17 Οκτ 2022

"οι μέρες της χασούρας"

 

Στοίχημα και χασούρα πάνε πακέτο. Η δίκια σου χασούρα είναι που δημιούργησε το κουμάρι. Πως να επιβιώσεις λοιπόν στις μέρες της χασούρας.

Εδώ στο αουτσάιντερ δεν πιστεύουμε σε χρυσούς κανόνες. Δεν θεωρούμε πως υπάρχουν "νόμοι" απαράβατοι που θα εφαρμοστούν σε όλους για το κοινό καλό. Ο καθείς και η τρέλα του...

Είμαστε σκεπτικιστές με την πραγματική αξία των φαβορί, αλλά δεν αποκλείουμε πως κάποιος που προσεγγίζει τα φαβορί με την δέουσα προσοχή, μπορεί να έχει θετικό πρόσημο.

Αυτός που κάθε μέρα "βλέπει" ευκαιρίες στα φαβορί, τζογάρει χωρίς να το καταλαβαίνει. Μάλλον τζογάρει και το ευχαριστιέται, αλλά το πάω πιο γλυκά.

Όλοι κάποιοι στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες περιόδους που έχουν χασούρα. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι αυτός που καθορίζει αυτές τις περιόδους. 

Ο πιο απλοϊκός τρόπος να σταμάτησε η χασούρα είναι να σταματήσεις να επισκέπτεσαι τον γκισέ. 

Αύτη ίσως είναι μια λογική προσέγγιση για τους παίκτες που παίζουν για να παίζουν. Κάτι άκουσα από δω, κάτι είδα από κει και να σου καθημερινό κουμάρι χωρίς λογική.  Η γκανιότα από μόνη της θα βγάλει χασούρα.

Τώρα γι αυτούς που το βασανίζουν λίγο περισσότερο η χασούρα είναι κομμάτι του παιχνιδιού.  Αυτοί που δεν χάνουν στο στοίχημα, είναι αυτοί που δεν παίζουν - δηλαδή "οι επαγγελματίες".

Για εμάς τους ταπεινούς σίγουρα τραγικά αποτελέσματα θα έχει μια πιο επιθετική πολίτικη - "κουφάλα γκισέ, τώρα ήρθε η σειρά μου." - Δεν είναι σώφρον όταν χάνεις να ζορίζεις την τύχη σου.

Ίσως εξαίρεση να αποτελούν ελάχιστοι που κάνουν συγκεκριμένο παιχνίδι. Που ξέρουν τι ζητούν και πως θα το πάρουν - αυτοί χωνεύουν πολύ εύκολα τις ήττες τους. 

Ακόμα βασικό είναι το τι αποδόσεις ζητάς. Εάν παίζεις λίγο πάνω από δυο και χάσεις δέκα σερί - καταστράφηκες. Για να αρχίσεις να ιδρώνεις παίζοντας αποδόσεις κοντά στο 5,00 πρέπει να χάσεις είκοσι συνεχόμενα. 

Αλλά εάν τα περνάς από κόσκινο σε πόσο καιρό πιστεύεις θα παίξεις είκοσι σε αυτές τις αποδόσεις. Εάν μέσα στο μήνα, βρεις είκοσι ταληράκια με αξία - γυρνά το στα φαβορί...

Δεν είμαι και υπέρ να γίνεται το παιχνίδι πολύ αμυντικό σε περιόδους χασούρας. Υποσυνείδητα ίσως να αμφισβητείς ο ίδιος το παίξιμο σου. Εάν με τα δικά σου δεδομένα έπαιξες σωστά δέκα ματς και δεν βγήκαν, μειώνοντας το ποντάρισμα - μειώνεται και η πίστη.

Να μειώσουμε τα παιχνίδια; και τούτο του διαόλου είναι! Εάν βρεις τρία και παίξεις το ένα που ξέρεις πως θα παίξεις το σωστό. Κι αν περάσει αυτό που άφησες - με δική σου απόφαση θα διαιωνίζεις την χασούρα.

Κάποιος θα πει να μειώσουμε την απόδοση.  Ρε αδελφέ εάν από το 4,5 πας στο 3,00 πιο εύκολα - γιατί παίζεις το 4,50;  Και τι αξία θα είναι το 3,00; Κι αν στραβώσει κι αυτό θα κατέβεις πιο κάτω; πόσο πιο χαμηλά; 

Πάντως σε βάθος χρόνου η χασούρα δεν νικιέται με νίκες ψυχολογίας. 

Ο σωστός παίκτης με τα χρόνια γνωρίζει με μικρή απόκλιση την διάρκεια της χασούρας. Εάν η χασούρα είναι τέτοια που μετά δύσκολα καλύπτεται, κάτι γίνεται λάθος.

Άλλος ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζεται από την χασούρα είναι το ποντάρισμα. 

Ο "αιώνιος" παίκτης βαρέθηκε να είναι ψιλικατζής. Βρήκε κάτι οικονομίες, δούλεψε και λίγο παραπάνω και από 10 ευρώ ποντάρισμα πάει στα 100. Εκεί σφίγγουν οι κώλοι πολύ πιο εύκολα. Στα πέντε χαμένα έχει χάσει 500 ευρώ.  

Εάν έχει ένα χιλιάρικο για σκότωμα, αναγκαστικά πάει στα 50. Αλλά με τα 50 δύσκολα να ξαναπάρει πίσω τα 500 που έχασε. Εάν ξαναπάει στα 10 και στα 20 καταλαβαίνει πως θα μείνει "αιώνιος" ψιλικατζής...

Για μένα προτού παιχτεί ένα στοίχημα καθένας πρέπει να ρωτάει τον εαυτό του - "Θα βάζαμε μια περιουσία σε αυτό; "

Τα περισσότερα χαμένα στοιχήματα είναι αυτά που δεν τα πιστεύαμε πολύ. - "ελαφρά τη καρδία"  το αγαπημένο σλόγκαν του γκισέ. 

Υ.γ.1 ανοίγω την κουβέντα για να πάμε μέχρι την Παρασκευή. Για αύριο δεν βλέπω τίποτα - Λούτον από 5,00 σε 4,33 δεν με απασχόλησε ποτέ. Έχει και ντέρμπι Ίπσουιτς - Ντέρμπι - στο ΠΡΟΠΟ θα το έπαιζα Χ. 

Υ.γ.2 Βούδα να σχολιάσεις τα καραγκιοζλίκια του Γκουαρντιόλα χθες στο ακυρωθέν γκολ. 











 








22 σχόλια:

  1. Εντάξει, δεν τον μηδενίζουμε τον Γκουαρδιόλα, να είμαστε αντικειμενικοί και ακριβοδίκαιοι. Ξέρω πως σου αρέσει η μπάλα που παίζει και λογικό είναι, σε όλους μας αρέσει. Ιδίως με τη Σίτι νομίζω ότι βρήκε την ιδανική ισορροπία πάσινγκ γκέιμ και επιθετικότητας. Τώρα αναρωτιέμαι αν όντως τα βρήκε όλα έτοιμα. Στην Μπάρτσα αυτός τη μεγάλωσε την ομάδα από τους εφήβους στους ενήλικες. Και ναι είχε τον Μέσι, αλλά έκανε και τους υπόλοιπους να παίζουν σαν αλάνθαστο ελβετικό ρολόι. Μετά πήγε στην Μπάγερν, λάθος μεγάλο για μένα, να αποδείξει τί στην μονοκρατορία ? Και μετά ήρθε στη Σίτι. Ναι όλα έτοιμα από οργανωτικής άποψης, αλλά τα τέσσερα πρωταθλήματα στα πέντε είναι τρομερό. Και ναι έχει ξοδέψει τρελά λεφτά, αλλά τα έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Το πρόβλημα του είναι άλλο. Εχει ανασφάλεια στα ΠΟΛΥ μεγάλα ματς. Και κάνει χοντρές μαλακίες. Αδιανόητες. Χαλάει την ενδεκάδα με ακατανόητες αποφάσεις. Κάναμε την παρατήρηση στο ημίχρονο. Εβαλε τον Κανσέλο στα δεξιά μπροστά, τον Κανσέλο που τον έχει πάντα πίσω αριστερά. Και αφήνει στον πάγκο τους κλασικούς εξτρέμ του. Κι επειδή προσπαθούσα χθες να καταλάβω τί διάταξη έπαιζε, αλλά δεν τα κατάφερα, το ψαχνω τώρα και βλέπω πως το συνηθισμένο 433 το έκανε 3421. Για αυτό εξαφανίστηκε ο Βέλγος, έπαιζε σε ασαφή ζώνη, δεν είχε κανέναν ακραίο μπροστά του. Για αυτό και ο Φόντεν δεν έκανε ζημιά στον Μιλνερ, δεν είχε τον Κανσέλο πίσω του. Δεν είμαι προπονητής, αλλά αυτά είναι εγκλήματα. Σαν εκείνο στο τελικό Τσουλού με την Τσέλσι. Και δεν έκανε καμία αλλαγή ο αλαζόνας, άφησε όλο το ματς έτσι για να μην παραδεχτεί το λάθος του.

    Εχουμε και τον Μιχάλη με τα κύπελλά του, να μας μαυρίζει την καρδιά. Τί να κάνουμε ? Ολο το Σουκού ήταν για τα φαβορί, δεν πέρασε τίποτα. Και τη Μαρσείγ να το ξέρετε την έπαιξα πριγκέιμ, μείωσα όμως πολύ το ποντάρισμα γιατί έβλεπα πως ήταν του αγίου Χαραλάμπους.

    Για τα περί χασούρας, επιφυλάσσομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.whoscored.com/Matches/1640779/Live/England-Premier-League-2022-2023-Liverpool-Manchester-City

    Τα λέει και ο Τζόναθαν Γουίλσον ξεκάθαρα.

    https://www.theguardian.com/football/2022/oct/17/this-is-anfield-manchester-city-vulnerability-counterattack-pep-guardiola-liverpool

    Οσο για το γκολ που ακυρώθηκε, ακόμα κι αν δεν δινόταν το πρώτο φάουλ, θα δινόταν το δεύτερο στον Αλισον που είχε μπλοκάρει την μπάλα και με τα δύο χέρια. Αντε τώρα, κλαψουρίζει σαν τον Μουρίνιο ώρες ώρες. Τέλος πάντων, μας έχει αρρωστήσει με τη Σίτι του, αυτή είναι η αλήθεια. Και πανηγυριζουμε μια νίκη λες και πήραμε πρωτάθλημα.

    Πάντως ερημίτη, αυτό που έκανε με την κερκίδα όταν του ακύρωσαν το γκολ ήταν απολαυστικό. Αρχισε να κουνάει τα χέρια σαν μαέστρος.και να τους λέει, φωνάξτε πιο δυνατά, πιο δυνατά. Του βγάζω το καπέλο σε αυτό. Κι ο Κλοπ τρομερός όταν διαμαρτύρεται, έτοιμος να σε κατασπαράξει, λογικό να πάρει κόκκινη, εδώ τρομάζουμε εμείς οι δικοί του. Να είναι καλά και οι δυό τους. Τους χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις κάτι θέματα μωρέ. Γκουαρντιόλα προσεχώς...

      Διπλό ο Μουρίνιο μέσα στην τελευταία Σαμπτόρια με κλασσικό 0-1.

      Αύριο θα έχουμε τα κύπελλα του Μιχάλη.

      Σαουθάμπτον - Μπέρμιγχαμ γυναικείο τώρα. Έχεις καμιά έμπνευση. Φαβορί είναι οι μαντάμ από Μπέρμιγχαμ.

      Διαγραφή
  3. Αύριο να κατατοπίσεις το κοινό που να στραφεί στην Πρέμιερ. Έχει αγωνιστική κανονική. Μάντσεστερ Γιουν. Τότεναμ βλέπω. Ο γκισές το έχει μοιράσει επαγγελματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για το βαρ να μας πεις. Αν τον αγγίξει μια τρίχα από τ΄ αρχίδια πέναλτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν σου αρέσει ο τζόγος παίζουν τώρα Τσάρλτον - Πόρτσμουθ. 2,87 ο άσσος, 2,40 το διπλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και το διπλό του ΠΑΟΚ μπορείς να σχολιάσεις. Ο κουστουμάκιας ανάστησε τον σκουφάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασε με να χαρείς τώρα. Δεν υπάρχει προπονητής Μίτσελ. Ποτέ δεν υπήρχε.

    Μου αρέσει ο τζόγος, αλλά προτιμώ το στοίχημα.

    Για VAR να θυμίσω το χέρι πέναλτι του Ρόντρι στην Εβερτον. Αντί για 1-0 0-1.

    Για Πρέμιερ, θέλω εφημερίδα στο αριστερό και στυλό στο δεξί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο που θα έχεις στο ένα χέρι την εφημερίδα και στο άλλο το στυλό γράψε κάτι σε παρακαλώ.

      Γκολ η Τσάρλτον - οι μαντάμ είναι στο 0-0. Πως να βάλουν γκολ αυτές;

      Μίτσελ - τον έδιωξαν από παντού νύχτα.

      Διαγραφή
  8. Να κρατήσεις τον καφενέ κάνα διήμερο - θα πάω για σπορά.

    Καληνυχτίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεσοβδόμαδο κουπόνι φτωχό σε αγώνες. Από Τσάμπιονσιπ η Λούτον ήταν μια σκέψη, αλλά από 5,00 κατέβηκε στο 4,00. Η Νόριτς κάνει μίνι κοιλιά, η Λούτον είναι σε θετικό σερί, αλλά το μυρίστηκαν κι άλλοι οπότε αρχίζει να βρωμάει. Στην Πρέμιερ, κλασική σκέψη η Γουέστ Χαμ στο Ανφιλντ, αφού σχεδόν πάντα μετά από αληθινά τεράστιες νίκες ο νικητής βρίσκεται σε ευάλωτη θέση. Στο 7,00 το διπλό παίζεται άνετα από κάποιον ουδέτερο. Εγώ όμως πρέπει να στενοχωρήσω τον εαυτό μου για να το ποντάρω. Επίσης η Μπρέντφορντ υποδέχεται την Τσέλσι και ο άσσος στο 5,00 είναι υπό συζήτηση. Η Τσέλσι δεν έπαιξε καλά με την Βίλα, δύο γκολ έβαλε από λάθη αντιπάλων, και ο Κέπα έκανε σωρεία τρομερών επεμβάσεων. Δηλαδή μπαίνει σε αρνητικό κύκλο μετά από 4 σερί νίκες και δεν μπορεί ο Πότερ να πανηγυρίζει κάθε φορά. Ελάχιστοι το μπορούν. Με λίγα λόγια Γουέστ Χαμ και Μπρέντφορντ παίζονται άνετα, κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α βλέπω υπάρχει και το κύπελλο Γερμανίας. Ενας άσσος δίνει 37,00 αλλά το ματς έχει λήξει και δεν ξέρω το αποτέλεσμα. Πάω να δω. 0-2. Οκ, όλα καλά, όλα στη θέση τους, ο Μιχάλης δεν θα σαλτάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωπ, έχει και καμπιονάτο.
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
    Νάτο νάτο Χ καραμπινάτο.

    Τί γίνεται ρε παιδιά ? Γυρίζω τις σελίδες και βλέπω ότι έχει και Ισπανία.
    Πώς θα μελετήσουμε ρε ? Δεν υπάρχει χρόνος, γαμώ το Μουντιάλ σας.
    Ε δεν γίνεται έτσι. Δεν μπορώ να παίζω έτσι, με τη ψυχή στο στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και το αφεντικό πάει να σπείρει. Αντί να με πάρει στο χωράφι, μου έχει φορέσει καπέλο τα τηγάνια και τα μπρίκια. Και μετά παρακαλά το Μητσοτάκη να του φέρει αγρότες από Μπαγκλαντές και Πακιστάν. Μετά ψάχνουμε να δούμε ποιός μας φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκέφτομαι την Ελτσε στην ίδια λογική με Γουέστ Χαμ. Ο φορτωμένος το δίνει διπλό, δεν θα χαραμίσει την νίκη με τη Μπάρτσα η Ρεάλ, έτσι λέει ο φορτωμένος. Κι εγώ του λέω, κούνια που σε κούναγε. Ο Μπενζεμάς πήρε τη χρυσή μπάλα και θα κατέβει μεθυσμένος στο ματς, γίνεται μια κηδεία άμα λάχει μεγαλύτερη κι από της Ελισάβετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηθελα να γράψω περί χασούρας, αλλά τώρα είναι αργά. Αλλη μέρα. Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το χωσε η Λουτον ...

    Το γυροφερνει και η Νότιγχαμ καί πληρώνει 0069 .....12,00.

    Πάσο όμως εμείς. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θέλω να εχαριστήσω τον ερημίτη για τον πολύ αναλυτικό τρόπο που μας ανέλυσε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα.
    Αυτά πρέπει να διαβάζουμε όλοι για να μαθαίνουμε πέντε πράγματα.

    Εξαιρετικές όλες οι σκέψεις.
    Μία απάντηση εύκολη δεν υπάρχει.

    Εγώ μία φορά για να δώσω ένα παράδειγμα, είχα πιαστεί κυριολεκτικά στον ύπνο σε ένα ματς που είχαμε συζητήσει με τα παιδιά της Λίβερπουλ.
    Που είχαμε πει ότι κοιτάμε outsider μετά το 70.

    Εγώ πράγματι ήμουν κυριολεκτικά στον ύπνο τα παιδιά είχαν παίξει στην ώρα τους και το ματς έχει φτάσει στο 80.
    Ήταν ακόμα 0-0.
    Εκεί που ξύπνησα, και είδα ότι τα παιδιά είχανε μπει είπα και εγώ τιμής ένεκεν να μπω. Αλλά και επειδή είχε περάσει η ώρα, δηλαδή υποτίθεται δεν μπαίνουμε μετά το 75, θέλεις και επειδή δεν το πίστευα το bet μετά το 80, μπήκα πραγματικά για την παρέα με το ένα τέταρτο του κανονικού μου stake.

    Μετά από λίγο σκοράρει το αουτσάιντερ και τελικά κερδίζει.
    Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι ολωνών τα στοιχήματα κέρδισαν αλλά το δικό μου έχασε!

    Σε μία σεζόν η οποία πάντα θα είναι γεμάτη κουβάδες, τις λίγες φορές που σε βοηθάει η τύχη σου να κερδίσει το στοίχημα σου αν δεν το κερδίσεις κανονικά έχασες τη σεζόν.

    Το λέω για αυτό που είπε ο Βαγγέλης για το πώς μπορεί κανείς να χαντακώσει το στοίχημα του.
    Μείωνεις το ποντάρισμα μειώνεται η πίστη μειώνεται η Νίκη, και η ήττα έρχεται πιο κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Λουτον κέρδισε χτες αλλά έπεσε και Πρε απ' το 5,00 στο 4,00 και στο λάιβ η απόδοση ήταν μικρή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή ρωτάει ο ερημίτης.

    Όταν ρωτήθηκε ο Γκουαρντιόλα για το ακυρωθέν γκολ απάντησε:
    "This is Anfield".

    Κατά τη γνώμη μου η νοημοσύνη αυτού του ανθρώπου και πολύ πιο πάνω από τη νοημοσύνη όχι των ποδοσφαιριστών (μην ξεχνάμε ποδοσφαιριστής ήταν Γκουαρντιόλα πριν γίνει προπονητής) αλλά γενικά. Ο άνθρωπος αυτός άνετα θα μπορούσε να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου με το μυαλό που έχει.
    Ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος.
    Με ωραίο τρόπο και έξυπνο προσπάθησε να απαξιώσει την νίκη του αντιπάλου. Αυτό έκανε. Τι θα πει ρε αρχηγέ ότι this is Anfield? Θέλεις να μας το κάνεις λιανά ? Όχι δεν το κάνει και αυτό είναι το έξυπνο

    Ε Αυτό δεν μου άρεσε.
    Θα ήταν πιο τίμιο να έλεγε ότι διαμαρτυρόμαστε και ότι ήταν λάθος του διαιτητή.
    Αυτό το υπόγειο τώρα να προσπαθούμε στα κρυφά να αποδομήσουμε την ήττα του αντιπάλου δεν είναι και πολύ τίμιο.

    Δηλαδή η Λίβερπουλ νίκησε επειδή έτσι είναι το Άνφιλντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα .
    Ανέβηκαν τα ματς του svl

    H Aουγκ μπήκε sv στο 5,50 και θα νικήσει διότι έτσι είναι στο Άουγκσμπουργκ Αρένα ...εκεί χάνουν τα θηρία ....αυτή που είναι Λειψή τι θα κάνει ?

    Αν μπορεί ας μας νικήσει ...
    Χαλάλι της ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή