18 Μαΐ 2020

"τζογαδόρικες σκέψεις"



Δεν κινείτε φύλλο, μπήκαμε σε στοιχηματική ραστώνη. Ήρθε και η ζέστη και έδεσε το γλυκό. Ξεχύθηκε ο λαός για μπάνια, άντε να τον μαζέψεις τώρα...

Ο Siddhartha έκανε περατζάδα από πρακτορεία και δεν είδε πελατεία ούτε για δείγμα. Και πως θα ζήσει ο ταλαίπωρος λαός, χωρίς την ελπίδα του τζόγου; Το να ονειρεύεσαι το άπιαστο, είναι μια διαφυγή από την μιζέρια σου.

Να βάζεις λίγα για να πάρεις πολλά -αυτή πάντα ήταν η αρχή του τζόγου - κάτι σαν το Αμερικανικό όνειρο, να φτάσεις ψηλά ακόμα κι αν ξεκίνησες από τα βάθη της κόλασης. Με μια ζαριά, με μια κλήρωση, με μια γύρα να χεστείς στο τάλιρο.

Ν΄ αλλάξει η ζωή σου από την μια στιγμή στην άλλη, να κοιμηθείς ρακένδυτος ζητιάνος και να ξυπνήσεις μέσα στα πλούτη βασιλιάς. Γιατί νομίζετε φίλοι μου ο "αιώνιος" παίκτης πάντα μας μοιάζει κουφός;

Το πως να μην χάσεις, δεν κτυπάει καλά στ΄ αυτιά εκείνων που θέλουν να κερδίσουν μανιωδώς. Θα τους έχεις ακούσει να λεν -  "παράτα μας ρε αδελφέ, και βγάλε το σκασμό αν δεν έχεις κάνα σιγουράκι. Τζογάρουμε μήπως λυθεί κάνα πρόβλημα μας - τι σε κόφτει, αν έτσι δημιουργούνται περισσότερα;"

Βλέπω να επιδοτείται ο τζόγος! Μην γελάτε κύριοι - να δοθεί ένα όραμα, μια ελπίδα στον λαό. Να έχουν κάπου να ελπίζουν οι βασανισμένοι τούτης της γης.

Είναι δυνατόν να επιστρέψει η κανονικότητα χωρίς την προσμονή της κλήρωσης του ΚΙΝΟ; Να έχει μεγάλο τζακ ποτ στο Τζοκερ και να σου λέει ο παπάρας - "κι αν σου κάτσει..."

Ποιο εύκολο είναι να σου κάτσει ένα μοντέλο, που δεν γυρνάει να σε κοιτάξει, αλλά είπαμε αυτά δεν πρέπει να λέγονται.

Να ετοιμαστεί, να προετοιμαστεί και να στοχαστεί - Μην ζητάς τέτοια από τον "αιώνιο" παίκτη, θα μας βρίσει πάλι. Όλα τα κάνει καλά - δεν έχει σημασία που χάνει...

Στις δυσκολίες αναδύονται πάντα ευκαιρίες. Τέλος του μηνός ξεκινά βλέπω η Ελβετία, η Δανία και η Τσεχία  - κάνε  παιχνίδι. Γιατί να μην ρίξεις μια ζαριά στην Εξτρακλάσα(Πολωνία είναι μην ψάχνεις)  - δεν χόρτασες φάπες από Μπουντεσλίγκα, Λά Λίγκα και τις άλλες ομορφιές;  Στα μεγάλα κουπόνια για χρόνια χανόσουν, να λίγα και καλά...

Άμα δεν ξέρεις τι ψάχνεις, πάντα θα χάνεσαι! Σε μια παραλία με άμμο δεν θα βρεις την καρφίτσα, αλλά σε μια σκάφη είναι πιο εύκολο.

Θα μου πεις είναι ποδόσφαιρο αυτό που θα παίζεται; είναι στοίχημα αυτό; Ναι σε είδαμε και στο κανονικό ποδόσφαιρο και στο ατελείωτο κουπόνι.

Υ.γ. 1 Και μην σε βλέπω να σαλιαρίζεις στους γκισέδες! Δεν ψάχνουν ομορφονιούς, μάλλον χαζούς αναζητάνε...

Υ.γ.2 Υπάρχει μια ανωμαλία στο αουτσάιντερ - αυτό το έχετε καταλάβει - Μπήκε τσατ τώρα που δεν κινείτε λέπι - ώρε που πάμε ρε;




1 σχόλιο:

  1. Δεν πειράζει ερημίτη. Εγώ δεν έχω πού αλλού να γράψω, όταν έχω διάθεση. Μόνο εδώ μου αρέσει, που δεν με διαβάζει κανείς. Αλλωστε, κι αυτά που λέμε δεν σώζουν κανέναν. Ολοι μονολογούμε στη ζωή μας. Σπάνια συνεννοούμαστε.

    Διάβαζα χθες για αυτόν τον Μπίλι Γουόλτερς, τον καλύτερο στοιχηματζή του κόσμου. Ελεγε σε μια συνέντευξη πως όταν πήγε να παίξει στη Γουόλ Στριτ, τον ξεκώλιασαν όχι μία ούτε δύο αλλά πολλές φορές. Ανθρώπινο και κατανοητό. Και εμείς πόσες φορές δεν επιμείναμε σε κάτι λανθασμένο, αρνούμενοι να αποδεχτούμε την ανεπάρκειά μας ?

    https://www.youtube.com/watch?v=NtbunQgEi_0

    ΑπάντησηΔιαγραφή