31 Αυγ 2018

"Ευαισθησία και ειδικότητα στο στοίχημα"

Γράφει ο Nklaps

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ» και «δεν πας για ψάρεμα;..»

Θα πρέπει να ανατρέξω πίσω που μαθαίναμε  στη Στατιστική για τους δύο πυλώνες της «Διαγνωστικής Ακρίβειας»: την Ευαισθησία και την Ειδικότητα. Έχεις λέει, μία μέθοδο που προσπαθεί να φτάσει σε μια αλήθεια, δεν έχει σημασία ποια; Ας πούμε ότι βρίσκει μέσα από εκατομμύρια ανθρώπους ποιος έχει κάποια συγκεκριμένη νόσο.Ή βρίσκει μέσα από εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες ποιος είναι π.χ. ο τρομοκράτης. (Παράδειγμα δίνω, μην το πάμε παραπέρα).

Ε αυτή η μέθοδος και το πόσο καλά κάνει τη δουλειά της, αξιολογείται από δύο παραμέτρους:...την Ευαισθησία και την Ειδικότητα. Βέβαια, αυτές οι έννοιες δίνονται με κάτι μαθηματικούς τύπους, κάτι πηλίκα για την ακρίβεια και «τρέχα γύρευε». Πάντα όμως μαθαίνει κανείς πιο  εύκολα όταν η διδασκαλία δίδεται παραστατικά με ένα παράδειγμα:

Έστω λοιπόν ότι είναι ένας ψαράς στη βάρκα και ψαρεύει. Ο ψαράς λοιπόν θέλει να πιάσει μπαρμπούνια. Βέβαια η θάλασσα έχει πολλά είδη ψαριών, όπου τα μπαρμπούνια δυστυχώς αποτελούν  «μειονότητα». Τι να κάνουμε; Έχει μπαρμπούνια η θάλασσα, αλλά κυρίως έχει κάτι άλλα άσχετα, κάτι σαρδέλες κάτι γόπες κάτι… «κοκκινόψαρα», και άπειρα άλλα άσχετα που δεν μας αφορούν. Καμώνεται λοιπόν ο ψαράς ότι έχει βρει μια μέθοδο για να πιάνει τα μπαρμπούνια. Όπως καμώνονται και κάποιοι από μας, που ανοίγουν το κουπόνι του Σ/Κ ότι έχουν τον τρόπο τους να βρίσκουν τα στοιχήματα που έχουν αξία. Τα value bets. Ε ναι, site για στοίχημα είμαστε, όχι το περιοδικό «Ψάρεμα». Εκεί θέλω να καταλήξω, αλλά δώστε μου δύο λεπτά ακόμα.

Πάμε να αξιολογήσουμε τη μέθοδο του ψαρά: Υψηλή Ευαισθησία (sensitivity) έχει η μέθοδος του ψαρά, όταν ο ψαράς πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερα μπαρμπούνια. «Όσο το δυνατόν περισσότερα» είναι η έκφραση-κλειδί. Δεν τον νοιάζει αν πιάνει και τα άλλα, τα άσχετα ψάρια, τον νοιάζει να πιάσει ει δυνατόν όλα τα μπαρμπούνια της θάλασσας. Να μην μείνει κανένα μέσα αν είναι δυνατόν. Και, νομοτελειακά θα πιάσει και πάρα πολλά άσχετα ψάρια, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι τα μπαρμπούνια είναι λίγα σχετικά.

Αντίθετα υψηλή Ειδικότητα (specificity) τώρα έχει η μέθοδος του ψαρά, όταν ο ψαράς πιάνει μόνο μπαρμπούνια. «Μόνο» είναι η λέξη-κλειδί. Τα άσχετα ψάρια πρέπει να τα αφήνει στη θάλασσα και δεν τον νοιάζει αν αφήσει στη θάλασσα και αρκετά μπαρμπούνια. αν είναι δυνατόν όμως η ψαριά του δεν θέλει να περιέχει ούτε ένα άσχετο ψάρι ακόμα και αν πιάσει μόνο ένα ψάρι.

Έχετε καταλάβει τη διαφορά στις δύο θεωρήσεις. Τέλος τα ψάρια, πάμε στο στοίχημα. Είμαστε και εμείς σαν τον ψαρά με το κουπόνι του Στοιχήματος το Σαββατοκύριακο ανά χείρας. Και λέμε ότι έχουμε τον τρόπο μας, να βρίσκουμε τα καλά στοιχήματα, τα value bets, από ένα σωρό σκάρτα στοιχήματα. Τα σκάρτα είναι πολύ περισσότερα. Τι νομίζετε δηλαδή; Δυστυχώς τα καλά στοιχήματα είναι λίγα. Σαν τα… μπαρμπούνια ένα πράγμα. Αλλά η μέθοδος μας λέμε ότι είναι καλή. Τι έχει λοιπόν μεγαλύτερη σημασία στη μέθοδο μας για το στοίχημα: η Ευαισθησία ή Ειδικότητα; Τι λέτε; Σημαντικότερο είναι βρίσκουμε όλα τα καλά στοιχήματα που υπάρχουν στο κουπόνι για να τα παίξουμε και ας βρίσκουμε και ένα σωρό άλλα, ή να βρίσκουμε μόνο καλά στοιχήματα από του κουπόνι, ακόμα και αν παίξουμε τελικά μόνο ένα ή ακόμα και αν πάμε πάσο αυτό το Σ/Κ; Τι είναι λοιπόν το σωστό και τι κάνουμε τελικά;  

Η έμφαση στην Ευαισθησία είναι καταστροφή στο Στοίχημα, για τον απλό λόγο ότι ακόμα και λίγα κακά στοιχήματα που θα παίξουμε αναγκαστικά, πάνω στην αναζήτηση του καλού στοιχήματος, (τα «κοκκινόψαρα» δηλαδή), θα μας θέσουν την κάβα σε κίνδυνο. Θα κάνουν ζημιά στην κάβα μας. Θα «χαλάσουν τη μαγιά».

Η έμφαση στην Ειδικότητα είναι η σωστή στρατηγική, άσχετα αν αντιβαίνει με το πάθος μας ως παίκτες να πρέπει να παίξουμε κάτι ντε και καλά. Ο παίκτης θέλει να παίζει. Και να παίζει ει δυνατόν κάθε μέρα. Ωστόσο είναι στην ανθρώπινη φύση η ροπή προς το λάθος όταν κάτι επαναλαμβάνεται καθημερινά. Και το λάθος θα γίνει. Αλήθεια, πιστεύετε ότι υπάρχουν καλά στοιχήματα στο κουπόνι κάθε μέρα;

Και πως δίνουμε έμφαση στην Ειδικότητα όταν παίζουμε στοίχημα για να μην μιλάμε θεωρητικά:

1. Ειδίκευση. Λογικό. Ειδίκευση και ειδικότητα είναι κοντινές έννοιες. Μάθε ένα Πρωτάθλημα καλά. Μην θέλεις να παίζεις λίγα απ’ όλα. Και τι σημαίνει ξέρω καλά ένα Πρωτάθλημα: βαθιά γνώση, ότι ξέρω τόσο καλά τις ομάδες, τους παίκτες, τα αγωνιστικά, τις απουσίες, ακόμα και εξωαγωνιστικά δεδομένα και που μπορώ πλέον εγώ ο ίδιος να κάνω τι: να βγάλω δίκαιες αποδόσεις για τα παιχνίδια. Το σετ πιθανοτήτων όπως το λέω εγώ. Χέρτα - Στουτγάρδη (παράδειγμα) ο δίκαιος άσος στο 2,20 (παράδειγμα πάλι). Τέλος. Ένας που δεν ξέρει καλά το πρωτάθλημα αυτό, θα πει: «ωραίος ο άσος της Χέρτα στο 2,00. Βάλτον στο παρολί». Πάρε τώρα ένα κοκκινόψαρο φίλε.

2. Αυστηρά φίλτρα. Ο δίκαιος άσος είναι λοιπόν στο 2,20. Προφανώς δεν θα τον παίξουμε στο 2,25. Ούτε στο 2,30. Άνθρωποι είμαστε. Κάνουμε και λάθη. Λέμε ότι ο δίκαιος άσος είναι στο 2,20. Ποιος το λέει; Υποκειμενικό είναι. Είμαστε σίγουροι; Βάζουμε λοιπόν τα φίλτρα ψηλά. Στο πόσο το ποντάρουμε; Το πόσο αυστηρά θα είναι τα φίλτρα εξαρτάται από μας. Δηλαδή αν έναν άσο του 2,20 (όπως εκτιμούμε) θα βάλουμε προϋπόθεση να τον παίξουμε στο 2,30 ή στο 2,40 ή στο 2,50 και 2,60 και πάνω ή αλλιώς «πάσο», αυτό εμείς το καθορίζουμε. Κανείς δεν μας υποχρεώνει να παίξουμε εξ’ άλλου. Όσο πιο μεγάλο το «μαξιλάρι» τόσο πιο καλό φαίνεται να είναι το στοίχημα μας. Αν αυτό που βλέπεις δίκαιη τιμή στο 2.20 το παίζεις στο 2,25 και πάνω, έχεις μεγάλη Ευαισθησία στο να βρεις το καλό μπετ. Αν το παίζεις στο 2.60 και πάνω, έχεις μικρότερη Ευαισθησία αλλά πιο μεγάλη Ειδικότητα.

3. Στοιχηματική αυτοσυγκράτηση. Δεν βρήκαμε κάτι που να περνάει από τα φίλτρα μας; Δεν βρήκαμε την απόδοση που θέλαμε; Μας «χαλάει» κάτι από το ρεπορτάζ; Δεν παίζουμε. Μα, να μην παίξουμε τίποτα σήμερα; Όχι τίποτα. Πάμε πάσο. Και το πάσο, στοίχημα είναι και πολύ σοβαρό.  Και αν αύριο είναι πάλι έτσι, πάλι πάσο. Πάλι no bet. Και καραούλι περιμένοντας να πληρούνται οι προϋποθέσεις μας. Μα πως παίζεις στοίχημα μη παίζοντας στοίχημα; Η ανήσυχη ανθρώπινη φύση δεν πείθεται εύκολα, αλλά έτσι πρέπει να γίνεται.

Με λίγα λόγια δεν πρέπει να παίζουμε πολλά. Λίγα και επιλεγμένα μπετ πρέπει να περνάνε από τα φίλτρα μας. Ούκ εν τω πολλώ το ευ. Όσο πιο πολλά παίζουμε τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα τα στοιχήματα μας να μην αξίζουν. Ενώ όσο πιο «δύσκολα» πειθόμαστε να παίξουμε, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα τα στοιχήματα μας να αξίζουν,
Στο κάτω-κάτω, αν σήμερα δεν έχει κάτι καλό να στοιχηματίσουμε, γιατί να μην κάνουμε κάτι άλλο;  Και για να παραφράσω γνωστό ανέκδοτο:

«αφού δεν παίζεις που δεν παίζεις, δεν πας για …ψάρεμα;»

33 σχόλια:

  1. Έχουμε ξεφύγει λέμε... τιναφτορε, έγραψε ο συντονιστής. Αυτό είναι ποδαρικό προς γνώση και συμμόρφωση.

    Αφήστε τα κουπόνια και δώστε βάση στου Nklaps τα στοιχηματικά σεντόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερες.......

    Εδω τα σχολια ειναι περιττα . Ο υμνος του βαλιου μπετ με επιστημονικη ορολογια .
    Χαιρεσαι να διαβαζεις τοσο ξεκαθαρες αποψεις ....ευαισθησια , ειδικοτητα , αυστηρα φιλτρα , αυτοσυγκρατηση .
    Αμα πω οτι συμφωνω θα μειωσω την αξια των ολων των παραπανω .Θα πω ομως το εξης....οποιος θελει να μαθει στοιχημα και να ΜΗΝ ΧΑΝΕΙ πρεπει τα παραπανω να τα κανει ευαγγελιο , τις παπαριες του στυλ '' εγω κερδιζω αλλιως , με το δικο μου τροπο '' βαρεθηκα να τις ακουω σχεδον 18 χρονια αλλα το ταμειο ειναι μειον . Οποιος δεν καταλαβε τι λεει το παραπανω κειμενο καλα θα κανει η να το ασπαστει η να σταματησει το στοιχημα και να παει για ψαρεμα !!!

    tinaftore.............:) :) χαχαχαααααα....
    μου φτιαξε η μερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κείμενο περιεκτικό, κατανοητό, δομημένο.....ο απόλυτος θεωρητικός οδηγός για value bet. Πρακτική στο sans voir.....
    Ευχαριστούμε Νίκο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα. Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια.
    Καλή σεζόν σε ολους, με υγεία.

    Σήμερα που λετε, μετα την εκκλησια, μπηκα να πω καλημερα στον ...γκισετζή του ΟΠΑΠ. Απο περιέργεια ηθελα να τον ρωτήσω που εχει αυτος το διπλο της Χαουγκεσουντ. Ειδα οτι ηταν τυπωμενο απο προχθες στο κουπόνι στο 6.50. Μα 6.50 το πηγε σημερα απο 8.50 η 365. Λες ο ΟΠΑΠ να εχει ιδια τιμη με την Πράσινη?

    "Το διπλο της ποιανης???" με ρωταει ο γκισετζης.
    "Καλα. Το 1740" του λεω. "Ποσο δινεις το διπλο;".
    "Ααα 5.50" μου λεει. "Ποσο να βαλω θα παιξεις;" με ρωταει.
    "Καλα νά 'μαστε, αντε γεια!" απαντώ.

    Ρε γίγαντα ΟΠΑΠ. Ο κολοσσός η Πράσινη το ειχε 8.50 με τη γκανιοτα της. Εσύ ποση γκανιοτα ειχες στο 6.50; Και μετα που το εριξε Αγορα, ενω εσυ ειχες ήδη μαξιλαρακι γκανιοτας στο 6.50, μου θέλεις κι άλλο μαξιλαρακι? Tinaftore????

    Αυτο μεγαλε, δεν ειναι μαξιλαράκι. Αυτο ειναι ολος ο καναπες με ολες τις μαξιλαρες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερες
      Αυτο με τη γκανιοτα του ΟΠΑΠ δεν υπαρχει . Κλεφτης κανονικος , στην ψυχρα , κι αν σας αρεσει....παζαρια δεν κανει :)

      Η Χαου χαου απο το 8,50 στο 6,50.....το τσιμπησαμε το value ....30%+ μαξιλαρι ....ετσι σιγουρευεις οτι τα στοιχηματα σου ειναι καλα ανεξαρτητως του συγκεκριμενου αποτελεσματος.... :)
      Μπραβο γιγαντα nklaps .
      Παμε να το κλεψουμε.... :)

      Διαγραφή
    2. lost αυτο αλλα vamos Ceara.....παμε να παρουμε της Φλα τα μυαλα μεσα στο Μαρακανά.....
      Της το πηρε με γκολ στο 90+1'...

      :) :)

      Διαγραφή
  5. Γεια χαρά,
    Νίκο στην αναζήτηση βέλτιστου σημείου ή dnb ξερό όπως έχουμε πει συμφέρει το ξερό.

    Το χτεσινό της Νορβηγίας είναι καλό παράδειγμα για κάποιες σκέψεις.
    Την στιγμή που το πήρες είχε 8.5 απόδοση και με βάση την αγορά των υπολοίπων από τα site σύγκρισης είχε μηδενική γκανιότα.(99% payout)

    Το ίδιο ίσχυε και για το χ όμως έτσι αν κάποιος το έπαιρνε στο 4.75 δεν είχε ούτε αυτό γκανιότα. (όπως και με το διπλό και με βάση τους υπόλοιπους , την ίδια στιγμή και όχι στο άνοιγμα των αποδόσεων).

    Αν υποθέσουμε οι τιμές πέσουν (όπως και έγινε ) αναμένεται να πέσει και το διπλό και το χ με μια αναλογία.

    Αν δεχτούμε ότι πετυχημένη επιλογή είναι μια τιμή που είναι μεγαλύτερη από τις τιμές κλεισίματος των γκισέδων,
    τότε πετυχημένο θα ήταν και το χ (για κάλυψη το διπλού με dnb)
    Θα είχαμε δλδ βάλιου και από το χ καθώς θα είχαμε πάρει 4.75 και θα είχε κλείσει 4.36 στον πιο γενναιόδωρο μπουκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Φωτη.
      Σωστα αναφέρεις και το Χ. Νομιζω οτι το καλύτερο Χ τη στιγμη που επέλεξα το διπλο ηταν αυτο της Betshop στο 5.10. Αυτη δεν εμφανίζεται στον Betexplorer, αλλα ειμαι βέβαιος γι αυτο.
      Το καλύτερο DNB τη στιγμή εκεινη ηταν της 365 στο 6.50 αλλα αν το επαιζες με το Χ της Betshop έβγαινε κάπου 6.80.

      Ειναι ωραια συζήτηση αυτη. Να σου πω εγώ σαν δίκαιη αποδοση θεωρω αυτη που βγάζουμε εμεις (5.50 για μενα καπου 18%) και οχι αυτήν που κλείνουν οι Εταιρίες. Οι Εταιρίες δεν ψαχνουν να βρουν πιθανότητες αλλα να ισοσκελισουν πονταρίσματα. Ειναι μεγαλη συζήτηση αυτη. Δεν επιμενω.
      Η ουσια ειναι οτι ειτε ειχα εγω δικιο, (5.50) ειτε η 365 (6.50) το μπετ το πήραμε στο 8.50 αρα καλα αγοράσαμε.

      Τελος, πριν το ματς υπάρχουν καλα και κακα μπετ.
      Μετα το ματς υπαρχουν μονο κερδισμενα και χαμενα.
      Εγω χθες εχασα και αυτο μετραει.

      Προφανως πιστεύουμε οτι σν συνεχίσουμε να παίζουμε ετσι, με θετικο expected value, έχουμε πιθανότητες να παμε σε θετικο προσημο.

      Διαγραφή
    2. Για τις εταιρίες συμφωνώ ,απλώς το ανάφερα το κλείσιμο των τιμών γιατί είναι κάτι υπαρκτό και μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.

      Για το χ το σκεπτικό είναι ότι εφόσον οι τιμές είναι καλές (και έχουν συντελεστή ασφαλείας) ,
      το ξερό σημείο και το dnb θα τείνουν να είναι ισάξια με όφελος την αποφυγή αρνητικών σερί.
      Βέβαια θεωρώ ότι το έχεις υπόψιν με βάση τα σημεία που επιλέγεις.

      Διαγραφή
  6. Καλα ρε Μπουκ, και εγώ συμπαθω την Μπάρνσλει.
    Ηρθε με φόρα στα αλώνια της Λιγκ 1 από τα σαλόνια της Τσαμπιονσιπ.
    Ξεκίνησε έξοχα όλα καλα.
    Αλλα δεν παίζει και με κανένα μπάζο, αλλά με μία ομάδα που έχει φάει με το κουτάλι τα αλώνια της Λιγκ 1 και είναι και αήττητη με 4 νικες και 2 ισοπαλιες. Συν ότι έχουμε και συγκριση γιατι εχουν παίξει περίπου με τις ίδιες ομάδες.
    Οχι και 9,00 ρε μάστορα. Αντε να πουμε 5.00 με 6.00.
    Αλλα 9.00???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα...
      Καλα θα ηταν να ειχαμε δειγμα 8 αγωνιστικων και οχι 6 .
      Σ αυτη την περιπτωση ομως δε θα μας το εδινε 9,00 .Αντε μεχρι 6,00 να το χε .
      Στοιχημα παιζουμε οταν διαφωνουμε κατα πολυ με τον μπουκ . Εγω εδω διαφωνω με τον γκισε τουλαχιστον κατα 50% . Δε λεω οτι εγω ειμαι σωστος κι αυτος λαθος . Λεω οτι διαφωνω ξεροντας οτι μπορει να φαω και 3 .Δε με νοιαζει ομως αυτο . Βλεπω δυο ομαδες αηττητες , ισοβαθμες , με την ιδια φορμα......ε αυτο δε μας κανει 9,00 με τριποτα στον κοσμο !!! Βλεπω και κατι στατιστικα που με οδηγουν στο διπλο.....το μεγαλυτερο διπλο στη λιγκ 1 περισι ηταν το 8αρι της Μπλακπουλ μεσα στη Γουιγκαν την 33η αγωνιστικη και συνολικα βλεπω 5 διπλα με αποδοση απο 6,00 εως 8,00 . Για κατσε , ειναι η δεν ειναι Αγγλια ? Η απαντηση ειναι ΝΑΙ . Ε αφου ειναι ναι παιζω απο τωρα το διπλο του 9,00 με περιθωριο για rase βλεποντας πως θα κινηθει η αποδοση του διπλου.
      Το 9,00 αντε και 10,00 στη λιγκ 1 ειναι ταβανι για ματς 1ος vs τελευταιος και η Γουολσωλ δεν ειναι τελευταια .......
      Επαιξα ηδη .... :))

      Διαγραφή
    2. 0-0 ΗΤ
      παμε να το παρουμε...

      Διαγραφή
  7. LOST 1-1 .

    Τιμη μου που το επαιξα αυτο το bet .
    Θα το ξαναπαιζα ευχαριστως.

    Συνεχιζουμε . Παμε να βρουμε το επομενο που θα κερδισει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαθηκε μια μαχη , αλλα θα κερδισουμε τον πολεμο...
    Συμφωνω με τον Μιχαλη, θα το πονταρα παλι το ματς...
    Κοοιταζουμε το επόμενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Λίγκα Αγκίλα - Κλαουζούρα - Αγωνιστική ημέρα: 9
    10.09.2018 01:15
    Ντεπορτίβο Κάλι-Λα Εκιδάδ : 1,57-3,40-5,50

    5,50 (κυκλοφορεί ακομα και στο 7) για την Λα Εκιδαδ που εχει να ηττηθεί από την 14-4-2018 (Ντεπορτες Τολιμα 1-0). Ειναι πρωτη στην καλουζουρα (9η αγωνιστικη) με ρεκορ 7-1-0, εκτος μαλιστα εχει 4 νικες σε 4 ματς. Μαλιστα ειχε 9 σερί νικες μεχρι την προηγουμενη αγωνιστικη που παραχωρησε ισοπαλία στην Μεντεγιν.
    Η γηπεδουχος στην κλαουζουρα εχει ρεκορ 3-3-2 , η φορμα της ειναι 3-2-1 . Εντος εχει 3-0-0 αλλα με εξαιρεση την Τζουνιορ οι υπόλοιπες ομαδες που νικησε ηταν αδυναμες. Η πρόσφατη προιστορία ευνοει την λα εκιδαδ που εχει τρεις σερί νικες σε ολες τις διοργανωσεις. Νομιζω οτι οι αποδόσεις επρεπε να ηταν πιο μοιρασμενες, κατι σε 40-30-30. Δεν γνωρίζω το πρωτάθλημα και τις ιδιαιτερότητες του αλλά σύμφωνα με τα νουμερα και τα ως τωρα στατιστικά το διπλό δεν είναι για πάνω από 3-3,50. Δεν θα το ποντάρω γιατι το 5,50 δεν με καλυπτει , ειδικά όταν κυκλοφορούν αποδοσεις 6,50 ή 7. Θα αναμένω και αναλογα θα κινηθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα Γιωργο .
    Εχεις δικιο να διαμαρτυρεσαι για το σετ που εβγαλε εδω ο μπουκ .Εχε υποψη σου ομως οτι στο Μεξικο και στην Κολομβια αν μπει γκολ οταν δεν πρεπει ο σκορερ πεφτει νεκρος εκτος η ακομη και εντος γηπεδου......Τωρα με το δικιο σου θα πεις : τι μας λες τωρα ρε Μιχαλη :)
    Το bet σιγουρα εχει την τυχη του .Πριν τον αγωνα κανεις δεν ξερει το αποτεκεσμα.
    Εγω προσωπικα δε θα εμπλεκα εδω.
    Εσυ συνεχιζεις οπως οριζεις εσυ...

    υγ : Γενικα ο μπουκ δεν κανει τετοια λαθη .Εμεις εδω βλεπουμε μονο τη φορμα της ομαδας που μας παραπλανει επειδη δεν ξερουμε τιποτα για '' τις ειδικες συνθηκες '' που επικρατουν στο καθε ματς .Σ αυτο ο μπουκ ειναι απιστος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστα τα λες Μιχαλη, εξ ου κ η αναφορα μου σε τυχον ιδιαιτεροτητες του πρωταθληματος που δεν γνωριζω. Αν ανεβει στο 6 μεχρι να κοιμηθω ισως αποφασισω και μπω....προς το παρον το διπλο υποχωργσε στο 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους θαμωνες αυτου του καφενε τους λες μια κουβεντα και αντιλαμβανονται πεντε....
      Τους δινεις μια αποδοση κι αυτοι δεν την δεχονται...ζητανε παραπανω....κανουν παζαρια με το γκισε...δωσε 6,00 ρε γκισε να το σκεφτω....:)
      Ωραιος ο Γιωργος :)

      Διαγραφή
  12. Ο γκισες μας κανει πλακα....4,75 λεει τωρα......αντε καληνυχτα τ απαντω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ορθη απαντηση :)
      Για να καταλαβουμε λιγο τι σημαινει '' ειδικες συνθηκες ''αναφερω οτι θυμαμαι απο παλιοτερη ενασχοληση μου με τις λιγκες αυτες χωρις να ξερω αν αυτα ισχυουν και σημερα : εκτος απ τη βαθμολπγια που βλεπεις υπαρχει και μια αλλη συνολικη βαθμολογια που απ την καταταξη τους σ εκεινη εξαρταται ποιες ομαδες θα βγουν στο επομενο κοπα λιμπερταδιρες .Γι αυτο καιγονται και οχι γι αυτο που βλεπεις .Στη Βραζιλια πχ η ομαδα που πηρε περισι το πρωταθλημα φετος αδιαφορει σχεδον γι αυτο και ριχνει ολο το βαρος στο κοπα λιμπερταδορες .Κανει ροτεισον στο πρωταθλημα και τα δινει ολα στους αγωνες του κοπα λιμπερυαδορες .Στην Αργεντινη καποτε επεφτε οχι η τελευταια ομαδα αλλα αυτη που ειχε το μικροτερο συντελεστη στο κλασμα γκολ/ αγωνα .Θεωρητικα θα μπορουσε να υποβιβαστει μια ομαδα που θα εφερνε σε ολα της τα ματς σκορ 0-0 .Θα επεφτε δλδ μια ομαδα χωρις να κανει ουτε μια ηττα .Επαψα να ασχολουμαι και ησυχασα :) .Στο Μεξικο ειναι 4-5 τηλεοπρικα καναλια και το καθενα εχει απο 3-4 ομαδες .Εκει ο κοσμος βλεπει τα ματς τηλεοπτικα και οχι απ το γηπεδο.Αλοιμονο αν αποκλειστουν και οι 4 ομαδες ενος καναλιου απ το κυπελο η υποβιβαστουν.....
      Οταν κινδυνευει μια ομοσταυλη η αλλη στηνεται κανονικα σαν κυρια .Αμα παει μια για πρωταθλημα τα ιδια....πρεπει να ξερεις τις ομοσταυλες αλλιως μαυρο φιδι που σ εφαγε...
      Αυτα τα λιγα περι '' ειδικων συνθηκων '' .Συγγνωμη αν κουρασα αλκα η Κεντρικη και λατινικη Αμερικη παραεχουν τρελα και ποδοσφαιρικα βιτσια για να τους παρεις στα σοβαρα...:)

      Διαγραφή
    2. Νομιζω και στην Κολομβια κατι τετοιο συμβαινει, υπαρχει συνολική βαθμολογια. Δεν κουραζεις Μιχάλη, ισα ισα βοηθας , όπως και τα υπόλοιπα παιδια. Ας αφήσουμε λοιπόν του Κολομβιανους να λύσουν τισ διαφορές τους χωρίς την παραμικρή πλέον συμμετοχή μας...

      Διαγραφή
    3. Αυτο ειναι που λενε οτι το no bet δεν αφαιρει βαλιου...
      Τελικο σκορ 3-0 .
      :) :)
      Ακομη γκολ τρωνε...

      Διαγραφή
    4. Καλημερα κύριοι.
      Απίστευτος διάλογος!
      Οποιος θέλει να εμβαθυνει στο στοίχημα και όχι απλά ξερές "προβλέψεις" (χαχαχα) ή έτοιμες στοιχηματικές επιλογές, πρέπει να διαβάζει Αουτσαιντερ.
      Αυτο λέω εγώ.
      Ολοι στον καφενέ του Μπαζ.

      Διαγραφή
  13. Χαιρετώ τους θαμώνες του καφενείου μου.Σας παρακολουθώ και μπορώ να πω, πως οι προετοιμασίες για την νέα χρονιά τελείωσαν, από Πέμπτη,Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι για την νέα χρονιά.

    Ίσως αύριο βγάλω την συνέχεια του Σωκράτη...

    Κουμάρι με Εθνικές - τιναφτορε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεγαλο σχολειο ο καφενες.......
    τις καλησπερες μου στους θαμωνες και στον καφετζη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πρωτη μελετη για το νησι προσεχως δε δειχνει κατι συγκλονιστικο . Λιγα πραγματα ...
    Ας ερθουν λιγο πιο κοντα και τα ξαναβλεπουμε...

    Αυτη τη στιγμη ενα ματς εχω βαλει στο ματι , τη Σ Πολτεν με το θηριο τη Σαλτσμπουργκ 1 @ 7,50 .
    Εχουμε βεβαια 6 ματς και οχι 8 , αρα σετ δε βγαζουμε ευκολα αλλα ειναι ασος του 7,50 και οχι διπλο .Αυτο σημαινει οτι αν πχ οι ομαδες ηταν αναποδα δλδ αν ηταν Σαλτσ - Σ Πολτεν το διπλο θα μας το εδινε 12,00 με 13,00 . Υπερβολικο και εκτος τοπου για την αηττητη μεχρι στιγμης Σ Πολτεν....
    Μας εμπαιζει ο γκισες . Αμα τολμας παιξε μας λεει ....ρε γκισε αφου εισαι σιγουρος για τη φαβορα σου δωσε 8,50 να παιξω ......
    Εσημειωθει και παρακολουθω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα.

      Το κακό Μιχάλη είναι ότι όσες φορές έχω κοντραρει την Σαλτσμπουργκ έχω φύγει ηττημένος. Τα αουτσάιντερ εκει στην Αυστρία όταν τα βάζουν με το θηρίο, βάζουν την ουρά στα σκέλια.

      Γι αυτό καλά λες ότι μας λέει ο Μπουκ "παίξε αν τολμας"

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα, θα το εξαφανίσω λίγο για να το φτιασιδώσω - μην ψάχνετε. Σε λίγο με την απάντηση στον Σωκράτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή