11 Ιουν 2017

"Η ψυχολογία του παίκτη"

Αυτή η ψυχολογία φοριέται πολύ στις μέρες μας. Είναι και καινούριο φρούτο και θέλει χρόνο για να δώσει αυτά που ήρθε να δώσει στον άνθρωπο. Την ψυχολογία του παίκτη θα δούμε σήμερα. Για άλλους πολύ σημαντική – για άλλους ένα ακόμα αχρείαστο όπλο στην φαρέτρα τους.

«Τι είναι ψυχολογία;» - Ρωτούν οι πολλοί και παίζουν για να παίζουν. Η ψυχολογία στο στοίχημα εξαρτάται από τα κέρδη και την χασούρα – οι νίκες σου ανεβάζουν την ψυχολογία και η ήττες στην ρίχνουν στα τάρταρα. Άμα κάνεις και συγκεκριμένα βήματα δύσκολα θα χαλάσει η ψυχολογία σου. Άμα τα βήματα σου είναι προς το άγνωστο, θα παίζεις με σακατεμένη την ψυχολογία σου.

«Ψιλά γράμματα - θα μου πεις, αυτά αφορούν τον ιδανικό παίκτη και όχι τον αιώνιο παίκτη.» κι όμως πολλά είναι θέμα ψυχολογίας…

Είπαμε το στοίχημα είναι μια ζυγαριά που από την μια μεριά μπαίνουν οι ήττες και από την άλλη οι νίκες μας. Θέλει ισορροπία δηλαδή. Ήττες, νίκες είναι μέσα στο παιχνίδι.

Το προετοιμασμένο μυαλό σίγουρα θα έχει βρει τρόπους να μην χαλάει εύκολα η ψυχολογία του. Ίσως και όλες αυτές οι μέθοδοι που ακολουθεί να είναι και ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Όταν ξεκινά η στοιχηματική σου μέρα και είσαι ήρεμος και παραμένεις μέχρι να τελειώσει ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτό είναι δείγμα καλής ψυχολογίας.

Όταν σου μπει στραβά η μέρα και αρχίζεις τα ρεφαρίσματα και τα αχρείαστα πονταρίσματα είσαι εν δυνάμει αυτοκαταστροφικός παίκτης – να μην φταίει η ψυχολογία σου γι αυτό;

Έχασες κύριε σήμερα – παραδέξου το και τράβα παρακάτω – μην πιέζεις μια κατάσταση που θα σε οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες ήττες. Και αύριο μέρα είναι – προετοιμάσου και στοχάσου. Κανείς δεν κερδίζει πάντα, αλλά και κάνεις δεν βγαίνει πάντα χαμένος εκτός και αν αυτό επιδιώκει…

Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό χρειάζεται, αλλά αυτά δεν πέφτουν από τον ουρανό. Τα δουλεύουμε μέσα μας με τα καιρό, με τα χρόνια. Και οι ήττες είναι αυτές που μας βοηθούν να βρούμε τον εαυτό μας – να ψαχτούμε τι κάνουμε λάθος.

Προσοχή χρειάζεται και στις νίκες – γιατί έτσι κρύβουμε τα ελαττώματα μας. Έχεις δει πολλούς νικητές να κάνουν την αυτοκριτική τους; Τις πιο μεγάλες αποκοτιές τις κάνουμε όταν νομίζουμε πως είμαστε καβάλα στο άλογο.

Γιατί και η καλή ψυχολογία άμα σε οδηγήσει σε έπαρση είναι μπέρδεμα μεγάλο. Η έπαρση μα οδηγεί σε λάθη, αφού μας κάνει και ξεχνάμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτά που μάθαμε και κερδίσαμε με κόπο συνήθως χάνονται σε μια ζαριά.

Πολλοί μειώνουν το ποντάρισμα στα κακά τους φεγγάρια – εδώ συνήθως συμβαίνει το εξής παράδοξο « όταν μειώνεις πολύ το ποντάρισμα μετά από χασούρα, συνήθως το πιάνεις το στοίχημα. Εδώ κερδίζεις λίγο στο θέμα ψυχολογίας, αλλά έτσι δεν ισορροπεί εύκολα η ζυγαριά – αν έχεις χαμένα πονταρίσματα των 10 – τι αξία έχει να κερδίσεις ένα των 2;

Μεγάλο θέμα να το βάλουμε πιο μετά και αυτό με την αυξομείωση του πονταρίσματος. Είμαι της άποψης ή το πιστεύεις ένα στοίχημα ή δεν το πιστεύεις; Δεν είμαι και δογματικός, αλλά δεν γίνεται να παίζεις Έξετερ 50 και Πλύμουθ 10;

Υ.Γ. μεγάλο θέμα αυτό, με την ψυχολογία του παίκτη – δεν εξαντλείται σε ένα κείμενο που γράφτηκε με τον Κυριακάτικο καφέ, αλλά είπαμε εδώ ρίχνουμε σκέψεις να τις πάρει ο άλλος, να τις κάνει κτήμα του, να τις αφομοιώσει, να τις διαφοροποιήσει στα μετρά τα δικά του  και να πορευτεί.   








77 σχόλια:

  1. Βροχερή καλημέρα ξανά !

    Μου αρέσουν τα βροχερά, δροσερά καλοκαίρια.
    Αμα είμαι φυλακισμένος στην πόλη, να την χέσω τη ζέστη και τον ήλιο.
    Αμα είμαι δίπλα στο κύμα, τότε ψήσε με όσο θέλεις.
    Ωραίο το καλοκαίρι, μην με παρεξηγείτε. Φρούτα εκπληκτικά ένα σωρό, η λίμπιντο στο φούλ, γύμνια και ευωχία που μόνο οι μεσόγειοι αισθάνονται.
    Ευλογημένος ο τόπος μας. Λίγο μυαλό παραπάνω να είχαμε...

    Λέει ο ποιητής,
    Άνθρωπε, άθελά σου
    Κακέ - παρ' ολίγο η τύχη σου άλλη.
    Σ' ένα, έστω, λουλούδι αντίκρυ αν ήξερες
    Να πολιτεύεσαι
    Σωστά, θα τα 'χες όλα. Επειδή απ' τα λίγα, μερικές φορές
    Κι από το ένα - έτσι ο έρωτας -
    Γνωρίζουμε τα υπόλοιπα. Μόνο το πλήθος νά:
    Στο χείλος των πραγμάτων στέκει
    Όλα τα θέλει και τα παίρνει και δεν του μένει τίποτα.

    Με τον καφέ δίπλα κι εγώ, αναρωτιέμαι τί να πρωτογράψω.
    Αν θέλει ισορροπία, λέει ?
    Χα, τα ρεφαρίσματα και οι πιο μεγάλες αποκοτιές !!! Εδω να δεις...
    Αυτοκριτική και έπαρση. Επαρση, όμορφη λέξη που φέρνει συμφορές.
    Αυξομείωση πονταρίσματος και διαχείριση κάβας, όρεξη για ανάλυση να έχεις, ένα καλοκαίρι δεν σε φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψυχολογία ή βιοχημεία ?
    Ξαναπαραθέτω αποσπάσματα από εκείνο το άρθρο.
    Οπου γράφει χρηματιστής, να διαβάζετε στοιχηματζής.

    ...Για τη νευροοικονομία υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στα κέρδη που επιτυγχάνει καθημερινά ένας χρηματιστής και στα επίπεδα συγκέντρωσης τεστοστερόνης που καταγράφονται στον εγκέφαλό του.

    Πολύ σύντομα, όμως, έγινε σαφές ότι η δράση των λεγόμενων στεροειδών ορμονών (κυρίως της τεστοστερόνης και της κορτιζόλης) στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν οδηγεί πάντα σε ευτυχή αποτελέσματα.

    Η υπερβολική συγκέντρωση τεστοστερόνης στα εγκεφαλικά κυκλώματα ενός χρηματιστή τού δημιουργεί μια μη ρεαλιστική αίσθηση παντοδυναμίας και παρορμητικότητας που, αργά ή γρήγορα, τον οδηγούν σε εντελώς εσφαλμένες εκτιμήσεις...

    ...οι υπερβολικά αγχωμένοι ή πανικόβλητοι χρηματιστές παρουσιάζουν υψηλότερη συγκέντρωση της ορμόνης κορτιζόλης στο αίμα (άρα και στον εγκέφαλο), ενώ η έκκριση τεστοστερόνης μειώνεται δραματικά.

    Η κορτιζόλη δηλαδή λειτουργεί ως «αντίδοτο» στην τεστοστερόνη: σε επισφαλείς και αβέβαιες καταστάσεις καταστέλλει την υπερβολική παρορμητικότητα και την αυθάδη αίσθηση παντοδυναμίας των χρηματιστών.

    Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι και η υπερβολική συγκέντρωση κορτιζόλης στον εγκέφαλο ενδέχεται να έχει εξίσου καταστροφικές συνέπειες με την τεστοστερόνη: καθιστά τους αγχωμένους επενδυτές τόσο αδρανείς και φυγόμαχους που μοιραία διαπράττουν τραγικά σφάλματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή, πάλι στα χάπια θα το ρίξουμε ???
    Ρε κλείστε τα κιτάπια σας κι ανηφορίστε το βουνό ή κατηφορίστε στην αμμουδιά. Ολα τα φάρμακα βρίσκονται στη φύση.

    Και ένα κλείσιμο ματιού πρς το διπλανό Χάος.
    https://www.youtube.com/watch?v=8pObyOCl0Y4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επισης συμφωνω με το ωραιο ποιημα και την ιατρικη αναλυση που ακολουθησε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ποιητης και γιατρος ο Δημητρης , μπράβο !
    Ωραιος.....
    Εγω θα σταθω μόνο σε μια φραση : Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό χρειάζεται.
    Σωστα Μπαζ '' ψυχραιμια'' δλδ ψυχρο-κρυο αιμα.
    Το θηριο ψοφαει για fresh hot blood.
    Αν του δωσεις ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ δεν του αρεσει...........δοκιμασμενο.
    Και επισης πρεπει να σκοτωσεις μεσα σου τον τζογαδορο που λες και συ , και να σκοτωσεις και τα όποια συναισθηματα εχεις.Να μη μπορει
    '' να σε διαβασει ''. Πρεπει να εισαι ''ζόμπι'' με ψυχρη τετραγωνη λογικη !!!
    Τωρα θα μου πειτε ''ελα ρε , δε γινεται '' , και θα εχεται και δικιο.
    Λεμε ομως πιο θα ηταν το ιδανικο.Καταβαλουμε προσπαθεια στην κατευθυνση αυτη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περνω την πασα απο τα παραπανω για να πω τη γνωμη μου.

    Το ποιο δυσκολο απ ολα ειναι να βρεθει το μακροπροθεσμο πλεονεκτημα

    Επισης πολυ δυσκολο ειναι ΑΝ βρεθει ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ να μελετηθουν τα φαινομενα ετσι ωστε να γινει η σωστα η διαχειρηση της καβας.

    Και τριτο ακομη ποιο δυσκολο ειναι να νικηθει ο τζογαδορος που υπαρχει μεσα μας.
    Διοτι πλεονεκτημα χωρις να νικηθει ο τζογαδορος ειναι δωρο αδωρο.Δεν υφισταται πλεονεκτημα. Εχουμε δει παικτες πετυχημενους παγκοσμιους παικτες του ποκερ να κερδιζουν 2 μυρρια επαθλο και την επομενη στιγμη να τα χανουν σε καποιο αλλο παιχνιδι.
    Ο τζογαδορος τη στιγμη του παιχνιδιου θελει να νιωσει την αδρεναλινη.
    Κατοπιν εφοσον τελειωσει το παιχνιδι βρισκεται σε μια διαρκη υπερενταση εως ωτου ξαναπαιξει.
    Αυτα τα συναισθηματα η γνωμη μου ειναι οτι ενα πετυχημενος παικτης τα εχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.
    Με αυτα τα συναισθηματα παροντα δεν γλιτωνει κανεις.

    Θα μου πεις ολοι εμεις τζογαδοροι λεγομαστε.Ολοι ειμαστε αρρωστακια λεει καποιος που δεν παιζει τζογο η καποιος που ειναι οντως αρρωστακι.

    Δεν εχω κανενα προβλημα για το αν με αποκαλεσουν τζογαδορο.

    Προβλημα θα εχω αν παρεκκλινω απο τα παραπανω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα κι εσυ λοχαγέ.
      Γιατι ειναι δυσκολο να βρεθει το πλεονεκτημα ? Δε μας ζοριζει κανεις . Δεν ειδαμε τιποτα 10 μερες δεν παιζουμε τιποτα.Ειδαμε 20 πλεονεκτηματα καλά σε μια μερα τα παιζουμε ολα. Αυτη ειναι η στρατηγικη μας . Και νικησαμε κατευθειαν και το τζογαδορο που εχουμε μεσα μας.Δεν βλεπεις πλεονεκτημα παιζεις ταβλι. Στοιχημα γιοκ .
      Τον τελευταιο μηνα επαιξα μόνο ενα under του 11,00 απο Ταζμανια μερια :)))

      Διαγραφή
    2. Aυτο μιχαλη που παρουσιαζεις τοσο απλο μονο εσυ το κανεις....
      και η παρεα του αουτσαιντερ .
      Ενα μηνα ενα αντερ? ΒΡΑΧΟΣ....

      Διαγραφή
  7. Αλήθεια τι ωραία κείμενα!
    Ψυχολογία.
    Τεστοστερόνη. (Δημήτρη, γι αυτό οι γυναίκες δεν ξερουν από τζογο;)
    Κορτιζόλη.
    Αδρεναλίνη.
    Και... Ενδορφινες μετα απο τις νίκες αν ψάξεις, θα βρεις και θα στοιχειοθετησεις ένα ακόμα χαρακτηριστικό του τζογου: την εξάρτηση! Σαν το ναρκωτικό ενα πραμα.

    Εδώ κάνουμε επιστήμη. Και ποίηση! Πόσα μπορείς να γράψεις.
    Αύριο που θα έχω χρονο θα γράψω περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχα, όχι ρε παιδιά. Ούτε ποιητής, ούτε γιατρός. Μακάρι να ήμουν.

    Κρύο αίμα, λες Μιχάλη. Πολύ δύσκολο για κάποιον που παίζει έστω κι ελάχιστα προβλεπτικά. Οπως βλέπετε, η βιοχημεία του εγκεφάλου δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλός μας. Τείνει είτε προς την υπερβολική διακινδύνευση, είτε προς την υπερβολική ανασφάλεια. Για κάποιον που επενδύει αληθινό χρήμα και διανοητικό κόπο σε κάθε στοίχημα, είναι φύσει αδύνατον να μείνει ανεπηρέαστος από το αποτέλεσμα. Ενδεχομένως πιο κρύο αίμα, συγκριτικά πάντα, να μπορεί να διατηρήσει κάποιος που παίζει ψυχρά νούμερα βάσει ενός πρωτοκόλλου (δεν εννοώ του Νίκου γιατί κι αυτός δεν αποφεύγει τελικώς ψήγματα πρόβλεψης), όταν δηλαδή δεν διακινδυνεύει πνευματικό μόχθο αλλά μια απρόσωπη μαθηματική φόρμουλα του δίνει την εντολή να ποντάρει. Ενδεχομένως. Ψυχρό αίμα αντιθέτως μπορεί να έχει ο Γκανιάν και ο κάθε Γκανιάν που εφαρμόζει στρατηγική άρμπιτραζ. Αλλά αυτό δεν είναι στοίχημα. Καθαρά λόγια.

    Ξέρετε τη μέθοδο Φιμπονάτσι. Λοιπόν, ας το αποκαλύψω, εφαρμόζω μια παραλλαγή της. Που μοιάζει να κοντράρει την εγκεφαλική βιοχημεία. Μετά από νίκη, διατηρώ το ποντάρισμα στο ίδιο ποσό ή το μειώνω. Μετά από ήττα, διατηρώ το ποντάρισμα στο ίδιο ποσό ή το αυξάνω ελαφρώς. Δεν ακολουθώ την αριθμητική ακολουθία του αυθεντικού Φιμπονάτσι που παραμένει μια πολύ ριψοκίνδυνη τακτική. Εχοντας με το μέρος μου το μη συχνό ποντάρισμα, την ασφάλεια της διπλής ευκαιρίας, το πλεονέκτημα της επιλεκτικής εξειδίκευσης και το θράσος της πρόβλεψης, τη μια από τις δύο κερδοφόρες χρονιές μου κατάφερα να διπλασιάσω την κάβα μου, κάτι που θεώρησα εξαιρετικό επίτευγμα. Ξαναλέω όμως πως παραμένω συνολικά ζημιωμένος και δεν γνωρίζω τί μου επιφυλάσσει το μέλλον.
    Σχετικά με το φαινόμενο παίκτες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να τα εξανεμίζουν την επόμενη στιγμή, η μόνη ασφαλιστική δικλείδα είναι η οριοθέτηση απαραβίαστων στόχων. Λες, θέλω να διπλασιάσω την κάβα μου. Μόλις το επιτύχεις αποσύρεσαι από το παιχνίδι, αναλαμβάνεις τα κέρδη και απομακρυνεσαι από το γκισέ μέχρι του χρόνου. Θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη, αλλά οφείλεις να τη βρεις. Αν πιστεύεις πως θα το επιτύχεις ας πούμε μέχρι τη μέση της σεζόν, τότε είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πεις το καλοκαίρι, θέλω να τριπλασιάσω την κάβα μου, παρά να αλλάξεις στόχο στη μέση της σεζόν και από απληστία να παραβιάσεις τον αρχικό σου. Τότε αυτό που ονομάζουμε ψυχολογία θα σε περιμένει στη γωνία και θα σε τιμωρήσει χωρίς έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Δημητρη.
      Ωραια κουβεντα. Δεν παιζουμε καθολου προβλεπτικα (αφου ουτως η αλλως εχω κακη προβλεψη).Και βεβαια εχουμε καθορισμενο πρωτοκολλο. Για το Νίκο που λες οτι εχει ψηγματα προβλεψης θα συμφωνησω αλλα λεω οτι η προβλεψη μηδενιζεται λογω του μεγαλου πλεονεκτηματος που ζηταει.Οταν ζητας πλεονεκτημα 30 και 40% πανω απ τη δικαιη αποδοση η πρόβλεψη παει περιπατο.Τωρα αν παιζεις το πλεονεκτημα του 40% και'' βλεπεις '' και την ομαδουλα σου με καλο ματι δεν ειναι κακο.Προβλεπτικα ειναι οταν παιζεις μια ομαδα επειδη απλα τη βλεπεις να κερδιζει και αφηνεις την αποδοση σε δευτερη μοιρα.Τωρα για τον καθενα που κανει arb δεν ακουω τιποτα ουτε για πινακλ και πινι γιατι εκανα arb με το lyhnos και μας λιμιταρανε οχι οταν παιζαμε αλλα οταν πατησαμε ''αναληψη ''.Απο τις 3 εταιριες που παιζαμε πηραμε τα λεφτα μας με το στανιο και η μια δεν μας τα εδωσε ποτε.Δεν λεω οτι λενε ψεματα αλλα απορω αληθεια πως και δεν τους λιμιταρουν.Αν ξερει καποιος κατι παραπανω θα εκτιμουσα το να μας πει δυο λογια παραπανω. Την απορια παντως την εχω.Να σας πω οτι παιξαμε στο λαιβ arb με αποδοση 80 και 90%.Ναι συμβαινει μη σας ξυνιζει.Απορω ομως πως παιρνουν τα λεφτα τους.
      Για τη μεθοδο φιμπονατσι και το martingale αν ξερεις να την εφαρμοσεις και ΔΕΝ ξεφευγεις στα πονταρισματα δεν βλεπω κατι κακο.Αρκει να τα καταφερνεις.Για να δουμε λιγο 1+2+4+8+16+32=63 . Εχουμε γιουρο η μουντιαλ και θελει ενας να πονταρει 63 ευρω στο Χ ενος αγωνα, ωραια και μαγκια του.Τωρα ενας αλλος θελει να κυνηγησει τα Χ πονταροντας διεξοδικα 1,2,4,8,16,32 ευρω με martingale.Αν χασουν και οι δυο θα ζημιωθουν το ιδιο ποσο 63 ευρω. Που ειναι το κακο ? Αυτα διαθετουν και τελος.Οπως μπορει ο καθενας, αρκει να μπορει !!!

      Διαγραφή
    2. Αν μπορουσα να κανω προβλεψη, θα έπαιζα μόνο ΟΠΑΠ ανώνυμα και χωρις να δινω καμια σημασία στις (κακές) αποδοσεις. Τωρα μαλιστα θα εκανα διακοπές στην Καραϊβικη. Για να μην ειμαι εκεί, σημαίνει ότι δεν ξερω να κανω προβλέψεις.

      Οταν παίζω ένα διπλό στο 7.00, που το εκτιμώ 20%, δεν κανω πρόβλεψη. Και πώς να κανω; Μα η πρόβλεψη λεει ότι εχω 80% πιθανότητες να χασω. Θα χασω λεει η πρόβλεψη.

      Ομως η πρόβλεψη υπάρχει πάντα σε ενα βαθμό στο παιχνίδι μας:

      Πότε κανω πρόβλεψη:
      -όταν προσπαθώ να αποφύγω το bet, λεγοντας ότι:"ναι μεν η ομάδα που ειναι να παιξω εχει 20% πιθανότητα να κερδίσει, αλλα ΕΙΔΙΚΑ σημερα ΔΕΝ θα κερδίσει για Χ λόγους, οπότε άστο". Αυτό είναι λάθος, αλλα το κανω αρκετες φορές. Λάθος στο βαθμό ότι πρεπει να κοιταζουμε μακροπροσθεσμα 100 τετοια στοιχηματα και όχι ΑΥΤΟ το στοιχημα μεμονωμενα. Το λες "διαίσθηση", το λες ότι "κατι δεν σου αρεσει", δεν ξερω πως το λες, αλλα κατι σαν πρόβλεψη ειναι. Στοχος ειναι αυτό το κατι να φυγει εντελώς από το παιχνίδι μου και να παίζω ξερά νούμερα, αλλα δεν γινεται και ευκολα.

      -πρόβλεψη κανω επίσης όταν εκτιμώ την πιθανότητα της ομάδας μου 20% με καθαρα στατιστικά κριτήρια με ψυχρα νουμερα ("πιθανότητα Playstation" το λεω χρησιμη στα... virtual sports), αλλα υπάρχουν καποια έκτακτα δεδομένα (οι άλλοι πχ. εχουν πολλές απουσιες, προέρχονται από ματς Κυπελλου, ή πρόκειται να δωσουν σημαντικοτατο ματς Κυπελλου ή οι μισοί δεν μιλιούνται με τους αλλους μισούς κλπ) οπότε πιστεύω ότι έχω πολύ καλύτερες πιθανότητες από το 20% με βαση μόνο τα ψυχρα νουμερα. Εκεί μαλλον "βλεπω" να πηγαινει καλά το bet.

      Αλλα αυτο το βλεπω και προβλεπω ειναι σχετικο... Στην καλυτερη σημαινει οτι απλά εχω καλύτερες ή χειρότερες πιθανότητες από την αρχική μου εκτίμηση. Καπως ετσι

      Διαγραφή
    3. Eχεις χιλια δικια.Αφου παντα ειμαστε με τον μικρο που μαζευει ξυλο.
      Ετσι ειναι το αουτσαιντερ
      Με 10 και 20% πιθανοτητες με το μερος σου τι να πεις..........

      Διαγραφή
  9. Επισης για να κερδισεις πρεπει τα αποτελεσματα να ερθουν και να ''κολλήσουν'' πανω σ αυτο που επαιξες εσυ , και οχι να κυνηγας εσυ τα αποτελεσματα προβλεπτικα.
    Στηνουμε καλες παγιδες και περιμενουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ψυχολογία για μένα έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα μετά από περιόδους αρνητικών σερί. Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι.

    Δεν εχω εγώ πρόβλημα με ψυχολογία "έπαρσης" μετά από νίκες, ούτε θα παίξω ποτέ τα κερδισμένα σε μία ζαριά. Το Πρωτόκολλο με προστατευει από τετοια. Στα αρνητικά σερί είναι που εχω θέμα.

    Οταν παίζεις όμως αποδόσεις αουτσάιντερ, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι 1 ή 2 φορές στη σεζόν θα συναντήσεις μεγάλες περιόδους αρνητικών σερί (drawdown). Εκεί εχω δοκιμάσει πως είναι η κακή ψυχολογία.

    Σε μια τετοια κακή περίοδο δεν εχεις πια καμία εμπιστοσύνη στον τρόπο παιχνιδιού σου. Νομίζεις ότι ό,τι καλό έκανες μέχρι τώρα ήταν απλά σύμπτωση. Και εχεις την αίσθηση (το χειρότερο) ότι ό,τι και αν παίξεις, θα χάσεις.

    Εχω "φοβηθεί" πολλές φορές να παίξω κάτι που είχα ένδειξη να παίξω και αιτία ήταν η κακή ψυχολογία του αρνητικού σερί.

    Και είναι λογικό έως ένα βαθμό όταν έχεις 0/15 στοιχήματα και πας να παίξεις ένα ακόμα bet από τα γνωστά με την "αγαπημενη" πιθανότητα του 20-25%. Τι λες; "Τα πιάσαμε τωρα τα λεφτα μας".

    Και φυσικά μου εχει τύχει bet που δεν έπαιξα από φόβο, να περασει. Και φυσικά επίσης μου έχει τύχει 2 τετοια bet να τα έχω "καταχωνιάσει" σε Μονά-Δυάδα με μειωμενο (ανα bet) πονταρισμα (αμυντικά), και να περασει το ένα, που αν τα έπαιζα με νορμαλ μιζα το καθενα θα ήταν πολύ καλύτερα. Απλά φοβήθηκα την απώλεια 2 πονταρισμάτων.

    Και αν νομίζει κανείς ότι είμαι "φοβητσιάρης" ή "υπερβολικά αμυντικός" να του δείξω τα διαγραμματα με τα 0/15 και τα 1/20 στοιχήματα. Δεν μπορεί να μη "φρικάρει" καποιος με αυτα.

    Το πώς νικάει κανείς την κακή ψυχολογία και τον "φόβο" είναι ένα πρόβλημα στο στοίχημα. Το προσπαθώ, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί προσπαθείς να νικήσεις Νίκο ? Την ανθρώπινη φύση σου ? Δεν γίνεται. Και να είσαι και ευτυχής που φοβάσαι. Αλλιώς γίνεσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Δεν υπάρχει άνθρωπος λογικός που δεν θα γονατίσει από μεγάλα αρνητικά σερί. Εκτός αν μιλάμε για αυτοκαταστροφικούς χαρακτήρες ή επηρμένους που νομίζουν ότι το σύμπαν τους χρωστάει.

    Το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να βρεις την κατάλληλη διαχείριση για την κάβα σου. Μια διαχείριση που θα έχει χώρο και για 20 και για 30 χαμένα στοιχήματα. Θα είναι ισόποσο το ποντάρισμα, θα είναι ποσοστιαίο ? Μια κάποια ένδειξη θα σου δώσουν προσομοιώσεις πάνω στα παιχνίδια παλαιότερων σεζόν. Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δοκιμάσεις πώς συμπεριφέρονται εικονικές κάβες σε διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης. Από τη στιγμή που τηρείς αρχείο και ξέρεις από υπολογιστές, πρέπει να σου είναι εύκολο. Οχι σαν κι εμένα, με τετράδια δημοτικού, στιλό και κομπιουτεράκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω οταν παιζω στοιχημα κοιταω μόνο το στόχο μου.Θα σας φανει υπερβολικο δεν ξερω αλλα αν δεν το πω δεν θα ειμαι fair μαζι σας.Αληθεια σας λεω εχει κρυωσει το αιμα μου τοσα χρονια , η κερδισω η χασω 100-200 ευρω (2-3 bet δηλαδη) δεν νοιωθω σχεδον τιποτα.Και βεβαια χαιρομαι οταν μου βγει το bet αλλα για πολυ λιγο.Οταν δε μου βγει εχω το χαμογελο της τζοκοντας που λεει κι ενας φιλος μου.Εχω ενα σφιγμενο νευρικο χαμογελο οπως ειπε και ο Νικος στη ρουλετα του ονειρου.Χασω-κερδισω αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι να σχεδιασω την επομενη παγιδα που θελω να στησω οποτε δεν μενει χρονος για πανηγυρια η στεναχωριες.Ετσι μου βγαινει , δεν κανω κατι τεχνητα. Εξαλλου τρεχουμε μαραθωνιο φιλοι μου και οχι αγωνα ταχυτητας.Και να μην ξεχναμε (τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω) οτι το στοιχημα ειναι χομπι.
    Ενα χομπι που σε χαλαει δεν ειναι χομπι και το κοβεις.Εγω το απολαμβανω, το χαιρομαι , μ αρεσει πραγματικα.Οποιος θελει να γινει πλουσιος αλλαζει σπορ......

    Πρεπει να φυγω για δουλεια , θα επανελθω αυριο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία. Άμα φτιάξουμε εμείς εδώ καμία ποδοσφαιρική ομάδα, εσύ Μιχάλη θα βαράς τα πέναλτι!
      :)

      Διαγραφή
    2. Το εκανα για 22 χρονια περιπου ...
      Το σταματησα πριν μου φυγει κανα ποδι...... : )))

      Διαγραφή
  13. Προβλημα μεγαλο τα αρνητικα σερι.Εν εξελιξει ενα αυτες τις ημερες με νεο μεγαλο ρεκορ.Δυστυχως δεν μπορουμε να τα αποφυγουμε.Αν αντεξει η καβα εχει καλως αλλιως απο την αρχη...

    Το κυριο χαρακτηριστικο τους ειναι η αποτομη καθοδος σε σχεση με τα θετικα σερι τα οποια εχουν ποιο ομαλη και σταθερη ανοδο και παιρνουν μεγαλυτερο χρονο.

    Υπομονη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ενδιαφερον το θεμα που εχετε ανοιξει .

    στην χρονια που περασε ειχα αποφασισει να ακολουθησω ενα τροπο επιλογης που βασιζοταν μονο σε στατιστικη αναλυση ,επαιζα δλδ ξερα νουμερα χωρις καν να με νοιαζει ποια ομαδα παιζει η γενικως αν παιζουν καν μπαλα η αλλο αθλημα.

    ειχα κανει μια προσομοιωση στα τεσσερα τελευταια χρονια και ηξερα εξ αρχης οτι το roi θα κυμανθει απο -5% εως +15% .

    το << κακο >> ηταν η μεση αποδοση η οποια ηταν 16.

    αλλιως να κανεις προσομοιωση βεβαια αλλιως να πηγαινεις εβδομαδα με την εβδομαδα στον γκισε με το 16 στην πλατη.

    αν δειξεις φοβο και μειωσεις το πονταρισμα η δεν παρεις ολα τα ματς του πρωτοκολλου ολη η χρονια θα παει στραφι.

    προς το τελος της χρονιας (αφου ειχα λοξοδρομησει απο το πρωτοκολλο) , εψαξα τους λογους που το εκανα στο κεφαλαιο των οικονομικων και συγκεκριμενα στην συμπεριφορικη οικονομια (behavioral economics) παραθετω τα λινκς απο την wiki.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prospect_theory
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Loss_aversion
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Endowment_effect

    τα οσα γραφουν εκει εχουν πληρη εφαρμογη και στο στοιχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα.Πολυ σημαντικα πραγματα γραφονται εδω....ορεξη για μελετη να εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα...........επανηλθα.
    Ωραια πραγματα ειπατε κατα την απουσια μου παιδες.
    Ο fotis να μας ερχεται πιο συχνα , ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με την παρεα....
    Παμε . Να πω οτι η ''επαρση'' μετα απο νικες ειναι πιο επικιδνυνη απο το ''φοβο'' μετα απο ηττες γιατι με την επαρση μπορει να χασεις τα κερδη που σου τη δημιουργησαν σε χρονο dt.Ο φοβος που ειναι και το πιο ανθρωπινο συναισθημα ειναι το ''εσωτερικο φρενο'' του καθενος , λειτουργει υπο μορφην αυτοματισμου .Ειναι ενστικτο , αυτο τα λεει ολα.Το σιγουρο ειναι οτι και τα δυο ειναι ζημιογονα αφου η επαρση μπορει να σου αφανησει τα κερδη που ειχες σε προηγουμενο χρονο και ο φοβος να σε κανει να μην παιξεις bet που τελικα κερδισαν και θα σου καλυπταν μερος της χασουρας σου , οπως ειπε και ο Νικος ΟΛΟΣΩΣΤΑ. Αρα ζημιογονα και τα δυο . Αρα ξουτ και τα δυο. Ελα ρε Μιχαλη πολλα δεν μας τα λες ?Θα πειτε και θα εχεται δικιο.Για να δουμε.Η επαρση ειναι δειγμα ευφοριας , παικτικης ανωριμοτητας εως και βλακειας θα ελεγα.Ο φοβος ειναι δειγμα λογικης.Ωραια......Αντε να μην αρχισω τις ερωτησεις για το πως , και ποιος επιβιωνει στον πολεμο , θα το παρω λιγο πιο στοιχηματικα : Γνωριζουμε οτι οσο πιο μεγαλη ειναι η μεση αποδοση των bet που παιζουμε τοσο πιο αραιη ειναι η επαληθευση τους.Οταν παιζουμε ρε λεβεντες απο 5αρια εως 15αρια τι στον κορακα περιμενεται ? Στο 15αρι εγω υπολογιζω το drawdown 30+ .Εννοειται οτι μπορει να ειναι και 40 και 50. Αν δεν μπορω να το αντεξω ψυχικα η οικονομικα το ξεχναω.
    Εγω τα βλεπω ολα νουμερα , αληθεια σας λεω . Αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να επεξεργαζομαι αυτα τα νουμερα.Οποιος δεν αντεχει παιζει μικροτερες αποδοσεις .Ειπαμε με το στοιχημα ανακαλυπτεις πτυχες του εαυτου σου που ουτε εσυ ο ιδιος δεν γνωριζες πριν.Βρισκεις τα ορια της προσωπικης σου αντοχης που για τον καθενα ειναι διαφορετικα.
    Αυτο που κανει ξουτ τα συναισθηματα ειναι να ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ σου,δεν παρεκλινεις χιλιοστο.Αν δεν το ακολουθεις επακριβως για πιο πρωτοκολλο μιλας ? Τα συμπερασματα που θα βγαλεις στο τελος της χρονιας θα ειναι λαθος.Σωστα εχει πει ο Νικος πολλακις οτι το no bet δεν αφαιρει βαλιου , αλλο ομως ειναι το no bet και αλλο ο φοβος.Οταν ενα bet προσπιπτει στο πρωτοκολλο σου ΔΕΝ εχει no bet. Το παιζεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
    Εγω εχω 3 λογαριασμους και ακολουθω δυο πρωτοκολλα πιστα.Για να ειμαι ειλικρινης στο ενα παρεκλινα μια φορα φετος αλλα ουτε απο επαρση ουτε απο φοβο.Επαιξα ενα bet ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΟΥ με μιζα 50/10 ναι σωστα ειναι 50/10 εβαλα και το εχασα.Αλλα εν γνωση μου, σημειωστε το.Δεν θεωρω οτι χαλασα το πρωτοκολλο μου ομως μ αυτο.(Ισως θεμα μελλοντικης κουβεντας αλλα οχι τωρα). Στον 3ο κανω πειραματα και παιζω με μικροποσα διαφορα για να μην χαλαω τα πρωτοκολλα που εχω. Και βεβαια κατα περιοδους χαιρομαι οταν και τα δυο πρωτοκολλα μου πανε καλα και στεναχωριεμαι οταν δεν τσουλανε αλλα τα bet θα παιχτουν.Δεν ξερω ας πουμε οτι το μυστικο ειναι να κοιτας μπροστα , να σχεδιαζεις το επομενο ωστε να αποφευγεις τα συναισθηματα απο το προηγουμενο...........................και βεβαια δεν ειναι ευκολο.

    Μιλαμε ομως για ψυχολογια και η διαθεση μου ειναι λιγο αναλαφρη αφου η σεζον εληξε και ειμαι εκτος μαχηε αυτη τη στιγμη , διαβαζω και αυτα που εγραψα παραπανω και μου φαινονται καπως.........δε θα πειραξω τιποτα , ετσι ειναι το σωστο αλλα θα πω το εξης: μάλλον μετά απο τόσα χρόνια στο αθλημα εχω καταφερει με τη λογικη να υποταξω τα συναισθηματα .
    Θυμαμαι οτι οταν κυριαρχουσαν αυτα ειχα χασει αξιολογα ποσά ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα.
    Ποιό καλό παιδί ασχολείται με μαθηματικά να με βοηθησει;

    Ψάχνω μία εφαρμογή που είχα παλιά βρει στο internet που έβαζες πιθανότητα επαλήθευσης (π.χ. 50% στο κορώνα-γραμματα) και σου υπολογιζε την πιθανότητα π.χ. για 10 συνεχόμενες επαναλήψεις (π.χ. 10 συνεχόμενα "γραμματα") επί συνόλου π.χ. 500 ρίψεων νομίσματος.

    Εδινες δηλαδή πιθανότητα του κάθε ενδεχομένου, έδινες πόσες επαναλήψεις θες και εδινες πληθος ρίψεων και σου έβγαζε πόσο % είναι η πιθανότητα να εχεις αυτες τις επναλήψεις.

    Ε, αυτό δεν μπορω να βρω. Και έβγαινε ενα αξιοπρεπεστατο ποσοστό.
    Μόλις το βρουμε, ας κάνουμε το "πειραμα" με πιθανότητα επαλήθευσης αουτσαιντερ π.χ. 25% για να δούμε την πιθανότητα για 20 συνεχόμενους "κουβαδες". Οπου "κουβάς" = 75%. Εκεί να δειτε πόσο συχνό είναι ένα τεραστιο drawdown όταν παίζεις αουτσαιντερ. Και εκεί να δειτε ψυχολογία. Θα μου πεις, ότι το περιμένεις και το ξέρεις...

    Είναι αυτό που λεω όταν πλέον έχει συμβεί το μεγαλο αρνητικό σερί με 0 στα 15 bets: "Μα καλά, ένα... πιθίκι να έβαζα να επιλέξει 15 στοιχήματα, 2 ή 3 θα τα έπιανε. Κανένα εγώ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://stattrek.com/online-calculator/binomial.aspx
      για p=0.25
      trials =20


      Διαγραφή
    2. Βοηθησε με λιγο εδω Φωτη.
      Αυτό που μου εστειλες υπολογίζει την πιθανότητα για n επιτυχίες/αποτυχίες.
      Εγω ψαχνω την πιθανότητα για n ΕΝ ΣΕΙΡΑ επιτυχίες/αποτυχίες.
      Τσεκαρε το λιγο ρε Φωτη.

      Διαγραφή
    3. ναι η διωνυμικη σου λεει οτι με 25% πιθανοτητα σε 20 προσπαθειες να μην βγαλεις κανενα ειναι 0,3% το ενδεχομενο .
      για τα σερι μπορεις να δεις

      http://www.soccerwidow.com/football-gambling/betting-knowledge/value-betting-academy/learning-centre/science-calculating-winning-losing-streaks/

      http://www.soccerwidow.com/football-gambling/betting-knowledge/betting-advice/money-management/how-to-calculate-losing-streaks-optimal-bankroll-sport-betting/

      Διαγραφή
    4. Μπραβο ρε Φωτη. Streak probability εψαχνα ως search term.
      Να το:
      https://www.sportsbookreview.com/picks/tools/streak-calculator/

      Εστω ότι στην σεζον παιζουμε 400 bets σε μία σεζόν.
      Και ας πουμε ότι παίζουμε αουτσαιντερ του 25%. (Πιθανότητα Κουβά = 75%).
      Ποια η πιθανότητα έστω μία φορά στη σεζόν να κάνουμε ένα σερι 0/15 bets;

      Ο calculator μας λεει: 74,5%

      Αρα, τα αρνητικά σερι είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ και είναι αδυνατον να τα αποφύγεις.

      Διαγραφή
    5. Το μόνο που μπορεις να αλλαξεις εδω ειναι το 400 bet τη σεζον .Αν το 400 γινει 100 ποια η πιθανοτητα να κανουμε 0/15 ?
      Μαλλον γι αυτο δεν το συναντησα εγω και το συναντησες εσυ. Και αυτο ειναι για τυχαιες ρηψεις ενω εσυ επιλεγεις. Δεν ξερω , ειναι το ιδιο ?
      Παντως τωρα μαλλον εχει δικιο ο Μπαζ που λεει '' μακρια απ τους γκισεδες'' η κανω λαθος εγω ?
      Αντε Φωτη βοηθα τωρα.....η αποκαλυψη του καλοκαιριου εισαι , ωραιος ο Φωτης μπραβο !!!

      Διαγραφή
    6. Καλησπερα.Θα ανοιξω και ενα θεμα στο ινφομπετο διοτι και εμενα μ εχει προβληματισει ενα μεγαλο μειον που δεχομαι.
      Να σε ρωτησω οταν λες συνεχομενα 15 μπετ να μην πιασεις κανενα αν καταλαβα καλα.
      Στι ιδιο μηχανακι πηγα να το στειλω και ειδα οτι ειναι το ιδιο για να χαθουν στη σειρα 15 στοιχηματα με 25% πιθανοτητα επαληθευσης ειναι κατω απο 1% η πιθανοτητα και λογικο μου φαινεται η οχι?

      Διαγραφή
    7. Ναι το εγραψε ο φωτης ποιο πανω οκ

      Διαγραφή
    8. Πάμε ένα ένα:

      Μιχάλη: ΑΝ παίξεις 100 bet, πράγματι η πιθανότητα να χαθούν 15 εν σειρά bets είναι μικρότερη (λογικό). Είναι καπου 26.7%.

      Δημητρη: εσυ λες κάτι άλλο. Εσυ λες το εξης: πρόκειται να παίξω 15 bets και μετα stop. Αυτό ηταν, 15. Ποια η πιθανότητα να μην περασει κανένα από τα 15 αυτα bets; Προφανώς ειναι ελάχιστη. 1.3% μου βγαζει εμενα.

      Διαγραφή
    9. Το δικο μου θεμα δεν ειναι το συνεχομενο δεν αντιμετωπιζω τετοιο θεμα διοτι ειναι χαμηλα τα ποσοστα 2.20 Μ.0 και 10 συνεχομενα να κανει μπορω να τα αντιμετωπισω,αλλα το συνολικο σερι

      Διαγραφή
    10. Ναι Νικο συμφωνουμε επι της αρχης να μην περασει κανεναν 15 σερι 1% πιθανοτητα πολυ μικρη.

      Διαγραφή
    11. στα 400 ειναι 75% η πιθανοτητα για σερι 0/15
      στα 100 ειναι 25% η πιθανοτητα για σερι 0/15

      Καλα λεει ο γερο Μπαζ , οσο πιο αραια περνας απ το γκισε τοσο λιγοτερες οι πιθανοτητες να σου πιασει ο αλλος τον κωλο !

      Διαγραφή
  18. χαχαχαχα ακου πιθικι............χαχαχα
    Τι ειπες βρε Νικολα ?
    Απαντηση εχεις με p m .Αυτη την εφαρμογη παντως την εχω υποψην μου κι εγω, καπου την πηρε το ματι μου, οντως χρησιμη.
    Παντως αυτη σου δινει αποτελεσμα για τυχαιες ρηψεις , εχει μια διαφοροποιηση στα δικα μας αλλα σιγουρα σου δινει μια ιδεα.
    Με δυο λογια ομως το 25% σημαινει αποδοση 4,00. Αν στο 4,00 εχεις σερι 15 η 20 χαμενα νομιζω οτι κατι δεν γινεται σωστα. Εμεις επιλεγουμε , δεν παιζουμε κορωνα γραμματα. Καταλαβαινω τι λες και πως το λες, αλλα δες ομως λιγο και αυτο που λεω εγω. 0/20 με odds=4,00 ???
    Μια αλλη σκεψη ειναι οτι πχ μπορει να ακολουθεις ενα συστημα που να εχει drawdown το 60.Μπορει εσυ να το ακολουθεις 5 χρονια και να σου εχει εμφανιστει μόνο μεχρι το 30 απο καθαρη τυχη . Τωρα εσυ να ειναι ο ατυχος που θα γευτει το drawdown σε ολο του το μεγαλειο ??
    Στο 4,00 αν θυμαμαι καλα ειχα αρνητικο ρεκορ 0/9 καποια στιγμη, δεν ξερω ισως να ειμαι πιο τυχερος.
    Παντως 0/20 με odds=4,00 εμενα μου φαινεται πολυ .
    Το 0/15 που λες αλλα μα αναμεικτες αποδοσεις και 4αρια και 8αρια και 10αρια ναι συμβαινει και σε μενα.
    Μου φτιαξες τη μερα απιστευτε........ακου πιθικι χαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχαλη, σου φαίνεται παραδοξο που συμβαίνει ε; Και εμενα γι αυτό μιλαω για το "πιθικι". Λάθος όμως. Είναι νορμάλ να συμβαίνει και δεν κάνουμε κατι "στραβά". Είναι ένα "παιχνίδι του μυαλού" ότι αμς φαίνεται παραδοξο και θυμιζει λιγο το "Birthday paradox".

      Είναι (λέει) μια αιθουσα που εχει μεσα 30 τυχαίους ανθρώπους. Η πιθανότητα να υπάρχουν 2 ανθρωποι εκεί μεσα που να εχουν την ίδια ημερα γενέθλια πιστεύεις ότι ειναι πάνω ή κάτω από 50%.

      Ολοι θα πούμε κάτω από 50% και μάλιστα πολύ κάτω. Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε λάθος. Και ξερεις γιατί; Γιατι το μυαλό μας αντικαθιστα το πρόβλημα αυτό με ένα άλλο. Ποιό:

      "Είμαι εγω σε μια αίθουσα με άλλα 29 άτομα. Ποιά η πιθανότητα ένα από αυτα τα 29 ατομα να έχει την ίδια ημερα γενεθλια με μένα";

      Τα προβλήματα όμως δεν είναι τα ίδια.

      Ετσι και συ λες: μα δεν γίνεται στοίχημα του 25% και να μην πιάσεις ούτε ένα στα 15. Φυσικα, αν παίξω 15 bets μονο, τοτε (το είπαμε με το Δημητρη) η πιθανότητα είναι μόλις 1.3%. Αν όμως παίξω π.χ. 400 bets έχω κάνει περίπου 385 "προσπαθειες" και όχι μία, για να πετυχω αρνητικό σερί 0/15. Κάνε 385 προσπαθειες για πιθανότητα 1.3% και καποια στιγμή "θα κατσει η στραβή", (που είπε σήμερα ο κύριος Βουλευτής, για να ειμαστε επίκαιροι).

      Ετσι και στο παραδοξο των γενεθλιων. Σε μια αίθουσα με 30 άτομα η πιθανότητα 2 άτομα να εχουν την ιδια μέρα γενεθλια είναι... 70%!!! Ναι! Οχι απλά πάνω από 50%. 70%! Και θα το εχετε παρατηρησει από την εποχή που ήμασταν μαθητες. Και φαινόταν παράξενο.
      Σε μία αίθουσα 30 ατόμων, ξέρεις πόσα πιθανά ζευγάρια αντιστοιχισης έχεις; 15x29 = 435. 435 "προσπαθειες" για να πετύχουμε 1 αντιστοιχία σε 365 ημερες.

      Ευκολακι τωρα ε;

      :)

      Διαγραφή
    2. Nικο νομιζω εχεις λαθος εδω. Η πιθανοτητα 2 ατομα να συμπεσουν μεσα στις 365 μερες ειναι απειροελαχιστη ....1 στις χιλιαδες φορες για την ακριβεια 1 στις 133000

      Διαγραφή
    3. Διορθωνω η μια πιθανοτητα αλλα εχουμε 30 τα ατομα επομενως 1 στις 4433 για να συμβει κατι τετοιο

      Διαγραφή
    4. Τις λες βρε Δημητρη; Η πιθανότητα εμεις οι δύο (ΔΥΟ, μονο ΔΥΟ - όχι ΤΡΙΑΝΤΑ) να έχουμε την ίδια μερα γενεθλια είναι 1/365.
      Αυτό το 1/4433 τι ειναι?

      Διαγραφή
    5. Ας πουμε οτι... Εχουμε 365 μπαλακια με αριθμημενους ολους του μηνες και τις ημερες τους.
      30 ατομα επιλεγουν 2 μπαλακια απο τα 365 και επιχειρουν για παραδειγμα να πετυχουν στις 2 φορες που θα τραβηξουν το μπαλακι με τον αριθμο 13 ιουνιου .
      Λογικο με την πρωτη και οι 30 να μην το πετυχουν καμια φορα.
      Μετα απο 4433 τραβηγματα θα το βρει ενας απο τους 30

      Διαγραφή
    6. Το αποτελεσμα 133225 βγαινει απο την πραξη 365*365=133225

      Διαγραφή
    7. Ναι και βιαστηκα να γραψω ο ενας που λες ειναι 1 στις 365 οι 2 μας ειναι η παραπανω πραξη .

      Διαγραφή
    8. Μαλλον δεν κανω λαθος με αυτες τις παπαρομαλακισμενες στατιστικες ασχολουμαι με στοχο τη λυση του γριφου που λεγεται στοιχημα αλλα να σου πω κατι η λυση μαλλον δεν ειναι εκει αλλα μαλλον στο sans voir.....

      Διαγραφή
    9. https://en.wikipedia.org/wiki/Birthday_problem
      Τσεκαρε το Δημητρη

      ΥΓ Τι εδωσε σήμερα ο Ηλιακης; Το πρόλαβες?

      Διαγραφή
    10. Πολυ δυνατα μαθηματικα .Το μονο σιγουρο ειναι οτι η πιθανοτητα 70% 2 ατομα απο τα 23 να εχουν την ιδια μερα γενεθλια δεν υπαρχει.
      Θα προσπαθησω να καταλαβω οσο το δυνατον περισσοτερα μαθηματικα 4ης δεσμης για να δω....

      Διαγραφή
  19. Aυτο ειναι για σενα φιλε Νικο :
    ttps://www.youtube.com/watch?v=2I2BMaW8iJo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kατι εγινε λαθος. Αυτο ειναι Νικο :
    https://www.youtube.com/watch?v=2I2BMaW8iJo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να καταφερουμε να νικησουμε το φοβο μας .
      Κοιταξτε απο το 20΄ εως το 30΄ πως '' αφηνει '' τον κακο-φοβισμενο εαυτο του και βρισκει το θαρρος να ξαναγινει νικητης !!!
      Δειτε το 2-3 φορες.
      Ενταξει μια διαφημηση ειναι μόνο αλλα αριστα συμβολικη !!!

      Διαγραφή
    2. Fairplay, υπάρχουν 2 τρόποι να βαράς πέναλτι και ένας ακομα ενδιάμεσος. Εσύ πως βαρας;

      Εγώ φιλε χαμηλα γωνια αδιαφορώντας για το τι θα κάνει ο αλλος. Δεν μπορεί να το πιάσει εκεί.
      (Andreas Brehme).

      Αύριο ντεμπουταρεις λεει; Θα σπάσουμε ρεκόρ σχολίων και ο πήχης είναι πλέον ψηλα!
      Παίξε μπάλα.

      Διαγραφή
    3. Θα σου πω πως βαραω πεναλτι : Αριστεροποδαρος γαρ , το πιο δυνατο πεναλτι ειναι να στησω τη μπαλα με τη βαλβιδα να κοιταει τον τερματοφυλακα , και να σουταρω στην αριστερη του πλευρα με ''μισά'' εσωτερικα φαλτσα . Χαμηλο αλλα οχι συρτο , το συρτο δεν ειναι πολυ δυνατο !

      Διαγραφή
  21. Νομίζω καλύτερα συζήτηση γίνεται με ένα υποθετικό σενάριο.

    Ας πούμε ότι στο τέλος της σεζόν είχαμε 5 άτομα με τα εξής (φανταστικά) αποτελέσματα.

    Περίπτωση Α

    Παιχνιδια : 300
    Επιστροφή επί του τζίρου : 20%
    Μέση απόδοση : 6
    Κέρδος σε μον :60


    Περίπτωση B

    Παιχνιδια : 60
    Επιστροφή επί του τζίρου : 55%
    Μέση απόδοση : 9
    Κέρδος σε μον :33

    Περίπτωση Γ

    Παιχνιδια : 250
    Επιστροφή επί του τζίρου : 12%
    Μέση απόδοση : 3,3
    Κέρδος σε μον :30

    Περίπτωση Δ

    Παιχνιδια : 600
    Επιστροφή επί του τζίρου : 7%
    Μέση απόδοση : 15
    Κέρδος σε μον :42

    Περίπτωση Ε

    Παιχνιδια : 400
    Επιστροφή επί του τζίρου : 6%
    Μέση απόδοση : 2
    Κέρδος σε μον :24


    Το ερώτημα είναι ποιο ποσοστό επί της κάβας σηκώνει ο κάθε ένας από τους παραπάνω (πέρα από το 0,5-1%) αν βάλουμε την παράμετρο ψυχολογία , αρνητικά σερί κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φωτη καλησπερα.Στις 4 πρωτες περιπτωσεις τα παιχνιδια ειναι ελαχιστα παντα σε αναλογια με τις πιθανοτητες που κρυβουν τα ποσοστα τους.Εφοσον δεν γνωριζουμε την εξελιξη ακομη και η καβα 1/100 μπορει να ειναι μικρη.
    Εχω τυχει σε 100 στοιχηματα να εχω 50% επιτυχια με ποσοστο 3.00 =50% yield
    Στη συνεχεια το yield κατεληξε sto 1.5% sta 1000 στοιχηματα.
    Εκει μεσα μπορουν να γινουν τρομερα μειον.
    Μου συμβαινει αυτη τη περιοδο σε κερδοφορα μεθοδο drowdawn 32 στοιχηματα μπορει να φτασει και τον αριθμο 40 καθολου απιθανο.
    Στο τελ παραδειγμα σου νομιζω μπορει να χωριστει το κεφαλαιο σε 40 μπετ.
    Ειμαι σε δυσχερη θεση αυτη τη περιοδο ελπιζω να τα καταφερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μολονοτι δεν καταλαβα καλά το ερώτημα, κοίτα το σενάριο με τη "μέση απόδοση 9.00". Κοίτα ενα yield που έχει. Θα μου πεις η μέση απόδση 15.00 έχει μόνο 7%. Ναι αλλα με 600 παιχνίδια δηλαδή με μεγαλυτερη στατιστική σημασία.

    Εχω την αίσθηση ότι όσο μεγαλύτερη η απόδοση των bet που παίζουμε και εφ όσον έχουμε "σεναριο" για το bet μας, τόσο πιο "σίγουροι" είμαστε ότι το bet μας εχει αξία.

    Με την απλοϊκή εξηγηση: Αν παίξω ένα bet του 1.80, πόσο πιο κατω μπορεί να είναι η δίκαιη απόδοση; Τι περιθώρια έχω. 1.60? Αντε 1.50. Αν παίξω bet του 9.00 βλεπετε πόσο μεγαλύτερα περιθώρια εχω; Αλλα όχι στα "τυφλά". Με σεναριο (αουτσαιντερ δυνατό, φαβορί της πλάκας κλπ)

    Να, θα πω το και άλλο: είναι ένας tipster στο infobeto τον οποίο παρακολουθώ. Τον ακολουθώ μόνο όταν δίνει αποδοσεις 4.00 και πάνω και εφ όσο έχει ένα preview (σεναριο), που εμενα μου κάνει κλικ. Αν στα συνολικά bet που δίνει (που μπορεί να είναι και απόδοσης 1.80) πάρουμε το υποσύνολο των στοιχηματων ΤΟΥ που ΕΓΩ παίζω, νομιζω θα βγαλει ενα πολύ καλύτερο yield από αυτό που ήδη βγαζει. Τρανο παραδειγμα το σημερινό του bet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Oντως ααυτο ισχυει στα μεγαλα ποσοστα ανω του 3.00 παρουσιαζει yield 55%
    Eπομενως ακομη μια αποδειξη οτι στα μεγαλα ποσοστα παρουσιαζονται περισσοτερες ευκαιριες.

    Υ.Γ 10.00 Αποδοση ειναι καταπληκτικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχύει σίγουρα αυτό που λες για τα ανω των 3,00 και το 55%, είναι ακατανόητο που δεν εχει βγαλει από το παιχνίδι του προβλεπτικά bet του 1.80 και του 2.50, αλλα δεν μας πέφτει λόγος.
      :)

      Διαγραφή
  25. Μιας που το σχολιαζεις θα σου πω οτι ειναι περιπου το ιδιο αποτελεσμα τα συνολικα μπετ με τα μπετ ανω του 3.00 το μονο που εχει σημασια οπως εχω ξαναπει ειναι το τριπτυχο ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΠΕΤ- ΜΕΓΙΣΤΟ DRAWDOWN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νίκο έχεις δίκιο δεν το έχω θέσει καλά.
    Ας το κάνω πιο απλό.
    Φαντάσου δυο διαφορετικά άτομα που έχουν το ίδιο κεφάλαιο στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς.
    Ο ένας είναι σαν τον eric και κάνει πάνω κάτω τα ίδια που έκανε και ο eric φέτος.
    Παίζει 1% από την κάβα του κλείνοντας την ερχόμενη χρονιά με +10% όπως φέτος δλδ. (περίπου 300 ματς )
    Ο άλλος είναι καλύτερος έχει +20% σε 300 παιχνίδια αλλά λόγω ότι παίζει 7 μέση απόδοση θέλει να μένει ανεπηρέαστος από τα αρνητικά σερί και να μην φοβάται να πάρει πχ και 20 απόδοση οπότε παίζει 0.5% από την κάβα του.
    Στο τέλος της χρονιάς παρόλο που έχουν διαφορετικά νούμερα το κέρδος είναι το ίδιο.
    Η ερώτηση είναι αν θα πρέπει να υπάρχει (και αν ναι ποια είναι αυτή) συσχέτιση της μέσης απόδοσης με το ποσοστό της κάβας που παίζει κάποιος κινούμενος πάντα από 0.5 έως 1.5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολη η απαντηση Φωτη. Δεν ξερω. Γενικα δινοντας μικρα stake σε στοιχηματα με μεγαλες αποδοσεις ναι μεν προστατευεις την καβα σου, αλλα σε περιπτωση που περασει ενα τετοιο.... Κοσμοιστορικο bet, η επιστροφη θα ειναι ψιχουλα. Κριμα δεν ειναι;

      Εγω στη σεζον που περασε εβαζα περιπου 1.5% της καβας σε bet 50% και ανω και περιπου 0.8% της καβας σε στοιχηματα με πιθανοτητα κατω του 50%. (Dual staking plan το λεω) Μεση αποδοση καπου 4.50. Καλυτερα να περασει ενα 5αρι απο ενα 2.5αρι! Και σαν επιστροφη και σαν winnings.

      Διαγραφή
  27. Επειδη οντως τα νουμερα ειναι τα ιδια και ειναι ωραιο που το εχεις ξεχωρισει σημαινει οτι εχεις ασχοληθει, στο ερωτημα σου σε οτι αφορα την συσχετιση της καβας το μονο που χρειαζεται να γνωριζουμε εστω κατα προσεγγιση ειναι ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ DRAWDOWN ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στην δικη μου μαθηματικη φορμουλα γνωριζω περιπου το μεγιστο μειον και ειμαι στα ορια ανοιξα και ενα θεμα στο ινφομπετο μηπως εχει καποιος παρομοια ενασχοληση αλλα δεν εχει απαντησει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι γράφετε εδώ ρε μάγκες; Μπράβο σας, έναν καφέ έχω πιει και έχω φουμάρει και κάμποσα τσιγάρα και ακόμα να σας διαβάσω...

    Όποιος κάτσει και σας μελετήσει χαμένος δεν θα βγει και είναι τιμή μου να τα γράφετε εδώ - να τα μοιραζόσαστε εδώ μαζί μου.

    Θα πω κάτι μόνο για τον φόβο - είναι ένα αρχέγονο συναίσθημα που σαν σκοπό έχει να προφυλάσσει τον άνθρωπο στον αγώνα για την επιβίωση. Αυτό είναι και το πρώτο που κοιτάζει ένας σωστός στοιχηματζής - να μην χάσει για να μην χαθεί.

    Ο φόβος δηλαδή μπορεί να μας προστατέψει από την αλόγιστη χασούρα. αυτό που δεν θέλουμε είναι οι φοβίες - ένας επίμονος και παράλογος φόβος. δεν νομίζω πως κάποιος που τρέμει να ρίξει ένα στοίχημα, μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του στο βάθρο των νικητών; Να έχεις χάσει δέκα σερί στοιχήματα και να είσαι πιο προσεκτικός, πιο διστακτικός - εντάξει το καταλαβαίνω - αλλά να στέκεσαι μπροστά στο θηρίο φοβισμένος; - Τι μπορεί να σε ωφελήσει αυτό;

    Βέβαια να πούμε άλλο να χάνεις δέκα σε μια μέρα και άλλο δέκα σε ένα μήνα.

    Τα νέα από το μέτωπο τώρα: 9 στα 9 στο ΚΙΝΟ ένας μάγκας στο ευρώ λέει 40000 πήρε καθαρό κέρδος 32000 - τον γδάρανε ρε. Αυτό το βάζω γιατί παρόλα αυτά μεις δεν πάμε για ΚΙΝΟ - κάτι λέει αυτό...

    Αύριο χουμε ντεμπούτο Failplay - έγραψε κάτι στατιστικό, ανάλαφρο ωραίο και θα το βγάλουμε στον αέρα - Μην τον πάρετε από τα μούτρα - να τον έχουμε κάβα - σε περίπτωση που ο Niklaps δεν το έχει ετοιμάσει το εναρκτήριο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποια ...Amstel και ποιο infobeto, εδω το εχουμε κανει το καλυτερο στοιχηματικο καφενειο Δημητρη. Να απαντησω εδω; Που να τρεχω διπλα ρε φιλε; Το ειδα το θεμα σου.

    Προχειρα θα σου πω οτι την σεζον 2016/17 και μετα τις 17 Μαρτιου ειχα ενα μεγαλο drawdown μεχρι τελος σεζον.

    Προσεξε τωρα. Λεμε, ποσα σερι στοιχηματα εχασα. Πρεπει να ηταν 0/15 εν σειρα, αν θυμαμαι, αλλα αυτο δεν λεει ολη την αληθεια.

    Απο το peak στις 17 Μαρτιου, μεχρι το τελος ειχα 13/78 στοιχηματα. Αυτο δεν ειναι οπως βλεπεις απολυτο αρνητικο σερι διοτι υπαρχουν και καποια κερδισμενα bet εκει μεσα. Αλλα μιλαμε για μεσο hitrate 16% για διαστημα 2 μηνων και συνολικα η περιοδος συμπεριφερεται ωσαν να εχανα συνεχως. Drawdown λοιπον.

    Τωρα πως το οριζουμε, δεν ξερω. Θα ψαξω τα excel μου και θα σου πω ποσα εν σειρα στοιχηματα εχασα (ή δεν κερδισα, βαλε και τα void). Αλλα μην κοιτας μονο τα εν σειρα.

    Ολο το διαστημα αυτο με τα 13/78 bets μολονοτι τα μη κερδισμενα bets ηταν 65 και θα δικαιλογουσαν στην χειροτερη απωλεια 65 στοιχηματικων μοναδων, τελικα εγω εχασα "μονο" 20 στοιχηματικες μοναδες. 20 μιζες μειον μονο με αυτην την καταστροφη.

    Αυτο οφειλεται και στην αμυνα που επαιζα και γιατι τα 13 κερδισμενα bet ηταν "καλα" bet. Ειναι ολοκληρο κεφαλαιο η διαχειριση περιοδου ηττας, νομιζω οτι εχω ειδικευση σ αυτο (κατ αναγκην) αλλα ακομα και με αυτην η απωλεια 20 μιζες ειναι μεγαλη. Δεν μπορεσα να την εμποδισω.

    Με ολη την απογοητευση μου κοιτωντας τα νουμερα ηξερα οτι αν μετα απο τετοιο χαμο χανω μονο 20 μιζες, οταν στοιχειωδως γυρισει το "φυλλο" θα εκανα παρτι. Ελα ομως που τελειωσε η σεζον και εμεινα με την ....

    Δειγμα οτι τωρα στην "πειραματικη θερινη σεζον" με το μικρο πονταρισμα κανω παπαδες με 30 μιζες πονταριςμα και με 25 μιζες καθαρο κερδος! Με κατι...Τασμανιες, με ...Καμποτζες με ...Σιγκαπουρες με g/g του 3.50 και αλλες τετοιες μ...κιες.

    Δωρον αδωρον βεβαια, γιατι εχασα πολλα αςχετα αν συνολοκα η σεζον ηταν καθαρα συν, αλλα με δυο διδαγματα που λεω συνεχως στον εαυτο μου:

    -Μην παιζεις πολλα.
    -Οσο μεγαλο και αν ειναι το drawdown, θα γυρισει και θα εκπλαγεις με το τι θα γινει μετα. Απλα μεινε κολλημενος στο πλανο σου. Ξερεις οτι δουλευει.

    Παιξε μπαλα Λοχαγε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω υποθετω εφοσον ο χρονος ειναι ''σχετικος'' και αφου τελειωσε η σεζον και εμεινες με την ...... αρχιζοντας η νεα σεζον θα ανακαμψεις γρηγορα. Και στο sans voir που τελειωσες με 0/9 ξεκινωντας λεω οτι πολυ γρηγορα θα δεις την πρωτη σου νικη !

      Διαγραφή
  31. Εκανες-20 οπως εγραψες.Αν θελεις να το δεις αναλυτικα σιγουρα και με το εξελ γινεται αλλα μπορεις και στο χαρτι.Σημειωνεις αυτα 78 μπετ οτι χαμενο μπετ σημειωνεις -1 και τα κερδισμενα πχ 4.50 ποσοστο ειναι το καθαρο 3.50 .Προσθετεις τα ποσοστα σου των κερδισμενων και αφαιρεις τους ασσους τα οποια ειναι τα χαμενα.
    Το αποτελεσμα ας πουμε -20 σημαινει -20 μπετ σε σταθερο πονταρισμα .
    Σε ενα ευρω -20ευρω σε 20ευρω μπετ -400ευρω.
    Στα 80 ματς αν κανεις -20 εχεις και αρνητικο yield 25%.
    Στα μεγαλα ποσοστα το -20 ειναι εντελως φυσιολογικο ανεξαρτητως του θετικου προσημου στο yield

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε τι να σας πει κανενας τι εχετε κανει εδω ???
    Ρε σεις ετσι οπως το παμε θα ρημαξουν οι δουλειες μας........ημαρτον ρε , με τουτο εδω που γραφω ειναι 65 τα σχολια .....
    Αδυνατον να σας ακολουθησω , εχω μια ωρα και δεν μπορω να βγαλω ακρη με τοσα που εχετε γραψει.......
    Να σας πω μια αληθεια ? Χαρηκα που δεν μπορω να βγαλω ακρη :)))
    Φωτη κατσε στην παρεα μας και ο Δημητρης ο Ζαγκλης να εμφανιζεται πιο συχνα , για δειτε σημερα 4-5 ανθρωποι ποσο σαματα κανατε και μαλιστα και χωρις εμενα :emb:
    Στο Δημητρη το Ζαγκλη εχω να πω το εξης : μη νοιαζεσαι που δεν εισαι καλος στον υπολογιστη, υπαρχει ενας χειροτερος απο σενα και αυτος ειμαι εγω :))) και γω με τετραδια δουλευω και με κομπιουτερακια αλλα αυτο που θελω το καταφερνω.Με βοηθαει κιολας το γραψιμο γιατι ειμαι ''οπτικος'' τυπος και μενουν στο μυαλο μου περισσοτερα πραγματα. Ενα καλο , ενα κακο , αρα ισοπαλια ......
    Για τον nklaps και το λοχαγο εχω να πω '' τα χάλια σας '' και οι δυο , γυρισε ο τετζερης και βρηκε το καπακι.
    Αναζητειτε ο Eric ο μουγγος και παλιουρας μας ο George ρε παιδια που στην ευχη ειναι ?
    Την αλλη φορα τον βρηκε η Νικολουλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα, εδώ είμαι βρε, σας διαβάζω ή προσπαθώ τουλάχιστον γιατί χάνω λίγο τη μπάλα με όλα αυτά τα επιστημονικά που γράφετε. Είπαμε, εγώ δεν έχω τέτοια άγχη με αποδόσεις κλπ αφού η ισοπαλία είναι πάνω κάτω η ίδια. Όπως και στα άλλα που παίζω, άμα είναι πάνω από 3.00 - 3.50 τα χτυπάω. Και πάντα προσπαθώ πρώτα απ' όλα να μην χάσω και ξέρω πως όταν θα γυρίσει θα τους τα πάρω χοντρά. Θυμάσαι στο αρνητικό μου σερί που μου λεγες να αυξήσω το ποντάρισμα μου γιατί θα γυρίσει; Τι σου είχα πει; Δεν το αλλάζω το ποντάρισμα μου ο κόσμος να χαλάσει. ΣΤΑΘΕΡΟ!!! Και είχα δίκιο, γιατί δεν γύρισε. Διατηρώντας την ψυχραιμία μου όμως έκλεισα τη χρονιά με κέρδος κι αν βάλεις στη ζυγαριά το καραούλι που φύλαγα κι έπαιξα τις τρελές αποδόσεις των τελευταίων ημερών, η χρονιά μου πήγε εξαιρετικά. Έχω πρόβλημα με το excel που κρατάω για τις ισοπαλίες γι αυτό δεν έχει ανέβει ο απολογισμός ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Nατος και ο Eric ο μουγγος !
    Μολις τον φωναξεις εμφανιζεται , αλλιως μην τον ειδατε τον Παναγη !
    Γενικα εισαι εξαφανισμενος κι απο δω κι απο εκει,ελπιζω να ξεκουραζεσαι : )))

    Ο παλιουρας ο George αν δεν εμφανιστει μεχρι αργα το βραδυ απο αυριο θα τον αναζητει η Νικολουλη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χιονοστιβάδα σχολίων !

    Καλωσόρισες Φώτη.
    Γιώργο, πρωτίστως να είσαι καλά, δευτερευόντως η παρέα σε χρειάζεται.

    Εχω πολλά να πω, πράγματα ήδη γνωστά και δεν ξέρω πώς να τα ταιριάξω χωρίς να γίνω κουραστικός. Ας πω το βασικότερο. Μόλις βρεθεί το πλεονέκτημα του παίκτη απέναντι στον μπουκ, ή καλύτερα μόλις ο παίκτης βρει τον τρόπο παιχνιδιού που του ταιριάζει, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να εντοπίσει ποιά διαχείριση χρημάτων είναι η ευνοικότερη για τον συγκεκριμένο τρόπο. Εμένα προσωπικά, με σοκάρουν τα τεράστια αρνητικά σερί που αναφέρετε. Ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψα για 20 ή 30 χαμένα στοιχήματα και μου σηκώνεται η τρίχα. Εγώ με 30 στοιχήματα προσπαθώ να βγάλω όλη τη χρονιά. Οποιος μπορεί μετά από τέτοια αρνητικά σερί να ανακάμψει και να βγει σε ξέφωτο μεγάλης κερδοφορίας, ειλικρινά είναι άξιος θαυμασμού. Το θέμα μας όμως δεν είναι να επιβιώσει η κάβα από τη συντριβή, ούτε να εξασφαλίσουμε στο τέλος μια έντιμη ισοπαλία, αλλά να κερδίσουμε καθαρά τον αντίπαλο, όπως κι αν τον ονομάσουμε. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παιδιά, η ζωή είναι μικρή και ανεπανάληπτη. Είναι ξεκάθαρο για μένα, ή βρίσκεις τον τρόπο να συντρίψεις τον αντίπαλο ή σταματάς να ασχολείσαι. Στον εαυτό μου το λέω πρωτίστως αυτό, το ακούτε ξώφαλτσα κι εσείς.

    Επιστρέφω στα σκληρά στοιχηματικά. Εχουμε πλεονέκτημα ? Εχουμε θετική προβλεπτική ικανότητα ? Ψάχνουμε τη διαχείριση που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το πλεονέκτημα. Είναι σημαντικότατο να την ψάξουμε. Αν δεν βρούμε κάποια πολλά υποσχόμενη διαχείριση, προσπαθούμε να αυξήσουμε το πλεονέκτημα. Αλλάζοντας τρόπο παιχνιδιού. Είμαι κάθετος σε αυτό. Αφήστε τον φόβο στη θέση του.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που ειπες εδω να θυμιθεις να τα σχολιασουμε παρακατω.
      Μια χαρα τα λες, Και να θυμασαι οτι ο χειροτερος στον τπολογιστη ειμαι εγω : )))

      Διαγραφή
  36. Μιχάλη, δεν ξέρω αν τα λέω σωστά. Μιλάω βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας. Και δεν μου αρέσει όταν είμαι απόλυτος. Στο προηγούμενο σχόλιο ακούστηκα απόλυτος και δεν το ήθελα. Αλλωστε, δεν είμαι και σε θέση να δίνω συμβουλές. Οσο για τους υπολογιστές, δεν έχω όμοιόν μου. Εσείς τουλάχιστον γνωρίζετε από στατιστική και μαθηματικά. Εγώ άνοιξα τις παραπομπές του Φώτη γεμάτος όρεξη να μορφωθώ παραπάνω και υποχώρησα ηττημένος κατά κράτος. Ιερογλυφικά. Για να φτιάξω προσομοιώσεις πονταρισμάτων με παραλλαγές Φιμπονάτσι πρέπει να χαλάσω εκατό σελίδες τετραδίων και δεν ξέρω πόσες μέρες, χώρια τον πονοκέφαλο που θα μου προκαλέσει. Ο Δημήτρης ζήτησε στο φόρουμ πιθανότητες αρνητικού σερί και πήρε αμέσως απάντηση. Δεν ξέρω πόσο έγκυρη είναι και αν τον βοηθάει να κάνει τις εκτιμήσεις του, αλλά πήρε απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη διπλανή "αίθουσα" Δημήτρη.
      :)
      Εδώ από τα τοσα πολλά σχόλια θα χάσουμε τη μπάλα! Πάμε δίπλα να μπορούμε να παρακολουθούμε πιο εύκολα τα νέα σχόλια.

      Διαγραφή
  37. Και βέβαια η Νικολούλη πάντα έχει τον τρόπο να με ανακαλύπτει.
    Το μεγαλύτερο δικό μου drawdown είναι 22 αγώνες με odds ave 4,00 περίπου.
    Έχω καταγράψει όμως πολύ γνωστό τίπστερ που είχε 28 αγώνες χαμένους στην σειρά.
    Αγώνες που αφορούσαν τις 4 πρώτες κατηγορίες στο νησί.
    Από 13/1/2016 - 9/2/2016. Οι αποδόσεις που έπαιζε εκείνη την σεζόν ήταν κοντά στο 4,00 ο μέσος όρος. Εκείνη την σεζόν είχε παίξει 234 συνολικά ματς και είχε βρεί τα 56 (24% επιτυχία) Αν κάποιος έπαιζε σταθερά 1 μίζα όλα τα ματς στο τέλος θα έχανε 14 μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαταρχην ελπιζω να εισαι καλα και απλα να ξεκουραζεσαι.
      Εγω δεν ξερω η εμπλεξα με κατι παλιοπαιδα η εμπλεξαν αυτοι με μενα :)))
      Ουδεις ξερει
      Νομιζω ξερω τον τιπστερ που λες (ψαχνει να βρει τη μπανκα του ) απλα να εχεις υποψιν σου οτι απ αυτα που ποσταρουν για μας αυτοι ΔΕΝ παιζουν ουτε τα μισα για να μην πω τιποτα , οποτε το σερι 28 αγωνων που εχεις καταγραψει ναι μεν υπαρχει αλλα τα κριτηρια μεσα απο τα οποια επιλεχτηκε ειναι σαθρα οποτε μην πολυδινεις σημασια.Κι εγω καταγραφω και βλεπω ωρες-ωρες κατι παλαβα και σηκωνεται η τριχα μου. Ναι μεν υπαρχουν αλλα υπο ορισμενες συνθηκες.Να θυμασαι οτι για σενα ο καλυτερος τιπστερ εισαι εσυ , οταν χανεις η δικη σου τσεπη ποναει.
      Και βασικα μειωστε τα bet , μόνο αυτο ειναι η σωτηρία απο τις κακοτοπιες.
      Τωρα για το 0/22 που λες με odds 4,00 τα ειπαμε και παραπανω αν δεις , λεω οτι ειναι πολυ.
      Το 0/22 δειχνει οτι παιζεις πολλα bet .
      Eλα μπροστα τωρα γιατι το ξεφτυλισαμε εδω . Ρεκορ σχολιων εχουμε κανει....

      Διαγραφή