το παραπονεμένο το καημενο το καταφρονεμενο void.

    Θα σας μαθω ομως να το εκτιμάτε!

    Θα κανω αιτημα στον Μπαζ. Οπότε νεο στοιχημσ:

    Νεα αναρτηση Μπαζ το Σ/Κ: 3.00
    Οχι νεα αναρτηση Μπαζ το Σ/Κ: 1.30

    Στοιχηματίστε. Τη γκανιοτα εγω!

    Μπαααααααζ. Ελεος πια!
    Δεν μπορούμε νσ μπαίνουμε στο topic κσι να μας βγαίνει ο αντιχειρας για να κατεβούμε τη σελιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παίζω το φαβορί. Αγανάκτησα με τα αουτσάιντερ.

    1,30 όχι νέα ανάρτηση.
    ΟΧΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
    Κανόνισε Μπαζ τη συμπεριφορά σου!!!
    Δεν χάθηκε ο κόσμος να ανεβάσεις τη Δευτέρα.

    Περιμένουμε άρθρο Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Νίκο, ξέρεις γιατί είπα "βάλε γκολ ή χάσε" ? Γιατί θα τα έβαζα με τον εαυτό μου που δεν το πίστεψα παραπάνω, να παίξω τη διπλή ευκαιρία με αυξημένη μίζα. Ψυχολογικοί οι λόγοι.

    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. max bet από μένα στο φαβορί του 1,30.
    Δεν υπάρχει αουτσάιντερ ρε παιδιά που να κερδίζει συνέχεια.
    Που και που ναι , αλλά όχι συνέχεια.
    Τι σόι αουτσάιντερ είναι αυτό ?
    Αχαστο το 1,30 , το επιλέγω χωρίς δεύτερη σκέψη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τι θα γινει ρε; Θα πάρει κανεις το 3.00 για να "ισορροπησω" και εγω ως Μπουκαδορος; Οχι ρε ολοι στο άσο. Θα τον ριξω τον ασο, την τυχη μου!

    Μπαααααζ! Βγαλε νεα αναρτηση! Επεσα σε τοκογλύφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Mπαζ μην το δεις σαν '' λάδωμα '' αλλα αν κερδισω εχεις 10% των κερδων ετσι χωρις κόπο :) :)
    Αστον να πλ(ε)ρωσει μια φορα για να βαλει μυαλο.
    Δεν μπορω να τον συμμαζεψω :)
    Για κατουρημα παω και μου την κανει στρυφογυριστη !!
    Δεν παιζω , δεν παιζω λεει παει και μου λερωθηκε παλι χτες .
    Αστον να τον μαδησω μια φορα να βαλει μυαλο. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μας έσωσε η κούραση από άσκοπα και αμφίβολα πονταρίσματα. Πότε να επεξεργαστείς τα δεδομένα του Σαββατοκύριακου και πότε να σκεφτείς πάνω στους αγώνες του μεσοβδόμαδου? Διαβάζω τα ριπόρτς του BBC και βλέπω όσα στιγμιότυπα είναι διαθέσιμα. Λίγες σκέψεις για τα ματς που έγιναν χθες και προχθές με το μυαλό στα ματς που ακολουθούν.

    1. Η Τότεναμ δεν είναι καλά. Το ξέρουμε σχεδόν από την αρχή της σεζόν. Εντούτοις δεν καταφέραμε ποτέ να συγχρονιστούμε με τις πολλές γκέλες της. Πάρε 2-1 από τη Λέστερ και τολμήστε να ξαναπείτε πως ανήκετε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Τέτοιες δηλώσεις μπλοκάρουν το μυαλό και τιμωρούν. Ασε να κρίνουν οι άλλοι, Μαουρίτσιο. 16 βαθμοί απόσταση από την κορυφή κι άντε να συνέλθετε τώρα...

    2. Βλέπεις την Αρσεναλ όταν είναι σε καλό φεγγάρι και θαυμάζεις την επιθετική υπεροπλία της. Σάντσεζ, Λακαζέτ, Ζιρού, Γουέλμπεκ, Οζίλ. Θα έπρεπε να σαρώνει. Υποδέχεται την Μάντσεστερ και μάλλον έχει το πάνω χέρι. Η Μάντσεστερ έχει προβληματική άμυνα, τρώει γκολ για πλάκα αν ζοριστεί. Και δεν θαμπώνει επιθετικά. Αντιθέτως.

    3. Η Σίτι είναι απίστευτη. Βρίσκεται σε περίεργη φόρμα, αλλά η αυτοπεποίθησή της την βοηθά να κερδίζει τα ματς στο θάνατο. Λείπει ο Στόουνς πίσω και είναι ζήτημα χρόνου να πληρώσει την κακή αγωνιστική κατάσταση του Κομπανί. Είτε τον ντριμπλάρουν για πλάκα, είτε φλερτάρει με φάουλ σκοπιμότητας στο όριο της κόκκινης. Επιθετικά σαν να αρχίζουν να κουράζονται οι άσσοι της. Συμβαίνει όταν το μυαλό επαναλαμβάνει νοητά τρόπους ανάπτυξης, αλλά δυσκολεύεται να τους εφαρμόσει λόγω επανάληψης. Δεν βοηθάνε όμως οι επόμενοι αντίπαλοι καθόλου. Υπομονή.

    4. Η Λίβερπουλ συνεχίζει να μπάζει αμυντικά. Ευτυχώς πετάει μπροστά και σώζει τα προσχήματα. Ο Μινιολέ λένε πως έπρεπε να αποβληθεί στο 0-1 και τότε θα είχαμε διαφορετικό παιχνίδι.

    5. Η Μπέρνλι είναι τρομερή. Κι άλλο διπλό. Δεν το περίμενα.

    6. Η Γουέστ Χαμ πάει κατά διαόλου. Αθεράπευτη η κατάσταση από κάθε άποψη. Η Εβερτον αφού μας εξέθεσε με τη Σάουθαμπτον, την πήρε αμπάριζα. Είδατε τί κάνει κάποιες φορές μια συντριβή. Πεισμώνει τους θιγμένους και συνέρχονται άμεσα.

    7. Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ, το φεστιβάλ της σέντρας. Ολα τα γκολ από πλάγια γεμίσματα.

    Για να δούμε τώρα και τις αποδόσεις. Αν εξαιρέσουμε τα ματς της Τότεναμ, οι δύο τελευταίες αγωνιστικές ήταν η γιορτή των φαβορί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. 1,08 η Σίτι με τη Γουέστ Χαμ κι άντε να διαφωνήσεις. Πφφφ. Το επόμενό της είναι ντέρμπι με την Μάντσεστερ. Αν το πάρει, αμέσως μετά την κοντράρουμε.

    1,22 η Τσέλσι. Λέτε? Μας εμπνέει η Νιούκαστλ? Δεν ξέρω.

    1,66 η Τότεναμ στην έδρα της Γουότορντ. Γαμώ την καταδίκη μου!

    1,66 η Εβερτον με τη Χάντερσφιλντ. Υπάρχει ένα 5-0 να ξεπλυθεί. Νέος προπονητής στην Εβερτον. Στα υπόψιν? Ας δούμε πρώτα τί θα πει η μάζα.

    1,72 η Λέστερ υποδέχεται την Μπέρνλι. Ισόπαλοι και αγαπημένοι?

    1,44 η Λίβερπουλ στο Μπράιτον. Σύμφωνοι, αλλά 1,44 ? 1,44 ???

    1,90 η Στόουκ με τη Σουόνσι. Εντάξει, η Σουόνσι πέφτει κατηγορία. 7 γκολ σε 14 ματς...

    2,37 ο Βενγκέρ με το Μουρίνιο.Πρώτα θέλω να δω προιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Στα τσακίδια το στοίχημα! Ζήτω η μουσική!
    https://www.youtube.com/watch?v=tkUQ0I_qc7o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλημέρα! Καλό μηνα!
    Στα τσακιδια στοιχημα, ναι!

    Θα ξανακάνει διπλο η Μπερνλι ή θα σκαλώσει στην ισοπαλία οπως λες;

    Να της δωσει κανεις "ρεπο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Βάζω στοίχημα ότι ο mrX θα τη σβαγκανισει ξερό Χ στο 3,60.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Το συζητήσαμε χθες Μιχάλη αλλά τώρα που το κοιτάζω δεν μου κάθεται καλά. Βλέπω κουτσά στραβά να το παίρνει η Λέστερ. Σαν να το παράκανε η Μπέρνλι. Βρήκε μια κακή Μπόρνμουθ αλλά απ' την άλλη μοιάζουν σαν ομάδες, αυτή την αίσθηση έχω αν και δεν έχω δει τη Μπέρνλι φέτος αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τη γνώμη του άλλου δε θα τη βάλεις ποτέ πάνω από τη δική σου .
    Εσύ ξέρεις καλύτερα και βέβαια ο ειδικός του Χ είσαι εσύ :))
    Πες ότι ήθελα να σε πειράξω λίγο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Κοίτα να δεις φίλε που θα κερδίσω " αχαστο " σε κείμενο του Μπαζ με τίτλο μακριά από τα αχαστα .
    Χαχα

    Θα το γυρίσω στα φαβορί να δω προκοπή...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ερώτηση:
    Άμα βρεις φαβορί σε τιμή όχι οριακού αουτσάιντερ αλλά σε τιμή καθαρού αουτσάιντερ το παίζεις ή όχι ???
    Όποιος απαντήσει όχι συνεχίζει τη δουλειά του .
    Όποιος απαντήσει ναι ας έχει το νου του εδώ.
    Μόλις ανοίξει θα το δώσω εδώ και ας αποφασίσει μόνος του . Εγώ μόλις ανοίξει το σβαγκαναω ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν κύριοι
      Στις 10/12 έχουμε Αγιαξ-PSV και το σετ είναι 1,90-3,50-3,90.
      Όπως και να έχει είναι ανάποδα.
      Με καμμία λογική βάση της φόρμας και των επιδόσεων των ομάδων ως τώρα δεν είναι το φαβορί ο Άγιαξ.
      Εγώ βγάζω την PSV οριακό φαβορί του 40%.
      Κάπου στο 2,60 θα το έδινα οποτε κατά εμέ έχω πλεονέκτημα 30 με 40% έστω και εσφαλμένα.
      Από μένα γερό ποντάρισμα από τώρα στο Χ2 του 1,90 και μικρότερο στο διπλό του 3,90.
      Αποφασίζει ο καθένας μόνος του..
      Λέω ότι μέχρι την ημέρα του ματς η αγορά θα με δικαιώσει σε αυτήν την επιλογή μου χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα επαληθευτεί κιόλας.

      Διαγραφή
  92. Καλησπέρα και καλό χειμώνα.

    Κάθησα το μεσημέρι λίγο στο μπαλκόνι και ο Ηλιος με αποτέλειωσε. Αδιάφορος για όλους και για όλα στριφογυρίζει μες στο σύμπαν που διαστέλλεται και εμείς στριφογυρίζουμε μαζί του, τυχεροί, απίστευτα τυχεροί γιατί ζούμε τώρα που είναι αυτός που είναι και όχι κάποτε στο μέλλον που λένε πως θα σβήσει. Και πρέπει κάθε πρωί να τον λατρεύουμε, να γονατίζουμε μπροστά του κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Εχουμε κερδίσει το πιο απόκοσμο λαχείο.

    https://www.youtube.com/watch?v=8plQdob4JP8

    Πασχίζουμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο. Τρεις εκτιμήσεις έκανα προχθές και στις τρεις έπεσα έξω. Ούτε Χάντερσφιλντ, ούτε Μπέρνλι, ούτε Αρσεναλ. Στο στοίχημα είναι ωραίο να μπορείς να αλλάζεις τη γνώμη σου ταχύτατα, να μπορείς να κοντράρεις με βία τις πιο βέβαιες πεποιθήσεις σου. Τίποτα δεν ξέρεις και όλα είναι ευμετάβλητα. Τίποτα δεν ξέρω και θα κοντράρω σήμερα τη Σίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Σκέφτομαι, μπορεί σήμερα η Γουέστ Χαμ να παίξει δίχως άγχος.
    Σκέφτομαι, μπορεί σήμερα η Σίτι να σπάσει τα δοκάρια.
    Σκέφτομαι, μπορεί σήμερα ο Κομπανί να δει επιτέλους κόκκινη.
    Σκέφτομαι, μπορεί σήμερα ο Ντε Μπρούινε να μην του κάνει κέφι.
    Σκέφτομαι, μια κεφαλιά από κόρνερ θέλω, μια γρήγορη αντεπίθεση.
    Σκέφτομαι, μπορεί να φάω 20 γκολ, ή να μη φάω ούτε ένα.
    Σκέφτομαι, Στρασβούργο, Κολωνία, Θέλτα, Μπιλμπάο, Τβέντε, Μπενεβέντο, γιατί όχι και Γουέστ Χαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καταραμένη Σίτι, αηδία κατάντησες. Α-η-δ-ί-α. Αν κάποιος επέλεγε το ασιατικό +1,50 γκολ ή το +2,50 γκολ, θα είχε πάει στο ταμείο 3 σερί φορές. Δυστυχώς χθες διάλεξα ως συνήθως τη διπλή ευκαιρία στο 8,00. Κι ένιωθα τόσο σίγουρος στο ημίχρονο πως αυτή τη φορά δεν θα γίνει ανατροπή...

    Μιχάλη, η Αιντχόφεν ανέβηκε κι άλλο. Από 3,90 σε 4,33. Χθες η γκανιότα ήταν στο 8,60% και μάλλον ροκάνιζε τη φιλοξενούμενη. Αυτό είναι μια ένδειξη πως ο μπουκ φοβάται το διπλό? Σήμερα η γκανιότα είναι στο 6,40% και ο άσσος πέφτει. Ο μπουκ παίρνει όντως θέση υπέρ του Αγιαξ ή προσπαθεί να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ του? Μήπως λέω μαλακίες και τα πράγματα είναι πιο απλά? Για πείτε γνώμες.

    Ενδιαφέρον είναι και το Γουέστ Χαμ-Τσέλσι. Λονδρέζικο ντέρμπι. 1,45 το διπλό της Τσέλσι και δεν νομίζω πως λέει την αλήθεια.

    Τα έκανα μια ωραία δυάδα.
    Ισοπαλία ή Αϊντχόφεν @ 2,05
    Γουέστ Χαμ ή Ισοπαλία @ 2,75

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Νίκο, τα λεφτά ακόμα να μπούνε στο λογαριασμό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Dimitrios,

      Η Εταιρια μας δεν δεχεται επαγγελματιες παικτες που κανουν surebet / valuebet.

      Σας επεβληθη οριο κέρδους 1 €.

      Απο το τμήμα Risk management.

      Με φιλικούς χαιρετισμούς

      Nikolaos

      Διαγραφή
    2. (ΧΑΧΑΧΑ, αυτήν την απάντηση δεν την περίμενα)

      ΑΠΑΤΕΩΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ! Παίξτε στο διαδίκτυο, σου λέει. Να μην μπορώ να πάρω την πρώτη πτήση για Μάλτα, να σας τα κάνω όλα λαμπόγυαλο. Τόσα χρόνια που έχανα, δεν μου επιβάλατε ποτέ όριο ζημιάς... Με καθόλου φιλικούς χαιρετισμούς. Dimitrios.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι όλοι στη Μάλτα.
      Καποιοι είναι και στο ...Κουρασαο και στο ...Isle of Man.

      Αληθεια Δημήτρη ξερεις την ιστορία του Isle of Man; Πώς δημιουργηθηκε;

      :)

      Διαγραφή
    4. Οχι, δεν τη γνωρίζω. Μόλις έψαξα να δω πού βρίσκεται.

      Διαγραφή
    5. Να διαβάσεις τον Μυθο του Φιν Μακ Κουλ. Εχω ενα βιβλιο με 100 παραμύθια που διαβάζω στα παιδια. Τα 90 τα βαριέμαι αλλα ο γιγαντας Φιν Μακ Κουλ ειναι ενα απο αυτα που μου αρέσουν. Το διαβάζω και καπως παραστατικά και κανουν χαβαλέ τα παιδια.

      Αυτος ο Ιρλανδός γιγαντας λεει θελει πετώντας κατι τεραστια βραχια στη θάλασσα να φτιαξει ενα δρόμο που θα ενώνει την Ιρλανδια με την Σκωτία. Τον ψαχνει όμως ενας Σκωτσέζος πιο μεγαλος γίγαντας για να τον κανει κομματάκια. Τελικα τον γιγαντα μας τον σωζει η γυναίκα του με ενα τεχνασμα, ενω απο τον δρόμο που έφτιαχνε, ως απομειναρι υπαρχει σημερσ πλεον μονο η Νησος του Μαν ακριβως αναμεσα στην Ιρλανδια και τη Σκωτια.

      Καπως ετσι παει.

      Διαγραφή
    6. Πολύ ωραία ιστορία. Αυτές τις πέτρες στην Ιρλανδία τις γνώριζα από φωτογραφίες. Τον μύθο τον αγνοούσα.

      Διαγραφή
    7. http://www.mixanitouxronou.gr/to-monopati-tou-giganta-i-periochi-me-tis-40-000-simmetrikes-exagones-stiles-pou-miazoun-me-paximadia-apo-vides-i-iperochi-simmetria-tis-fisis-pou-vriskonte-ke-pos-dimiourgithikan/

      Διαγραφή
  97. Αλλα αντί άλλων...

    Ενδιαφέρον και το αποψινό τοπικό ντέρμπι Μπέρμιγχαμ-Γούλβς. Ο Νίκος λέει πως πάνω από 4,00 παίζει τον άσσο απολύτως άνετος. Και ο άσσος έχει φτάσει 5,75. (Πέρσι και πρόπερσι η Γουλβς νίκησε εκτός έδρας. Θα νικήσει άραγες τρίτη σερί φορά μέσα στο sold out Σεντ Αντριους?) "Δευτέρα βράδυ και τηλεοπτικό, με την τσαμπουκαλού Μπέρμιγχαμ που έφτιαξε ψυχολογία με το 1-1 στο Σέφιλντ και που μπορεί να πάει το ματς όχι στο ποιός ξέρει την καλύτερη μπάλα αλλά στη δύναμη και στη μάχη σώμα με σώμα, και με τη Γουλβς χωρίς τον καλύτερο παίκτη της". Ωραίος ο Νίκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε που ξερω ποσο εληξε Δημήτρη.
      Όταν θα έχουμε χώρο, με τον Μπαζ να ανεβάζει νεο άρθρο, θα σου πω για τον "Ποδοσφαιρολογο" που ειναι σαν τον κυριο Νικο, που βασίζει την επιλογη στις ατελείωτες ωρες μπαλα που βλεπει και στη βσθια γνωση των ομάδων που τον κανουν πιστεύει οτι μπορει να προβλεψει και (απο την αλλη) τον "Στατιστικολογο" σαν εμένα που βλεπει αριθμούς μόνο και οχι μπαλα.

      Δικαιη τιμη του άσου 5.00 είπα, στο 6.50 παιζω, αρα "παμ παρακατ"!

      Αν το ματς δεν έρθει άσος, εγω λεω "εγλιτωσαμεν" και ο κυριος Νικος παει "κουβά".
      Αν το ματς ερθει άσος, ο κυριος Νικος ειναι παικτουρα, (θα δειξει σε βαθος χρονου) εγω ομως πιστευεις οτι επαθα κατι; Οχι!

      Ματς που ΔΕΝ επαιξες, δεν υπαρχει. Ματς ππυ δεν έπαιξες επειδη δεν πληρουσε τα κριτηρια σου, επιπλεον ΔΕΝ σου αφαιρεί value επειδη δεν το επαιξες.


      Διαγραφή
    2. 0-1 έληξε, με το γκολ να μπαίνει στο όγδοο λεπτό από εξοργιστικό αμυντικό λάθος. Αμέσως όλοι οι στοιχηματικοί υπολογισμοί πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Η Μπέρμιγχαμ, που πήγαινε για ξύλο και κλοπή αποτελέσματος και βρέθηκε να κυνηγάει με την έναρξη το σκορ, μοιραία έπαιξε άθλια. Η δε Γουλβς ήταν πάρα πολύ μέτρια.

      Ο συνονόματός σου δεν νομίζω πως θα αποδεχόταν τον όρο "ποδοσφαιρολόγος". Στοιχηματζής αυτοαποκαλείται στα κείμενά του. Προβλέψεις σίγουρα δεν κάνει. Αντιθέτως, υπολογιζει τη δική του δίκαιη τιμή και αναλόγως ποντάρει. Η αλήθεια είναι πως η στοιχηματική του φιλοσοφία, πέρα από την αναζήτηση αξίας, βασίζεται πολύ στην ψυχολογία και στο ποδοσφαιρικό DNA των ομάδων και των προπονητών τους. Η πλάκα είναι πως κι αυτός δεν παίζει αυτόματα μια απόδοση αν προκύπτει αξία βάσει τω υπολογισμών του, αλλά βάζει μια τιμή-στόχο ώστε να μην είναι το value του τσίμα-τσίμα. Σε αυτό μοιάζετε. Δεν ξέρω αν τον διαβάζεις. Εκείνος ζητούσε τον άσσο πάνω από 4,00. Εσύ ζητούσες ακριβώς 6,50.

      Ματς που δεν έπαιξες, δεν υπάρχει. Συμφωνώ. Οσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Κάθησα χθες κι κοίταξα λίγο το φετινό μου αρχείο. Εχω παίξει 52 στοιχήματα μέχρι στιγμής φέτος. 8 είναι στο 1% της κάβας και άλλα 11 παίχτηκαν στο live. Σοβαρά δηλαδή στοιχήματα είναι τα υπόλοιπα 33, πριν την έναρξη και με δυνατές μίζες. Σκέφτομαι όμως πως πρόπερσι στον ΟΠΑΠ όλη τη σεζόν δεν ξεπέρασα τα 40 στοιχήματα. Η διαφορά είναι τεράστια. Και αναρωτιέμαι αν βαδίζω σωστά.

      Διαγραφή
  98. Είπα κι εγώ να περάσω να πληρωθώ ένα αχαστο που έπαιξα με max stake.
    Βρήκα την απάντηση παραπάνω :))
    Ξέρω .
    Η εταιρεία μου επιβάλλει όριο κέρδους 10 ευρώ !!
    Καλά το έχω συνηθίσει πλέον και δε ρωτάω καν το λόγο.
    :)))))

    Μπαζ σου δίνω το 10% απ το τίποτα.
    Πάρτο όλο δικό σου για να μην πεις ότι σε ξέχασα. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Με αρέσει όμως που κέρδισα αχαστο bet σε κείμενο που είχε τον τίτλο : ''Μακρια από τα αχαστα ''.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ελεος Μπαζ! Λυπησου μας. Τενοντιτιδα του εκτείνοντος μυος του αντίχειρα εχω κάνει για να παω κατω τη σελίδα στο κινητο γκαμώτεν! Ανεβασε νεο άρθρο, την τυχη μου. Ενταξει, το εμπεδώσαμε αυτο. Μακρια απο τα αχαστα. Οκ. Παμε παρακατω. Αντε παλικάρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ε ναι.Ας κανει ανανέωση και ας είναι και χωρίς λόγια στην ανάγκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μιχάλης καλεί Δημήτρη...
    over , over.....
    Πριν από αρκετό καιρό είχες κάνει λόγο για τις κηδείες που γίνονται με το ένα ματς της Παρασκευής που παίζει από α Γαλλίας ...
    Μεθαύριο Παρασκευή παίζει Μπορντό - Στρασβούργο και είναι 1,65 με 5,25 και το Στρασβούργο ερχεται με φορά από τη νίκη της χρονιάς της κόντρα στην Παρί
    Αρ
    Τι λες ?
    Κάτι σαν τη Γουέστ Χαμ δηλαδή ....ξεθαρεψε με τη Σίτι (ας το γύρισε)δε θέλει και πολύ να κάνει τη ζημιά στην Τσέλσι..
    Κάπως έτσι. .
    Το Στρασβούργο ξεθαρεψε με την Παρί....η Μπορντό είναι και ντεφορμε δε θέλει και πολύ να σπάσει στο Χ2....
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου είναι παντελώς άγνωστες οι ομάδες Μιχάλη. Δεν θα σε βοηθήσω πραγματικά, αν μιλήσω. Πιο πολύ θα σε μπερδέψω.

      Διαγραφή
    2. Τι Χ2 και χαζομαρες...
      Την ξεφλουδισε σαν βρασμενο αυγο ...
      0-3 με μπαλαρα οχι αστεια...

      Διαγραφή
  103. Ετσι από περιέργεια. Μια ακόμη στοιχηματική άσκηση.
    Θέλουμε διπλασιασμό πονταρίσματος με δύο φαβορί.
    Διαλέγουμε Μάντσεστερ στο 1,45 και Γιουβέντους στο 1,44.
    Μεγάλη διαφορά ποιότητας συν κίνητρο νίκης.
    Για να δούμε, κουβάς ή ταμείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι ταμείο... φτου σου ρε διάολε! Παίζεις με το μυαλό μας.

      Διαγραφή
  104. Κι ένα κείμενο του Γιώργου Παρασκευά από το 2003. Το αλίευσα από το ΜΜ.

    «Θα αρχίσουμε μια επανάληψη κάποιων βασικών κανόνων στο στοίχημα. Τώρα που οι περισσότεροι έχετε μάθει πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι το άθλημα (δηλαδή τα έχετε χάσει), ίσως καταλάβετε καλύτερα. Πρώτα, όμως, θα εξηγήσω καλύτερα τη στάση μου σχετικά με τους "εμποράκους προγνωστικών", με τους οποίους έχει γεμίσει η πιάτσα:

    Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως αυστηρά εννοείται ο όρος "προγνωστικό" στο στοίχημα. Το να δεις τον ουρανό το πρωί και να πεις "θα βρέξει σήμερα" είναι προγνωστικό. Το να διαβάσεις δημοσκοπήσεις και να πεις "αυτό το κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές" είναι προγνωστικό. Στο στοίχημα, όμως, δεν είναι το ίδιο. Το πιο βασικό πράγμα στο στοίχημα είναι η απόδοση. Με λίγα λόγια, το "προγνωστικό" δεν έχει καμιά, μα ΚΑΜΙΑ αξία, αν η επιλογή δεν έχει την ανάλογη απόδοση. Τι να το κάνω το άχαστο του 1,25, όταν η απόδοση του έπρεπε να ήταν 1,35-1,40; Αγοράζω, ρε, γόπα σε τιμή αλανιάρας τσιπούρας και παπάκι σε τιμή Harley Davidson; Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε μέχρι να εμπεδωθεί αυτή η βασική αρχή: Είναι προτιμότερο να παίζεις μια ομάδα με μέτριες πιθανότητες, αλλά με δυσανάλογα μεγάλη απόδοση, παρά μια ομάδα με πολύ καλές πιθανότητες αλλά με πετσοκομμένη απόδοση. Αυτό είναι ΝΟΜΟΣ! Αγνοήστε τον και είστε για την καρμανιόλα. Στάνταρ!!!

    Μα, όταν ο άλλος σε παίζει με 34% γκανιότα (σε τριπλά) και επιπλέον σου κόβει μια ομάδα κατά 10 και 20 μονάδες για το καλό της ψυχής του, πού πας κύριε παίκτη; Και το ότι πολλοί μπουκ "συμφωνούν", έστω στο περίπου, σε μια απόδοση, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εντάξει. Μπορεί ΟΛΟΙ να την έχουν πετσοκόψει, αφού ο ένας παρακολουθεί και αντιγράφει τον άλλον!

    Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Βγαίνει ο τάδε μπουκ πρώτος, με μια απόδοση Ξ. Ο δείνα μπουκ μπορεί να την βλέπει Ω. Δεν θα δώσει, όμως, το Ω, διότι τότε θα τραβήξει όλο το παιχνίδι και ο σοβαρός μπουκ ΔΕΝ τζογάρει. Αντί Ω, λοιπόν, ο δεύτερος μπουκ θα δώσει Ο, που είναι λίγο πιο πάνω από το Ξ του πρώτου. Πάλι ψηλότερος θα είναι, δεν είναι ανάγκη να προσφέρει γην και ύδωρ. Καταλάβατε; Και όταν βγει ο τρίτος μπουκ, που κι αυτός το βλέπει Ω, θα σκεφτεί "Κάτσε, ρε, πού να τρέχω μέσα στ’ αγκάθια; Ο τάδε τη δίνει Ξ, ο δείνα Ο, τότε Ο κι εγώ, άντε το πολύ Π για κάτι ψιλά και μετά την ρίχνω στο Ξ". Οι μπουκ επικοινωνούν έμμεσα, βλέποντας ο ένας τις αποδόσεις του άλλου, άσε που ορισμένοι επικοινωνούν και άμεσα μεταξύ τους. Οι μπουκ έχουν έναν κοινό εχθρό: Τον παίκτη. Οι σοβαροί δεν βγάζουν τα μάτια ο ένας του άλλου. Μόνο οι ασόβαροι κάνουν μαγκιές και ακροβασίες, αλλά αυτοί μπορεί και να μην πληρώσουν άμα τα χάσουν!

    Είναι και το άλλο: "Ααααα..." λέει ο τετραγωνιστής του κύκλου, "το νορβηγικό κρατικό δίνει την Μπόντο Γκλιμτ στο 1,80, ενώ ο ΟΠΑΠ στο 2,00! Ευκαιρία! Απάνω της! Αέραααα...". Κάτσε, ρε, μη βιάζεσαι! Υπολόγισες τη διαφορά στη γκανιότα; Μα όταν ο ΟΠΑΠ παίζει με 13% και το νορβηγικό κρατικό με 20%, κανονικά όλα τα σημεία στο νορβηγικό θα έχουν χαμηλότερες αποδόσεις! Μια και το μεγαλύτερο πετσόκομμα συνήθως γίνεται στο φαβορί, ιδού η διαφορά σου, επιπόλαιε...

    Εκείνο, όμως, που με τσαντίζει περισσότερο είναι ότι, ενώ οι πλείστοι "ειδικοί" (ειδικός ο τριχωτός πωπός μου) ΔΕΝ μπορούν να υπολογίσουν αποδόσεις ούτε για να σώσουν τη ζωή τους, λένε του άλλου τι να παίξει! Εγώ προκαλώ: Όποιος εμποράκος προγνωστικών έχει κότσια (και κάβα!) ας μου βγάλει αποδόσεις χωρίς πρώτα να ψάξει 100 σάιτ από Δανία μέχρι Μποτσουάνα, κι ας μου κάνει τον μπουκ (εκτός Ελλάδος, για να μην πάμε και φυλακή!). Άμα μέσα σε τρεις βδομάδες δεν με δείτε καβάλα σε μια Harley Davidson φορτωμένη με αλανιάρες τσιπούρες και φαγκριά, εμένα να με φτύσετε…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπααααζ! Εύκολο!
      Ανεβάζεις αυτό αναδημοσίευση και καθαρισες!
      Μας εφτιαξες Δημητρη!

      Να πω την αμαρτία μου, ειχα την αποψη οτι ο Παρασκευας ειναι πια παρωχημενος.
      Λάθος!

      Διαγραφή
    2. Ο πατέρας του στοιχήματος εν Ελλάδι και ας μην το παραδέχονται πολλοί.Παντα επίκαιρος , πάντα αξεπέραστος ....
      Ο πρωτος που κατάλαβε την αξία του αουτσάιντερ και μας έβαλε στη φασαρία και στο μπελα να τα ψάχνουμε και να τα αξιολογούμε.....

      Διαγραφή

  105. Καλημέρα.
    Χρόνια πολλά φίλε Νίκο , ότι επιθυμείς και πάντα πράσινος .Συνέχισε με την ίδια όρεξη , υπομονή και επιμονή να ζυγιζεις τα δύσκολα bet που επιλέγεις και να θυμάσαι ότι οι δυσκολίες υπάρχουν για να τις ξεπερναμε.
    Δύσκολο πράγμα να βρεθεί καθαρό μονοπάτι στα βουνά που επιλέγεις αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι θα το βρεις και θα κάνεις το 5/5 .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Χρόνια πολλά Νίκο, ό,τι επιθυμείς. Υγιής και χαρούμενος πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές ευχαριστίες. Να εισαι καλά. Εύχομαι κσι σε σενα ο,τι επιθυμείς

      Διαγραφή
  109. Χρονια πολλα nklaps οτι επιθυμεις σου ευχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Θαυμαζω τα βραζιλιανικα παικτακια παιξτε ολ ιν κοντρα στη ρεαλ και ας φαμε και 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eλα καλημερα !!!
      Κοντρα να παιξουμε φιλε Δημητρη αλλα οχι all in ρε συ....
      Να εχουμε να παιξουμε και αυριο καμμια κοντρα :)))

      Διαγραφή
  111. Οι σουπερ σταρς τα βαζουνε με μπαλαδορους βραζιλιανους. Θα το πληρωσουν αυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Mακρια τα δαχτυλα απο τα κουμπια. Δεν μας βλεπουν ειναι διαστημικοι. Απανω τους ρε γυφταααακιαααα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Xρονια πολλα σε ολους , καλα Χριστουγεννα , και οι επιθυμιες του καθενος να γινουν πραγματικοτητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ερήμωσε το καφενείο. Δεν πατάει ψυχή. Ας είναι. Γράφω στον μαυροπίνακα κι αν περάσει κανείς, ίσως τα διαβάσει. Εχουμε και τον Γκανιάν να δεκαπλασιάζει την κάβα του μέσα σε 10 μέρες παίζοντας χόκευ βόλευ μπάσκετ κρίκετ και δεν συμμαζεύεται.

    Πάμε στα δικά μας. Στα της χθεσινής αγωνιστικής ό,τι υποψιαζόμουν έγινε. Το Μπέρνλι-Λίβερπουλ ήταν κλασσικό νο μπετ (1-2 στις καθυστερήσεις), τη Λέστερ την έβλεπα πολύ δύσκολο άσσο (εύκολο 3-0), την επιθετικά ανύπαρκτη Εβερτον δεν την εμπιστευόμουν για ζημιά (εύκολο 0-2). Σήμερα αντιθέτως έχει μεγάλο ενδιαφέρον η Πρέμιερ.

    Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ. Αίμα και άμμος. Ας μην μπλέξουμε.

    Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας. Υπό κανονικές συνθήκες το Χ2 παιζόταν άνετα. Αλλά η Πάλας λογικά θα κουβαλάει μεγάλη κούραση, σωματική και ψυχολογική, από τις δυνατές κόντρες με Αρσεναλ και Σίτι. Επεσε και το διπλό, το αφήνουμε. Το προτείνουν και αρκετοί και αυτό δεν μου αρέσει.

    Σουόνσι-Τότεναμ. Καλώς τα παιδιά ! Εντάξει τώρα, 1,36 εκτός έδρας και δεν είμαστε καθόλου σοβαροί. Τέτοιες αποδόσεις δεν υπάρχουν στην Αγγλία ούτε για τη φετινή Σίτι. Πόσο μάλλον για μια Τότεναμ με τον Κέιν άρρωστο. Απέναντι σε μια Σουόνσι που ξεκινάει αντεπίθεση τώρα ή ποτέ. Οι αποδόσεις επιτρεπούν να εμπλακούμε χωρίς τύψεις.

    Σίτι-Γουότφορντ. 1,16 χωρίς Σίλβα και Ντε Μπρούινε και πάνε να μας τρελάνουν οι φαβοράκηδες. Καλοί μου φίλοι, τόσο αγοράζατε τη Σίτι όταν έπαιζαν και οι δύο εγκέφαλοι. Πώς το έλεγε ο Παρασκευάς? Γόπα σε τιμή αλανιάρας τσιπούρας. Ταιριάζει απόλυτα. Κι εδώ χωρίς ενοχές.

    Εν κατακλείδι, Σουόνσι και Γουότφορντ. Κανείς δεν τα προτείνει, κακώς, πολύ κακώς. Τα πιο αβέβαια στοιχήματα είναι και τα πιο προσοδοφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Και αν σου πω βεβαια οτι εχω φαγωθει απ το πρωι με τις κοντρες των Τοτεναμ και Σιτι , τι θα πεις ???
    Βεβαια πιο λογικο και εφικτο φανταζει στα ματια μου ο ασος της Σουονσι παρα το διπλο της Γουοτφορντ.
    Ειχα απελπιστει κι εγω που δεν τα βλεπει δεν τα προτεινει κανενας...
    Το σχολιο σου μου εδωδε θαρρος..
    Θα εμπλακω..

    :))) :)))
    Και παλι καλη χρονια να εχεις παντα με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή