19 Σεπ 2016

"βολικό κουπόνι σήμερα"


Βολικό κουπόνι το σημερινό. Δεν σε μπερδεύει, δεν μπορείς να χαθείς - εκτός και αν θέλεις. Λίγα παιχνιδάκια, τα ξεψαχνίζεις και αν βρεις κάτι καλό, το βάζεις στην άκρη. Αν όχι, κι αύριο μέρα είναι. Και στο live μπορείς να κάνεις παιχνίδι σήμερα. Θα σου πάρει κάποιες ώρες βέβαια, αλλά είπαμε «τα αγαθά κόποις κτώνται». Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ακονισμένο μυαλό, κλειδωμένη καρδιά και πάθος για επιτυχία.

Στο Live, αν δεν ξέρεις από πού προέρχεται μια απόδοση που βλέπεις σε ένα συγκεκριμένο λεπτό του αγώνα, πώς θα παίξεις; Και πώς θα ξέρεις ότι έπαιξες σωστά; Είπαμε, άμα βαράμε στο γάμο του καραγκιόζη, δεν έχουμε καμία τύχη. Είναι που είναι μικρές οι πιθανότητες μας για θετική έκβαση του πολέμου, μην πηγαίνουμε και σαν πρόβατα στη σφαγή! Άμα δεις τον ΠΑΟΚ στο 20 να στον δίνουν 2,40 και ξέρεις πως ξεκίνησε με 2,05, 2,10, μπορείς να δεις την ευκαιρία. Θα μου πεις, και αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει περάσει τη σέντρα και έχει γείρει το γήπεδο για τον Αστέρα; Με τα χρόνια, λοιπόν, θα πρέπει όλα αυτά να τα ζυγίζεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα – γι’ αυτό δεν ενδείκνυται για όλους το live.

Μπενφίκα, το μεγάλο φαβορί! Είναι ένα πρωτάθλημα κείνο κει της πλάκας – η Πόρτο, η Μπενφίκα και οι άλλες. Αλλά η Μπράγκα δεν είναι Αρούκα και Τολούκα να μου τη δίνεις σε τέτοιες τιμές. Στο live, όμως, με την αυξημένη γκανιότα τα αουτσάιντερ πέφτουν συνήθως. 6,50 τώρα η Μπράγκα – έχουμε δρόμο μέχρι το βράδυ να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια. Αν κάτσει στο 6,50 με την έναρξη, θα το βρεις στο 6,00, 5,75 - κάνω μια πρόβλεψη. Και αν στο τέταρτο μπει δυνατά η Μπράγκα και την πάει στο 5,25, την ποντάρεις; Πρέπει δηλαδή να έχεις υπόβαθρο για να πατήσεις κάπου στο live. Και εδώ είναι πρωταθλήματα που δεν μπορείς να πας στο ξερό διπλό, θέλεις κάλυψη. Και η κάλυψη στο live συνήθως σε αφήνει ακάλυπτο.

Η απόδοση της Φενέρμπαχτσε, που είναι χωρίς νίκη στα πρώτα τρία, είναι προσβολή για το άθλημα. Όσο και αν η άλλη μοιάζει «χαμένη». Και στο live εδώ μην ψάξεις ευκαιρία. Θα φτάσει ημίχρονο και η φαβόρα θα είναι εκεί κολλημένη κάτω από 2. Χθες κοιτούσα Σταντάρ Λιέγης και ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Πριν βάλει το γκολ η Σταντάρ την έδιναν στο 3,20. Με την ΤΣΣΚΑ ο μπουκ έδωσε ρέστα. Δεν την ανέβαζε με τίποτα. Είχε 15 λεπτά να λήξει και ούτε 2,50 δεν την πήγε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μετά βίας ξεπέρασε το 4 και το έβαλε στο 94.

Στο πολωνικό των επτά η Άρκα Γκντίνια δείχνει να έχει προβάδισμα απέναντι σε μια Κρακόβια που δεν πείθει. Καλή έδρα, καλή προϊστορία. Στο 2,15 ο άσσος, αυτό μπορεί να ανέβει στο live. Το Στρασβούργο, μετά την πρώτη ήττα που έκανε στο προηγούμενο, δεν θα το έπαιζα σε αυτές τις αποδόσεις. Με δυο μεγάλες νίκες πάει η Ρεντ Σταρς εκεί – δεν θα πέσει τόσο εύκολα. Η κόντρα όμως καλυμμένη δεν σου διπλασιάζει τα λεφτά σου κι έμενα δεν μ αρέσουν αυτά. 3,25 το dnb – το αφήνω για το live…

Σλάβια Πράγας - πώς να την ψωνίσω στο 1,90; Δείχνει να μην πατάει γέρα. Και η άλλη δείχνει να μην αντέχει την κόντρα. Αυτό ούτε και στο live δεν είναι για πολλά- πολλά. Αλαβές-Λα Κορούνια – ούτε στις φυλακές αυτά! Βούλιαξε στη Ρουμανία η Άστρα Γκιουργκίου. Την προορίζουν φαίνεται για πιο ψηλά. Και η άλλη μπάζο δείχνει, αν και πέρσι το πήρε το διπλό. Εδώ θα την πετσοκόψουν και στο live πιστεύω, γιατί όλοι οι δρόμοι κάποιοι νομίζουν πως οδηγούν σήμερα στ’ άστρα. Εμείς ή θα είμαστε με τα σκοτάδια στο live ή πάσο.

Κάπως έτσι θα κυλήσει η στοιχηματική μέρα σήμερα. Προετοιμασία για το live. Είναι πιο δύσκολο, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να το βλέπει πιο εύκολο. Ακούς να λένε: βλέπω ένα παιχνίδι και ποντάρω – λες και το βλέπουν μόνο αυτοί! Συνδυασμός αποδόσεων, ομάδων, αρετές του πολεμιστή, βασικές στοιχηματικές αρχές και γρήγορες αποφάσεις που δεν οδηγούν σε λάθη. Και πότε να μην μπαίνεις σε ένα παιχνίδι που δεν το έχεις μελετήσει από πριν. Στα τυφλά δεν πρέπει να παίζει κανείς pre game – γιατί να μπορεί στο live;

ΥΓ. Στη φωτό ένας ήσυχος ψαράς. Μπορείς να πιάσεις ψάρια αν δεν έχεις υπομονή, καλό δόλωμα και να ξέρεις πού και πότε το ρίχνεις; Άλλο ψάρεμα δεν κάνει αυτός που το κάνει από χόμπι και άλλο αυτός που πεινάει; 

1 σχόλιο:

  1. Βαγγέλη, την καλημερα μου.
    Ωραιο θεμα το live. Οποιος θελει να παίζει, να καθισει να τα διαβασει αυτα που γραφεις. Συμφωνουμε.
    Εγω, αν κατι δεν το ξερω καλά, δεν ασχολούμαι. Μια βασική αρχή που πολλές φορές με εχει προφυλάξει από κακοτοπιές. Δεν ξερω το live = δεν παιζω.
    Γιατι αν υπάρχουν κίνδυνοι για τον Παίκτη στο "κανονικο" (pregame) στοιχημα, οι κίνδυνοι αυτοί αυξάνονται πολύ στο live. Ειναι πιο πιασαρικο. Πιο προκλητικό. Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς εύκολα να προβλεψεις. "να το το γκολακι, ψήνεται"!

    Πολλές οι δυσκολίες όμως. Το πιο δυσκολο παιχνίδι, φαίνεται επιπολαια εύκολο. Πολλές οι παραμετροι. Ποιο ματς επιλέγεις και γιατί. Ποσα θα παίξεις, και πού θα σταματήσεις χωρις να παρασυρθείς από τις Σειρήνες. Τί θα παίξεις; Γκολ; Κορνερ; Αποτελεσμα; Καρτες;
    Και πάμε στα σκληρα στοιχηματικά: είσαι μεσα στην εξελιξη ενος αγωνα. Ποιά είναι η δίκαιη τιμή πχ του άσου; Εδω δεν μπορείς να την ξερεις pregame, θα την ξέρεις την ωρα του ματς; Και να ξερετε, αυτη η δικαιη απόδοση (αν υπάρχει τέτοια οντότητα), κάνει απίστευτες διακυμάνσεις κατα τη διαρκεια του ματς. Πριν το ματς δεν πολυαλλαζει, παρα μονο αν υπάρξει σημαντικό ρεπορταζ. Αλλαγες και ειδησεις τις τελευταιας στιγμης κλπ. Την ωρα του ματς ομως; Μια ευκαιρία, μία κάρτα, μια αλλαγή, ένα γκολ, αλλάζει τα δεδομενα αμεσα μεσα στο ματς. Είσαι πιο ετοιμος από τον Μπουκ να εκμεταλλευτείς τις όποιες ευκαιρίες; Το 5,75 που βλεπεις τωρα στον άσο, σε 10 λεπτα θα αξίζει το ίδιο;

    Ειμαι ο πλέον ακατάλληλος να μιλησω για το live. Το εχω διαγραψει τελειως ως ύπαρξη από το μυαλό μου. Τι πιο τίμιο; Δεν το ξέρω και δεν θέλω να το μάθω. Με υποχρεωνει κανεις να παιξω live; Ουτε καν για να "καλύψω" στοιχηματα το χρησιμοποιώ. (Διαφωνώ και με αυτην την λογική παρεμπιπτοντως).

    Θα πω μόνο δυο πολυ συχνα λάθη που κάνουμε σχετικά με το live:

    1) παίζουμε live χωρις να εχουμε εικόνα, μονο με αυτα τα "γραφηματα" των Εταιριων "επικίνδυνη επίθεση κλπ". Αν δεν εχεις εικόνα από το παιχνίδι, όπως το βλεπουμε πχ στην τηλεόραση, ειναι μεγαλο λαθος να παίζεις. Δεν πας να παίξεις ποτε στα τυφλά.

    2) Θέλεις να παίξεις έναν άσο στο 2,20, αλλα ειναι στο 1,80. Λες, "θα περιμένω στο live, να ανεβει". Στο ημίχρονο, με το σκορ 0-0, πιανει το "πολυπόθητο" 2,20 και το ποντάρεις όλο χαρά!
    Η ερωτηση ειναι (και καταληγω): δεν μου λες ρε αρχηγέ, νομίζεις ότι έπαιξες το ίδιο στοίχημα με το να το είχες παίξει pregame;



    ΑπάντησηΔιαγραφή