15 Σεπ 2023

"ο σοφός λαός"


 Τι να σου γράψω και γω τώρα ρε αδελφέ; Δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου; Οι πληγές του Φαραώ έπεσαν στα κεφάλια μας.

Διακοπές είχαν οι ομάδες, αλλά εσύ δεν κρατιέσαι -  βάρα λοιπόν στο ψαχνό και άσε με εμένα. Ρυθμούς και μαλακίες - σαν την κάλπη παίζεις στοίχημα ρε κακομοίρη μου.

Οι Αγγλιδούλες δεν φορούν τα καλά τους. Εμείς εδώ μάθαμε να περιμένουμε. Πολλές φορές το παρακάνουμε, αλλά δεν μας πιάνουν και κορόιδα. 

Αυτό που γίνεται γύρω σου θα το καταλάβεις μόνο εάν το συνδυάσεις με την αρχαιοελληνική κοσμοθεωρία. 

Είχαν τους όρους - Ύβρις, Άτη, Νέμεσις και Τίσις. Τι ψήφησες ρε ραγιά και νόμισες πως θα μείνεις ατιμώρητος; Και θολωμένος συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι την επιλογή σου. Ντουγάνι, μόνο μεταφυσικά εξηγούνται αυτά. 

Κανείς δεν φταίει ρε κομματόσκυλο. Θα ταΐζουμε κοπρίτες να μας προστατεύουν όταν ψιχαλίζει. Η όταν πιάνει φωτιά η θάλασσα. Ρε από τις φάτσες τους δεν τους βλέπεις τι άχρηστοι είναι; 

Αλλά εσύ για να βλέπεις στα σκατά μυρωδικά φαντάσου τι σκατένιος είσαι.

Έχουμε και τον αστυνόμο πάνω από το πληκτρολόγιο και δεν μπορούμε να γράψουμε. Ούτε αυτό σε ενοχλεί. Δεν έχω να κρύψω τίποτα λέει ο ανύπαρκτος. 

Βλέπει ο Οπαπατζής κόντρα στην Μπάγερν , κοιτάζει το διπλό 4,50. Έλεος. Είναι απόδοση αυτή για κόντρα; Καντίθ μέσα στην Μπιλμπάο και βλέπει μπόμπα στην Παλμέιρας το βράδυ.  Παίζεις ρε του λέω πάλι Γουέστ Χαμ σε αυτήν την απόδοση; Άσε με μου λέει και με τρώει το χέρι μου.

Μπάρνσλει (1,61)- Μπέρτον (5,50) -  Τι περίεργο τραίνο η Μπέρτον τα τελευταία δυο χρόνια. Λες και κάνουν προετοιμασία σε μπυραρίες. Τον πρώτο γύρο είναι για τα σκυλιά. Μετά ζωηρεύουν και είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Φέτος πάλι ξεκίνησαν προβληματικά αφού δεν έχουν νίκη στα πρώτα έξι. 

Η Μπάρνσλει πάλι κοιτάζει προς τα πάνω. Δεν έχει κάνει και κανένα άκρως ανταγωνιστικό ξεκίνημα, αλλά δείχνει πιο σοβαρή. Έχει προλάβει όμως να κάνει δυο ήττες στα τρία εντός. Να τριτώσει το κακό; Αυτά είναι που δεν μπορώ.

Πέρσι στον πρώτο γύρο - στο κακό φεγγάρι της Μπέρτον - κέρδισε η Μπάρνσλει μέσα με 2-0. Στον δεύτερο όμως κέρδισε η Μπέρτον με 2-1.  

Εδώ όμως γράφεις κει έρχεται ο γκισές και μουτζαλώνει. Το 6.00 το κάνει 5.50. Ρε μαλάκα λέμε στον κόσμο μια σκέψη λοξή, μην μας την γαμάς. 

Νορθάμπτον στο 3.80. Εδώ  έχεις ένα 4.20 και το δίνεις και σε μαζεύουν, φαντάσου στο 3.80. 

Τζίλιγχαμ (1,70) - Μόρκαμ (5,75) - δεν με πείθει η Τζίλιγχαμ. Με 1-0 οι νίκες και έφαγε και δυο φόλες στο μεταξύ. Η άλλη εκτός έδωσε δυο και δεν κατέβηκε σε κανένα. Μέσα είναι δυνατή. Εδώ υπάρχει ένα 5.75 στο διπλό που είναι πολύ πάνω από τους υπόλοιπους. Τι προσπαθείς να κάνεις απαίσιε γκισέ; 

Η Μόρκαμ με παιχνίδι λιγότερο. Εάν το πάρει φτάνει την Τζίλιγχαμ στους δυο βαθμούς - 5,75 επιμένεις; 

Αυτά τα ωραία για σήμερα. Ο καφενές δεν θα ζητήσει ποτέ ψηφιακές ταυτότητες. Το πιάσατε το υπονοούμενο...

Υ.γ. τυχερή ήταν στο Τσέλτεναμ η Μπάρνσλει...













9 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Ο Βούδας πέθανε. Ζήτω ο Οπαπατζής. Είναι κορυφή.

    Μετά τη Γουεστ Χαμ και την απίστευτη Νοτιγχαμ, έπιασε και την κόντρα της Μπάγερν. Ο Τούχελος έχει τσακωθεί με όλους, να δούμε αν θα βγάλει τα Χριστούγεννα. Χθες κάζο μεγάλο και η Παρί του Ενρίκε.

    Στα δικά μας τώρα, από μικρές Αγγλίες έτσι βιαστικά που κοίταξα, σημείωσα μόνο την Κρού. Στην Πρέμιερ περιμένω πολλά σπασίματα. Τα μόνα δυνατά φαβορί στα μάτια μου είναι η Λίβερπουλ και η Τότεναμ. Τα υπόλοιπα ματς είναι για κηδείες. Σίτι και Γιουνάιτεντ θα δυσκολευτούν, η Τσέλσι παίζει άθλια και μπορεί να ξαναχάσει, η Αρσεναλ είναι πετσοκομμένη σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά υποφέρει. Φούλαμ και Νιούκαστλ προκλητικά χαμηλοί οι άσσοι και δεν βλέπω να βγαίνουν. Βασικά, είναι όλα σχεδόν υπό συζήτηση. Διαλέγετε και παίρνετε.

    Αυτά τα λίγα από μένα. Με το ζόρι γιατί τρέχω. Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βούδα.

      Κρου, Χάρο(ουγκειτ), και Μπέρμιγχαμ έχω μαρκάρει για λάιβ.
      Να βάλουμε και τα παιχνίδια του Καφετζή και να δούμε.

      Μεσημέρι θα είμαι παραλία αλλά θα ρίχνω ματιές.

      Θα δώσω στην κυρά το κινητό και ό,τι θα είναι 0-0 στο ημίχρονο θα μου το λέει για να ενημερώνομαι.

      Είναι εκπαιδευμένη.
      Μόνο έτσι επιβιώνεις!

      Διαγραφή
  2. Βλέπει ο Οπαπατζής κόντρα στην Μπάγερν , κοιτάζει το διπλό 4,50. Έλεος. Είναι απόδοση αυτή για κόντρα;

    Ξεκινάμε με αυτό!
    Καλημέρα!
    Είναι αυτό απόδοση κόντρα στην Μπάγερν???
    Ε άντε και πνιγείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα στην παρέα. Για να δούμε τι θα γίνει και σήμερα. Τρέχουμε Βούδα, αλλά λαχανιάζουμε εύκολα πια. Η Κρου έπεσε στα τάρταρα. Η Μόρκαμ δεν υπάρχει στο 5,75 πια. Η Γουέστ Χαμ θα γυρίσει φαβορί. Εμείς κάτι θα σπρώξουμε στο ζωντανό.

    Ήρθε το στοίχημα και ήρθαν πάλι οι κακές συνήθειες. Να οι καφέδες, να τα τσιγάρα, να στήσιμο μπροστά στα μηχανήματα του διαβόλου. Άλλα η ανατολή με βρήκε στους αγρούς.

    Θα βάλω και συκιές τώρα Βούδα άκου 4.50 ευρώ τα σύκα. Να βγάζεις το πρωί τις κότες για βοσκή - τι έχασαν ρε οι άνθρωποι, για να βρουν την ευτυχία στις ποντικοπαγίδες.

    Καλό μας βόλι για σήμερα...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπέρτον το άρπαξεν.
    Γαρίδα ισοφάρισε. 🍤
    Τη ματιά του Ερημίτη θέλουμε στο ημίχρονο στα 0-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0-2 η Μπράιτον, ισοφάρισε η Σιτι, 0-0 η Τότεναμ. Ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα. Ωραίο το φθινόπωρο.

    Χθες δεν πέρασε τίποτα. Ακόμα και η Τότεναμ το γύρισε στο θάνατο. Η Μπράιτον που νίκησε έδινε ψίχουλα. Λίβερπουλ και Σίτι έμειναν πίσω κι αυτές, αλλά όποιος έβλεπε καταλάβαινε πως θα ανατρέψουν. Νιούκαστλ και Φούλαμ τα κατάφεραν έστω και δύσκολα. Κρου και Χάροκειτ πήραν βαθμό, τώρα το βλέπω, τις έβλεπα χθες όλες να χάνουν. Σημερα Τσέλσι και Αρσεναλ σε δύσκολα εκτός έδρας να δούμε τί θα κάνουν.

    Ο Νίκος έχει βάλει και τη γυναίκα στο κόλπο, η δικιά μου το μόνο που κάνει είναι να ρωτάει διαρκώς πότε επιτέλους θα κερδίσω τις δέκα χιλιάδες που της έχω υποσχεθεί.

    Ο ερημίτης φυτεύει συκιές και με τον πρώτο πετεινό κατεβαίνει στα χωράφια. Εμείς στις ποντικοπαγίδες ξυπνάμε από το ξυπνητήρι και από τα πρώτα μαρσαρίσματα στο δρόμο. Θέλουμε να γυρίσουμε στην επαρχία κι εμείς, αλλά δεν βρίσκουμε τον τρόπο. Μας έχει χτυπήσει κακοδαιμονία, μας κυβερνούν κατσικοπόδαροι, μας έχει πάρει ο διάολος.

    Λοχαγέ Μάρκ, Δημήτρη, για εξήγησε ρε φίλε τί συνέβη. Τί σημεία έπαιζες και όταν λες ψιλά, πόσα ευρώ εννοείς. Πεντακόσια, χίλια, χίλια πεντακόσια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή