28 Οκτ 2022

¨το ντέρμπι του Ντέβον¨


Όχι στο θάνατο των λαών, όχι στον θάνατο των φυλών, όχι στο θάνατο των λευκών, όχι στο θάνατο των ανδρών, όχι στο θάνατο των φτωχών.

Τον πόλεμο στην Ουκρανία τον βλέπεις και σε τρομάζει. Τον αόρατο πόλεμο που κήρυξαν εδώ και χρόνια οι νεοταξίτες, εναντίον του ανθρώπου κάνεις πως δεν τον βλέπεις.

Ένα εφιαλτικό μέλλον ξημερώνει για την ανθρωπότητα. Δυστυχώς ο μέσος άνθρωπος είναι βαθιά απασχολημένος για να ενδιαφερθεί για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Ότι πιο σατανικό γέννησε η φύση κυριαρχεί στις μέρες μας. Τα πλοκάμια του απλώνονται σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, ειδικούς και μεγιστάνες του χρήματος και της τεχνολογίας.

Πριν τρεις γενιές οι Έλληνες τραγουδώντας ξεχύθηκαν για να πολεμήσουν τον Ιταλό κατακτητή. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να νικήσουν και έμειναν στην ιστορία.

Και μετά από τρεις γενιές οι Έλληνες πιάνουν τους καναπέδες και ξεχνούν να ζουν. Σκύβουν το κεφάλι στον σύγχρονο κατακτητή και οι περισσότεροι πηγαίνουν περήφανα με το μέρος του.

Είναι απίστευτο πως μπορεί να αλλάξει το DNA ενός λαού μέσα σε δυο, τρεις γενιές.

Δεν σε τρομάζει και σένα πως θα υποφέρουν οι επόμενες γενιές κάτω από την μπότα του νέου, παράφρονα κατακτητή; 

Δεν σε παραξενεύει πως αυτοί που ρίχνουν ανάθεμα στον φασισμό και στον ναζισμό, προσπαθούν με φασιστικές μεθόδους να σε υποδηλώσουν; 

Όχι στον νέο φασισμό που καλύπτεται με τον μανδύα της σωτηρίας. Όχι στην νέα Άρια φυλή που θα περιλαμβάνει  τον κατώτερο άνθρωπο.

Έχει και Αγγλιδούλες, έχουμε και έναν καφενέ. Ο γκισές μας δίνει φαβορί να μας κλείσουν αγαπητέ Βούδα. Ας μας δίνει - εμείς αγαπάμε αουτσάιντερ. 

Αύριο είναι περίεργη αγωνιστική. Αυτοί που έπαιξαν εντός, παραμένουν στην έδρα τους και οι άλλοι "άρον τον κραββατόν σου και περιπάτει." Δύσκολα αυτά να τα ψυχολογήσεις. 

Μεγάλο ταξίδι, μικρό ταξίδι, καλό αποτέλεσμα, κακό αποτέλεσμα. Δεύτερη νίκη σερί, δεύτερη ήττα σερί - έχουμε πως και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει.

Πλύμουθ (1,95)- Έξετερ (3,80) - τοπικό ντέρμπι στην νοτιοδυτική Αγγλία, στην κομητεία του Ντέβον. Πρωτεύουσα είναι η Έξετερ και στα 52 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται το λιμάνι του Πλύμουθ. 

Γι αυτό οι αποδόσεις φαντάζουν περίεργες για κάποιον που βλέπει το ματς επιφανειακά. Ο πρώτος που είναι αήττητος στα τελευταία δώδεκα και που έχει μέσα στην έδρα του οκτώ στα οκτώ, δίνεται κοντά στο δυο. 

Η άλλη που είναι σχεδόν απαρατήρητη στα πρώτα 16 ματς, δίνεται  κάτω από 4.00. Βούδα εδώ δεν μπορούμε να κοντράρουμε σε σπάσιμο του σερί, γιατί θα σπάσουμε τα κεφαλιά μας. 

Η παράδοση είναι μοιρασμένη και το ματς έχει πανηγυρικό χαρακτήρα αφού διεξάγεται την Κυριακή το βράδυ. 

Σέφιλντ Γουέν. (1,45) - Μπέρτον (7,00) - στην Σέφιλντ σαν να αγχώθηκαν αφού για δεύτερη χρονιά βλέπουν πως δεν αρκεί η φανέλα για να πάρουν την απευθείας άνοδο. Η ισοπαλία εναντίον της Μπρίστολ την Τετάρτη μέσα, φέρνει επιπλέον άγχος και παραπάνω κούραση. 

Θα μπει θα καθαρίσει το παιχνίδι, θα της δώσουμε και την άνοδο και να πάει να γαμηθεί και ο καφενές. 

Άκου τώρα τι περίεργο τραίνο είναι η Μπέρτον. Είναι κοινή παραδοχή πως δεν είναι για τις τελευταίες θέσεις. Προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση. Πάει στην Μπόλτον και το παίζει στα ίσια. Προηγείται στο 73΄ ισοφαρίζεται στο 87΄και σαν να μην της έφτανε αυτό, στο 98΄τρωει και το δεύτερο.

Είχε φτιάξει ένα μικρό αήττητο σερί, πέρασε και από Πιτέρμπορο με 1-1. Λίγα παιχνίδια για προϊστορία, αλλά η Μπέρτον έχει την προϊστορία υπέρ της. 

Με τι ψυχολογία θα πάει να παίξει θα μου πεις; Δεν είναι και λίγο αυτό που έπαθε. Λογικά θα πάει έτσι - μπορεί όμως να πείσμωσε και να πάει να πάρει αυτό που της χρωστάνε...

Ρε γκισέ για εμάς τα κάνεις αυτά τα τερτίπια; 7,50 μια χαρά διπλό και ασφαλίζεις τον άσσο. Τώρα αυτό 6,50 τι το ήθελες;  Τώρα 7,00 - ησυχία δεν έχεις. 

Αυτό πάντως Μιχάλη είναι και δεν είναι ξεκούδουνο. 

Μπρίστολ Ρόβερς από 5,50 στο 4,75 - πόσο ήταν στην Σέφιλντ να κάτσουμε να το δούμε. 

Σουίντον (4,00) σε πτώση ένα διπλό που δεν άξιζε στο άνοιγμα.  Λέμε για ντέρμπι κορυφής. 

Υ.γ. Στα άλλα που σας ενδιαφέρουν να περιμένετε τον τρομερό και φοβερό Βούδα. - εμπρός καλή μου εφημερίδα.












135 σχόλια:

  1. Καλησπέρα
    Χρόνια πολλά.

    Ανεβασαμε εκτάκτως sv τη Μάαστριχτ 2 @ 9,00 λίγο πριν τη σέντρα αφού ο μπουκ ανοίχτηκε και έδωσε το 9αρι που περιμέναμε.

    Είμαστε ήδη 0145 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο σημείο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ισόβαθμες σχεδόν ομάδες με τη Μάαστριχτ σε τρομερή φόρμα και το διπλό στο 9,00. Αδιανόητο λάθος, απορώ με τους μπουκ γιατί και ο οπάπ το είχε στο 8,25. Καλά κάνετε και τους πηδήξατε. ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΑΤΕ ΛΕΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ το είδα και δεν το πίστευα. Κάτι θα "ήξερε" ο γκισές. Ωραία γλέντια, μπράβο παιδιά.

      Διαγραφή
  2. Aπό Πρέμιερ Λέστερ και μόλις βλέπω πως έφαγε μεγάλη βουτιά στο 8,50 ΓΑΜΩΤΟ και Σαουθάμπτον στο 4,00. Επίσης Εβερτον αν ανέβει το διπλό σημαντικά. Από Τσάμπιονσιπ Σάντερλαντ στο 4,00. Στη Μπουντεσλίγκα ίσως Αουγκσμπουργκ στο 4,33. Στη Γαλλία σκέφτομαι λίγο Τουλούζ λόγω του 6-0-0 της γηπεδούχου και Λιλ στο 3,50 με τρομερή παράδοση διπλών. Τέλος ο τελικός Λιμπερταδόρες με την Παραναένσε στο 7,00 θεωρητικά ηττημένη από τα αποδυτήρια. Αυτά τα λίγα.

    Αλλά δεν έχουν και πολύ νόημα πλέον. Το σημείο της αγωνιστικής βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που βγηκε το 9,00 (γιατί κρατούσα την αναπνοή μου λες και γινόταν η δυσκολότερη εγχείριση) να σας ρωτήσω ρε παιδιά. Γιατί περιμένατε να πάει στο 9,00 ? Στο 8,00 ή στο 7,00 ας πούμε δεν ήταν value ? Ποιό το σκεπτικό σας ? Και τί απόδοση είχε το διπλό πριν ανέβει στο 9,00 ? Οταν ξεμεθύσετε, απαντάτε. Δεν βιάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να παίξουμε αβλεπι θέλαμε 10,00 ....η betsson το είχε 10,00 αλλά δεν έχουμε εμείς άκου εκεί ...η βετ 365 το είχε 8,50 και έπεσε στο 7,00 - 7,50 ....είπαμε ότι άμα δώσει 9,00 στη βετ 365 θα μπούμε ...ε ...έδωσε 9,00 στο παραενα ...λίγο πριν τη σέντρα....στο 6,50 ήταν η δίκαιη τιμή ...στο 7,00 δεν παίζεις και ειδικά όταν πριν λίγο ήταν στο 8,50 ...
      Τα στοιχήματα που παιζουμαι κινούνται στο όριο της αυτοκτονίας ...με δεδομένο αυτό θ α αποφασίζουμε ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ την απόδοση που θέλουμε για να πηδήξουμε στο γκρεμό !

      Να χάσουμε ...Ναι ...αλλά να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας...
      Διότι στο στοίχημα το γιλντ και το προφιτ πηγάζει από το μέγεθος του βαλιου που επιλέγεις να παίξεις. ...αν παίζεις βαλιου 10% πας για ένα γιλντ της τάξης του 10% ....

      Όταν έχεις all time yield 50% δεν μπορείς να παίζεις σημεία με βαλιου 10% γιατί έτσι αντί να πας μπροστά πηγαίνεις πίσω ....

      Διαγραφή
    2. 6.50 η δίκαιη τιμή ??? Πώς το υπολογίσατε αυτό το 6,50 ? Ετσι όπως βλέπω τη βαθμολογία και τη φόρμα τους το πολύ 4,00. Με 6,50 δίκαιη τιμή καταλαβαίνω την αναμονή σας.

      Διαγραφή
    3. 6,00 με 6,50 η δίκαιη τιμή Sidd...

      Η Τσβολε βαριά φανέλα στη β Ολλανδίας και τη θυμόμαστε και κατά καιρούς ανεβαίνει και στην Α' Ολλανδίας ...λογιστικά το διπλό ήταν για 5,50 ...σεβόμενοι όμως τη φανέλα της Τσβολε γίνεται 6,00 με 6,50.

      Διαγραφή
  4. Πριν καληνυχτίσω βάζω ένα ακόμη τραγούδι από εκείνα τα ωραία τα δύσκολα και αθάνατα, για τους λιγοστούς θαμώνες.

    https://www.youtube.com/watch?v=-Xic-CHInek

    Πάντα νίκες για το sans voir !
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι ο Μιχάλης εξήγησε άριστα τό πως έγινε το σημερινό.

    Όταν μελετήσαμε το παιχνίδι Η απόδοση του διπλού ήταν 8,50 στην bet365 αλλά σε κάποιες άλλες εταιρείες όπως ας πούμε στην pinnacle ξεπερνούσε το 10.00.

    Εδώ είναι λοιπόν το θέμα γιατί να πας σε μία τιμή 8,50 όταν μπορεί να τη βρεις κάποια στιγμή και 10.00.

    Είπαμε να περιμένουμε μολονότι πράγματι το ματς αυτό ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά sv. Εξαιρετικές φόρμες και οι δύο ομάδες αλλά δεν δίνεις τη μία ομάδα 8,50.

    Πράγματι όπως λέει ο Μιχάλης Το διπλό μας φαινόταν για 5,50 όμως βαριά η φανέλα της Τσβόλε.

    Εμείς περιμέναμε 10.00 για να πάμε να το παίξουμε άντε να κάνουμε τα στραβά τα μάτια και να το παίξουμε στο 9.00, δυστυχώς όμως οι αποδόσεις άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα. Πάει το όνειρο.

    Κάποια στιγμή έφτασε Το διπλό και 7.50 και 6.50.

    Όσο και αν είναι η τιμή η δίκαιη 5,50 Δεν σου πάει να παίξεις ούτε το 7,50 ούτε το 6,50 τη στιγμή που απέρριψες το 8,50 επειδή νόμιζες ότι θα βρεις το 10,00 ή το 9.00..

    Απλό.

    Όλη τη μέρα κοιτούσα με τις αποδόσεις του παιχνιδιού αυτού μα όλη τη μέρα.
    Και παρέλαση πήγαμε και γιορτάσαμε αλλά τη μάτια μας τη ρίχναμε πού και πού στο κινητό για να δούμε το διπλό πόσο πάει.

    Όταν είδα το 6.50 λέω καληνύχτα.
    Μία ώρα πριν το ματς πήγε πάλι 8.00.
    Και λίγο πριν την έναρξη πήγε στο στόχο μας που ήταν το 9.00.
    Οπότε και παίχτηκε.

    Για μένα δεν ήταν στο παρά ένα γιατί με συγχωρείτε πολύ όλη τη μέρα τις απόδοσεις του παιχνιδιού αυτού κοιτούσα.

    Το αποτέλεσμα όμως ήταν αυτό να παιχτεί στο παρά ένα.

    Και ελπίζω όλα αυτά που γράφω ν απαντούν στην ερώτηση του Δημήτρη: μα καλά ρε παιδιά αφού νομίζετε ότι έχει φτιάξει άστο 5,50 γιατί δεν το παίξατε στο 7?

    Γιατί είμαστε κολλημένοι με την απόδοση και γιατί κάτι που ήταν 8.50 και το απέρριψες δεν μπορεί να το δεχτείς στο 7.00. Λογικό είναι.

    Και με αυτά και με αυτά κινδύνεψε να μην παιχτεί ένα παιχνίδι πού ήταν ορισμός του sans voir.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύο συνεχόμενες νίκες στο sv...
    Αουγκ στο 5,50
    Μαα στο 9,00

    Σούπερ ο Οκτώβρης.

    :))

    Συνεχίζουμε με τη μπάλα πολύ πολύ χαμηλά ...ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.

    Εντάξει, αντιλαμβάνομαι γιατί περιμένατε το 9,00. Το είχατε δει ψηλά, έπεσε, ελπίζατε να ανέβει, και ανέβηκε λίγο πριν τη σέντρα όταν οι αποδόσεις λένε πως δεν έχουν πια αξία. Πάντως, με την παλιά ψυχρή μέθοδο το διπλό δεν ήταν για πάνω από 4,00. Αντε να δώσεις και το βάρος της φανέλας, να πάει στο 5,00. Και οι φόρμες δεν ήταν παρόμοιες. Η Ζβόλε είχε 3-2-1, η Μαα 5-1-0. Τεράστια η νίκη σας, αν το είχα πάρει χαμπάρι στο άλλο καφενείο, θα το είχα σίγουρα παίξει κι εγώ αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει πως η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά και το μοτίβο φέτος δείχνει να σπάει. Πάντα τέτοια.

    Τώρα για τις αγγλιδούλες του ερημίτη δεν ξέρω τί να πω. Εμένα δεν μου έκαναν αίσθηση όταν διάβαζα τη μαγική μου εφημερίδα. Και τώρα βλέπω πως η Πλιμουθ παίζει τη Δευτέρα, τη Δευτέρα έχω τρεχάματα, αποκλείεται να ασχοληθώ. Για το άλλο το μυστήριο τρένο, διαβάζω πως ο κάπτεν της Μπέρτον είναι τραυματίας.

    https://www.burtonalbionfc.co.uk/news/2022/october/2710-sheffweds/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμφίβολος ο Χάαλαντ στο Λέστερ. Για αυτό και ο άσσος στο 7,00. Θέλω να το παίξω, αλλά πώς να το παίξω με τέτοια κατρακύλα. Θα περιμένουμε τη σέντρα και ίσως το λάιβ. Η Σάντερλαντ φαγώθηκε κι αυτή λίγο, δεν θα κάνουμε δουλειά σήμερα. Η Σαουθάμπτον σταθερη στο 4,00 αλλά θα περιμένω τη Λέστερ πρώτα. Η Στουτγάρδη 1,75 με 1 νίκη σε 11 ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Βολφς-Μπόχουμ περίεργο. Η Μπόχουμ με νέο προπονητή αρχίζει να μαζεύει βαθμούς.

      Διαγραφή
  9. Να ειστε ετοιμοι στις κονσόλες του λάιβ
    Αναμενουμε και τον Καφετζή.
    Μπίρες Paulaner έχουμε παραγγείλει δύο φορτηγά από το Μόναχο μας τις έφερε ο Καγκελάριος μαζί με τα Marder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτοιμος και ο καφετζής. Μου έφυγε η μέση να κουβαλάω τα καφάσια με τις μπίρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2-0 η Μπράιτον, αλλά ο άσσος ήταν της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν τον βλέπω καλά τον Κόντε σου 1-0 χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το έφαγε η Τότεναμ.
    Το έφαγε και η Μπέρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καντίθ Ατλέτικο 1-0
    Τί είχαμε πει ?
    Δεν θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νορθάμπτον στα τελειώματα 1-1 με Νιούπορτ. Ο θάνατος των αουτσάιντερ σήμερα στις Αγγλιδούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το γύρισε ο Κόντε.
    Ο Σιμεόνε τον πούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λέστερ, Σαουθάμπτον, Αουγκσμπουργκ, Μπόχουμ όλες έχασαν. Η Τουλούζ χθες τα ίδια. Του φαβορί το κάγκελο, αν εξαιρέσουμε την Κάδιθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ραντεβού στις δέκα, τελικός Λιμπερταδόρες. Να βάλω κανά τραγούδι σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε κάνα τραγούδι να περάσει η ώρα.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=lfKvJaP08Zw

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=0evVkWmw86E

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=VtgJA_QTbpA

      Διαγραφή
    5. https://www.youtube.com/watch?v=brTi01NphhU

      Διαγραφή
    6. https://www.youtube.com/watch?v=hg0XftC43Zo

      Διαγραφή
    7. https://www.youtube.com/watch?v=wrXN23EcJFE

      Διαγραφή
    8. https://www.youtube.com/watch?v=qoe4IruSpKI

      Διαγραφή
    9. Και τα τραγούδια στον καφενέ που βάζει ο Βούδας έχουν χροιά αουτσάιντερ.

      Διαγραφή
  19. Λοιπόν τελικός Λιμπερταδόρες σε λίγο στις οθόνες σας κυρίες και κύριοι, Φλαμένγκο Ατλέτικο Παραναένσε, στο Μονουμεντάλ του Γκουαγιακίλ θα διεξαχθεί το παιχνίδι και αν δεν ξέρετε καλή γεωγραφία, ευκαιρία να μάθετε.

    https://www.geografikoi.gr/guayaquil/

    Ο άσσος κολλημένος στο 1,50 το διπλό κολλημένο στο 7,00.
    Τί κάνουμε Βραζιλιάνε ? Γιατί δεν μιλάς ?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.whoscored.com/Matches/1689215/Preview/South-America-Copa-Libertadores-2022-Flamengo-Athletico-Paranaense

      Εδώ μας λένε πως πιθανόν να λήξει 2-1 το ματς.

      https://www.matchmoney.com.gr/analuseis-agonon/flamengko-atl-paranaense-29-10-22-23-00-prognostika-stoichimatos/

      Εδώ μας λένε να καθίσουμε στα αυγά μας.

      Διαγραφή
  20. 0-1 η Λιντς στο μεταξύ. Πετάω χαρταετό σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ξεκινήσατε. Μάλλον τους νάρκωσαν οι μουσικές σου.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=vqmf-BJnknw

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg

      Διαγραφή
    4. "...Για λιμάνια ξένα..." - από κει Γκατούζο εναντίον Τσάβι. ΤΣΑΜΙΚΑ

      Διαγραφή
    5. https://www.youtube.com/watch?v=MxexckS3lGs

      Διαγραφή
    6. Λιμάνι, καράβι, συνδυαστικά το πσς, ωραία. Λίβερπουλ 1-1 ημίχρονο. Θες να την κοντράρουμε μπας και κερδίσει;

      Διαγραφή
    7. Ενδιαφέρον το οχταράκι, δεν λέω. Πείτε μου πότε θα μπούμε. Στο σημείο fairplay ή νωρίτερα ?

      Διαγραφή
    8. Στον άλλο καφενέ, οι δικοί μας έχουν πατήσει συναγερμό. Με κομμένη την ανάσα όλο το φόρουμ.

      Διαγραφή
    9. Το έχω για άσσο το ματς. Αλλά μήπως πρέπει να μπούμε τώρα πριν τη σέντρα ? Μιλάτε ρεεεεεε.

      Διαγραφή
    10. Ήρεμα ρε. Ας παίξουν λίγο και στο δεύτερο.

      Διαγραφή
    11. Eγώ πάω στο Μονουμεντάλ. Εσείς κάντε ό,τι θέλετε.

      Διαγραφή
    12. Θα το παρακολουθώ κι αυτό για διπλό...

      Διαγραφή
  21. Δύο ευκαιρίες η Ατλέτικο από αμυντικά λάθη της Φλα.
    Πολύ κλειστό παιχνίδι, αναγνωριστικό, παιχνίδι κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπήκαμε στη Λιντς στο 11,00

    Είναι 1171....

    Για πάμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Φελίπε Λουίς της Φλα, πρώην Σιμεόνε, έξω αλλαγή, τραυματίας.
    Η Φλα δεν έχει κάνει φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Νταβίντ Λουίζ βλέπω. Όλα τα νεκροταφεία

      Διαγραφή
    2. Η Ατλέτικο έχει τον Φερναντίνιο της Σίτι. Για τα ένσημα όλοι.

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Στο σακούλι. Το έπαιξα στο ημίχρονο στο 8,00 για να δω τον τελικό με την ησυχία μου. Μπράβο σε όλους.

      Διαγραφή
    2. KOKKINH H ATLETIKO.
      Εχουμε τρεις ομάδες για κόντρα.
      Λιβε, Ατλετι, Γιουβε.
      Αρχίζουν να πληρώνουν.
      Και ο Σιμεόνε πλήρωσε απόψε.

      Διαγραφή
    3. Τι λέει ρε το άτομο. Και δεν μπορείτε να βρίσετε την Λίβερπουλ τώρα

      Διαγραφή
  25. Η Φλα είναι ακόμα στα αποδυτήρια.
    Παίζει πολύ άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παραλίγο σύρραξη στο Μονουμεντάλ. Ωρε μάνα μου. Το β θα είναι μονότερμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. Η κόκκινη ήταν; Ή έχουμε και κει παράγκα ς

      Διαγραφή
    2. Δευτερη κίτρινη ήταν και δεν είδα τη φάση, κοίταζα τη Λιντς. Τέλειωσε το ματς. Από το πουθενά.

      Διαγραφή
  28. Σου αφήνω τον καφενέ. Αύριο κάτι μπορεί να βγει. Εσύ βρες τραγούδια για γούρι. Βάλε ποτάμια, βαρκούλες - ξέρεις εσύ.

    Καληνύχτα από μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να πάμε να κοινωνήσουμε αύριο Sidd ..


    :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολλές καλημέρες :)))))
    Η ρουφιάνα η Λιντς διάλεξε να μας πληρώσει την πιο μεγάλη νύχτα της χρονιάς και κυριολεκτικά και μεταφορικά:))))
    Σήμερα στοιχηματικώς δεν περιμένουμε τίποτα αφού πήραμε απλόχερα χτες και προχτές δύο μεγααααλα μπετ.
    Εκκλησία να κοινωνήσουμε κατά τα λεγόμενα του. Βούδα , μετά καφεδάκι , αργότερα μπανάκι δροσερό στη θάλασσα .
    Στο τελείωμα της ημέρας απ' το απογευματάκι και μετά ε , τι άλλο ? Σερφαρισμα στο λάιβ μην τυχόν....Το καραούλι δεν έχει τελειωμό ...όσο περισσότερες ώρες φυλάς καρτέρι τόσο καλύτερα γνωρίζεις τα θηράματα και έχεις περισσότερες πιθανότητες να περάσει καμία κουρασμένη μπεκάτσα από μπροστά σου .

    Φιλική συμβουλή : Μην τουφεκάτε σπουργίτια και τσίχλες ...πιο ακριβό το φυσιγγι απ' το θήραμα , δεν αξίζει ....φυλάτε τα φυσίγγια σας για τρανά θηράματα αξίας !

    Να έχετε μια όμορφη μέρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα!
    Υποκλίνομαι στην ωραία παρέα μας!
    Τι άλλο να πω.
    Δεν περιγράφω άλλο.
    Το πρώτο 1169.
    Φαγώθηκα με.αυτο το πρωτόκολλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε με τα πρωτόκολλα.
      Εδώ δεχόμεθα κριτική για τον σήμα κατατεθέν βραζιλιανικο κωλο που επιπλέον είναι το γούρι μας .
      Ας πει κάποιος με το χέρι στην καρδιά ότι έχει δει ωραιότερο κώλο και γω τον αλλάζω στη στιγμή.
      Ας πεί :))))
      Το έμβλημα της ομάδας δεν αλλάζει αγαπητέ γέροντα Ευαγγελε ούτε σε νίκες ούτε σε ήττες....παραμένει το ίδιο και τώρα και πάντα και νυν και αεί....

      Να περνάτε καλά γιατί η ζωή είναι μικρή ....:)))

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα. Κάθισα και είδα τα στιγμιότυπα στο Λίβερπουλ-Λιντς. Τρελό ματς, θα μπορούσε η Λίβερπουλ να το πάρει αν ήταν λιγότερο επιπόλαια στην τελική ενέργεια, διάβασα όμως πως η Λιντς πρέσαρε διαβολεμένα και τους είχε διαλύσει. Αλλά το πιο εξοργιστικό όλων, από τα στιγμιότυπα πάντα, είναι η απόλυτη κατάρρευση του Βαν Ντάικ. Ο πριν 3 χρόνια καλύτερος -έτσι λέγανε- αμυντικός του κόσμου αυτή τη στιγμή αγγίζει το επίπεδο Μαγκουάιρ. Στο πρώτο γκολ, βλέπει τον Γκόμεζ να πιέζεται στη γραμμή του άουτ και σβήνει τελείως, αρχίζει να περπατάει σαν να τέλειωσε η φάση. Η πάσα του Γκομέζ στα τυφλά είναι άθλια, αλλά ο τρόπος που νεκρώνει ο Βαν Ντάικ είναι ακόμα πιο αποκρουστικός. Ενα αίσχος. Στο δεύτερο γκολ χαζεύει τη σέντρα, σκύβει σαν να τον έπιασε λουμπάγκο και αφήνει τον επιθετικό να ολοκληρώσει ένα αστείο σουτ. Ούτε προβολή, ούτε κίνηση προς τον αντίπαλο, τίποτα. Νομίζει πως με ένα μαγικό τρόπο η μπαλα θα απομακρυνθεί. Μετά σηκώνει τα χέρια σε απόγνωση σαν νοικοκυρά που της κάηκε το φαί. Πάγκο μέχρι τη Δευτέρα παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα στην παρέα. Ο Οκτώβριος καλός μήνας, τον λένε και Βροχάρη, αλλά φέτος μας ξέχασε. Στοιχηματικά μας έδωσε κάτι καλά πρωτοβρόχια.

    Ο επίτιμος κοιμάται και ξυπνάει με τα πρωτόκολλα. Δεν κάνεις τίποτα χωρίς πρωτόκολλα, αλλά χρειάζεται και κάπου να τα αφήνεις στην άκρη.

    Ο Βούδας έχει πάει σε καφετζούδες να βρει από που προέρχεται το χάλι του Βαν Ντάικ. Υπάρχει και ο πάγκος αγαπητέ.

    Ο Μιχάλης με τα λιβανιστήρια του κάθε φορά που μπαίνει ένα γκολ. Τάξη και ηθική ο άτιμος.

    Ο Αρτέτας προηγείται στο ημίχρονο 1-0.

    Χθες στις καθυστερήσεις είχαμε γκολ η Μπάρτσα 0-1, γκολ η Λιντς 1-2, γκολ η Κάντιθ 3-2, γκολ η Τότεναμ 2-3 και γκολ η Νορθάμπτον 1-1. Τι καντήλια θα έχουν ριχτεί στα τελειώματα δεν λέγεται.

    Άλλαξε και η ώρα - ντε να συνηθίσουμε πάλι. Ενέργεια δεν έχουμε και γυρνάμε την ώρα για να νυχτώνει νωρίτερα και να ανάβουμε τα φώτα - λέμε για φωστήρες.

    Βάζω και εγώ τραγουδάκι Βούδα - με κίνδυνο να μας λαμπαδιάσουν τον καφενέ. https://www.youtube.com/watch?v=CXNEHoAk07Y


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η Άρσεναλ 4-0. Πάμε Ρεάλ - Χιρόνα, μήπως έχουμε εκεί κάνα μπουμπουνητό Το διπλό από 12,00 το πήγε 9,00 ο γκισές, Τι μουνής είσαι μωρέ; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ημίχρονο - βαριεστημένη η Ρεάλ. 10 νίκες, δυο Χ και καμία ήττα τούτο το πράγμα. Η Χιρόνα κρατάει μπάλα και έχει καλές φάσεις και δοκάρι. Το διπλό ακόμα 9,00. Αν όχι 12,00, ένα 11,00 το θέλουμε. Για να δούμε θα μπει δυνατά η Ρεάλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η Γουέστ Χαμ 4,75; Που είσαι ρε Βούδα; Τι να πρωτοκάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εχει γίνει το κεφάλι μου κουδούνι.

    11.00 η Χιρόνα. Να ετοιμαζόμαστε.
    Μεγάλη κουράδα αυτός ο Βινίσιους.
    Μου γυρίζουν τα άντερα όποτε τον δείχνει η κάμερα.
    Μονίμως διαμαρτύρεται και πέφτει κάτω.

    Η Γουέστ Χαμ τί να μας πει ?
    Δεν κερδίζει, το πολύ να τσιμπήσει το Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τον Βάγγελα γιατί τον έμπασες εδώ μέσα ?
    10 μάρτυρες στην υπόθεση, πέθαναν όλοι μυστηριωδώς.
    Εμένα μου αρέσει η ζωή. Γιατί με εμπλέκεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ορίστε, ανέφερες τον Μαρινάκη και χάλασε το βίντεο στη 365.
    Πώς θα δω τώρα τη Χιρόνα ? Πώς θα ποντάρω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας το έβαλε το βλήμα σε ανύποπτη φάση.

      Διαγραφή
    2. Πήγα να φτιάξω καφέ και βλέπω 1-0.

      Διαγραφή
    3. Αυτή η Ρέαλ έχει άστρο πόσα χρόνια τώρα. Να μπει στο πρόγραμμα...

      Διαγραφή
    4. Το σπίτι μου στο πέναλτι να μπει 1,22. Αλλα κόλπα.

      Διαγραφή
    5. Θα μας πάρουν και τα σπίτια ρε - τι κάνεις; γκοοοοολ

      Διαγραφή
    6. Κέρδισα 10 τετραγωνικά ακόμα. θα βάλω καμπινέ για επισκέπτες.

      Διαγραφή
  40. Χαχα ....
    Καλησπέρα στην παρέα ...
    Ρε ...με τι πάτε και μπλέκετε...
    Μακριά από τέτοια ματς. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθούμε να σας αντιγράψουμε, αλλά δεν.
      Κρατάτε κάποιο μυστικό καλά φυλαγμένο.

      Διαγραφή
    2. Εσύ την έφτιαξες την χέστρα - εγώ έχασα μια χέστρα.

      Διαγραφή
    3. Εσείς χθες βγάλατε 11 χέστρες. Σε παρακαλώ τώρα.
      Εγώ έβγαλα 8. Πρέπει να χέσω κι εγώ κάποτε.

      Διαγραφή
    4. Θα διώξω τις καρέκλες από τα τραπέζια και θα βάλω τις χέστρες.
      Να εκμοντερνιστούμε κι εμείς κάποτε.
      Πιάσαμε αράχνες.

      Διαγραφή
    5. Πέρα από την πλάκα, είναι σιχαμένη η Ρεάλ, πολύ σιχαμένη ομάδα. Την έχω μεγάλο άχτι.

      Διαγραφή
    6. Καφέ πάνω σε χέστρες προσφέρει το αουτσάιντερ.

      Διαγραφή
  41. Τα σχόλια πάνω από 110 - μπαίνει ο άλλος αρχίζει να κατεβαίνει και μας μουτζώνει και φεύγει. Ρίξε ιδέα για αυριανό άρθρο.

    Τα πολλά σχόλια δεν αρέσουν και στον επίτιμο. Ευτυχώς δεν φάνηκε ακόμα. Το μόνο κάλο πως κρύβεται ο Βαγγέλας έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σε διάρκεια είναι η πιο κωλόφαρδη ομάδα ολάκερου του κόσμου. Να είμαστε εκεί όταν έρθει η ισορρόπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αχ μωρέ, τί αυριανό άρθρο μου λες. Αύριο έχω ιστορίες. Και το ντέρμπι στο Ντέβον αύριο είναι, εκτός θέματος βγήκαμε όλο το Σουκού. Θα σου βάλω ένα ωραίο άσχετο κείμενο που βρήκα τις προάλλες. Και βγάλε από κει μέσα καμιά ιδέα. Α, τώρα θυμηθηκα και μιά άλλη είδηση. Τί κοινό έχει ένας αστρονόμος και ένας στοιχηματζής ? Τον Ιππαρχο τον ξέρετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. https://www.kathimerini.gr/culture/562098790/vrethike-o-chamenos-katalogos-ton-astron-toy-ipparchoy/

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αρχικός κατάλογος του Ίππαρχου, όπως και του Πτολεμαίου, θα περιλάμβανε παρατηρήσεις σχεδόν κάθε ορατού άστρου στον ουρανό. Λόγω της έλλειψης τηλεσκοπίου, πιθανώς ο Ίππαρχος είχε χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο όργανο παρατήρησης, όπως τη διόπτρα, και ασφαλώς «θα είχε αφιερώσει ατελείωτες ώρες δουλειάς», σύμφωνα με τον Γκιζεμπέργκ.

    Σύμφωνα με τον ιστορικό της αστρονομίας Τζέημς Έβανς του αμερικανικού Πανεπιστημίου Puget Sound, η ανακάλυψη «εμπλουτίζει την εικόνα μας για τον Ίππαρχο και μας δίνει μια γοητευτική ιδέα για το τι έκανε πραγματικά».

    Όπως είπε, το έργο του υπήρξε καθοριστικό, επειδή αποτέλεσε ορόσημο για την «μαθηματικοποίηση της Φύσης», δηλαδή τη μετατόπιση από την απλή περιγραφή των φυσικών φαινομένων στη μέτρηση, τον υπολογισμό και την πρόβλεψη τους.

    Ο Ίππαρχος είχε επικρίνει τους προδρόμους του στην αστρονομία ότι δεν νοιάζονταν για την αριθμητική ακρίβεια. Κατά τον Έβανς, ο Ίππαρχος αξιοποίησε τη βαβυλωνιακή παράδοση των ακριβών αστρονομικών μαθηματικών παρατηρήσεων και χάρη σε αυτόν έγινε το «πάντρεμα» με την ελληνική γεωμετρική παράδοση, με αποτέλεσμα «να ξεκινήσει έτσι πραγματικά η σύγχρονη αστρονομία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨ασχολήσου με την απόδοση, όπως ο Ίππαρχος με τ΄ άστρα. Ο επίτιμος να το γράψει αυτό.

      Διαγραφή
  45. Το δεύτερο κείμενο είναι του Ζαν Ζακ Ρουσσώ.

    Συνυπάρχουν σ’ εμένα δύο σχεδόν ασυμβίβαστα πράγματα, χωρίς να μπορώ να καταλάβω πώς: μια πολύ θερμή ιδιοσυγκρασία, με αισθήματα δυνατά, ασυγκράτητα, και μια σκέψη αργή, συγκεχυμένη, με ιδέες που μου έρχονται πάντα εκ των υστέρων. Θα έλεγε κανείς πως η καρδιά και το μυαλό μου δεν ανήκουν στο ίδιο άτομο. Η αίσθηση πλημμυρίζει την ψυχή μου ακαριαία, σαν αστραπή · αλλά αντί να με φωτίσει, με καίει και με τυφλώνει. Αισθάνομαι τα πάντα, αλλά δεν βλέπω τίποτα. Είμαι φλεγόμενος, αλλά βλαξ. Για να σκεφτώ, πρέπει να είμαι ψύχραιμος. Το περίεργο είναι πως είμαι ιδιαίτερα εύστοχος, ή ακόμα και πνευματώδης, αρκεί να με περιμένουν. Βρίσκω τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις, αλλά μονάχα με την ησυχία μου, γιατί επί τόπου δεν θυμάμαι να έκανα ή να είπα ποτέ τίποτα αξιόλογο. Θα μπορούσα να κάνω μία απολαυστική συζήτηση δι’ αλληλογραφίας, όπως λέγεται ότι παίζουν σκάκι οι Ισπανοί. Όταν κάποτε διάβασα εκείνη τη χαρακτηριστική ιστορία κάποιου δούκα της Σαβοΐας, ο οποίος αναφώνησε ξαφνικά στα μισά του δρόμου: «Να τα φάτε, Παρισινέ πραματευτή*», είπα μέσα μου: «Να, ποιος είμαι».



    (Σ.Σ: *Το περιστατικό αναφέρεται στα παζάρια του Δούκα της Σαβοΐας κάποτε, σε κατάστημα των Παρισίων. Για την αγορά ενός αντικειμένου πρόσφερε ένα εξευτελιστικό ποσό και τότε ο καταστηματάρχης που δεν το γνώριζε του απάντησε με τη λέξη "σκατά". Ο Δούκας θύμωσε, αλλά δεν βρήκε άμεσα απάντηση στη συμπεριφορά του εμπόρου. Τη βρήκε, βέβαια, στα μισά του δρόμου της επιστροφής, όταν ήδη βρισκόταν κοντά στη Λυών).

    Αυτή τη βραδύτητα στη σκέψη, που συμβαδίζει με έναν καταιγισμό στην αντίληψη, δεν έχω μόνο όταν μιλάω, την έχω και μόνος μου όταν δουλεύω. Οι σκέψεις μου ταξινομούνται στο μυαλό μου με απίστευτη δυσκολία. Αναβράζουν υπόγεια, ζυμώνονται, κοχλάζουν, μέχρι που ανάβω, πάλλομαι, με πιάνει ταχυπαλμία. Αλλά στο διάστημα αυτού του αναβρασμού, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο · δεν μπορώ να γράψω ούτε λέξη · πρέπει να περιμένω. Σιγά – σιγά, ανεπαίσθητα, ο σάλος καταλαγιάζει, το χάος ξεμπερδεύεται και το κάθε τι μπαίνει στη θέση του, αλλά αργά και ύστερα από μια άγρια και παρατεταμένη σύγχυση. Έχετε δει ποτέ όπερα στην Ιταλία; Όταν αλλάζει σκηνή, κυριαρχεί στα μεγάλα αυτά θέατρα μια τρομερή αναμπουμπούλα που διαρκεί αρκετή ώρα. Όλα τα σκηνικά γίνονται άνω κάτω, βλέπεις από όλες τα μεριές ένα εκνευριστικό σούρτα φέρτα και έχεις την εντύπωση πως πρόκειται να γκρεμιστεί το παν. Αλλά σιγά – σιγά όλα τακτοποιούνται, δεν λείπει πια τίποτα, και βλέπεις κατάπληκτος ένα μαγευτικό θέαμα να διαδέχεται αυτή την έκρυθμη κατάσταση. Κάτι παρόμοιο είναι και η διαδικασία που συντελείται μέσα στο κεφάλι μου όταν προσπαθώ να γράψω. Αν είχα την υπομονή να περιμένω πρώτα, ώστε να δώσω ύστερα σε όλη τους την ομορφιά τα όσα αναδύονται μέσα από αυτή, ελάχιστοι συγγραφείς θα με είχαν ξεπεράσει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σ’ αυτό οφείλεται και η τεράστια δυσκολία με την οποία γράφω πάντα. Τα χειρόγραφα μου, γεμάτα σβησίματα, μουντζούρες και μπερδεμένες διορθώσεις που δεν διαβάζονται, δείχνουν περίτρανα πόσον κόπο κατέβαλα για να τα γράψω. Δεν υπάρχει ούτε ένα που να μη χρειάστηκε να το αντιγράψω τέσσερις και πέντε φορές προτού το δώσω στο τυπογραφείο. Ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα καθισμένος σ’ ένα τραπέζι, με μια πένα στο χέρι και μπροστά μου μια κόλλα χαρτί. Μόνο περπατώντας ανάμεσα στις πέτρες και τα δέντρα ή τη νύχτα, ξαπλωμένος και ξάγρυπνος στο κρεβάτι μου, μόνο τότε γράφω και πάντα νοερά. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο αργή είναι αυτή η διαδικασία για έναν άνθρωπο εντελώς ανίκανο να απομνημονεύσει οτιδήποτε, έναν άνθρωπο που ποτέ στη ζωή του δεν κατόρθωσε να μάθει έξι στίχους απ’ έξω. Υπάρχουν παράγραφοι στα κείμενα μου, που τις στριφογύριζα και τις ξαναστριφογύριζα πέντε και έξι νύχτες στο μυαλό μου μέχρι να είναι έτοιμες να μπουν στο χαρτί. Γι’ αυτό και τα καταφέρνω καλύτερα με τα κείμενα που απαιτούν πολλή δουλειά, παρά με εκείνα που γράφονται με κάποια προχειρότητα, όπως ας πούμε τα γράμματα, ένα είδος στου οποίου το πνεύμα δεν μπόρεσα ποτέ μου να μπω, και που ανέκαθεν αποτελούσε για ‘μένα πραγματικό μαρτύριο. Για να καταφέρω να γράψω ένα γράμμα για οποιοδήποτε ασήμαντο θέμα, πρέπει να παιδευτώ ώρες ολόκληρες. Αν δοκιμάσω να γράψω απευθείας ό,τι μου έρχεται, δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω και που να τελειώσω · το γράμμα μου γίνεται μία δαιδαλώδης, ατέλειωτη φλυαρία, και είναι πολύ αμφίβολο, αν βγάζει κάποιο νόημα αυτός που το διαβάζει.

    Δεν δυσκολεύομαι μόνο να διατυπώσω τις σκέψεις μου, δυσκολεύομαι και να τις διαμορφώσω. Έχω μελετήσει τους ανθρώπους και πιστεύω πως είμαι αρκετά καλός παρατηρητής. Κι όμως, σ’ αυτά που βλέπω, δεν μπορώ να δω τίποτα · μόνο σ’ εκείνα που θυμάμαι βλέπω καθαρά, και είμαι οξυδερκής μόνο στις αναμνήσεις μου. Σε όλα συμβαίνουν, όλα όσα λένε και κάνουν οι άλλοι μπροστά μου, δεν διαβλέπω τίποτα, δεν εμβαθύνω σε τίποτα. Το μόνο που προσέχω είναι η επιφάνεια. Αργότερα, όμως, μου ξανάρχονται όλα. Θυμάμαι τον τόπο, τον χρόνο, το ύφος, το βλέμμα, την κίνηση, την ειδική συνθήκη · τίποτα δεν μου διαφεύγει. Και τότε, μέσ’ από εκείνα που έκαναν ή είπαν, καταλαβαίνω τι σκέφτονταν και σπάνια πέφτω έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Από το πόσο ελάχιστα ελέγχω το μυαλό μου, όταν είμαι μόνος μου, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι μου συμβαίνει ανάμεσα σε κόσμο, όπου για να μιλήσει κανείς εύστοχα πρέπει να σκεφτεί εν ριπή οφθαλμού χίλια δυο πράγματα μαζί. Και η ιδέα μόνο όλων εκείνων των συμβατικών κανόνων, από τους οποίους είναι βέβαιο πως κάποιον θα ξεχάσω, αρκεί για να χάσω τα λόγια μου. Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που βρίσκουν οι άλλοι το κουράγιο να μιλάνε σε μια συντροφιά, όπου σε κάθε σου λέξη πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου όλους τους παρευρισκομένους, κι όπου μόνο αν ξέρεις τα πάντα για τον χαρακτήρα και την προσωπική ιστορία του καθενός, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα πεις δεν θα θίξει κανέναν. Πάνω σ’ αυτό, οι άνθρωποι των σαλονιών έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: επειδή ξέρουν καλύτερα τι δεν πρέπει να πουν, μπορούν να είναι πιο σίγουροι γι’ αυτό που λένε. Αλλά και πάλι κάνουν κι αυτοί κάποιες γκάφες. Φανταστείτε τώρα έναν άνθρωπο που πέφτει μέσα εκεί ουρανοκατέβατος. Είναι σχεδόν αδύνατον να μιλήσει έστω και ένα λεπτό, χωρίς να το μετανιώσει. Όσο για την κουβέντα ανάμεσα σε δύο άτομα, έχει ένα άλλο μειονέκτημα, που για ‘μένα είναι ακόμη χειρότερο. Είσαι υποχρεωμένος να μιλάς συνεχώς. Όταν σου μιλάνε, πρέπει να απαντάς και όταν πέφτει σιωπή πρέπει να τη σπας. Αυτός ο αφόρητος καταναγκασμός θα ήταν ήδη υπεραρκετός για να με κάνει να αποφεύγω τις συναναστροφές. Δεν υπάρχει για ‘μένα χειρότερη καταπίεση από την υποχρέωση να μιλάω χωρίς χρονοτριβή και χωρίς ανάπαυλα. Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με τη θανάσιμη απέχθεια μου για κάθε μορφή καταδυνάστευσης, αλλά αρκεί να πρέπει να μιλήσω οπωσδήποτε για να είναι βέβαιο ότι θα πω κάποια βλακεία.

    Το τραγικότερο είναι ότι, αντί να κρατάω το στόμα μου κλειστό, όταν δεν έχω να πω τίποτα, με πιάνει μια μανία να μιλήσω για να εκπληρώσω το χρέος μου, μια ώρα αρχύτερα. Σπεύδω να ψελλίσω διάφορες κουβέντες ασυνάρτητες, και είμαι τυχερός αν δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Προσπαθώντας να κατανικήσω ή να κρύψω τη βλακεία μου καταφέρνω να την επιδείξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τί έγινε πάλι ρε παιδιά ?

    Καληνυχτίζω.

    Πάντα νίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Βάλαμε Λιλεστρομ - Οντ στο svl ...

    Ε ..τι να πεις ...
    Ήταν 0969 ...2 @ 11,00.

    Θέλαμε ένα γκολ ...

    Ε ...έβαλε δύο η ρουφιάνα. ..


    Κωωωωωωλλλλλλ
    Κωωωωωωλλλλλλ
    Κωωωωωωλλλλλλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Έκανε και μια ανατροπή Βούδα η Σαλερνιτάνα, Βούδα 1-3 μέσα στην Λάτσιο, ότι πρέπει για επίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο άλλος αντί να πει γκοοοολ ...
    Λέει γκοοοοντ...

    Τρέλα .......


    Απίστευτα πράγματα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Παρασκευή Μάαστριχτ στο 9,00
    Σάββατο Λιντς στο 11,00
    Κυριακή Οντ στο 11,00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πάντα τέτοια. Άσχετο ψάξτε το πρώτο γκολ του ΠΑΟ εχθές στον Βόλο. Ο τέρμας τραβάει το χέρι, λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν ήταν στημένο .
    Ούτε να το σκεφτείς.
    Συμφωνία μεταξύ κύριων ήταν ...ο καθένας έπραξε ότι του ζητήθηκε από την άλλη μεριά ....thats all ...
    Κυριολεκτώ ...δεν ειρωνεύονται κανένα και δεν υπονοώ τίποτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βόλος τσεπωσε 300.000 € από τα εισιτήρια....
      Ο ΠΑΟ τσεπωσε 3 βαθμούς ....
      Μια χαρά και οι δύο.....

      Διαγραφή