23 Μαΐ 2020

"Κουβέντες του καφενέ"


Συνιστώ ψυχραιμία.

Τα πράγματα είναι όπως πάντοτε σύνθετα. Κοιτάξτε, υπάρχει μια περιοδικότητα στη φύση των αποτελεσμάτων. Μέσα στη σεζόν θα υπάρξουν πολλές σερί αγωνιστικές που τα φαβορί θα επικρατούν και ενδιαμέσως θα υπάρχουν άλλες που θα γίνεται κανονικό μακελειό.
Δεν γνωρίζω τί και πώς παίζετε, αυτό που γνωρίζω είναι πως πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτή την περιοδικότητα. Ή τουλάχιστον να είμαστε υποψιασμένοι.

Για μένα προσωπικά, υπάρχει μόνο αγωνιστική κατάσταση και απόδοση. Δεν θεωρώ πως οι πρώτες αγωνιστικές είναι παραπλανητικές, ούτε ασφαλώς και ο μπούσουλας για τη συνέχεια.



Καλά είναι εδώ. Έχω διαβάσει τα κείμενα σου, Έχει και ησυχία.
Προσπαθώ να καταλάβω τι κανείς, αλλά έχω αποτύχει. Αλήθεια σου το λέω.
Όλα αυτά που γράφεις δείχνουν έναν άνθρωπο που κατέχει το Στοίχημα. Το "κατέχω" είναι βαριά λέξη και την χρησιμοποιώ με όλο το βάρος της. Και σου μιλάει ένας άμπαλος που παίζει μόνο 2 χρόνια στοίχημα, αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να βελτιωθεί και να μάθει από τα λάθη του.

Και αφού είσαι τόσο καλός στο στοίχημα, γιατί δεν δίνεις προτάσεις; Γιατί μας δίνεις μόνο γρίφους; Γρίφους που καταλήγουν τελικά συνήθως σε ένα συμπέρασμα: no bet. Πάσο.
Και το no bet πρόταση είναι. Το ξέρω. Η σεζόν, κερδίζεται (μεταξύ άλλων) και με τα no bet, ενώ μπορεί να χαθεί (μεταξύ άλλων) και από τα κερδισμένα μας στοιχήματα.
Αλλά όλο το Σάββατο στις μικρές Αγγλιδούλες είναι no bet? Μα όλο? Δεν βγαίνει ούτε ΜΙΑ πρόταση;
Με έχεις μπερδέψει.
.

Να σαι καλά Μιχάλη. Όντως από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ασχολούμαι με αυτόν τον τρόπο σκέψης στοιχηματικά. Διάβασα αρκετά από τα άρθρα εδώ, τα σχόλιά σας, το θέμα του Νίκου (sans voir) και όλα αυτά με έχουν βοηθήσει σημαντικά. Βέβαια καλή η θεωρία αλλά για να μάθεις χρειάζεσαι εξάσκηση και μάλιστα συνεχή.


Καλημέρα Μπαζ. Να σας είμαι καλορίζικος !! Να σου πω ότι σε διάβαζα σιωπηλά για χρόνια , μέχρι που εξαφανίστηκες από κει και είπα ''κρίμα'' αλλά τι να γίνει συνεχίζουμε. Να όμως που η μοίρα ( ο Νίκος ) μας ξαναέσμιξε. Να σου πω οτι οοοοολα αυτά που διαβαζα από σενα επηρέασαν τον τρόπο σκέψης μου και του παιχνιδιού μου βέβαια που ομάς ήταν ούτος η άλλως προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλύτερα ένα αουτσάιντερ που κερδίζει κάπου-κάπου παρά ένα φαβορί που χάνει κάπου κάπου έλεγε κάποιος. Αυτό είναι το στοιχηματικό μου πιστεύω αρκεί βέβαια να μπορούμε να αντέξουμε στο μέγιστο προσωπικό μας αρνητικό σερί, Αν το καταφέρουμε αυτό είμαστε μακροχρόνια συν, αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε.

Θα τα δούμε όμως σιγά -σιγά όλα εδώ. Η μελέτη μας και ο τρόπος σκέψης μας έχει πολλές ομοιότητες, αλλά εγώ προσωπικά διαφοροποιούμαι την ώρα που είναι να ποντάρω κάτι. Χτες υπήρχε μια τρομερή ''ομοφωνία '' μεταξύ των τιπστερ που παίζουν νησί και αυτό με απώθησε στο να ποντάρω κάτι γιατί τα στατιστικά μου λένε οπότε έχουμε ομοφωνία ΜΗΝ παίζεις. Με έχουν σώσει πολλές φορές. Παίζω πολύ λίγα σημεία, αλλά με μίζες λιγάκι τσιμπημένες. Και η διαφοροποίηση μου από πολλούς καλούς παίχτες είναι ότι πχ αν έχουν μια κάβα 1000 κουκιά και στο τέλος της χρονιάς τα κάνουν 1200 θεωρούν τη σαιζόν επιτυχημένη. Ναι οκ δεν έχασαν, αλλά εγώ δεν μπορώ να πω ότι κέρδισαν. Εγώ θέλω την κάβα μου να την κάνω επί 3 , επί 4 , επί 5 και τεσπα όσο το δυνατόν παραπάνω . Για να το πετύχω αυτό ΔΕΝ μπορώ να παίζω μόνο μονά παιχνίδια. Κανένας δεν κατάφερε με τα μονά να κάνει την κάβα του επί 4 σε μια σαιζόν. Και σ αυτο το σκοπό έχω προσθέσει τη στατιστική, αλλά με ένα ιδιαίτερο μάτι .Αυτά. Χάρηκα που σας βρήκα εδώ , έχω να πάρω πράγματα από σας ,και θα ήταν και μεγάλη μου χαρά να μπορώ να δώσω κι εγώ κάτι. Να πω ότι τον nklaps τον εκτιμώ ιδιαιτέρα σαν παίχτη , αλλά και σαν άνθρωπο.

 Γνωριζόμαστε μόνο ιντερνετικα, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι υπέροχος άνθρωπος γι αυτό και μιλώ μαζί του. Η πρόσκληση που μου έκανε να έρθω εδώ μου δίνει να καταλάβω ότι και αυτός ανάλογα σκάφτεται για μένα. Αμοιβαία λοιπόν. Άρα κι εγώ δεν έκανα λαθος. Vamos να καταστρέψουμε τους μπουκ...


Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ για την αναφορά σας σε μένα αν και να πω την αλήθεια ντρέπομαι λίγο :)

Διαβάζω εδώ και λίγο καιρό το blog απ' όταν μου το σύστησε ο nklaps ο οποίος μου έστειλε μήνυμα σήμερα κι έτσι είδα ότι αναφερθήκατε σε μένα. Μπαζ χαίρομαι που σε ξανά βρήκα γιατί μου είχε λείψει η γραφή σου όπως επίσης χαίρομαι που βρήκα κι άλλους να ασχολούνται με μικρές Αγγλίες. Μέχρι πριν 1,5 χρόνο έπαιζα εκτός απ' τις ισοπαλίες και άλλα παιχνίδια με αποδόσεις τουλάχιστον 2.00 σε ασόδυα, άντερ-όβερ, 2-3γκολ κλπ με τα οποία όμως έφερνα γύρω γύρω απ' την ουρά μου. Άφησα πίσω τα 2αρια και αφοσιώθηκα στα (σύμφωνα με τις αποδόσεις) αουτσάιντερ άνω του 3.00 τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στις αγαπημένες μου-μας μικρές αγγλίες και βρήκα την υγειά μου την οποία υγεία μου έχει δοκιμάσει φέτος αρκετές φορές η άτιμη η Γέοβιλ δεχόμενη γκολ στα χασομέρια :) Εννοείται ότι όλα μα όλα τα παίζω μονά καθώς δεν δέχομαι να πιάσω σημείο του 4.25 αλλά να το χάσω επειδή το είχα δυάδα με ένα άλλο.

Πάμε στις ισοπαλίες που αναφερθήκατε. Μπορεί να ντρέπομαι αλλά χαίρομαι γιατί σημαίνει ότι αυτό που κάνω το κάνω καλά προς το παρόν, κάτι όμως που εγώ δεν το καταλαβαίνω και δεν θα το καταλάβαινα αν δεν έβλεπα τα γραφόμενα σας αλλά και αυτά που γράφουν τα υπόλοιπα παιδιά στο τόπικ μου.




Το Χ πάνω απ' όλα είναι θέμα διαίσθησης, κοιτάς το κουπόνι και σου κάνει κλικ ένα παιχνίδι. Τουλάχιστον τις μισές και παραπάνω φορές οι διαίσθηση είναι σωστή. Θεωρώ ότι στο διάβασμα-ψάξιμο το μόνο καλό που έχει η ισοπαλία σε σχέση με τα άλλα δύο σημεία, είναι ότι δεν πονοκεφαλιάζεις για το αν αξίζει η απόδοση αφού η τιμή της ισοπαλίας είναι πάνω κάτω η ίδια με μικρές αποκλίσεις. Μέχρι 3.00 όμως!!! Από κει και κάτω πολύ δύσκολα να παίξω.

Όσον αφορά τα ποσοστά μου, είχα ξεκινήσει ένα άλλο τόπικ το 2013 όπου το σταμάτησα γιατί λόγω φόρτου εργασίας δεν είχα καθαρό μυαλό και χρόνο να μελετήσω σωστά κι εδώ κολλάει το παράδειγμα που ανέφερε ο fairplay. Δεν σταμάτησα να παίζω, απλά σταμάτησα να γράφω γιατί δεν ήθελα έστω και ένας να με ακολουθεί να τον πάρω στο λαιμό μου. Τέλος πάντων στο συγκεκριμένο τόπικ κάποια στιγμή είχα φτάσει στο 43% επιτυχία σε 70 παιχνίδια το οποίο εύκολα μετά από καιρό έπεσε στο 30% αν θυμάμαι καλά. Σε εκείνο το excel που κρατούσα βλέπω τώρα ότι σταμάτησα με 89 κερδισμένα στα 269 παιχνίδια (33%). Θέλω να πω ότι πλέον έχω αποκτήσει μια εμπειρία και ξέρω ότι μπορεί το ποσοστό μου να πέσει. Αυτό λέω και σε διάφορους που μου στέλνουν μηνύματα και με ρωτάνε αν πρέπει να αυξήσουν το ποντάρισμα τους κλπ ή με τι κάβα να ξεκινήσουν και διάφορα άλλα. Τους λέω να συνεχίσουν όπως παίζανε μέχρι τώρα γιατί μπορεί να πέσει το ποσοστό επιτυχίας. Αλλά αν πέσει αυτή τη φορά δεν θα οφείλεται στην επιπολαιότητα με την οποία διάλεγα παιχνίδια σε σχέση με τώρα. Όχι ότι δεν έπαιρνα στα σοβαρά αυτό που έκανα αλλά πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπω τα παιχνίδια και σε αυτό έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κυρίως ο nklaps αλλά κι ο fairplay με πριβέ συζητήσεις που έχουμε κάνει. Και πάλι όμως θέλω δουλειά γιατί όπως έχω γράψει πολλές φορές κολλάω να παίξω ένα παιχνίδι που όπου κι αν κοιτάξεις το δίνουν Χ ενώ άνετα χωρίς δεύτερη σκέψη πετάω ένα Αταλάντα - Φιορεντίνα κι ας διαβάζω παντού για όβερ. Επίσης δυσκολεύομαι να διαλέξω από τις β' κατηγορίες Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας που έχουν μεγάλα ποσοστά ισοπαλιών γιατί εκεί βλέπω τα πάντα Χ. Γενικά πιστεύω πως αν μπορούσα να συζητάω με κάποιον τις σκέψεις μου για παιχνίδια που "βλέπω", θα ήταν ίσως μια δικλείδα ασφαλείας για το υπάρχον ποσοστό.

Σεντόνι κι εγώ, αυτά παθαίνεις άμα κάνεις παρέα με nklaps :)



Καλησπέρα στην εκλεκτή παρέα.

Σας ανακάλυψα πριν λίγες μέρες εντελώς τυχαία και ομολογώ πως διαβάζω τα σχόλιά σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Κάποτε είχα το ψευδώνυμο Siddhartha και πολύ όρεξη για στοίχημα. Ο Γιώργος το γνωρίζει. Μην περιμένετε πολλά από μένα. Αν μου το επιτρέψετε, θα είμαι απλώς ένας καθημερινός αναγνώστης σας.

Με τις ευχές μου.


Έτσι έχουν τα πράγματα καλώς η κακώς και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Στην πράξη έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα. Έχω δει αρνητικές περιόδους να κρατάνε 100 ματς, αλλά και αρνητικές να κρατάνε 500 ματς. Αντίστροφα και για τις καλές περιόδους Σε βάθος χρόνου η ρέντα και η γκίνια Θα κάνουν ακριβώς τον ίδιο κύκλο, αλλά σε όλη τη διαδρομή θα εναλλάσσονται μικροί και μεγάλοι κύκλοι τόσο στη ρέντα όσο και στη γκίνια χωρίς ποτέ να είμαστε σε θέση να τους εξακριβώσουμε. Οι μελέτες μου αυτό το σκοπό είχαν ομολογώ, όμως κάθε φορά έβλεπα και κάτι διαφορετικό. Τι κάνουμε για αυτό? Θα συμφωνήσω καταρχήν με τον Νίκο οτι δεν μπορούμε να υπέχουμε απο το παιχνίδι.

Για τους λόγους που προανέφερα. Αυτό που μπορούμε ίσως να κάνουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο είναι να προσπαθήσει να διακρίνει μέσα από μεγάλο όγκο παιχνιδιού πχ 30 40 αγώνες και όχι 4 5 σε ποιο φεγγάρι βρίσκεται ο ίδιος ο παίκτης ή οι ομάδες που ακλουθεί και ανάλογα να δυναμώσει το ποντάρισμα του. Αντίστροφα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά να μειώσει το ποντάρισμα στο μισό. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα φαβορί και το πάρτι που κάνουν εχω μειώσει το ποντάρισμα μου στο μισό και περιμένω τις αλλαγές που αργούν σε εκνευριστικό βαθμό, αλλά και τι να κάνουμε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε.

Το κεφάλαιο είναι το ζήτημα αν αντέξει ή όχι.  Αν αντέξει προχωρούμε αν όχι κλείνουμε πι σι και πέφτουμε για ύπνο...


Βάζω μουσική υπέροχη από την Άπω Ανατολή
https://www.youtube.com/watch?v=S1cM8HoBDCY
και αρχίζω να αντιγράφω από το πολύτιμο χειρόγραφο που βρέθηκε σε πειρατικό σεντούκι στο νησί των θησαυρών.

ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ ΦΑΒΟΡΙ αγνώστου συγγραφέα

Το εγκώμιο των φαβορί είναι κείμενο παρηγορητικό και διθυραμβικό μαζί. Αλλά και επικίνδυνο για όσους επιπόλαια πίνουν μονορούφι την τύχη τους.

Όλα έχουν θέση στη ζωή και οι ανταμοιβές μεγάλες. Ακόμα και η επικράτηση των φαβορί. Τα αουτσάιντερ δεν παραδίνονται εύκολα αλλά σπάνια κερδίζουν.

Πότε κερδίζουν τα φαβορί? Όταν έχουν σπάσει τα μούτρα τους από την αλαζονεία, όταν μπαίνουν ταπεινωμένα στο γήπεδο, όταν έχουν να αποδείξουν πρωτίστως στον ίδιο τους τον εαυτό την υπεροχή τους. Πρέπει να παραφυλάς και με τα φαβορί. Δεν είναι για χόρταση ούτε αυτά. Αν πρέπει να παίζεις επιλεκτικά τα αουτσάιντερ, τα φαβορί πρέπει να τα διαλέγεις ακόμα πιο σπάνια. Ποιός από σας αντέχει να παίξει πέντε μόνο φαβορί όλη την χρονιά και να ποντάρει κάθε φορά όλη του την κάβα? Γελάτε, βλέπω. Αυτό δεν γίνεται, λέτε εν χορώ. Ο παράδεισος είναι για λίγους. Για ελάχιστους. Συμφωνούμε.

Ωραίο βγήκε το κείμενο, γιατί ήταν αληθινό. Αν κάποιος μου ζητούσε να του εξηγήσω τί είναι και πώς λειτουργεί το στοιχηματικό ένστικτο, με αυτό θα του απαντούσα. Κάτι να στράβωνε στα χθεσινά αποτελέσματα και δεν θα το έγραφα ποτέ. Την επόμενη φορά το παζλ δεν θα συμπληρωθεί σωστά ή δεν θα αποκωδικοποιηθεί σωστά ή η τύχη δεν θα είναι με το μέρος μου ή δεν θα βοηθήσουν οι αποδόσεις και θα σπάσω τα μούτρα μου. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Η διαίσθηση είναι ύπουλο πράγμα. Δεν γνωρίζεις πότε θα σου μιλήσει και μόνο εκ των υστέρων βλέπεις αν ήταν σωστή.

Όλα όσα ακολουθούν στριφογύριζαν στη σκέψη μου πριν γίνουν οι σαββατιάτικοι αγώνες, απλώς δεν γνώριζα πως θα αποδειχτούν προφητικά. Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθούν από κανέναν. Είμαστε ειλικρινείς, πιστεύω, όλοι όσοι συχνάζουμε σε τούτο το παραθαλάσσιο καφενείο. Το στοίχημα ή θα είναι μια κερδοφόρα ασχολία ή δεν θα είναι τίποτα. Το λέω εγώ που παραμένω ζημιωμένος από αυτήν την υπόθεση. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες ασχολίες στη μικρή ζωή μας που αξίζουν εκατομμύρια φορές παραπάνω. Να μην τις απαριθμήσω, δεν είμαστε παιδιά. Έτυχε σήμερα να χάσει όπως έχασε η Γουότφορντ και έτυχε να νικήσει όπως νίκησε η Χάντερσφιλντ. Αλλά θέλω να μιλήσω για το μυστήριο του στοιχήματος, τη φιλοσοφική του διάσταση, τώρα που έχω την τέλεια αφορμή, τώρα που κυριολεκτικά όλα ταίριαξαν στο παζλ. Πρέπει να μιλήσω, δεν γίνεται αλλιώς.

 Παίρνω αφορμή από τα γραφόμενα του Δημήτρη για το Φαβορί. Πολύ σωστά. Πολύ μου άρεσαν.


Ναι, το Φαβορί είναι κατά βάσιν μια σημαντικά ανώτερη ομάδα από το Αουτσάιντερ που αποφάσισες να στηρίξεις. Έως πολύ ανώτερη.

Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι είμαστε ...μαζοχιστές ή βιτσιόζοι να πάμε με το αουτσάιντερ, αν μας έδιναν πχ στο ματς της Τσέλσι με την Γουότφορντ τον άσο στο ...2.20; Όχι. Προφανώς πάμε επειδή (λέμε ότι) το φαβορί δεν πληρώνει καλά δηλαδή πληρώνει χειρότερα από τις (σοβαρές) πιθανότητες τους και επειδή το αουτσάιντερ πληρώνει καλύτερα από τις (λίγες) πιθανότητες του. Στην θεωρία. Η πράξη είναι πολύ πιο σκληρή.

Γιατί; Γιατί το Αουτσάιντερ "πληγώνει". Θα θέλαμε να "πληγώνει" συχνότερα το Φαβορί, δυστυχώς όμως στην πράξη "πληγώνει" πιο συχνά τον παίκτη που το εμπιστεύεται. Πονεμένη ιστορία.

Πολλές φορές εχω συλλάβει τον εαυτό μου να υπερεκτιμώ τις δυνατότητες του αουτσάιντερ που επέλεξα. Μα είναι αήττητο, έρχεται από σερί, νίκησε μια καλή ομάδα (καλή ώρα Γουοτφορντ), και το φαβορί είναι κουρασμένο, με όχι καλή εικόνα, με κομβικές απουσίες (καλή ώρα Τσελσι). Έχω καλές προοπτικές λέω μέσα μου. Και τι καλά που πληρώνει! Τί χαζός που είναι ο Μπουκ! Ω, τι ενθουσιασμός!

Μεγάλε, με την Τσελσι παίζεις. Το ξεχνάς;

Όχι. Το λέω: έχω ένα 20% να κερδίσω, και στο 10.00 είμαι σούπερ.

Μεγάλε, τί σούπερ; Ξέρεις τι θα πει 20%; Το έχεις συνειδητοποιήσει; Πες σε κάποιον ότι "αύριο που θα πας στη δουλειά έχεις πιθανότητες 20% να γυρίσεις σπίτι σώος". Δεν είναι τελειωμένος; Τελειωμένος είναι. Πιθανότητα είναι αυτή; Το ξέρεις ότι στο 20% το να πετύχεις 10 εν σειρά κουβάδες είναι περίπου νορμάλ;

Πάμε και πιο κάτω. Ξέρετε σε μία επιτυχία του αουτσάιντερ σας πόσες "παρ ολίγον επιτυχίες" αντιστοιχούν; Τη μία προηγήθηκες, είχες την ευκαιρία να διευρύνεις το προβάδισμα σου, αλλά δέθηκες την ανατροπή. Την άλλη δέχθηκες την ανατροπή ή την ημι-ανατροπή στα χασομέρια.

Ωωωωω τα χασομέρια... Πόσα bet δεν χάσαμε. Πόσες ώρες περισυλλογής δεν αφιερώσαμε για τις "καθυστερήσεις". Injury time! Καλά το λένε injury time. Ο χρόνος της δικής μας... injury! Ο χρόνος που πληγώνει εμάς!

Τα χασομέρια είναι ο προνομιακός χρόνος του φαβορί συνήθως. Οχι του αουτσάιντερ. Στα χασομέρια, γενικά στα τελευταία λεπτά, τρέμουν τα πόδια του αουτσάιντερ. Όχι του φαβορί. Παρηγοριά ότι "διάβασες καλά" το ματς, ότι το άξιζες, ότι έπαιξες σωστά, ότι έχασες στο τέλος, "άδικα", αλλά όταν θα σβήσουν τα φωτα του ματς, θα έχεις δίπλα σου έναν κουβά! Η ήττα είναι ήττα. Θα προτιμάς χίλιες φορές να κέρδιζες κι ας είχες παίξει λάθος.

Πόσο συχνά χάνεις στα κασμήρια; Τώρα δα που το γράφω αυτό, τώρα μόλις, μου στέλνει αυτό ο fairplay:

"Καβανι μόλις τώρα το 2-2 στο μαρσειγ - παρι .
να έχεις παίξει εδώ τον άσο @ 9,00 και να πας για την πρώτη ήττα της παρι.
να κερδίζει η μαρσειγ μέχρι το 91:32'' και να σου κάνει ο άλλος το 2-2 .
να μην ξαναπαίξεις στοίχημα μέχρι τα Χριστούγεννα :))
Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!

Είδατε;;; Είδατε;;; Ή στο Ωνάσειο ή στο Δαφνί! Καλά το είπε ο Δημήτρης.

Και δεν είναι μόνο τα χασομέρια. Όχι! Είναι και ο άλλος τρόπος να πληγώνεσαι: Άλλη φορά θα φας το τρίμπαλο, την τεσσάρα ή την πεντάρα και θα λες ότι "έγινες ρεζίλι" και κακώς επέλεξες αυτό το "μπάζο". Θα κοιτάζεις γύρω σου να κερδίζουν τα φαβορί και θα νιώθεις ο λακαμάς της υπόθεσης.

Θα δεις εις βάρος σου διαιτητικά λάθη, πέναλτι, οφσάιντ, κόκκινες ("παπαρούνες") και θα αναρωτιέσαι αν αυτά είχαν συνυπολογιστεί στις αποδόσεις. Τι ατυχία θα λες. Μα πόσο άτυχος είμαι.

Και η μεγαλύτερη ήττα σου είναι όταν νικημένος πεις "δεν άξιζαν τα αουτσάιντερ" ή (ακόμα χειρότερο) "δεν αξίζουν γενικά τα αουτσάιντερ" και δεις από απέναντι να σου βγάζει όλο θράσος τη γλώσσα της η... Χαντερσφιλντ που κέρδισε την Γιουναιτεντ! Γιατί, αυτή δεν ήταν αουτσάιντερ; Ήταν, αλλά εσύ διάλεξες το ΛΑΘΟΣ αουτσάιντερ κύριε! Δεν σου φταίει κανείς! Δικό σου το πρόβλημα. Όχι του αουτσάιντερ!


Nα πιάνω ένα στα τρία και να μην έχω πάρει ούτε τα λεφτά μου ? Κάτσε καλά ρε ! Δεν τα μπορώ εγώ αυτά. ''

Το έχω διαβάσει 10 φόρες και έχω γελάσει 11. Όλα τα λεφτά σε μια σειρά.........



Καλησπέρα παιδιά. Με αφορμή τον προβληματισμό του Δημήτρη ποιο πάνω να πω την γνώμη μου. Είναι πλέον γνωστό ότι έχω ασχοληθεί με τεράστιους όγκους δεδομένων -στοιχημάτων όπως επίσης έχω αναφέρει ότι χρειάζονται αρκετά παιχνίδια πολύ πιο πάνω από τα 100 για να δείξουν κατά προσέγγιση πάντα που βαδίζει η όλη ιστορία, όμως χωρίς να θέλω να κάνω τον δάσκαλο θα πω το εξής. Καλή η επαλήθευση και ο ικανός αριθμός των αγώνων που χρειάζονται, αλλά οι ευκαιρίες βρίσκονται ΤΕΛΙΚΑ σε πολύ λίγα ματς κάτι το οποίο ήδη κάνουν τα παιδιά που γράφουν εδώ,  ο αριθμός των οποίων δεν χρειάζεται καν να ξεπέρνα τα 50 για ολόκληρο το μήνα. Ως αριθμός ακούγεται μεγάλος κάνοντας όμως την απλή διαίρεση κατά Μ.Ο 1,5 παιχνίδι την ημέρα = ένα και μοναδικό .Το απόλυτο ξεσκαρτάρισμα δηλαδή και η κατάληξη σε ένα παιχνίδι την ημέρα. Σήμερα για παράδειγμα με τους τόσους αγώνες ίσως η επιλογή φτάσει στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ νούμερο των 3 αγώνων και με τον Μ.Ο σταθερά κάτω από 2.

Επίσης να πω ότι έχω δουλέψει μεγάλο αριθμό μπετ με αποδεδειγμένα μικρό ποσοστό κέρδους και μπορώ να πω ότι μέσα από τον τζίρο το μικρό αυτό ποσοστό παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα για κάποιο διάστημα.
Παρά ταύτα το μεγάλο πρόβλημα της τακτικής αυτής είναι τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΡΙ εξαιτίας του μικρού πλεονεκτήματος κυρίως. Στα λίγα μπετ με κάποιο τρόπο που δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσοστό κέρδους δεν μπορώ να φανταστώ και κάτι άλλο αυτή τη στιγμή σίγουρα όμως για κάποιο λόγο ακόμη δεν υπάρχουν αυτά τα τεράστια σερι. Η αυστηρή επιλογή των αγώνων νομίζω ότι πράγματι είναι το καλύτερο και φυσικά η προτεινόμενη μέθοδος
.

Έτσι ακριβώς στο ρεζουμέ έχουμε λίγα παιχνίδια, αουτσάιντερ όπως σωστά έγραψες και το κερασάκι στην τούρτα η παντελής αποτοξίνωση με το στοίχημα ως ασχολία καθημερινής φύσεως με την έννοια ότι κάτι πρέπει να παιχτεί και σήμερα για να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον στη ζωή μας χαχα. Εάν μέσα από την διαδικασία της επιλογής παιχνιδιών δεν βρεθεί παιχνίδι τότε δεν έχει στοίχημα. Μπορεί να μεσολαβήσουν και 5 μέρες και 15 αν έχει εθνικές ομάδες χωρίς ούτε ένα ποντάρισμα. Για κάποιους κάτι τέτοιο είναι ευθεία και για κάποιους άλλους είναι βουνό. Η επιλογή της διαδρομής είναι δική μας υπόθεση...


Δεν υπάρχει ελπίδα.
Πες ότι αύριο ανοίγω ένα σάιτ.
Και αρχίζω και δίνω στοιχηματικές προτάσεις.
Αλλά πες ότι το πράγμα πάει κατά ...διαβόλου και κατά κουβά.

Μπαίνει μέσα τώρα ο fairplay ο Μπαζ οι Δημήτρηδες και λένε στα σχόλια: "Νίκο χάνεις, κάτι κάνεις λάθος, δες το". Μπορεί κάποια σχόλια να είναι και αιχμηρά. Έτσι παν αυτά.

Όμως το ίντερνετ είναι προνομιακός χώρος για τον Ιδρυτή του εκάστου σάιτ και ξεδιπλώνω κιμπάρικα και μόρτικα την επιχειρηματολογία μου:
Πάμε σουαρε:

1."Όχι" απαντάω, "κερδίζω" Και συνεχίζω "Είστε μυρωδιάδες. Άσχετοι". "Δεν βλέπετε ρε μπουμπούνες οτι μπορεί μεν να χάνω τη σεζόν, αλλά στα Βόρεια Πρωταθλήματα έχω έρθει ισοπαλία με το μπουκ και οριακά κερδάω?" "Δεν βλεπετε ρε ασχετοι οτι του χρονου άμα μειώσω τις μονάδες στα Νότια Πρωταθλήματα, θα πάρω και τα σώβρακα του Μπουκαδόρου?. Το βρήκα το κόλπο".

2. "Δεν σας είπα το άλλο. Οτι στα μέσα της σεζόν έπαιξα και 4 με 5 κούρσες Κυνοδρομίες και τα πιτ μπουλ μου τους δάγκωσαν το λαιμό? Ειχα κανει μια νυξη. Δεν θυμάστε? Δεν το παίξατε? Κρίμα ρε. Έχουμε και σκυλάκια ρε! Εγώ πάντως πήρα πίσω όλη τη χασούρα!"

3. "Πως τολμάτε ρε και με κρίνετε έμενα? Εγώ ρε είμαι επιπέδου Τσου Λου. Ξες ποιος είμαι εγώ? Όταν εγώ έπαιζα στοίχημα, εσείς βλέπατε κουπόνι και νομίζατε ότι είναι για να τυλίγετε πιτόγυρα".

4. "Αλλά λέω εγώ αλλά λέτε εσείς. Ξεστραβωθείτε να διαβάσετε αυτά που γράφω. Κερδίζω! Δεν χάνω. Άντε μπράβο"

5. "Λοιπόν οι κάτωθι χρήστες: Μπαζ, Fairplay, Dimitris και Dimitris έχουν διαγράφει. Διεγράφησαν ωσαύτως και όλες οι π@π@ριες που έχουν κατά καιρούς πει. Διεγράφησαν και τα μελή των οικογενειών των. Στην πλάτη μου πάνω δεν θα το παίζετε μαγγιωροι. Το πιάσατε?"

ΚΕΡΔΙΖΩ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ. Το καταλαβατεεεε?
ΚΕΡΔΙΖΩΩΩΩΩΩΩ.


Όταν το αουτσάιντερ διασύρεται . Εναλλακτικά , όταν στην έχουν στημένη !!! χαχαχα :)

Όλα τέλεια μας τα είπε ο nklaps (δείγμα επίπεδου και μόρφωσης και σκέψης)αλλά γελώ με τον Αλεπουδιάρη το Μπαζ που πήρε το σχόλιο και το έκανε άρθρο....
χαχαχα... :)))

Απουσίας στοιχηματικού ενδιαφέροντος θα γράψω κάτι παραπάνω σήμερα , το χρωστώ άλλωστε γιατί τελευταία ήμουν λακωνικός λόγω αφοσίωσης - συγκέντρωσης στο παιχνίδι μου...

Όντως ρε Μπαζ αυτή η Αγγλία που έδινε σημεία συχνά πυκνά φέτος σεξουαλίστηκε ο Δίας και δεν...Χτενίζουμε όλο το κουπόνι , όχι μόνο την Αγγλία και σημειώνουμε σαν πρώτη διαλογή 12 σημεία για όλο το π/σ/κ .Απ αυτά στη δεύτερη διαλογή περνάν 3-4 και στην τελική ΚΑΝΕΝΑ !!! Ναι σωστά καταλάβατε , ΚΑΝΕΝΑ .Σημείο ούτε με το κιάλι :) :)

Ο νόμος του Μερφι να πάει στα τσακίδια , δεν μας απασχολεί, το σταθερό πλάνο τον παραμερίζει , τον κάνει ανίσχυρο έως γελοίο....

Θέλω να σχολιάσω τρεις φράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω :

1) Σε βάθος χρόνου.... Ναι δεν παίζουμε στοίχημα για να κερδίσουμε σήμερα , αλλά σε βάθος χρόνου , μόνο που αυτό το σε βάθος χρόνου πρέπει να είναι συγκεκριμένο , να έχει οριστεί από μας από πριν βάσει του πλάνου μας. Για τι διάστημα μιλάμε , για 1 χρόνο ? για 3 ? για 5 ? Βασικά γνώμη μου προσωπική (οπότε και χωρίς αξία) είναι οτι αν μιλάμε για ορίζοντα 5ετιας δουλευόμαστε. Εγώ παίζω για τη σεζόν, Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο και τέλος. Μετά έχω info απο Τασμανία :)) Σε βάθος χρόνου , ναι , αλλά ρεαλιστικά γιατί σε πολύ βάθος χρόνου ο φίλος Δημήτρης λέει οτι οοοολα καταλήγουν στον ίδιο προορισμό :))

2)ο επαγγελματίας παίχτης λέει ο Μπαζ.....Εγώ βασικά είμαι λάτρης του αθλήματος οπότε πάλι θα μιλήσω υποκειμενικά , απ τη μεριά μου. Ο σκοπός και του επαγγελματία αλλά και του λάτρη του σπορ είναι ίδιος , κοινός και γνωστός, το ΚΕΡΔΟΣ. Δεν έχει σημασία το πως θα πολεμήσεις σ έναν πόλεμο , σημασία έχει στη λήξη του να είσαι ζωντανός, Οι ήρωες δεν επιβιώνουν , χάνονται σε κάποια μάχη ηρωικά και γίνονται αγάλματα και αφίσες...Στο στοίχημα προκειμένου να βγάλεις λεφτά και με τον εαυτό σου θα μαλώσεις , και θα βρίσεις , και με τον αγαπημένο σου φίλο θα τσακωθείς στοιχηματικά για να προστατέψεις τα φυσίγγια σου που είναι μετρημένα , μη λέμε ότι να ναι . Το βασικότερο όπλο είναι το no bet όπως μπορεί να το προσδιορίσει , να το αντιληφτεί και να το εφαρμόσει στην πράξη ο καθένας μας........Ο εχθρός του no bet είναι να γυρίζεις όλη τη μέρα στη λαϊκή , άμα το κάνεις αυτό το μεσημέρι θα πας σπίτι με σάπιες ντομάτες που λέει κι ένας φίλος :)) Αλλιώς ? Άμα παίζεις για να παίζεις την έκλασες..... :)

3) Έχεις πλάνο κύριε ? ........Δύσκολα πράγματα παίδες , όλοι έχουμε πλάνο, αλλά να πάρει και να σηκώσει ναι είναι ανθρώπινο να παρεκκλίνεις κάποια στιγμή .Ναι είπαμε σταθερότητα , να μην αλλάζεις ρότα σε νίκες και ήττες , αλλά η ανθρωπινή φύση έτσι είναι . Εγώ νομίζω ότι κερδισμένος - χαμένος παίχτης κρίνεται στο πόσο λίγες φορές θα παρεκκλίνεις απ το πλάνο σου και το πόσο γρήγορα θα επανερθεις σ αυτό . Ε νταξ τώρα , μια , δυο , τρεις , επτά , οχτώ . Νομίζω ότι από ένα αριθμό γκελων και πάνω δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι έχουμε πλάνο.
Το δυς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ...

Το τρις εξαμαρτείν μαλακισμενου ανδρος εστι...

Το επόμενο το συμπληρώνει ο καθένας μόνος του..............................

SIDDHARTHA 

Όποιος παίζει μονά στοιχήματα, πρέπει να μάθει να μην χρησιμοποιεί το cash out. Αν δεν αντέχει την ένταση των τελευταίων λεπτών, απλώς κλείνει τον υπολογιστή και πηγαίνει να δώσει φιλί στη γυναίκα, βρίσκει ευκαιρία για κατούρημα, φτιάχνει φρέσκο καφέ, χαζεύει τον ουρανό από το μπαλκόνι, κατεβαίνει στο ψιλικατζίδικο για τσιγάρα κτλ κτλ.

Όποιος τώρα έχει παίξει ένα μεγάλο παρολί που δίνει καλά λεφτά, έχει πιάσει δεν ξέρω πόσα ματς και περιμένει να λήξει και το τελευταίο, καλά ξεμπερδέματα. Η λογική λέει πως όλες οι μέθοδοι και οι προσφορές του μπουκ είναι σχεδιασμένες για την προστασία του ιδίου και την εξαπάτηση του παίκτη. Άρα ούτε εκεί θεωρητικά δεν πρέπει να προεισπράξει ο παίκτης. Αν χαθεί το παρολί, κακό του κεφαλιού του, έπρεπε να το περιμένει.

Καλημέρα.

To cash out or not?

Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Πάμε με δεδομένα

1) Για να εισάγει μία Εταιρία κατι, εν προκειμένω το cash out, πάει να πει ότι πιστεύει ότι συμφέρει την ίδια. Όχι τον παίκτη.

2) Κάνοντας cash out ξαναπερνάμε από τον γκισέ (αν δεν το έχετε καταλάβει). Αρα ξαναπληρώνουμε την γκανιότα. Άρα κερδίζουμε λιγότερο από ότι θα δικαιολογούσαν οι αποδόσεις των σημείων τη στιγμή του cash out. Σημειώστε το.

3) Παμε ενα αλλο επιχειρημα, λιγο πιο δυσκολο ομως. Ψαχνω με τις μερες να βρω την καλύτερη απόδοση σε ενα σημείο. Μετα από επιμονη την βρίσκω στο 4.00. Εχω απορρίψει όλα τα 3.20 και 3.50 κυνηγώντας το υψηλο value. Και βρισκω με μεγαλη προσπαθεια το 4.00 που τελικά παίζω. Και ερχομαι τωρα στην εξελιξη του ματς στο cash out και κλεινω στο π.χ. 3.20 απεμπολώντας και το velue που πήρα και ακυρώνοντας όλη την μελέτη που εκανα pregame? Συκρίνεται το 4.00 με το 3,20? Οχι. Άρα, απώλεια.
Βέβαια για να είμαστε τίμιοι, δεν συγκρίνουμε
το 4.00 με το 3.20,
αλλά συγκρίνουμε
το 4.00 με κάποια αβεβαιότητα με το 3.20 με βεβαιότητα νίκης.
Και για να κάνουμε σοβαρή σύγκριση και να αποφασίσουμε αν συμφερει ή οχι το cash out τελικά, πρεπει να σχεδιασουμε ολοκληρο Πρωτόκολλο με προυποθεσεις και κριτηρια και ένα με μεγαλο αριθμό αγωνων. Μπλεξιμο δηλαδή.

Η αισθηση μου όμως ειναι ότι το cash out δεν συμφερει γενικά. Αλλα το λεω σαν αισθηση.

Που θα το έκανα το cash out:

Α) σε ενα μεγαλο αρνητικό σερί οπότε θα σκεφτόμουν "ας πάρω τωρα μια νικη και ας ειναι και λιγο πετσοκομμενη" για ψυχολογικούς λόγους. Η 
ειναι και λιγο πετσοκομμενη" για ψυχολογικούς λόγους. Η Ψυχολογία είναι μερος του παιχνιδιού.

Β) αν εχω τηλεοπτικη εικονα στο live και ενω η ομαδα "μου" προηγείται, βλεπω το γήπεδο να "κατηφορίζει" εναντίον μου, βλεπω την αντιπαλη ομαδα καλυτερη και την ισοφαριση ή την ηττα (κατα την κριση μου) αναπόφευκτη. Εκει κλείνω το στοιχημα με καθαρα ποδοσφαιρικά κριτήρια. Μπαλα βλεπουμε όλοι και βλεπουμε προς τα που πάει το πραγμα, αλλα πάντα με μια πιθανότητα να κανουμε λαθος.

Στην ψηφοφορια δεν περιγραφονται αυτα γι αυτό και απαντω περιφραστικά:

Στο δια ταυτα: Cash out γενικά όχι και αν ναι, μόνο σε ελάχιστες και επιλεγμενες περιπτώσεις και με συγκεκριμένες προυποθεσεις.

Σας 
μπέρδεψα


Καλημέρα ,
Δύσκολο το κασ αουτ και ακόμα δυσκολότερο σε παρολί.

Πότε ενδείκνυται (για μένα) :
1) Όταν το αουτσάιντερ προηγείται πάνω και δύο γκόλ και μετά το ημίχρονο (ειδικά σε μεγάλη απόδοση).
2) Καλή σκέψη για κλείσιμο θα ήταν αν τα είχα και τα τρία στο 80 ( πολύ απίθανο σενάριο).

Στο παραπάνω σενάριο αν και τα δύο άλλα ήταν στο γκολ απο το να κάτσουν ίσως το κλείσιμο θα ήταν καλή ιδέα. ( παράδοξο monty hall) ( στο ένα από τα δύο θέλει πάλι σκέψη).

Αν όμως τα έχει πάρει ο διάολος (τα άλλα δύο) όλα η τίποτα.


Ωραίο το κας αουτ!!! Η δική μου γνώμη λέει κας αουτ = διπλό στοίχημα σε διάρκεια επιτυχιών και ανεπιτυχών αποτελεσμάτων διπλή γκανιότα επομένως διπλός κουβάς.
Εξαίρεση του κανόνα τα παρολί τουλάχιστον 10 απόδοση και άνω εκεί έχουμε να κάνουμε καθαρά με ψυχολογία διότι οι αποδόσεις αυτές σε κάνουν να περιμένεις για να πληρωθείς και αν φερι πιν σε ένα δελτίο έχουν περάσει τα τέσσερα ματς και χάνεται το πέμπτο στις καθυστερήσεις τότε γιοκ ύπνος το βράδυ.


Σε συνέχεια των όσων γραφεί ο Νίκος παραπάνω η αλήθεια είναι ότι αν δεν παίρνουμε μεγάλη απόσταση ασφαλείας (η μεγάλο πλεονέκτημα) από την ορθολογική (δίκαιη) απόδοση οι πιθανότητες να βγαίνει οριακό , μηδενικό ή και χασούρα υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται εναντίον μας όσο πιο ελαστικοί είμαστε με το τι ποντάρουμε.

Με άλλα λόγια μπορεί να παίζει κανείς ορθολογικά αλλά με μικρό πλεονέκτημα και αν λίγο άτυχος μπορεί να μπαίνει και μέσα.

Υπάρχουν πολλοί που το γράφουν και το αναπαριστούν σε προσομοιώσεις

https://taketheshot.co/2017/02/07/flipping-coins-and-the-importance-of-betting-at-the-highest-odds/

https://taketheshot.co/2017/03/20/stake-sizing-part-1/

Από την άλλη αν πούμε ότι μπορούμε να δρούμε σαν ρομπότ για τι είναι δύσκολο να υπάρχει εγκράτεια - αυτοέλεγχος υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα:

1.Δεν γίνεται μεγάλος τζίρος λόγω λίγων παιχνιδιών που επιλέγονται που συνεπάγεται μικρό κέρδος (με πολύ καλύτερες πιθανότητες έστω γιατί πάλι κανείς δεν μας εγγυάται κάτι).

2.Αν πάμε σε μεγάλες αποδόσεις απαιτούν μικρότερη μίζα συγκριτικά.

Που σημαίνει ότι το κέρδος με καλές πιθανότητες θα είναι κατά πολύ μικρότερο με βάση τις προσδοκίες του καθενός.

Κατά καιρούς έχω αναρωτηθεί και έχω συζητήσει και με άλλους τον χρόνο (και όχι μόνο) που απαιτεί όλη αυτή η διαδικασία ζυγίζοντας το με το τι μπορεί να αποφέρει.

Βέβαια το τι αποφέρει είναι λάθος σαν ισχυρισμός γιατί πχ αν μπορώ να έχω 70 παιχνίδια τη σεζόν με ROI 30% το τι αποφέρει είναι ανάλογο της μίζας.

Καλύτερα θα είναι να έλεγε κάποιος ασχολούμαι με κάτι μου αποφέρει χ τον χρόνο - σεζόν (μια δουλειά ίσως) ,ασχολούμαι με το στοίχημα αρά ή μίζα είναι ανάλογο του χ και μπορεί να μου αποφέρει ψ (αν βέβαια ξέρω τι κάνω και μπορώ).

Αρά μάλλον ρωτάω το χ/ψ ποσό πρέπει να είναι με βάση τον χρόνο – κόπο .



Δεν έχω μιλήσει καθόλου για το πώς παίρνει κανείς μεγάλο συντελεστή ασφαλείας αλλά θεωρώ έχει συζητηθεί και θα συνεχίσει να συζητιέται.

Τέλος μπορούμε να πούμε άλλο η αγάπη για την μπάλα και άλλο το στοίχημα και με βάση την δική μου άποψη η ενασχόληση με το στοίχημα δεν προσφέρει κάποια ευχαρίστηση πέρα από το δυνητικό κέρδος.


Kαλημέρα. Σε συνέχεια της τελευταίας φράσης θα συμφωνήσω ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το στοίχημα σκεπτόμαστε το κέρδος .
Καλώς να ρθει εφόσον βρεθεί η αξία των μπετ στη συνέχεια θα χρειαστεί η απαιτουμένη υπομονή και εγκράτεια και το κέρδος θα είναι γεγονός.

Το θέμα είναι ότι. Αν υποθέσουμε ξεπεραστούν οι παραπάνω σκόπελοι που για να γίνει κάτι τέτοιο το πιθανότερο θα χρειαστει αρκετο χρονο να σπασει δηλαδη η γκανιοτα και να τηρηθει αυστηρα το σχεδιο χωρις παρεκλησεις τοτε ερχομαστε αντιμετωποι με μια αλλη σκληρη πραγματικοτητα.Με τα χρηματα που κερδιζουμε και βιαζομαστε οι περισσοτεροι να προβουμε σε αναληψεις το πολυ να πληρωσουμε τον μηνιαιο χρονο ομιλιας μας στο κινητο αντε και το δευατ. Για ΔΕΗ και παραπανω λιγο δυσκολο και ειναι απολυτα φυσιολογικο κατα την γνωνη μου διοτι πολυ απλα θεριζουμε απο αυτα που σπερνουμε. Το στοιχημα το 99% των παικτων το αντιμετωπιζει ως λοταρια και καλα κανει.Αν φυγουμε ομως απο αυτο το μοτιβο θα συνειδητοποιησουμε εντρομοι οτι απο τη στιγμη που σπειραμε 2 στρεμματα βαμβακι θα θερισουμε την σοδεια απο τα 2 στρεμματα δηλαδη το κινητο.Το χ ψ που γραφει ποιο πανω ο Φωτης. Αν σπειρουμε 1000 στρεμματα η σοδεια θα ειναι η αναλογη.Με αλλα λογια τα κερδη ειναι αναλογα της επενδυσης. Εφοσον η επενδυση ειναι ψιλικα ψιλικα θα ειναι και τα κερδη σημασια εχει να μην μπαινουμε απο μεσα οπως λεει και ο Νικ.


Ααα, είχα μέρες να μπω και δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά που διαβάζω. Καθόλου. Και αυτά που θέλω να πω δεν λέγονται εύκολα. Θα φανούν προκλητικά, άσε που αποκτούν αλλόκοτο βάρος σε όποιον τα εκστομίσει. Διαφωνώ με την απαισιοδοξία. Διαφωνώ με το μικρό κέρδος. Διαφωνώ με τα μεγάλα αρνητικά σερί. Πρέπει να βγαίνουν λεφτά στο τέλος της σεζόν. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν είναι διασκέδαση το στοίχημα. Το έχω ξαναπεί. Ή συντρίβεις τον μπουκ ή καλλιεργείς τον κήπο σου. Κερδίζεις και στον ΟΠΑΠ, η γκανιότα του σπάει. Θέλει μεγαλύτερη επιλεκτικότητα, θέλει μεγαλύτερη υπομονή, θέλει να τον χτυπάς εκεί που σε κλέβει λιγότερο. Γίνεται. Γί-νε-ται. Παίζουμε για τα λεφτά. Μόνο για τα λεφτά. Που δεν αξίζουν μία. Μην το ξεχνάμε. Γιατί κυνηγάμε τα λεφτά? Γιατί μας λείπουν και νομίζουμε ότι θα μας σώσουν. Τρίχες.


Καλησπέρα σε όλους τους θαμώνες του καφενέ. Τα άρθρα και τα σχόλια σας είναι άκρως ενδιαφέροντα. Με λένε Γιώργο, (Pas75) και μπορώ να πω ότι αυτή η γωνιά εδώ σε συνδυασμό με το θέμα του nklaps που διαβάζω, άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το στοίχημα και φυσικά τον τρόπο που ποντάρω. Έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια σε κάποιο φόρουμ και από τούδε και στο εξής θα μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου.
Από χτες ξεχώρισα τον αγώνα της παρτικ με την σελτικ. Σύμφωνα με την φόρμα των ομάδων η τιμή της παρτικ είχε αξία. Κατ' εκτίμηση μου οι πιθανότητες είναι 25-20-55.Τώρα παρατήρησα ότι έπεσε στο 12, οπότε σκέπτομαι να την αφήσω εκτός αν μέχρι την έναρξη του ματς ανέβει περίπου στο 14 οπότε θα έχει αξία (πάνω από 5) και η ΔΕ αλλά και το DNB.

Αγαπητό Αουτσάιντερ,

Είμαι ένας φανατικός αναγνώστης από τότε που ο μπαμπάς μου αγόρασε το περιοδικό σου από το περίπτερο του πάρκου για να το διαβάζει στο παγκάκι όση ώρα εγώ θα παίζω μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς. Το απόγευμα γυρίσαμε στο σπίτι κουρασμένοι, ο μπαμπάς πήγε να ξαπλώσει και εγώ άνοιξα τις σελίδες να δω τί γράφει. Από τότε παρακολουθώ τους αγώνες της Αγγλίας, και έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τις αποδόσεις και τους τζίρους. Σου γράφω για να παραπονεθώ που χθες κανένας αρθρογράφος σου δεν πρότεινε τη Γουέστ Μπρομ. Εγώ ήμουν σίγουρος πως θα γίνει έκπληξη, γιατί έφυγε ο Κουτίνιο και η Λίβερπουλ δεν έχει πια κανέναν παίκτη για να ξεκλειδώνει τις σφικτές άμυνες και να χτυπάει τα φάουλ με φάλτσο. Ζήτησα από τον αδελφό μου να μου βρει και τον τζίρο του αγώνα και τότε ήμουν βέβαιος για το διπλό. Τον παρακάλεσα να πάει στο πρακτορείο για να μου παίξει τη Γουέστ Μπρομ με τα λεφτά από τα κάλαντα, αλλά αυτός ο βλάκας δεν μπορούσε γιατί μίλαγε με ένα κορίτσι στον υπολογιστή του. Τώρα είμαι πολύ στενοχωρημένος και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αρθρογράφος.


Αγαπητέ αναγνώστη,

έχουμε λάβει παρόμοιες (τί παρόμοιες; πανομοιότυπες!) επιστολές και από άλλους αναγνώστες όπως το "Πληγωμένο Αουτσάιντερ" τον "Θυμωμένο Κόρακα" τον "Δίκαιο Παίκτη" τον "Μικρό Βούδα" και το "Αδικαιολόγητο 12άρι". Πάνω κάτω μας λένε τα ίδια με σένα. Δηλαδή τι:

Γιατί εκεί που μπλέκονται δεν γίνεται τίποτα και εκεί που δεν πάνε, στην Διπλανή Πόρτα, επειδή απογοητεύτηκαν με το "εκεί που μπλέχτηκαν", γίνεται χαμός.
Γιατί ενώ η απόδοση που έπαιξαν διαλύθηκε αλλά δεν επιβεβαιώθηκε και ένα ξεκούδουνο σημείο χωρίς καμιά αξία επιβεβαιώθηκε άνετα.
Γιατί ενώ κέρδιζαν ήρθε ένας "Κόρακας" στο 90 φεύγα και τους πήρε αυτό που άξιζαν.
Γιατί ενώ έχουν ρίξει το διάβασμα της αρκούδας, επιβεβαιώνεται και ο πιο αδιάβαστος, ενώ αυτοί απλά... πάνε αδιάβαστοι.

Αγαπητέ φίλε αναγνώστη,

Δεν βγάζεις άκρη. Άστα να πάνε στον κόρακα. Το άθλημα που διάλεξες, που διάλεξα, που διαλέξαμε, σε φτάνει στα όρια σου. Δοκιμάζει τις αντοχές σου. Βγάζει από μέσα σου τον πιο άγνωστο εαυτο σου. Καταντά ψυχασθένεια.

Φιλική συμβουλή προς όλους σας: κάντε ό,τι κάνει ο αδελφός του φίλου μας: Βρέστε καμιά γκόμενα να βρείτε την υγειά σας. Δεν βγάζει κάπου το ρημάδι το άθλημα, ενώ η γκόμενα... βγάζει! Σίγουρα πράγματα! Μπετόν!

Εκ της Συντακτικής Επιτροπής


Καλύτερα LOST παρά VOID.
Παράλογη λογική εκ πρώτης όψεως Δημήτρη.
Οι στοιχηματικές Εταιρίες το λένε "άκυρο" λες και παραβιάστηκε κανένας νόμος.
Ως μη γενόμενο το θεωρούν άλλοι. Όταν ξεκίνησα το στοίχημα και το excel, δεν τα πέρναγε καν!

Πρέπει να γράψω μια μέρα ένα ...δοκίμιο για το void στοίχημα. Το παραπονεμένο το καημένο το καταφρονεμένο void.

Θα σας μάθω όμως να το εκτιμάτε!

Θα κάνω αίτημα στον Μπαζ. Οπότε νέο στοίχημα:

Νέα ανάρτηση Μπαζ το Σ/Κ: 3.00
Όχι νέα ανάρτηση Μπαζ το Σ/Κ: 1.30

Στοιχηματίστε. Τη γκανιότα εγώ!

Μπαααααααζ. Έλεος πια!
Δεν μπορούμε να μπαίνουμε στο topic και να μας βγαίνει ο αντίχειρας για να κατεβούμε τη σελίδα.


Παίζω το φαβορί. Αγανάκτησα με τα αουτσάιντερ.

1,30 όχι νέα ανάρτηση.
ΟΧΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
Κανόνισε Μπαζ τη συμπεριφορά σου!!!
Δεν χάθηκε ο κόσμος να ανεβάσεις τη Δευτέρα.

Περιμένουμε άρθρο Νίκο.


Το να πετύχει ένας σκοπευτής το στόχο του δεν εξαρτάται μόνο από την ικανότητα του ίδιου αλλά και από την απόσταση που έχει ο στόχος.
Εκτιμώ ότι ο στόχος αυτός είναι ακόμη αρκετά μακριά για να σηκώσει κανείς το όπλο του........
Λέω ότι απλά θα πάει χαμένη η σφαίρα του.
Από κει και πέρα ο καθείς γνωρίζει
πόσο καλό μάτι έχει και πόσο καλό όπλο διαθέτει


Λοιπόν, η περιβόητη αγωνιστική φόρμα διέπεται από ένα βασικό κανόνα που τουλάχιστον εγώ πρωτοδιάβασα πριν αρκετά χρόνια στην αρθρογραφία του Σταύρου Χατζηγιάννη στο ΜΜ. Τον κανόνα των θετικών και αρνητικών κύκλων. Οι μεγάλες και ισχυρότερες ομάδες έχουν μεγαλύτερους σε χρονική διάρκεια θετικούς κύκλους και μικρότερους αρνητικούς. Οι μικρότερες και συγκριτικά αδύναμες ομάδες έχουν μεγαλύτερους σε διάρκεια αρνητικούς κύκλους και μικρότερους θετικούς. Οι κύκλοι διαδέχονται ο ένας των άλλων και υπό προυποθέσεις μπορούν να εντοπιστούν και να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμοι. Αυτός ο κανόνας έχει εφαρμογή στη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ομάδων σε πρωταθλήματα ανταγωνιστικά και αξιόπιστα και η μικρή μου πείρα το επιβεβαιώνει εδώ και πολλά χρόνια. Για να αντιληφθεί κανείς τους αρνητικούς και θετικούς κύκλους των ομάδων δεν αρκεί να γνωρίζει τα σκορ των αγώνων που πολλές φορές είναι παραπλανητικά. Πρέπει να παρακολουθεί και τις ομάδες από κοντά, ώστε να έχει ιδία γνώση της ποιότητας των εμφανίσεων. Για αυτό και πιστεύω ότι η εξείδικευση είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα ενός παίκτη.

Οι μεγάλες και ισχυρές ομάδες έχουν μεγαλύτερους θετικούς κύκλους, διπλάσιους ή και τριπλάσιους σε χρονική διάρκεια από εκείνους των αδύναμων. Θετικοί κύκλοι μπορεί να σημαίνει σερί νίκες ή και μεγάλα αήττητα διαστήματα. Είναι οι περίοδοι που τα φαβορί πετάνε κυριολεκτικά. Δεν έχουν τραυματίες, σκοράρουν εύκολα, χαρακτηρίζονται από ισχυρή αυτοπεποίθηση, όλα λειτουργούν στην εντέλεια είτε το πρόγραμμά τους είναι εύκολο είτε σχετικά δύσκολο. Ομως. Ομως όλοι οι θετικοί κύκλοι φτάνουν σε ένα τέλος που πολλές φορές καμουφλάρεται πίσω από ένα άδικο αποτέλεσμα, μια διαιτητική εύνοια, ένα τυχαίο γεγονός. Καμιά ομάδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν μπορεί να κερδίζει συνεχώς ή να μην υφίσταται ήττες. Ενας προσεκτικός και υποψιασμένος παρατηρητής μπορεί να εντοπίσει τη γκρίζα μεταβατική ζώνη, όταν εμφανίζεται χαλαρότητα και υπεροψία, κόπωση, κάποιος κομβικός παίκτης τραυματίζεται, οι αυτοματισμοί δεν είναι πια και τόσο αυτόματοι, οι αντίπαλοι για τους δικούς τους λόγους σκυλιάζουν και ο θετικός κύκλος σπάει οριστικά. Σε αυτό το μεταίχμιο συνήθως προκύπτουν οι ξεκούδουνες κηδείες, οι εκκωφαντικές εκπλήξεις. Οταν οι δυνατές ομάδες μπαίνουν σε αρνητικό κύκλο, όλα μπορούν να συμβούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ο αρνητικός κύκλος δεν θα διαρκέσει πολύ και ο παίκτης του στοιχήματος πρέπει να φανεί αμείλικτος. Για πολλούς λόγους. Γιατί οι ενδείξεις του ντεφορμαρίσματος θα είναι στην αρχή αμφιλεγόμενες. Γιατί θα συναντά εξωφρενικές αποδόσεις που θα τον κομπλάρουν. Γιατί ο αρνητικός κύκλος θα κλείσει σύντομα και η ευκαιρία θα χαθεί.

Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο με αντίστροφο τρόπο παρατηρείται στις αδύναμες ομάδες. Οι μικρές ομάδες λογικότατα έχουν μεγαλύτερους αρνητικούς κύκλους. Ωστόσο, και αυτές κάποια στιγμή παίρνουν τα πάνω τους, δένουν ως ομάδα, αποδίδουν καλύτερο ποδόσφαιρο, πεισμώνουν, και κυνηγούν την τύχη τους μέχρι τέλους. Καμιά ατυχία δεν μπορεί να τις λυγίσει ψυχολογικά και είναι ικανές για φοβερές κηδείες. Στο σύνορο του αρνητικού προς το θετικό κύκλο, δεν αρκεί να εμπιστεύεσαι τα αποτελέσματα. Για πολλούς λόγους, μπορεί οι εμφανίσεις των αδύνατων να είναι βελτιωμένες, αλλά η ποιότητα σε ποσότητα του αντιπάλου να τις εξουδετερώνει. Πρέπει να τους δείξεις εμπιστοσύνη. Αν ο θετικός κύκλος ξεκινήσει απέναντι σε ισοδύναμες ομάδες, οι αποδόσεις θα είναι φυσιολογικές και αδιάφορες. Αν όμως συμβεί απέναντι σε ισχυρούς, πρέπει να ρισκάρεις το ξεκούδουνο αποτέλεσμα. Ομως. Ομως ο θετικός κύκλος θα κλείσει γρηγορότερα από το επιθυμητό. Αν το αουτσάιντερ έχει ήδη κάνει δυο-τρεις-τέσσερις καλές εμφανίσεις, πρέπει να χτυπήσουν τα καμπανάκια του συναγερμού. Το αουτσάιντερ έχει τη βαθμολογική θέση που έχει για συγκεκριμένους λόγους. Δεν μπορείς να το εμπιστεύεσαι εσαεί.

Η θεωρία από την πράξη απέχει, ωστόσο αυτός ο κανόνας για μένα είναι χρυσός. Η όποια έμπνευση στο στοίχημα δεν είναι κάτι μεταφυσικό. Είναι απλώς η ετοιμότητα για το «απίθανο», που βασίζεται στη στοιχηματική μνήμη. Το στοίχημα είναι παιχνίδι εμπειριών. Οσο πιο στραβά συμβούν στο παρελθόν, τόσο πιο εύκολα μπορεί να «διαβαστεί» το μέλλον. Αρκεί να έχεις την σύνεση να επεξεργαστείς τα δεδομένα με τον πιο αντικειμενικό τρόπο.

Ωραίες οι σκέψεις των αουτσάιντερ, και ωραίες οι σκέψεις Γιώργο για αυτά τα αουτσάιντερ.

Κοιτάξτε να δείτε τώρα τι αντιμετωπίζουμε.

Κάθε μέρα κάνουμε πολλές σκέψεις αρχικά, αλλά (επειδή δεν γίνεται να τα παίζουμε όλα) καταλήγουμε σε 1 ή 2 επιλογές.

Φανταστείτε τώρα ότι θέλουμε να πετύχουμε δύο πράγματα:
-Να βγει κάποιο αουτσάιντερ από αυτά που αρχικά είδαμε αλλά και
-Αυτό να είναι και στην τελική μας επιλογή.

Διότι δείτε τι συμβαίνει συχνά. Να δώσω ένα φανταστικό παράδειγμα, αλλά συμβαίνει συνέχεια:

Κανουμε μια αρχική αξιολόγηση. Βλεπουμε με καλο μάτι 4-5 αουτσαιντερ. Δεν γινεται να τα παιξουμε όλα. Επιλέγουμε καποιο αουτσαιντερ από αυτα, αλλα τελικά βγαίνει όχι αυτό που επιλέξαμε, αλλα αυτό που απορρίψαμε, ή (ακόμα-ακόμα) κάποιο που ούτε καν φανταστήκαμε. Πώς νιώθουμε; Οι Αγγλοι έχουν την λέξη "frustration" που ακριβης μεταφραση στα Ελληνικά δεν υπάρχει νομιζω, αλλα η λεξη τα λέει όλα. Ας πούμε οτι μία μεταφραση ειναι ότι ότι νιώθω εκνευρισμένος και μένω σαν μ...ς!
:)

Συνεχίζω. Πάει στο βρόντο η Στρατηγική. Αλλάζει η Στρατηγική. Δεν θέλω να μένω μ...ς και λέω από εδω και πέρα τα παίζω όλα τα αουτσαιντερ.
Πάμε: Σάββατο χανω. Κυριακή χάνω. Δεύτερα κουβάς. Τρίτη κουβάς. Τετάρτη λέω, αστο, δεν παίζω, δεν βγαίνει τίποτα, είμαι μείον 10 Μονάδες, πάω μια βόλτα, αει σιχτίρ. Γυρίζω και τι βλέπω: πέρασαν τα αουτσαιντερ! Τετάρτη μ...ς!!! Ε, όχι! Κι όμως ε ναι!

Αρα: Ο,τι και να κάνουμε δεν γλιτωνουμε. Να προβλέψουμε ποιό και πότε θα βγει είναι αδυνατον. Θα φαμε και πολύ κουβά. Τί μας σώζει, αν μας σώζει; Σε αυτα που παίζουμε να αγοράζουμε ακριβά. Αποδόσεις που να έχουν πραγματική αξία. Πολύ δύσκολο αυτο. Αλλα αν το πετυχουμε, τις λίγες (ελάχιστες) φορές που θα χαμογελάμε, θα μπορούμε να "ρεφάρουμε" για τους πολλούς κουβάδες και κάτι θα μας μένει.

Πόσο δύσκολο είναι τελικά. Εγώ λυση δεν εχω, αλλα και έχω βαρεθεί ειλικρινά, στοιχηματικές σκέψεις με αουτσαιντερ που έχω κάνει και που τις θεωρούσα καλές να πηγαίνουν στο βρόντο. Ετσι όμως ειναι. Αυτο ειναι το παιχνίδι.


Καλησπέρα Δημήτρη
Θα πω μόνο τι θα έκανα εγώ .Ο καθένας το χειρίζεται όπως θέλει αυτός.
Αν έπαιζα δυο ματς νωρίς και τα έπαιρνα και τα δυο τα αλλά δυο θα τα άφηνα στην ησυχία τους 100%.

Σε μια μέρα 4/4 ? Πολύ δεν πάει ?


Απαντώ ξεκάθαρα ότι εγώ ΣΤΑΜΑΤΑΩ.

Στο Υ.Γ που εχεις λεω οτι πιο ευκολα θα εχεις αποτελεσμα 0/4 παρα 4/4 .
Το ότι χάσαμε τα δυο πρώτα , αρα παμε αβλεπι να παιξουμε τα αλλα δυο τα βραδυνα , μου δινει
την εντυπωση ρεφαρισματος το οποιο ειναι καταστροφικο.
Αν δεν παιζει το ρεφαρισμα και απλα βλεπεις τα ματς , ναι προχωρα.
Να πω ομως οτι 4 ματς σε μια μερα για μενα ειναι πολλα γιατι ειμαι αλλου ειδους παιχτης.
Παιζω πανω κατω 10 bet το μηνα , οποτε το 4 την ημερα σε μενα ειναι αγνωστο.
Αν ηταν να βαλω πχ απο 10ε σε 4 ματς θα διαλεγα ενα απ αυτα και θα εβαζα 40ε.

ου εν τω πολλω το ευ

Αυτή είναι η βασική αρχή για μένα.
Μακριά και αραιά απ τον γκισέ ...
Να στον πιάσει θέλει....
Αν στριφογυρνάς κοντά του όλη μέρα θα στον πιάσει σίγουρα .


ο "μικρός" σκέφτεται..

Σκέφτεται αν αξίζει να αρχίσει να παίζει συστήματα που μπορεί αν του κάτσει να επιστρέψουν μεγάλο ποσό.

Αν έχω μια κάβα 1000ευρά (παραπάνω δεν μπορώ να διαθέσω τώρα γιατί πρέπει να βγάλουμε και γούστα στα 24 :P) παίζοντας μονά μπορεί να τα κάνω 2000-2500? σε καλή σεζόν.

Φυσικά και 1000ευρώ δεν είναι λίγα, απλά σκέφτομαι έχοντας και το μικρόβιο του τζόγου μέσα μου ότι αν πάω σε yankee ok μπορεί να χάσω τα 1000 (εφόσον τα έχω βάλει όμως για στοίχημα υπάρχει και αυτή η πιθανότητα ) αλλά μπορεί και να γίνει το ΜΠΑΜ και να υπάρξει καλό κέρδος.

Θεωρώ ότι είναι ένα ρίσκο που ο κάθε παίχτης παίρνει ανάλογα με το τι ζητάει.
Απλά θέλω την γνώμη σας αν είναι ΛΑΘΟΣ κίνηση απλά άλλη στρατηγική.
Σε λάθος τρόπο δεν θέλω να στραφώ.


O Μπαζ μάλλον έχει μπαρκάρει με το πλοίο των τρελών για το αγύριστο ταξίδι. Παρέα με τον γερο-Στρειδά, τον Κένταυρο, τον Χάλικα, τον Καρτερό, τον Σούραυλο και τον Δυσσέα. Τον ζηλεύω.


Καλημέρα κι από εμένα στην παρέα...

δεν χρειαζόμαστε και πολλούς ρε Νίκο.. θα αρχίσουν μετά να ζητάνε σημεία άχαστα και σιγουράκια...

Υ.Γ. άσχετο και σχετικό.. αυτή η Νυρεμβέργη ρε Νίκο, που ξέρω ότι τρέφεις και μια συμπάθεια, νίκη θα κάνει φέτος;;;


Πιο ξεκάθαρος δεν μπορεί να είναι κανείς. Αυτά έχουμε κύριοι. Κάνετε τις επιλογές σας. Δεν σχολιάζω τίποτα. Τα είπες όλα!


Σωστά σκέφτεται ο αιώνιος παίκτης...Ο καλύτερος θα κερδίζει τις περισσότερες
φορές. Αλλά επειδή δεν βάζει το μυαλό του να δουλέψει, έχει μπερδέψει το προ-πο
με το στοίχημα. Έχω κάνει μια μελέτη πάνω στα φαβορί που προτιμούν οι περισσότεροι. Τα σημεία δηλαδή από 1,50-2,10. Ο μέσος παίκτης μπορεί να βρει μέχρι 52%. Κατόπιν αρκετής μελέτης. Όχι βαράμε στην τύχη όποιο 1,70 δούμε μπροστά μας.. Αυτή σημαίνει ότι αν παίζει κάποιος μονά τέτοιου είδους φαβορί,
με το 1% του κεφαλαίου του θα έχει επιστροφή σε κάθε 100 ματς περίπου 94-95 ευρό. Κανείς δεν παίζει όμως μονά τέτοιες αποδόσεις. Αλλά ακόμα κι αν έπαιζε, αποκλείεται να πόνταρε μόνο το 1% του κεφαλαίου του. Συνήθως ποντάρεται το 4% οπότε η χασούρα θα είναι επί 4. Άρα σε κάθε 100 ευρό θα του επιστρέφονται τα 75-80. Εάν τα παίζει μονά. Το τονίζουμε αυτό.


Καλησπέρα! Μπαίνω συνέχεια και διαβάζω παρόλο που δεν γράφω!
Είδα και τον φίλο Γιώργο στο blog και χάρηκα :)
Ωραίες συζητήσεις γίνονται και κάθε μέρα μαθαίνουμε/επεξεργαζόμαστε νέα πράγματα!


Να πω 2 λόγια σε ότι αφορά τα παραπάνω. Η  μαγεία του αθλήματος που μας αρέσει τόσο το στοίχημα είναι ένας κανόνας. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας. Τα μονοπάτια για την κατάκτηση της κορυφής δεν είναι ένα, αλλά πολλά περισσότερα. Σε ότι αφορά τη συζήτηση που έχουμε το ένα μονοπάτι είναι η ανεύρεση της αξίας, δηλαδή το λάθος του μπουκ. Σε αυτή την περίπτωση έχω να παρατηρήσω ότι παίζουμε ψυχρούς αριθμούς και μόνο. Δεν υπάρχει η δική μας επιλογή-πρόβλεψη για το συγκεκριμένο ματς,  είτε το βλέπουμε να άρχετε το ματς είτε όχι επειδή η μελέτη μας βγάζει περισσότερες νίκες πίσω από την απόδοση τότε θα πρέπει να παιχτεί το ματς.

Το δεύτερο μονοπάτι είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ. Δηλαδη οπως εχω γραψει και στο αλλο σαιτ ειναι το ΄΄τοξο΄΄ στο οποιο στοχευουμε και το τοξο αυτο ειναι οι νικες παρολο που δεν υπαρχει αξια στο μπετ παρα μονο βλεπουμε νικη.Και σε αυτη την περιπτωση υπαρχει η πιθανοτητα το τελικο προσημο να ειναι θετικο οσο παραξενο και αν ακουγεται.Το τριτο μονοπατι το οποιο ειναι και το αποδοτικοτερο ειναι ο συνδυασμος και των 2. Δηλαδη βλεπουμε και αξια στο μπετ αλλα ταυτοχρονα το βλεπουμε και με την επιλογη μας οτι θα γινει.Προσφατο ζωντανο παραδειγμα με την χοφενχαιμ που διαβαζω πιο πανω. Το 7.50 αποτελουσε βαλιου μπετ και επιλογη μαζι.Οταν επεσε στο 5.00 εφυγε το βαλιου απο τη μεση και ξενερωμα φυσικα ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ η ΕΠΙΛΟΓΗ.Σε αυτην τη περιπτωση εφοσον το βλεπουμε ειναι δηλαδη επιλογη ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ.Στην προκειμενη περιπτωση ηρθε.Ολα αυτα φυσικα προυποθετουν την απαιτουμενη καταγραφη η οποια θα δειξει στο τελος τι γινεται και τι δεν γινεται.


Παρακολουθώ τακτικά :)

Είμαι σε φάση στοιχηματικής περισυλλογής τον τελευταίο καιρό γιατί θεωρώ πως έπαιζα λάθος και προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω την φάση.

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Υ.γ. έφτασες δω κάτω ρε θηρίο - έχεις μέλλον...










20 σχόλια:

  1. Μελαγχόλησα όπως όταν χαζεύεις άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες.
    Εκτυπώνει πια κανείς φωτογραφίες ? Αναρωτιέμαι, γιατί με τα καινούργια κινητά και τους υπολογιστές αλλάξαν οι συνήθειες. Τώρα πριν προλάβεις να χαρείς τη στιγμή, βιάζεσαι να προχωρήσεις στην επόμενη. Παλιά με τις φωτογραφικές μηχανές τράβαγες και τράβαγες και δεν ήξερες αν η φωτογραφία θα είναι ωραία, αν χώρεσες το κάδρο, αν εστίασες καλά, αν το διάφραγμα ήταν το σωστό. Και περίμενες με αγωνία να πας στον φωτογράφο να σου εμφανίσει το φιλμ. Εκτός θέματος ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ κι αν μελαγχόλησα.
    Έβαλε το σουαρέ που έγραψα για τον Μητσάρα!
    Ένας είναι ο Μητσαρας!
    Δεν έβαλε όμως το σουαρέ που έγραψα για τον ίδιο. Τον Μπαζ: πετάει την ιδέα αλλά μετά ηξεις αφίξεις! Δεν παίρνει ξεκάθαρα θέση!

    (Το 2016):

    "Τι εχουμε εδω; Πόρτσμουθ (1,60) - Κειμπριτζ (5,50). Βλέπεις τωρα την Πόρτσμουθ, που έχει κερδίσει 1 μολις παιχνιδι στα 6 τελευταια, που δεν μπορεσε να κερδίσει το θηριο τη Γεοβιλ, που έχασε και το τελευταιο με τη Μπαρνετ (και εδωσε χαρα στο φιλο μας τον Νκ) να την εχει τωρα ο Μπουκ φαβορί του 1,60. Που πας ρε Καραμητρο; Σου λεει ο άλλος, ο αιώνιος παίκτης, εγω παίζω το μεγαλο όνομα. Δεν μπορεί, θα ανεβει η Πορτσμουθ. Και παει και την αγοράζει σε τιμή που κανονικα δεν θα την έπαιρνε ούτε αν του την εκαναν δωρο. Ουτε με free bet.
    Ενταξει, η άλλη δεν ειναι τοσο μεγαλο ονομα, αλλα ειναι σχεδόν ισόβαθμες, ειναι λιγο πιο ξεκουραστη και εχει 3 νικες στα 6 τελευταια. Βεβαια θα μου πεις τι 3 νικες ρε αρχηγε; Τη Γιορκ και την Νταγκεναμ νίκησε. Και εγω μπορώ να τις κερδίσω αν βρεθω σε μερα. Και αν κοιταξεις και την προιστορια, 3 ματς εχουν παίξει, πελάτισσα η Κειμπριτζ.
    Ετσι ειναι. Αλλος παίζει με τα ονοματα και την προϊστορια και άλλος ψαχνει αθόρυβα και μεθοδικά μεσα σε θολα νερα να βρει την αξία σε ενα διπλό του 5,50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ...ναι ...βάζουμε το ενα σουαρε αλλα αποκρύπτουμε επιμελλώς αυτο που αφορά την αφεντομουτσουνάρα μας ..χαχαχα

    Ειχε πονεσει η κοιλιά μου απ το γελιο μ αυτά τα σουαρε και τοτε και τώρα ...χαχαχα

    Ο Νικος στα σουαρε ειναι άπαιχτος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγραψα pm και στο loxago Mark να κανει login να διαβασει τον εαυτο του ...για να δούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πηγα να γραψω κατι να γελασουμε και αφου το καρφιτσωσα ειδα πως οτι ειναι γραμμενο μεσα σε εισαγωγικα το τρωει η μαρμάγκα...
      Μας πήδηξες Μπαζ ...παει μια ωρα χαμενη ...αντι για live chat και παπαριές δε κοιτας μηπως μπορει να μπει μια '' επεξεργασία κειμένου '' να γλυτωσουμε χρονο και χρημα και να διορθώνουμε κανένα λάθος ?

      Διαγραφή
  6. Ρε μπαγάσες γράφετε ωραία στο γυαλί. Και τον σουαρέ τον πάτε καλά, αλλά θα παρακαλούσα να κοιτάμε την δικιά μας καμπούρα - αν ο κόσμος ακόμα ακολουθεί Κουασιμόδους δικό του πρόβλημα.

    Αν και κινδυνεύω να μην γίνω πιστευτός, το νου σας ρεμάλια, γιατί κάθε καλοκαίρι θα γράφουμε ένα αφιέρωμα στα σχόλια της χρονιάς.

    Στο καλύτερο σχόλιο θα απονέμεται ένα φοντανάκι συνοδεία αχάστου φαβορί. Όποιος αρνηθεί να παραλάβει το βραβείο θα γράφει δέκα κουπόνια στον ΟΠΑΠ με αποδόσεις 1,50 και θα συμμετέχει σε δέκα διαγωνισμούς Κινο - τα κέρδη θα μοιράζονται στα μέλη του αουτσάιντερ...

    Βλέπετε αλλαγές στην σπηλιά - λουλούδια, δεντράκια, λέω να πάρω και κοτούλες - και να χαθώ θα είναι ο SIDDHARTHA εδώ να τα προσέχει.

    Πάω για βαφή τώρα - να σται καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερες...:)

    Καλό το σουαρέ λεει ο Μπαζ αλλα να κοιτάμε την καμπούρα μας ...

    Καλά του λεω εγω ...άλλαξε πλευρό γιατί θα πιαστείς...μη φάς ...θα σφάξουμε φακές...:)

    Στον καφενέ μια παρέα ειναι ...αρα φοβος να παρεξηγηθεί η διπλανή δεν υπάρχει...
    Ρίχνω λοιπόν ενα σουαρέ που είχα κάνει στο Νίκο προ διετίας ...

    13 Μαιου 2018 , 2:02μ.μ.
    Απο Μιχάλη πρός Νίκο...

    Η Νεράιδα του mitsara...

    Αφου χάνει οοοολη τη χρονιά ένα βράδυ μετά απο προσευχές και παρακάλια πάει μιά νεράιδα στον ύπνο του mitsara να του δώσει δώρο ένα bet να σώσει τη χρονιά του , την υπόληψή του...
    Κοιμάται λοιπόν ο mitsaras όταν βλέπει στο όνειρό του την καλή νεράιδα του στοιχήματος...ήρθα να σου δώσω μια μπόμπα απ τη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας του λέει ,να σώσεις τη χρονιά σου ...η μπόμπα είναι τρανή του λέει...θα γεμίσεις θετικά σχόλια στο σάιτ , μπράβο mitsara , έσκισες κλπ κλπ...θα διορθώσεις την κάβα σου...είναι μια διπλούρα ξεγυρισμέ....κι εκεί πάνω ξυπνάει απ την αγωνία του και τη λαχτάρα του και δεν προλαβαίνει η νεράιδα να του πεί την ομάδα....νευρα κακό ο mitsaras...ελα ρε νταξ τώρα , mitsaras είμ θα το βρώ πιο ειναι ...λίγκ 1 Γαλλίας είπε η νεράιδα ...διπλούρα τρανή λεει είναι...ανοίγει το pc του και βλέπει :
    1)Μονακό - Σ Ετιέν 2 @ 5,00
    2)Παρί - Ρέν 2 @ 10,00

    Τα κοιτάει καλά καλά ...στα μάτια ...όχι φόρμες και κουραφέξαλα ..ξέρ ότι σίγουρα είναι ένα απ τα δύο ...τα ζυγίζ καλά ...ανάβ τσιγάρο , τραβάει δυο τζούρες...τα ξαναζυγίζ...τραβάει μια τζούρα ακόμα και αποφασίζ...ε καλά μπάμ κάνει , λέει με το μυαλό του το πρώτο είναι , η Σ Ετιέν στο 5,00...το άλλο το 10άρι επειδή ειναι και μάγκας ως γνωστόν , το προσπερνάει στα μουγκά...ποστάρει λοιπόν τη Σ Ετιέν κλασικά βέβαια στο 4,50 και οχι στο 5,00 (αυτό κάνει οοολη τη χρονιά) και περιμέν χαμογελώντας και καπνίζοντας ευχαριστημένος πλέον τα αγαπημένα του τσιγάρα...

    Χεχεχε (γέλια)...θα σας φτιάξω σήμερα , σκέφτεται...

    Ερχεται δέκα η ώρα χτές το βράδυ...12 Μαίου του 2018 ...ξεκινάν τα μάτς...

    Στο ημίχρονο 0-0 και τα δύο ματς...μια χαρά είμαι , συλλογιζεται ...στο 52' η Ρέν το 0-1 και στο 71'(λίγο μετά το σημείο fair) το 0-2 ...αρχίζει να τον λούζει κρύος ιδρώτας...ρε λές ? ...ανάβ τσιγάρο , το ζυγιάζ καλά ...μπα οχι , η Παρι μέχρι και ανατροπέλα μπορεί να κάνει ...σίγουρα τη Σ Ετιέν εννοούσε η νεράιδα , είναι ακόμα 0-0 στο 71'...το διπλό εχει φτάσ απο 4,50 στο 9,00...σπρώχνει μια 1000άδα στο 9,00 (γιατί ως γνωστόν ζει απο τα κέρδη του στο στοίχημα...) και περιμένει...80...83...88...ρε κοίτα που θα το πάρω στα χασομέρια , σκέφτεται...σουτ η Σ Ετιέν , ξυστά αουτ ...90'...91'...σφυράει πέναλτι ο κόρακας υπερ της Μονακό , το εκτελεί ο Fabinho και τολμάει το καθίκι και κάνει το 1-0 ...

    Ωωωωωω....ο κόσμος γκρεμίζεται γύρω του ...μόλις τώρα κατάλαβε πιο ματς του υπέδειξε η νεράιδα .....ωωωωωω....μα είναι δυνατόν ??? ....εκείνη την ώρα σα να άκουσε τη νεράιδα να γελάει ειρωνικά μαζί του : ''Το 10άρι σου λεγα , όχι το 5άρι , τι θές και ασχολείσαι με το σπόρ αφου μεταξύ των δύο ΔΕΝ μπορείς να διαλέξεις σωστά ???

    :):)

    υγ : η ιστορία ειναι φανταστική και οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα , ονόματα οι καταστάσεις ειναι απολύτως συμπτωματική γι αυτό γνωστοποιώ εκ των προτέρων οτι δε θα απαντήσω σε ενδεχομένως αρνητικά σχόλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επαιξα Τζόκερ, το ομολογώ. Και ζητώ την κατανόησή σας. Δεν σκότωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν παίζω Σεντ Ετιέν, νικάει η Ρεν.
    Οταν παίζω Ρεν, νικάει η Σεντ Ετιέν.
    Ε πόσα να αντέξω ο δόλιος ?
    Το γύρισα στο Τζόκερ.
    Μητσάρα με φωνάζουν.
    Η μάνα μου Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίτα να δεις. Επαιξα χαβαλέ τη Χέρτα και θα την πιάσω 2 φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2-2 τελικό. Πάει το ρεντ μπουλ. Ζήτω η γκαζόζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γούρικος ο Μπομπ Ντύλαν.
    Κατέβασα τους δίσκους από το πατάρι και πιάνω τα στοιχήματα.
    Ε ρε και να πιάσω αύριο τον Τζόκερ, θα σας κάνω τη σπηλιά Βερσαλλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να δείτε πώς όλα ενώνονται με μυστήρια νήματα. Ο δίσκος τελείωνει και στους στίχους του Ντύλαν εμφανίζεται ο Κουασιμόδος της Νοτρ Νταμ. Εμένα με εντυπωσιάζουν αυτές οι συμπτώσεις.

    https://www.youtube.com/watch?v=hUvcWXTIjcU

    .....................................
    Now the moon is almost hidden
    The stars are beginning to hide
    The fortune-telling lady
    Has even taken all her things inside
    All except for Cain and Abel
    And The Hunchback of Notre Dame
    Everybody is making love
    Or else expecting rain
    And the Good Samaritan, he’s dressing
    He’s getting ready for the show
    He’s going to the carnival tonight
    On Desolation Row
    ................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πειραχτήρι της σπηλιάς - Fairplay άχαστο φαβορί με διαφορά. Σουαρέ θα λέτε, θα τ ακούτε και θα κλαίτε...

    Ο άλλος ο πεφωτισμένος είναι μια ομάδα μόνος του - άσε τις Βερσαλίες και τις αηδίες και μοίρασε ζεστό χρήμα στον λαό. Και ετοιμάσου να ανοίξεις την στοιχηματική χρονιά φέτος...

    Ο Νικ θα ετοιμάζει την αυλαία στους παραδίπλα - τυπικός όπως πάντα περιμένει να τελειώσει ο μήνας...

    Εδώ για να κατέβεις στα σχόλια θέλεις Gps - stairway to Hell.

    Ο ιδιοκτήτης της Χαντερσφιλντ βλέπει δυσοίωνα τα πράγματα για αρκετές ομάδες στο νησί - λόγω κεκλεισμένων τω θυρών για το 2020 και λίγων εσόδων 50 με 60 ομάδες πάνε για φούντο. Μας γάμησε και είναι οι Αγγλιδούλες οι μικρές - για να δούμε, πάντα αισιόδοξοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σουαρέ, έλεγαν μια εκδήλωση στη Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών που υπηρέτησα τη θητεία μου το μακρινό 1998, στην οποία λίγο πρίν την ορκομωσία οι ΥΕΑ έκαναν μιμήσεις τους Αξιωματικούς τους. Ούτε παρεξηγήσεις ούτε μούτρα. Ritual της Σχολής ήταν. Άμα ήταν καλός ο άλλος στις μιμήσεις είχε πολύ γέλιο.
    Από κει το πήρα το "σουαρέ". Εννοείται και στο σπίτι έχει σουαρέ: τα παιδιά με μιμούνται και μοιράζουν γέλιο! Δεν κάνεις μόνο, δέχεσαι και τη σάτιρα.

    Διαδικτυακο σουαρέ είχαμε κάνει μια φορά έναν τύπο με κάτι τσεκούρια και είχα ξεπατικωσει ακόμα και τη γραμματοσειρά και τη στοίχιση κειμένου που χρησιμοποιούσε.

    Αλλα ο Μιχάλης το τερμάτισε. Οταν διάβασα πρώτη φορά τη Νεράιδα του Μητσάρα, κόντεψα να πνιγώ στο γέλιο.

    Έχουμε πολλη δουλειά με τον απολογισμό:

    Απολογισμός sv4. Τετάρτη χρονιά sv. Σούπερ χρονιά, αλλα δεν ξεχνάμε οτι πέρυσι χάσαμε πανηγυρικά. Εμένα προσωπικά με πείραξε πολύ αλλα έτσι είναι το σπορ. Επιστρέψαμε.

    Απολογισμός svl. Αλλο μεγάλο κεφάλαιο. Τα λάιβ. Πήγε καλά, αλλά στο τέλος έπεσε σε αρνητικό σερί.

    Απολογισμός sv+svl μαζί, γιατί όλα τα ματς προέρχονται απο μία ενιαία αρχική διαλογή.

    Τέλος, απολογισμός all time sv. 4 χρόνια sv, άρα στατιστικά σημαντικά ο,τι βγάλουμε, νομίζω.

    Τα Κυπελλα Αγγλίας θα κερδίσουν του χρόνου ελπιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχα, έγινα και ιλλουμινάτος τώρα. Ε σου λέει, Νοτρ Νταμ Βερσαλλίες μυστήρια νήματα, μασόνος είναι ο τύπος και μας λέει πως παίζει και Τζόκερ. Παπατζής με τα όλα του. Δώστου το πρωτοσέλιδο να δείξει τη γύμνια του. Δεν σφάξανε, ερημίτη. Εγώ είμαι των συλλυπητηρίων, κηδεύουμε τον αγαπημένο μας παππού που πολέμησε στο μέτωπο και ξεπάτωσε τη γιαγιά στο πήδημα, αποκληρώνουμε το γιό το χαραμοφάη που πήγε στην Αυστραλία για σέρφινγκ και τον έφαγαν οι καρχαρίες.

    Τέσσερα χρόνια sans voir, πότε πέρασαν ρε γαμώτο ?
    Ο απολογισμός θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
    Είναι πολλά τα ματς για τα γούστα μας.

    Κάντε οικονομία σε κείμενα, γιατί η χρονιά προβλέπεται εξαντλητική.

    Υ.Γ. Πάω να μελετήσω Μπουντεσλίγκα. Ο Τζόκερ έγινε Τζακ Ποτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή