2 Σεπ 2022

"καλό χειμώνα"


Καλό χειμώνα να έχουμε. Στοιχηματικά καλό - γιατί ο κανονικός χειμώνας προβλέπεται άγριος. Καλύτερα όμως έτσι,  μήπως σφίξουν οι κώλοι και ξυπνήσουν τα βόδια. 

Έπαιξαν κάποιες αγωνιστικές οι Αγγλιδούλες οι μικρές και οι μεγάλες, νωρίς είναι ακόμα για εμάς. Άλλοι βαρούν κανονικά και καλά κάνουν. Ο καθείς και η τρέλα του...

Και ο γκισές είναι καλύτερα από όλους - σιγουράντζα ο γκισές. - "και με ζέστη και με κρύα, ο γκισές στα μεγαλεία. Και ο παίκτης ο καημένος και στα κέρδη του χαμένος!"

Γράφουμε και καμιά παπαριά για να γεμίσει το άρθρο. Αντικαθιστούμε τον Βούδα στο ποιητικό κομμάτι του καφενέ. 

Τέσσερα σιγουράκια τον μήνα θέλει, τέσσερα κατοστάρικα και να του πληρώνω τα τεστ. Αλήθεια, ακόμα πληρώνουν τα τεστ οι ταλαίπωροι οι εργαζόμενοι; Όλα ελεύθερα για τους τουρίστες, άλλα ο Βούδας,  μπορεί να γυρνά όπου θέλει, για να έρθει στον απόμερο καφενέ να δουλέψει, πρέπει να πληρώσει.

Το χειρότερο τελικά δεν ήταν το αφήγημα - το χειρότερο είναι πως το αφήγημα βρήκε φανατικούς υποστηρικτές.  Ο λογαριασμός θα έρθει τον χειμώνα - δεν θέλω να διαμαρτύρεσαι...

Πρέμιερ - είναι νωρίς ακόμα, αλλά φαίνεται πως ο Πεπ κάνει πλάκα και με την προσθήκη του Χάαλαντ. Αρτέτας την πάει ωραία την δουλεία, αλλά δεν έχει ομάδα για κορυφή. Θα δούμε την Κυριακή τι θα κάνει με Μάντσεστερ.

Κλοπ - τραγική Λίβερπουλ. Χειρότερη από ποτέ. Σώθηκε με Νιούκαστλ προχθές στο 97΄. Εάν είχε μείνει στους 6 βαθμούς από τόσο νωρίς, θα μας τον έκλανε. Είχαμε πει πως έχει η Λίβερπουλ πρόβλημα στα χαφ. Με τον Αρτούρ πάει να το λύσει - ο νέος Τσάβι που έμεινε μια μετριότητα. Για να δούμε...

Τούχελ - με ήττες από Σαουθάμπτον και Λιντς που να πας; Άμα αύριο φας καμιά σφυριά κρύψου! Κρύψου,  γιατί καινούργιος έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά και γίνεσαι αναλώσιμος.

Ο άλλος κυνήγησε Μαγκουάιρ και Ρονάλντο και κάτι πάει να κάνει. Και αυτός κρασ τεστ το κυριακάτικο με Άρσεναλ. 

Κόντε - μισό μηδέν και τα ίδια τα κουραστικά. 

Τσάμπιονσιπ μια άλλη φορά - να πούμε και κάτι για τις μικρές Αγγλιδούλες. 

Αγ1 - Μόρκαμ και Μπέρτον δεν έχουν ακόμα σταυρώσει νίκη. Έξι αγωνιστικές έχουν παίξει θα μου πεις. Άντε να παίξουν άλλες έξι, να μπαίνουμε σιγά σιγά.

Ίπσουιτς και Πόρτσμουθ παραμένουν  αήττητες και βρίσκονται στην κορυφή. Αήττητη είναι και η Άκρινγκτον, αλλά αυτή δεν κερδίζει και βρίσκεται κάπου στην μέση.  

Μέχρι στιγμής έχουμε 45.6% νίκες γηπεδούχου - 29,5% ισοπαλίες και 26,7 νίκες φιλοξενούμενου. Αριθμοί χρήσιμοι, αλλά μετράει και πως τους διαβάζεις. 

Μπαρνλσει και Μπερτον τα υψηλοτέρα δίπλα. Και νωρίς και οι ομάδες δεν μπορούν να παιχτούν. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άσοι έχουν κάποια αξία. 

Μαζεύουμε είπαμε τα δελτία της πλάκας και τα ποντάρουμε ύστερα πιο σοβαρά.  Σταμάτα ρε γκισέ, σιγά μην ακούσουν και χάσεις την πελατεία σου! 

Αγ2 - Κρόουλι, Χαρτπούλ και Ροτσντέιλ δεν πήραν ακόμα τρίποντο. Οι μελλοντικές μας αγάπες θα είναι αυτές. Άσε τις κορυφές δεν έχουν αξία. 

Λέιτον και Ντόνκαστερ παραμένουν αήττητες. Η Ντόνκαστερ παίζει μέσα και την δίνουν αουτσάιντερ. Μάνσφιλντ με τρεις φάπες έκτος και θα πάει να κερδίσει σε τιμές φαβορί. "Πόσο θα χάνει; " Να ο πονηρός. 2,25 αξία ανεκτίμητη για τον γκισέ...

Η Μπάροου ζωηρούλα τραβάει για το Νορθάμπτον, αλλά ο γκισές μας θέλει σε διακοπές ακόμα. 

Η Στόκπορτ από τα πρώτα φαβορί για άνοδο,  μαζί με Μπράντφορντ και Μάνσφιλντ. Με το ζόρι έχει μια νίκη σε έξι ματς. Γουίμπλετον πάει εκεί - δεν έχει κακή απόδοση, αλλά είναι αυτό το νωρίς. 

Εδώ οι αριθμοί έγραψαν - νίκες γηπεδούχου 52,11% - ισοπαλίες 25,35% και νίκες φιλοξενούμενου μόλις 22,5%.  Έτσι να συνεχίσετε παιδιά και αυτόν τον μήνα. 

Έτσι θα ξεχειμωνιάσουμε σε τούτον τον καφενέ. Με λυχνάρια, με σόμπες, αλλά απροσκύνητοι σε κάθε αφήγημα που υποβιβάζει τον άνθρωπο. 

Ξεκίνησαν και τα παιδιά τον Sans Voir, ωραία θα περάσουμε. 

Υ.γ. Βούδα, θα σε παρακαλέσω να πιάσεις δουλειά. Θα σου δίνω και πράγματα από το μποστάνι, όταν δεν υπάρχουν λεφτά. 









17 σχόλια:

  1. Καλησπερα Γέροντα Ευάγγελε.

    Ελαβα πριν λίγο ενα μήνυμα από το Γέροντα Δημήτριο.
    Δεν έχει δυνατότητα να μπει στο blog για να γραψει. Καταλαβαίνεις ότι είναι ζωτικής σημασίας η παρουσία του φίλου μας του ΒΟΥΔΑ στο ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ.

    Γραφει λοιπόν:

    "Δεν ξέρω τί φταίει, κάτι άλλαξε μέσα στο καλοκαίρι στις ρυθμίσεις του μπλογκ του ή κάτι άλλαξε στον δικο μου υπολογιστή.
    Ουτε στις αγγλιδούλες ούτε στο χάος μπορώ να γράψω. Οταν πάω να σχολιάσω μου δείχνει αυτό

    Για να αφήσετε ένα σχόλιο, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί, για να συνδεθείτε μέσω Google.
    Πατάω συνδεση μέσω γοογλε, βάζω εμαιλ και κωδικό, και μου πετάει αυτό το μήνυμα.

    Δεν είναι δυνατή η σύνδεση για σχολιασμό. Ελέγξτε τις διαμορφώσεις του προγράμματος περιήγησης, για να επιτρέψετε τη σύνδεση. Μάθετε περισσότερα.
    Για να αφήσετε ένα σχόλιο, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί, για να συνδεθείτε μέσω Google.

    Το Blogger χρησιμοποιεί cookie τρίτου μέρους, έτσι ώστε να μπορείτε να σχολιάσετε από τον Λογαριασμό σας Google. Εάν τα cookie τρίτου μέρους είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να μην μπορείτε να προσθέσετε σχόλια σε αναρτήσεις ιστολογίου ενώ είστε συνδεδεμένοι. Μπορείτε να σχολιάσετε ανώνυμα ή με όνομα και URL.

    Τί μπορεί να φταίει ? Δεν έχω ιδέα, είμαι και άσχετος με υπολογιστές και προγράμματα.
    Εχω φάιρφοξ, ψάχνω στα σέτινγκς να επιτρέψω τα κουκις τρίτου μέρους και δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.

    Του το έγραψα και στη φόρμα επικοινωνίας του μπλόγκ του με το εμαίλ μου. Δεν μου απάντησε ποτέ,

    Ευχαριστώ
    Δημήτρης."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και από μένα.
    Μάλλον φταίει ότι χρησιμοποιεί Mozilla Firefox.
    Θέλει google chrome.
    Κι εγώ είχα ένα θεματάκι....κάτι άλλαξε στο blog εν τω μεταξύ.Εχει δίκιο ο Βούδας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι διαβάζω θεέ μου; Κλειδώθηκε ο Βούδας έξω από τον καφενέ. Σωστός ο επίτιμος - Νο Βούδας No πάρτι.

    Τώρα μπορεί να γράψει σχόλιο όποιος θέλει. Μπορούσαν πριν με λογαριασμό Google.

    Δεν απάντησα μωρέ Δημήτρη γιατί δεν έλαβα μήνυμα. Επίτιμε στείλε το mail μου στον Βούδα. Αυτό εδώ είναι σαν να μην υπάρχει...

    Στείλε κάτι τώρα να δούμε - εάν μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως υπάρχει μήνυμα στα ανεπιθύμητα. Που σε έριξαν εκεί μωρέ Βούδα; Που να σε βρω εκεί; Καλά καλά δεν βλέπω όλα τα επιθυμητά.

    Γι αυτό δεν σχολιάζει κόσμος - δεχόμεθα πόλεμοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα το πιστέψετε. Επεσε νεό στο λάπτοπ και δεν μποω να γαψω τίποτα. Το χειότεο είναι πως δεν μποω να σνδεθω οτε στη βετ365 οτε στο μειλ μο. Τα σνθηματικα μο πειλαμβάνον τα γαμματα πο δεν λειτογον, δηλαδή το ο και το ψιλον. αβγδεζηθικλμνξοπστφχψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώα γαφω ως ανωνμος ? Πέθανε ο Βο΄δας ? Πάω το λαπτοπ σε τεχνικό τώα. Οταν και αν το φτιάξει τα ξαναλέμε. Αν δεν φτιάχνεται, κλαψτα Χαάλαμπε. Γαμω την ατχία μο. Δεν γοσταω να δωσω λεφτά για νεο. Δημήτης, ταγικό έτσι, ταγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτος Βούδας, μεταμφιεσμένος σε ανώνυμο. Το ρο βλέπω δεν μπορείς να πεις. - Ω τι τγομεγο να μην μπογω να πω το γο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπαθε Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού ο Βούδας ή εγκεφαλικό από τα νεύρα του με το πληκτρολόγιο που έπεσε νερό?
    Φτιάξε το Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε πούστη μου δεν γίνονται αυτά. Μπαίνει νέος πελάτης στον καφενέ - αουτσάιντερ, βλέπει, καλοί μπορεί να είναι αυτοί, λέει - και βλέπει τα παραπάνω μηνύματα.

    Ο ψευδός να μην μπορεί να γράψει - ο επίτιμος να τον παρομοιάζει με τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Θα μας μουτζώσει και θα γελάει με εμάς.

    Να σβήσεις μηνύματα; δεν τα κάνουμε δω αυτά. Εξάλου τα μηνύματα του Βούδα σε λίγο καιρό θα σβήνονται αυτόματα από τα μαντρόσκυλα του διαδικτύου.

    Έχει και Τσαμπιονς χλίδα σήμερα και περιμέναμε από τον Βούδα να κάνει παιχνίδι. Έπαιζε αυτός με τα νερά και περίμενε τώρα τον τεχνικό.
    Μπάσκετ παίζουν - να γράψει κάτι για τις "μαύρες" Εθνικές, καλό χειμώνα...
    Εγώ, εάν δεν νυχτώσει νωρίς μην περιμένετε πολλά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τούχελ, τέλος. Αυτά είναι - Ρε πως τους τρώνε τους προπονητές στην Τσέλσι; Άλλα και συ ρε Τουχελ, κάθε παιχνίδι και χειροτέρευε η ομάδα; Με τρεις στην άμυνα - με τρεις στην άμυνα. Με Λοφτους Τσικ τι ομάδα θα έφτιαχνες;

    Βούδα, θα έχουμε και νέο τιμοκατάλογο φέτος. Θα ανακοινωθεί προσεχώς.

    Κοίτα μην έρθεις και κλείνεις τίποτα φώτα και μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γερασμένος μου φάνηκε ο Τουχελ. Τον γέρασαν πριν την ώρα του.

      Διαγραφή
  11. Εφτιαξε το λαπτοπ. Μου έπιασαν τον κώλο βέβαια. Τί θέλετε από μένα μωρέ ? What do you want from me ? Βαρέθηκα. Παίζω ακόμα, αλλά δεν βρίσκω πια και πολύ νόημα. Τα κέρδη λίγο μου φτιάχνουν τη διάθεση, αλλά δεν έχω και πολλή όρεξη πια. Ούτε ποδόσφαιρο βλέπω. Πολύ λίγα ματς έχω δει φέτος. Θα βοηθήσω εδώ την κατάσταση όσο μπορώ, για να μην στενοχωριέται το αφεντικό δηλαδή. Σε γενικές γραμμές τα έγραψα στο ινφοβέτο. Τα χάλια μας. Εγώ συνεχίζω να κάνω ράπιντ τεστ, γιατί δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Τα ζυμαρικά 40 τοις εκατό πάνω, λάδια, τυριά, κονσέρβες, αλεύρια απλησίαστα, κυνηγάμε τις προσφορές κάθε εβδομάδα, ροτέισον στα σούπερμαρκετ, η ΔΕΗ φόβος και τρόμος, κάντε οικονομία μας λένε, λες και έχουμε παλάτια με εκατό δωμάτια, μιά χαρά. Μπάσκετ δεν παρακολουθώ, με αφήνει αδιάφορο, είμαι του ποδοσφαίρου. Η Σίτι πήρε Χάλαντ, η Τότεναμ του Κόντε θα πάει καλά, η Γιουνάιτεντ στρώνει σιγά σιγά, η Λίβερπουλ έκλεισε ο κύκλος της. Με Αρθούρους και Κειτάδες περιμένει προκοπή, ο Βιργίλιος περπατάει, οι μπακ έχουν κλατάρει, καλά κρασιά. Ο Τούχελ πήρε τα παπούτσια στο χέρι ως συνήθως, με κάτι παπούδια στην άμυνα, του χάρισε όμως ο Πεπ ένα τσουλού, να τον ευγνωμονεί. Η Νάπολι 1-0 με τη σέντρα, άντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome back Buddha!
      Έχουμε κρατήσει τη θέση την εκλεκτή για σένα.
      We did black eyes to see you!!! :)
      Μας έλειψες!

      Αφού έφτιαξες το λάπτοπ όλα καλά.
      Εδώ έφτιαξε το παλιό δικό μου που είχε χαλάσει η μητρική κάρτα. Ένα μοντέλο του 2011 που τρέχει ακόμα τα αγαπημένα Windows 7!

      Ανέβηκε και το τρέχον sans voir live να έχουμε να λέμε
      Περιμένουμε και τις σκέψεις του Ερημίτη να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς!

      Περιμένουμε όλη την παρέα, όλους τους Γέροντες ακόμα και νέα μέλη ει δυνατόν!


      Διαγραφή
  12. Καλώς όρισες Βούδα :)))
    Είχα αρχίσει να απελπίζονται , τώρα που σε είδα στον καφενέ γέμισα αισιοδοξία :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαιρετώ τον καφενέ, πρέπει να μαστε με το φόβο συνέχεια. Μας τελείωσε ο ιός, τώρα πρέπει να μας φοβίζει ο λογαριασμός. Κάνουν τον κόσμο να πονάει πριν ακόμα πονέσει. Συνεχόμενη τρομοκρατία. Συμφορά, καταστροφή, πω πω τι θα πάθουμε πριν ακόμα το πάθουμε. Να είσαι σε κουβέντα με άλλους, να μετράς τα κέρματα για να πληρώσεις τον καφέ σου αλλά να παραμένεις ευδιάθετος και να ακούς τον άλλον να σου λέει ωχ αμάν και τι μας περιμένει και τι κακό θα μας έβρει και άλλα καταστροφικά με μερικές παύσεις για να τσεκάρει τα γκλινγκ στο νέο iphone που σκασε ένα χιλιάρικο για να το πάρει. Δεν γ@@@σαι ρε τενεκέ...
    Α ρε ερημίτη, εσύ που το χεις με τις αγγλιδούλες δεν μπορούσες να μας ψιθυρίσεις να παίξουμε Ζωζώ νικήτρια μακροχρόνιο να κονομήσουμε; Θα περιμένουμε τώρα απ' τις Κρόουλι και τις άλλες τις άσχημες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άγγλιδούλες:
    Κλειστόν λόγω 10ημερου Εθνικού πένθους.

    Προσεχώς πάλι μαζί σας.

    Ζήτω ο Βασιλεύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή