12 Ιουν 2021

"καλό καλοκαίρι¨

 

Πέταξε ο Βούδας τα τραπέζια και τις καρέκλες μέσα στον καφενέ, έβαλε και την ταμπέλα "κλειστό λόγω θέρους" και από δω παν και οι άλλοι.

Κάτσε ρε, να βγάλουμε ένα άρθρο για καλό καλοκαίρι, στα παπάρια του. Δίκιο του εργάτη και μαλακίες...

Σας λέω, μην ακούτε τους κομουνιστές. Γενικά κανέναν να μην ακούτε, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Καλύτερα να το σπάσεις εσύ το κεφάλι σου, παρά να χάσεις το κεφάλι σου. 

Έχει και Γιούρο θα μου πεις - "στάσου, μην φεύγεις,  μύγδαλα". Η απάντηση είναι απλή και αφοπλιστική - "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται." δεν βλέπεις καημένε μου, τι γίνεται γύρω σου, το Γιούρο σε μάρανε. 

«Welcome to the show, εδώ μετράνε μόνο τα σφάλματα ημών,  κι όλα τα άλλα φήμες, απόρροια νόμων φυσικών, άλλα σταθμά στα μέτρα, του ποιος ανάλογα με ποιον, welcome to the show, νορμάλ το σκηνικό, welcome to the show…»  - ο πρίγκιπας – Παύλος Σιδηρόπουλος τραγουδάει «Welcome to the show»  και ενώ μόλις ξεκίνησε ένα άλλο show το Γιούρο και όποιος αντέξει…

Στο στοίχημα όμως δεν υπάρχει ολίγων έγκυος – ή παίζεις ή δεν παίζεις. Γιατί παρατηρώ οι πιότεροι «επαγγελματίες» κρατούν μια επιφύλαξη για το Γιούρο, αλλά κρυφά κλείνουν το μάτι για λίγο κουμάρι.  - Μονάχος πάλι θα το σύρω το κάρο; Και θα γίνω και αντιπαθής αφού θα επιμένω πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες σε τέτοια τουρνουά. – τώρα άμα το γυρίσουμε στα ειδικά στοιχήματα -  το χάσαμε το κορμί, πατριώτη! 

Το αουτσάιντερ έχει πει κάτι και θέλει να μην το ξεχνάς - το στοίχημα πρέπει είναι το μέσον και όχι ο σκοπός. Με το στοίχημα πρέπει να ζητάμε να βγούμε στον αφρό και όχι να βυθιστούμε στον βούρκο.

Ο Σοφοκλής έγραψε - "ενός κακού μύρια έπονται." - άνοιξαν και οι ασκοί του Αίολου και κάτσε εσύ και χειροκρότα καημένε μου. 

Όσο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν αναρωτιέται φωναχτά - " ρε που την πάτε την δουλειά;  η πρόσκαιρη υγειονομική χούντα θα μεταλλαχτεί σε κάτι πιο μόνιμο. 

Όσο η πλειοψηφία δέχεται αδιαμαρτύρητα πως στην πανδημία όλα επιτρέπονται, θα πρέπει να ξεχάσει πως στην ζωή δεν μετράει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα. 

Γι αυτό σου λέω χέσε το ποδόσφαιρο για λίγο και αφουγκράσου τα σημεία των καιρών. Έρχονται δύσκολοι καιροί, μην περιμένεις επιστροφή στην κανονικότητα όσο υπάρχει μια κοινωνία φοβική και μια εξουσία εμμονική. 

Εδώ λέμε η πανδημία ξεφτίλισε τα πάντα -  δικαιωματιστές; Ρε που χάθηκαν αυτοί; - Μας είχαν ζαλίσει τα παπάρια με τα δικαιώματα του ψύλλου, του γρύλου και του κάθε ζαβού και τώρα για τον υγιή άνθρωπο κάνουν μόκο. 

Βλέπεις τους ειδικούς στα κανάλια και απελπίζεσαι. Τούτοι είναι οι Σοφοί; αναρωτιέσαι. Αυτοί θα σύρουν το κάρο; Απάνθρωποι και κολλημένοι σε έναν μοντέρνο μεσαίωνα. Νομίζουν πως κρατούν το αλάθητο του Πάπα. Μισούν την ζωή που δεν τους έφερε να ζήσουν στον πραγματικό μεσαίωνα, να καιν τις μάγισσες. 

Αλλά και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι έτοιμο να δει να ανάβουν οι φωτιές και να εκστασιάζεται. 

Εδώ πάνε να κάνουν τις νέες γενιές - νέες Ιφιγένειες - για να φυσήξει ούριος άνεμος για να συνεχίζουν το ανιαρό τους ταξίδι. 

Σας αγαπάνε τόσο πολύ που σας δίνουν 300 ευρώ τον μήνα να ζήσετε, να μεγαλουργήσετε...

Και μάλλον μετά το σώσιμο, το τίμημα θα είναι ακόμα πιο λίγα, αλλά θα είστε υγιείς...

¨Μπαμπά, γιατί ο κόσμος είναι τόσο σκοτεινός; Γιατί δεν μπορώ να ανασάνω, νοιώθω να πνίγομαι..." - "Παιδί μου, πως μεγάλωσες; Δεν το πρόσεξα, μετρούσα κρούσματα για χρόνια και ζούσα με τον φόβο μην αρρωστήσω."

Υ.γ.1 μισή ώρα είδα Ιταλία - Τουρκιά χθες - και μαζοματαρέοι και κάτι κουρασμένα παλικάρια. Τι να ποντάρεις σ΄ αυτά; Κάτσε καλά ρε...

Υ.γ.2 καλό καλοκαίρι. Σκέφτομαι να φτιάξω δίπλα έναν παραθαλάσσιο καφενέ για να γράφω τις σκέψεις μου, όσο μπορείς ακόμα να γράφεις. Το αουτσάιντερ να μείνει στοιχηματικός καφενές με ολίγων τρέλα... Καλό καλοκαίρι, ζήστε, χαρείτε γιατί από Φθινόπωρο τα κεφάλια μέσα...








13 σχόλια:

  1. Παρακολουθουμε με κομενη ανασα τον τελικο Τζοκοβιτς - Στεφανος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζοκοβιτς ο μεγαλος νικητης ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Όσο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν αναρωτιέται φωναχτά - " ρε που την πάτε την δουλειά; η πρόσκαιρη υγειονομική χούντα θα μεταλλαχτεί σε κάτι πιο μόνιμο.

    2) Όσο η πλειοψηφία δέχεται αδιαμαρτύρητα πως στην πανδημία όλα επιτρέπονται, θα πρέπει να ξεχάσει πως στην ζωή δεν μετράει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα.

    3) Εδώ λέμε η πανδημία ξεφτίλισε τα πάντα - δικαιωματιστές; Ρε που χάθηκαν αυτοί; - Μας είχαν ζαλίσει τα παπάρια με τα δικαιώματα του ψύλλου, του γρύλου και του κάθε ζαβού και τώρα για τον υγιή άνθρωπο κάνουν μόκο.

    4) Αλλά και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι έτοιμο να δει να ανάβουν οι φωτιές και να εκστασιάζεται.


    Πιο χαρακτηριστικά δεν γίνεται να τα πεις Μπαζ. Δυστηχώς έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ερημιτης μια χαρα τα λεει αλλα ειναι φωνή βοόντως εν τη ερήμω ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερες

    Εχω προβλεψει απ την αρχη του γιουρο να το σηκωσει το Βελγιο .

    Οι Βελγοι δεν εχουν την καλυτερη ομαδα αλλα αν ισχυε αυτο να το διναμε εξ αρχης στη Γαλλια να τελειωνουμε :)))

    Λεω οτι το Βελγιο εχει ενα αξιοπρεπες συνολο με παιχτούρια που παιζουν στις καλυτερες ομαδες της Ευρωπης .Εχω την αισθηση οτι φετος θα εχουν τις λεπτομερειες με το μερος τους .
    Θα εχουν το κοκκαλακι της νυχτεριδας και θα καταφερουν να το σηκωσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Βελγοι κατωτεροι των περιστασεων στο ματς με τους Ιταλους .

    Βλεπω στον τελικο Αγγλια - Ιταλια και ευχομαι να δουμε ενα ομορφο ματς :))

    Χαρακτηριστικο αυτου του γιούρο τα πολλα γκολ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...
    Ο ένας λέει, νομιμοποιείται ο εργοδότης να σας απολύσει.
    Ο άλλος λέει, θα σας απαγορεύσουμε την είσοδο στα καταστήματα.
    Ο τρίτος λέει, θα σας φυλακίσουμε μέσα στα σπίτια σας.
    Ο τέταρτος λέει, συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων.
    Κηρύξανε πόλεμο στους πολίτες που είναι αρνητικοί.
    Δικαίωμα ψήφου έχουμε ή θα καταργηθεί κι αυτό ?
    Δικαίωμα να τρώμε έχουμε ?
    Δικαίωμα να αναπνέουμε ?
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηρέμησε Βούδα μου, καλέ. Μερεμέτια κανω στο Χάος για να βγουν και τα δυο τον Αύγουστο. Αουτσάιντερ αμιγώς στοιχηματικό και Χάος μια πολεμική ενάντια στους χέστηδες και στους νεοφασίστες.

    Ξεκινούν και οι Αγγλιδουλες σε δυο εβδομάδες - ερχόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έναρξη χρονιάς Παρασκευή 13 Αυγούστου. Να είστε έτοιμοι για όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε ερημίτη, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.
    Αλλά προσωπικά είμαι δυστυχισμένος. Για πολλούς λόγους.
    Πώς κατάντησε έτσι η πατρίδα μας ?
    Τί όλεθρος είναι αυτός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα αφιερώματα ξεκίνησαν για μια πρώτη μελέτη.

    https://www.matchmoney.com.gr/category/afieromata/
    https://www.theguardian.com/football/series/premier-league-2021-22-previews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαιρετώ κι εγώ την ομάς απ' τη μαρτυρική Βόρειο Εύβοια. Απ' το μοναδικό κομμάτι της που έμεινε ακαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή