20 Φεβ 2017

"Επαγγελματικό κουμάρι"





















Καλημέρα! Ελεύθερο κείμενο σήμερα, στοιχηματικό και ποδοσφαιρικό. Από το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησα με Αγγλιδούλες και έφτασα να παρακολουθώ χθες Πούμας – Τιχουάνα που από 0-3 έγινε 3-3. Και κάθεται ο άλλος και σου μιλάει για πρόβλεψη. Τι να προβλέψεις, το απρόβλεπτο;

Στοιχηματικά να πούμε ανοιχτήκαμε λίγο, γιατί μας έπαιρνε λίγο και δεν βρήκαμε την ψήφο μας. Βέβαια τα σημάδια -αν υπάρχουν- φάνηκαν από τη Νιούπορτ. Από 0-2 κατάφερε και έχασε 3-2 με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αυτή είναι όμως η πραγματική τύχη για τα αουτσάιντερ. Ο κόσμος δεν έχει γερό στομάχι να τα καταπίνει αυτά και γρήγορα τα μουντζώνει και στρέφεται σε πιο εύπεπτες τροφές.

Εντάξει, τώρα είμαι και σε ηλικία που δεν μπορώ να αλλάξω περπατησιά και να θέλω, αλλά παλιά πόσες φόρες δεν είπα «δεν γίνεται προκοπή με δαύτα. Αλλά κι ο άλλος δρόμος χιλιοπερπατημένος, δεν οδηγεί πουθενά», σκεπτόμουν. Έκανα κάτι βήματα και γρήγορα συνειδητοποιούσα πως εκεί και αν πετάς τα λεφτά σου.

Γι' αυτό, έχουμε πει, το αουτσάιντερ προσπαθούμε να το πάρουμε στην πιο μεγάλη απόδοση που θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Αν πούμε πως έχασε η Νιούπορτ, έχασε και γι' αυτούς που την πήραν 4,50 και γι' αυτούς στο 4,33 και στο 4,20 (και κάτω από 4 έπεσε σε πολλές εταιρίες πριν από την έναρξη) - για το 4,00 στο ζωντανό θα έχουμε πει τη μισή αλήθεια. Όταν θα κερδίσει, κάποιοι από τους παραπάνω θα βγουν χαμένοι και κάποιοι κερδισμένοι.

Θα μου πεις, σου έδινε ο μπουκ στο 0-2 το 89% των χρημάτων που έπαιρνες – δεν τα κάνω εύκολα αυτά. Κάποιες φόρες σε περίοδο χασούρας ίσως τσιμπήσω κάτι για ψυχολογικούς λόγους, όχι για την κερδοφορία καθεαυτή.

Άκου κι ένα μεταφυσικό, ρε Nklaps, που δικαιολογεί εν μέρει γιατί είμαι κρυψίνους: εντάξει, θα μου πεις, δεν τα πιστεύουμε αυτά, αλλά στο κουμάρι και οι θεοί παίζουν μπάλα, ακόμα και οι διαβόλοι.

Έχω παρατηρήσει, λοιπόν, πως όταν ένα αουτσάιντερ φοριέται πολύ, συζητιέται και ίσως ποντάρεται σαν φαβορί, έχει άδοξη εξέλιξη. Κάποτε φόρτωσαν την Τόρκι με ένα πεντάρι που θα πήγαινε στο Πλύμουθ. Στη σέντρα έφτασε με 4 και στο 4 κόκκινη η Τόρκι και κάτσαμε όλοι στο καυλί. Άλλη μια φορά η Άκρινγκτον, φορτωμένη μέσα στο Μάνσφιλντ να την σφυροκοπάει, και από το 89 μέχρι να τελειώσει να έχει τρία κόρνερ, δυο δοκάρια και να μην πιστεύουν πως δεν κέρδισαν.

Αυτό το θυμάμαι γιατί το είχα και σε τριάδα θανάτου και είχαν περάσει τα άλλα δυο και έχασα λεφτά μιας χρονιάς.

Αντίθετα, αουτσάιντερ που δεν ακούς τίποτα γι' αυτά, περνούν αθόρυβα. Θα μου πεις, δεν είναι αουτσάιντερ – μεγάλη κουβέντα τι είναι τελικά και τι όχι το αουτσάιντερ. Για Αγγλία μιλάμε πάντα.

Έβαλα τα παραπάνω παραδείγματα γιατί πολύς κόσμος ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας παίκτης στοιχήματος. Ίσως το δηλώνουν και πολλοί, χωρίς να βλέπουμε τα βιβλία τους. 
Αν έχεις χρόνο και χρήμα να χάσεις, γιατί όχι θα μου πεις. Μα είναι ένα ρευστό επάγγελμα που όλα κρίνονται σε μια κλωστή. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις πριν και δεν σου εγγυάται κανείς πως θα πληρωθείς μετά. Ξέχασε την κάθε πρώτη του μηνός. Όταν αρχίσουν τα κακά φεγγάρια, εκεί θα καταλάβεις πως μπορείς να κερδίσεις στο στοίχημα, αλλά είναι παρά πολύ δύσκολο να ζήσεις από το στοίχημα.

Έχει διαφορά να παίζεις όσο χρειάζεται για να κερδίζεις και διαφορά να είσαι αναγκασμένος να κερδίζεις. Η ανάγκη πολλές φόρες μας οδηγεί να πραγματοποιούμε μεγάλα πράγματα, αλλά είναι και συνυφασμένη με το λάθος.

Όλα αυτά είναι για pre game, γιατί στο live, εκεί χάνονται οι ψυχές. Εκεί όντως το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο και θα πρέπει να ποντάρεις πολλά και να χάσεις πολλά. Γι' αυτό και οι εταιρίες δεν πιστεύουν πως σε βάθος χρόνου μπορείς να τις κερδίσεις στο live. Παίζοντας στοίχημα στα ίσια, όχι με μικροκομπίνες και μικροπουστιές...

Υ.Γ. Για ποδόσφαιρο ξεκίνησα να γράψω, που είχε και το χρυσό ντέρμπι της ΙΟΝ χθες στο Ελλαδιστάν – τούτο μου βγήκε. Τι να γράψεις με δαύτους, μωρέ; Από τις δηλώσεις τους καταλαβαίνεις...

Υ.Γ.2 Για σήμερα δεν έχω δει κάτι άξιο σχολιασμού. Θα τα ξανακοιτάξω και αν βγει κάτι, θα το ρίξουμε από κάτω σαν σχόλιο. Ούτε και αύριο μπορεί να γίνει παιχνίδι. Θα βγάλουμε όμως κάτι ενημερωτικό το απόγευμα ή αύριο το πρωί...

ΥΓ3. Ρίχνω κουβέντες για να έχουμε να συζητήσουμε στην καλοκαιρινή ραστώνη. Ένας επαγγελματίας δεν σταματάει ποτέ να καταπιάνεται με αυτό που κάνει.

11 σχόλια:

  1. Είχα αποφασίσει ότι αν ανέβει πάλι στο 6,00 η Μονακό θα ποντάρω.
    Αυτό λοιπόν έκανα πριν από λίγο:
    Παρί - Μονακό (2) @ 6,00
    Καλό βόλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Βαζεις πολλά στη συζήτηση. Τι να πρωτοπούμε; Αουτσαιντερ, φαβορί, cash out, μεταφυσικά, επαγγελματίες παίκτες.

    Εγω θα πω ότι ως παίκτης πλέον δεν παίζω σχεδόν ποτέ φαβορί. Εχω ξεκαθαρίσει ότι το παιχνίδι του φαβορί δεν οδηγεί μακριά γιατί οι Εταιρίες τις αποδόσεις του φαβορί τις πετσοκόβουν κάτω από τις πιθανότητες τους.

    Αρα θα πάμε στο αουτσαιντερ. Ναι (και καλά το βάζεις εδώ), αλλά θα πάμε να βρούμε ό,τι 5.00άρι κυκλοφορεί και θα το "βαράμε" λέγοντας ότι η αξία είναι στο αουτσαιντερ; Είναι όλα τα αουτσαιντερ ίδια; Προφανως δεν είναι και το μυστικό είναι η δίκαια απόδοση που κάθε ένας από μας βγαζει.

    Και αφού βρούμε καποιο αουτσαιντερ που μας κάνει, η απόδοση του δεν εχει σημασία; Εσυ το βρήκες στο 6.00, εγω στο 4.50, το αουτσάιντερ έχασε, άρα χάσαμε και οι δύο. Υπεραπλούστευση. Αρα εκτός από την δίκαιη απόδοση που πρεπει να βγάζουμε, πρεπει να αποφασίζουμε και σε ποια απόδοση παίζουμε. Για το δικό μου παιχνίδι εκεί είναι τα πάντα. Βλεπεις το διπλό στο 5.00 (20%), που παίζεις; Προφανώς όχι στο 5.00, προφανώς όχι στο 5.10 ή 5.20. Αυτό το πού είναι τα πάντα για μενα στο στοιχημα. Οποτε "ξεφευγω" από την ευλαβική τήρηση, το πληρώνω.

    Τί είναι η νίκη στο στοιχημα; Η νίκη στο στοίχημα είναι για να καλύπτουμε τις απώλειες από τις ήττες και να μας μένει και κάτι (το value). Αλλιώς καλυπτεις με το 6.00, αλλιώς με το 4.50, (αν κερδίσεις), ενώ (από την άλλη) βλέποντας το 4.50 αποφεύγεις να παίξεις, άρα (αν χασεις) αποφευγεις την ήττα. Και αν κέρδιζε; Αν κερδιζε, θα επαιρνες λιγότερα από αυτα που θα άξιζες. Ετσι το βλεπω εγω.

    Το χρυσο ντερμπι της ΙΟΝ ήταν εξαιρετικά διαβασμενο από τις Εταιρίες. Τριπλή κανονική. 0% γκανιότα και κάνετε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Δεν υπάρχει πιο no bet από αυτό. Με πήρε φίλος, μη αντεχοντας το χαμένο μεσημεριανό bet και θέλοντας να κερδίσει κάπου (μεγαλη παιδική ασθένεια αυτή) είπε "νομίζω ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός" ειναι 0% γκανιότα και δίνει 3.10. "Κατσε στ αυγα σου" του λέω, σημερα χασαμε και τέλος, αποδέξου το, είναι καλά διαβασμένο δεν κερδίζουμε τίποτα ετσι" του είπα. Διπλό αυτός. Εγώ ηθελα να ερθει διπλό για να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει "ειδες που σου τα έλεγα;". Υπάρχει περίπτωση να τον έπειθα ότι το στοίχημα του που θα είχε κερδίσει ήταν... χαμένο;

    Ασφαλώς και δεν είμαι επαγγελματίας του στοιχηματος. Απεχω πολύ για να είμαι κατι τετοιο. Δεν είναι κακό όμως, αφού παίζω που παίζω, να εχω τουλάχιστον επαγγελματική νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την καλησπέρα μου στα παιδιά. Βάζω πολλά γιατί πολλές φόρες στο στοίχημα είναι καλύτερα να μιλάμε από το να μασάμε.

    Θα κάνω κάτι μετατροπές γιατί έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας εδώ. Αν δεν βαρεθώ θα καθαρίσω την ήρα απο το στάρι και το ένα από τα δυο θα πάει αλλού και αυτό θα μείνει αμιγώς στοιχηματικό.

    Η Μονακό μήπως έπρεπε να παιχτεί να μην χάσει αφού την βλέπει ο φίλος έτσι. και με ισοπαλία κερδισμένη θα είναι...έχει και επαναληπτικό. βεβαία εκεί το dnb έπεσε από 4,33 σε 4,00. υπάρχει στο 4,20 σε εταιρία που δεν ζυγώνω εγώ και 4,15 σε υποφερτή.

    Δεν τα ξέρουμε και αυτά με τον Nklaps...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ. Σε ένα παιχνίδι που ο στόχος μιας ομάδας είναι και η ισοπαλία (με γκολ ή χωρίς γκολ, δεν εχει σημασία) δεν πάμε να παίξουμε ξερά την νίκη της.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να κερδίσει. Αλλα αν στο 70' το ματς ειναι ας πουμε 1-1, εσυ θα θέλεις η Μονακό να "σκιστεί" για την νίκη. Αυτή όμως θα το κάνει; Θα σκιστεί; Ή απλά θα προσπαθησει να το κρατήσει;
    Και το δεύτερο. Για την Μπέρτον Αλμπιον εγω λέω ότι το διπλό έχει δικαιη τιμή 5.50-6.00. Εσυ λες όχι και λες κατι άλλο. ΟΚ. Το δέχομαι, υποκειμενικό, αλλα δίκαιη απόδοση θα εχουμε, γιατι εχουμε μία αλληλουχία παιχνιδιών (στην Τσαμπιονσιπ) που μας προσφερει ένα Πρωταθλημα.
    Στο Τσαμπιονς Λιγκ όμως, πώς ξερουμε τη δίκαιη απόδοση του διπλού της Μονακό για να πούμε ότι το 6.00 έχει αξία; Εγώ δεν λέω ότι δεν εχει, αλλα πώς την προσεγγίζουμε; Ειδικά αν ξέρουμε ότι η Μονακό θα παίξει και για την ισοπαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα τυχερά παιχνίδια είσαι χαμένος όταν πηγαίνεις ταμείο...και παίρνεις λιγότερα
    από αυτά που δικαιούσαι λόγω των πιθανοτήτων. Είμαι πεπεισμένος ότι το 6αρι των Γάλλων είναι value γιατί οι πιθανότητες που δίνω για να κερδίσουν αύριο είναι τουλάχιστον 20%. Χοντρά- χοντρά θα εκτιμούσα το ματς 50-30-20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο 8,00 σκαρφάλωσε Νίκο το 1Χ της Σάτον στην bet365.
    Προκλητική απόδοση για να ποντάρει κάποιος σε 2 σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Λερωσα τα χέρια μου" στο 6.75 και εβαλα και κατι λιγα στο ...22άρι.
      Αν ρωτησεις το Βαγγέλη (που "συμπαθεί" τον ...Αρσενη) θα μας πει ότι δεν γίνεται σοβαρή κουβεντα με αυτο το ματς για στοιχημα. Εχει δίκιο. Δεν ανεφερα καν εδώ τη Σατον. Θα μου την έλεγε! :)

      Εγω πάλι (άποψη μου) το ΜΟΝΟ που δεν θα πόνταρα σε προκλητικές αποδόσεις είναι ότι ο Ηλιος αύριο θα βγει από τη Δύση. ΟΛΑ τα άλλα υπό προϋποθέσεις ποντάρονται! Αυτή είναι η άποψη μου.

      Διπλή ευκαιρία πάνω από 6.00 όποτε την πονταρεις προσεγμένα, νομίζω σε βάθος χρόνου δεν χάνεις. Ελαχιστες ομάδες έχουν πιθανότητα νίκης 85% σε ενα απροβλεπτο παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο. Το καλό εδώ είναι ότι το φαβορί δίνει δικαιώματα. Μην τα ξαναλεμε. Το κακό όμως είναι ότι το αουτσαιντερ είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας και θα θεωρήσουν σχεδόν τιμή τους και μόνο που αγωνιστηκαν εναντίον της Αρσεναλ. Anyway...
      Δεν μπορω να βλεπω τετοιες αποδοσεις και να μην παίζω.

      Διαγραφή
  7. Δεν εχει σημασία αν το "σετ πιθανοτήτων" που εφτιαξες είναι τελικά ακριβές ή ανακριβές. Σημασία έχει που προβληματίσθηκες και το εβγαλες και που με βάση αυτό αποφασίζεις να πονταρεις και με "safety margin". (δηλαδή δεν πονταρεις στο 5.00 και κατι, αλλα στο 6.00)

    Από εδώ φαίνεται (αν ισχυει το σετ σου) ότι το 2 DNB @ 4.00 πραγματι δεν εχει τόσο μεγάλη αξία (value 10%), ωστόσο επισης φαινεται ότι το Χ2 @ 2.40 (Stoiximan) εχει ακριβώς το ίδιο value (20%) με το ξερό διπλό σου. Ισως θα ηταν και αυτό μία καλή εναλλακτική. Με αυτο το σετ, θα πηγαινα στο Χ2, αλλα ΟΚ

    Καλη επιτυχία Γιωργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου να μην χάσει η Σάτον απόψε. Την συμπαθώ αυτή την ομάδα. Την είχα ποντάρει στον προηγούμενο γύρο του Fa Cup στην νίκη της επι της Λίντς με 1-0 εντός. Στο 5,5 απόδοση. Σπάνια παίζω Δ.Ε. Μόνο όταν θέλω να κοντράρω υπερφαβορί κάτω του 1,20 απόδοση. Ούτε dnb παίζω. Και cash out μια φορά έκανα και μου'φαγε η εταιρία 25 ευρό :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα δεν σας προλαβαίνω. γράφω κάπου αλλού για το Χάος που θα βάλει και μια τάξη εδώ και θα σχολιάσω αν μπορώ.

    θα έχω ομάδα λέει ο Αρσένης το καλοκαίρι - τι να εννοεί ο ποιητής; αν μου έδιναν στοιχημα να λεει - αν χάσει ο Αρσένης και από Σατον θα φύγει ή θα μείνει; θα έριχνα όλο το βιος μου πως θα μείνει ατάραχος και ας δινόταν πετσοκομμένο φαβορί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Droopy Dog! Παυλοπουλος! Ενας χαμός γύρω του, αυτός ατάραχος.
    Γυρω-γύρω Σάββατο, στη μέση Κυριακή! (από γνωστό ανεκδοτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή