29 Ιαν 2017

"Κυνηγός επικηρυγμένων"


Για να δούμε τι είχαμε χθες; Τι έγινε κει πέρα στην Αγγλία; Δεν προλάβαμε και να γράψουμε κάτι, αλλά ήταν και μια αγωνιστική που δεν ήταν για πολλά - πολλά. Ψιλά γράμματα θα μου πεις – το παιχνίδι του «αιώνιου» παίκτη γίνεται σαν να πρέπει να γίνει και όχι γιατί προέκυψαν ευκαιρίες.

Ωραίο σημείο η Έξετερ του Nklaps, κλασσική περίπτωση «βλάβης» του συστήματος. Μια ομάδα που έρχεται με φόρα, δηλώνει παρόν, επικίνδυνη, αλλά ο μπουκ για τους δικούς του λόγους την αγνοεί. Η Πόρτσμουθ είναι το όνομα και εκεί πρέπει να γίνει παιχνίδι και συνήθως γίνεται γι αυτό και η Έξετερ αγγίζει αποδόσεις που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους «κυνηγούς επικηρυγμένων»…

Κοντό στο 5 υπήρχε μια ομάδα που από τα μέσα Νοεμβρίου ήταν στα πράσινα. Εντάξει δεν ήταν και μπάζο η Πόρτσμουθ, αλλά μιλάμε για στοίχημα και όταν λέμε στοίχημα εννοούμε αποδόσεις.

Αλλά ήταν το μόνο που πέρασε και έτσι γίνεται δύσκολο το παιχνίδι. Η Μπάρνετ πιο βατή – αφού η Καρλάιλ, δείχνει ζαλισμένη τον τελευταίο καιρό -  έφαγε βέβαια μεγάλη πτώση, δεν πέρασε.

Το διπλό της Τσάρλτον μέσα στην τρίτη Μπόλτον έδινε περίπου όσο η Έξετερ – υποψιασμένος εδώ ο μπουκ, δεν έκλεισε τελείως τα μάτια στην Τσάρλτον.

Αστείες οι αποδόσεις της Κέμπριτζ και της Σάουθεντ, άσχετο αν δεν πέρασαν. Αλλά όταν παίζεις αποδόσεις και όχι ομάδες γλυτώνεις ήττες που σε πάνε πίσω. Μακροπρόθεσμα το ταμείο δεν κρίνεται από ένα αποτέλεσμα, αλλά από τον τρόπο που προσεγγίζεις τον γκισέ.

Ωραίος ο τίτλος «κυνηγός «επικηρυγμένων» και στο στοίχημα. Είναι αυτός που ζει για τους πολλούς επικινδύνως, αλλά κυνηγάει μόνο ότι έχει μεγάλη αξία. Άσε τους άλλους να βαράν ότι κινείται και μάθε να διαβάζεις το ποσό της επικήρυξης και να βλέπεις αν έχει αξία το κυνήγι.

Βέβαια να πούμε πως μετά που αρχίζει το κυνήγι κρύβονται απίστευτες δυσκολίες, που ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, γι αυτό και περνάει τον χρόνο του στις λέσχες σκοποβολής.

Και πρέπει ο κυνηγός να σέβεται αυτό που κάνει – δεν δηλώνεις δηλαδή κυνηγός επικηρυγμένων και βγαίνεις και κυνηγάς μπεκάτσες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Τις Κυριακές σπάνια παίζω στοίχημα, ίσως μετά το μεσημέρι να στηθώ στο ζωντανό για κάνα δυο, τρία παιχνίδια μέχρι το βράδυ. Και αυτά όμως λοξά και από τα κάτω ράφια...

Υ.Γ.1 Nklaps χρωστάς ένα σεντόνι, ετοίμασε το για τον Μάρτιο που θα γίνουν εδώ κάτι διαφοροποιήσεις για την επομένη χρονιά – είπαμε το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ. Και μην κάνεις τον δύσκολο θα σε επικηρύξουμε… 

Υ.Γ,2 εγώ ετοιμάζω την διαχείριση του κέρδους. Πως το κόβεις; Παραμένει ταπεινός και προσηλωμένος ο παίκτης η αναφωνεί πιάσαμε τον παπά από τα αρχίδια και μας τον κλάνει;


1 σχόλιο:

  1. Ελα Βαγγελη.
    Το ειδα αργα και απαντω αργα. Με συγχωρεις.

    Εξετερ και (λιγες ημερες νωριτερα) Φλιτγουντ ηταν δυο εξαιρετικά στοιχηματα από απόψεως σκεπτικού. Μαλιστα ειχαν περίπου το ίδιο σκεπτικό. Ομορφα στοιχηματα όπου αναδεικνυεται η στοιχηματική λογική.
    Αυτό και τίποτε άλλο από Αγγλία. Μπαρνετ δεν πήρε τελικά έγκριση. Ηθελα 4.50, αλλα δεν...
    Μετανιωσα ισως που δεν έπαιξα Γουλβς κοντρα στη Λιβερπουλ, όχι μονο επειδή πέρασε, αλλα γιατι σαν bet είχε ωραίο σκεπτικό και ας χαναμε. Δεν μπορεις να τα βλεπεις και να τα παιζεις και όλα...

    Δεν χρειάζεται κανεις να παίζει πολλά. Μονο αυτα που αξιζουν. Κυνηγος κεφαλών ναι. Αλλα πρεπει κανεις να μαθει να βλεπει αυτα που αξιζουν. Αρχίζοντας αναποδα: να μην παίζει αυτα που δεν αξίζουν. Μεγαλη υποθεσαη το no bet.

    Και δυσκολα βρίσκει κανείς απαντηση στο ερώτημα "ποια bet δεν αξιζουν". Ειτε τα μαθαινει κανείς με τα χρόνια και τα αποφευγει, είτε εγκλωβίζεται σ αυτα. Θα ξεκινησω από το απλό: τα "προβλεπτικά" bet είναι κακά bet. "Ελα μωρέ, θα κερδίσει παίξε το". Οταν πάμε να κανουμε πρόβλεψη, δεν παίζουμε στοιχημα. Να θυμισω ότι ούτε με τη Φλιτγουντ, ούτε με την Εξετερ λεγαμε "θα κερδίσει". Λεγαμε όμως ότι πληρωνει παραπάνω από όσο δικαιολογούν οι πιθανότητες τους! Αυτό ειναι στοιχημα.

    Χρωστάω και δύο σεντόνια γραπτά και τρία και όσα θέλεις φίλε! Και το σεντόνι του Champion's League! Θα βρούμε το χρόνο. Εσυ θα γραψεις τη διαχειριση του κερδους και εγω θα γραψω για τη διαχειριση περιόδων ήττας. Γινεται σχεδόν η ειδικότητα μου. Το λέω "άμυνα" στο στοίχημα και μπορεί να σου κερδίσει τη σεζόν.

    Θα σου το πω σχηματικά: τελειωνει ο 5ος μηνας της σεζον. Ο Νοέμβριος ήταν ο μόνος μηνας που είχε χασούρα. Τον Νοέμβριο όμως καταλαβα ότι η σεζόν δεν θα χαθεί. Γιατί. Διότι στα 41 στοιχηματα ειχα πιάσει ΜΟΝΟ τα 7 (είχα μαλιστα περίοδο με 1/19 επιτυχιες!), αλλα με αυτό το 7/41 είχα απώλεια μολις δυόμιση μίζες! Τίποτα! Λίγο έλειψε μάλιστα να κερδίσω το μηνα! Εκει καταλαβα ότι αν με 7/41 χανω μονο 2,5 μιζες, πρεπει να γινουν τρελα πράγματα για να χασω τη σεζόν.

    Για να δούμε... Απροβλεπτο σπορ το στοιχημα. Ποτέ δεν λες ποτέ, αλλα λέμε τωρα. Διαχείριση περιόδων ηττας λοιπόν! Αυτό θα σου γραψω.

    Προχωραει και το Πρωτοκολλο, το sans voir στο infobeto, αυτό με τις "αδικαιολογητα" υψηλές αποδόσεις. Ριχνε καμια ματιά που και που. Μπορει να βγουν συμπερασματα. Κατι τρελα yield μου βγαζει, αλλα θα δουμε μεχρι το τελος της σεζόν τι ισχυει.

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή