13 Σεπ 2016

"Champions League , Championship και οι κολασμένοι"


Στοιχηματική Τρίτη σήμερα. Τα «ζάρια» θα τα κουνήσουν και στις χλιδάτες λέσχες και στις μπαρμπουτιέρες και στα παρακμιακά καφενεία. Μπαίνει για τα καλά, δηλαδή, η στοιχηματική χρονιά. Αγιασμούς κάνουν στα παιδάκια στα σχολεία – στους κουμαρτζήδες χρειάζονται ευχέλαια για να ξορκιστεί το κακό! Οι μπουκ δεν κάνουν ούτε αγιασμούς, μήτε ευχέλαια, αφού ως γνωστόν είναι άθεοι, όπως όλοι οι τοκογλύφοι.
Champions League – Εδώ κτυπάει η καρδιά του στοιχήματος. Εδώ, είπαμε, είναι ο Άγιος Παντελεήμονας που μαζεύονται κουτσοί, στραβοί να προσκυνήσουν. Συνήθως βέβαια ακούς κατάρες και βλασφημίες, αφού πιο πολύ μοιάζει με την Αγία Αθανασία από το Αιγάλεω. Με Μπάγερν στο 1,10 και Μπαρτσελόνα στο 1,11 και Μάντσεστερ Σίτι στο 1,40, τι θαύμα να περιμένεις; Η τριάδα αυτή δίνει περίπου 1,70 τα λεφτά σου. «Δεν τα κάνεις 2 και κάτι, ρε μπουκ, να βγάλω ένα να σου ρίξω μια δυάδα;» -«Τράβα παραπέρα, δεν είναι για τα μούτρα σου. Έχω πελατεία και μην φωνάζεις και μου τους ξυπνήσεις…»
Θα μου πεις, πληρώνει καλύτερα η Βασιλεία (1,73), η Μπενφίκα (1,84) και η Ατλέτικο (1,90). Με τα διπλά φαβορί σίγουρα άκρη δεν βγαίνει. Μένουν δυο - πώς θα διαλέξεις το ένα; Έτσι είναι αυτά τα ευρωπαϊκά, δεν μπορείς να πατήσεις πουθενά. Άσε τους άλλους να λένε πως είναι στηρίγματα. Αλλά και στα καλύτερα μαγαζιά γίνονται «λάθη». Δεν μπορεί, κύριε μπουκ, να μου έχεις την Άρσεναλ του Αρσένη στο 5 μέσα στην Παρί. Μπορεί να την κάνει πιο εύκολα τη ζημιά, τώρα το πουλάκι πέταξε - ούτε στο 4 δεν τη βρίσκεις.
Championship – Έχει μια ιδιαιτερότητα η σημερινή που το μπερδεύει το πράγμα. Οι έδρες ξανά παίζουν έδρες και ταξιδευτές ξανά πιάνουν τις βαλίτσες. Δεν μπορεί να γίνει σοβαρό στοίχημα έτσι. Εκτός και άμα κοιτάμε ένα κουπόνι και δεν μας ενδιαφέρει τι έχει προηγηθεί πίσω του. Να ξανακάνει διπλό κολλητά μια ομάδα;  Και ο γηπεδούχος να ξαναχάσει στην έδρα του στο καπάκι; Θα μου πεις μπάλα είναι. «Ήλιος γαρ ουχ υπερβήσεται μέτρα…» μας λέει ο σκοτεινός προσωκρατικός φιλόσοφος Ηράκλειτος. Ακόμα και ο ήλιος, σου λέει, δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια του.
Θα τον επαναφέρουν στην τάξη οι Ερινύες!, συνεχίζει ο Ηράκλειτος. «Εί δέ μή, Ερινύες μίν Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν!». Έχουμε πει πως το στοίχημα είναι κάτι πιο βαθύ από πρόβλεψη τριών αποτελεσμάτων. Δεν λέμε να τρέχουμε στις καφετζούδες και να ρίχνουμε τα κόκκαλα για το πού θα κάτσει η μπίλια, αλλά να κοιτάμε τους πλάνητες, αν ευνοούν το παιχνίδι μας – εάν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι...
Πάει η Χάντερσφιλντ, λοιπόν, να παίξει στη Μπράιτον, η πρωτοπόρος στο 4,75 πρέπει να είσαι στραβός για να μην δεις λάθος. Αλλά ζητάμε δεύτερο κολλητό διπλό και να χάσει δεύτερο μαζεμένο η Μπράιτον που δεν είναι μπάζο. Εδώ δηλαδή υπάρχει αξία, αλλά φοβάμαι μήπως επέλθει «δικαιοσύνη» από τις Ερινύες.
Και όταν παίζεις αουτσάιντερ καυτά, πρέπει να χτυπάς όταν όλοι πλάνητες είναι στη συναστρία. Και σήμερα για μένα νοιώθω πως δεν είναι η μέρα μου να κάνω παιχνίδι. Μια χαρά πάει η Μπάρνσλει, τρίτη στη βαθμολογία και πήρε το διπλό προχθές στην Πρέστον. 4,20 το διπλό στην Γουλβς; Μάλλον και ο μπουκ λαμβάνει υποψιν τις συναστρίες; Ωραία προϊστορία η Μπλάκμπερν μέσα στο Λιντς, ζόρικη εμφάνιση στο Λονδίνο προχθές στην ΚΠΡ. Στον πάτο και οι δυο, κοντά στο 4 το διπλό. Και για την Τετάρτη υπάρχει η Μπρέντφορντ στο Θεό, κοντά στο 5, αλλά εκεί υπάρχει ο κράχτης που λέγεται Άστον Βίλα.
Οι τελειωμένοι (National) – Κάπου στα βάθη της κόλασης ζουν και αναπνέουν οι κολασμένοι! Εκεί για πας και να βρεις κάτι καλό, πρέπει να μην φοβάσαι τις φωτιές της κολάσεως. Και να μην πας από ανάγκη, γιατί δεν έχεις να πας πουθενά αλλού μια μέρα. Να γίνεις θαμώνας – μα ποιος αράζει σε κολαστήρια; Ξεκίνησε και καλά η Τρανμίρ και έφαγε τώρα δυο φάπες και προβληματίζει. Έτσι τα βάζουν τούτα για να γεμίζουν κουπόνια…
ΥΓ. Δειλά δειλα μπαίνει η νέα στοιχηματική σαιζόν – προσεκτικά τα πρώτα βήματα, γιατί μπορεί να καθορίσουν ολόκληρη τη χρονιά…


2 σχόλια:

  1. Καλημερα. Ωραία η αναλυση Βαγγελη. Ωραίο βγήκε. Εχει και Αρχαία Ελληνικά! Νομίζω και πάλι θέτεις έναν προβληματισμό, τώρα που τα έβγαλαν από τις εξετασεις του Γυμνασίου. Θα μπαίνει ο μαθητής στις "agglidoyles" και θα μαθαίνει και Αρχαία!

    Την εχουμε ξανακανει τη συζητηση. "Επειδή κάθισε κόκκινο η ρουλετα την προηγούμενη πάει να πει ότι δεν θα ξανακαθίσει κόκκινο τωρα"; Καπως ετσι σου ειχα απαντησει τότε. Λίγο ανώριμη η απαντηση μου, το αναγνωριζω.

    Εδω δηλαδή εχεις ένα δίκιο. Διότι εδω παίζουν άνθρωποι, δεν παίζουν μπίλιες. Θα κάνει πάλι (μετα από μόλις 2 ημερες) το ταξίδι ο παίκτης της Χαντερσφιλντ και θα πάει στο Μπραιτον. "Οχι ρε, δεν θα ξαναχασουμε" θα λεει "φτιαγμένος" ο παικτης της Μπραιτον. "Δυσκολο να ξανακερδίσουμε. Καλα είμαστε και με το βαθμό" θα λέει από την αλλη ο παίκτης της Χαντερσφιλντ στο πίσω μερος του μυαλού του. (και με πολλές ισοπαλίες η πρόσφατη "παραδοση" και με τελευταια νίκη της Χ. το 2011 - να τα λεμε ολα) Καλά θα ήταν να έπαιζαν μπίλιες. Παίζουν άνθρωποι. Και οι ανθρωποι ξερουν και την "παραδοση" και επηρεαζονται.

    Από την άλλη ομως Βαγγελη για στασου. Αουτσαιντερ την εχω και εγω την Χαντερσφιλντ. Δεν την εχω φαβορί. Για 30% την εχω. Στο 3.00 ούτε την κοιτάω. Στο 3.50 το ίδιο. Στο 4.00 όμως είμαι καλά. Και κατσε καλα τωρα: 4.75! Χασαμε το μυαλο μας; Δηλαδή πόσο να πάει; στο 7.00; Και βρες μου ενα στοίχημα δηλαδή, που σου εγγυάται κανείς ότι θα κερδίσει. Ολες οι ομάδες εχουν τις πιθανότητες τους. Δεν εχει καμία 0% ούτε 100%. Βαγγελη αν περιμενω ευθυγραμμιση των αστερων για να παίξω, τότε θα περιμένω πολύ. Δεν καταλαβα δηλαδή. Η Τσελσι π.χ. δεν εχει χασει ποτε 2 φορες στην εδρα της, που δεν θα χασει η Μπραιτον;
    Αν υποθεσουμε δηλαδη ότι ερχεται ενας ...σχιζοφρενης Μπουκ και σου δινει την Χαντερσφιλντ στο 7.00, δεν θα παίξεις; Οχι;
    Φοβαμαι αληθεια οτι δεν θα παίξεις...

    Στο βασικο όμως εχεις δίκιο. Δύσκολη αγωνιστική 3 ημερες μετα την προηγούμενη. Κοιταξα και Ιπσουιτς και Μπερμιγχαμ γιατι οι αποδοσεις μου φανηκαν και εκει λιγο τραβηγμενες και το αλλο που λες την Μπαρνσλει (που μου εδωσε ...χαρα το Σαββατο). Αλλα ναι, εδω δεν πρεπει να ανοιγεσαι και πάω πάσο. Οχι πολλά παιχνιδια.
    Μονο ενα κρατησα λοιπόν...

    Ch L καλη τηλεθεαση.

    National ναι ειναι αδικο να ασχοληθουμε σημερα επειδή δεν εχει κατι αλλο. Ειναι μια Λιγκα και αυτη με τις ιδιαιτεροτητες της. Οποτε προλαβαινω, κοιταζω τα αποτελεσματα τουλαχιστον να αποκτησω μια αισθηση. Μεχρι εκεί. Ειδα κατι αποδοσεις "βουνά", αλλα τα αουτσαιντερ πραγματικά εχουν κακη εικόνα, οπότε τίποτα.

    That 's all. Το βγαλαμε το μεροκαματο και σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Κοιτα τη έγινε στην Κατηγορια των τελειωμενων.
    Περασε το 10.00 κοντρα στην Γκειτσχεντ και το 8.00 κοντρα στην Λινκολν εμεινε στο 0-0. Και ελεγα οτι τσ αουτσάιντερ αυτα ειναι πολυ χάλια. Και ηταν.
    Που παει να πει τι Βαγγελη; Οτι όποιος παιζει μονο βασει αποδοσεων εχει καποια ελπιδα. Και παντως μην "κολλαμε" πολυ με τα αγωνιστικα και τα συστηματα στο γηπεδο. Δεν υπαρχει τιποτα πιο ασταθες απο την αποδοση μιας ομαδας (και το συναίσθημά μιας γυναικας!) και ολες οι ομαδες εχουν τις πιθανότητες τους. Δεν υπαρχουν 10αρια και 8αρια.

    Ενταξει Χαντερσφιλντ εχασε.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή