22 Φεβ 2021

"σανοφάγοι του στοιχήματος"


Εδώ είμαστε, κάναμε έρευνα αγοράς - κόντρα στις καραντίνες - ακούσαμε ότι παπαριές θες και τραβήξαμε πάλι για την σπηλιά. Σανοφάγοι στο στοίχημα ένα σωρό...

Με παίρνει ο άλλος χθες και μου λέει έχασα 100 ευρώ - έπαιξα επόμενο γκολ Ολυμπιακός με απόδοση 3.00. 'Έβαλε και άλλο ένα κατοστάρικο στην ανατροπή της ΑΕΚ με επίδοση 6.00 - "μάλιστα, ατυχία ρε του λέω..."

Ο επόμενος φίλος, ρίχνει Γιάννενα και Αταλάντα και όπως τα παίρνει τα χάνει με την Παρι - "δεν έχεις μπει ρε κακομοίρη του λέω να διαβάσεις δόγμα Βούδα - "μετά από μεγάλη νίκη, να φοβάσαι το φαβορί".

Ποιος είναι ο Βούδας με ρωτάει" - "Δεν κάνει για σένα αυτός, του λέω"

Οι σανοφάγοι λοιπόν στο στοίχημα είναι αυτοί που προσπαθούν να κερδίσουν τον αγώνα κάνοντας σημειωτόν, πλάγια βήματα και ενίοτε βήματα προς τα πίσω. 

Οι λίγοι, οι λοξοί βλέπουν από νωρίς πως αυτό είναι χαζό και καταλαβαίνουν πως για να κερδίσεις τον αγώνα χρειάζεται να πάρεις φόρα και να τρέξεις. 

Εκεί καταλαβαίνουν πως  όταν σκοντάψεις - γιατί θα σκοντάψεις - θα φας τα μούτρα σου άγρια. Άλλα δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Το πρόβλημα για μας είναι πως ούτε το τρέξιμο είναι ικανό να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Χρειάζεται να βγάλεις φτερά και να πετάξεις και αυτό φαντάζει ακατόρθωτο. 

Ο συμβολισμός αυτός είναι σανοφάγοι - αιώνιοι παίκτες. 

Μετά έρχεται η διαφορά μεταξύ να κερδίσεις στο στοίχημα ( τρέξιμο) και να ζήσεις από το στοίχημα -( πέταγμα) . 

Εγώ πάντα επιδίωκα το δεύτερο από φιλοσοφία ζωής - η σπηλιά ήταν ένα χωριό ψηλά σε βουνό και να τα γράψω όλα.

Δεν χρειάζεται να αναλύσω την δυσκολία του πετάγματος. 

Μικρός θυμάμαι πήγαινα για δουλειά και ο άτιμος ο γκισές έδινε 1.10 πως θα φύγω την πρώτη εβδομάδα. Πάντα διαβασμένος ο χαμένος...

Και καθόμαστε και γράφουμε για ποιους; Το γαμημένο το κατοστάρικο δεν μπορεί να γίνει χιλιάρικο - και αν γίνει μια στο τόσο, μετά δεν πάει διχίλιαρο που να χτυπιέσαι. Θα γίνει πάλι κατοστάρικο. 

Γι αυτό και κατέβασα τα ρολά - "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" - αλλά καλύτερα έτσι. 

Ο Νίτσε το έλεγε ωραία για τα μικρά ιδανικά και τους μικρούς ανθρώπους - " αν μπορούσαν διαφορετικά, θα το ήθελαν και διαφορετικά."

Επαναξιολόγιση αξιών κάναμε - βάλαμε προτεραιότητες - εδώ μέσα υπάρχουν πολλά γι αυτόν που θέλει να ψάξει. 

Από το χέρι κανέναν δεν παίρνουμε να τον περάσουμε απέναντι. Για το τρέξιμο και το πέταγμα χρειάζεται να είσαι ελαφρύς...

Επένδυση είναι το στοίχημα, αλλά για να επενδύσεις χρειάζονται λεφτά. Επένδυση υψηλού ρίσκου - ποιος αλήθεια θέλει να δοκιμάσει; 

Επιμένω πως αν παίζεις με ψηλά θα μείνεις ψιλικατζής. 

Για να βγάλω ένα κείμενο αξιόλογο μου παίρνει δυο και τρεις ώρες. Για να βγάλω ποια παιχνίδια θα παίξω, εάν θα παίξω στην Αγγλία μου παίρνει μισή ώρα. 

Γι αυτό θα βγαίνει μια φορά την βδομάδα κείμενο, κάθε Παρασκευή για τους λίγους που μας τιμούν. 

Ο επίτιμος γνωρίζει πως η έξοδος από την σπηλιά μου έκανε κακό. "η ζευγάς ζευγάς, ή παπάς παπάς" έλεγαν οι παλιοί. 

Δεν υπάρχει μια αλήθεια αντικειμενική στο στοίχημα - δεν κηρύττουμε εδώ δόγματα.  Κουστούμια είναι, αλλά ο καθένας το ράβει στα μέτρα του. 

Χθες την Λιλ την βλέπει να στραβώνει ο Βούδας και με σωστά δεδομένα. Βλέπω το παιχνίδι και έχει φάει σκάλωμα και ο γκισές. Την πρώτη την ανοίγει 1.80 και την πάει 2.00 στο 20΄. Και δεν έχει περάσει το κέντρο η άλλη. Εκεί ρε φαβοριτζή να πας να παίξεις την Λιλ...

Υ.γ 1 και φυσικά η επαναφορά του Βούδα μας δίνει ώθηση για την συνεχεία...

Υ.γ.2 ρεπό αύριο για τις Αγγλιδουλες - πέρασαν δυο καλά τις αγωνιστικές που ήμασταν κλειστά, μην ήμαστε και πλεονέκτες. 

Υ.γ.3 η ανθρωπότητα δεν κινδυνεύει από την πανδημία, πόσο πιο απλά να στο πω...








8 σχόλια:

  1. "Το γαμημένο το κατοστάρικο δεν μπορεί να γίνει χιλιάρικο - και αν γίνει μια στο τόσο, μετά δεν πάει διχίλιαρο που να χτυπιέσαι. Θα γίνει πάλι κατοστάρικο".

    Ακριβώς.
    Πλούσιους δεν θα μας κάνει το στοίχημα. Αυτό το ξέρουμε.

    Μια μικρή χαρά ψάχνουμε για να έχουμε να την λέμε με την παρέα.
    Αμα λείψει και αυτή, δεν έχει νόημα το στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει παιχνίδια σε λίγο και πήραμε θέση. Έχουμε καλή παρέα, απλά δεν μπαίνει και κάνας καινούργιος στον καφενέ να δώσει μια άλλη νότα.

    Ο Αλογομούρης μπήκε και εκείνος ήταν για άλλους καφενέδες...

    Καταλαβαίνω τον Σιντ να βάλεις χέρι στην κάβα - κάπως έτσι την πάτησα και εγώ τότε που τα μούτζωσα.Και άμα την έχεις μεγαλώσει την κάβα βήμα βήμα τρελαίνεσαι.

    Για να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο το κατοστάρικο γίνεται χιλιάρικο σε βάθος χρόνου - σε βάθος πενταετίας ας πούμε. Με στοχευμένες κινήσεις...

    Μετά θα πας να κάνεις το χιλιάρικο δεκαχίλιαρο σε βάθος πάλι πενταετίας. Ο κόπος για αυτά τα δέκα χρόνια θα σου αποφέρει 82,5 ευρώ το μήνα...

    Γι αυτό έχουμε πει πως το πιο σημαντικό είναι να μην χάνεις - μόνο έτσι θα μεγαλώνεις την κάβα σου.

    Η Σεβίλη του αγαπητού Βούδα είναι στο κόλπο - Λεβάντε έπρεπε να παιχτεί και πολύ άντεξε το αστείο του Σιμεονε.

    Οι λιγιδιάριδες είναι πολλοί περισσότεροι από όσο φαντάζεσαι, αδερφέ. Στο μέλλον οι επαναστάτες δεν θα είναι αυτοί που θα προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο, άλλα αυτοί που θα προσπαθούν να μην μολυνθούν από τον κόσμο.

    Για σήμερα στο ζωντανό κοιτάμε Ιπσουιτς αν και ο γκισές άρχισε την προσγείωση. Αν πάρει τα τρία ματς που έχει λιγότερα η Ιπσουιτς είναι μόλις ένα βαθμό από Χαλ - τα πεντάρια μια χαρά ήταν.

    Το πρόβλημα είναι πως την προηγούμενη Τρίτη πήγε εκεί και έβγαλε ένα ωραίο διπλό η Μ. κ. Ντονς. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τα σημεία και όχι να ακολουθούμε τα σημεία. Το ζωντανό είναι αλλιώς...

    Η Μπερτον μέσα στην Τσαρτον που στο γήπεδο της δεν κερδίζει εδώ και έξι αγώνες. Αυτά τα σερί πολλές φόρες δεν είναι με το μέρος μας. Όπως και τα δυο συνεχόμενα διπλά της Μπερτον σε Νορθαμπτον και Τζιλιγχαμ. Μια ομάδα σε 9 ματς εκτός δεν έχει νίκη και κάνει δυο σερί και πάμε και ζητάμε και τρίτη.

    Και αλλιώτικο ρίσκο παίρνεις στο χθεσινό 5,50 και αλλιώτικο στο 4,50 σήμερα.

    Για Τσαμπιονς Λιγκ τι μπέρδεμα είναι αυτά; Μου φαινεται καλά κάνουν και τα βαρούν ημίχρονα τελικά και οβερ και γύρω γύρω όλοι...

    Βούδα μαζί με την παρέα θέλουμε να κερδίσουμε - μην χάνεις χρόνο. Μίκρυνε η κάβα θα μικρύνει το ποντάρισμα και θα ανεβαίνουμε σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ να γίνουν τα κείμενα εβδομαδιαία. Κι ας φτάσουν καμιά φορά τα σχόλια και στο 100. Θα προσπαθήσω κι εγώ να ξαναβρώ τη φόρμα μου. Μου έτυχαν πολλά τον τελευταίο μήνα. Αγαπητοί φίλοι, όλα γίνονται και το ξέρετε. Λίγοι τα καταφέρνουν, συμφωνούμε. Τίποτα όμως δεν απαγορεύει ένας από τους λίγους να είναι ο Ερημίτης, ο Νίκος ή ο Μιχάλης. Οποιος παίζει ψιλά, μένει ψιλικατζής αν δεν κερδίζει και δεν ανεβάζει τη μίζα. Αν όμως κερδίζει και ανεβάζει τη μίζα, παύει να είναι ψιλικατζής. Εκεί που πόνταρε 5 και 10 ευρώ, σε λίγο καιρό θα ποντάρει 50 και 100. Κι έχει και παραπάνω. Σιγά μην δεν μπορεί το 100 να γίνει χιλιάρικο. Γίνεται και παραγίνεται, αν ξέρεις να παίζεις. Μπορεί να σου πάρει επτά κι οκτώ μήνες, δεν σου υποσχεθήκαμε πως θα το πετύχεις σε τέσσερις βδομάδες. Κι αφού γίνει μια φορά, μπορεί να ξαναγίνει. Παίζουμε μόνο για να κερδίσουμε. Θέλουμε να κερδίζουμε. Και νομίζω πως κάτι καταφέρνουμε. Αυτό έχω καταλάβει. Οποιος μας διαβάζει, μόνο κερδισμένος βγαίνει. Αν κι εμείς τα γράφουμε για τον εαυτό μας. Αν ο άλλος δεν θέλει να σωθεί, δεν τον σώζει κανένας. Από το χέρι δεν θα πάρω κανένα, έχω το μαλάκα τον εαυτό μου να κουβαλήσω, μου φτάνει και μου περισσεύει. Χθες η Λιλ μας ξεφτίλισε, πάει για τίτλο η ομάδα, επτά σερί νίκες λοιπόν εκτός εδρας, αλλά εγώ μόνο την κόντρα θα σκέφτομαι. Απλώς ο κύκλος ο καλός της Λοριάν έκλεινε, κακώς δεν το συνυπολόγισα. Η Ιντερνασιονάλ έφαγε την παπαρούνα και παρέδωσε πνεύμα. Η Παρί έκτη φετινή ήττα, στραπάτσο μετά τον θρίαμβο. Για όλα υπάρχουν εξηγήσεις. Μόνο ατυχία δεν υπάρχει. Εξηγήσεις υπάρχουν, αρκεί να παίρνεις από γράμματα. Πολλά έγραψα πάλι. Σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί τα γράφαμε - να γράψω τώρα τα μεγάλα πνεύματα επικοινωνούν να μας φλομώσουν στην μούντζα....

      Διαγραφή
  4. Μπήκε δυνατά η Ιπσουιτς - 4.00 ο γκισές ο μπρούκλης - 0-1.

    Μπήκε μπροστά και η Σουιντον - ε ρε γλέντια.

    Προηγείται η Λιντς και έχει να φέρει ισοπαλία 16 αγωνιστικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσυπογραφω τα λεγομενα του Sidd ..

    Παρων κι εγω εδω στη γωνια μου αλλα δε βλεπω τιποτα στο λαιβ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπιελσα δεν μασάει ούτε από στατιστικά - νιώθει την ανάσα του και ο Μουρίνιο.

    Μπερτον ισοφάρισε, αλλά πιέζεται πολύ. 5,50 ήταν και πριν το ματς με υποθετική πίεση - ζητάμε κάτι παραπάνω εδώ.

    Σουιντον 1-2 και τα μυαλά στα κάγκελα.

    Πιέζεται λογικά η Ιπσουιτς - δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εδώ.

    Νορθαμπτον αν δεν κερδίσεις και σήμερα - πότε;

    Στιβενειτζ για διπλό χωρίς αξία.

    Στα υπόλοιπα τι να πω αυτοσχεδιάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασε και η Μπερτον και η Ιπσουιτς και εμείς ψειρίζαμε την μαϊμού - νηστεία και προσευχή για να μην αρχίσω τα καντήλια.

    Ώρες ώρες το ζωντανό μου φέρνει στο μυαλό - "ποτέ μην αφήνεις γι αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα"

    Εχεις και τον Σιμεονε με το ταμπούρι του - α να χαθείς και ΄συ

    ΑπάντησηΔιαγραφή