26 Μαΐ 2023

"καλό καλοκαίρι"

 

Πιάστε τις παραλίες, πιάστε τα βουνά, πιάστε τα γιαταγάνια - έρχεται καλοκαίρι και ο άνθρωπος οφείλει να ξεκουράζεται και να στοχάζεται.

Απαγορευμένα αυτά στις μέρες μας. Όλοι τρέχουν κάτι να προλάβουν. Όχι και όλοι, αρκετοί τρώνε από τα έτοιμα και τα σερβιρισμένα. 

Εμείς εδώ στο αουτσάιντερ, είχαμε μπει σε καθεστώς διακοπών από καιρό. Δεν ήταν με εμάς τα άστρα, οι Αγγλιδούλες φέτος ήταν για φτύσιμο. 

Γλυτώσαμε τα χειρότερα. Άντε τώρα να προβλέψεις τι θα φορεθεί του χρόνου; 

Ροτσντέιλ - καλό σου ταξίδι στη χώρα των κολασμένων.  Δεν θυμάμαι να έχει ξαναπέσει εκεί κάτω. Η Χάρτπουλ συνηθισμένη. Νοτς Κάουντι επιστρέφει, μαζί με Ρέξαμ.

Από Αγ2 ανεβαίνει Λέιτον, Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον και θα κριθεί μια θέση μεταξύ Στόκπορτ και Καρλάιλ την Κυριακή. 

Από Αγ1 πέφτουν Φόρεστ Γκριν, Άκρινγκτον, Μόρκαμ και η Ντονς. Στα σαλόνια η Πλύμουθ και η Ίπσουιτς και μια θέση μεταξύ Σέφιλντ και Μπάρσνλει Την Δεύτερα.

Εκείνη η Πιτέρμπορο κέρδισε 4-0 την Σέφιλντ και κατάφερε στην ρεβάνς να χάσει 5-1 και να αποκλειστεί στα πέναλτι.

Λούτον και Κόβεντρι για μια θέση στην Πρέμιερ, μάλιστα. Απέκλεισαν Σάντερλαντ και Μίντλεσμπρο - μπράβο τους. Αύριο ο τελικός. Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουν. κλασικές επιστροφές.

Ρίξε και καμιά ματιά στα πεπραγμένα, κάνε μια μελέτη. Γράψε και κλάψε. Γιατί έχασες, γιατί κέρδισες; Γιατί έπαιξες, γιατί δεν έπαιξες; 

Ο άλλος ακόμα παίζει. Του λέω - πόσα έπαιξες ρε; - "δεν ξέρω" απαντάει - Πόσα έχασες - "πολλά" εκεί τουλάχιστον κάτι κάνει.

Εμείς εδώ στο αουτσάιντερ, κανείς δεν ξέρει πως θα μας βρει η πρώτη φθινοπωρινή βροχή. Θα το αλλάξουμε; θα το βουλιάξουμε; Ποιος μπορεί να ξέρει τα μελλούμενα; 

Παρέα ωραία έχουμε κάνει. Αλλά πολλά τα χασμουρητά...

Εκλογές - Θα σε άφηνα ρε ραγιά. Δεν θυμάμαι ποιος έχει πει " το πρόβλημα με τις εκλογές είναι πως ψηφίζουν οι ηλίθιοι και οι ηλίθιοι πάντα είναι πλειοψηφία." 

Ποια νοθεία ρε και μαλακίες; Τα κομματόσκυλα σέρνουν την οικουμένη. Αμετανόητοι, λέμε για ντροπές. 

Αλλά και έτσι σκατά δημοκρατία έχουμε, δυόμιση στους δέκα τους στηρίζουν. Δηλαδή κάνε μια βόλτα - στους δέκα που θα δεις στηρίζουν το καθεστώς δυο κουλοί και ένας ζαβός. 

Άλλοι προτρέπουν για αποχή, άλλοι έφτιαξαν καμιά τριανταριά κόμματα και το σύστημα τρίβει τα χέρια του. 

Στατιστικά είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού επτά στους δέκα που πήγαν να ψηφίσουν, ψήφισαν καταστροφείς. Άμα βάλεις και την απάτη του Κ.Κ.Ε λέμε για 8 στους 10.

Ρε οι αγρότες ψήφισαν καθεστώς. Ο Κούλης ρε αγαθέ αγρότη, ακολουθεί μια ατζέντα που έχει σκοπό να σε αφανίσει. Και εσένα κτηνοτρόφε πιο πολύ. Πως αλλιώς θα κατακτήσουν τις αγορές το συνθετικό κρέας και τα μεταλλαγμένα; 

Στην ανάγκη θα φας και σκουλήκια κει έντομα...

"Για να σώσουν το κλίμα το κάνουν" - Που τους έχεις μαζέψει ρε Βούδα τούτους εδώ; Νοικιάζεται θα βάλω. 

Το κοπρόσκυλο ο άνεργος τι λέτε πως ψήφισε; Ραγιάς γεννήθηκες, ραγιάς θε να πεθάνεις! 

Και εσύ ρε κακομοίρη έφτιαξες ένα κόμμα στο πόδι και νόμισες τι; Δεν πέφτουν τα καθεστώτα με εκλογές ρε Καραμήτρο! Άμα καταλάβουν πως πας να τους ξεβολέψεις θα σε σταυρώσουν. 

Γι αυτό καλό καλοκαίρι και δεν πάνε να γαμηθούνε όλα. 

Νίτσε - "εάν μπορούσαν διαφορετικά θα το ήθελαν και διαφορετικά αυτοί οι άχρηστοι..."

Υ.γ. και τραγουδάκι καλοκαιρινό σου έχω. 








3 σχόλια:

  1. Όσο γίνεται βέβαια ....καλό καλοκαίρι σε όλους .
    Να περνάτε καλά γιατί η ζωή είναι λίγη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπήκε το καλοκαίρι για τα καλά .
    Για στοίχημα ούτε λόγος .
    Μπάνιο στη θάλασσα και βλέπουμε.

    Να μην ξεχνάτε να περνάτε καλά γιατί η ζωή είναι λίγη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή