25 Οκτ 2021

"παροδικότητα, sans voir και ο Βούδας"


Στοιχηματικοί κύκλοι, sans voir με δυο στα δυο και μια μελέτη για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτά σου έχω για σήμερα...

Οι φθινοπωρινές βροχές καλά κρατούν και έρχεται και το κρύο για να μας χώσει μέσα, να μην βλέπουμε τα ύστερα του κόσμου. 

Sans voir - Μετά από την περσινή ατυχή χρονιά τα παιδιά του sans voir επανήλθαν στις επιτυχίες. Χθες μάλιστα, με δυο στα δυο στο ζωντανό . Άλταχ και Αλάνιασπορ  πιάσανε τα αλάνια και κλάμα οι φαβοριτζήδες...

Ξέρεις οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, γιατί δεν παραδέχονται πως υπάρχει και άλλος δρόμος.

Θα τα θέλαμε τα παιδιά πιο ενεργά εδώ, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ο Σιντ ήταν ο πραγματικός καφετζής. 

Έχουμε κάνει εδώ μέσα τις κουβέντες μας. Όλα οδηγούν σε μια παροδικότητα. Σε μια στοιχηματική παραδοξότητα. 

Υπάρχουν στοιχηματικοί κύκλοι που ενώ τους χαράσσει το ίδιο χέρι με τα ίδια δεδομένα κάθε φορά, αυτοί διέπονται από περιόδους μεγάλης χασούρας που ακολουθούνται από περιόδους ανέλπιστης κερδοφορίας. 

Μπορεί όλοι οι κύκλοι στο τέλος να βγάζουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά αν κατανοήσουμε αυτήν την περιοδικότητα μας βοηθάει στο κομμάτι της  ψυχολογίας. 

"θα γυρίσει και ο τροχός, θα γαμήσει και ο φτωχός." - φυσικά να σεβόμαστε τον τρόπο που παίζουμε.

Φαντάσου να θες να πας κάπου μακριά. Αν ξεκινήσεις να πας από τον μεγάλο δρόμο με βάδην, θα φτάσεις όταν είναι να φτάσεις και δεν θα είσαι πότε στην ώρα σου. 

Αν τώρα πας από κάνα μονοπάτι από κάνα παράδρομο, γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις, πως μια αόρατη δύναμη σε οδηγεί κάνοντας μεγάλα άλματα, κάνοντας ασταμάτητα σπριντ, αλλά και πολλές φορές μένεις στάσιμος. 

Δεν μπορείς να καταλάβεις πότε θα συμβεί το καθένα. Αλλά πρέπει να συνεχίσεις αφού γνωρίζεις και τις στιγμές που είσαι στάσιμος είσαι πολύ μπροστά από αυτούς που νομίζουν πως προπορεύονται κάνοντας βάδην. 

Μελέτη - είπα βάδην και θυμήθηκα μια μελέτη που έβγαλε πως τα 6000 βήματα καθημερινά χαρίζουν στον άνθρωπο μακροζωία και ευεξία. Για να τα κάνεις όμως χρειάζεσαι περπάτημα κοντά σε μια ώρα - ποιος έχει χρόνο γι αυτό; Η μοντέρνα ζωή πόσο κοντά μας φέρνει στην αρρώστια; 

Γιατί δεν χρηματοδοτείται μια καμπάνια στα κανάλια που να λέει "ο άνθρωπος του καναπέ είναι άρρωστος άνθρωπος - περπατάτε γιατί χανόμαστε..."

Βούδας - Ο Βούδας έφερε άλλον αέρα στον καφενέ βροντοφώναξε ο επίτιμος. Μα και ο καφενές παραμένει ανοικτός και προσπαθεί για το καλύτερο, γιατί νιώθει το άγρυπνο μάτι του Βούδα να μας παρατηρεί.

Τζίλιγχαμ - πρέπει να βρούμε την παλιά μας ζωηράδα. Δεν μπορεί να προηγούμαστε 0-2 και να ισοφαριζόμαστε σε 2-2 και να μην κατεβάζουμε μια ντουζίνα καντήλια. Και δοκάρι είχαμε στο 0-2. Αυτό είναι το στοίχημα και αυτό είναι το ριζικό για τα αουτσάιντερ. 

Για την ιστορία τα γκολ της Μπόλτον στο 86΄και στο 91΄. 

Μπορεί και να μας καλμάρει η πρώιμη πληρωμή. Δεν πληρώνονται όλοι όμως την πρώιμη πληρωμή και να ένα ερώτημα - αυτό τελικά πιάνεται χαμένο ή κερδισμένο;  Ιδού η απορία; 

Εγώ το βάζω στα στοιχήματα που καλώς παίχτηκαν, αλλά και στα χαμένα.

Στο 97΄ πήρε την νίκη η Γουικομ με 2-1 απέναντι στην ταλαίπωρη Κρου. 

Στόκπορτ(1.38) - Μπάρνετ(7.21- έτσι για το καλό. Η γενική παρουσία της Στόκπορτ δεν εκφράζει αυτόν τον φαβοριτισμό. Με τα λόγια κτίζω ανώγεια. Μετά από τρεις σερί νίκες με βατούς αντιπάλους, ήρθε η προσγείωση στο ντέρμπι στην έδρα της Νοτς Κάουντι. 

Η άλλη όσο και χάλια να φαίνεται δεν δείχνει για τέτοιες αποδόσεις. Πριν ένα μήνα μπορεί να τις άξιζε αφού δεν είχε νίκη σε επτά αγώνες. Στα τελευταία πέντε σαν να αναθάρρησε αφού έχει δυο νίκες, δυο Χ και μια ήττα. 

Η τελευταίο ήττα ήταν το προηγούμενο Σαββάτο με 0-3 εντός από Ρέξαμ. Αυτό λίγο μας κάνει διστακτικούς, γιατί μπορεί πάλι να το ρίξει στα αρχικά της χάλια. 

Δεν ξέρει και κάνεις που θα πάει το διπλό. Θα ανεβεί; Θα κατέβει; Άγνωστοι οι βουλαί των αποδόσεων...

Και ένα 8.00 δύσκολα να σταθεί στο ζωντανό - θα πρέπει να περιμένεις πολύ. 

Τυχεράκιας είσαι ρε Σολσκιερ - το πλάτειασα πολύ - που να μπλέκω και με σένα τώρα;  Ο κύριος τίποτας δήλωσε - "έχουμε κάνει πολύ δρόμο - που να φεύγω τώρα..." 

Πέστε μου ρε αυτός ο άνθρωπος τόσα χρόνια ποιο είναι το στίγμα του στο ποδόσφαιρο; Κάτι που έκανε, κάτι που είπε και θα μείνει στην ιστορία.  Τίποτα, απολύτως τίποτα...

Υ.γ.1 Καλό χειμώνα και επίσημα. Κουράστηκα, Βούδα έλα να βοηθήσεις και ίσως βγει και αύξηση. 

Υ.γ.2 Βάζουμε από κάτω και το μοναδικό διπλό που πέρασε με μια κάποια άξια στις Αγγλιδούλες το προηγούμενο Σάββατο. Σουιντον - Μπράντφορντ 1-3...














12 σχόλια:

  1. Άντε και χρόνια πολλά στον Βούδα!
    Ελπίζω να εμφανιστεί να κεράσει τους καφέδες. (Τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά τα λέει ο Ερημίτης αλλά ποιος ακούει ?

    Χρόνια Πολλά στο φίλο μας το Δημήτρη το Siddhartha .Να είσαι πάντα γερός και δυνατός φίλε και πολλά κερδισμένα bet :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στον στυλοβάτη του καφενέ μας Siddhartha. Και σε όσους γιορτάζουν.

    Έβαλε κρύο, το Σαββατοκύριακο θα ανάψουμε τα μαγκάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα παιδιά. Ευχαριστώ για τις ευχές, να είστε κι εσείς γεροί και δυνατοί, να εκτιμάτε το σήμερα και να το ζείτε με νόημα και ουσία, γιατί το αύριο κανείς δεν ξέρει τί μας ξημερώνει. Εγώ δεν είμαι καλά γενικότερα, τρώω πολλά χαστούκια τελευταία, πολλές φορές κοιτάω πίσω και αναρωτιέμαι πότε πέρασαν τα χρόνια, πού διάολο ήμουν. Και μου φαίνεται η ζωή μικρή, ενώ είναι μεγάλη αν την ζεις όπως πρέπει. Ερημίτη, χρόνια πολλά και στους δικούς σου Δημήτρηδες. Δεν θέλω αύξηση, εδώ είμαστε γιατί το μέρος είναι ωραίο κι έχει καλό καπετάνιο. Ο Νίκος κι ο Μιχάλης κάνουν Σόδομα και Γόμορρα φέτος, χαίρομαι απίστευτα και για τους δύο, αποδεικνύεται πως είναι η κρεμ ντε λα κρεμ του στοιχήματος παγκοσμίως. Επειδή όμως δεν έχουν γούστο οι έπαινοι κι επειδή όλα μπορεί να γυρίσουν τούμπα, τους ρίχνω και μερικές αγαπησιάρικες μούντζες για να μην τους ματιάσω. Θέλω να βγάλουν κι άλλα σημεία φέτος κι εύχομαι ολόψυχα το πανηγύρι τους να συνεχιστεί όλη τη σεζόν. Είναι έμπειροι και σκληρόπετσοι, οπότε δεν τους φοβάμαι. Τζιλιγχαμ και Κρου πήγαν να κάνουν φοβερές κηδείες, α ρε ερημίτη πώς τα μυρίζεσαι κι εσύ τα σωστά ματς, δεν το ξέρω. Εγώ έχω χάσει το μυαλό μου φέτος, παίζω άναρχα χωρίς μελέτη και είμαι μέσα 100 ευρώ, αλλά είναι το λίγότερο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σήμερα σκέφτομαι την Πρέστον λόγω 0-5 της Λίβερπουλ, αν και η ομαδάρα σφύζει από υγεία και είναι αποστολή θανάτου ο άσσος, δεν ξέρω μήπως είναι μικρό και το 8,00 που βλέπω τώρα. Για τον Σόλσκιερ τί να πούμε τώρα, ο άνθρωπος κοροιδεύει τους πάντες, άκου εκεί, να σου έχει φτάσει το καβλί στον οισοφάγο, ζητώ συγγνώμη από τις κυρίες που μας διαβάζουν, και να λες πλησιάζουμε το στόχο μας, ρε μήπως θέλει να φάει τα διπλάσια από τη Σίτι ? Το περπάτημα λέει το αφεντικό, ο άνθρωπος εξελίχθηκε για να περπατάει, καθίστε μπροστά στις οθόνες σας, τρώτε πίτσες και σουβλάκια, και αφήστε το μέλλον στα χέρια μας. Ωχ, έγραψα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και στον άλλο Δημήτρη, τον Λοχαγό Μαρκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείτε ...

    Χρόνια πολλά Λοχαγός Μαρκ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπάρνετ.

    Δεν θα βαρεθώ να το λέω Ερημίτη.

    Κάνε τα μαθηματικά σου και δώσε μας στατιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά κι από μένα στον Sid και στον λοχαγό. Είναι αλήθεια Sid πως όταν δεν σου πάνε καλά τα πράγματα επηρεάζεται και το στοιχηματικό σου παιχνίδι. Αμα δεν υπάρχει καλή ψυχολογία δεν παίζεις σωστά. Παθών.

    Τι ωραία παρομοίωση αυτή με τα μονοπάτια και τους μεγάλους δρόμους. Εγώ το μονοπάτι διαλέγω που χει περιπέτεια και σε κάνει πιο σοφό στο τέλος της διαδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την Μπάρνετ την σφύριξε στο 106΄. Ένα ημίχρονο παράταση έπαιξαν, αλλά η Στόκπορτ δεν...

    Ετοιμάζω έναν απολογισμό για τον επίτιμο. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ Αντώνη για τις ευχές. Ετσι είναι.
    Μπράβο για την Μπαρνέτ Ερημίτη. Βαράς κι εσύ στο ψαχνό.
    Είστε και οι τέσσερις μοναδικοί. Το εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέντε είμαστε Βούδα, μην χαλάς την παρέα...

      Χρόνια πολλά και για τους Ήρωες. Να δω τώρα που δεν θα υπάρχουν ήρωες ποια θα είναι τα χαΐρια μας.

      Σε δυο σάιτ που έμπαινα για λοξές ειδήσεις, τα έχουν κλειδώσει. Λέμε για ελευθεριά στις μέρες μας.



      Διαγραφή
    2. Να κάνεις το Αουτσάιντερ πληρωτικο!!!

      Διαγραφή