19 Μαΐ 2020

"οι παπατζήδες"



Χαιρετώ τα πλήθη!!! κάνε το κορόιδο SIDDHARTHA, οι δυο μας είμαστε. Ωραία γράφεις, με άποψη και με μουσική παιδεία σε μεγάλη γκάμα ακούω.

Λειτουργούσε και σαν "κατάσκοπος" το τσατ και το έστειλα προς το παρόν - στα παπάρια μας, θα μου πείτε. δεν έχετε κι άδικο...

Με τα χρόνια παρατηρώ, πως λιγοστεύουν οι μέρες που νιώθεις πως θέλεις να γκρεμίσεις ένα βουνό και να το ξανακτίσεις.


Που να αισθάνεται, δυνατός, γεμάτος ενέργεια, να μπορείς να αισθανθείς τους θεούς...

Μια τέτοια μέρα έχω σήμερα, παρήγγειλα τον καφέ μου και ρεμβάζω. Μόλις ακούει το ντελίβερι καφέ δω πάνω στις ερημιές, βλαστημάει το ξέρω. Δίνω κάνα σιγουράκι στο αφεντικό του γι αυτό τον στέλνει στις γκρεμίλες..

Βάζει πεντάδες - πάει για πολλά αυτός. Του δίνω κάνα δυο πιάνω το ένα, αυτός κανένα και συνεχίζουμε...

Ελεύθερο κείμενο - μ αρέσουν αυτά. Για σχόλιο το ξεκίνησα, άρθρο θα βγει.

Πίνω τον καφέ μου λοιπόν και γράφω παπαριές - Η Αγγλία πάει για κάνα χρόνο λένε χωρίς θεατές. Το  ποδόσφαιρο δεν θα βλέπετε, αν και η Μπουντεσλίγκα σάρωσε στην τηλεθέαση.

Το στοίχημα έχει άλλον θεό - με φοβίζει ο τρόπος που θα αντιμετωπίζει ο μπουκ πια τα αουτσάιντερ. Μήπως πιο υποψιασμένα; θα δείξει...

Ξεκινά και το δικό μας στις αρχές του Ιουνίου - και σημαδεμένα να μου τα φέρει το Τζίνι δεν παίζω εκεί- είπαμε είναι και θέμα γούστου!

Πάνε χρόνια που ξεκινούσε η Εξτρακλάσα μετά την χειμερινή διακοπή και μπανίζω ένα παιχνίδι ο δεύτερος με τον πέμπτο (κάτι τέτοιο)  "μπα λέω, κουτσάθηκαν οι άλλοι στην διακοπή; Στα χιόνια και οι δυο, παρατημένοι για κάνα μήνα, αλλά η φαβόρα, φαβόρα. και 5,00 το διπλό."

Το τίμησα και περίμενα. 1 - 2 ήρθε και από τότε περνώ καμιά βόλτα από Πολωνία μεριά.

"Η διασπορά σκοτώνει τον παρά", λένε οι παλιοί κουμαρτζήδες, δηλαδή, σου λένε μην απλώνεις τον τραχανά, ρε τραχανά. Και μου λες - ¨είναι γλυκό το μέλι" - "πόνταρε και μην σε μέλει..."

Γερμανία 2 κοιτάζω τώρα - τις αποδόσεις τις έχουν κόψει με σπαθί - δεν τις θέλω εγώ τις σπαθένιες αποδόσεις. κάτι να εξέχει ψάχνω, να με τραβήξει - τίποτα.

Άμα όμως εσύ πας και παίζεις φαβορί σαν το Αμβούργο και την Νυρεμβέργη μην έρχεσαι μετά και κλαίγεσαι. Στο Αμβούργο είναι και ντέρμπι πρωτοπόρων, μεγάλο μπλέξιμο, στην Νυρεμβέργη, η άλλη δεν βλέπεται εκτός αλλιώς θα σου λέγα. Με μια νίκη σε 13 εκτός ματς, πάμε γι΄ άλλα...

Η Γερμανία η μεγάλη παίζει Σαββατοκύριακο και στα καπάκια άλλη αγωνιστική μεσοβδόμαδα. Ολοκαύτωμα από πολλές μεριές προβλέπεται...

Υ.γ. Τελειώνει κι ο καφές, θα πάω κάνα περίπατο να σκεφτώ για μια ενότητα αφιερωμένη στον "Αιώνιο" παίκτη.

Υ.γ,2 Παπατζής ο Φέρμας - αξία ανεκτίμητη! 
















17 σχόλια:

  1. Μου το προτειναν αλλα κιότεψα ρε γαμ... μου εδινε ο μπουκ 101 απόδοση να πονταρω οτι ο Μπάζ θα ανέβαζε δυο κειμενα σε δυο μερες αλλα αλλα σκεφτηκα : " 19 μηνες ανεβαζε αρχίδια καλαβρέζικα ...αρα το 101 ειναι μικρο , δεν εχει βάλιου....δωσε ρε γκισε 500 απόδοση να βαλω τον οβολόν μου ....τίποτα αυτος ....101 λεει ειναι η αποδοση ....μιαν αλλη φορα λεω λεω και φευγω ....κοιταω τωρα και να ο καφετζης που τα κανε πλακακια με τον οχτρό μου για να με τρολαρει .... ποσα θες να μας τρελάνεις ρε Βαγγελη ? :):)

    Λαθος εποχη διαλεξες για το πισωγυρισμα καφετζη :)
    Μας ελλειψες ....
    Μας νευρίασες...
    Μας εκανες να φοβηθούμε τι απέγινες..
    Μας εκανες να ευχηθουμε να εισαι καλα κι ας εξαφανίστηκες....

    Επιασε τόπο η ευχη μας τουλάχιστον....αφου εισαι καλα δε βαριεσαι .....ολα καλά ! :)

    Μου στειλε φιρμάνι ο nklaps οτι θε με βρεις λεει στους καφενεδες ή στους γκισεδες .Εδω ειμαι ρε συ :) .....ομως μην εξαφανιστεις πάλι εσυ τωρα που εμφανιστηκα εγω .

    Το λαγωνικο ο Δημητρης πήρε γραμμη απ την πρωτη στιγμη κι εστειλε κι αυτος μηνυμα οτι δε σε εφαγε η αρκουδα :)

    Κάπου εδω γυρω θα γυροφερνουμε ολοι μας προσπαθωντας να κοντρολαρουμε τα προβληματα που μας εφερε ο κοροϊδοιός ....βρηκαν τρόπο να περασουν ευκολα αυτα που δε χώραγε ο νους τους τα καθίκια οι εργοδότες ...τεσπα ..

    Τα λεμε ....:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Μπαζ και καλή νέα αρχή και καλημέρα στην παρέα.

    Βέβαια τώρα που έκανες την νέα αρχή εσύ, δεν υπάρχει στοίχημα. Εγώ έχω προ πολλού κηρύξει τη λήξη της σεζόν. Δεν μπορω να ξαναμπω στη διαδικασία. Και κάτι καλό να προέκυπτε τώρα στην Μπουντεσλίγκα πχ, θα το αντιμετωπίσω όπως τετοια εποχή την Τασμανία. Χαλαρά. Ας παίζουν όσο θέλουν και όπως θέλουν αυτοί. Εγώ σεζόν τέλος. Σεπτέμβριο πάλι (και να δούμε).

    Κάπου εδώ γύρω θα είμαι και εγώ και θα έρχομαι όποτε μπορώ για καφε. Ετοιμάζουμε και τον απολογισμό της σεζόν για το sans voir, οπότε έχω λίγη στοιχηματική-γραφειοκρατική δουλειά.

    Μην εξαφανιστείς πάλι Μπαζ, όπως λέει και ο fairplay.

    Καλή συνέχεια σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε καλώς τα παιδιά, καφεδάκι και φοντανάκι πήρατε; Είναι λίγο χύμα ο καφενές, αλλά δεν βαριέσαι αδερφέ.

    Ήρθα για να μείνω αν και δεν με πιστεύετε. Σε πιο σοβαρή βάση και για το αουτσάιντερ και στοιχηματικά. Ίσως χρειαζόμουν και ένα restart - 17 χρόνια ενασχόληση με το κουμάρι κύριοι.

    Θα τα πούμε στην πορεία αυτά, θα έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Τώρα που ξαναγύρισα κατάλαβα πως σας πούλησα - δεν είμαι τέτοιος και στενοχωριέμαι. Έχω μια άλφα ηλικία και μια γάμα άποψη για να αποφεύγω τους ανθρώπους, άλλα άμα κολλήσω με κάποιους δεν πουλάω εύκολα. Συγνώμη ρε θαμώνες τούτου του λοξού καφενέ...

    Άλλα είχε φτιάξει ένα στοιχηματίσει σαιτ και είχα χάσει το ενδιαφέρον μου για στοίχημα - υπήρχε μια παραδοξότητα λοιπόν Siddhartha - άμα σβήσει η σπίθα, το όνειρο η ελπίδα γίνονται καθημερινότητα.

    Και εύκολα οι Σειρήνες μπορούν να σε βγάλουν από το μονοπάτι.

    Το κόβω Fairplay γιατί αν συνεχίσω και κάνω τρία στα τρία είσαι ικανός να πεις έχουν χακάρει το αουτσάιντερ και γράφουν άλλοι.

    Αυτά προς το παρόν - και του χρόνου πάλι...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στοιχηματικό σαιτ είχα φτιάξει...

      Διαγραφή
    2. Αυτο το σχόλιο σου το κρατάω .
      Εφόσον λες οτι ηρθες για να μεινεις εγω σε πιστευω ...
      Αμα ειναι και σε πιο σοβαρη βαση και για το αουτσαιντερ και στοιχηματικα τοτε λεω '' να χαρώ εγώ το φίλο το λεβέντη''.
      Το restart ισως να χρειαζόταν οντως στα 17 χρόνια ενασχόλησης με το αθλημα , αλλα ρε συ εγω ασχολουμαι απ το 2000 .....20 χρονια τωρα ...απάνω που ειχα αρχίσει να βαριέμαι βρεθηκε στο δρόμο μου το έτερον ημισι ο nklaps ....ηταν γεματος ορεξη , φρεσκάδα , ζωντανια και μου τη μετεδωσε :):)
      Η αληθεια ειναι οτι αισθανθηκαμε πουλημενοι και οι δυο γιατι εκεινη την περιοδο βαζαμε εδω σε τουτον τον καφενε την εβδομαδιαια μελετη μας ...6 - 7 ματσάκια απο οοολο το κουπόνι διαλεχτα ....προσφορά απο το blog σε ολους τους ψαγμενους χωρις κοπο ...καπου εκει εξαφανιστηκες και χασαμε και την ορεξη μας και την αυτοσυγκεντρωσή μας ...
      Η συγγνωμη σου δεκτή φυσικα .Ολα μελι γάλα και καλύτερα απο πρίν .
      Τη φιλία την εχουμε κι εμεις ψηλα και την τιμάμε....δεν την πουλάμε γιατι ειναι επιλογή μας ...το φιλο τον διαλλεγεις ....ο συγγενης σου τυχαίνει ...μην αρχίσω τωρα περί φιλίας γιατι θα βγει αρθρο :)
      Και βεβαια σκεφτηκα οτι μπορει να χακάρανε το αουτσαντερ αλλα τετοιες ψαγμένες παπαριές μόνο εσυ γράφεις ....το υφος σου εινσι μοναδικό :)

      Η σεζόν εληξε απο μονη της οπως ειπε και ο nklaps οποτε περιμενουμε τον απολογισμό του sans voir και μετα πάμε στις καλοκαιρινες ασκησεις επι χάρτου .Να αρχίσουν και οι αγαπες μου οι Βραζιλιάνες :)

      Δεκτή η συγγνωμη !
      Συνεχίζουμε....

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν η ώρα του καφέ και δυο παπαριές στο πόδι γιατί έχουμε και δουλειές.

    Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα να τους χαιρόμαστε.

    Θα βγει προσεχώς ένα ένθετο κουτάκι που θα περιεχέι τα καλύτερα μηνύματα που έχουν γραφτεί στο αουτσάιντερ (στοιχηματικά και μη). θα μπουν κάποια συντόμως να γίνει η ενότητα και θα ανανεώνεται...

    Ο Fairplay θα ετοιμάσει το καλοκαίρι ένα αφιέρωμα στον Μπάμπη τον σουγιά. Με το 090 ξέρει ο φίλος σου...

    Θα γράψω κάνα δυο κείμενα παπαριές για να έχω στο συρτάρι σε περίπτωση ανάγκης.

    Το Σαββατοκύριακο θα βγει άρθρο με τίτλο "προεκτάσεις στο στοίχημα" γιατί κάποιοι ακόμα ψάχνουν να βρουν την ομάδα που θα κερδίσει...

    Έχω εξηγήσει τον Nklaps ότι υπήρχαν και λόγοι ανωτέρας βίας που χάθηκα, ελπίζω να έχει ενημερώσει.

    Η πρώτη ετοιμασία είναι να φτιάξω μια στοιχηματική σπηλιά μέσα στην σπηλιά. Τέλος καλοκαιριού θα είμαι έτοιμος θα βγουν φώτο.

    Το αουτσάιντερ αφού διάβασε εχθές προσεκτικά το "μακριά από τα αχαστα" άκουσε τις παρατηρήσεις σας και θα προσφέρει δωρεάν φυσικοθεραπείες μόνο για τενοντίτιδα του εκτείνοντος μυός του αντίχειρα.

    Υγιαίνετε και πηγαίνετε...







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωπα εξελίξεις. Δύο μέρες έλειψα και προκηρύχθηκαν εκλογές.
    Ο ερημίτης δημοσίευσε το προεκλογικό του πρόγραμμα.
    ο Νίκος και ο Μιχάλης καχύποπτοι ξεφυλλίζουν τα ψηφοδέλτια.
    Εγώ βάζω μουσική στα μεγάφωνα, αναλόγως της συγκέντρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαζ τα καλύτερα μηνύματα στον καφενέ τα εχει γραψει ο siddhartha ....

    Εχει διαβολική πένα το ατομο λέμε ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλητηριώδη πένα θα έλεγα, αφού μας φωτογράφισε σαν Μαυρογιαλούρους. Μας έριξε και τον Μπακαλάκο και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε...

    Θα ανοίξει τον χορό των μηνυμάτων λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθε μηνυμα , καθε σχόλιο που γράφει ειναι γροθια στο στομάχι του αναγνώστη .


    Εκτέλεσε τον ...
    Κρέμασέ τον στον τοιχο ...
    Δώστου να καταλάβει ...

    χαχαχα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι ρε παιδιά, ούτε δηλητήριο στάζω, ούτε ρίχνω γροθιές στο στομάχι.
    Εγραψες Μιχάλη, να χαρώ το φίλο το λεβέντη, και θυμήθηκα το τραγούδι.
    Μετά έγιναν οι συνειρμοί για εκλογές και ταίριαξαν με το κλίμα.
    Ισα-ίσα που κατανοώ τον ερημίτη, την εξαφάνιση και τα σχετικά.
    Αμα δεν έχεις όρεξη, δεν έχεις όρεξη. Σε όλους μπορεί να συμβεί.
    Οχι πως δεν σάστισα κι εγώ, γιατί κουβεντιάζαμε ωραία εδώ μέσα.
    Τέλος πάντων, υγεία σε όλους και όπου μας βγάλει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι πως ο Νίκος και ο Μιχάλης έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά, οπότε τους επηρέασε περισσότερο το ξαφνικό λουκέτο. Αλλά βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με άγριες διαθέσεις κι ανέτρεψαν το σκορ θριαμβευτικά. Περιμένουμε τον απολογισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Αουε πει να κάνει την ζημιά στην Νυρεμβέργη. Θέλει μισή ώρα ακόμα. Να σώσει η Νυρεμβέργη οτιδήποτε σώζεται 3,25 ο γκισές - ανέβαινε να παίξουμε μπαλίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είπαμε αουτσάιντερ αψεγάδιαστο και σε καλή τιμή πάντα θα ζητάμε. Οι της Αουε το ισοφαριστήκαν και μόνοι τους και νωρίς και σχόλασε ο γάμος.

    Εκείνον τον απολογισμό περιμένουμε όλοι...θα ήθελα ο Νίκος που αρέσκεται στην λεπτομέρεια να μας βγάλει και έναν απολογισμό με μπόμπες του θανατά (από 7, 7,50 και πάνω) και μπόμπες που δεν κάνουν τόσο μεγάλο θόρυβο, άλλα σκάνε πιο συχνά (από 4 έως 7 άντε 7,50).

    Όντως έχουν γραφτεί αριστουργήματα δω μέσα στα μηνύματα - θα τα τιμήσουμε με ειδική ενότητα,όπως είπαμε. Για τίτλο; "κουβέντες του καφενέ", "Στοιχηματικες κουβέντες", "λόγια της πλώρης", λόγια του αέρα", λόγια στον βρόντο" "πρελούδιο για στοίχημα - ακούω ιδέες...

    Έχω και μια σκέψη για τον πλανόδιο γκισέ - του αρέσουν του Fairplay αυτά - θα δούμε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουβεντες του καφενέ ο τίτλος !

    Με αποδόσεις του 4 δεν ασχολειτε ουτε ο Νικος ουτε το sans voir . Απο κει περα οι αποδοσεις 5,00 εως 7,00 ειναι τα μικρά σημεία .Απο 7,00 εως 9,50 ειναι τα μεσαία .Απο 10 και πάνω ειναι τα μεγάλα σημεία που μας αρεσουν :):).
    Δωσε διψηφιο να το δω με αλλο μάτι .
    Τι να το κάνω το 9,50 ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα, ρε σεις - που να βρω άκρη με τα μηνύματα σας; Τόμος πρέπει να γραφτεί,ωραίο θα γίνει όμως.

    Κουβέντες του καφενέ δυο ψήφους...

    Το νου σας ρεμάλια μην διορθώνω πάλι λάθη...

    Χώνομαι πάλι στην σπηλιά γιατί έπιασα δουλειά πρωί πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή