15 Σεπ 2020

"Στο καφενείο των Μπουκ"


 

Στον καφενέ των μπουκ, σε περίοπτη θέση θα βρεις το τραπέζι, όπου κάθεται πάντα ο γέρο μπουκ – αυτό το σατανικό μυαλό λένε πως βρίσκεται πίσω από το προκαθορισμένο στοίχημα. Αυτός μοίρασε το πρώτο κουπόνι και κατάλαβε πως έχει ψωμί η υπόθεση,  να αφήσεις τον κόσμο να πιστεύει πως μπορεί εύκολα να βρει τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων,  χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και ικανότητες.  


Έβαλε και τις αποδόσεις και είπε: απλά τις βάζω για να μπορείτε εύκολα να βρείτε την κονόμα, δεν έχουν άλλη ανάγνωση οι αποδόσεις…

Σεκλετισμένος μπήκε σήμερα στον καφενέ ένας καινούριος στην παρέα των μπουκ – τον είδε ο γέροντας και τον προσκάλεσε κοντά του. - "Τι μούτρα είναι αυτά; του λέει. Κάτσε να κεράσω έναν καφέ να μου πεις τι σε βασανίζει. Άλλη μια χρονιά λαμπρή ανοίγεται για μας και συ μας φόρεσες πλερέζες;"

"Να για αυτό έχω κατεβασμένα τα μούτρα, είπε ο νεαρός μπουκ. Έδωσα ένα σκασμό λεφτά για να πιάσω τα κόζια και τώρα τον Αύγουστο πρέπει να αρχίσω την απόσβεση και φοβάμαι πως θα μπω από τώρα μέσα. Ποιος παίκτης να μου παίξει τον Αύγουστο στοίχημα; Ποιος να επενδύσει τα λεφτά του σε αμφίβολες μετοχές;"

"Να σαι καλά ρε, με έκανες και γέλασα, φώναξε ο γέρο μπουκ και ξέσπασαν γέλια στον καφενέ. Επενδύτες οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος; Και φοβάσαι μήπως έχεις αναδουλειές τον Αύγουστο; Ρε, θα στηθούν στις ουρές στα γκισέ και ας μην ξέρουν κατά πούθε να γείρουν. Θα βαπτίζουν σκόρπια ματς, αδιάφορα, ευκαιρίες και θα μας δίνουν τον παρά. Το παίζουν διστακτικοί, αλλά τα αμολούν τα κουπόνια στη ζούλα – μην μασάς τίποτα – παιχνίδι δώσε εσύ και αυτοί θα βρουν τον τρόπο να σου παίξουν…"

Μα είναι δυνατόν; απόρησε ο άβγαλτος μπουκ. Εδώ εμείς ψαχνόμαστε να βγάλουμε αποδόσεις, από το μηδέν ξεκινούν οι ομάδες και μοιάζουν άγνωστες στα μάτια μας – είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε αποδόσεις και να μοιράσουμε κουπόνια. Αυτοί που δεν είναι υποχρεωμένοι, γιατί παίζουν;

"Ωχ καημένε μου, απάντησε ο γέρο μπουκ, κάνεις λες και έπεσες από ψηλά και δεν ξέρεις πόσο εθιστικό είναι ένα νέο κουπόνι στα μάτια του παίκτη, του «αιώνιου» παίκτη! Πόσες ελπίδες δεν εμφανίστηκαν με τα πρώτα κουπόνια – μα γρήγορα αποδείχτηκαν φρούδες! Πόσο εύκολα σβήνει χασούρα και λάθη του παρελθόντος και πιστεύει πως φέτος θα είναι η χρονιά του – χωρίς να αλλάξει «περπατησιά» όμως. Με το ίδιο βήμα που για χρόνια έτρωγε τα μούτρα του πάνω σε τοίχους, τώρα πιστεύει πως θα φτάσει μακριά, στη γη των Μακάρων!"

"Μα δεν ακούς φωνές υπεύθυνες, αποκρίθηκε ο νεαρός μπουκ, σοβαρές που λένε στον κόσμο "μην ακουμπάτε μωρέ, πρώτες αγωνιστικές, θα καείτε και μετά θα τρέχετε ολάκερη την χρονιά να σβήσετε την φωτιά. Μάθετε να σέρνετε εσείς το χορό και όχι να σας σέρνουν από τη μύτη". Ένδειξη τυχοδιωκτισμού είναι να σκορπάς λεφτά την πρώτη αγωνιστική – οι τυχοδιώκτες δεν έχουν καμιά τύχη στο στοίχημα…"

Τότε σηκώθηκε όρθιος ο γέρο μπουκ και φώναξε δυνατά: "μα για κάθε μια φωνή που τους κρατάει πίσω, υπάρχουν άλλες δέκα που τους σπρώχνουν μπροστά, στα δίχτυα μας! Και ο άνθρωπος, ξέρεις, θέλει να του λες αυτά που θέλει να ακούσει και όχι αυτά που τον βοηθούν, αλλά του χτυπούν άσχημα στα αυτιά. Τράβα και άνοιξα τα γκισέ, θα έχουμε πελατεία από αύριο… τι αύριο λέω; Το γλέντι αρχίζει από σήμερα..."

Υ.γ. Με την έναρξη της νέας στοιχηματικής χρονιάς στην Αγγλία εμείς βγάζουμε κουβέντες του καφενείου – ποιος να μας πάρει στα σοβαρά; Καλή χρονιά να χουμε μάγκες και καλά μυαλά, θα τα πούμε πιο αναλυτικά την άλλη εβδομάδα…

 

55 σχόλια:

  1. Καλησπερα Μπαζ.
    Εξαιρετικό κομμάτι. Εξαιρετικό, αλλά reloaded!
    Το έγραψες πριν 2 ή 3 χρόνια νομίζω. Δεν γελιέμαι.
    :)

    Δεν του αφαιρεί την ομορφιά αυτό, (μην παρεξηγηθώ) αλλα έπρεπε να βαλεις και 2-3 ακόμα πινελιές που να παραπέμπουν στο σήμερα (Κορώνες άδεια γήπεδα κέρατα κακό κλπ). Ξέρεις εσύ...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα και τον τίτλο έλεγα ν αλλάξω και την φώτο και να γράψω κάνα δυο επίκαιρα, αλλά τ άφησα έτσι. Ίσως φταίει και η βιασύνη να σουλουπώσω τον καφενέ, από τα χθεσινά του χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οδηγίες προς Βούδα: η Νιτρα δεν θέλει καραούλι, είναι σέκος. Έχουμε χρόνο να το δούμε, αλλά για να μην μπερδευτείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστε με να μπερδεύομαι. Κάντε εσείς τη βρωμοδουλειά κι εγώ θα τσιμπολογάω όπως νομίζω. Εχω πλάνο κύριοι, μην ανησυχείτε. Αμα πάει καλά, θα δώσω και μέρισμα.

      Διαγραφή
  4. Θα τα γραψουμε εμείς τα επίκαιρα στα σχόλια.

    Οσο όμως, ο Σιντ αρνείται πεισματικά να μπει στην τεχνολογία του Viber, τα σχόλια του Καφενέ θα γίνονται 100+. Θα θέλει να γραψει απλώς "γκολ" και θα απασχολεί ένα ολόκληρο σχόλιο γι αυτό!
    :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ρε Νίκο, θα κάνω οικονομία στα σχόλια για να μη συγυρίζει συχνά ο ερημίτης. Τόσο τσιγγούνης που είναι, δεν παίρνει ένα βοηθό. Θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Για αυτό τρώγεται να μου φορτώσει τον καφενέ. Θα πάει να αράξει στη θέση μου και θα με βλέπει να τρέχω σαν το Βέγγο από τραπέζι σε τραπέζι.

      Διαγραφή
  5. Η φωτογραφία λέει, δε μπούκις ατ δε Γούντμπαιν Τορόντο. Μπορεί να είναι λίγο πριν τον Α΄ΠΠ, μπορεί να είναι και στο μεσοπόλεμο. Φανταστείτε την εποχή. Πόσα άλογα άραγε να μεταφέρθηκαν από τους ιπποδρόμους στα μέτωπα ?


    Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος σημάδεψε έναν ολόκληρο αιώνα. Ένας αιματηρός, τετραετής πόλεμος που διαδραματίστηκε σε αγρούς και χωράφια. Μόνο ο βρετανικός στρατός έστειλε ένα εκατομμύριο άλογα και μουλάρια στον πόλεμο -αγοράζοντας 617.000 από αυτά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Στρατιωτικό Μουσείο, η Βρετανία έστειλε περισσότερο σανό και βρώμη στη Γαλλία παρά όπλα!

    https://www.blogto.com/city/2012/04/what_horse_racetracks_used_to_look_like_in_toronto/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνώ με την αποχή από τις πρώτες αγωνιστικές. Το έχω ξαναπεί. Το ξαναλέω. Δεν συμφωνούμε σε όλα. Θα ήταν και βαρετό άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκος Καββαδίας - Στο άλογό μου

    Το να γράψει κανείς σ’ έναν άνθρωπο, είναι ίσως εύκολο στους πολλούς. Το να γράψει σ’ ένα ζώο, είναι αφάνταστα δύσκολο. Για τούτο φοβάμαι. Δε θα τα καταφέρω.
    Τα χέρια μου έχουνε σκληρύνει από τα λουριά σου, κι η ψυχή μου από άλλη αιτία. Όμως πρέπει. Αισθάνομαι την ανάγκη. Γι’ αυτό θα σου γράψω.
    Στην αρχή δεν με ήθελες. Καταλάβαινες σε μένα τον άπραγο με το αδύνατο χέρι. Είχες δίκιο. Ίσως για πρώτη φορά έβλεπα άλογο από τόσο κοντά. Τ’ άλογα που είχα δει στη ζωή μου ήτανε στα τσίρκα, που τα δουλεύανε κοζάκοι, και στις κούρσες, που τα παίζαν οι άνθρωποι. Αυτό με είχε πειράξει. Δεν είστε προορισμένα για τόσο χαμηλές πράξεις. Ας είναι… Αυτό είναι μιαν άλλη ιστορία, καθώς λέει ο Κίπλινγκ, αυτός που τόσο σας είχε αγαπήσει και ιστορήσει.
    Το ξέρω πόσο σε κούρασα. Στραβά φορτωμένο ακολούθησες υποταχτικά στις πορείες της νύχτας. Γρήγορα γίναμε φίλοι. Με συνήθισες. Έπαψα πια να σε χάνω μέσα στ’ άλλα τα ζώα της Μονάδας μας. Έπαψα να μη σε γνωρίζω…
    Αν αρχίσω τα «θυμάσαι» δε θα τελειώσω ποτέ. Λατρεύω τη συντομία! Θα σου θυμίσω μονάχα τρεις νύχτες μας. (Απορώ με τον εαυτό μου απόψε. Τόσο στοργικά δε μίλησα ποτέ σε κανένα).
    Θυμάσαι τη νύχτα με τη βροχή; Ανελέητα κι οι δυο μουσκεμένοι, προχωρούσαμε μέσα στη νύχτα. Μόνοι. Σε οδηγούσα ή με οδηγούσες; Κάρφωνα τα νυσταγμένα μου μάτια στο νυχτερινό παραπέτασμα, όπως δεν τα κάρφωσα τότε που αναζητούσα φανάρια στη Βόρειο θάλασσα. Η όσφρησή σου μας έσωσε. Ένας στάβλος μάς έγινε άσυλο. Παραμερίσαμε το σανό κι ανάψαμε μεγάλη φωτιά. Λέω, ανάψαμε. Εσύ μου ‘δινες θάρρος. Ξαπλωμένος σ’ άκουα να μασάς. Κατόπι σου μίλησα. Ποτέ δε συμφώνησα με τους ανθρώπους όπως τότε με σένα. Κοιμηθήκαμε συζητώντας. Εγώ ξαπλωμένος στο χόρτο. Εσύ όρθιο. Πόσοι άνθρωποι δεν κοιμούνται όρθιοι περπατώντας δίχως να ‘χουν τη δική σου νόηση; Ας είναι…
    Η δεύτερη νύχτα: Τότε που μπήκαμε μ’ άλλους πολλούς μες στη μάχη. Μπορούσε κοντά από ‘κεί να κουβαλήσουμε τραυματίες. Ακούσαμε μαζί τον θόρυβο του πολέμου και τον συνηθίσαμε. Πήραμε το παλικάρι με το πληγωμένο πόδι και φύγαμε. Ποτέ μου δε σε είδα πιο προσεχτικό και τόσο αλαφροπάτητο. Είχες ξεχάσει κείνο το νευρικό σου συνήθειο να πηδάς σηκώνοντας το σαμάρι. Τα ‘χες όλα νιώσει ίσως πριν από μένα.
    Και τώρα, η νύχτα στο βουνό με τη λάσπη: βαρυφορτωμένοι, κατάκοποι προχωρούσαμε. Είν’ αφάνταστη η λύπη κι η κακομοιριά που δοκιμάζεις σαν αισθάνεσαι να ‘σαι και να βλέπεις ανθρώπους και ζώα και τα πάντα μες στη λάσπη.
    Άλογα και μουλάρια πεσμένα μάς κόψανε το δρόμο. Εμείς προχωρούσαμε. Άξαφνα έπεσες. Πέσαμε θέλω να πω. Με τα δυο σου πόδια σπασμένα, με το κεφάλι χωμένο στις λάσπες. Θυμάσαι πόσο προσπάθησα. Δεν το κατόρθωσα. Πρέπει να νιώσεις καλά πως δε φταίω. Ποτέ δεν προσπάθησα τόσο. Έμεινα δίπλα σου ολόκληρη νύχτα. Πιο πέρα από μας ένας Ιταλός σκοτωμένος. Πάνω μας η Μεγάλη Άρκτος, το Βόρειο Στέμμα, ο Αστερισμός του Ωρίωνα ψιχάλιζαν φως.
    Δεν είδα ποτέ πώς πεθαίνουν οι άνθρωποι. Γύρισα πάντα τα μάτια μου από το θάνατο. Μα φαντάζομαι…
    Παύω. Φοβάμαι μήπως πω λόγο μεγάλο.
    Φυλάω ακόμη το ξυστρί και τη βούρτσα σου. Κι όταν κάποτε κι αυτά θα τα παραδώσω, θα σε φυλάξω στη μνήμη μου.
    Οι κάλοι των χεριών μου από τα λουριά σου μου είναι τόσο αγαπητοί, όσο εκείνοι που κάποτε απόχτησα στις θαλασσινές μου πορείες. Θα σου ξαναγράψω!…

    Κούδεσι, Μάρτης 1941

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ομήρου Ιλιάδα

    Τα άλογα, που είχαν προαισθανθεί το θάνατο του Πάτροκλου, μένουν ασάλευτα, κλαίνε και θρηνούν τον γενναίο τους ηνίοχο.

    "Στο μεταξύ του Αχιλλέα τ' άλογα μακριά από τη μάχη
    θρηνούσαν, απ' τη στιγμή που ένιωσαν πως ο αμαξηλάτης τους
    έπεσε μες στη σκόνη απ' τον ανθρωποκτόνο Έκτορα" .
    Θρηνούσαν και δεν ήθελαν να να γυρίσουν στον πόλεμο.
    " Μόνο, όπως μένει ασάλευτη μια στήλη, που στήθηκε
    σε τύμβο ανδρός νεκρού ή γυναικός,
    έτσι έμεναν ασάλευτα ζεμένα στο πανέμορφο αμάξι,
    με τα κεφάλια τους κάτω στη γη σκυμμένα, ζεστά τρέχαν
    τα δάκρυα απ' τα βλέφαρα στο χώμα, καθώς θρηνούσαν
    αποζητώντας τον ηνίοχο.....
    Τα είδε να υποφέρουν ο Δίας και λυπήθηκε.
    Κούνησε το κεφάλι του και είπε μονολογώντας:
    " Δύστυχα, γιατί σας έδωσα στο βασιλιά Πηλέα, σ' ένα
    θνητό, εσάς τ' αγέραστα κι αθάνατα;
    Να βασανίζεστε κι εσείς με τους δύστυχους θνητούς;
    Από τον άνθρωπο δεν είναι άλλο πλάσμα πιο δύσμοιρο
    απ' όσα στη γη επάνω κινούνται και αναπνέουν.
    Ωστόσο, δε θ' αφήσω να ανεβεί στο στολισμένο άρμα σας
    ο γιος του Πρίαμου, ο Έκτορας¨

    (ΡΑΨ. Ρ 426-449).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριτικό - Του μικρού Βλαχόπουλου

    Ο Κωσταντίνος ο μικρός κι ο Αλέξης ο ανδρειωμένος,
    και το μικρό Βλαχόπουλο αντάμα τρων και πίνουν,
    έχουνε και τους μαύρους τους σ' έναν ταβλάν δεμένους·
    του Κώστα τρώγει τα σίδερα, τ' Αλέξη τα λιθάρια,
    και του μικρού Βλαχόπουλου τα δένδρα ξεριζώνει.
    Εκείνοι τρων και πίνουνε, κι αντάμα ξεφαντώνουν,
    κι ένα πουλάκι έκατσε στης τράπεζας τ΄αχείλι.
    Δεν κιλαδούσε σαν πουλί, μηδέ σαν χελιδόνι,
    μόν' κιλαδούσε κι έσερνεν αθρώπινην λαλίτσα·
    «Εσείς τρώτε και πίνετε, κι οι κλέφτες σάς πατήσαν·
    πήραν του Κώστα τα παιδιά, τ΄Αλέξη τη γυναίκα,
    και του μικρού Βλαχόπουλου, πήραν την αδελφήν του».
    Ο Κώστας το καλίγωνε, κι Αλέξης το σελώνει,
    και το μικρό Βλαχόπουλο στον μαύρο καβαλάρης.
    «Σύρε Βλαχάκι μ', σύρ' εσύ, και χιλιομέτρησέ τους,
    κι αν είναι χίλιοι, έμβα τους, κι αν είναι δυο χιλιάδες,
    κι αν είναι τρεις και τέσσαρες, απολογιά μάς στέλνεις».
    Δίνει βιτσιάν του μαύρου του, στον κάμπον κατεβαίνει·
    βλέπει τ΄ασκέρι κι είν' πολύ, και μετρημόν δεν έχει.
    Στέκεται, διαλογίζεται, κι ατός του το θαυμάζει·
    πίσω να πάγει ντρέπεται, μπροστά να πά' φοβάται.
    Στέκεται, διαλογίζεται, το μαύρο του ρωτάει·
    «Δύνεσαι, μαύρε μ', δύνεσαι, να μπούμε και να βγούμε;»
    Ο μαύρος πιλογήθηκε, με πόθον τόνε λέγει·
    «Δύναμ' αφέντη, δύνομαι, να μπούμε και να βγούμε».
    Δεν είναι χίλιοι να τους μπω, δεν είναι δυο χιλιάδες,
    δεν είναι τρεις και τέσσερις, μόν' είν' οκτώ χιλιάδες
    Δύναμ' αφέντη, δύνομαι, να μπούμε και να βγούμε».
    «Βάστα, βρε μαύρε μου, καλά, σπαθί μου δαμασκένιο!»
    Στο έμπα χίλιους έκοψε, στο έβγα δυο χιλιάδες,
    και στο καλό το γύρισμα κανέναν δεν αφήνει.
    Ψιλήν φωνίτσαν έσυρε, όσο κι αν ημπορούσε·
    «Πού είσ' Αλέξη μ' αδελφέ, Κώστα μ' ανδρειωμένε·
    αν είστ' ομπρός μου φύγετε, στα δάση να κρυφθείτε,
    κι ο μαύρος μου εμούστωσε πηδώντας τα κεφάλια».
    Κι εκείνοι τον εζούλεψαν, ρίχνουν και τον βαρούνε.
    Πήρ' ο Κώστας το μαύρο του, κι Αλέξης το σπαθί του.
    Κι ο άγγελος κατέβηκε και πήρε την ψυχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dead Poet's Society.
    Θα καθίσω να τα διαβάσω ολα το βραδυ.
    Ευχαριστούμε Γέροντα Δημήτριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βούδας για όλους και για όλα. Καμιά δουλειά στον καφενέ δεν κανείς όμως - τις θεωρίας είσαι και συ.

    Ηρωικό ταμπούρι ο ΠΑΟΚ - 7 θα σου πει ο άλλος ευκαιρία; Ναι, αλλά αυτοί δεν περνούν το κέντρο, δεν πρόκειται να κάνουν ευκαιρία - πως θα βάλουν γκολ;

    Για να δούμε το δεύτερο...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχεις ένα δίκιο, το αναγνωρίζω. Είμαι λίγο τεμπελάκος. Και μου αρέσουν οι θεωρίες όλων των ειδών. Σαν τους αρχαίους Ελληνες, τριγυρνώ στην αγορά, συζητώ, διαπληκτίζομαι, πολιτεύομαι, γυμνάζομαι, στρατεύομαι. Παίζω και στοίχημα χοντρό. Τη θυμάστε εκείνη τη σειρά στην ΕΡΤ, Εκείνος και Εκείνος, Διαμαντόπουλος, Μιχαλακόπουλος. Από εκεί τα κόλλησα τα κουσούρια μου. Το θυμάστε το επεισόδιο στο Μοναστηράκι με τους παπατζήδες. Βρήκαν τον παπά και μετά πήγαν στο Χίλτον να γευματίσουν με τα κέρδη.

      Κοίτα να δεις Ερημίτη, νιώθω πως αναπτύσσεται μια υπόγεια κόντρα μεταξύ μας και δεν θα έχουμε καλό τέλος. Εγώ είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και συμφιλίωση. Μπαίνω μέτοχος στον καφενέ, να μοιράζουμε τις ώρες αλλά θα πάρουμε υπάλληλο. Να ξέρει να φτιάχνει και καλό καφέ γιατί τελευταία έχει πέσει η ποιότητα. Ρεβυθόζουμο σερβίρεις.

      Διαγραφή
    2. Μας την έκανε ο ΠΑΟΚ.
      1 με 2 κλικ νωρίτερα.

      Διαγραφή
  12. Νίτρα από την νιτρογλυκερίνη ?

    Ετοιμάζω ραδιοφωνικό πρόγραμμα με Σλοβάκικο ροκ του εβδομήντα. Μείνετε συντονισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικώς αποφάσισα να βάλω τραγούδια από ένα πολύ ωραίο (τσεχο)σλοβάκικο δίσκο ένος μεγάλου (Τσεχο)Σλοβάκου τραγουδοποιού. Ελπίζω να σας αρέσει. Αν όχι, δεν πειράζει, αρέσει σε μένα.

      https://www.youtube.com/watch?v=SAmnppKDXF4
      https://www.youtube.com/watch?v=BW7h723-t0Q
      https://www.youtube.com/watch?v=7Xlb234Cvbg
      https://www.youtube.com/watch?v=P--u_8NZoJg
      https://www.youtube.com/watch?v=I0owFNSAdzs

      Διαλέξτε, όλα υπέροχα.


      Διαγραφή
  13. sidd ...
    εχουμε svlive

    Ροτσντειλ με Σεφ Γουεντ 1 @ 8,50

    ειναι 0045 ....8,50


    ετοιμασου ...στο 0069 πυροβολαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Παμε ρε sidd ....ας βαλει κι ο Βουδας το χερι του ...:))

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει. Στο 21,00 έδωσα κι εγώ ένα κάτασπρο βότσαλο.

      Διαγραφή
  15. Εβαλα μικρη ολοστρογγυλη πετρα ...

    διαλεχτή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. κρίμα ...

      ηταν πολυ ομορφο μπετ ...
      το αρχικο 7,50 παιχτηκε στο 19,00 ....θα το ξανάπαιζα ευχαριστως !

      Διαγραφή
    2. Εχουμε μπροστά μας άλλα 20 παρόμοια μπετ. Εις υγείαν !

      Διαγραφή
  17. "τα όμορφα στοιχήματα, όμορφα καίγονται, συνεχίζουμε. Βούδα στο πάνω μέρος του καφενείου έχει ένα μέρος κενό - κουβάς γράφει μάλλον θα σε βάλω εκεί να έχεις την άνεση σου...

    Δηλώσεις ακούω και δηλώσεις δεν βλέπω.

    καληνύχτα, να παίξω καθυστέρηση με τα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη δέχομαι την τιμωρία μου, αφεντικό. Επαιξα στο όριο για να σε δοκιμάσω και ζητώ συγγνώμη. Το αντέχω κι εγώ το χιούμορ κι έχεις το ελεύθερο από μένα. Και σε κουβά θα καθίσω αν χρειαστεί, έξω μη με πετάξεις. Ο καφές σου είναι εξαιρετικός κι χαίρομαι που κρατάς για μας το καφενείο ανοιχτό. Ειλικρινά.

      Οσο για τις προγραμματικές δηλώσεις, αμφιταλαντεύομαι. Δεν θέλω να βαρύνω την ατμόσφαιρα, κάτι που θα αποβεί εις βάρος του εγχειρήματος. Αν με καταλαβαίνεις. Προτιμώ Μάη μήνα να στείλω στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας το μερίδιο που σας αναλογεί. Αν νομίζετε ότι πουλάω τρέλα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αφήστε τον τρελό στην τρέλα του.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα στον καφενέ.
    Ένα μέτριο Μπαζ.

    Έτσι είναι.
    Με τη δουλειά που διαλέξαμε, οι πιο πολλές σκέψεις πάνε στον κουβά, όσο σωστές ή όμορφες και αν είναι.

    Εμείς γνωρίζουμε καλά τον κουβά, αλλα δεν είμαστε εθισμένοι σ αυτόν, αν γίνεται αντιληπτή η διαφορά.

    Αμα παίζεις ένα στοίχημα πχ του 25% (λέμε τώρα) στο sv, δεν μπορείς να μην ξέρεις οτι έχεις 75% κουβά. Το θέμα είναι αυτό που παίρνεις αν είναι όντως 25% και σε τι τιμή το παίρνεις. Στο 7.20 πχ (τυχαίο παράδειγμα) είσαι καλά και η δική σου δουλειά τελείωσε.

    Καλημέρα και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τυχαίο παράδειγμα λέει ...

      Σλοβάκα λέω :))))

      φωθιά και Νίτρο στα μπατζάκια της Τρενσίν ...

      τυχαία λέει ....:))))))

      Διαγραφή
    2. Μπήκα. Κατά την Παλαιά Διαθήκη.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα, κάτι κάναμε σήμερα από ξυλεία. Θα σας έχω ζεστούς ρε τον χειμωνα. Και βρήκα καλά κουμαρόξυλα σήμερα...

    Άμα παίζεις απόδοση 15 και άνω συνήθως δεν βγαίνεις χαμένος. Αν δεν το "πιάνεις" αυτό, εγώ δεν μπορώ να κανό κάτι άλλο.

    Βοηθό ακούω ζητάν οι θαμώνες, να φτιάχνει καλό καφέ και θηλυκού γένους. Όταν ζητούσα να αγοράσω ή να νοικιάσω πρακτορείο στην αρχή του στοιχήματος και να ρίξω πιπίνια μέσα κάτι ήξερα. Κανα δυο το κλείσανε γιατί ποντάρανε αβέρτα.

    Λέω για face control - κάτι σε Χαρδαλια να ισιώσετε. Έναν καφενέ ρε κοινόβιο σας έχω, πάντα ανοικτός κι όταν λείπω.

    Γύρισα και βρίσκω χαρτοπετσέτες με ποιήματα - ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι...

    Μιλάω με δυο, για την θέση βοηθού - η μια λέγεται κουβατζού και η άλλη μπετατζού. Η μπετατζου ρίχνει και τα δελτία, ή άλλη ρίχνει και τα χαρτιά, λέει και το φλιτζάνι.

    Και ο κουβάς θέλει λέει να συμμετέχει, "ρε κουβά, του λέω, πως να σε εμφανιστώ με τέτοιο όνομα; θα λακίσει ο κόσμος." - "σώπασε καημένε, μου λέει οι άλλοι είναι καλύτεροι; - Ο κερδοφόρος κουβάς..."



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η μία κουβατζού η άλλη μπετατζού!
    Καταλάβαμε.

    Η μια κρατεί τον ναργιλέ
    η άλλη το τσιμπούκι (καταδικάζω!)
    η τρίτη η μικρότερη
    τρελή στο μαστουρλουκι.

    Εσύ δεν είσαι καφετζής.
    Μπουφετζής είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα τις παρουσιάσω αύριο. Η Κουβανζου δέχεται να δοκιμαστεί ρίχνοντας τα χαρτιά στον Βούδα. Ένας Βούδας που προσπαθεί μάταια να βρει την Νιρβάνα, χαμένος σε στοιχηματικά σοκάκια...

    Να πιάσετε στασίδι προβλέπω ξεμάλλιασμα για την θέση βοηθού του παρακμιακού καφενέ...

    Αν δεν τον κλείσουμε, θα μας κλείσουνε!

    Η μπετατζού είναι και ποιήτρια σαν τον Sid.

    Μας αφιερώνει λοιπό:

    Στην πάνω πάντα τση κοπράς
    φυτρώνουν οι ντομάτες,
    ότι σκατά ΄ναι ο καφετζής
    είναι και οι πελάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα, αραλίκι σήμερα,χρειάζεται κι αυτό. Η Μπρεντφορντ εχθές το ρίξε το κανόνι, άλλα ήταν κύπελλο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και στο ζωντανό ο γκισές κάτι είχε μυριστεί και το είχε 5,00 λίγο πριν προηγηθεί.

    Τελικά οποίος παίζει πριν το ματς, είναι ένα βήμα μπροστά ή απλώς βιάζεται; Ο καθείς και η "τρέλα" του θα πω εγώ.

    Έχω πετύχει έναν καφέ βούδα - κάτσε καλά. Μην περιφέρεσαι ασκόπως στις αγορές και μαζέψου στο στέκι σου.

    Ο "Ιανός" λέει θα μας χτυπήσει - πολύ καντεμιά ρε παιδιά, μαζεύτηκε στις μέρες μας. Ελπίζω να μην μεταφερθεί και στα παίγνια, γιατί θα βάλω τον Fairplay να βρίζει νύχτα μέρα για να ξορκίσει το κακό...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έβαλα και ταμπέλα για να μας βρίσκει ο κόσμος. Βοηθό ήθελαν οι θαμώνες- βοηθό σας βρήκα. ο κουβάς θα μας συντροφεύει στους στοιχηματίκούς μας περιπάτους. θα τον γνωρίσετε λίαν συντόμως...

    Συμπαθεί ιδιαίτερα μου είπε για αρχή τον Βούδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απογευματινός καφές, κατάμονος στον καφενέ. Σε σκέψεις είμαι πως μπορεί να μας φανεί χρήσιμος ο κουβάς.

    Εντάξει, τώρα με τον "Ιανο" άμα μπάζει ο καφενές τον βαζουμε να μαζεύει τα νερά. Μετά βλέπουμε...

    Βούδα οι άλλοι ήθελαν πιπίνι για τα θελήματα, ίσως του χρόνου αν έχουμε κίνηση να βάλουμε και μια για τον οφθαλμόν.

    Να ξεκουράζεται και λίγο το μάτι - δεν είναι κακή ιδέα, μας το πρότεινε και ο γιατρός.

    Κεσάτια έχουν τα καφενεία, γλύτωσαν από τον καπνονόμο και τραβιούνται τώρα με τον μασκονόμο. Γι αυτό έπιασα εγώ τις ερημιές για να γλιτώσω από αυτά.

    Αύριο λογικά θα βγάλουμε της Παρασκευής το αρθράκι. Νωρίς είναι ακόμα, δεύτερη αγωνιστική για Αγγλία, δεν υπάρχει βιασύνη.

    Με την πείνα που θα ρθει βλέπω τα τυχερά παίγνια να γίνονται ανάρπαστα. Πιο πολλοί θα είναι οι απελπισμένοι, παρά οι συναχωμένοι...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξέχασα, Βούδα με ρωτούν τα παιδιά αν έχεις mobile version - ή μάλλον αν ξέρεις τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, εσείς δεν καταλαβαίνετε Χριστό ! Νομίζετε πως σας δουλεύω. Το ξαναλέω. Εχω καρτοκινητό που δεν έχει ίντερνετ. Το μενού έχει ένα σωρό εικονίδια που δεν ξέρω τί σημαίνουν, ούτε πρόκειται να ψάξω.

      Διαγραφή
    2. Μήπως το κάνετε για να ξεκαρδίζεστε με τις απαντήσεις μου ? Δε μου τα λέτε καλά...

      Διαγραφή
    3. σε πειράζουμε, αλλά και συνάμα σε θαυμάζουμε...

      Διαγραφή
  26. Με τα βαφτίσια των κεραυνών είναι να κάνεις εμετό. Ιανός και ιστορίες καουμπόικες, καμιά μπόρα δυνατή, κανάς επαρχιακός ανεμοστρόβιλος και κάνουμε λες κι ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Είμαστε για πολλές κλωτσιές, μην το ένα και μην το άλλο.

    Καλός είναι ο κουβάς. Δάσκαλος μεγάλος άμα παίρνεις τα γράμματα.

    Βάλε πιπίνια αφεντικό να πλακώσει νεολαία. Και μιά φορά το μήνα, να κάνουμε αφιέρωμα σε όμορφες υπάρξεις. Μετά όμως να μην αναρωτιέσαι γιατί πάνε τα στοιχήματα άκλαφτα.

    Μέχρι και στα ψηλά χωριά στα καφενεία μέσα κάθονται με μάσκες τα γερόντια. Είναι να τρελαίνεσαι. Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα. Το τί γίνεται δε στα σχολεία δεν περιγράφεται. Τα πιτσιρίκια ανταλλάσουν τις μάσκες τους σαν τα μολύβια. Το πρωί τα πηγαίνεις με μάσκα σούπερμαν και το μεσημέρι τα παίρνεις με μάσκα σπάιντερμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσείς μπαίνετε πίνετε καφέ λέτε δυο κουβέντες και φεύγετε - ο καφετζής όμως κρατάει θυμητικό - ποιος μπαίνει.

    Τα τεφτέρια μου λοιπόν λένε, πως ένας στους δυο που αράζει εδώ μέσα είναι γένος θηλυκού. Γι αυτό σοβαρευτείτε κύριοι...

    Έρχονται από όλες της γκάμες των ηλικιών - προηγείται η ηλικιακή ομάδα 35-44.

    Άμα βάλουμε πιπίνια θα πρέπει να βάλουμε και πιπίνο και δεν αντέχει η τσέπη μου - κουβά που πάει με όλα - τέλος.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα μας κανς Μπουφετζή!
      Γυναίκες και στοίχημα δεν υπάρχει.
      Η δικιά μου το μισεί 11 μήνες στους 12.
      Το Μάιο νομίζω οτι το συμπαθεί.

      Διαγραφή
  28. Θριάμβευσε η Μαρσέιγ με την Παρί ? Ναι.
    Θα είναι ευάλωτη στο επόμενο ματς ? Ναι.
    Το έχουμε πει αυτό πολλές φορές ? Ναι.
    Εχει η Σεντ-Ετιέν καλή απόδοση ? Ναι.
    Κόντραρες τη Μαρσέιγ ? ΟΧΙ.
    Είσαι μεγάλος μαλάκας ? ΕΙΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ. 1,60-4,00-5,25. Στα υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλησπερα sidd

    Κοντραρεις τη Μαρσειγ ? πες μου αποδοση να σου πω ! Στο 5,00 δεν την κοντραρεις με τη Σ Ετιεν . ..

    Αρα δεν εισαι μαλ ...

    Σοφός εισαι ....:)))(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στατιστική λέει πως είμαι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ. Οχι σοφός. Το άλλο.

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις πόσες φορές το έχω δει να συμβαίνει ? Τα κέρδη αυτής της τακτικής είναι αδιανόητα. Τα πιο πρόσφατα ? Πέρσι στην Πρέμιερ. Σίτι Λίβερπουλ 5-0. Σαουθάμπτον Σίτι 1-0. Πέρσι στην Λιγκα. Ρεάλ Μπάρτσα 2-0. Μπέτις Ρεάλ 2-1. Αν το ψάξεις περισσότερο, θα τρελαθείς.

      Διαγραφή
  31. Μαζί σου είμαι εδώ βούδα. Την επόμενη φορά να είσαι πιο τολμηρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάει έτσι.
      Φτιάχνει Πρωτόκολλο, κάνει καταγραφή και τα παίζει όλα όσα εμπίπτουν στα κριτήρια του.

      Πρωτόκολλο "Άδειασμα".

      Και συμφωνώ οτι στο 5.00 δεν την κοντράρουμε με την Σ/τιεν
      :)

      Διαγραφή
  32. Δεν ήταν και ευκαιρία μεγάλη το 5.00, αλλά έτσι όπως το παρουσίασε ο Βούδας είχε την αξία του. Γαλλικό πρωτάθλημα είναι, αν εξαιρέσεις την Παρι στα καλά της ποια μπορεί να σηκώσει μεγάλο φαβοριτισμό;

    Άσε που λέει πως το φαβορί μετά από μεγάλη νίκη στραβώνει.

    Τέλος πάντων τετοια ώρα τετοια λόγια - συνεχίζουμε...



    ΑπάντησηΔιαγραφή