25 Δεκ 2022

"καλά Χριστούγεννα"

 

Καλά Χριστούγεννα. Ούτε καλές γιορτές, ούτε πολλές ευχές. Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τα Χριστούγεννα. 

Ο Ερημίτης, πάντα υποψιάζεται βρωμιά εκεί που πουλούν αρώματα. Τώρα τα έβαλαν με τα Χριστούγεννα, αύριο θα τους ενοχλεί το χαμόγελο μας, η αναπνοή μας. Βεβαία η αναπνοές που ζέχνουν είναι ότι καλύτερο για τους  Γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής. 

Έχουν και κάτι φάτσες οι Σωτήρες που αμέσως ακυρώνονται. Ποιος έγραψε πως η ασχημία βαδίζει μαζί με την κακία. Σπάνιο το αγγελικό πρόσωπο σε έναν εγκληματία.

Boxing day αύριο, άλλα ας περιμένει. Να γράψουμε και κάτι για τους υποψιασμένους. Για αυτούς που δεν τρώνε το σανό. Για αυτούς που γιορτάζουν ακόμα. Για αυτούς που πιστεύουν ή δεν πιστεύουν από δική τους επιλογή. 

Ποιος είσαι εσύ ρε παπάρα που θα σβήσεις τα Χριστούγεννα; Και στη θέση τους τι θα φέρεις; Την μουτσούνα σου; Λες ρε κακομοίρη μου, η ανθρωπότητα να αρνήθηκε τόσους Θεούς, για να έρθει να πέσει στα πόδια σου; 

Θα βρεθούν πρόθυμοι, αλλά θα αντισταθούν και αρκετοί. Ο εχθρός του ανθρώπου θα νικηθεί. Δεν είναι πουθενά γραμμένο πως οι άσχημοι θα είναι προάγγελοι ενός νέου Θεού. 

Τώρα για το Μουντιάλ του Μέσι, που λέει ο Βούδας. Σε διάρκεια είναι αδιαμφισβήτητη η υπεροχή του Μέσι. Τόσα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο, δύσκολα θα βρεθεί άλλος. Κι αυτός μοιάζει με τον Γκουαρντιόλα, στο ότι δεν δοκιμάστηκε στα δύσκολα. 

Είναι άλλο στα 13 να πηγαίνεις στην Μασία και μεγαλώνεις στα σπλάχνα της Μπαρτσελόνα. Ο Μαραντόνα ας πούμε, έφυγε στα 22 από της Αργεντινή να έρθει Ισπανία, να παίξει στην Μπαρτσελόνα. 

Ο χαρακτήρας του Μαραντονα ίσως ήταν η αιτία που δεν είχε μεγάλη διάρκεια η καριέρα του, αλλά ήταν και αυτός ο χαρακτήρας που τον ώθησε να πάρει το Μουντιάλ του 1986 μόνος του. 

Ο Μέσι ήταν ο πολυτιμότερος για την Αργεντινή, αλλά δεν πήρε Μουντιάλ μόνος του. Οι υπόλοιποι για μένα είναι ενα κλικ πιο πίσω από τους δυο.

Και μην ξεχνάμε πως στην δεκαετία του ογδόντα η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο. 

Τώρα για αύριο στην Αγγλία. Πάμε στα ψηλά πρώτα. Τούτοι έχουν να παίξουν από πριν το Μουντιάλ. Ντε και καλά εσύ ρε αδελφέ θες να παίξεις αύριο; Από που να πιαστείς, για να μην τσακιστείς; 

Έχεις ακούσει για τον ρυθμό που πρέπει να έχουν οι ομάδες; Άντε να τους μαζέψουν τώρα αυτούς!

Κάτσε να δεις μια αγωνιστική και μετά χώσου. Και τώρα εάν θες να χωθείς, εμάς τι μας κόπτει θα μου πεις.

Οι Αγγλιδούλες οι δικές μας έπαιζαν κανονικά. Εκεί υπάρχει ρυθμός. Το αυριανό κουπόνι όμως είναι για μούντζες. Καλό είναι να τις ρίχνεις τις μούντζες στο κουπόνι όταν βγαίνει. Εάν δεν το κανείς, κινδυνεύεις να μουντζώνεις τον εαυτό σου, όταν θα φεύγεις από τον γκισέ κρατώντας έναν κουβά. 

Δεν μπορείς να καλοβλέπεις μια ομάδα με μόλις μια νίκη σε δώδεκα ματς. Η Μόρκαμ είναι αυτή, τελευταία είναι δεν βλέπω καμία ευκαιρία στο 6,00. 

Η Κρου προβληματίζει με το διπλό μέσα στην Σουίντον. Είναι δύσκολη ομάδα, έχει ανεκτή απόδοση μέσα στο Στόκπορτ, αλλά κάτι με χαλάει. 

Ροτσντέιλ - Χαρτπούλ - εδώ λέμε για ντροπές. Εγώ ντρέπομαι να τα παίξω αυτά. Εδώ λες ας κερδίσει ο καλύτερος και μαγκώνεσαι...

Δεν σημαίνει πως επειδή είναι Boxing day πάμε γιούρια. Ωραία θα ήταν να παίζαμε, να αράζαμε αύριο και να περιμέναμε τα κέρδη. Αυτή είναι η δουλεία του γκισέ. Εμάς είναι άλλη η δουλειά μας. 

Και ο καφενές έχει ανάγκη το παιχνίδι, αλλά και το σωστό παιχνίδι είναι αυτό που "πουλά" ο καφενές. 

Να είσαστε καλά, να τρώτε καλά, να κοιμάστε καλά. Ο κουρασμένος άνθρωπος, έχει και έναν κουρασμένο εγκέφαλο. Ο κουρασμένος εγκέφαλος είναι επιρρεπής στα λάθη. 



26 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Χρόνια Πολλά σε όλους .
    Η μελέτη μας ολοκληρώθηκε και όντως μας αρέσουν κάποια ματς.
    Το μενού αυτή τη φορά είναι αμιγώς Αγγλικό ....ποιο Αγγλικό δε γίνεται:

    26/12
    Σεφ. Γιουν - Κόβεντρι (5,25)
    Ιπσουιτς - Όξφορντ (6,00)
    Γουικομπ - Μπ. Ρόβερς (4,50)
    Τρανμιρ - Ντόνκαστερ (4,20)
    Νοτς Κάουντι - Όλνταμ (11,00)
    Εμπσφιλντ - Νταρτφορντ (4,75)
    Χαβαντ - Ιστμπουρνμπορο (4,75)

    27/12
    Τσέλσι - Μπορνμουθ (10,00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ερημίτης τα έβαλε με τους φωστήρες της εποχής :)))
    Δε φταίνε αυτοί γέροντα Ευαγγελε....φταίμε πρωτίστως όλοι εμείς που εκλέγουμε και επιλέγουμε τέτοιους ανθρώπους να μας κυβερνούν και να αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας .
    Ζούμε στην εποχή του πρόχειρου και του εφήμερου...
    Αντί να δει η πολιτεία τι οφείλει αυτή από μόνη της στον κάθε πολίτη της πρέπει ο πολίτης να ψάχνει τι δικαιούται ...
    Όλα γίνονται μέσα από πλατφόρμες..
    Fuel pass
    Power pass
    Freedom pass
    Food pass
    Sto diaolo na pass

    Άντε γαμηθειτε πιά ....:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
    Χρόνια πολλά!
    Υγεία!
    "Ποιος είσαι εσύ ρε παπάρα που θα σβήσεις τα Χριστούγεννα; Και στη θέση τους τι θα φέρεις; Την μουτσούνα σου;"
    λέει ο Ερημίτης.

    Εγώ παιδιά "καλές γιορτές " δεν άκουσα από κανέναν φέτος. Όλοι είπαν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ. Λες και ήταν όλοι συνεννοημένοι για κάποιο λόγο.

    "Δεν σημαίνει πως επειδή είναι Boxing day πάμε γιούρια. Ωραία θα ήταν να παίζαμε, να αράζαμε αύριο και να περιμέναμε τα κέρδη. Αυτή είναι η δουλειά του γκισέ. Εμάς είναι άλλη η δουλειά μας. "

    Αυτο ακριβώς διότι:...
    "Το αυριανό κουπόνι όμως είναι για μούντζες. Καλό είναι να τις ρίχνεις τις μούντζες στο κουπόνι όταν βγαίνει. Εάν δεν το κανείς, κινδυνεύεις να μουντζώνεις τον εαυτό σου, όταν θα φεύγεις από τον γκισέ κρατώντας έναν κουβά".

    Πανεπιστήμιο Στοιχήματος είσαι ρε Μπαζ.

    Βέβαια στο λάιβ και έχοντας δοκιμάσει τις ομάδες για 69 ολόκληρα λεπτά συν το ότι οι μικρές Αγγλιδούλες έπαιζαν χωρίς διακοπή, μας κάνει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση αν και εφόσον παίξουμε.

    Αύριο θα είμαστε παρόντες στην κονσόλα του καφενέ και στο Viber.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη σύγκριση Μαραντόνα-Μέσι πρέπει να γράψω ολόκληρη κοινωνικοπολιτικοαθλητικοστατιστικοψυχολογικοσυναισθηματική ανάλυση. Θέλω να ακούσω και τη γνώμη των υπολοίπων, Νίκου, Λοχαγού, Γιώργου και όποιου άλλου χασομεράει στον καφενέ. Ερημίτης και Μιχάλης δήλωσαν πως ο Μαραντόνα το πήρε μόνος του, ενώ ο Μέσι με τη βοήθεια των υπολοίπων.

    Τώρα στην Πρέμιερ, η αγωνιστική θα είναι των φαβορί, έτσι το φαντάζομαι, οπότε δεν υπάρχει πολύς χώρος για παιχνίδι. Μόνο στο Λέστερ Νιούκαστλ υπάρχει ενδιαφέρον και θέλω να το δω, πιστεύω πως η Λέστερ δεν θα χάσει. Υπάρχει και μια Ρέξαμ με 10-0-0 αλλά αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουμε και το γνωστό μπατιράκι με τα προγνωστικά του.

    Πρέστον – Χάντερσφιλντ: 2 (4,50)
    Πορτ Βέιλ – Μόρκαμ: 2 (6,00)
    Φλίτγουντ – Σέφιλντ Γουέν.: 1 (5,00)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δούμε θα βγει κάτι καλό στο ζωντανό; Η Τότεναμ ξεκίνησε με 2-2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sidd ....
    Ο Μαραντόνα δεν πήρε απλώς το Μουντιάλ μόνος του ...

    Είναι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών εδώ και αρκετά χρόνια και θα είναι για κάμποσα ακόμη .Όταν κάποια στιγμή εμφανιστεί κάποιος αντάξιος του συζητάμε μια πιθανή σύγκριση...τώρα όχι .
    Σύγκριση μεταξύ ανόμιων πραγμάτων δε γίνεται!

    Ο θεός Ντιεγκίτο είναι ένας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντα ρε, μου γαμάς .τον καφενέ όταν δεν απαντάς. Οι θαμώνες δεν έρχονται για μουγγούς.

      Γαμώ το Ταό και τις μαλακίες.

      Χωρίς λάπτοπ και τον πληρώνω. Θα αγιάσω ο πούστης.

      Βάζω και πούστης για να είμαι αρεστός στο σύστημα.


      Διαγραφή
  8. Φαγωμαρα στο bet chat για το ποιος είναι ο καλύτερος παίχτης :)))))

    Ρε παιδιά παιχταραδες πολλοί λέμε ....θεός ένας :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο fairplay βάρεσε συναγερμο για ενα ματς του Μαρόκου!
    Είναι ήδη στην Καζαμπλάνκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε τί να απαντήσω ? Δεν ξέρω και σε ποιόν απευθύνεται το αφεντικό, σπασμένο τηλέφωνο παίζουμε. Εγώ να απαντήσω σε ό,τι θέλετε. Την ερώτηση να ακούσω όμως. Το λάπτοπ δεν λειτουργεί, είναι αλήθεια, δεν μπορώ να ποντάρω πουθενά. Κοίταζα τιμές Τοσίμπα και φρίκαρα. Τα λεφτά μου τα τρώνε οι γιατροί, δεν έχω άλλα. Οι στοιχηματικές σελίδες δεν ανοίγουν. Ενας κύκλος που στριφογυρίζει στην μέση της οθόνης και πάπαλα. Τώρα για τον Ντιέγκο, ο Μιχάλης βγαίνει εκτός συζήτησης, είναι φανατικός Ντιεγκίτο και η γνώμη του πλέον δεν μετράει, δημοκρατικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα. Καλησπερα Δημήτρη. Ναι, νομίζω ότι δεν δέχεται αντίρρηση για τον Μαραντόνα.
      Και εγω την άφησα την συζήτηση. Δεν έχει νοημα η διαχρονική σύγκριση. Γνώμη μου.

      Διαγραφή
  11. E τί να παίξουμε ? Είπαμε φαβορί όλη η Πρέμιερ και έτσι συμβαίνει. Τη Λέστερ που υπολόγιζα την ξεπάτωσε η Νιούκαστλ. Δεν το περίμενα με τίποτα το 0-3. Αμα δεν μπορώ να ρίξω στοίχημα, ξεθυμαίνει το ενδιαφέρον μου, φυσιολογικό δεν είναι ? Να τώρα Καζαμπλάνκα και Γεράκια της Μάλτας, έχετε βαρέσει συναγερμό κι εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω. Εκτός κι αν πεταχτώ στο πρακτορείο με τη πυτζάμα και τις παντόφλες διασχίζοντας τους δρόμους σαν τρελός με ένα δελτίο στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λήξις συναγερμού λόγω χαμηλής απόδοσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία δεν τα λέει ο Βούδας; Βέβαια χωρίς να μπορείς να προσεγγίσεις τον γκισέ, δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

    Άλλα οι θαμώνες θέλουν τον Βούδα τους. Αύριο ετοιμάζω άρθρο, γι αυτό τον θέλω στον καφενέ.

    Τουλάχιστον εφημερίδα θα παίρνεις;

    Ανώνυμος και ο καφετζής. Δεν τα λέω τυχαία μηχανήματα του διαβόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταμφιέστηκες για να φαινόμαστε πολλοί στον Καφενέ!
      Παραδέξου το ρε!
      :)))))

      Διαγραφή
    2. Με καταλάβατε ρε γαμώτο.

      Διαγραφή
  14. Ας δούμε Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νοτιγχαμ Φόρεστ.
    Ετσι από περιέργεια.
    Είναι 10+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λέγαμε με τον Βούδα να κάνουμε ένα ρεβεγιόν εδώ στον καφενέ για την πρωτοχρονιά. Έρχεται όμως ένας Συνολάκης, με παπιγιόν - εκλεκτός της κυβέρνησης και λέει - " Τρώτε πολύ, ειδικά την περίοδο των γιορτών και δεν συμβάλετε στην κλιματική παπάτζα.

    Να πας να δεις την φάτσα του πρώτον. Τι διάολο δεν έχουν έναν νορμάλ να βγάλουν; Τους βγάζουν αυτούς και θα κάνουν τους λιτοδίαιτους να σκάσουν από το φαΐ.

    Πίνω και μπύρες τώρα, μετά από χοιρινά και έχω ένα φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερημίτη, μην κοιτάζεις τα Συνολικά του Συνολάκη. Να κοιτάζεις τα επί μέρους.
      Οι επί μέρους μπίρες λοιπόν και το χοιρινό μου ακούγονται μια χαρά.

      Διαγραφή