16 Αυγ 2016

"οι Αγγλιδούλες ζεσταίνονται"


Οι Αγγλιδούλες οι μικρές σήμερα ρίχνονται τρίτη φορά στη μάχη – στα καπάκια μετά το Σαββάτο κάνουν πάλι σέντρα. Λογικό είναι να βιάζονται, αφού έχουν να διανύσουν έναν μαραθώνιο 46 αγωνιστικών! Και είπαμε, αυτό το μεγάλο εύρος αγώνων κάνει και την Αγγλία διαφορετική. Εντάξει, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Είναι πολλές οι αγωνιστικές για να πάει μια ομάδα συνέχεια τρένο. Έχουμε φορμαρίσματα και ντεφορμαρίσματα, έχουμε ομάδες που τους πρώτους μήνες δεν βλέπονται (περσινή Μπάρνσλει) και ομάδες που ξεκινούν ελπιδοφόρα και μετά γίνονται για τα σκυλιά.

Και αυτό με τα μπαράζ είναι μεγάλη μαγκιά στην Αγγλία γιατί σπανίζουν οι αδιάφορες ομάδες. Εντάξει γενικά δεν υπάρχει αυτή η «αδιαφορία» που σε κάποια πρωταθλήματα, σαν το δικό μας, καταντάει γελοία! Όταν βλέπεις εκεί κοντά στα Χριστούγεννα μια ομάδα να είναι 8 βαθμούς από τα μπαράζ και 7 από τον φούντο, καταλαβαίνεις πως όλα μπορούν να συμβούν… Μια «Ζώνη του Λυκόφωτος» λοιπόν η Αγγλία! Για αυτό άμα δείτε και τις αποδόσεις, δεν ανοίγουν ποτέ υπέρ του φαβορί. Το 5 και το 6 είναι συνήθως είναι το ταβάνι, ενώ άλλου τα δεκάρια τα μοιράζουν σαν στραγάλια.


Εμείς δεν βιαζόμαστε. Σαν τους «Βούδες» στη σπήλια μάθαμε ότι πρέπει να μάθεις να περιμένεις, αν θες να τρως ώριμους καρπούς. Άσε που τα κουπόνια τις πρώτες αγωνιστικές μπερδεύουν. Και το σημερινό δεν διαφέρει από αυτά – τα πιότερα ματς τα 'χε κόψει ο μπουκ στη μέση. Εντάξει, αν βάλει το μαχαίρι λίγο πιο δω ή πιο κει δεν έχει μεγάλη διαφορά. Οριακά! Ποιος άραγε μπορεί να ζει οριακά; Στη ζωή ίσως, μα στο στοίχημα; Οριακά φαβορί και οριακά αουτσάιντερ – δύσκολο να βρεις λάθος εκεί…


Ευχές για τη χρονιά που έρχεται – μόνο να μην μοιάζουν σαν «παρηγοριά στον άρρωστο…» Να είμαστε καλά, σου λέει ο άλλος, και το πάει το τσιγάρο κόσα ή τρώει σκατοτροφές και τρέφει κώλο στον καναπέ. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Οι ευχές, αν δεν συνοδεύονται από αλλαγές, είναι κούφιες ευχές! Και να είναι και πραγματοποιήσιμες. Το σπουδαιότερο, σου λέει ο άλλος, να πιάσω το τζοκερ. Θα σου έλεγα, ρε μπαγλαμά, τι να πιάσεις, αλλά άστο μην έχουμε λογοκρισία…


Προσωπικά για τα γραφόμενα –γιατί αν ευχηθώ να πιάνω αουτσάιντερ συνέχεια θα θέλω φάσκελα– λοιπόν ήρθα στο στοίχημα αργά, κουβαλώντας μια εμπειρία για την Αγγλία, αλλά έχει χαθεί το πάθος! Να σου έγραφα πριν χρόνια σελίδες ολόκληρες. Χρήσιμες; θα μου πεις. Πού να ξέρω τι είναι χρήσιμο για τον καθένα; Και θέλω να τα φτιασιδώνω κιόλας - αν έγραφα τηλεγραφικά, ξερά δεν θα υπήρχε πρόβλημα.


Πάντως γράφει το παλληκάρι δίπλα για Αγγλία – είναι νωρίς ακόμα, αλλά πάθος βγάζει, κι αυτό είναι το σημαντικό. Μην κοιτάτε πού σας δείχνει ο άλλος να πάτε, αλλά να κοιτάτε ποιον δρόμο σας λέει να ακολουθήσετε! Αλλά χρειάζονται και γνώσεις ναυσιπλοΐας για να μπορείς να βρεις τον προορισμό και να μην χαθείς στις μακρινές θάλασσες. Δεν αρκεί μόνο να ξέρεις να διαβάζεις τους χάρτες…

Τώρα κάτι φαβόρες για σήμερα, όπως η Σέφιλντ Γιουν., η Νιούκαστλ αύριο, η Νόριτς η Τζίλιγχαμ και η Μπράιτον, περάσουν δεν περάσουν, δεν νομίζω ότι μακροπρόθεσμα κυνηγώντας τέτοιες αποδόσεις μπορείς να βγεις στον αφρό! Μπορεί να κάνω και λάθος – δεν διεκδικώ εγώ παπικό αλάθητο. Σκέψεις γράφω απλώς. Όποιος θέλει τις παίρνει και τις κρατάει, όποιος θέλει τις φτύνει και τις ξερνάει…

12 σχόλια:

  1. Σεφιλντ Γιουναιτεντ.
    Τι επαθε ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα, τι γκαντεμιάσαμε την Σέφιλντ...για να φτιάξουμε κάτι άλλο για σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έβαλα και ερώτημα σήμερα για την χλιδή - Τσαμπιονς Λιγκ. εχθές ψήφισα πρώτος και ίσως δεν έπρεπε, παρασύρθηκε το κοινό - σήμερα θα κάτσω καραούλι. και έχει και κάτι παιχνίδια σήμερα; τα κοιτάς τα ξανακοιτάς και άκρη δεν βγάζεις...

    Νυρεμβέργη να υποστηρίξετε φέτος - δεν θα χάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα. Απο τη δουλειά πλέον. Λεω στον κόσμο "καλό χειμώνα" και με κοιτάνε με μισό ματι. Μαλλον το ίδιο θα κανετε και εσεις εδω, αν σας το πω.
    Τα ειπαμε χθες τα φαβορι:

    Μπραιτον πέρασε 3-0
    Νοριτς πέρασε 1-0
    Λούτον πέρασε 2-1, αλλά στο 90+6 και με πέναλτι.
    Και πάμε και στα αλλα:
    Τζίλιγκχαμ εμεινε στο 1-1 ισοφαριζοντας στο 70 κατι
    και κυριως
    η Σεφιλντ Γιουναιτεντ (αυτη που γκαντεμιασαμε) έχασε 0-3 με 3 γκολ στα πρωτα 15 λεπτα αν το βλεπω καλα. Η Σαουθεντ εδινε και 7,50, αλλα την μάζεψαν κάπως αν το θυμαμαι καλα.

    Και σήμερα τι μενει; Νιουκαστλ.

    Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εχω τιποτα προσωπικό με τα φαβορί (με κανεναν δεν εχω προσωπικά). Αλλα γίνεται να πληρώνουν καλύτερα; Μαλλον οχι.

    ΥΓ Καλό χειμώνα. (δεν αντεξα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν συμφωνήσουμε όλοι πως μιλάμε για πετσοκομμένα φαβορί - που αυτό το πετσόκομμα που υφίστανται τους αφαιρεί κάθε αξία, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. τι είναι το παρακάτω θα μου πεις; - κάτσε να συμφωνήσουμε πρώτα! και δεν νομίζω πως είναι εύκολο ο πολύς κόσμος να γυρίσει την πλάτη στα φαβορί.

    Μέτα θα πρέπει να βρει νέους δρόμους - και είναι δύσκολο να αλλάξει περπατησιά...

    Εμείς εδώ είμαστε να τον βοηθήσουμε στα πρώτα βήματα αλλά, δεν θα τον κουβαλήσουμε και στην πλάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μου επιτρεπεις Βαγγελη, κατα τη γνωμη μου ο λόγος που οι Εταιρίες "πετσοκοβουν" τα φαβορί είναι γιατι φοβούνται να μην χάσουν λεφτά από τα πονταρίσματα στα φαβορί.
    Οταν η μεγάλη μάζα (όπως αναμενεται) ποντάρει πάνω τους και επιβεβαιωθούν, πράγμα πολύ πιθανό, ο Μπουκ θα χασει πολλα λεφτα, άρα (προληπτικά) ριχνει πολύ την απόδοση.
    Επομένως η απόδοση του φαβορί, ακομα και "αγκανιοταριστη" δεν εχει καμία σχεση με την πραγματική πιθανότητα επαληθευσης του φαβορί.
    Ο "φόβος" του Μπουκ δηλαδή "πετσοκοβει" το φαβορί και ο μόνος τρόπος να το εκμεταλλευθείς αυτό είναι να πας στο αουτσαιντερ, αν όμως εχει τα στοιχεια, που να αξίζει το πονταρισμα σου.

    ΥΓ Ευχαριστω για την υποστηριξη της Νυρεμβεργης!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό όμως είναι το παιχνίδι! Ο Μπουκ ξέρει την πελατεία του και πράττει αναλόγως. Και ο δρόμος των φαβορί ίσως δεν είναι απαγορευτικός αν ξέρεις που πας και πως να πας. αλλα ο κόσμος αντιμετωπίζει τα φαβορί με μια ελαφρότητα - έλα μωρέ θα περάσει, τους ακούς να λένε.και στα φαβορί αν μάθεις να είσαι επιλεκτικός και κρατάς αρχές κάτι μπορείς να κάνεις.

    Μεγάλη κουβέντα γιατί ο κόσμος που κατάλαβε την παγίδα των φαβορί δεν πήγε στα αουτσάιντερ αλλά, ψάχτηκε και ψάχνετε στα γκολ;

    Φυσικά και πάω με Νυρεμβέργη - μπύρες είναι αυτές. με δυο Χ βλέπω ξεκινήσαμε, πάμε Μπραουνσβαιγκ, δύσκολο... το διπλό όμως υποψιασμένο το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω. Η αλλη εχει ξεκινησει με 2 νίκες. Δεν πας στο 3,00 να την κοντραρεις. Νιωθεις ότι και διπλό να έρθει, θα έπρεπε να πληρωθείς παραπάνω. Αλλα παλι 3η αγωνιστική δεν ξερεις και πόσο επρπεπε να δινει το διπλό για να παίξεις... Εγω τουλάχιστον δεν ξερω.

    Για το Ch L που ρωτάς στην αρχη, νομίζω (τωρα που τα ξανακοιταζω) ότι η Ντανταλκ εχει ενα ενδιαφέρον. Νομιζω ότι εχει κάνει βήματα προοδου αυτή η ομάδα. Νίκησε καθαρά 3-0 την Μπατε στην προηγούμενη φάση (όποτε και την είχα στηρίξει την Ιρλανδεζα, 1Χ, - το παραδεχομαι) και μολονότι δεν έχω διαβασει τα τελευταια νεα, το 4,00 του άσου σήμερα μου κινεί την περιέργεια. Την υποτιμούν (και παλι) νομίζω.

    Θα μου πεις "και γιατι ψήφισες αυτό που ψήφισες;".
    Καλα ντε! Δεν είπα ότι θα παίξω. Μια σκέψη εκανα.
    Κανουμε και λάθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάσαμε μια ψήφο και ένας δήλωσε αποχή νκλαπς! αλλά, δεν φτιάχνουμε σημαδεμένα ψηφοδέλτια εδώ, ούτε δελεάζουμε με ρουσφέτια για να ρθει ο κόσμος να ψηφίσει...

    Πάντως η ψηφοφορία είναι αδιάβλητη, γιατί πάω να μπω και μου λέει έχει ψηφίσει έστω ένας και μου ρίχνει πόρτα...

    Αύριο θα βγάλω τον καημό μου - σας ενοχλεί ρε η ζεστή όπως εμένα; αυτό θα ρωτήσω, έτσι απλά.δεν παλεύεται ρε τούτο το πράγμα, αυτός ο καιρός είναι αντιστοιχηματικός από μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ψηφισα το "βλεποντας και κανοντας" (η ψηφοφορια μπορει να γινει και ονομαστικη)!! Μη βαρατε ομως ρε παιδια.. και θα εξηγησω το γιατι..

      Κατ αρχας.. δεν επαιξα.. δεν παιζω αυτη την περιοδο.. και ποτε δεν θα παιξω πρωτους αγωνες σε Ch.L., αλλα σε επαναληπτικους μηπως δημιουργουνται στοιχηματικες ευκαιριες παποιες φορες??

      Παραδειγμα.. Οταν το πρωτο παιχνιδι ερχεται 5-0 στην εδρα του φαβορι και στη ρεβανς το διπλο δινεται στο 1,70.. μηπως εχει γινει καποιο λαθος εδω;; γιατι δηλαδη να παει το φαβορι και να σκιστει να κερδισει απο τη στιγμη που εχει ήδη εξασφαλισμενη την υποθεση προκριση???

      2ο παραδειγμα η Ντανταλκ του Νικου, που ειχε θεσει και το σκεπτικο του πριν τον αγωνα σε άλλο φορουμ..

      Που θελω να καταληξω? Οτι ευκαιριες θα υπαρξουν, ακομα και στο Ch.L. .. αλλα κυριως σε επαναληπτικους αγωνες.. οπου πρεπει παντα συνυπολογισουμε και το αποτελεσμα του πρωτου.. (ενταξει η ψηφοφορια αφορουσε το χθες που ηταν τα πρωτα ματς)

      Τωρα κατακεραυνωστε με.....χαχα

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, απάντα ρε νκλαπς στον άνθρωπο, βλέπεις γράφω παπαριές, να φτιάξω το σημερινό κουίζ. να πιω και τον καφέ... τι να προλάβω;

      Συμφωνώ με την σκέψη για τους επαναληπτικούς...

      Διαγραφή
    3. Καλημερα.
      Κανείς δεν θα κατακεραυνωσει κανέναν Alex, ειδικά εδω. Στο στοιχημα όλες οι απόψεις είναι σεβαστες και κανείς δεν διεκδικεί το αλαθητο.
      Και εγω δεν απορρίπτω γενικά και αόριστα το Ch L ως πηγή καλών στοιχημάτων. Το παραδειγμα με την Ντανταλκ και την Μπάτε ισχύει. Οι Εταιρίες ήταν υποχρεωμένες να δώσουν την Μπατε φαβορί ως ονοματάρα, επειδη περίμεναν τον περισσότερο τζίρο πάνω της. Και ασφαλώς υπάρχουν και άλλα παραδειγματα.
      Θελω να πω ότι πιστευω πως όλοι οι κανόνες στο στοίχημα έχουν εξαιρέσεις. Ολοι ομως. Ολα εξαρτώνται από την απόδοση. Πέρυσι σε μια κατηγορία που δεν ειχα ασχοληθει ποτε, (β΄Ρωσιας) την 1η αγωνιστική έδιναν ενα διπλό στο 11.00. Φυσικά και το πόνταρα (αφού κοιταξα εκει λιγο τα στατιστικά) για να σου δωσω να καταλάβεις εγω τι στιλ παιχνιδιού υποστηρίζω. Για μενα τα παντα ειναι η απόδοση. Καπου κερδίζω με αυτη τη θεωρηση και καπου θα χασω.
      Απόλυτοι 100% κανόνες δεν υπάρχουν. Ακομα και το χθεσινό της Ντανταλκ δεν ηταν κακο bet.

      ΥΓ για την ιστορία, η δική μου μικρή Ρωσίδα καθάρισε το ματς 3-2, ούσα ήδη 3-0 μπροστά από το 51΄

      Διαγραφή