7 Μαΐ 2020

"Η γκαντεμιά του "αιώνιου" παίκτη"


Να έχουν βάλει τον "αιώνιο" παίκτη σε καραντίνα και να μην υπάρχει γκισές. Ούτε στον εχθρό του δεν θα το ήθελε αυτό ο Μαθουσάλας. Να έχει χρόνο ατελείωτο για περατζάδες στους ηλεκτρονικούς γκισέδες και αυτοί οι γαμημένοι  να είναι κλειστοί - η γκαντεμιά του αιώνιου παίκτη...

Σαν αγρίμι στο κλουβί θα είναι τώρα - "φέρε κουμάρι να τζογάρω και κουβά για να φουντάρω" - τέτοια τραγουδάει και ετοιμάζεται...

Δεν τον φοβίζει ούτε ιός, ούτε τίποτα. Να ΄ρθει στα ίσια του ψάχνει, να ρίξει πεντέξι άχαστα για το καλό κι αν χαθούν πρώτη φορά θα ΄ναι...

Μη γελάτε φίλοι μου, εδώ υπάρχει θέμα. Σβήσανε και τα Κινο και τ΄ άλλα κι έκατσε ο Βλάμης μας μπουκάλα. 

Ο "αιώνιος" παίκτης μαράζωσε από την καραντίνα και είναι ο μοναδικός που τελειώνει η καραντίνα, αλλά δεν τελειώνει ο νταλγκάς του. "Ρε τα πρακτορεία, πότε θα ανοίξετε"; αυτός είναι ο καημός του. αξύριγος σαν ναυαγός γυρνάει - να 'χέσω και τα κομμωτήρια, τα μπαρμπέρικα και τις τρίχες τους - μονολογάει. 

Και δεν κυλάει μπάλα στο χορτάρι ούτε για δείγμα. Αυτά είναι θέματα κύριοι, μην κοροϊδεύεται.
Ήταν και μια διαφυγή από την άθλια πραγματικότητα το κουμάρι, να πας για τα πολλά με μια ζαριά, να αισθανθείς λίγο ζωντανός. Έχει χασούρα θα μου πεις - τίποτα δεν είναι δωρεάν στον ντουνιά ετούτον. 

Και όταν με το καλό θα σφυρίξει ο κόρακας να κυλήσει η μπάλα, εκεί να δεις χαρές και πανηγύρια. Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μανά.  Ουρές και συνωστισμός στους γκισέδες για μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Θα χαθούν λεφτά, θα μου πεις - ρε, εδώ χάνονται ζωές και η γη συνεχίζει να γυρίσει και θα κλάψει γιατί θα χεστεί στο τάλιρο ο γκισές; 

Πρώτη φορά που θα είμαι με τον "αιώνιο" παίκτη - καλύτερα μια ζωή χαμένη, από μια ζωή κλεισμένη...

Ρε βάρα τους στο ψαχνό, θα φωνάζω! 

Ξέχνα τη λέγαμε εχθές και ρίξε για όλους μας ζαριές,
μην μας κλαίτε, για καλό μας, ο κουβάς ειν΄ο θεός μας,
όλοι έχουν μια μαστούρα, την δικιά μας λεν χασούρα,
το κουμάρι δεν πεθαίνει, καραντίνα γαμημένη!

Υ.γ. Ευτυχώς που η αστυνομία διαδικτύου κυνηγά αλλού και μάλλον θα την γλυτώσουμε γιατί βγήκε αλλού για αλλού τούτο ΄δω. Και στο κουμάρι πολλές φορές κάτι "άσχετα" κερδίζουν...





9 σχόλια:

  1. Επαθε κατάθλιψη πολύς κόσμος με τους κλεισμένους γκισέδες. Να μην μπορείς να πας στο προποτζίδικο, στο καφενείο, στο παγκάκι της πλατείας. Κι αν έχεις και γυναίκα στο σπίτι γκρινιάρα και μπερδεψομπούτα... Δύσκολη η ζωή ερημίτη. Μοναξιά, φτώχεια, αρρώστιες, γηρατειά. Και στο τέλος του δρόμου ο Χάρος γελαστός.

    Στις αρχές που ήμουν πολύ καχύποπτος με όσα συνέβαιναν, έλεγα αφήστε τα όλα ανοιχτά κι όποιος αρρωστήσει, αρρώστησε. Ενας φίλος μου είπε, ρε Δημήτρη, είμαι στις ευπαθείς ομάδες, εμένα δεν με σκέφτεσαι? Σίμο μου, (χτυπώντας τον στην πλάτη φιλικά) ειλικρινά χάρηκα που σε γνώρισα . Ευτυχώς είναι χιουμορίστας και γελάσαμε κι οι δύο.

    Τα κουμαρτζίδικα στο εξωτερικό ζήτησαν κρατική ενίσχυση. Στην τηλεόραση όμως οι διαφημίσεις έπαιζαν στο φουλ. Καζίνο, φρουτάκια, κοκοροδρομίες, καρπουζομαχίες. Θυμήθηκα τις τεμπελιάδες που διοργανώνουν τα καλοκαίρια οι αναρχικοί. Οι κερκίδες ανοίγουν στις εννιά. Θα χαιρετίσουν παλαίμαχοι αθλητές, χαχαχα !!! https://anokatopatision.espivblogs.net/?p=1108

    Γνωστοί και φίλοι πάντως δεν σταμάτησαν στιγμή. Κάτι Τατζικιστάν, κάτι Λευκορωσίες, κάτι Νεπάλ και Ταιλάνδες, όλο και κάπου έτρεχε το τόπι. Σπαθί οι Ταιλανδοί στα κόρνερ, λίρα εκατό οι Τατζέκοι στα όβερ. Μου τα έλεγαν με φάτσα σοβαρή κι εγώ λυνόμουν στα γέλια. Ρε κάντε κάτι άλλο στη ζωή σας... Τί να κάνουμε ρε, ούτε να πηδήξουμε δεν μας αφήνουν οι γιατροί !!!

    Οπου να ναι, θα ξεκινήσει και η Ευρώπη. Ξεχάσαμε βαθμολογίες, ομάδες, εμφανίσεις. Το θεωρώ αδύνατον να ξανασυνθεδώ με τα φετινά πρωταθλήματα. Από του χρόνου πάλι. Και μέσα σε όλα, χάσαμε και τον ενθουσιασμό μας για το πρωτάθλημα της Λίβερπουλ. Ρε τον αλήτη τί μας έκανε ! Δουλειά του Σερ Τσίχλα ήταν ο κορονοιός. Να περιμένεις 30 χρόνια και να σου τυχαίνει αυτό το πράγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=oC9PFzADsTY

    Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή
    Φέρε και καμιά εξάρες, φτάνουν πια ντόρτια και δυάρες
    Φτάνουν πια τόσοι καημοί

    Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή
    Και για μένα βρε ζωή ρίξε μια ζαριά καλή

    Φίλος και λαβωματιά κι ειν’ η αγάπη μου φωτιά
    Πού να πω τα βάσανά μου, πού να πω τα μυστικά μου
    που μου καίνε την καρδιά

    Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή
    Και για μένα βρε ζωή ρίξε μια ζαριά καλή

    Δεν είμαι παιδί κακό, γιατί θέλεις να πονώ
    Έφτασε η ψυχή στο στόμα, μ’ ένα ασσόδυο ακόμα
    απ’ τον κόσμο θα χαθώ

    Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή
    Και για μένα βρε ζωή ρίξε μια ζαριά καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια και χαρά σας στοιχηματικοί, λοξοί φίλοι. Ανοίξανε και τα πρακτορεία σήμερα και εκεί φαντάζομαι συνωστισμός. Θα είναι και χαρμάνηδες - Ο θεός να βάλει το χέρι του, καμιά μούντζα θα μας ρίξει, αλλά μαθημένοι...

    SIDDHARTHA και φέτος χαμένη η χρονιά - που να ξαναβρείς πατήματα, αλλά και του χρόνου δύσκολο. Πότε θα αρχίσει, πως θα παιχτεί και πως θα τελειώσει.Δύσκολοι καιροί για Πρίγκιπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πρακτορεία έρημα. Στη γειτονιά μου κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Απελπισία. Αυριο θα ξαναβγεί κουπόνι, θα πάρω και την εφημέριδα μόνο και μόνο για να στηρίξω τους ανθρώπους που τη γράφουν. Τί ποδόσφαιρο θα παίζεται δεν ξέρω. Πέντε αλλαγές, χωρίς οπαδούς, παίκτες με ληγμένα συμβόλαια. Απαγορεύεται να φτύνουν, να ιδρώνουν, να κάνουν τάκλιν, να αγγίζονται στα κόρνερ. Καλύτερα να βάλω το κεφάλι μου κάτω από την καρμανιόλα παρά να ρίξω δελτίο. Περισσότερες πιθανότητες έχω να κολλήσει η λεπίδα και να μείνει το κεφάλι στους ώμους. Και δεν μας φτάνουν τα χιλιάδες προβλήματά μας, έχουμε και τους Τούρκους σκαρφαλωμένους στα κάγκελα του φρενοκομείου έτοιμους για ρεσάλτο. Πάμε για ιστορικό τζακπότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν και λίγα είπες, κάτι σαν ποδόσφαιρο, κάτι σαν στοίχημα - δεν γίνεται δουλειά έτσι. Και σε συνθήκες καύσωνα...

    Τώρα κοιτάζω λίγο Γερμανία, άδεια γήπεδα, δύσκολα θα βρεθούν πατήματα - κι από τους μεν και από τους δεν...

    Τέτοια ώρα, Σάββατο και να έχεις να διαλέξεις απο Λευκορωσία και Νήσους Φερόε.

    Και δεν τραβιέται και το Χάος καλοκαιριάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακριά από Βαρ! Τώρα βάζει γκολ η Φράιμπουργκ στα τελειώματα και πλήρωνε για δέκα, αφού ήταν η Λειψία η φαβόρα.

    Να το έχεις παίξει το λοξό - ρίχτα τώρα ρε πούστη γκισέ να φωνάξεις και να ακυρωθεί γιατί ένα χέρι ήταν μπροστά.

    Που δεν έχει ΒΑΡ γκισέ να έρθουμε θα λέμε όταν έρθει στοιχηματική άνοιξη.

    Αγγλιδούλες και χωρίς Βαρ πάντα αξία ανεκτίμητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί είπες τώρα ??? Γκολ στο ενενήντα η Φρα, να πληρώνεσαι 10,00 και να σου το ακυρώνουν από το παρασκήνιο. Να θέλεις να σπάσεις τον γκισέ και να τσακίζεις το χέρι σου. Εγκεφαλικό, έμφραγμα και θερμοπληξία ταυτοχρόνως. Το παιχνίδι στοίχημα έχει διαλυθεί, δεν υπάρχει έλεος. Εδώ μόνο δύο εποχές υπάρχουν, φθινόπωρο και βαρυχειμωνιά.

    Να σου πω την αμαρτία μου, ερημίτη, δύο μήνες απραξίας και δεν μου καίγεται καρφί. Αντί να στρωθώ στις τεσσεράμησι μπροστά στην οθόνη για τη Μπουντεσλίγκα, ασχολήθηκα με άλλα. Αλλαξα την καμμένη λάμπα του ορόφου, έφτιαξα μια χωριάτικη, πήγα και στο ζαχαροπλαστείο για προφιτερόλ να βουτήξω μέσα τις φράουλες. Και στο μοναδικό πρακτορείο που πέρασα απέξω προ ολίγου δεν υπήρχε ψυχή μέσα.

    Μικρό είναι το κομμάτι που ζούμε από τη ζωή μας. Ετσι έγραψε ο Σενέκας 2.000 χρόνια πίσω. Οταν πρωτοδιάβασα αυτή τη φράση, ανατρίχιασα. Κάτι κάνω λάθος, είπα. Ακόμα το ψάχνω. Αλλά αυτές είναι κουβέντες για το Χάος.

    Αγγλιδούλες χωρίς βαρ, λοιπόν. Αν και εφόσον. Γιατί από όσα διαβάζω, μάλλον δεν θα ξαναρχίσουν, δεν υπάρχουν τα λεφτά. Ετσι λένε. Εγώ πάντως κατέβασα ένα σωρό βιβλία από το πατάρι κι άλλους τόσους δίσκους και σκέφτομαι να μην ξαναρρωστήσω. Λείπουν και οι υπόλοιποι λοξοί από το καφενείο μας, να μας παρασύρουν, να κάνουμε και λίγο χαβαλέ.

    Ρίχνω κέρμα στο τζουκμπόξ, γιατί η μουσική ηρεμεί τους ανθρώπους και εξαγριώνει τους μουσικούς. Ετσι μου είπε κάποτε ένας σαξοφωνίστας.
    https://www.youtube.com/watch?v=Ztk2lvTN7ZA






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο κυριακάτικο κείμενο.

    https://www.matchmoney.com.gr/afieromata/mpili-goyolters-stoichima/

    ΑπάντησηΔιαγραφή