5 Μαΐ 2023

"επαναξιολόγηση αξιών"

 

Είπαμε να κάτσουμε καμιά εβδομάδα να κάνουμε μια "επαναξιολόγηση αξιών¨  και ξεχαστήκαμε στις σκέψεις μας. Χαθήκαμε στην μετάφραση...

Τέλειωσε και η χρονιά και γλυτώσαμε τα χειρότερα. Αλλά και τι να γράψεις όταν όλα γύρω σου έχουν πάρει φωτιά; 

Ατάραχοι οι πιότεροι κάνουν πως δεν βλέπουν τον καπνό. Τους σιχάθηκα ρε αδελφέ μου, δεν γίνετε να είναι τόσο ραγιάδες. Χειροκροτούν τα βόδια το τέλος τους. 

Επαναξιολόγηση αξιών λοιπόν, μπορεί να σημαίνει κλείσιμο του καφενέ και στην θέση του να ανοίξουμε ένα κωλόμπαρο. Να βγάζουμε την γλώσσα στους ανωμάλους που εχθρεύονται τον άνθρωπο. 

Μπορεί ακόμα να φέρουμε το κωλόμπαρο, μέσα στον καφενέ και να ψοφήσει ο Βούδας στην υπερωρία. Με προπέτασμα καπνού να ξεγελάμε την αστυνομία του διαδικτύου. 

Θα σας φάει το περπάτημα ντουγάνια στις πόλεις των δεκαπέντε λεπτών που σχεδιάζουν. Θα ζουν μόνο αυτοί που δεν θα έχουν οράματα.  Θα κυριαρχήσουν οι δούλοι, μέχρι να εξαφανιστούν κι αυτοί.

Φάγατε την παραμύθα με την πανδημία και τώρα δεν υπάρχει επιστροφή. Ο ΠΟΥ θα γίνει ο νέος Πλανητάρχης και τα εμβόλια θα γίνουν καθημερινά. 

Πιο ποδόσφαιρο μωρέ και πράσινα άλογα. Ένα ναρκωτικό για τον έλεγχο των μαζών κατάντησε κι αυτό. Βαρέθηκα να τους βλέπω γονατιστούς να μας ζαλίζουν για τον ρατσισμό. Από νερό ρε μαλάκα πεθαίνουν καθημερινά παιδάκια - στ΄ αρχίδια τους αυτοί, εκεί σκυφτοί, μοιραίοι, άβουλοι να μην  δυσανασχετήσουν τον νέο θεό.

Και το στοίχημα γίνεται κουραστικό όταν δεν έμαθες να λες όλα ή τίποτα. Να τζογάρεις για να μένεις στο παιχνίδι. Μας έφαγε το πάσο. Καταντήσαμε να μην παίζουμε. Τα βλέπω μωρή κουφάλα γκισέ κι ας έχω κακό φύλλο...

Και οι Αγγλιδούλες έγιναν ανέραστες - χειρότερες από τις άλλες. "Δεν μπορείς να μάθεις γέρικο σκυλί καινούργια κόλπα". Πως να εκπαιδεύσεις τα μάτια σου να κοιτάζουν εκεί που έφτυνες;

Ξεφούσκωσε και ο Αρτέτας. Τον Ζορζίνιο τι διάολο τον ήθελε; Ζορζίνιο και Τζάκα στο κέντρο - Λίβερπουλ αρχίζει να θυμίζει. Αλλά και ο Πεπ δεν παίζετε. Άμα σπάσει και η κατάρα του Τσάμπιονς, βλέπω να το παίρνει μέχρι να αποσυρθεί. 

Αμοληθείτε ρε στις εξοχές τώρα που μπορείτε. Μάθετε στα παιδιά σας πως είναι να ζεις σαν άνθρωπος. Οι Σατανάδες έχουν βάλει τα παιδιά στο στόχαστρο. Εάν γεννηθείς στην έρημο που να φανταστείς πως υπάρχουν και δέντρα; 

Ότι σας λένε να κάνετε το αντίθετο. Να ακούτε τους λοξούς, γιατί οι γνωστικοί πουλήθηκαν όλοι.

Μην τρώτε το παραμύθι του Ιούδα με την συκιά - αυτός πρέπει να έκανε πολλούς απογόνους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά αυτή η λυσσά με τα αργύρια. Θα καταλάβεις τους ξεπουλημένους - έχουν μια μανία με την Σωτηρία. 

Ρε εδώ βγαλθήκαμε να κάψουμε τους ναούς, να τα βάλουμε με τους θεούς για να είμαστε πιο ελεύθεροι. Και οι άλλοι στην Αμερική λατρεύουν τον Διάβολο. Τι στο διάολο έπαθε ο κόσμος; 

Έκλεισα και τα μηχανήματα του διαβόλου καμιά βδομάδα. Δεν άντεχα αυτά που έβλεπα, άκουγα και θωρούσα. Που βρέθηκε τόση ανωμαλία μαζεμένη; 

Οι Αγγλιδούλες τελειώνουν αύριο. Λέμε για απελπισία όποιος παίξει. Λες και του χρόνου και προετοιμάζεσαι. 

Προκηρυχτήκαν και εκλογές - άλλα καραγκιοζλίκια. Κουτσοί στραβοί εναντίον κλεφτών και λαμόγιων. Με λουλούδια οι άλλοι πάνε να ρίξουν την νέα χούντα.

Υ.γ.1 την Έβερτον ρε Βούδα πως την βλέπεις; ερωτάει ένας θαμώνας

Υ.γ.2 πάρτε και ένα τραγουδάκι και καλό βόλι...σας φλόμωσαν στην μανίτα και σας λένε καληνύχτα - ξυπνάτε. 























5 σχόλια:

  1. Καλημέρα !!!
    Μην πείτε κουβέντα για τα Τέμπη και χαλάσει η ατμόσφαιρα....τζίζ

    Τελευταία αγωνιστική στη λιγκ 1 της Αγγλίας ...κερδίζει και ελπίζει να σωθεί αν γκελαρει η από πάνω της ...αλλιώς κερδίζει και πέφτει με ψηλά το κεφάλι ως γνήσια Αγγλίδα !!!

    Οι γαρίδες πάντα μου άρεσαν ..σαγανάκι , ψητές ή τηγανητές.

    ΜΟΡΓΚΑΜΑΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα η Μόργκαμ ...

      Δε μπορεί ...

      Στη β' Αγγλίας του χρόνου με σκυφτό το κεφάλι.
      Δεν κατάφερε καν να πέσει με ψηλά το κεφάλι...ντροπιασμένη στη β' Αγγλίας ...

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα στον Καφενέ!
    Ευάγγελε, να έρχεσαι πιο συχνά.

    Κάτι αρχάς για το τραγουδάκι, εξαιρετικό ρεμπέτικο, του Ιάκωβου Μοντσναρη, δεν ξέρω αν ο Ζερβουδάκης το λέει 1η εκτέλεση, αλλά είναι μία ιδιαίτερη εκτέλεση, ιδιαίτεροι ήχοι με ανατολίτικα ακόμα και μπλουζ ακούσματα .

    Μου θυμίζει το "παιχνίδι του Αμερικανου" του Κώστα Σκαρβέλη
    (Πάρε εκτέλεση με την εξαιρετική Ιουλία Καραπατακη: https://youtu.be/Zb3bw8fmyik )
    και μου θυμίζει και το "πέντε μάγκες στον Περαία" του Γιοβάν Τσαούς
    (Πάρε ζωντανή εκτέλεση από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου: https://youtu.be/Jz6ESA7429E. )

    Ο Μιχάλης το βιολί του με τις γαρίδες που τώρα πωλούνται σε τιμή εξευτελιστική, αλλά μου λέει τέτοια εποχή τι ήθελες? Να συμβιβαστώ με την εποχή ή να πάω πάσο για την επόμενη σεζόν?

    Επαναξιολόγηση των αξιών.
    Το λέω εγώ που είμαι παίκτης sv και svl κ προφανώς βλέπω ότι μας έφαγε το πάσο και ότι κατάντησα να μην παίζω στοίχημα. Και βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι στο στοίχημα που μπορούν να σε βγάλουν κάπου. Μην είμαστε φανατικοί sv και svl μόνο.

    Το βάζω σαν σκέψη για την επόμενη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα όντα που προσαρμόζονται επιβιώνουν....

    Το υπόλοιπα σιγά σιγά χάνονται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βέβαια προσαρμογή δε σημαίνει να σου βαράνε τα νταούλια κι εσύ να χορεύεις....

    Απλά πρέπει να μάθεις να ρίχνεις λίγο νερό στο κρασί σου στα δευτερεύοντα θέματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή