14 Σεπ 2018

"προσεκτική αρχή"



Την καλημέρα μου στους απανταχού τζογαδόρους, επενδυτές, κουμαρτζήδες, αλογομούρηδες, σε όλους αυτούς που ψάχνουν κάπου να σταθούν, να προχωρήσουν…

Μετά από ένα μήνα δουλειάς, είμαι έτοιμος να μπω δειλά στην στοιχηματική χρονιά. Ο γκισές εκεί περιμένει – πάντα περιμένει αυτός. Αν δεν πας εσύ, θα πάει κάποιος άλλος. Ο άτιμος ο γκισές έχει μόνιμη πελατεία ακόμα και στα χρόνια της κρίσης.

Παίζει ο άλλος ότι κινείται μήπως και πιάσει το «Αμερικανικό όνειρο» - συνήθως πιάνει τα παπάρια μου, αλλά δεν τον πτοεί αυτό και δως του πάλι νταραβέρια με τους γκισέδες…

Έχουμε πει πως άμα ξημεροβραδιάζεσαι στους γκισέδες δεν θα βρεις άκρη – με την γκανιότα που σου παίρνε τα λεφτά μέσα από το παντελόνι ενώ εσύ του μιλάς - δεν το καταλαβαίνεις πως σε τρώει;

Βλέπεις ο γκισές θέλει και σίγουρο κέρδος, δεν του φτάνουν όλοι αυτοί που βαρούν στον γάμο του καραγκιόζη. Και άμα τους μιλήσεις για αξία πονταρίσματος με βάση την απόδοση, σε κοιτούν λόξα και σου λένε αγριεμένοι –«δως μας κάνα σιγουράκι και χάρισμα σου η απόδοση.»

Δυστυχώς όμως, άμα δεν βαδίσεις με γνώμονα την απόδοση, χαΐρι δεν θα βρεις στο κουμάρι. Χαΐρι εννοώ να μην σε πιάνουν κότσο, να μην σκορπάς τα λεφτά σου σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, να μην παθαίνεις πανωλεθρίες εξαιτίας του τρόπου που προσεγγίζεις τον γκισέ και ξαναπαίρνεις φόρα για το νέο Βατερλό σου.

Θέλει ιεροτελεστία ο τρόπος που προσεγγίζεις τον γκισέ – να βγάζεις μια σιγουριά, αλλά όχι έπαρση, να έχεις μια διστακτικότητα, αλλά όχι φόβο και προς Θεού ποτέ να μην αλλάζεις τις αποφάσεις μπροστά στον γκισέ.

Να πούμε πως αυτοί που δεν έπαιξαν τον Αύγουστο έχουν ένα στοιχηματικό μηνιάτικο καβάτζα. Τώρα αν εσύ δεν έχεις πλάνο στο πορτοφόλι σου θα καταταγείς στους «αιώνιους» παίκτες και θα μείνεις μετεξεταστέος – ρε δεν έχει και μεγάλη σημασία τι παίζεις – πως παίζεις, κάνει την διάφορα…

Αύριο λοιπόν μαζεύονται οι Αγγλιδούλες μας να σύρουν τον χορό, για να δούμε τα βήματα.
Νωρίς στις 2.30 το μεγάλο ντέρμπι στο νησί Τότεναμ –Λίβερπουλ, αυτό είναι να κάτσεις να το δεις να το ευχαριστηθείς, η Λίβερπουλ φαβορί αν και δεν έχει πείσει ακόμα και νικάει με το στανιό, η άλλη άρπαξε την φάπα στην Γουότφορντ και συνήλθε από την πλασματική νίκη μέσα στο Μάντσεστερ. Εκεί στο πρώτο ημίχρονο ήταν η χειρότερη Τότεναμ που έχω δει, αλλά στο ποδόσφαιρο μέσα σε δυο φάσεις μπορούν να αλλάξουν τα πάντα – και κάτσε συ να κυνηγάς τα αποτελέσματα.

Την Λίβερπουλ την έχω δει και δεν πείθει – δεν τραβάει και καθόλου ο Σαλάχ – βλέπεις εδώ, αλλά δεν αγγίζεις…

Γουίμπλετον (1,81)– Σκάνθορπ( 4,34) - γεια σου μωρέ Γουίμπλετον αλανιάρα, έβαλες μέσον και σου έδωσαν τέτοια απόδοση; Εντάξει νίκησες στο περασμένο μέσα στο Τζίλιγχαμ, αλλά εκεί στην έδρα σου είσαι για κλωτσιές. Σε τρία εντός δεν σταύρωσες νίκη, δύσκολοι οι αντίπαλοι δεν λέω, αλλά γιατί η Σκάνθορπ θα έρθει για να χάσει. Μια χαρά τα πήγε στο Κόβεντρι και στο Άκρινγκτον, άσε την Σάντερλαντ και εσύ έχασες από αυτούς και άρπαξες και μια τριάρα κει μέσα από Γουόλσολ.

Έχει κάτι απουσίες η Σκάνθορπ, αλλά όχι τόσες να δικαιολογούν αυτό το άνοιγμα.

Μάνσφιλντ (1,81)– Έξετερ(4,31) – μόνο με την πεντάρα που αμόλησε η Έξετερ στην Νοτς Κάουντι στο προηγούμενο, αυτά τα 1,70 στην Μάνφιλντ ήταν της πλάκας. Λέμε δεν νικάει η φαβόρα με τίποτα. Έκανε μια δύσκολη, αλλά καλή νίκη στο τελευταίο με Καρλάιλ, αλλά τόσο φαβορί μια ομάδα με δυο νίκες σε επτά;

Στις  5 τελευταίες επισκέψεις στο Μάνσφιλντ η Έξετερ πήρε 2 ισοπαλίες και 3 δίπλα. Δεν την χαλάει το ανηφορικό της ταξίδι. Βέβαια η ρουφιάνα η Μάνσφιλντ στα τελευταία δέκα εντός δεν έχει ήττα.

Το 5.00 στο διπλό έγινε 4.50, εδώ κι αν θέλει διπλή σκέψη και περισυλλογή…

Υ.γ. λίγα και καλά είναι νωρίς ακόμη, έχει δώσει και ο Fairplay τον αυστριακό πολτό για μελέτη – να δούμε πότε θα μας κάνει την τιμή να πει δυο λόγια για αυτό;










15 σχόλια:

  1. "Το 5.00 στο διπλό έγινε 4.50, εδώ κι αν θέλει διπλή σκέψη και περισυλλογή"

    Ωραια τα λες Σοφε Γεροντα. Και αναρωτιέται ο αμύητος: "μα εδω νικη Εξετερ παίζουμε. Αλλαζει τιποτα απο το 4.50 στο 5.00; Να κερδισει θεμε".

    Τα πάντα αλλάζουν. Το εχω ξαναπεί. Καντε ενα πειραμα. Πηγαίνετε στην προηγούμενη σεζον και σε ολα τα κερδισμένα σας μπετ βάλτε +0.50 στην αποδοση. Υπολογιστε τωρα το profit της σεζον. Θα παθετε την πλακα σας!

    Ο Μπαζ εδω μας λεει: παρτε ενα μπετ που να αξιζει ακομα και να το χασετε. Στο 5.00 ειναι πιο ευκολο να πεις οτι αξιζει. Στο 4.50 ειναι πιο δυσκολο και γι αυτό χρειαζεται διπλη σκεψη και περισυλλογη.

    Ο ψαρας με τα μπαρμπουνια θελει ΜΟΝΟ μπαρμπουνια και ας χρειαστεί να μην πιασει ψαρια αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος οτι πρόκειται για μπαρμπουνια.

    Δεν ηξερα οτι ειχε παει και 5.00.
    Στο 5.00 θα ημουν πολυ πιο πρόθυμος. Στο 4.50 απλα δεν ξερω. Απ ο, τι φαινεται αυτο το ΣουΚου θα μείνω με το... g/g που επεσε στο 3.80 μιση ωρα μετα που παιχθηκε. Δεν σας αρεσουν εσας αυτα. Μπορει να βρω και κανα δυο λαιβ για παρακολούθηση.

    Ο fair σιγουρα κατι θα γραψει αλλα φοβαμαι οτι θα είναι σαν Πυθία. "Ναι μεν, αλλα".

    Ακριβως σαν τον φιλο μας τον Μπαζ!
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και από μενα.....
    Εκεινη η Αζαξιο στην Β Γαλλίας παει στην Μπρεστ που προέρχεται από 2 σερι νικες αλλα εντός εχει 1-1-1. Η Αζαξιο εκτός έχει 1-1-0. Η απόδοση στο διπλό 6. Μεγαλούτσικο μου φαινεται συμφωνα με τα νουμερα. Βεβαια ειναι β Γαλλίας , δεν την έχω πολυψαξει την κατηγορία.....ισως στο live και αν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα στην παρεα.
    Ομορφος ο καφενες , ευχαριστουμε Μπαζ !
    Γουρλιδικος να ειναι και να μας φερει τα ποθουμενα :)
    Αντε να γραψεις τωρα υπερ του αουτσαιντερ που μου το βαφτισατε ηδη ΄΄ Πολτό ΄΄.
    Σεντ Πολτεν το ονομα της και αυτη τη στιγμη εχει παει στο 9,50 .Εδω μας εμπαιζει ο μπουκ , αμα τολμας παιξε μας λεει .Φοβερες εδω σε μας ΔΕΝ πιανουν ...το προβλημα μας ειναι οτι θεμε να κερδιζουμε , αυτο ειναι το Α και το Ω .Τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε .Ειναι ματς 2ος με πρωτο , αηττητες και οι δυο .Η μεν Σαλτσα-μπουργκ :) εχει η αφιλοτιμη 6/6 , μπραβο της βεβαια , και ο δικος μας ο Πολτός εχει 4-2-0 , δλδ οχι και τοσο πολτος .Η Σαλτσ ειχε φορτωμενο προγραμμα με ευρωπη και πρωταθλημα και η διακοπη την ευννοησε , πηραν τις ανασες τους και αυτο ειναι μειον στη σκεψη μας , επισης τη δικη μας την εχει γκομενα αν δει κανεις προιστορια αλλα κι αυτες υπαρχουν για να σπαζουν .Επισης η Σαλτσ σκοραρει 2,5 γκολ/ματς .....πολυβολο κανονικο , στα μειον για τη σκεψη μας κι αυτο .Μας μενει στα υπερ μας οτι αλλη ομαδα η περσινη Πολτεν και αλλο η φετινη που για την ωρα δεν εχει δωσει μονο καλα δειγματα ......
    Στο ζυγι λοιπον ........ δεν ειμαι καθολου ειδικος στην Αυστρια αλλα ξερω οτι δεν εχουμε συχνα εκπληξεις του 9,00 και του 10,00 . Μ αυτα που βλεπω αυτη τη στιγμη δεν το αποφασιζω.......ηθελα κι ενα σημαδι ( ο nklaps ξερει τι σημαδι ζηταω...) , δεν το εχω , δεν παιζω για την ωρα .
    Επισης ουτως η αλλως ειμαι παιχτης late των late τοσο που δεν παει αλλο .
    Καταληγω.... ζηταω τη βοηθεια του live ....θελω να μου δειξει η Πολτεν οτι μπορει , οτι αντεχει ......να παιχτουν 60 λεπτα αγωνα και αν δω οτι μπορει θα ειμαι εκει να τη στηριξω ....αν εχει ηδη διαμορφωθει το σκορ , να μαστε καλα ! Μιαν εταιραν φορα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο που με αποτρεπει απ τον ασο της Πολτεν ειναι οτι στα δυο τελευταια της εφερε 0-0 με την Αουστρια και το μπαζο την Αλταχ την κερδισε 1-2 στα χασομερια . Μου βγαζει ενα μπουκωμα , σα να εχει χασει τη δυναμικη της .....την ιδια ωρα το θηριο σκοραρει σταθερα 2,5 γκολ/ματς .Δεν κερδιζεις ετσι τα θηρια , μεζε θα την κανει ...........αν αντεξει 60 λεπτα αλλαζουν τα πραγματα .
      Νομιζω οτι τωρα εγινα κατανοητος .

      Διαγραφή
  4. Καλημερα.
    Για σημερα βρηκαμε δουλεια:

    Στο live Εξετερ και Σκανθορπ του Eric και του Μπαζ.
    Πολτεν και Αλφρετον του fair.
    Χαιντενχαιμ δικια μου.
    Και pre το g/g του 6.25.

    Θελω να πω οτι με ενα κουπονι με 300 ματς οταν επιλεγεις 5-6 ματς και πως και τι θα παιξεις σε αυτα, ειτε ειναι σωστη ειτε ειναι λαθος η στρατηγικη, δεν παυει να ειναι μια στρατηγικη. Δεν πας στην τυχη. Δεν χανεσαι. Δεν απλωνεσαι. Δεν ανοιγεσαι σε πονταρισμα. Εισαι ο ψαρας και σε νοιαζει μονο η μικρη ψαρια σου και οχι οτι υπαρχει σε ολη τη θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Μπραβο στο Μπαζ και στον Ερικ για Σκανθορπ και Εξετερ , ομορφα πραγματα !

    Ο Πολτος ο δικος μου και η Αλφρετον οπως το προβλεψαμε , εχασαν και οι δυο και δικαιωθηκαμε που δεν παιξαμε .

    Η Χαιντεμχαιμ χαΐρι δεν εκανε κι αυτη , ευτυχως δεν παιχτηκε , μας εσωσε το live κι εδω οπως και στον Πολτό .

    Εχω να ζμπρωξω ενα gg απο Λευκορωσια μερια σε λιγο....:ας φαει 5 , αρκει να βαλει μισο γκολ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Καφενες του Μπαζ το Σαββατο αυτό:

    Σκανθορπ και Εξετερ του Eric και του Μπαζ, διπλά του 4.50-4.75. WON (Μπραβο κύριοι!)
    Η Πολτεν, (άσος του 10.00 παρακαλώ!) του fair σκόραρε πρώτη και πήγε να μοιράσει ...εμφραγματα. Υπεκυψε στο θηρίο
    Η άλλη η Χαιντενχαιμ προηγήθηκε, έβαλε τελικά 2 γκολ, αλλα έχασε.

    Δεν έπαιξα τίποτα απο αυτα, γιατί πήγα live και Σκανθορπ και Εξετερ προηγηθηκαν νωρίς οπότε game over.

    Στο τέλος θα έμενα με τη... χαρά στο χέρι, μέχρι που στο 88' και με τη βοήθεια του fairplay και με τα δικά μου "γούρια", έβαλε γκολ η Ντνιεπρ με την... μοναδική της τελική προσπάθεια σε όλο το ματς! Μωρέ ευστοχία!
    Πήραμε το 6.25, με πολύ κόπο...

    Πάντα τέτοια
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, αφού έβαλε γκολ και η "κουτσή" του συντονιστή όλα καλά. να πιούμε κάναν καφέ να ανοίξει το μάτι, μπας και δει τίποτα για σήμερα - που δεν το βλέπω.

    Δεν έχει τόσο σημασία αν περνούν τα παιχνίδια ή οι σκέψεις, όσο να δίνονται λίγα παιγνίδια - τα πολλά παιχνίδια μπερδεύουν και δίνουν λάθος μηνύματα στους παίκτες.



    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Καλησπερα....
    Στα σβελτα ....παιζει τωρα Γουλβς - Μπερνλι , ειναι στο 22' το σκορ 0-0 και το διπλο στο 6,50 .Δεν εχει αναλυση , χωρις λογια λεω το νου μας στο live.....αν ειναι 0-0 μεχρι το 60' θα το δω το διπλο πιο ζεστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα στον Καφενέ.

    Εμβόλιμη Αγωνιστικη για την Τσαμπιονσιπ (όχι... Τσαμπιονς Λιγκ!) Τρίτη και Τετάρτη. Μπορούμε να κάνουμε καποιες πρώτες σκεψεις.

    Αστον Βιλα (1.44) - Ροδεραμ (9.00). Εδω μιλαμε για "φαβορί της πλάκας" η Βίλα έχει μία νίκη στα τελευταία 6 και μάλιστα την εκανε στις... 11 Αυγούστου με τον κόσμος στις παραλίες και τα σχολεία κλειστα. Θα μου πεις, και η Ρόδεραμ 0-0-3 εκτός εχει. 3 ήττες. Ναι, αλλα αυτοή τουλάχιστον νίκησε 3 φορές στα τελευταία 6, δεν μπορείς να την ξεφραγεις έτσι με ένα 9.00.
    Μαλλον λαιβ εδώ γιατί δεν μπορεις να εμπιστευτείς εύκολα μία ομάδα με 0-0-3 εκτός εδρας για διπλό pregame. Live και ας φαει γρήγορα 2 γκολ να αλλαξουμε κανάλι. Αλλιως το βλεπουμε εκεινη την ωρα.

    Γουεστ Μπρομ (1.90) - Μπριστολ Σιτι (4.50). Η Μπριστολ είναι κούκλα και αήττητη εκτός (2-1-0), με 4 σερί νίκες στα 4 τελευταια. Βέβαια και η άλλη κούκλα τρόπον τινά είναι και αυτό το 4.50 στο διπλό φανταζει λίγο για τα δικά μας δεδομένα. Ας γίνει 5.00 να αρχίσουμε τη συζήτηση.

    Τέλος (το καλύτερο), η Μπόλτον. Μιντλεσμπρο (1.44) - Μπολτον (8.00). Η Μιντλεσμπρο είναι η καλύτερη φορμα (μαζί με την Μπριστολ) της Κατηγορίας. Αλάνθαστη εντός και σωστό φαβορί. Δείτε το 1.44 της Μθντλεσμπρο και το 1.44 της Βίλα. Ιδια είναι? Οχι. Αλλα η Μπολτον με όλα τα στραβά της, είναι αήττητη εκτός με 2 διπλά σε 3 ματς. Το ένα διπλό δε (1-2 τη Μπρομ) το θυμάμαι πολυ καλά για μια σειρα από λόγους. Νομίζω ότι αυτό το 8.00 (8.50 ηταν χθες) είναι λίγο απρεπές για ομάδα αήττητ εκτός με 2/3 διπλά.

    Αυτα τα λίγα. Θα δούμε αν κάτι απο όλα αυτα παίξουμε. Δεν ψάχνομαι να παίξω κάτι. Στη φάση αυτή, δεν ψάχνω να βρω εγώ το στοιχημα. Αυτό θα πρέπει να έρθει να με βρει!

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα
    Να βαλω κι εγω αλλα δυο ματς για μελετη
    Στοκος (1,90)- Σουονσι (4,50). Ο Στοκος σε τρια εντος εχει 1-1-1 , και συνολικα σε 7 ματς μια νικη . Η Σουονσι στα τρια εκτος εχει 2-1-0 και συνολικα σε 7 ματς 3-3-1. Με αλλα λογια η μια εχει μια νικη στα 7 και η αλλη εχει μια ηττα στα 7 . Υπερβολικο το 4,50....

    Νοτιγχαμ (1,80) - Σεφ Γουεντ (4,50). Η Νοτιγχαμ κι αυτη μια νικη στα 7 . Η Γουεντ στα 4 τελευταια τα παει μια χαρα βαζοντας 2γκολ ανα ματς και αν δεις και την προιστορια εδω βαζεις τα γελια......4/4 εχει η Γουεντ . Φαβορι της πλακας και τα δυο αλλα για να παιξουμε pre εχουμε απαιτησεις .
    Παμε live και στα δυο και βλεπουμε....

    Απο του συντονιστη το καλυτερο ειναι η Μπολτον .
    Στη Ροδεραμ για να μπλεξω θελω 10,00 .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή