31 Ιουλ 2016

"περιμένοντας τον Nklaps"


Περιμένοντας τον Νκλαπς να γράψει για τη «νεραΐδα του στοιχήματος» και να μας βάλει στην νέα στοιχηματική χρονιά.  Από την άλλη εβδομάδα τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα – για μας ο Αύγουστος είναι μήνας προσαρμογής. Δεν πέφτουμε με τα μούτρα, για μην φάμε τα μούτρα μας. Παρακολούθηση και μάθηση, γι' αυτό προσφέρεται ο Αύγουστος. 

Ευκαιρίες τον Αύγουστο θα υπάρξουν; - πάντα υπάρχουν ευκαιρίες γι αυτόν που ξέρει τι ζητά... Αρκει
να μην φτιάχνουμε εμείς τις ευκαιρίες στο κεφάλι μας, για να βρίσκουμε πατήματα για να παίζουμε...

Το μπλογκ θα μείνει πιστό και για δεύτερη χρονιά σε παπαριές και Αγγλικές ομορφιές – δραχμάς δεν δίνουμε, λίρες δεν δίνουμε, δολάρια δεν δίνουμε, αυτό που ίσως δίνουμε είναι μια βοήθεια να μην πετά ο παίκτης, ο «αιώνιος» παίκτης, τα λεφτά του σε ένα πηγάδι δίχως πάτο! 

Είμαστε εδώ για θυμίζουμε πως τα κουπόνια δεν είναι πεπόνια να τα βρεις στη λαϊκή. Να έχεις το βλέμμα του πολεμιστή και την εγκράτεια του ερημίτη - να δυο άπλες συμβουλές. Να σεβόμαστε τα λεφτά μας και να τα σκορπάμε με φειδώ – να έχουμε χαρτογραφήσει το έδαφος και να έχουμε σχεδιάσει τις κινήσεις μας από καιρό. Να μάθουμε να στεκόμαστε με τις ώρες καραούλι και μόλις κάνει το λάθος ο εχθρός να χτυπήσουμε και να φύγουμε! Αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βλέπουμε το λάθος. 

Η κάθε νίκη μας να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς, να παραμένουμε προσγειωμένοι και να μην αφήνουμε να φωλιάσει μέσα μας το φάντασμα της πλεονεξίας! Στην ήττα να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά να είμαστε αυστηροί τιμωροί του ίδιου μας του εαυτού! Οι νίκες μάς κάνουν πιο δυνατούς, αλλά οι ήττες πιο σοφούς! 

Εμείς εδώ πιστεύουμε –όχι δογματικά– στην αξία του αουτσάιντερ – πρέπει όμως να πιστεύεις κάπου, αλλιώς δεν θα μπορείς να χωνέψεις τις ήττες σου! Η πίστη σου όμως πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και χρόνιας εμπειρίας και όχι αποτέλεσμα πλάνης! 

Το μπλογκ είχα σκοπό να το φτιασιδώσω λίγο το καλοκαίρι – αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος οργανωτικά. 


Υ.Γ. Πάντως το να μας τιμά κάποιος με τις σκέψεις του είναι μια νίκη και αυτό – περιμένοντας τον Νκλαπς λοιπόν… 

3 σχόλια: